🔴 ۸ نکته درباره ماهیت جریان خرابکار در روابط ایران و همسایگان/ خط خبری برگشت خوردن محصولات صادراتی ایرانی از کجا آب میخورد؟
🔹به گزارش «نود اقتصادی»، در ماههای اخیر خط خبری در برخی رسانههای خاص مانند تجارت نیوز، انتخاب ، اقتصاد آنلاین و خبرگزاری ایلنا دنبال میشود که به برگشت خوردن محصولات کشاورزی صادراتی کشورمان اشاره دارد. این خط خبری بلافاصله توسط رسانههای بیگانه هم دنبال شده و در شبکههای اجتماعی برجسته میشود.
🔹از آغاز این هفته هم موضوع برگشت خوردن سیب زمینی صادراتی ایران از ترکمنستان مطرح شد که از سوی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان از بن و ریشه تکذیب گردید. اما برای ریشه یابی این جریان چند نکته حائز اهمیت است:
1️⃣ اغلب این اخبار از مصاحبه با افراد غیر مسئول که تخصصی ندارند و به نظر میرسد تنها شنیدههای خود را نقل میکنند منتشر میشود. رئیس اتحادیه بار فروشان مشهد که خبر اشتباه برگشت خوردن سیب زمینی از ترکمنستان را نقل کرده بود و یا عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد که درباره معامله غیر مستقیم ایران با سوریه از طریق ترکیه سخن گفته بود و یا دبیر انجمن لوازم خانگی که درباره ممنوعیت صادرات خودرو به سوریه سخن گفته بود، تنها چند نمونه از این موارد است. افراد مذکور تنها عضو اتحادیه و انجمن هستند و بدون شک اطلاع کاملی از آخرین وضعیت تجارت ایران با کشور مورد نظر ندارند.
2️⃣ سخنان غیر تخصصی و غیر دقیق هم نمونه دیگری از فعالیت این جریان است. مثلا در ماجرای ممنوعیت صادرات فلفل دلمهای به روسیه یا برگشتن خوردن سیب زمینیهای صادراتی مقصر سموم چینی شناخته شده، در حالی که باقی ماندن مقادیر غیر مجاز سم در برخی کالاها اصلا ربطی به کشور سازنده سم ندارد و به قول رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین حتی اگر سم آمریکایی هم به محصولات زده شود، فرقی در صورت مسئله ایجاد نمیشود.
3️⃣ رویه برگشت خوردن محصولات چیز جدیدی نیست و در همه جای دنیا اتفاق افتاده و احتمالا بعد از این هم اتفاق خواهد افتاد. ولی این جریان رسانهای تلاش میکند که این ماجرا را مختص کالای ایرانی نشان دهد. مثلا در ماجرای فلفل دلمهای ایران که توسط طرف روسی پذیرفته نشده بود، محصولات مصر و ترکیه هم همین وضعیت را داشتند ولی اصلا به آنها اشاره هم نشد. گفتنی است در سالهای گذشته نیز چنین اتفاقی برای کالای ایرانی رخ میداد، ولی اینقدر آب و تاب داده نمیشد!
4️⃣ این جریان رسانهای فعالیت خود را در دوره دولت سیزدهم به طور جدی دنبال میکند، که احتمالا بی ارتباط به اهتمام دولت جدید برای گسترش روابط با کشورهای همسایه و کشورهایی مانند چین، روسیه و هند نیست. به خصوص این که بعد از قرارداد ۲۵ ساله با چین در آستانه انعقاد قرارداد ۲۰ ساله با روسیه هستیم و گمانهزنیهایی در خصوص انعقاد یک قرارداد این چنینی با هندیها هم در محافل اقتصادی کشور وجود دارد.
5️⃣ در حالی اخبار منفی برگشت خوردن کالا بلافاصله در این رسانهها پوشش داده میشود که اخبار سفر هیات ایرانی برای حل مشکل صادرات فلفل دلمهای به روسیه یا کیوی به هند پوشش داده نشده یا بسیار کمرنگتر از اخبار منفی است.
6️⃣ بسیاری از این اتفاقات به دلیل ناهماهنگیهای دستگاههای داخلی اتفاق افتاده ولی به این موضوع هم در رسانهها اشاره نشده است. مثلا کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه به خبرنگار «نود اقتصادی» گفته بود که برای حل مشکل صادرات محصولات کشاورزی به روسیه ۴۸ مکاتبه با دستگاههای داخلی انجام شده که این دستگاهها آن را ترتیب اثر ندادهاند. یا جلیل جلالیفر عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و روسیه هم گفته بود که به دلیل ماههای پایانی فعالیت دولت گذشته، حل مشکل موضوع ممنوعیت صادراتی بین دستگاههای مختلف پاسکاری شده است. یا علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت هم گفته که مشکل حادث شده ناشی از کم توجهی مدیران دولت پیشین بود و با تغییر ریاست قرنطینه ابعاد بین المللی این سازمان تقویت شده و شاهد مشکلاتی از این دست نخواهیم بود.
7️⃣ در خصوص برگشت خوردن محصولات و استفاده آنها در داخل کشور هم حرفهای غیر دقیق زیادی از افراد غیر مسئول در این رسانهها نقل شده که متاسفانه در سایه سکوت دستگاههایی مثل سازمان غذا و دارو، در شبکههای اجتماعی برجسته شده است.
8️⃣ به نظر میرسد انتشار برخی اخبار خاص میتواند در راستای بی اعتبار کردن کالای صادراتی ایرانی در این شرایط خاص برای کشور باشد، از اینرو دستگاههای نظارتی و امنیتی باید هرچه سریعتر نسبت به برخورد با این جریان خاص ورود کنند تا دیگر شاهد پخش شدن این شایعات برای بی اعتبار کردن کالای ایرانی نباشیم.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴 کنایه سنگین یک نماینده مجلس به بیانیه مغرضانه مرکز پژوهشها علیه طرح ساماندهی فضای مجازی: دستگاه های امنیتی از سلامت مجلس و کانونهای وابسته به آن در جهت منافع مردم مراقبت کنند
🔹تقیپور، رئیس کمیسیون: نامه رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خطاب به من، صبح روز گذشته به دستم رسید اما از صبح چهارشنبه هفته گذشته در رسانهها منتشر شد. *اگر روش مکاتبات عوض شده یا آدرس دبیرخانه مجلس تغییر کرده به نمایندگان اطلاع دهید!*
🔹تقیپور: *چرا بعد این همه سال در کشور یونیکورن نداریم؟* در حالی که به اعتقاد قلبی من مهندسان ما از گوگل هیچ چیز کم ندارند. *همه مشکلات ناشی از عدم وجود مقررات و چارچوبها در حوزه فضای مجازی است.* با طرح صیانت به دنبال ایجاد *نظام حمایتی قانونی از پلتفرمهای داخلی* هستیم.
🔹 *طرح پیش نویس قانون حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی در مرکز پژوهش های مجلس بررسی و جهت تصویب به مجلس ارائه شده بود، هم اکنون در اتفاقی نادر مورد انتقاد نهاد صادر کننده قرار گرفته و در روشی غیرمعتبر و غیرمعمول، رسانه ای شده است!؟*
🔹 شایان ذکر است *بخشهای بهرهمند از منافع اقتصادی بیش از سود نفتِ رانت و بی قانونی فضای مجازی، از این اقدام خرسند شده و حمایت کرده اند*.
🔹وجود منابع مالی ناشی از رانت *میتواند در عرصه قانونگذاری نیز فساد آور باشد* که لازم است دستگاه های امنیتی از سلامت مجلس و کانونهای وابسته به آن در جهت منافع مردم مراقبت کنند.
@bidariymelat
🔴 چه رویی دارید!
فقط یک اصلاح طلب میتواند از صبح تا شب آزادانه هرچه دوست دارد بگوید اما به بهانه سیامین سال فروپاشی شوروی مدعی عدم آزادی بیان شود، ژست اپوزیسیون بگیرد و به نظام لگد بزند؛ آنهم درحالیکه با رای همین مردم چندین دوره صاحب دولت بوده و در ۸ سال گذشته نیز با عملکردشان بیشترین نقش را در افزایش بی اعتمادی داشته اند!
✍️ مهدی قاسم زاده
@bidariymelat
#فریاد_مخاطب
سلام وقت بخیر
ترو خدا ب دادمون برسید
چرا آنقدر فضای مجازی بی در و پیکر شده
امروز تو یکی از گروه ها بودم
گفتن سایت های ضد اخلاقی بدون فیلتر شکن همه نوع فیلمی باز میکنه
باورم نمیشد
رفتم سرچ کردم آورد بالا😭😭
کجا هستند مسئولین ؟؟؟
ما کلی بچه مدرسه ای تو فامیل داریم
قبلا امتحان میکردیم باز نمیشد بدون فیلتر شکن قوی
الان با سرعت بالا لود میشه
ترو خدا صدامونو برسونید ب مسئولین دلسوز
🔴در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مطرح شد؛
🔹 افزایش درآمدهای نفتی و غیرنفتی کشور در ماههای اخیر
🔹براساس گزارش رئیس کل بانک مرکزی همزمان با افزایش درآمدهای نفتی و غیرنفتی کشور در ماههای اخیر میزان عرضه ارز به بازار در مقایسه با سال ۹۹ رشد مناسبی داشته است.
🔹بر اساس گزارش رئیس کل بانک مرکزی در ۹ ماه گذشته چهل میلیارد دلار به بازار عرضه شده است در حالی که در طول سال ۱۳۹۹ این رقم در مجموع سی و شش میلیارد و پانصد میلیون دلار بوده است.
🔹در این جلسه همچنین مرکز آمار ایران در مورد نرخ تورم آبان ماه گزارش داد و اعلام کرد، رشد نرخ تورم ماهیانه در ماههای اخیر با ادامه سیر نزولی یک و هفت دهم درصد کاهش یافته است.
🔹در ادامه جلسه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وضعیت دارو و قیمت آن گزارشی بیان کرد.
🔹رئیس جمهور با اشاره به این گزارش بار دیگر بر لزوم اختصاص به هنگام ارز مورد نیاز برای تامین دارو و پیشبینی های لازم در این زمینه تاکید کرد.
🔹ستاد هماهنگی اقتصادی دولت یکشنبه شب به ریاست آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی تشکیل جلسه داد.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴یک عراقی در وصف حاج قاسم نوشته:نمیدانم درکدامیک ازاین شبهابایدتورایادکنم.روزمسلم چون توفرستاده ومیهمان مابودی یا روزحبیب،چون توبهـترین دوست بودی یاروز قـاسم چون اسمـت قاسم بودیاروز علی اکبرچون بدنت قطعهقطعه شد یاروزعباس چون توحاملپرچم بودیودو دستتقطع شد
#فرزندان_مقاومت
#Hero
✍️ حلمابانو
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴چند ناگفته قابل تامل از انتشار خبر دیدار اخیر روحانی با رهبر معظم انقلاب
🔹 چرا تیم رسانه ای نزدیک به لاریجانی خبر دیدار را منتشر کرد؟
✍️ انتشار خبر دیدار حسن روحانی با رهبر انقلاب ناگفته های جالب توجهی دارد که عموما در فرامتن این خبر نهفته است:
1️⃣ انتشار خودسرانه خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب را تیم رسانه ای نزدیک به علی لاریجانی در فضای مجازی منتشر کرده و این محاسبه را تقویت کرده که احیای روحانی و لاریجانی مدت هاست که به هم گره خورده و احساس هم سرنوشت بودن این دو چهره اصلی جریان موسم به اعتدال، ظاهرا بیش از پیش تقویت شده است.
2️⃣ انتشار یکطرفه خبر این دیدار معنایی جز نیاز شدید جریان اعتدالی برای جلب توجه و ایجاد روزنه برای احیای سیاسی نیست. اما نکته مهم انتشار خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب این است که جریان اعتدالی برای ادامه فعالیت سیاسی علاوه بر عدم مقبولیت، احساس عدم مشروعیت نیز دارد.
3️⃣ جریان رسانه ای نزدیک به لاریجانی یکی از اصلیترین محورهای انتشار خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب را به گزارش عملکرد او از دولت تدبیر و امید به مقام معظم رهبری اختصاص داده اند! همین گزاره نشان می دهد که تیم رسانه ای جریان اعتدالی از عدم قائل بودن دستاورد برای دولت تدبیر و امید در نزد افکار عمومی و نخبگان در رنج است و تلاش می شود که از طریق خبرسازی های خاص برای روحانی و شریک سیاسی او یعنی لاریجانی القای دستاورد کند.
4️⃣ آنچه از ذوق زدگی جریان اعتدالی در درز خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب برمی آید، آن است که این تنها دیدار روحانی پس از بیش از صد روز از پایان ریاست جمهوری با رهبر انقلاب بوده است. این گزاره نیازی به توضیح بیشتر ندارد.
5️⃣ تلاش برای بازگشت مجدد لاریجانی و روحانی به قدرت باوجود اطلاع از وضعیت این افراد در افکار عمومی و دارا بودن ضعیف ترین کارنامه در طول دولت های پس از انقلاب، اگر نشانه عطش برای بازگشت به قدرت نباشد، حداقل به این معنا است که سران جریان اعتدالی نسبت به فجایع عملکردشان در یک جهالت عجیب به سر می برند. از وجود چنین جهل مرکبی، مردم و فعالان سیاسی باید بیش از پیش احساس نگرانی و ترس داشته باشند.
6️⃣ تیم رسانه ای جریان اعتدال با دستاویز قرار دادن حمله لاریجانی به شورای نگهبان تلاش می کند که برای رئیس سابق مجلس مقبولیت اجتماعی ایجاد کند و از سوی دیگر با درز دور از ضابطه خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب به دنبال خلق مشروعیت برای رئیس دولت تدبیر و امید هست. اما واقعیت این است که لاریجانی به بالاتر از شورای نگهبان هم حمله کند، مقبولیتی بدست نخواهد آورد و همچنین اظهارات علنی مرکزیت جمهوری اسلامی درباره برخی رویدادهای اقتصادی، سیاسی و بین المللی هشت سال گذشته آنقدر شفاف و پرتکرار بوده که کسی نتواند با سوءاستفاده خبری از یک دیدار، برای جریان خود مشروعیت کاذب ایجاد کند.
✍️ مهدی جهان تیغی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴تصور کنید پهپاد ها با سرعت ۳۰۰ و پرتاب شونده هایی با سرعت چند هزار کیلومتر به شیوه ای با هم هماهنگ شوند که با فاصله ۵ دقیقه از هم به ۲ هزار کیلومتر آن سوتر برسند
ایران این را با هماهنگ کردنِ یک شبکه و به کارگیری هوش مصنوعی محقق کرده
راز اهمیت تصاویرِ روز آخر رزمایش اخیر همین است
✍️آقای تحلیلگر
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
♦️ دورهمی واینرها
واینر به سازندگان ویدئوهای طنز در فضای مجازی گفته میشود.
⭕️ در ایران واینرهای زیادی مشغول به کار هستند و گاها وارد فضای هنری کشور هم شدهاند. از 200k فالوور دارند تا 5m بل بالاتر. این افراد با ساخت ویدئوهای طنز میتوانند تاثیرگذاری زیادی به ویژه بر روی اقشار نوجوان داشته باشند.
🔴 نکتهی قابل تأمل این است که گاهی دورهم جمع میشوند و حتی ویدئوهای مشترک میسازند.
در این روزها، واینرها با شتاب بیشتری، با هم دیدار میکنند و دیدارهای دستهجمعی دارند.
این کار حتما سببِ کارآمدی به سبک خودشان و جذب فالوور و به تبع آن افزایش درآمدشان میشود⬇️
اما با نگاهی دیگر میتوان یک نوع تشکیلاتسازی را در آنان دید، شاید خودشان نامش را دورهمی بگذارند اما ساختار بیشتر مشابه تشکیلات است.
♻️ تشکیلاتی که سعی در ایجاد هنجارهای اجتماعی خاص و یا بیارزشسازی هنجارهای اجتماعی با بیان طنازانه دارد و با نگاهی موشکافانهتر عاملهایی برای جهتدهیهای سیاسی با کاهش امید و... در مخاطبان خود باشند ⬅️ به عنوان مثال عدم داشتن آینده برای جوان ایرانی در کشور، حیازدایی، طنازیها در ایام محرم و فاطمیه و... را میتوان نام برد که عمدتا حرکتی هماهنگ باهم دارند.
⛔️ اگر صیانتی از این فضا نباشد به راحتی کنترل هیجانات مردم به ویژه نوجوانان و جوانان به دست این افراد قرار میگیرد.
پ.ن: ممکن است برخی از این افراد تنها به نیت خنداندن مردم اقدام به ساخت ویدئوهای کنند و مبرا از این فرضیات باشند اما سیرکلی چیز دیگری است.
✍ خواب و بیدار
#فضای_مجازی
#من_خوابم_یا_بیدار:
https://eitaa.com/joinchat/112984187C709f7e049a
🔴سوت حرکت پس از ۱۰ سال
🔹قطار باری اکو باعث افزایش ارتباطات میان ایران، پاکستان و ترکیه خواهد شد؛ این خط ریلی در سال ۲۰۰۹ با هدف تقویت ارتباطات تجاری سه جانبه این کشورها کلید خورد.
🔹نخستین حرکت قطار باری سازمان اکو در مرداد سال ۱۳۸۸ شمسی (۱۴ اوت ۲۰۰۹) در مراسمی از ایستگاه «مارگالا» شهر اسلامآباد به مقصد تهران و از آنجا به طرف استانبول انجام شد؛ فعالیت اقتصادی این مسیر ترانزیتی در آذر ۱۳۹۰ (دسامبر ۲۰۱۱) متوقف شد که حال بعد از ۱۰ سال مجدد شروع به فعالیت کرده است.
🔹حرکت این قطار و گسترش شاخه های آن در کشور های حوزه اکو می تواند آغازی باشد برای رشد صادرات ایران با محوریت کشورهای منطقه.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ببینید | ماجرای خداحافظی معنادار حاج قاسم در روز تاسوعا چه بود؟
🔹 بخشی از مستند خاطرات آن مرد
✍️بیداری ملت
@bidariymelat