📭 چیستی ارتجاع
📍 در قرآن کریم، حقیقت تلخی مطرح شده است که اگر بخواهیم اسمی برایش بگذاریم، میتوان اسم آن را «ارتجاع»، یعنی رجعت به عقب، یا «ارتداد»، یعنی برگشتن، عقبگرد، خسران و از دست دادن دستاوردها گذاشت.
📍 راجع به این مقوله، در قرآن، حدیث و تاریخ، صحبت شده است. این مقوله، متأسفانه به جوامع و ملتهایی مربوط است که در بهترین حالات معنوی و الهی هستند. یعنی به مردمِ دوران جاهلیت مربوط نیست، بلکه به مردمِ دوران اسلام مربوط است.
🚩 چون اینها هستند که ممکن است این میکروب در مزاجشان اثر بگذارد. آن، یک بیماری است که مخصوص کشورها و ملتهایی است که با حرکتی عظیم، یک قدم به جلو برداشتهاند و به تعبیر امروز، انقلاب کرده، به جایی رسیده و خود را به خدا نزدیک کردهاند.
🚩 به تعبیر دیگر، آن بیماری، مخصوص کسانی است که خدای متعال به آنان انعام کرده است.
#حکیم_انقلاب در دیدار پاسداران 1373/10/15
#جهاد_تبیین
#جنگ_روایتها
#حماسه_حسینی
#زندگی_مکتبی
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وای! شهیدِ بی سر اومد…
وای! لاله ی پرپر اومد…
عجب محرمی شده، امسال!
شهیدِ بی سرم، برگشته…
بیایید بریم، به استقبالش… مدافعِ حرم برگشته
#شهید_عبدالله_اسکندری💖
#مدافع_حرم
#زندگی_مکتبی
@Bimemoj
🎁 زنان بسازند جامعه را
🚩 خداوند شما را با كرامت خلق كرده است، آزاد خلق كرده است.
🚩 خداوند همان طوري كه قوانيني براي محدوديت مردها در حدود اينكه فساد بر آنها راه نيابد دارد، در زنها هم دارد.
🚩 همه براي صلاح شماست. همه قوانين اسلامي براي صلاح جامعه است.
🚩 آنها كه زنها را ميخواهند ملعبه مردان و ملعبه جوانهاي فاسد قرار بدهند خيانتكارند. زنها نبايد گول بخورند؛
🚩 زنها گمان نكنند كه اين مقام زن است كه بايد بزك كرده بيرون برود با سرِ باز و لخت! اين مقام زن نيست؛ اين عروسك بازي است نه زن.
🚩 زن بايد شجاع باشد؛ زن بايد در مقدرات اساسي مملكت دخالت بكند. زن آدم ساز است؛ زن مربي انسان است....
🚩 شما همان طوري كه تاكنون در نهضتها دخالت داشتيد و سهيم بوديد در اين نهضت و سهيم بوديد در اين پيروزي، حالا هم باز بايد سهيم باشيد... مملكت از خود شماست. شما بايد بسازيد مملكت را.
🚩 همه ملت ايران، همه ملت ايران- چه بانوان و چه مردان - بايد اين خرابهاي كه براي ما گذاشتهاند بسازند. با دست مردِ تنها درست نميشود؛ مرد و زن بايد با هم اين خرابه را بسازند.
#حضرت_روح_الله ❤ 13 اسفند1357
#حقوق_زن
#سبک_زندگی
#زندگی_مکتبی
#جهاد_تبیین
@bimemoj
🎁 حجاب شرعی
🚩 آنطوري كه براي من نقل ميكنند - باز همان صورت زمان طاغوت را دارد. وزارتخانه اسلامي نبايد در آن معصيت بشود.
🚩 در وزارتخانه هاي اسلامي نبايد زنهاي لخت بيايند؛ زنها بروند اما با حجاب باشند.
🚩 مانعي ندارد بروند؛ اما كار بكنند، لكن با حجاب شرعي باشند، با حفظ جهات شرعي باشند.
#حضرت_روح_الله ❤ 15 اسفند1357
#حقوق_زن
#سبک_زندگی
#زندگی_مکتبی
#جهاد_تبیین
@bimemoj
هدایت شده از معیار
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | جاماندگان #عاشورا
🍃🌹🍃
🔻داستان #کربلا داستان پرعبرت و درسآموزي است که شناخت ابعاد آن ميتواند چراغ راه امروزمان باشد. در اين بين يک سوال همواره در مواجهه با ماجراي کربلا در اذهان شکل ميگيرد که چرا تنها ۷۲ نفر در بزرگترين صفآرايي تاريخي جبهه حق و باطل، در اردوگاه حاميان امام جبهه حق قرار گرفتند!؟
1⃣ بخش عمدهاي از آنان که نيامدند، تودههاي عوامي بودند که مصاف حق و باطل، جزئي از زندگي شان نيست! آنان مشغول حيات روزمره شان هستند و دنيايشان کوچکتر از آن است که دغدغههاي حسين بن علي (ع) در آن بگنجد! لذا همواره در طول تاريخ و در بهترين حالت، نظاره گر صحنهها بودهاند و يا سياه لشکرياني که عمله ظلم گرديدهاند!
2⃣ همچنین بودند کساني که حسين بن علي (ع) را ميشناختند و حتي روزگاري در رکاب اميرالمومنين(ع) شمشير زده بودند، و تفاوت حق و باطل و مکتب اهل بيت(ع) و جريان بنياميه را به خوبي ميدانستند، اما عافيتطلبي و دنياگرايي آنان مانع آن شد که در آن معرکه بزرگ حاضر شده و در رکاب امام و براي دفاع از حقيقت بایستند و به شهادت برسند!
3⃣ دستهي سوم اما خواص بيبصيرتي بودند که توان تشخيص صحنه صفآرايي حق و باطل را در معرکه سياست نداشتند! آنان چون گروه دوم، بيماردلاني نبودند که حب دنيا و جاه و مقام مانع رسيدن آنان به کربلا باشد! بلکه عدم شناخت سان بود که موجب محروميت آنان از قرار گرفتن در جبهه حق گردید!
🔺در اين ميان تنها اهل بصيرتي که مبتني بر سنت پيامبر(ص)، امام زمانشان را شناخته و خود را مکلف به پيروي از او ميدانند، سرنوشتشان عاشورايي ميشود و نامشان برای هميشه تاريخ به عنوان احرار عالم ثبت ميگردد.
✍مهدي سعيدي
#روشنگری | #ثامن | #محرم
🆔 eitaa.com/meyarpb
📭 زندگی مکتبی در محضر امیرالمومنین ❤
🔻وَ مِنْ كَلَامٍ لَهُ (علیه السلام) لِكُمَيْلِ بْنِ زِيَادٍ النَّخَعِيِّ.
قَالَ كُمَيْلُ بْنُ زِيَادٍ أَخَذَ بِيَدِي أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ (علیه السلام) فَأَخْرَجَنِي إِلَى الْجَبَّانِ فَلَمَّا أَصْحَرَ تَنَفَّسَ الصُّعَدَاءَ ثُمَّ قَالَ يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ:
🔻إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا، فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ.
النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ، أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ يَمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيحٍ، لَمْ يَسْتَضِيئُوا بِنُورِ الْعِلْمِ وَ لَمْ يَلْجَئُوا إِلَى رُكْنٍ وَثِيقٍ.
🔻يَا كُمَيْلُ، الْعِلْمُ خَيْرٌ مِنَ الْمَالِ، الْعِلْمُ يَحْرُسُكَ وَ أَنْتَ تَحْرُسُ الْمَالَ، وَ الْمَالُ تَنْقُصُهُ النَّفَقَةُ وَ الْعِلْمُ يَزْكُوا عَلَى الْإِنْفَاقِ، وَ صَنِيعُ الْمَالِ يَزُولُ بِزَوَالِهِ.
🔻يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ مَعْرِفَةُ الْعِلْمِ دِينٌ يُدَانُ بِهِ، بِهِ يَكْسِبُ الْإِنْسَانُ الطَّاعَةَ فِي حَيَاتِهِ وَ جَمِيلَ الْأُحْدُوثَةِ بَعْدَ وَفَاتِهِ، وَ الْعِلْمُ حَاكِمٌ وَ الْمَالُ مَحْكُومٌ عَلَيْهِ.
🔻يَا كُمَيْلُ هَلَكَ خُزَّانُ الْأَمْوَالِ وَ هُمْ أَحْيَاءٌ وَ الْعُلَمَاءُ بَاقُونَ مَا بَقِيَ الدَّهْرُ، أَعْيَانُهُمْ مَفْقُودَةٌ وَ أَمْثَالُهُمْ فِي الْقُلُوبِ مَوْجُودَةٌ. هَا إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّاً -وَ أَشَارَ بِيَدِهِ إِلَى صَدْرِهِ- لَوْ أَصَبْتُ لَهُ حَمَلَةً؛ بَلَى [أُصِيبُ] أَصَبْتُ لَقِناً غَيْرَ مَأْمُونٍ عَلَيْهِ، مُسْتَعْمِلًا آلَةَ الدِّينِ لِلدُّنْيَا وَ مُسْتَظْهِراً بِنِعَمِ اللَّهِ عَلَى عِبَادِهِ وَ بِحُجَجِهِ عَلَى أَوْلِيَائِهِ؛ أَوْ مُنْقَاداً لِحَمَلَةِ الْحَقِّ، لَا بَصِيرَةَ لَهُ فِي أَحْنَائِهِ، يَنْقَدِحُ الشَّكُّ فِي قَلْبِهِ لِأَوَّلِ عَارِضٍ مِنْ شُبْهَةٍ، أَلَا لَا ذَا وَ لَا ذَاكَ؛ أَوْ مَنْهُوماً بِاللَّذَّةِ سَلِسَ الْقِيَادِ لِلشَّهْوَةِ أَوْ مُغْرَماً بِالْجَمْعِ وَ الِادِّخَارِ؛ لَيْسَا مِنْ رُعَاةِ الدِّينِ فِي شَيْءٍ، أَقْرَبُ شَيْءٍ شَبَهاً بِهِمَا الْأَنْعَامُ السَّائِمَةُ؛ كَذَلِكَ يَمُوتُ الْعِلْمُ بِمَوْتِ حَامِلِيهِ. اللَّهُمَّ بَلَى لَا تَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ قَائِمٍ لِلَّهِ بِحُجَّةٍ إِمَّا ظَاهِراً مَشْهُوراً وَ إِمَّا خَائِفاً مَغْمُوراً، لِئَلَّا تَبْطُلَ حُجَجُ اللَّهِ وَ بَيِّنَاتُهُ، وَ كَمْ ذَا وَ أَيْنَ أُولَئِكَ؟ أُولَئِكَ وَ اللَّهِ الْأَقَلُّونَ عَدَداً وَ الْأَعْظَمُونَ عِنْدَ اللَّهِ قَدْراً، يَحْفَظُ اللَّهُ بِهِمْ حُجَجَهُ وَ بَيِّنَاتِهِ، حَتَّى يُودِعُوهَا نُظَرَاءَهُمْ وَ يَزْرَعُوهَا فِي قُلُوبِ أَشْبَاهِهِمْ؛ هَجَمَ بِهِمُ الْعِلْمُ عَلَى حَقِيقَةِ الْبَصِيرَةِ وَ بَاشَرُوا رُوحَ الْيَقِينِ وَ اسْتَلَانُوا مَا اسْتَوْعَرَهُ الْمُتْرَفُونَ وَ أَنِسُوا بِمَا اسْتَوْحَشَ مِنْهُ الْجَاهِلُونَ، وَ صَحِبُوا الدُّنْيَا بِأَبْدَانٍ أَرْوَاحُهَا مُعَلَّقَةٌ بِالْمَحَلِّ الْأَعْلَى؛ أُولَئِكَ خُلَفَاءُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ وَ الدُّعَاةُ إِلَى دِينِهِ؛
آهِ آهِ، شَوْقاً إِلَى رُؤْيَتِهِمْ....
📭 نهج البلاغه حکمت 147
#سبک_زندگی
#زندگی_مکتبی
@bimemoj
📭 زندگی مکتبی در محضر امیرالمومنین ❤
🔻از سخنان امام(عليه السلام) به كميل بن زياد نخعى است. كميل بن زياد مى گويد: اميرمؤمنان على بن ابى طالب(عليه السلام) دست مرا گرفت و به سوى صحرا (خارج شهر كوفه) برد هنگامى كه به صحرا رسيد آه پردردى كشيد و فرمود:
🔻اى كميل بن زياد! دلها همانند ظرفهاست پس بهترين آنها ظرفى است كه مقدار بيشترى را بتواند نگهدارى كند بنابراين آنچه را به تو مى گويم حفظ كن و در خاطر خود بسپار.
❌مردم سه گروهند: علماى ربانى، دانش طلبان در طريق نجات و احمقانِ بى سر و پا و بى هدف كه دنبال هر صدايى مى روند و با هر بادى حركت مى كنند; آنهايى كه با نور علم روشن نشده و به ستون محكمى پناه نبرده اند.
🔻اى كميل! علم از مال بهتر است (چرا كه) علم، تو را پاسدارى مى كند ولى تو بايد مال را پاسدارى كنى. مال با هزينه كردن كاستى مى گيرد در حالى كه علم، با انفاق افزون مى گردد. دست پروردگانِ مال، با زوال آن از بين مى روند. (ولى دست پروردگان علوم پايدارند)
🔻اى كميل بن زياد! آشنايى با علم و دانش آيينى است كه انسان به آن جزا داده مىشود و بايد به آن گردن نهد، به وسيله آن در دوران حيات، كسب طاعت فرمان خدا مىكند و بعد از وفات نام نيك از او مىماند. (در حالى كه مال به تنهايى نه وسيله طاعت است نه سبب نيك نامى بعد از مرگ) علم حاكم است و مال محكوم عليه (علم فرمانده است و مال فرمان بردار).
🔻اى كميل! ثروت اندوزان هلاك شدهاند در حالى كه ظاهراً در صف زندگانند; ولى دانشمندان تا جهان برقرار است زندهاند خود آنها گرچه از ميان مردم بيرون رفته اند; ولى چهره و آثارشان در دل ها ثبت است.
🔻(سپس امام(عليه السلام) فرمود: درست است كه عالمان با عمل اندك اند و علم و دانش با مرگ حاملانش مىميرد) ولى بار خدايا! آرى هرگز روى زمين از كسى كه به حجت الهى قيام كند خالى نمىشود; خواه ظاهر و آشكار باشد و يا ترسان و پنهان. وجود آنها به اين سبب است كه دلائل الهى و نشانه هاى روشن او هرگز باطل نگردد و از دست نرود. آنها چند نفرند و كجا هستند؟ به خدا سوگند تعدادشان كم و قدر و مقامشان نزد خدا بسيار والاست. خداوند به واسطه آنها حجت ها و دلايلش را حفظ مى كند تا به افرادى كه نظير آنها هستند بسپارند و بذر آن را در قلوب افرادى شبيه خود بيفشانند. علم و دانش با حقيقتِ بصيرت به آنها روى آورده و روح يقين را لمس كرده اند. آنها آنچه را دنياپرستانِ هوس باز مشكل مى شمردند آسان يافته اند. و به آنچه جاهلان از آن وحشت دارند انس گرفته اند. آنها در دنيا با بدن هايى زندگى مى كنند كه ارواحشان به عالم بالا تعلق دارد، خلفاى الهى در زمين اند و دعوت كنندگان به سوى آئينش.
🌹آه آه چقدر اشتياق ديدارشان را دارم...
📭 نهج البلاغه حکمت 147، ترجمه آیتالله العظمی مکارم شیرازی
#سبک_زندگی
#زندگی_مکتبی
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠❌ روضه مکشوف
🔻 آدم سنگینی #مصیبت را با رقتی که در ما می آید باید مصائب را بسپاریم.
🔻نه با تعظیمی که از مصیبت میکنیم. بزرگنمایی مصائب برای دلهای ما، قساوتها را زیادتر میکند.
🔻اگر میگویند [مصائب] خیلی باز نکنید. برای این است که خب دل، یا جریحهدار میشود [و] از بین میرود یا عادت میکند. بگذارید آن حضور تحقق پیدا کند. بو کند، ببیند سوختن را بشنود، حس کند، لبهای چروکیده زبان خشک را
🔻 حس این را برای خودتان نزدیک کنید. این هم لازمهاش این است یک مقدار خودتان کمک کنید. این است که حالا؛ شعرها! هست، گفتوگوها هست، سوز، صداها...
🔻بعضی نواها هست من خودم وقتی که میشنوم آرام میگیرم یا آتش میگیرم این بحث در توانمندیهایی که در وجودهایی هست عنایت هایی که شده
🔻ولی اینها مزد شما نیست.
🔻مزد شما به اندازه حضوری که پیدا میکنید است.
در مجلس کربلا حضور پیدا کنید
🔻در مجلس #حسین همراه حسین‹ع› باشید.
#عین_صاد
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ بر کدام حسین باید گریست؟
#استاد_شهید_مرتضی_مطهری❤️
@bimemoj
💠 تداومبخش راه زینب س
🔻نام محرم و عزادارای حسینی با نام هیئت عجین شده است. هیئت بیش از آنکه نامی برای مکانی خاص باشد، تداعیکننده نوعی سبک زندگی است که تحقق بیرونی آن در قالب مکانی به نام هیئت شکل میگیرد. هیئت آن محفلی است که رسالت خود را تبیین معارف عاشورایی مکتب حسینی میداند و تلاش دارد تا این معارف را نزد مخاطب از سطح شناخت به سطح نگرش و رفتار برساند. در این میان هدفگذاری صحیح و حفظ و حراست از هویت هیئت و ممانعت از دچارشدن به آفت زوال و انفعال و استحاله و فاصلهگرفتن از حقیقت فلسفه وجودی، رسالتی است که بر دوش همه بانیان و فعالان هیئات مذهبی نهاده شده است.
📣 متن کامل یادداشت در صفحه اول روزنامه همشهری (پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱)
🔹 https://newspaper.hamshahrionline.ir/id/167792/
#جهاد_تبیین
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 صحبتهای شهید #دیالمه درباره میرحسین #موسوی و #زهرا_رهنورد
#تاریخ_معاصر
#تاریخ_انقلاب
#ارتجاع
@bimemoj
إنا لله و انا الیه راجعون
❗️به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان می رسانم مؤلف کتاب «آیات شیطانی» که علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم و چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام می باشند.
❗️از مسلمانان غیور می خواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس در این راه کشته شود، شهید است ان شاءالله .
❗️ضمناً اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
۲۵بهمن۱۳۶۷
💠 حضرت روح الله ❤️
@bimemoj
🔺هیئات حسینی پرچمداران جهاد تبیین
🖊مهدی سعیدی کارشناس سیاسی
📝عزاداری بر حسین بن علی(علیهالسلام) تنها ابراز احساسات و گریستن بر حسین نیست! «اشک» در این مکتب هرچند برآمده از عمق تعلق عزاداران حسینی به امامشان است، اما ابزار مبارزهای است که از عمق مبانی فکریـ سیاسی آنان برآمده است و به خوبی رسواگر روایتهای باطلی است که دشمن تلاش دارد از اسلام اموی معرفی کرده و آن را نماد اسلام ناب در اذهان عمومیجا بیندازد!
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
@bimemoj
22_Leader_SefaratKhane_(www.rasekhoon.net).mp3
238.3K
📭 حمله به سفارتخانه ها
البته من یک نکته ای را عرض کنم من شنیدم که بعضی ها رفتند سراغ بعضی از سفارتخانه ها. من الآن دارم به شما ابلاغ می کنم، به عنوان مسئول دولتی و به عنوان امام جمعه و یک روحانی؛ به سفارتخانه ها نزدیک نشوید.
این را بدانید که اگر شما از سیاست انگلیس یا سیاست آمریکا یا هر کس دیگری بدتان می آید راهش این نیست که یک عده ای بروند بی مهار از دیوار سفارتخانه بالا و به سفارتخانه ها نزدیک بشوند،
بنده دارم پیش شماها شهادت می دهم که این قطعاً و قطعاً به ضرر اسلام و مسلمین و به ضرر جمهوری اسلامی است.
حالا مردم راهپیمایی می کنند، راه می روند، احساسات به خرج می دهند. احساسات صادقانه و درست و منطبق با منطق، در این هیچ شکی نیست. ممکنه تو خیابونها بروند و به هر سیاستی هر چه نظرشان هست بگویند، اما به سفارتخانه ها نباید نزدیک بشوند،
اینکه ممکن است دشمن خودش این کار را بکند. ممکن است برخی از عوامل نفوذی دشمن بیایند و در جمعیتی بیافتند، برسند به یک سفارتخانه ای از دیوار بروند بالا یک وسیلهی آتشی بیاندازند یا جایی را بشکنند ، خراب کنند،
بدانید این کار قطعا بد است و جرم است و به ضرر و اگر کسی آگاهانه این کار را بکند این خیانت است.
#حکیم_انقلاب 28 بهمن 1367، سه روز پس از صدور حکم #سلمان_رشدی
#تاریخ_معاصر
#جهاد_تبیین
@bimemoj
📍 دهه 1320، پس از فرار تبعید رضاخان از کشور، و حاکیمت فرزند جوان و ناتوان وی، نسبتا فضای باز سیاسی در کشور برای یک ده حاکم شد.
در این دوره بیش از 600 عنوان روزنامه و 70 حزب و سازمان سیاسی در سراسر کشور فعال بودند.
#تاریخ_معاصر
@BIMEMIJ
🚩 ایران هرگز مستعمره بریتانیا نبوده، اما این به معنی نیست که ما از این کشور برای رسیدن به ثروت و قدرت، بهرهکشی نکردهایم.
🚩 آنها دلایل خوبی دارند تا از «روباه حیلهگر و استعمارگر» - لقبی که به ما دادهاند - خشمگین باشند.
🚩 در طول قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، ما با رشوه و فریب، ایران را به انجام خواستههایمان واداشتیم و هر وقت هم که اینها نتیجه نداد، در این کشور نیرو پیاده کردیم.
🚩 ما در جنگ اول جهانی به این کشور تجاوز کردیم و با این کار به شکلگیری یک قحطی فاجعهبار کمک کردیم.
🚩 ما در سال ۱۹۴۱ شاه را کنار گذاشتیم و پسر ضعیفتر و حرفشنوتر او را سر کار آوردیم.
🚩 ما به تقویت شاه در نیمه و اواخر دهه ۱۹۷۰ کمک کردیم.
🚩 در دهه ۱۹۸۰، زمانی که صدام تصمیم گرفت بدون هرگونه توجیهی به ایران حمله کند، تمام غرب - آمریکا، فرانسه، انگلستان و روسیه - از عراق حمایت کردند.
🌐 به نقل از #جک_استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید...
🇪🇸🇵🇹 آغاز چپاولگری غرب
‼️ چرا از بین همه کشورهای اروپایی #اسپانیا و #پرتغال پیشگام #استعمار شدند؟
🌐 https://www.google.com/amp/s/www.teenvogue.com/story/colonialism-explained/amp
@bimemoj