📮 مرزهای کسب آگاهی سیاسی و دخالت در معارضات سیاسی
من یک وقت در دوران زندگی تقریباً پنجسالهی حکومت امیرالمؤمنین(علیه الصّلاةوالسّلام) و آنچه که پیش آمد، مطالعات وسیعی داشتم. آنچه من توانستم به عنوان جمعبندی به دست بیاورم، این است که «تحلیل سیاسی» ضعیف بود. البته در درجهی بعد، عوامل دیگری هم بود؛ اما مهمترین مسأله این بود. والّا خیلی از مردم هنوز مؤمن بودند؛ اما مؤمنانه در پای هودج امالمؤمنین در مقابل علی(علیهالسّلام) جنگیدند و کشته شدند! بنابراین، تحلیل غلط بود.
موضع خود را شناختن و در آن قرار گرفتن، هوشیاری سیاسی، شم سیاسی و قدرت تحلیل سیاسی - البته به دور از ورود در دستهبندیهای سیاسی - خودش یکی از آن خطوط ظریفی است که من در پیام هم به شما عرض کردم؛ امام هم که مکرر در مکرر فرموده بودند.
البته یک عده خوششان نمیآمد: نه، چرا در کارهای سیاسی دخالت نکنند؟! همان وقت من یادم هست که بعد از گذشت چند ماه از فرمایش امام، یک حادثهی انتخاباتی در پیش بود و زیدی به یکی از شهرها رفته بود - که نمیگویم کجا، چون نمیخواهم نزدیک بشوم - و سخنرانی کرده بود. آن وقتها نوارش را آوردند و من گوش کردم. او میگفت: نه آقا، چرا میگویید سپاه در سیاست دخالت نکند؟ باید بکند؛ از شماها چه کسی بهتر؟(!)
ببینید، اینها حرفهای خوشایند و دلنشینی است که این جوان مبارزِ پُر از خون انقلابی، به هیجان بیاید: بله، چه کسی از ما بهتر؟ امام این موضوع را صریحاً گفته بودند؛ اما اینها بین آگاهی سیاسی و حضور سیاسی در صحنهی انقلاب - که این خوب است - و بین دخالت در معارضات سیاسی و جناحبندیهای سیاسی و به نفع یکی و به ضرر دیگری کار کردن - که این همان چیز بد و بسیار خطرناکی است که امام هیأتی را مأمور کردند و گفتند ببینید چه کسی اینطوری است، از سپاه بیرونش کنید - خلط میکردند.
توجه داشته باشید که انگیزههای سیاسی و جناحی نباید بتواند از یک مجموعهی سالم، خالص و کارآمد مثل سپاه - که ذخیرهیی است برای روزی که انقلاب از آن استفاده بکند - بهره ببرد. این ذخیره بایستی سربهمهر بماند، تا در جای خودش مصرف بشود.
#حکیم_انقلاب در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه، ۱۳۷۰/۰۶/۲۷
@bimemoj
📮 خطای محاسباتی
در جنگ نرم و جنگ روانی - که جنگ روانی یکی از بخشهای جنگ نرم است - هدف دشمن این است که محاسبات طرف مقابل را عوض کند.
#حکیم_انقلاب، ۱۳91/5/16
#جهاد_تبیین
@bimemoj
Meisam Motiei - Yeki Ba Royaye Haj Amad (MusicTarin).mp3
6.3M
یکی با رویای حج آمد حاجت گرفت و برگشت
یکی با پای فلج آمد حاجت گرفت و برگشت.. – ♬
یکی دیگر از تو میخواهد لیاقتِ شهادت
یکی میگوید شفاعت کن؛ آقا مرا قیامت.. – ♬
یکی که من باشم و عمریست نیامده زیارت
وای دلم تنگ ایوان طلای توست – ♬
نه تنها سَرم خاک پایِ توست
که من هرچه دارم برایِ توست – ♬
وای؛ مرا زائرت کن خدایی کن..
کبوتر کن آقا هوایی کن! – ♬
اگر شد مرا کربلایی کن!
رضا جانم.. ای رضا جانم
یکی با رویای حج آمد حاجت گرفت و برگشت
یکی با پای فلج آمد حاجت گرفت و برگشت.. – ♬
یکی دیگر از تو میخواهد لیاقتِ شهادت
یکی میگوید شفاعت کن؛ آقا مرا قیامت.. – ♬
یکی که من باشم و عمریست نیامده زیارت
وای دلم تنگ ایوان طلای توست – ♬
نه تنها سَرم خاک پایِ توست
که من هرچه دارم برایِ توست – ♬
وای؛ مرا زائرت کن خدایی کن..
کبوتر کن آقا هوایی کن! – ♬
اگر شد مرا کربلایی کن!
رضا جانم.. ای رضا جانم
#زیارت
#علی_بن_موسی❤️
#حرم
#رحمت_واسعه
@bimemoj
6.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خواهند اگر ببخشند از مجرمی گناهی
اول وی را نوازند با سوز و اشک و آهی
دریای عفو جوشد از اشک دردمندی
اوراق جرم سوزد از آه صبح گاهی
اینجا گناه بخشند کوهی به کاه بخشند
بیچاره من که با خود ناورده پر کاهی
با اینکه روسیاهم با این همه گناهم
مشتاق یک نگاهم مولای من نگاهی
از من بود گنه زشت از توست عفو زیبا
ای عفو از تو زیبا العفو یا الهی
عمری گناه کردم دل را سیاه کردم
من اشتباه کردم یا رب چه اشتباهی !
دامن آلوده و روی سیاه آورده ام
گرچه آهی در بساطم نیست آه آورده ام
هرکه هستم هرکه بودم به کسی مربوط نیست
چون امام مهربانی چون رضا آورده ام
💠 مرحوم استاد حاج فیروز زیرک کار
@bimemoj
🎁 قربانی توهم
در گزارش بی بی سی فارسی، از رأی عدم کفایت سیاسی مجلس اول به سید ابوالحسن بنی صدر، به عنوان کودتا علیه بنی صدر، تعبیر شد! تعبیر و تفسیری باطل و بی اعتبار، مجلس اول در حقیقت مجلسی ملی و مردمی و انقلابی بود. مطابق قانون اساسی، مجلس چنین اختیاری داشت و استفاده کرد. قضیه کاملا برعکس بود!
بنی صدر گمان می کرد با سازماندهی تظاهرات میلیونی و دو قطبی سازی جامعه، به اتکای برخی گروه های ملی و مذهبی، به ویژه مجاهدین خلق می تواند، مرکزیت قدرت را در اختیار بگیرد. توهم بود، در یک خط امام او را از فرماندهی کل قوا برکنار کرد و کودتا شکست خورد. بنی صدر در گفتگوی مفصل با علی لیمونادی به این نکات توجه کرده است. می گوید: اشتباه استراتژیک او، عدم محاسبه واکنش امام خمینی بود. در یک کلام او که قدرتمندترین رئیس جمهور تاریخ ایران بود، باز هم بیشتر خواست و قربانی توهم شد.
💣 پاسخ #عطاالله_مهاجرانی
#تاریخ_معاصر
#نفوذ
#جریان_تحریف
@bimemoj
🎁 بنی صدر و حمله نظامی آمریکا
«بنیصدر در مقاطع مختلف خیانتهای زیادی به انقلاب کرد، اما به نظر من در آن مقطع، بدترین کاری که کرد این بود که به اصطلاح نمایندگان صلیب سرخ را برای بازدید از گروگانها، به ما تحمیل کرد! من کوچکترین تردیدی ندارم که این نمایندگان، جاسوس سیا بودند! ما گروگانها را به شکل پراکنده نگهداری میکردیم و عدهای را هم به شهرستانها فرستاده بودیم. با فشار بنیصدر، قرار شد همه را به سفارت بیاوریم که نمایندگان صلیب سرخ از آنها بازدید کنند. ما گروگانها را جمع کردیم و آنها آمدند و یکییکی معاینهشان کردند و فهمیدند که چه کسی در کجاست و قبل از اینکه بتوانیم دوباره آنها را پخش کنیم، درست شب بعد حادثه طبس اتفاق افتاد! ... بعد از اینکه کاملاً مشخص شد که چه کسی در کدام قسمت از سفارت نگهداری میشود، حادثه طبس اتفاق افتاد و کاملاً مشخص شد که فشار بنیصدر برای حضور مأموران صلیب سرخ، برای چه بوده است»!
💣 خاطره ای از مرحوم حسین شیخ الاسلام دیپلمات فقید و از دانشجویان پیرو خط امام
#تاریخ_معاصر
#نفوذ
#جریان_تحریف
@bimemoj
💢نشست بر خط با موضوع "جهاد تبیین و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی"
👤با حضور : جناب آقای دکتر سعیدی.کارشناس مسائل سیاسی
🗓زمان: سه شنبه۲۷مهرماه
🕰 ساعت: ۸شب
✅بسیج رسانه و فضای مجازی سپاه خدابنده
📲 از طریق کانال روبیکا به آدرس👇
https://rubika.ir/eshraghonlin
🎁 چرا رهبری گفت که نظرش به احمدی نژاد نزدیکتر است؟
🎄 همه میگویند رهبری گفته است که نظر آقای احمدینژاد به من نزدیکتر است؛
اوّلاً این اظهارنظر ایشان بعد از انتخابات بود، نه قبل از انتخابات؛
ثانیاً ایشان بعد از شلوغیها و درگیریها در نماز جمعه 29 خرداد این را گفتند؛ گفتند بین رئیسجمهور و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، یعنی بین آقای احمدینژاد و جناب آقای هاشمی در مسئله فرهنگ، سیاست خارجی، عدالت اجتماعی، یعنی در این سه حوزه اختلاف است. بعد گفتند نظر رئیسجمهور به من نزدیکتر است.
به نظر من این حرف آن موقع درست بود، الان هم درست است. اتّفاقاً این موضع، دو نقطه مثبت دارد:
یکی اینکه شخص مهم نیست؛ یعنی ایشان میگویند با اینکه رفاقت ما با آقای هاشمی رفسنجانی خیلی قدیمی و محکم است _ او کجا و آقای احمدینژاد کجا، آقای احمدینژاد اصلاً کسی نبود قبل از انقلاب و تا شهردار نشد،کسی هم ایشان را نمیشناخت؛ امّا آقای هاشمی بالاخره از ارکان انقلاب بود_ ولی مسائل شخصی اینجا فدای معیارها میشود. رهبری گفتند این ادبیّات، این حرفها، حرفهای انقلاب و امام است که آقای احمدینژاد از سال 84میزند؛ این دیدگاهها به ما نزدیکتر است؛ نگفتند چون با من است، بیشتر او را قبول دارم؛ گفتند چون شعارهای او همان شعارهای انقلاب است؛ نه اینکه او یا هرکسی که این شعارها را بدهد، دیگر هر کاری کرد، کرده است.
علما میگویند «تعلیق به شرط» نشان میدهد که معیار اصلی چیست؛ یعنی تا وقتیکه با این شعارها هستی و به آنها وفاداری، شما به جبهه حق نزدیکتری؛ نه اینکه رهبری با شخص فلانی مخالف است و با شخص فلانی موافق. اتّفاقاً چه در جنبه سلبی که نظر آقای هاشمی الان از ما دورتر است، چه در جنبه ایجابی که حرف آقای احمدینژاد الان به نظر من نزدیکتر است، این جمله رهبری، متعادلانه و مکتبی بود.
ایشان میگویند معیار این شعارها و این مواضع است. در واقع میگویند 50 سال سابقه رفاقت ما با آقای هاشمی به کنار، ولی الان دورتر شدهاند، حرف آقای احمدینژاد الان به انقلاب نزدیکتر است.
دیگر اینکه اگر 10 سال یا 20 سال بگذرد، آن آدم دیگر خودش هم آن شعارها را ندهد، آیا باز هم میتوانیم بگوییم نظر او نزدیکتر است؟ نه. اتّفاقاً این دلیل بر این است که مسئله رهبری، شخص نبود، معیارها بود. به نظرم آن تعبیر رهبری بسیار درست و هوشمندانه بود.
در اصول فقه بحثی داریم که میگویند آدمها را نمیشود استصحاب کرد؛ یعنی نمیتوانید بگویید فلان شخص همانطوری که بوده، ادامه دارد؛ هر آدم در هر لحظه باید سنجیده شود.
این تعبیر هم که امام گفتند ملاک حال کنونی فرد است، یعنی همین. سر قضیّه آقای منتظری امام گفتند من با هیچکس عقد اخوّت دائمی نبستهام.
#حسن_رحیم_پور_ازغدی
#تاریخ_انقلاب
#جریان_شناسی
@bimemoj