🔰ارزیابی کوتاه از عملکرد اقتصادی دولت
1⃣ قبل از هر چیز لازم است بدانیم که موفقیت ها و ناکامی های یک دولت را باید در چارچوب امکانات و موانع آن دولت ارزیابی کرد. از این جهت لازم به یادآوری است که دولت در ابتدای شروع با شاخص های اقتصادی بسیار ضعیف و همچنین چالش های اساسی در زمینه های مختلف و بخصوص سلامت روبرو بود.
2⃣ ملاک دوم در ارزیابی دولت، میزان تحقق شعار آن دولت است. دولت سیزدهم، شعار مردمی بودن را برگزید و انصافا هم توانست با حضور در مردم، فاصله آنها را با کارگزاران کم کند.
3⃣موضوع سوم وعده هایی است که دولت آنها را بر زبان جاری کرد: سه وعده ی مسکن، افزایش قدرت خرید و خودرو در راس وعده های دولت بود:
🔺در مسکن دولت نتوانسته وعده خود را عملی کند. اختلال در راس مدیریت بخش مسکن، کمبود منابع، مشکلات ساختاری و ... از موانع بودند.
🔺در افزایش قدرت خرید، با وجود افزایش بی سابقه دستمزد و درآمد اقشار مختلف همچون کارگران، فرهنگیان، و کارمندان و ...، اما عملکرد نه چندان موثر دولت در زمینه تورم، مانع از حس شدن اقدامات مربوطه توسط مردم است.
🔺 در خودرو با وجود افزایش محسوس تولید کارخانه، اما قیمت ها در بازار مهار نگردید و عملا دستاوردها به چشم نمی آید.
4⃣ وجه چهارم ارزیابی دولت، رویکردها می باشد. در رویکردها شاهد ایجاد تغییرات محسوس و معنادار در جهت گیری دولت در مسائل داخلی و مسائل جهانی در حوزه اقتصاد هستیم. تعدد زمین های بازی در روابط بین الملل و استفاده از ظرفیت های توأمان شرق، غرب و کشورهای منطقه، از جمله مهمترین رویکردهای جدید است که بازخورد آن را می توانیم در افزایش فروش نفت کشور و بهبود درآمدهای نفتی مشاهده کرد.در رویکردهای داخلی، نیز اصلاح و تقویت قوانین مربوط به مالیات ها، صدور مجوزها، کنترل تقاضای کاذب در بازارهای مالی، قانون حذف ارز ترجیحی و ... از جمله ی این موارد است. هر چند به دلایل متعدد اهداف کامل سیاست گذار در اصلاح جهت گیری های داخلی محقق نشده است.
5⃣ شاخص های زیربنایی و کلان اقتصادی: منطبق بر داده ها و آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار، دولت در بسیاری از شاخص های کلان اقتصادی مثل جذب سرمایه گذاری، کنترل نقدینگی، امید به زندگی، رشد تولید ناخالص داخلی، فاصله طبقاتی( ضریب جینی)، اشتغال،بهبود فضای کسب و کار و ... دولت سیزدهم توانسته است، وضعیت را بهبود بخشد. ثمره ی این شاخص ها در بلند مدت نمایان خواهد شد.
6⃣ و بالاخره مهمترین قسمت ارزیابی دولت، شاخص های روبنایی است: منظور از شاخص های روبنایی، مواردی هستند که مشخصا توسط مردم قابل لمس و احساس می باشند. از جمله، تورم و نظارت بر بازار. متاسفانه دولت به دلایل مختلف در زمینه کنترل و نظارت نتوانسته است انتظارات را برآورده نماید و در این زمینه نیاز به تلاش بیشتر دارد .
🔚اگر شعارها، وعده ها، رویکردها و عملکردهای دولت سیزدهم را در چارچوب موانع و چالش های برجای مانده از دهه نود و امکانات موجود بنگریم، آنگاه می توان نمره ی قبولی را به دولت داد.
📝علی محمدی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰عکس یادگاری رؤسای کشورها در نشست سران کشورهای عربی و اسلامی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🟢مقاومت غزه در آینه آمار
تا تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲
◀️تعداد زیرساختها و ساختمانهای مسکونی تخریب شده: ۳۲۰۰۰ واحد
◀️تعداد واحدهای درمانی: ۴۴ واحد
◀️تعداد مراکز درمانی ویران شده ۶۱ مرکز
◀️تعداد مساجد: ۴۱ مسجد
◀️تعداد شهدا: ۱۱۰۰۰ شهید
◀️تعداد شهدای کودک: ۵۰۰۰ شهید
◀️تعداد شهدای زن: ۳۰۰۰ شهید
◀️تعداد شهدای امدادگر: ۱۹۵ شهید
◀️تعداد شهدای خبرنگار: ۴۹ شهید
◀️تعداد مجروحان: ۲۷۵۰۰ نفر
◀️تعداد آوارگان: ۱.۴۰۰.۰۰۰ نفر
اما
💠مقاومت فلسطین ایستاده و مقاوم
🔯اردوگاه شیاطین صهیونیست در آینه آمار:
🔸تعداد کشتهها: ۴۰۰۰ نفر
🔹تعداد شهرکهای تخلیه شده: ۷۰ شهرک
🔸تعداد مجروحان: نامعلوم
🔹تعداد تانکها و تجهیزات نظامی منهدم شده: ۱۵۳ ارابه
🔸تعداد فراریان از فلسطین اشغالی: بیش از ۱.۰۰۰.۰۰۰ نفر
🔹تعداد آوارگان ساکن شده در چادر و اردوگاه: بیش از ۸۰۰.۰۰۰ نفر
🔸تعداد متمردین در یگان های نظامی: بیش از ۱۰۰ نفر
🔹به صدا درآمدن ناقوس تحقیر، کابوس و وحشت: در سراسر سرزمینهای اشغالی
🔸موج تنفر از متجاوزان صهیونیست: سراسر جهان و برای اولین بار
و
❎اشغالگران صهیونیست در اوج ناامیدی، خشم، استیصال، کابوس، بی برنامگی و...
در این میان اعتراف بنی گانتس (نخست وزیر اسبق و وزیر جنگ و جنایت رژیم) بسیار دلگرم کننده و عبرت آموز است. وی گفته: جنگی طولانی در پیش داریم که طی آن یا اسرائیل می ماند یا حماس
#غزه #فلسطین
#روشنگر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خسرو معتضد: اسراییل کنونی همان آلمان نازی است!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 شبکه منوتو برف 1402 را نخواهد دید!😁
🔹شبکه منوتو با انتشار اطلاعیهای، تعطیلی رسمیاش را اعلام کرد.
🔹براساس اطلاعیه صادر شده، این شبکه از اول ژانویه سال جدید میلادی به دلیل مشکل در تامین نیازهای مالی فعالیتش را متوقف خواهد کرد.
#پایان_منوتو
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
14.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 پشت پرده واقعی تعطیلی منوتو از زبان شهرام همایون و امین فردین: برآورده نشدن اهداف سیاسی اربابان اسرائیلی و آمریکایی دلیل تعطیلی است!
«شهرام همایون» خطاب به مدیر شبکه منوتو: بعضی از کشورها بودجههایشان سی میلیون دلار است، آقای عباسی کاش میگفتید این بانی خیر در این پانزده سال چه کسی بوده است؟!
«امین فردین» خبرنگار و اپوزیسیون خارجنشین: دلیل تعطیلی شبکه "منوتو" نه مالی که سیاسی است و ناکامی در اثرگذاری بر مخاطب به تعطیلی این شبکه توسط کارفرمایان آمریکایی و اسرائیلی منجر شد!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰رونق انتخابات خبرگان
🔹روز شنبه پایان فرصت یک هفتهای نامنویسی نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری بود که همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه امسال برگزار خواهد شد. بدون شک، اهمیت انتخابات این مجلس بیشتر از انتخابات مجلس شورای اسلامی نباشد، کمتر نیست. لذا لازم است همه اثرگذاران در جامعه برای برگزاری انتخابات باشکوه این مجلس و حضور پرشور مردمی در پای صندوقهای رأی تلاش کنند.
🔸در این دور برای مشخص شدن صاحبان ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری، طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، ۵۱۰ نفر نامنویسی کردهاند که میتواند حاکی از انتخابات پررونقی باشد. فراموش نکنیم که شرط لازم برای نامنویسی داشتن ۴۰ سال به بالا و سطح علمی اجتهاد است که این شرایط، به طور طبیعی از تعداد متقاضیان میکاهد.
🔹طبق آمار رسمی اعلام شده از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور، در این دوره استانهای قم، هرمزگان، ایلام، قزوین، یزد، آذربایجان غربی، زنجان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و تهران در صدر نامنویسیها قرار دارند.
🔸همچنین ۶۵ نفر از نمایندگان مجلس فعلی (مجلس پنجم) کاندیدای حضور در ششمین دوره انتخابات شدهاند و ۵۲ درصد از داوطلبان سابقه کاندیداتوری در انتخابات پیشین را داشتهاند.
🔹۴۸ درصد از کاندیداها برای نخستین بار برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری نامنویسی کردهاند که از ورود جوانان به انتخابات و تغییر و تنوعی در فضای رقابت انتخاباتی خبرگان حکایت دارد.
🔸همچنین در میان نامزدها ۱۳ نفر اهل سنت هستند که خود را آماده ورود به این میدان کردهاند.
🔹سیر قانونی انتخابات مجلس خبرگان با بررسی صلاحیت اخلاقی و علمی این افراد ادامه خواهد یافت که شورای نگهبان این امر را از طریق برگزاری آزمون و مصاحبه علمی برای افرادی که اولین بار وارد این میدان شدهاند، ارزیابی خواهد کرد. این آزمون در هفتههای پیشرو برگزار خواهد شد، هر چند حواشی آن باز هم پر سر و صدا خواهد بود.
🔸در این میان، چهرههای سیاسی شناخته شده متعددی از جمله رئیسجمهور کنونی و پیشین کشورمان حاضر هستند که میتواند عاملی برای رونق انتخابات شود و همچنین شاهد عدم ورود افراد پیشکسوت هستیم که احتمالا به دلیل کهولت سن از حضور در مجلس خبرگان اعراض کردهاند.
🔹اما آنچه مهم است تلاش برای آگاهسازی جامعه از نقش مهم مجلس خبرگان است. بر اساس قانون اساسی، نمایندگان مجلس خبرگان وظیفه انتخاب رهبر و نظارت بر عملکرد او را بر عهده دارند؛ امری خطیر که تنها در تراز مجلس خبرگان قابل تصور است. بنابراین، باید کاری کرد که مردم با درک این اهمیت به پای صندوق آمده و شایستهترینها را برگزینند تا مجلس خبرگان به معنای واقعی کلمه به خبرگان تعلق یابد.
✍🏻مهدی سعیدی
#حرفروز
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
17.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰تست بزرگترین پهپاد ایران با برد 7000 کیلومتر!
🔹پهپاد شاهد 149 یا پهپاد غزه با فاصله دو بال 22 متر، وزن 3 تن، دارای موتور توربو پراپ است که این پهپاد امکان پرواز در ارتفاع 40 هزار پایی را داشته باشد! این پهپاد توان 800 کیلوگرم محموله با مداومت پرواز 36 ساعت را دارد و برد آن 7000 کیلومتر است! پیش از این تصاویر رونمایی از این پهپاد را مشاهده کرده بودید و حال تست پرواز این هواپیما را به همراه توضیحی درباره آن میبینید.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا