هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
💮◁مقام معظم رهبری عقلانیت و نگاه عقلانی را منحصر در امور امنیتی و نظامی نمیبیند و لزوم تقویت این نوع تفکر و عمل را در سایر عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی لازم دانسته و معتقد است:
💭فقط هم مسئلهی نیروهای مسلّح و دستگاه دفاعی و قدرت دفاعی نیست که باید ناشی از عقلانیّت باشد؛ نه، در همهی مسائل مهم برای ادارهی یک کشور و بخصوص در جمهوری اسلامی که این همه اسلام بر روی عقل و تعقّل و تفکّر تکیه کرده، اگر بخواهیم کارها درست پیش برود، بایستی بر مبنای عقلانیّت عمل کنیم.
🌀ما ظلمستیزی را هم بر اساس عقلانیّت میگوییم، عدالتخواهی هم باید بر اساس عقلانیّت باشد، مبارزات اجتماعی ما هم باید بر اساس عقلانیّت و محاسبهی درست باشد؛ گرفتار حاشیه نشویم، اصل و فرع را هم اشتباه نگیریم
─═┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
🌐◁در مجموع میتوان اینگونه گفت که مقام معظم رهبری خط مشی خود را بر مبنای عقلانیت ترسیم نموده که این رویکرد ویژگیها و مؤلفههای خاص خود را دارد.
💬عقلانیت رهبری عقلانیتی محاسبهگر، منطقی، به دور از محافظهکاری و انفعال، واقعی و متناسب با اولویتها و ظرفیت هاست که رواج چنین تفکری را میتوان راهکاری اساسی جهت حل مشکلات و کاستیها در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دانست.
☄برای پیدا کردن رابطه ترس و عقلانیت باید ارتباط میان سه مقوله شجاعت، تهور و ترس را تبیین کرد.
─═┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
💮◁ آنچه که در متون جدید و قدیم به عنوان یک فضیلت از آن یاد میشود شجاعت است
💭 به طور مثال افلاطون شجاعت را در کنار عقلانیت قرار داده و معتقد است کسی که از ویژگی شجاعت بهرهمند باشد، بدون شک انسان عاقلی است.
🌀 به اعتقاد افلاطون نقطه مقابل شجاعت و عقلانیت، تهور و ترس است. تهور به معنای شجاعت بیاندازه که انسان خود را در مهلکه قرار دهد
🗯 و ترس به این معنا که شجاعت به قدری کم باشد که ابزار انجام هر کاری را از انسان سلب کند.
⚡️کسانی که میگویند شجاعت به معنای عقلانیت نیست به یک معنا درست میگویند اما مفهوم شجاعت را به اشتباه به معنای تهور و خود را در معرض خطر قرار دادن فهمیدهاند
─═┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
🌐◁اینکه فردی از ترس بیماری، سیل یا دیگر بلاها خود را در محلی محبوس کند، از منظر بیعقلی، تفاوتی با فردی که از روی تهور و بدون منطق خود را در معرض خطر قرار داده، ندارد.
💬نکته دوم که باید به آن توجه کرد این است که به هر حال نوعی نگاه سیاسی از گذشته در کشور وجود داشته و امروز نیز ادامه دارد که کاملا در تقابل با شجاعت است.
☄ این نوع نگاه سیاسی عقلانیت را در عدم ابراز شجاعت میبیند. این جریان هم در دوران جنگ تحمیلی بروز و ظهور داشت و بارها در آن برهه بر لزوم سازش و عقبنشینی توصیه میکرد
🗯با این هدف که کشور از خطرات مصون بماند و هم در سالهای بعد از جنگ مدام سخن از مذاکره با آمریکا میزد.
─═┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
💮◁ از سوی دیگر نگاه دیگری در تقابل با این نوع نگاه سیاسی وجود داشته که امام خمینی، رهبر انقلاب، شهید سلیمانی و دیگر فرماندهان دلیر دفاع مقدس معتقد به آن بودند.
💭بر اساس دیدگاه دوم مصونیت کشور و حمایت و محافظت از منافع ملی مهمترین هدف به شمار میرود
🌀ولی برخلاف نمایندگان دیدگاه اول، از منظر دیدگاه دوم منافع ملی با اتکا به عقلانیت مبتنی بر شجاعت میسر میشود.
🗯تمایز این دو دیدگاه را میتوان در مراحل مختلف تاریخ انقلاب اسلامی مشاهده کرد.
─═┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
🌐◁نکته سوم این است که ببینیم آیا عقلانیت با ترس قرابت بیشتری دارد یا با شجاعت. عقلانیت بر اساس تعریف مراکز علمی به معنای این است که شما از ابرازهای منطقی استفاده کنید تا شما را به هدف برساند.
💬 بر همین اساس هر ابزاری که ما را زودتر به هدف مطلوب برساند، به تبع عقلانیتر و برعکس هر ابرازی که ما از هدفمان دورتر کند، نمیتوان ابرازی مناسبی برای ما به حساب بیاید و غیرعقلانی به حساب میآید.
☄اگر نگاهی به سیره عملی رهبران انقلاب اسلامی بیندازیم، نمونههای زیادی است که آنها برای دفع خطرات احتمالی از اقداماتی تهورآمیز پرهیز کردهاند.
🗯 به طور مثال در زمانی که جناح چپ، حاکمیت را ترغیب به حمایت از کویت در برابر هجوم صدام میکردند، عقلانیتی که میتوانست ایران را زودتر به هدف خود برساند، در نظر گرفتند و کشور را درگیر توطئهای خطرناک نکردند.
─═┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─═┅┅═༅ 🍃📔📓🍃 ༅══┅─
💮◁تصور کنید اگر افراد ترسو در برهه جنگ تحمیلی حاکم بر کشور بودند، به احتمال فراوان بخش جنوبی خاک ایران را برای جلوگیری از ادامه پیشروی ارتش صدام بدون مقاومت خالی میکردند
💭چراکه عقلانیت میگوید که در برابر صدام جنایتکار نباید ریسک کرد. در صورتی که این رویه ادامه پیدا میکرد باید شاهد این میبودیم که به مرور بخشهای دیگری از خاک ایران، از کشور جدا شود.
🌀در حالی که تکه تکه کردن کشور و به حراج گذاشتن منافع ملی به هیچ عنوان قرابتی با عقلانیت ندارد.
🗯در نهایت اینکه شجاعت و عقلانیت حکم میکند مسئولان اجرایی کشور در شرایط فعلی در وسط میدان باشند چرا که تمرکز بر مدیریت ستادی به بهانه وجود خطرات احتمالی، نمیتوان چارهای از مشکلات کشور را برطرف نخواهد کرد.
پـــــایــــــان قسمت اول
─═┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅┅─
┄══┅═✧❁﷽❁✧═┅┅┄
💫🌸#هفتـــــه_دولت_مبــــــــــارک
🇮🇷#مسابقه_دولت_مردم
🇮🇷#شجاعت_و_عقلانیت
─═┅═༅ 💫🌼💫 ༅═┅┅─
🔍☆◁منبع:
https://eitaa.com/bisimchee1400/7075
📖☆◁#جهاد_تبیین_دولت_مردم
📖☆◁شجاعت_و_عقلانیت
─═┅═༅ 💫🌼💫 ༅══┅─
🕹◁سوالات: بزودی درکانال:
@bisimchee1400
─══┅═༅𖣔🌺𖣔༅═══┅─
اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر ومیمه
بمناسبت درگذشت گورباچف:
«از این پس کمونیسم را باید در موزههای تاریخ سیاسی جهان جستوجو کرد.» این نامه در شرایطی منتشر شد که اتحاد جماهیر شوروی هنوز به عنوان یک مجموعه برقرار بود، جنگ سرد خاتمه نیافته، دیوار برلین به عنوان نماد جدایی شرق و غرب فرو نریخته و حاکمیت حزب کمونیست بر قانون اساسی شوروی و بر مقدرات مردم در جمهوریهای این کشور، هنوز برقرار بود. با این حال، امام خمینی (رحمت الله علیه) در نامهی عبرتآموز خویش به گورباچف از صدای شکسته شدن استخوانهای مارکسیسم سخن به میان آورد و وی را از روی آوردن به غرب برای حل مشکلات اقتصادی اتحاد جماهیر شوروی بر حذر داشت.
اداره تبلیغات اسلامی شاهین شهر ومیمه