فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پادکست
📺سخنرانی آیت الله حائری شیرازی
✍️موضوع: 3 راهکار بدیع کنترل خشم
دعای عرفه پای تلویزیون
▪️شبکه ۱: ساعت ۱۶:۱۵ از صحرای عرفات
▪️شبکه ۲: ساعت ۱۷:۳۰ از حسینیه هدایت
▪️شبکه ۳: ساعت ۱۷ از حرم امام رضا(ع)
▪️شبکه ۴: ساعت ۱۶:۳۰ از مصلای امام خمینی(ره)
▪️شبکه ۵: ساعت ۱۵:۳۰ از حرم عبدالعظیم(ع)
▪️شبکه قرآن: ساعت ۱۵:۳۰ از کربلای معلی
▪️شبکه افق: ساعت ۱۷ از حرم حضرت معصومه (س)
▪️شبکه آموزش: ساعت ۱۷ از حرم امام خمینی (ره)
▪️شبکه جامجم: ساعت ۱۷ از حرم شاهچراغ (ع)
هدایت شده از f.t
روز عرفه.pdf
727.5K
☑️ ویژه نامه روز عرفه
▪️ عرفه؛ ظرف زمان معرفة الإمام
▪️ و عـــرفــات موقفِ معرفة الإمام
✍🏻 عرفه ظرفیت زمانیست برای «تحصیل معرفت امام» و به طور خاص «تحصیل معرفت حسینی» و «عرفات» ظرف مکانیست برای این معرفت که «تَمَامُ الْحَجِّ لِقَاءُ الْإِمَامِ».
✅ ترویه و حقیقت معنای آن از منظر مکتب ثقلین
✍️ عظمت روز ترویه و قرار دادن آن به عنوان یکی از ایام اربعه و از ایام معلومات، از این باب است که در این روز از جانب ذات اقدس الهی به «ولایت آل الله» و بعبارت دیگر به «الإسلام بأجمعه» یعنی تمام اسلام امر شده است؛
«سَأَلْتُ أَبَاجَعْفَرٍ علیه السلام عَنْ هَذِهِ الْآیَة "ذلِكَ بِأَنَّهُمُ اتَّبَعُوا ما أَسْخَطَ اللهَ وَ كَرِهُوا رِضْوانَهُ فَأَحْبَطَ أَعْمالَهُمْ" قَالَ: وَ کَرِهُوا عَلِیّاً علیه السلام وَ کَانَ عَلِیٌّ رِضَا اللَّهِ وَ رِضَا رَسُولِهِ أَمَرَ اللَّهُ بِوَلَایَتِهِ ... یَوْمَ التَّرْوِیَة ...».
📓 بحارالأنوار، ج۳۶، ص۱۵۹
▪️ در این روز «دوازده چشمه» جوشیده که جمیع طوائف از آن سیراب گشته اند، این دوازده چشمه اشاره به وجود مقدس دوازده امام هادی دارد که هر امتی به سبب ایشان، مورد آزمایش قرار گرفته، علم به حقیقت یافته و هدایت شده است؛
▫️ «یَکُونُونَ مَعَ عَلِیٍّ اثْنَیْ عَشَرَ إِمَاماً کُلُّهُمْ هُدَاة لِأُمَّتِکَ یَهْتَدُونَ بِهَا کُلُّ أُمَّة بِإِمَامٍ مِنْهَا وَ یَعْلَمُونَ کَمَا عَلِمَ قَوْمُ مُوسَی مَشْرَبَهُمْ»؛
▫️ همراه حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام)، دوازده امام میباشند. همگی آن ها راهنمایان امّت تو هستند و هر امّتی به وسیلۀ یکی از آن امامان، هدایت شده و علم پیدا میکند؛ همانگونه که هر گروه از قوم موسی (علیه السلام)، چشمۀ مخصوص خود را شناخت.
📓بحارالأنوار، ج۳۶، ص۲۶۵ و ص۲۶۳ (در این حدیث رسول خدا (صلوات الله علیه) از ذوات مقدسه ائمه اطهار (علیهم السلام) به الْإِسْلَامِ بِأَجْمَعِهِ تعبیر فرمودند).
▪️ در حقیقت همانطور که قوم بنی اسرائیل نزد جناب موسی کلیم الله (علی نبینا و آله و علیه السلام) گریه کنان از عطش خویش ناله کردند و آن جناب با خواندن خداوند تبارک و تعالی به نام مقدس آل الله، قومش را از آن دوازده چشمه سیراب نمود، عبد باید بداند که سیراب شدن حقیقی در بهره مندی او از معرفت امام زمانش است که چشمۀ ماء معین ولایت می باشد. لذا این روز، روز سیراب شدن و سیراب نمودن نام نهاده شده است؛
▫️ «... مَنْ أَقَامَ عَلَی مُوَالَاتِنَا أَهْلَالْبَیْتِ سَقَاهُ اللَّهُ تَعَالَی مِنْ مَحَبَّتِهِ کَأْساً لَا یَبْغُونَ بِهِ بَدَلًا وَ لَا یُرِیدُونَ سِوَاهُ کَافِیاً وَ لَا کَالِیاً وَ لَا نَاصِراً»؛
▫️ آنکه بر ولایت ما اهل بیت (علیهم السلام) ایستادگی کند، خداوند متعال او را از جام محبّت خویش سیراب می کند؛ به گونهای که چیزی به جای آن نمی خواهد و حمایتکننده، کفایتکننده و یاری دهنده ای غیر او نمی طلبد.
📓 بحارالأنوار، ج۱۳، ص۱۸۴
▪️ و در این روز، حضرت أبوالقَربة مولانا أبوفاضل العباس (علیه السلام) که سقّا و ساقی کربلای حضرت سفینة النجاة أبی عبدالله الحسین (علیه السلام) می باشند، در این روز بر فراز کعبه معظمه ایراد خطبه کرده اند.
📓 به نقل از: مناقب ساده الکرام، ج۳، ص۲۷۰؛ خصائص العباسیة، ص ۱۰۲
▪️ جز این نیست که چنین معرفتی با تفقّه و تدبر در این امر به دست می آید، لذا این روز را روز تفکر و تدبر در نزول امر الهی یعنی ولایت آل الله نامیدند تا هر امتی با پی بردن به این حقیقت سیراب گردد و به سبب این امر، مورد آزمایش قرار گیرد تا خبیث آنان از طیب شان تمییز داده شود؛
چنانچه در نقلی اشاره شده که جناب ابراهیم خلیل الرحمن (علی نبینا و آله و علیه السلام) در این روز رویای ذبح فرزند عزیزش را دید و به تفکر در مراد آن رویا و درایت در معنای آن فرو رفت؛
▫️ «أنّ إبراهيم عليه السلام رأى في المنام أنّه يذبح ابنه فأصبح يروّي يومه أجمع، أي يتفكّر أ هو أمر من اللّه أم لا؟ فسمّي بذلك يوم التروية».
📓 مجمع البيان في تفسير القرآن، ج ۲، ص ۵۲۶
▪️ بر این اساس، روز ترویه، روز تدبر در اوامر الهی است چرا که هر مکلفی با تدبر و درایت در معانی مراد شارع مقدس به غرض اقصای او و حقیقت معنای مرادش که همان ولایت است نائل گشته و سیراب می گردد.
▪️ همچنین خروج حضرت مولانا سید الشهداء أبی عبدالله الحسین (علیه السلام) به امر الهی در این روز که به نوعی آغاز حج تمتع می باشد، صورت گرفت تا هر یک از عباد با تدبر در این امر عظیم، پی ببرند که حقیقت حج و تمام آن، وجود مقدس امام می باشد و تنها از این طریق انحصاری است که به ماء حقیقی دست یافته و سیراب می شوند و غیر آن سرابی بیش نیست.
▪️ به همین سبب است که درک این روز را به منزلۀ درک تمام حج دانسته اند؛ «من أدرك يوم التروية عند زوال الشمس إلى الليل فقد أدرك المتعة».
چون اساسا در شریعت مقدس اسلام، چنین معرفت مقرِّبی، اساس و شاکله اعمال مقرِّب را رقم می کند.
و اما برای ایصال به این حقیقت، عباد باید مُحرم و آمادۀ طیّ طریق در عرفه و قربان و ... شوند، لذا ترویه، آغاز حج تمتع می باشد، چنانچه جناب أبوالبشر آدم نبی الله (علی نبینا و آله و علیه السلام) نیز به امر الهی در این روز احرام بست و سپس عازم سرزمین عرفات گشت.
إِلَهِی! بِحَقِّ مُحَمَّدٍسَیِّدِ الْأَنْبِیَاءِ وَ بِحَقِّ عَلِیٍّ سَیِّدِ الْأَوْصِیَاءِ
وَ بِحَقِّ فَاطِمَة سَیِّدَةِ النِّسَاءِ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ سَیِّدِ الْأَوْلِیَاءِ
وَ بِحَقِّ الْحُسَیْنِ سَیِّدِ الشُّهَدَاءِ وَ بِحَقِّ عِتْرَتِهِمْ وَ خُلَفَائِهِمْ سَادَة الْأَزْکِیَاءِ
لَمَّا سَقَیْتَ عِبَادَکَ هَؤُلَاءِ
🕋✨🕋✨🕋✨
#عرفة
❇️ یوم عرفة
✨«مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ»✨
⏺در کلام نورانی اهل بیت (علیهم السلام)، از روز «عرفة» به روز معرفت خلق به خالق و به ذوات مقدسه اهل بیت (علیهم السلام) و استجابت ندای ربّ در عهد های الهی تعبیر شده است.
☑️این معرفت در یک ظرفیت زمان به نام «عرفه»، و در یک ظرفیت مکان به نام «عرفات» ایجاد شد.
🔰چنانچه از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده که فرمودند:
▫️«أَخَذَ اللَّهُ الْمِیثَاقَ مِنْ ظَهْرِ آدَمَ بِنَعْمَانَ یَعْنِی " عَرَفَه "، فَأَخْرَجَ مِنْ صُلْبِهِ کُلَّ ذُرِّیَّة ذَرَأَهَا فَنَشَرَهُمْ بَیْنَ یَدَیْهِ کَالذَّرِّ. ثُمَّ کَلَّمَهُمْ وَ تَلا : أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ؟ قالُوا: بَلی؛
▪️خداوند عزوجل از نسل آدم، در سرزمین نعمان یعنی «عرفه» پیمان گرفت و از صلب وی ذرّیّه هایی خارج نمود، آن ها را همچون ذر پراکند، سپس با آنان صحبت کرد و این عهد را بیان فرمود: آیا من پروردگارتان نیستم، همه گفتند: بله.
📔تفسير كنز الدقائق و بحر الغرائب، ج ۵، ص ۲۳۴
🔰همچنین امام صادق (علیه السلام) در روایتی به تحقّقِ این معرفت در ظرف زمانی عرفه و عهد های الهی و نبوت و ولایت اشاره کرده و فرمودند:
این معرفت همان فطرتی است که خلق با آن ولادت می یابند:
▫️أَخْرَجَ اللَّهُ مِنْ ظَهْرِ آدَمَ ذُرِّيَّتَهُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ فَخَرَجُوا كَالذَّرِّ،
▫️" فَعَرَّفَهُمْ نَفْسَهُ وَ أَرَاهُمْ نَفْسَهُ وَ لَوْ لَا ذَلِكَ لَمْ يَعْرِفْ أَحَدٌ رَبَّهُ ".
قَالَ: أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ؟ قالُوا: بَلى!
قَالَ: فَإِنَّ مُحَمَّداً عَبْدِي وَ رَسُولِي وَ إِنَّ عَلِيّاً أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ خَلِيفَتِي وَ أَمِينِي
▫️وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ: كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلَى الْمَعْرِفَةِ وَ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى خَالِقُهُ.
📔إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج ۳، ص ۱۷۳
⏪بنابراین روز عرفه، زمان معرفت خلق به خالق و ذوات مقدسه اهل بیت (علیهم السلام) یعنی همان معرفت به فطرت بوده که هر آنکه این فطرت را بشناسد، ربّ خود را شناخته و این همان دین قیم است :
✨«فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ»
(سوره روم، آيه ۳۰)
▫️عن الامام محمدبن علی الباقر (علیه السلام): هي الولاية
✔️مراد از فطرت، همان «ولایت» است.
📔بحارالأنوار، ج۲۳، ص ۳۶۵
🔹چنانکه که آدم أبوالبشر، در این روز خداوند عزوجل را به «أسماء الله الحسنی» یعنی نام مبارک اهل بیت (علیهم السلام) خوانده و توبه اش مقبول واقع شد:
✨«فَتَلَقَّی آدَمُ مِنْ رَبِّهِ کَلِماتٍ فَتابَ عَلَيْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحيم»
(سوره مبارکه بقره، آیه ۳۷)
▫️«وَ هِيَ أَنَّهُ قَالَ «يَا رَبِّ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ إِلَّا تُبْتَ عَلَيَّ».
📔الكافي، ج ۸، ص ۳۰۵
📔شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، ج ۱، ص ۱۰۱
🖋پس عرفه، شناخت فطرت است و شناخت فطرت، معرفت به ولایت ائمه معصومین (علیهم السلام) است:
✨«من عرف نفسه فقد عرف ربّه» ✨
🕋✨🕋✨🕋✨
روز عرفه.pdf
727.5K
☑️ ویژه نامه روز عرفه
▪️ عرفه؛ ظرف زمان معرفة الإمام
▪️ و عـــرفــات موقفِ معرفة الإمام
✍🏻 عرفه ظرفیت زمانیست برای «تحصیل معرفت امام» و به طور خاص «تحصیل معرفت حسینی» و «عرفات» ظرف مکانیست برای این معرفت که «تَمَامُ الْحَجِّ لِقَاءُ الْإِمَامِ».
🚨مصطفی تاجزاده به اتهام اقدام علیه امنیت کشور بازداشت شد
▪️عصر امروز مصطفی تاجزاده به اتهام اقدام علیه امنیت ملی با دستور قضایی بازداشت شد. مصطفی تاجزاده از محکومین امنیتی فتنه ۸۸، امروز به اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد.
▪️دیگر اتهام تاج زاده نشر اکاذیب جهت تشویش اذهان عمومی بوده است که به این ترتیب حکم بازداشت وی از سوی مقام قضایی صادر شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیرمرد پر حاشیه در کاخ سفید
مدال رو وارونه به گردن طرف انداخت..
فقط ژست مدال گیرنده 😂
🔴واکنش ایران به آمریکا در پی طرح تكميل سامانههای پدافند هوايی در منطقه
🔹سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به طرح موضوع تكميل سامانههای پدافند هوايی در منطقه از سوی هماهنگ كننده ارتباطات راهبردی شورای امنيت ملی كاخ سفيد: طرح این موضوع تحریک آمیز بوده و جمهوری اسلامی ایران به این اظهارات از منظر تهدید علیه امنیت ملی و منطقه ای نگاه میکند. اینکه آمریکا بدون درک درست واقعیات منطقه، صرفا با هدف ایران هراسی و اختلافافکنی میان کشورهای منطقه، چنین موضوعاتی را مطرح و پیگیری میکند.
🔹آنچه برای آمریکا مهم است، منافع نامشروع و دادن تنفس مصنوعی به رژیم صهیونیستی در منطقه است. پیشتر سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با طرح ادعاهای ضد ایرانی گفته بود رئیسجمهور آمریکا در سفر به خاورمیانه به دنبال کار بر روی موضوعاتی نظیر پدافند هوایی يكپارچه براى مقابله با تهديدات ایران خواهد بود.
🕋✨🕋✨🕋
#قربان
✨«وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ»
{و ما فديه دادیم او را به ذبحی عظیم}
(سوره مبارکه صافات ،آیه ۱۰۷)
⚜«يوم النحر» که عید الأضحی (عید قربان) نیز خوانده می شود، ظرف زمان اقامه اولين مجلس عزاداري براي حضرت اباعبدالله الحسين (علیه السلام) بر روی زمین است. بدین دلیل این روز، مبارك و عيد نامیده می شود و به بركت اين اقامه، شکر خداوند متعال به جا آورده می شود.
🕋مطابق تفسير ذیل شریفه «وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ» ، آن هنگام که حضرت ابراهیم (علی نبينا و آله و عليه السلام) در یوم النحر، بدل ذبح عزیزترین فرزندش، مأذون به ذبح کبشی شد، خداوند عزوجل روضه و مقتل حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را بر او خواند و ابراهیم خلیل الرحمن، با حمل مصائب کربلا، به مرتبه بکاء بر حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) نائل آمد. اين درجه حمل مصيبت به اندازه اي بود كه جايگاه مصيبت بر فرزند را به جناب ابراهيم (علیه السلام) فديه داد و قرباني او را پذيرفته كرد. خداوند عزوجل به او وحی نمود:
▫️يَا إِبْرَاهِيمُ قَدْ فَدَيْتُ جَزَعَكَ عَلَى ابْنِكَ إِسْمَاعِيلَ لَوْ ذَبَحْتَهُ بِيَدِكَ بِجَزَعِكَ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ قَتْلِهِ وَ أَوْجَبْتُ لَكَ أَرْفَعَ دَرَجَاتِ أَهْلِ الثَّوَابِ عَلَى الْمَصَائِبِ فَذَلِكَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّه (۱)
▪️ای ابراهیم! جزع تو بر قتل حضرت حسین (علیه السلام) را معادل ناراحتی تو بر فرزندت اسماعیل، در صورتی که او را ذبح می کردی، قرار می دهم و با این کار تو را به بالاترین درجه اهل ثواب در مصیبت رساندم [و این است معنای شریفه «وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ»(سوره صافات، آیه ۱۰۷)].
🖋 لذا یوم النحر، روز إقامة شدن عزای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) است که به شکرانه ی (۲) این اقامه عزا، «عید» خوانده می شود.
ا┅═✧❁ 📔منابع ❁✧═┅ا
(۱).عيون أخبار الرضا (عليه السلام)، ج۱، ص ۲۰۹؛ بحارالانوار ج۱۲ ص۱۲۵
(۲). به جا آوردن حمد و شکر، بر اقامه شدن عزای حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) و اینکه بنده توفیق یافته تا با بکاء بر مصائب ایشان، در زمره ی اهل مصیبت قرار گیرد، در زیارت (حدیث قدسی) عاشورا اینگونه مورد تصریح واقع شده است:
✨اَللَّـهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشّاكِرينَ لَكَ عَلي مُصابِهِمْ، اَلْحَمْدُ للهِِ عَلي عَظيمِ رَزِيَّتي..
🕋✨🕋✨🕋
⭕️ پلیس امنیت اخلاقی در سراسر کشور در حال راه اندازی است
🔻حجتالاسلام سید علیرضا ادیانی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی کشور: در قالب ساختار جدید ابلاغی انتظامی که پایال سال گذشته توسط فرمانده کل قوا ابلاغ شد، پلیس امنیت اخلاقی در حال راهاندازی است.
🔻شورای مرکزی با حضور فرمانده کل و تعدادی از مسئولان تشکیل شده و این شورا بصورت جدی درصدد اتخاذ روشهای صحیح برای صیانت از ارزشهای جامعه است.
🔻خوشبختانه امنیت اخلاقی در تهران با شدت در حال انجام است و اقدامات این حوزه در دیگر استانهای کشور نیز آغاز خواهد شد.
🔻در طرح صیانت اخلاقی، برخورد هدفمند، قانونمند، روشمند و مستمر با هنجارشکنان اخلاقی در دستور کار قرار میگیرد.
🔻بطور قطع جامعه از نیروی انتظامی در تراز انقلاب اسلامی انتظار دارد خود بعنوان یک دستگاه انقلابی از ارزشهای جامعه حراست و پاسداری کند.
⚠️سفارشات امام صادق(ع) به شیعیان برای حسن رفتار با اهل سنت...
اگر خوب رفتار کنید، میگویند خدا رحمتش کند..چه خوب مریدانش را تربیت کرد..
و اگر بد رفتار کنید،.....
حالا یک عده احمق به ما میگن؛عمریون و ....
بزار بگن... برن به درک اسفل سافلین..
اینا به ما نمیگن عمری...به امام صادق و اهل بیت اهانت میکنن..
🔺 سفارش مرحوم آیتالله فاطمینیا به مناسبت عید قربان: جلوی بچهها گوسفند نکشید
🔹مرحوم آیتالله فاطمینیا گفت: به دوستان خود بگویید در معابر عمومی، جلو بچه و بزرگ گوسفند نکشند. دهانم بسته است که بگویم بچهای که گوسفند کشتن ببیند، عاقبتش چه میشود!
🔺ربایش حاج احمد متوسلیان یک پروژه صهیونیستی، لبنانی و ایرانی - کردی بود
🔸علی عبدی، پژوهشگر حوزه رژیم صهیونیستی: ربایش حاج احمد متوسلیان، یک پروژه بود با سه ضلع؛ رژیم صهیونیستی، فالانژهای لبنانی و برخی افراد ایرانی و کُرد