خوردن سحرى پس از اذان صبح
💠 سؤال: اگر در #ماه_رمضان براى سحرى بيدار شويم و سحرى بخوريم و بعد بفهميم #اذان گفتهاند، روزه قبول است يا بايد روزه آن روز #قضا شود؟
✅ جواب: اگر بدون اينکه #تحقيق کنيد صبح شده يا نه، کاری که #روزه را باطل میکند انجام دهيد، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بود، بايد قضای آن روز را بگيريد، ولی اگر تحقيق کنيد و بدانيد که صبح نشده و چيزی بخوريد و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضای آن روز واجب نيست.
#مهدویت_در_قرآن
🔴بعضی آیات مهدویت جزء دوازدهم
1️⃣ هود: 8و80 👈🏻 اصحاب خاص امام زمان علیه السلام
2️⃣ هود: 86 👈🏻 بقیةالله، آخرین ذخیره الهی
در وعده #سحر، همراه با غذای سحر از مواد غذایی خام همچون #کاهو یا میوه استفاده نکنید.
در آداب تغذیه در ماه مبارک #رمضان خوردن سحری بسیار تاکید شده است تا روزه داران محترم بتوانند روزه های خود را بدون تحمل گرسنگی و ضعف های طاقت فرسا پشت سر بگذارند و انرژی لازم را برای انجام مستحبات و اعمال ویژه این ماه داشته باشند.
یکی از چیزهایی که حتی به غلط مورد سفارش برخی از پزشکان امروزی هم می باشد، صرف میوه در وعده سحری می باشد به اعتقاد آنها مصرف انواع میوه به علت درصد بالای آب آن باعث کاهش تشنگی در طول روز میشود
ولی باید بدانند خوردن میوه و مواد غذایی خام با توجه به موارد ذیل در وعده سحری به هیچ وجه از نظر طب سنتی مورد تایید نمی باشد:
1⃣ خوردن مواد غذایی خام همراه با پخته ممنوع می باشد و در وقت سحر، زمان زیادی برای رعایت فاصله بین خوردن مواد پختنی با مواد غذایی خام و میوه ها نداریم.
2⃣ عموماً اکثر میوه ها و مواد غذایی خام سریع الهضم می باشند و انرژی لازم را که باید تا افطار برای بدن تامین نمایند را به ما نمی دهند و اولویت با خوردن مواد غذایی پختنی به ویژه غذاهای خورشی با گوشت چرب گوسفندی می باشد تا باعث گردد در طی روز گرسنه نشوید.
تذکر:
1⃣ برای خوردن میوه، توصیه می شود مخصوصاً افراد لاغر در فاصله افطار تا سحر، از میوه های آبدار استفاده کنند. البته با رعایت فاصله زمانی با افطار و زمان خواب.
2⃣ به همراه غذا می توانید ماست (در صورتیکه غذا گوشتی نباشد)، ترشی (در صورتیکه غذا همراه با برنج نباشد)، سبزی خوردن تازه، پیاز و زیتون میل نمایید، البته سه نکته می بایست مد نظر قرار گیرد اولاً افراط نکنید، ثانیاً موارد ممنوعه را رعایت کنید و ثالثاً بسته به مزاج خود، مواد غذایی و میزان مصرف آنرا تعیین کنید.
3⃣ افرادی که معده های ضعیفی دارند که عمدتاً در ماه مبارک رمضان مشکلشان تشدید پیدا می کند، بهترین غذایی که می توانند مخصوصاً در وعده سحری مصرف نمایند، غذاهایی است پر انرژی که خیلی خوب پخته شده باشد مانند حلیم و یا آش هایی که خوب پخته شده باشند از جمله آش شعله قلمکار.
✨ این غذاها ضمن ایجاد انرژی و قوت در طی روز برای روزه داران، باعث می گردند تا هم معده اذیت نشود و هم هاضمه ساعتها مشغول هضم باشد و احساس گرسنگی و ضعف در طی روز به سرعت پیدا نشود. ضمناً افراد دارای معده ضعیف، بهتر است کشک نیز همراه آش نخورند.
@bitabeghadamhayemola
⭕️ صفحه ها را فقط خواندن، کملطفی است
🌱 ماه رمضان فرصت خوبی برای خودسازی و رشد است. پس باید از فرصتهای این ماهِ بابرکت، نهایت استفاده را بکنیم. این ماه، بهار قرآن است اما منظور از این تعبیر تنها قرائت بیشتر قرآن نیست.
📖 قرائت قرآن ثواب دارد و نباید از آن غافل بود؛ اما اینکه هدف و همّت ما فقط تمام کردن (ختم) قرآن باشد، اثر چندانی در رشد ما ندارد بلکه فقط موجب دریافت ثواب است.
📌مهمترین امر در قرائت، تفکر و تدبّر کردن است و این نوع قرآن خواندن، میتواند اثربخش باشد.
❤️ باید کاری کنیم که دل ما با قرائت قرآن تحول پیدا کند. اگر به این مرحله رسیدیم، توانستهایم رضایت امام زمان را بهدست بیاوریم و نسبت به حضرت معرفت پیدا کنیم.
🔆 موضوع دیگر توجه به عِدل (معادل) قرآن یعنی اهل بیت است. قرآن همیشه در کنار عترت است. ما نیز باید با دقت و تدبر، این هماهنگی را دریابیم و به آن برسیم.
🔰 پس باید سعی کنیم در ماه رمضان در کنار قرائت قرآن، نسبت به امام زمان هم شناخت پیدا کنیم. قدم اول برای رضایت امام، معرفت است. اصلا آغاز دین، با معرفت است. باید از راههای مختلف، شناخت خود نسبت به امام را افزایش دهیم و به دستورات دین و توصیههای اهل بیت عمل کنیم.
🔺 باید اعمال خود را با دین و اهل بیت مقایسه کنیم، تا ببینیم اعمال ما چقدر با این دو معیار همخوانی دارند.
@bitabeghadamhayemola