#امام_حسین_ع
#محرم
جان به قربانِ سیدالشهدا
دیده؛ گریانِ سیدالشهدا
ما که عمری نشستهایم سرِ
خوانِ احسانِ سیدالشهدا
شستوشو دادهاند نوکر را
زیرِ بارانِ سیدالشهدا
میستانیم رزقمان را از
سفرهی نانِ سیدالشهدا
شده ایمانِ خلق، کامل با
عمقِ ایمانِ سیدالشهدا
چشمهی آبِ زندگانی چیست؟
لبِ عطشانِ سیدالشهدا
جانِ عاشق چه ارزشی دارد
پس به قربانِ سیدالشهدا
روزِ محشر جواب باید داد
پای میزانِ سیدالشهدا
مملکت دستِ اوست، پس هستیم
اهلِ ایرانِ سیدالشهدا
زلف بر باد داده و دلها
شد پریشانِ سیدالشهدا
در دلِ معرکه چه غوغاییست
وقتِ جولانِ سیدالشهدا
سوخت عالَم، دمی که برمیخاست
آهِ سوزانِ سیدالشهدا
زیرِ سمّ ستورِ دشمن رفت
همه ارکانِ سیدالشهداء
*🌴🌴*مردی که 16 بار با پای پیاده به حج رفت حسین(ع) را کشت*🌴🌴*
یکی از افراد مقابل ابا عبدالله الحسین علیه السلام، شمر بن ذی الجوشن است. از فرماندهان سپاه امام علی در جنگ صفین و جانباز امیر المومنین کسی که در میدان جنگ تا شهادت پیش رفت. این چنین کسی حالا در کربلا شمر می شود. با ورودش به کربلا همه چیز عوض می شود. شمر آدم کوچکی نیست اگر نیایش های شمر را برای شما بخوانند و به شما نگویند که این ها مال شمر است شما با آن ها گریه می کردید، هیچ گاه گفته نمی شود که وقتی شمر دستش را به حلقه خانه خدا می زد چگونه با خدا زمزمه می کرد!
*شمر با سه ویژگی، شمر شد*
1️⃣. اولین خصوصیت شمر این بود که می گفت: شکم از همه چیز برای من مهم تر است. مهم بود که غذای خوب بخورد و برای دست یافتن به این غذا دست به هر کاری می زد.
☑️شمر نتوانست مسئله غذا را برای خود حل کند. شمر عبدالبطن یعنی اسیر و بنده ی شکم بود و این اسارت او را بیچاره کرد.
2️⃣. نکته ی دوم که در شخصیت شمر بود این بود که چشم دیدن پیشرفت هیچ کس را نداشت و به خاطر همین مسئله است که به کربلا آمد.
3️⃣. قرآن مجازات بد کاران را مشخص کرده ولی بد ترین مجازات ها متوجه کسانی است که زخم بر جان دیگران می زنند. حفره در روح ها ایجاد می کنند. سرزنش می کنند و می شکنند.
در کربلا شمر بارها دست انداخت و حرف های آزار دهنده ای به ابا عبدالله علیه السلام زد.
⁉️‼️این سه خصوصیت از جانباز امیر المومنین علی علیه السلام شمر را ساخت، شمری که در کربلا با قساوت کامل بر سینه پسر پیغمبر نشست و با بی رحمی تمام دوازده ضربه از پشت بر گردن ابا عبدالله علیه السلام وارد کرد و بعد هم سرخون چکان حسین علیه السلام را دست گرفت و از قتلگاه بیرون آمد.
🌴🏴🌴🏴🌴🏴
خوردن غذای اهل مصیبت
امروزه مشاهده می شود که وقتی مسلمانی از دنیا می رود و خانواده ای داغدار می شود، آداب و رسوم نادرست و نابجایی اجرا می شود که علاوه بر خلاف شرع و عقل بودن ، گاه ظلم و گناه نیز به شمار می آید، به عنوان مثال:
• چیدن و حمل حجله عروسی، در تشییع جنازه جوانی که داماد یا عروس نشده است!
• کشتن گوسفند و قربانی کردن در برابر جنازه
• مهمانی دادن و پهن کردن سفره از سوی اهل عزا و شرکت مردم در این مجالس، در حالی که در احکام دین ما آمده است که: "مستحب است پس از دفن تا سه روز برای اهل خانه میّت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است." حتی در حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل شده که: "غذا خوردن در کنار (سفره) اهل مصیبت، از اعمال جاهلیت است و سنت اسلام این است که برای مصیبت دیدگان غذا ببرند (نه آنکه غذایشان را بخورند)."1 همانطور که پیامبر دستور دادند برای خانواده جعفر بن ابیطالب; وقتی خبر شهادتش رسید، غذا ببرند.
• افزایش تشریفات و چشم و هم چشمی ها در مجالس عزا، که گاه مجلس غم و اندوه با محفل فرح و شادی مشتبه می گردد.
• تشریفاتی که در تشییع جنازه، بر سر قبر و در نهایت در ساختن قبر اجرا می شود.
و...
1. وسائل الشیعه، ج3 ص237 ح3504
#السلام_علیک_یا_علی_اکبر💔🥀
سوی میدانِ بلا ، شَه پسری آمده است
اَشهد اَنّ علیّا قَدَری ، آمده است
شده نامش چو علی کوریِ چشمان عدو
یا علی بهر پسر چون سپری آمده است
بس که از جِلوه شبیه است به رخسار رسول
شده شایع که رسول دگری آمده است
#شب_هشتم #محرم💔🥀
💥فلسفه قیام #امام_حسین (ع)
✍️ استاد #شهید_هاشمی_نژاد:
خون حسين(ع) ريخته شد و نهضت مقدس او انجام گرديد تا آن عباد گمراه، آن اجتماع سرگردان، آن ملت نادان و بی خبر از آن وضع دردناك خلاصى يابد، تا امت بصيرت پيدا كند و دانا شود، از گمراهى و ضلالت نجات يابد تا بداند چه می کند و به كجا مى رود، به چه كسى بار مى دهد و نيروى انسانى خود را در اختيار چه قدرتى می گذارد. آرى اينهاست آن هدفهايى كه امام صادق می فرماید : خون حسين عليه السلام به خاطر اين هدفها ريخته شد: « لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَيْرةِ الضَّلالَةِ» و بايد دوستان آن حضرت به اين هدفها آشنا گردند و براى رسيدن به آنها كوشش كنند.
📚درسى كه حسين به انسانها آموخت، ص 398
🍃 #تأثیرپذیری_روح_نوزادان ...
▫️برای احترام کودکان نوزاد، خوب است انسان تا چهل روز مجامعت نکند و قنداقه نوزادان را تا چند ماهگی در مجالس علم و محافل ذکر، حسینیه و محالّ عزاداری که نام حضرت سیدالشهداء علیهالسلام ـ در آن ـ برده میشود ببرند؛ چرا که نفس طفل، همچون مغناطیس است و علوم، اوراد، اذکار و قدوسیت روح امام حسین علیهالسلام را جذب میکند.
▫️طفل گرچه زبان ندارد، ولی ادراک میکند و روحش در دوران کودکی اگر در محل یا در محال معصیت برده شود، آن جرم و گناه او را آلوده میکند؛ و اگر در محل و یا محال ذکر و عبادت و علم برده شود، آن پاکی و صفا را به خود میگیرد.
▫️میفرمودند: شما اطفال خود را در کنار اتاق روضهخوانی یا اتاق ذکری که دارید، قرار بدهید! علمای سابق اینطور عمل مینمودند. زیرا آثاری را که طفل در این زمان به خود اخذ مینماید، تا آخر عمر در او ثابت میماند و جزو غرائز و صفات فطری وی میگردد. چرا که نفس بچه در این زمان، قابلیت محضه است؛ گرچه این معنی مهم و این سر خطير را عامه مردم ادراک نکنند.
مرحوم سید هاشم حداد (ره)