💠بلافاصله بعد از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب درباره نحوه تعیین سیاستهای کشور در حوزه سیاست خارجی و تاکید ایشان مبنی بر اینکه وزارت خارجه در این زمینه تنها تصمیمگیر نیست، برخی نوشتند که رهبر معظم انقلاب بدینوسیله مسئولیت کامل برجام و هر آنچه در سیاست خارجی این ۸ سال اتفاق افتاده را برعهده گرفتند لذا یا نقدها به برجام و دستگاه دیپلماسی دولت روحانی از اساس غلط است و یا نوک پیکان به سمت دولت نیست چرا که وزارت خارجه فقط مجری بوده است.
🔹اما این برداشت، یک مغلطه آشکار و یک ساده سازی عجیب است؛ علت آنکه رهبر معظم انقلاب نفرمودند وزارت خارجه هیچکاره است، بلکه وزارت خارجه تصمیمگیرّ تنها نیست و از قضا چنین نکتهای نه تنها عجیب نیست بلکه یک امر بدیهی و روشن در امور حکمرانی در دنیاست.
🔹همانطور که رهبری نیز اشاره کردند، دستگاههای بالادستی (که شورای عالی امنیت ملی مهمترین آنهاست) بر مبنای فاکتورهای مختلف مثل اقتصاد، فرهنگ، امورات نظامی، اجتماعی و دیپلماتیک، نهایتاً سیاستگذاری میکنند.
🔹لذا اولاً وزارت خارجه بخشی از این روند تصمیمگیری است(کما اینکه یک عضو ثابت دارای حق رای در شورای عالی امنیت ملی وزیر خارجه است) اگرچه منطقاً همهی تصمیمگیری با او نیست.
🔹ثانیاً ماهیت و تفکر و توان دستگاه دیپلماسی قطعاً در معادلات این تصمیمگیری موثر است و ثالثاً و از همه مهمتر اینکه وزارت خارجه به عنوان «مجری» میتواند این سیاستها را محقق و یا به کلی آن را معکوس کند.
🔹کما اینکه در موضوعی مانند برجام مشاهده شد که سیاستگذاری کلان انجام شد، خطوط قرمز تعیین شد تا کشور به «توافق خوب» برسد، اما مجری به نحوی عمل کرد که هیچ یک از خطوط قرمز محقق نشد و نتیجه آن شد که کشور با یک «خسارت محض» مواجه شد که حاصل آن شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه کشور بود.
🔹اما وقتی همین سیاستها در میدان و توسط فردی مانند حاج قاسم پیگیری میشد کاملا محقق میگشت. به نحوی که سیاست مقابله با داعش و حفاظت از مرزها و منافع ایران اسلامی کاملاً تحقق یافت و کشور آن را جشن گرفت.
🔹لذا ماهیت دولت و وزیر و وزارت خارجه در این سیاستگذاریها موثر است (تفاوت برخی تاکتیکها و رویکردها در دولتهای مختلف گواه روشن این امر است) و ثانیاً «اجرا» بخش مهمی از این پروژهی مربوط به دستگاه روابط خارجی است که میتواند باعث افتخار شود و یا خسارت محض را نصیب کشور کند.
عبدالهی
🔴صحبت های تکاندهنده مشاور وزیر بهداشت درباره فاجعه جمعیتی در ایران / کدام حقوقدان تاکنون درباره سقط جنین جنایی بیانیه داده؟
🔺رشد جمعیت در ایران به زودی به صفر میرسد!
🔺سالانه قریب به 530 هزار سقط عمدی و جنایی در کشور رخ می دهد!
🔺گاهی اوقات تا 26 درصد خلاف بررسی و ارزیابی غربالگری جنین داریم
🔺 تحت فشار سازمانهای بینالمللی قرار گرفتیم!
🔺هنوز میخواهیم بازیگر میدان 40 سال گذشته موضوع جمعیت در دنیا باشیم؟
🔴اسماعیل اکبری،مشاور وزیر بهداشت:اتفاقات اعجابآوری که درباره جمعیت در کشور رخ داده، واقعا قابل قبول نیست که ببینیم و حرف نزنیم.
♦️اکنون میزان باروری کلی در کشور ما حدود 1.6 شده است. یعنی حتما جمعیت افولی است. رشد جمعیت شش دهم است و به زودی به صفر میرسد.
♦️حقوقدان و معلمین و محصلین و گروههای سیاسی و ... هیچ کدام نگفتند که چه اتفاق شومی در این مملکت دارد، میافتد.
♦️ 70 سال نزول جمعیتی را برایمان طراحی کردند. 40 سال خودمان بازیگر میدان نزول جمعیتی بودیم
♦️آیا هنوز میخواهیم بازیگر همان میدان 40 سال گذشته موضوع جمعیت در دنیا باشیم؟
♦️ خداوند از ما نمی گذرد و تاریخ اینها را ثبت میکند.
♦️ولایت فقیه بیش از 40 بار تذکر دادند. به اغلب وزرا و روسای جمهور و معاونان و به مردم به شکلهای مختلف تذکر دادند. چرا کسی قانون گرایی نمیکند
♦️ سالمندی در 20 سال آینده دو برابر میشود. جوانان و کارکنان باید پاسخ نیاز بزرگواران سالمند را هم بدهند.
♦️ سالانه بیش از یک میلیون و 300 هزار سقط در کشور داریم که 38 درصد آنها یعنی قریب به 530 هزار نفر عمدی و جنایی هستند.
♦️کدام حقوقدان یا واحد حقوقی تاکنون اطلاعیه و بیانیه داده و اعلام کرده من میخواهم جلوی این اتفاق عجیب را بگیرم؟
♦️ گاهی اوقات تا 26 درصد خلاف بررسی و ارزیابی غربالگری جنین داریم، چه کسی دردش آمد و پیشگیری کرد؟
♦️برخی ارزیابی کردند که کشتن جنین سالم بهتر از این است که مبادا یک جنین معلول به دنیا آید.
♦️ما تحت فشار سازمانهای بینالمللی قرار گرفتیم، آنقدر حاشیهها را پررنگ کردیم که اصل موضوع و متن را فراموش کنیم.
🔴 رفیق جاسوس
🔺 توییت پنج سال پیش جیسون رضائیان (جاسوسی که سپاه دستگیر کرد و آمریکا در ازای آزادی اش یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار نقد پرداخت کرد) خطاب به #ظریف :
"شما به شهر میآیی و مقاله در واشینگتن پست چاپ میکنی و به من زنگ نمی زنی؟ فکر می کردم ما «دوست» هستیم..."
🔹آقای ظریف نمی خواهید بگویید که رفاقت با جاسوس آمریکایی هم سیاستی بوده که از بالا به شما ابلاغ شده و شما هیچ اختیاری نداشته اید؟؟؟
#رهبر_انقلاب
#انتخابات
✍"قاسم اکبری"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ کنگره آمریکا: تحریمها میماند، حتی اگر بایدن نخواهد!
دولت آمریکا: هیچ امتیازی نمیدهیم.
دولت روحانی: خوشبین هستیم!
"حسن صادقی نژاد"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تمجید ویژه #سعید_جلیلی از رستم قاسمی، سعید محمد و مهدی دوستی ناظر به خنثیسازی تحریمها
#وحدت
#جبهه_انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبری مسئول تصویب #برجام!؟
♦️#جریان_تحریف شروع به کار کرده؛ تماشا و نشر این ویدئوی بسیار مهم، برای خنثی سازی خباثت های جریان نفوذ واجب است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این چند دقیقه خاطره پزشکی که به امدادرسانی مدافعان حرم رفته روضه کوتاهی است از آنچه بر فرزندان خمینی در میدان گذشته است
🔺خطیبزاده: خبر تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا تأیید نمیشود
🔹سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: زندانیان یک موضوع انسانی بوده و هست و همواره در دستورکار ایران بوده و جدا از گفتوگوها و مسیرهای دیگری که در حوزه برجام و دیگر مسیرها بوده پیگیری شده است. همچنان در دست پیگیری است. این گزارش ها از منابع آگاه تأیید نمیشود همانطور که قبلا هم گفته شد.
🔴سیا وقوع حادثه امنیتی در مقر این سازمان را تایید کرد
🔹 یک سخنگوی سیا با تایید وقوع حادثه امنیتی در ورودی مقر اصلی این سازمان در ویرجینیا، گفت مأموران امنیتی مشغول رسیدگی به حادثه هستند.
🔹 رسانههای آمریکایی نیز نوشتند، پس از گزارش حادثه امنیتی، ممنوعیت پرواز موقت در مجاورت ساختمان سیا برقرار شده است.
🔺آمریکا: با خروج ما افغانستان آینده بدی خواهد داشت!
🔹رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: با تسریع روند خروج آمریکا از افغانستان آیندهای نامشخص و حتی نتایجی بد ازسوی طالبان در انتظار کابل خواهد بود.
🔹در حال حاضر ارتش و پلیس افغانستان تجهیز شده و آموزش دیدهاند، بدون حمایت بینالمللی نیروهای افغان نمیتوانند مقابل طالبان بایستند.
🔴آمریکا: از فعالیتهای نیروی دریایی ایران نگران هستیم
🔹سخنگوی پنتاگون: ما از طریق کانالهای دیپلماتیک، نگرانی خود را از فعالیتهای نیروی دریایی ایران که امنیت منطقه خلیج فارس را تحت تأثیر قرار میدهد ، اعلام کردیم.
🔹ما با نیروی دریایی ایران ارتباط مستقیم داریم، اما آنها به اخطارها توجه نمیکنند. وقوع حملات علیه نیروهای ما در عراق به این معنی نیست که اقدامات موثری برای محافظت از آنها انجام نمیشود.
🔺درگیری مرزبانان با اشرار مسلح ضدانقلاب در مریوان| مرزبان هنگ مرزی به شهادت رسید
🔹فرمانده مرزبانی استان کردستان: مرزبانان هنگ مرزی مریوان در حین مراقبت از نوار مرز، در منطقه مرزی «دره نخی» مریوان با اشرار مسلح درگیر و مقتدرانه و با شجاعت با آنان مقابله کردند.
🔹در این درگیری «حسین نامور» از نیروهای مرزبانی با رشادت در برابر اشرار ضدانقلاب ایستادگی کرد و مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان، به دلیل شدت جراحات وارده به شهادت رسید. با توجه به تبادل آتش پرحجم نیروهای خودی، شواهد حاکی از وارد شدن تلفات سنگین و مهلکی به عناصر مسلح ضدانقلاب است
🔴شرکتهای صهیونیستی در آماج حملات سایبری
🔹وبگاه مارکر: موج جدید حملات سایبری علیه چندین شرکت از جمله شرکت لجستیکی «وریتاس» و «Match Retail» آغاز شده و ۱۱۹ گیگابایت اطلاعات از این شرکتها به سرقت رفته است.
🔹برخی رسانهها گروهی به نام «نتورم» را عامل حمله معرفی کردهاند اما کارشناسان امنیت سایبری میگویند عامل اصلی حملات ایران است.
💠احساس خطر اصلاح طلبان از انتخابات آینده
اصلاح طلبان اگر به اجماع نرسند شرایطی مانند انتخابات ۸۴ و حتی بدتر از آن نصیب شان می شود
📝 روزنامه شرق در باره انتخابات ریاست جمهوری نوشت:
◀️ مخاطره ای که شاید اصلاحطلبان را تهدید کند، نامزدهای متکثر است.
◀️ در پی تعدد طرح نام ١۴ نفر به عنوان نامزدهای اصلاح طلبان، ممکن است همان مخاطره پیشین یعنی عدم اقناع همه نامزدها به کنارهگیری از انتخابات به نفع نامزد واحد به وجود آید؛ شرایطی که شبیه آن را در سال ۸۴ شاهد بودیم؛ به نحوی که گفته شد اصلاحطلبان در یک وزنکشی به نفع مهدی کروبی کنار نرفتند تا در عین حال که مجموع آرای آنها بیشتر از اصولگرایان بود، رقابت را واگذار کردند.
◀️ حتی با رجوع به آمار میتوان دریافت که اصلاحطلبان فارغ از وجود هاشمیرفسنجانی در انتخابات، اگر با یک نامزد میآمدند، باز هم پیروز انتخابات میشدند که چنین نشد و محمود احمدینژاد هشت سال قوه مجریه را در اختیار داشت.
◀️ با این وصف، به نظر میرسد اگر اصلاحطلبان نتوانند به یک نامزد واحد برسند، شرایطی مانند آن سال و بلکه بدتر از آن را رقم میزنند؛ زیرا در آن زمان اصلاحطلبان پایگاه اجتماعی بسیار وسیعتری نسبت به امروز داشتند و عملا آرای خاکستری را نمایندگی میکردند؛ حال آنکه امروز به دلیل حمایتشان از دولت روحانی و البته نوع عملکرد دولت، در معرض تندترین انتقادها از سوی جناح رقیب و جامعه قرار دارند.
💠لاف گفتمانی و شاهکار تورم ۶۹۰ درصدی
🔹عباس آخوندی گفته است: "دولت دوازدهم، فاقد گفتمان نظری بود؛ روشش اعتدالی بود، اما گفتمان نداشت. از اول هم نظریه جدی در دولت وجود نداشت. چون نظریه جدی نبود، تسلیم شد. علت خروج من از دولت هم همین بود".
♦️وی از سال۹۲ تا۹۷ در دولت یازدهم و دوازدهم، وزیر راه و شهرسازی بود. اما بنابر ادعای خودش، در این پنج سال از روحانی نپرسیده که گفتمان دولت چیست؟ و غیر از نفی و تخریب دیگران، دنبال کدام اهداف و آرمان ها هستید تا مطابق آن، برنامه داشته باشید! پنج سال در دولت فاقد گفتمان، مدیریت کرده است!
🔹اما باید از او پرسید گفتمان شخص شما در وزارت راه و شهر سازی چه بود؟ واجد کدام ایده و برنامه بودید که به خود حق دادید وزیر شوید؟ غیر از تمسخر ایده دولت قبلی (مسکن مهر) که توانست ده میلیون نفر از اقشار پایین و متوسط را صاحب خانه کند و از رنج مستاجری برهاند، کدام هنر را داشتید؟
♦️اگر ادعای "مسکن اجتماعی" را مطرح کردید، چرا بعد از پنج سال وزارت، حتی یک واحد از آن را نساختید و تحویل ندادید؟ یا حتی یک ماکت از این ایده ارائه نکردید؟!
🔹دولت روحانی به لحاظ بومی (اسلامی - ایرانی) فاقد گفتمان بود؛ یعنی سر ناسازگاری با گفتمان بومی داشت. تنها نظریه و گفتمانش، بستن با کدخدا بود و این شبه گفتمان، طبیعی بود که به بادی بند باشد. معلوم بود آنهایی که بن سلمان ها را با همه کرنش و تعظیم شان، "گاو شیرده" حساب می کنند، حرمت بیشتری برای "تسلیم طلبان" ایرانی قائل نباشند.
♦️آقای آخوندی به عنوان یکی از چند وزیر صدها میلیاردی دولت روحانی، هرگز توضیح نداده که ثروت انبوه را از کجا و با کدام زحمت به دست آورده است؟ کدام نظریه و گفتمان می توانست برخی مدیران بی کفایت اما پر ادعا را با وجود ایراد خسارت های بزرگ به معیشت مردم، به اشرافیت کذایی برساند؟ اصلا اشرافیت باد دماغی و امتیاز طلب، گفتمان می خواهد چه کار؟
🔹مسکن در دولت روحانی، تورم ۶۹۰ درصدی (تقریبا هفت برابری) را تجربه کرد! و به نظر می رسد آقای آخوندی به عنوان متهم اول این فاجعه، جای نظریه در کردن و ادای آدم های باسواد را در آوردن، در مراجع ذی صلاح توضیح دهد که چگونه توانست این معامله تباه را با زندگی مردم کند؟ دولت اگر چه گفتمان نداشت، اما تا توانست قبیله همراه خود را به قیمت تنگ کردن عرصه معیشت بر مردم فربه کرد.
محمد ایمانی
💠 مسئله نفوذ جدی و نادیده گرفتن آن خیانت به منافع ملی است
✍ سیدمصطفی خوشچشم
🔹 در شرایط فعلی که آمریکا به برداشتن همه تحریمها رضایت نمیدهد طرفداران برجام به دنبال این هستند که سرسختی نظام را در استیفای منافع ملی از طریق برداشته شدن تحریمها تضعیف کنند و با فشار منفی روی جناح مقابل آنها را منفعل کرده و مجبور کنند از فشار و مقاومت برای برداشته شدن «همه تحریمها» کوتاه بیایند تا صرفا مذاکره پیش برود.
🔸 فاشکنندگان این مصاحبه، مشخصا با این تهدید که اگر مذاکرات شکست بخورد تقصیر مخالفان داخلی برجام است به دنبال این هستند که نظام از مواضع خود کوتاه بیاید.
✅ جای تاسف دارد که چرا حامیان برجام به جای فشار آوردن بر جریانهای داخلی به دنبال یافتن راهی برای تحتفشار گذاشتن آمریکاییها نیستند.
🔹 اظهارات ظریف علیه روسیه تاثیر منفی بر آینده همکاریهای تهران - مسکو بخصوص در مذاکرات وین خواهد داشت.
🔸 دولت آینده احتمالا در ماههای ابتدایی خود باید وقت و انرژی زیادی برای رفع تبعات اظهارات وزیر خارجه بگذارد تا شاید بتواند وضعیت روابط دو کشور را به حالت قبل از این مصاحبه برگرداند.
✅ سرقت اسناد هستهای و همینطور خرابکاریها در نطنز، شهادت دکتر فخریزاده و درز این فایل به رسانههای ضد ایرانی، همگی نشاندهنده این هستند که مساله نفوذ بسیار جدی است و نادیده گرفتن آن خیانت به منافع ملی و پاک کردن صورت مساله از سوی نفوذکنندگان است.
🔹 با توجه به اصرار مقامات آمریکا به زیادهخواهیهای خود، هیچ چشمانداز مثبتی در زمینه برجام دیده نمیشود.
💢 انتشار مصاحبه ظریف و مظلومنماییها در این مصاحبه میتواند اقدامی برای توجیه شکست این مذاکرات در آینده نزدیک باشد.
💠 کدام تحریمها؟؛ مساله این است
🔰 اندیشکده «#شورای_آتلانتیک» در یادداشتی به ارزیابی این مسأله پرداخته که سختترین بخش #مذاکرات_وین در این است که کدام #تحریمها برداشته شوند. زیرا ایران تأکید کرده علاوه بر تحریمهای مصرح در #برجام، باید تمامی تحریمهای پس از انعقاد برجام نیز لغو شوند.
🔶 در این بین، دولت #آمریکا معتقد است تحریمهایی که «ناسازگار با برجام تشخیص دهد» را برطرف خواهد کرد. نویسنده معتقد است #ناسازگار بدان معناست که شاید با برچسبی جز مرتبط با #برنامه_هستهای اِعمال شده باشد، ولی #منافع_اقتصادی ایران از برجام را تحتالشعاع قرار میدهد.
🔶 تحریم #بانک_مرکزی، شرکت ملی #نفت ایران و شرکت ملی نفتکش از این جمله هستند. در عین حال مشخص نیست دولت #بایدن حاضر باشد تحریمهایی که علیه نهادهایی در لایههای پایینتر مانند برخی #بانکها و ارگانهای اقتصادی وضع شده را نیز در این شمول بگنجاند.
🔶 تیمها از طرف ایرانی و آمریکایی باید صدها عنوان جدیدی را که تیم #ترامپ اعمال کرده است بررسی کنند تا بفهمند لیست نهایی #تخفیف_تحریمها چیست. این یک کار وقتگیر است و نیاز به توجه جدی به جزئیات و پیشینه هر یک از این مجازاتها دارد.
🔶 اما مسأله مهمتر نحوه رفع تحریمهاست. ایران بر #لغو تحریمها تأکید دارد ولی آمریکا بر #تعلیق آنها. و لغو تحریمهایی با برچسبهای «#ضدتروریسم» یا «#حقوق_بشر» را به دلیل حضور #جمهوریخواهان و نومحافظهکاران در کنگره، دشوار و دارای هزینه سیاسی میداند.
🔶 به نظر میرسد دولت بایدن قصد داشته باشد از طریق اعطای برخی مجوزها ذیل قوانین وزارت خارجه و #وزارت_خزانهداری، معافیتهایی به ایران اعطا کند و برخی فرامین اجرایی دولت ترامپ را لغو نماید
💠یک هیئت سعودی به ریاست رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان سرلشکر خالد الحمیدان وارد دمشق شد و با رئیس جمهور اسد و سرلشکر علی مملوک دیدار کرد تا مقدمات افتتاح سفارت عربستان پس از عید سعید فطر را فراهم کند و روابط 2 کشور را در تمام سطوح ترمیم کند.
منابع عالی رتبه دیپلماتیک در دمشق به "رای الیوم" اعلام کردند یک هیئت سعودی به ریاست رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان ، سرلشکر خالد الحمیدان،روز دوشنبه وارد پایتخت سوریه شد و با رئیس جمهور بشار اسد اسد و معاون رئیس جمهور در امور امنیتی ، سرلشکر علی مملوک دیدار کرد.
در این دیدار توافق شد که هیئت برای یک دیدار مفصل تر پس از عید سعید فطر به سوریه برگردد.
این منابع گفتند که توافق نامه ای برای بازگشایی سفارت عربستان سعودی در دمشق به عنوان اولین گام برای برقراری روابط بین دو کشور در همه زمینه ها حاصل شد.
این منابع اظهار داشتند که هیئت سعودی به مقامات سوری اطلاع داده است که عربستان سعودی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و حضور سوریه در اجلاس بعدی اتحادیه عرب در الجزایر ، در صورت برگزاری آن، استقبال می کند.
این موفقیت در روابط سوریه و عربستان سعودی پس از دیدار مخفیانه مقامات سعودی و ایرانی دو هفته پیش از این در بغداد پایتخت عراق و تأکید ولیعهد سعودی در یک مصاحبه تلویزیونی مبنی بر تمایل کشورش به ایجاد روابط قوی با ایران، صورت گرفت و گفت که او برای ایران به عنوان یک کشور همسایه آرزوی موفقیت دارد.
اختلافات عربستان و سوریه پیرامون روابط قوی و استراتژیک سوریه با ایران بود ، اما اکنون ، پس از نشست مقامات سعودی و ایرانی در بغداد ، و موفقيت احتمالی مذاکرات وین در احیای توافق هسته ای ایران و لغو تحریم های آمریکا علیه ایران ، برنامههای عربستان سعودی کاملاً تغییر کرده است و رهبران آن در تلاشند روابط خود را با محور ایران و سوریه و عادی سازی روابط بین تهران و ریاض بهبود بخشند ، این امر موجب تسهیل خروج عربستان از بحران یمن در اسرع وقت می شود.
منابع سوری که با رای الیوم صحبت کردند جزئیات بیشتری از آنچه در این مذاکرات بیان شده است را فاش نکردند ، اما به مثمر ثمر بودن آنها اشاره کردند و تاکید کردند سردی که در روابط دو کشور وجود داشته است از بین رفته است.
قابل ذکر است که مقامات سعودی روابط خود با مخالفان سوریه و کمیته عالی مذاکرات که در ریاض مستقر بود را به طور کامل قطع کرده و مقر رسمی آن را تعطیل کردند.
هنوز مشخص نیست که فيصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه سعودی مسئولیت هیات ریاض در بازگشایی سفارت عربستان را برعهده خواهد داشت یا الحميدان، رئیس دستگاه اطلاعات سعودی، گرچه ترجیح با فيصل بن فرحان است.