🔴 #تحلیل| آخرین آرایش اصلاح طلبان برای انتخابات۱۴۰۰
🔻 موضوع «تغییر گفتمان» از موضوعات عجیب و تازه است که هم اکنون در بین اصلاح طلبان و جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مطرح شده است و آن هم احتمال تغییر گفتمان اصلاحات به گفتمان "عدالت" است.
🔹 اصلاح طلبان با اینکه در دوم اسفند ماه سال ۹۸ شکست سنگینی از رقبای سنتی خود یعنی اصولگرایان خوردند کرکره فعالیت سیاسی خود را کامل پایین نکشیدهاند و جلساتی را در قالب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برگزار میکنند. این شورا متشکل از بیش از ۲۰ حزب و تشکل سیاسی اصلاح طلب است که در سال ۹۲ وقتی شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات با شورای راهبردی جبهه اصلاحات حالت ادغام گونه به خود گرفته و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تاسیس شد، کمرنگ شد و خاصیت خود را عملاً از دست داد.
🔹 محمدرضا عارف معاون اول رئیس دولت اصلاحات بلافاصله پس از شکلگیری شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بر کرسی ریاست آن تکیه زد و عبدالواحد موسوی لاری عضو ارشد شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات به عنوان دست راست وی یعنی نائب رئیس شورا منصوب شد و نایب رئیس دوم را هم هر بار رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که هر سه ماه یکبار تغییر میکند، عهدهدار میشد.
🔹 بعد از انتخابات دوم اسفند ماه ۹۸ و شکست سنگین جریان اصلاحات، جلسات شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بدون هیچ توضیح و دلیلی دیگر برگزار نشد و سید عبدالواحد موسوی لاری طی یک نامه سرگشاده استعفا کرد؛ چند ماه بعد هم داوود محمدی دبیرکل انجمن اسلامی معلمان که در مجلس دهم نماینده تهران بود به رسانهها گفته عارف هم از ریاست شورا استعفا کرده است.
🔹 انتقادات درون گروهی جناح اصلاح طلب فقط به محمدرضا عارف خلاصه نشد صادق زیباکلام تئوریسین این جریان و غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران هرکدام در مصاحبههایی رئیس دولت اصلاحات را هدف اصلی انتقادات خود قرار دادند و تاکید داشتند که خاتمی رهبر جریان اصلاحات نیست.
با اینکه جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کم و بیش به دلیل شیوع ویروس کرونا و برای قطع زنجیره انتقال آن به ریاست احمد حکیمیپور دبیرکل حزب اراده ملت و رئیس دورهای وقت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برگزار میشد اما حکیمیپور در بیانیه اعلام کرد که از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خارج می شود.
🔹 حزب اراده ملت در بیانیه خروج خود از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات آورده بود: حزب در ۵ سال اخیر موکداً پیگیر شکلگیری مکانیسم نقد درون جریانی و آسیبشناسی جبهه اصلاحات بود ولی متأسفانه چون گذشته فرصتها یکی پس از دیگری از دست رفت و هر بار به بهانهای از این مسئولیتِ مهم و ضروری برای بازسازی جریان اصلاحات، غفلت و کوتاهی شد. در نتیجه حزب اراده ملت امید و آمالی که در پیوستن به شورای هماهنگی داشت از دست رفته دید و آخرین فرصت مناسب نیز که پس از انتخابات سال ٩٦ دست داد، عملاً برباد رفت.
🔹 پس از استعفا و خروج احمد حکیمی پورو حزب اراده ملت از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، دبیرکل حزب جوانان ایران اسلامی ریاست دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را برعهده گرفت و جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از سر گرفته شد.
🔹اصلاح طلبان هم اکنون دو راهبرد سیاسی را در جلسات خود دنبال میکنند نخست راهبرد «مشارکت حداکثری ـ مطالبه حداقلی» و دوم «مشارکت حداکثری ـ مطالبه حداکثری» است. البته طیف رادیکال جریان اصلاحات در جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با رد هر دو راهبرد ، اصرار دارد که باید راهبرد «مشارکت خیر، مطالبه حتماً» را دنبال کنیم که ناظر بر راهبرد جدید آنها مبنی بر اصلاح طلبی جامعه محور است
🔴حماقت امارات و بحرین
جبهه مقاومت اگر صدسال هم با رسانه های اندکش ، خیانت سران عرب از سعودی و امارات مدعی تا بحرین ذلیل به آرمان های مسلمانان و اعراب را فریاد می زد ، بازهم برخی ها در منطقه بودند که تردید پیدا می کردند.
اما این احمق ها به دست خودشان خیانتشان را افشا می کنند و چهره منافق خود را برای همه مردّدین آشکار می سازند.
بنابراین نه تنها نباید از اعلام عادی سازی روابط امارات و بحرین و به زودی عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی ، ناراحت و دلگیر شویم بلکه باید خدا را برای اثبات خیانت خائنین و حقانیت جبهه مقاومت و در راس آنها انقلاب اسلامی ، شاکر باشیم ...
✍"قاسم اکبری"
♦️واکنشها به عادیسازی روابط رژیم اسرائیل و بحرین
🔹نتانیاهو: کشورهای عربی دیگری به زودی برقراری روابط خود با اسرائیل را اعلام خواهند کرد
🔹برایان هوک : این توافقات به عنوان آغازی برای پایان مناقشه اعراب و اسرائیل در تاریخ ثبت خواهد شد
🔹جرد کوشنر: این توافق شامل گشایش سفارت در دو پایتخت میشود
🔹رئیس جمهور مصر: این توافق مسیر را برای صلح و امنیت هموار خواهد کرد
🔹حماس: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی زیان سنگینی به مسئله فلسطین وارد میکند و حامی اشغالگران است
🔹جهاد اسلامی: توافق بحرین و رژیم صهیونیستی بیانگر قیمومیت آمریکا بر حکومت بحرین است
🔹تشکیلات خودگردان: اقدام رژیم حاکم بر بحرین در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را خیانت به ملت فلسطین است
✳️ ابتکار، تاجزاده و «زن کشی»
این روزها خانم ابتکار و تاجزاده بابت حذف تصویر دختران از جلد یک کتاب درسی فریاد وامصیبتا سر داده و این اتفاق را مقدمه تبدیل ج. ا.ا به «خلافت طالبان» دانستهاند!
اما معلوم نیست این دو نفر، وقتی گل سرسبد اصلاحات بعد از یک عمر زندگی، فیلش هوای هندوستان نمود و با زنی که جای دخترش بود ازدواج کرد و با این شیوه عملا از زحمات همسر اولش قدردانی کرد، کجا بودند و چرا هیچ نگفتند و از حقوق زنان دفاع نکردند!
و بماند آن وقتی هم که همان نور چشم اصلاحات با شلیک چند گلوله زنش را از صحنه روزگار محو کرد این دو نفر و بقیه اصلاح طلبان دفاع از حقوق زنان را فراموش کردند و برای دفاع از قتل و قاتل، به زنی که دستش از دنیا کوتاه شده بود وصلههای ناجور چسباندند!
خانم ابتکار و تاجزاده باید به این سوال پاسخ بدهند که کشیدن اسلحه به روی یک زن بیدفاع و هوو آوردن روی سر یک زن وفادار اقدام طالبانی است یا حذف تصویر دختران از روی یک کتاب درسی! و بماند که حذف تصویر هم در دولتی اتفاق افتاده که خانم ابتکار ٧ سال معاون رئیسجمهورش هستند و تاجزاده ٢ بار برای روی کار آمدنش مردم را اغفال کرده است!
"دکتر کوشکی"
🔴 اهمیت رزمایش ذوالفقار ۹۹
🔻 رزمایش مشترک بزرگ ذوالفقار ۹۹ ارتش که با رمز مقدس یا سیدالشهدا علیهالسلام توسط یگانهای نیروی دریایی، زمینی و هوایی ارتش در جنوب کشور (سواحل مکران) برگزار گردید، نشانهای واضح از قوی شدن در حوزه دفاعی است.
🔻در باب اهمیت رزمایش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1⃣ بهرهگیری از طیفهای وسیعی از یگانهای شناوری سطحی، زیرسطحی، موشکی، پهپادی، برای عملیاتهای آفندی در کنار پشتیبانی هوایی و پدافندی
2⃣ اجرای سناریوهای مختلف با اجزاء مختلط از یگانهای دریایی، هوایی، زمینی و پدافندی در این رزمایش، برای اقدامات بازدارنده تهاجمی و تدافعی همافزا در صحنه نبرد احتمالی
3⃣ اجرای سناریوهای مختلف رزم با رویکرد عرصه رویارویی واقعی در جنگ احتمالی؛
4⃣ گسترش بیسابقه حوزه رزمایش در پهنه جغرافیایی دو میلیون کیلومترمربعی از شرق تنگه هرمز تا دریای عمان و شمال اقیانوس هند و تا منتهی الیه مدار ۱۰ درجه شمالی، نشان از توسعه عمق راهبردی و توان تهاجمی جمهوری اسلامی در دوردستها دارد.
🖌 #احمد_بنافی
🔴 #تحلیل| ابعاد رزمایش بزرگ ارتش در خلیج فارس و دریای عمان
🔻 #رزمایش بزرگ ارتش در خلیج فارس و دریای عمان در حال برگزاری ست. در خصوص ابعاد این رزمایش چند نکته قابل ذکر است :
1⃣ این رزمایش یک مانور و تمرین روتین سالیانه بوده که ارتش در زمین ، هوا و دریا انجام می دهد و برخلاف برخی اظهارنظرها در واکنش به اتفاق خاصی انجام نشده است.
2⃣ از سال ۹۷ استراتژی ایران در "خلیج فارس" از واقع گرایی تدافعی به واقع گرایی تهاجمی تغییر یافته است. به همین علت از سال ۹۷ سپاه و ارتش در این شاخاب بر خلاف سابق تمرینات هجومی و تصرف ساحل انجام می دهند.
در این رزمایش نیز علاوه بر عملیات های موشکی ، پهپادی ، سطحی و زیرسطحی ، پیاده کردن نیرو و به خصوص نفربرهای bmp از ناو لاوان ، نکته ای بسیار مهم بود که البته توسط رسانه های داخلی و خارجی نیز برجسته شد .
3⃣ در استراتژی واقع گرایی تهاجمی ، اگر کشور به کار گیرنده این راهبرد از ناحیه کشورهای دیگر خطری حس نماید ، مبادرت به حمله پیشدستانه و یا حتی پیشگیرانه خواهد کرد تا کانون خطر را متلاشی کرده و ابتکار عمل در میدان از دستانش خارج نشود و جمهوری اسلامی نیز برای برخورد با کشورهای جنوبی خلیج فارس این راهبرد را موفق تشخیص داده و آن را برگزیده است.
4⃣ رزمایش بزرگ ارتش در پهنه ۲ میلیون کیلومتر مربعی و همزمان عملیات نیروی زمینی سپاه در غرب ، نشان دهنده قابلیت نیروهای مسلح ایران برای درگیری در چند جبهه و مقیاس های بسیط است.
5⃣ یکی از اقدامات نداجا ، مجهز کردن شناورهای لجستیک و غیر رزمی قدیمی به لانچر موشک های کروز بوده که در این رزمایش نیز به وضوح دیده شد. این ابتکار ، قدرت آتش و قابلیت درگیری نیروهای شناوری این یگان رزمی را به صورتی چشمگیر افزایش داده است.
🔻و در نهایت باید گفت راهبرد ارتش برای نبرد کلاسیک ( که مزایا و مضرات خود را دارد ) به نوعی مکمل استراتژی جنگ نامتقارن سپاه پاسداران است که در صورت بروز هرگونه تنش در خلیج فارس و یا دریای عمان می تواند مشکلات زیادی را برای طرف های درگیر ایجاد نماید.
🖌 #تقوی_نیا
⭕️ ژنرال مککنزی: حملات به نیروهای آمریکایی در عراق افزایش یافته است
♨️ ژنرال کنت مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام» گفت حملات به نیروهای آمریکایی در عراق در ماههای اخیر افزایش یافته است. وی مدعی شد هیچیک از این حملات تلفات جانی نداشتهاست.
🔻ژنرال مککنزی در مصاحبه با «ان بی سی نیوز» اظهار داشت: ما در نیمه اول سال جاری میلادی حملات بیشتری در اطراف و علیه پایگاههای خود داشتهایم که در مقایسه با نیمه اول سال گذشته تعداد این حملات بیشتر بوده است.
🔻در حالی که رسانههای آمریکایی در ماههای اخیر از زخمی شدن اشغالگران آمریکایی بر اثر حملات راکتی و موشکی در عراق خبر میدهند، فرمانده سنتکام مدعی شد: این حملات تاکنون مرگبار نبودهاند، این موضوع خوبی است، اما همچنان ادامه دارند.
‼️ژنرال مککنزی در پاسخ به این پرسش که چرا این حملات تلفاتی نداشتهاند، در واکنشی عجیب مدعی شد «آنها ما را هدف قرار نمیدهند.»
🔴در حالی فرمانده سنتکام این اظهارات را مطرح کرده است که دو روز پیش اعلام شد حدود دو هزار و ۲۰۰ نیروی آمریکایی عراق را ترک خواهند کرد.
🔸ژنرال مککنزی همچنین افزود: ما میدانیم که آنها از سیستمهای تسلیحاتی بسیار خوبی برخوردارند.
💢 ارتش آمریکا چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد تعداد نیروهای نظامی آمریکا حاضر در عراق طی ماه جاری از ۵۲۰۰ نفر به سه هزار نفر کاهش مییابد. این در حالی است که مردم و نیروهای مقاومت در عراق بر اخراج اشغالگران آمریکایی از کشورشان تأکید دارند و در ماههای اخیر بر میزان مخالفت با حضور آمریکا در مناطق مختلف عراق افزوده شده است.
🔻همتی: روزانه ۱۰۰ میلیون دلار ارز در سامانه نیما عرضه میشود
🔹رئیس بانک مرکزی: در روز جاری ۱۲۸ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه شده که بیش از ۷۰ میلیون دلار آن معامله شده است.
🔹در این روزها متوسط عرضه ارز در نیما به صورت روزانه ۱۰۰ میلیون دلار بوده و تداوم این روند نشان دهنده بهبود روند بازگشت ارزهای صادراتی به کشور بر مبنای سیاستهای اتخاذ شده و استقبال صادرکنندگان است.
❇️ یادداشت/
❌ با مشکلات کشور چه کنیم؟
🔻رئیسجمهور طی چهار ماه گذشته دو بار به وزارت صمت دستور ساماندهی بازار خودرو را داده است؛ ولی تنها چیزی که امروزه در بازار خودروی کشور مشاهده نمیشود، ساماندهی است! نگاهی ولو سطحی و با عینک مردم کوچه و بازار به سایر بازارها و حوزههای اقتصادی نیز کموبیش از همین نگاه حکایت دارد! اما علت یا علل رها بودگی مسئولیتها در مباحث اقتصادی چیست؟ چگونه میشود همچنان امور را با انگیزه و جدیت کامل تا روز آخر مسئولیت پیگیری کرد؟
🔹نکات تحلیلی: 1- دو مدل و الگو در این حوزه قابل شناسایی است؛ در کشورهای غربی و توسعهیافته، تکلیف دولت با داشتن رویکرد و عقبه حزبی، مشخص است. حزب به خاطر آبرو و حفظ سازمان رأی خود و برای اینکه فرصتهای آتی خود را تخریب نکند، تا لحظه آخر کار میکند و دولت متبوع خود را به کار و پایان دادن به برنامهها و وعدهها، ولو با کمترین امید به رأی آوری، وادار میسازد. 2- اما در دولتهایی که ساختار حزبی جا نیفتاده، مکانیزمهای پایشی و کنترلی دیگری در قانون پیشبینی شده است. البته شکی نیست که بهترین سازوکار کنترلی در منظر دینی و دولت اسلامی، انجام کارها به قصد قربت و خدمت و پاسخگویی به وجدان بیدار خود، ملت، تاریخ و در آخر دادگاه عدل الهی است؛ اما بههرحال لازم است مکانیزمی بیرونی نیز تعبیه شود. این موضوع در قانون ما، در کارکردهای مجلس پیشبینی شده است. مجلس در کنار وظیفه جعل قانون، رسالت نظارت بر حسن اجرای آن را نیز بر عهده دارد. از این منظر، کسانی که سفرهای استانی نمایندگان خانه ملت را دور از ابعاد قانونی تحلیل کردند، به کژ راههای افتادند که خود در تحلیلهایشان نگران آفات و شائبههای سیاسی آن بودند! چراکه اصل کار مجلس در راستای جدیت بخشی و مصونسازی به اقدامات دولت قانونی است. اساساً، هر سفری از سوی هر مسئولی که سبب آشنایی با مشکلات مردم شود و در نهایت به حل و گرهگشایی از آنها منجر گردد، پسندیده است.
🔺نکته نهایی: مجلس باید صیانت کند و با درایت و نظارت میدانی، جلوی ورود ویروس تنبلی، بیتفاوتی، رهاسازی کارها و تزلزلها را در دولت بگیرد؛ این بزرگترین خدمت به دولت و حیثیت آن است. مجلس کارآمد و هوشمند تنها با نیت کارگشایی و البته به دور از شائبههای سیاسی میتواند با پیشنهاد راههای قانونی و گشایش روزنههای حقوقی در جذب سرمایهگذاریهای تازه، شناسایی منابع درآمدی جدید، هموارسازی قانونی مسیر، دولت را تا روز پایانی آن ترغیب به کار و خدمت نماید.
✅(نویسنده: فتحالله پریشان)
🔴یادداشت روزنامه رسالت درباره یک نامگذاری/ از صیاد شیرازی و خرازی رسیده ایم به بازرگان و گوهری
روزنامه رسالت نوشت:
🔹شهری که هر هفته، چند طرح بزرگ مانند دریاچه خلیجفارس، باغ پرندگان پل طبیعت، تونل و ایستگاه مترو در آن افتتاح میشد و رکورددار افزایش سرانه فضای سبز و سینما و تئاتر و مسجد و مرکز فرهنگی بود، شهری که برای نزدیک به ۴۰۰ محلهاش سرای محله با پیگیری و پشتیبانی جدی دایر بود و مدیریت محلی در شوراهای محلات آن پیاده شده بود، شهری که رینگ بزرگراهیاش تقریبا کامل بود و از منظر کالبدی و زیبایی، نسبت به قبل متحول شده بود را تحویل گرفتند و آن را زمین سوخته نامیدند!
🔹در دوره پیشین، نام معابر صیاد شیرازی و باکری و خرازی بود و در این دوره بازرگان و سهیل گوهری.
🔹البته یک تفاوت دیگر هم هست در دوره گذشته بزرگراه و مرکز فرهنگی جدید ساخته میشد و نامشان به شهدای بزرگ انقلاب اختصاص مییافت، اما در این دوره چیز جدیدی هم ساخته نمیشود و مجبورند نام خیابانهای موجود را به اسامی مورد نظرشان تغییر دهند. این هم نوعی از سیاست ورزی است: کاری نداریم پس نامها را تغییر میدهیم!
🎴🎴🎴🎴🎴🎴🎴🎴🎴🎴🎴🎴
🔳اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِالْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ(ع)
🔳فرارسیدن سالروزشهادت حضرت امام سجاد(ع) برشما تسلیت باد.