eitaa logo
بسیج جامعه پزشکی قم 🇮🇷
843 دنبال‌کننده
16.9هزار عکس
9.2هزار ویدیو
252 فایل
ارتباط با ادمین: https://eitaa.com/parandehmohajer برای اطلاع از اخبار سازمان بسیج جامعه پزشکی استان قم و شرکت در برنامه های فرهنگی و جهادی، از طریق لینک زیر وارد کانال بسیج شوید:
مشاهده در ایتا
دانلود
وزارت‌خارجه در «خسارت‌محض» مسولیتی نداشت؟ ▪️پاسخ به یک شبهه ساده‌سازانه درباره بیانات امروز رهبر انقلاب 🔹بلافاصله بعد از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب درباره نحوه تعیین سیاست‌های کشور در حوزه سیاست خارجی و تاکید ایشان مبنی بر اینکه وزارت خارجه در این زمینه تنها تصمیم‌گیر نیست، برخی نوشتند که رهبر معظم انقلاب بدینوسیله مسئولیت کامل برجام و هر آنچه در سیاست خارجی این 8 سال اتفاق افتاده را برعهده گرفتند لذا یا نقدها به برجام و‌ دستگاه دیپلماسی دولت روحانی از اساس غلط است و یا نوک پیکان به سمت دولت نیست چرا که وزارت خارجه فقط مجری بوده است. 🔹اما این برداشت، یک مغلطه آشکار و یک ساده سازی عجیب است؛ علت آنکه رهبر معظم انقلاب نفرمودند وزارت خارجه هیچکاره است، بلکه وزارت خارجه تصمیم‌گیرّ تنها نیست و از قضا چنین نکته‌ای نه تنها عجیب نیست بلکه یک امر بدیهی و روشن در امور‌ حکمرانی در دنیاست. 🔹همانطور که رهبری نیز اشاره کردند، دستگاه‌های بالادستی (که شورای عالی امنیت ملی مهمترین آنهاست) بر مبنای فاکتورهای مختلف مثل اقتصاد، فرهنگ، امورات نظامی، اجتماعی و دیپلماتیک، نهایتاً سیاستگذاری می‌کنند. 🔹لذا اولاً وزارت خارجه بخشی از این روند تصمیم‌گیری است(کما اینکه یک عضو ثابت دارای حق رای در شورای عالی امنیت ملی وزیر خارجه است) اگرچه منطقاً همه‌ی تصمیم‌گیری با او نیست. 🔹ثانیاً ماهیت و تفکر و توان دستگاه دیپلماسی قطعاً در معادلات این تصمیم‌گیری موثر است و ثالثاً و از همه مهمتر اینکه وزارت خارجه به عنوان «مجری» میتواند این سیاستها را محقق و یا به کلی آن را معکوس کند. 🔹کما اینکه در موضوعی مانند برجام مشاهده شد که سیاستگذاری کلان انجام شد، خطوط قرمز تعیین شد تا کشور به «توافق خوب» برسد، اما مجری به نحوی عمل کرد که هیچ یک از خطوط قرمز محقق نشد و نتیجه آن شد که کشور با یک «خسارت محض» مواجه شد که حاصل آن شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه کشور بود. 🔹اما وقتی همین سیاستها در میدان و توسط فردی مانند حاج قاسم پیگیری می‌شد کاملا محقق می‌گشت. به نحوی که سیاست مقابله با داعش و حفاظت از مرزها و منافع ایران اسلامی کاملاً تحقق یافت و کشور آن را جشن گرفت. 🔹لذا ماهیت دولت و وزیر و وزارت خارجه در این سیاستگذاریها موثر است (تفاوت برخی تاکتیکها و رویکردها در دولتهای مختلف گواه روشن این امر است) و ثانیاً «اجرا» بخش مهمی از این پروژه‌ی مربوط به دستگاه روابط خارجی است که میتواند باعث افتخار شود و یا خسارت محض را نصیب کشور کند
🔴چرا لحن آل‌سعود نسبت به ایران تغییر کرد؟ 🔹اخیرا اخباری به‌نقل از منابع عراقی پیرامون گفت‌وگوهای ایران و سعودی در بغداد منتشر شد که به‌نظر می‌رسد دولت الکاظمی درپی بهره‌برداری سیاسی از آن بود. 🔹گرچه طرفین این اخبار را تکذیب کردند اما تواتر آن می‌تواند ظن وجود نوعی از گفتگوها را تقویت کند، بویژه اینکه اخیرا شاهد تغییر لحن مقامات سعودی درباره ایران بوده‌ایم. 🔹ایران طی سال‌های گذشته مستمرا تمایل خود را برای گفتگو به منظور رفع سوءتفاهم‌های موجود اعلام کرده بود اما سعودیها تمایلی نشان نمی‌دادند. 🔹ضمن لزوم تفکیک میان «تغییر لحن و تاکتیک» با «تغییر راهبرد» توسط آل‌سعود، توجه به تحولات دهه گذشته ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است تا تحریفی در روایت ماجرا صورت نگیرد. 🔹تغییر رویکرد سعودی را باید بر پایه «محاسبه سود و هزینه» تحلیل کرد و نباید آن را تنها معلول تغییر ادعایی رویکرد دولت بایدن در قبال ایران دانست. 🔹تعامل دو کشور طبعا به‌نفع منطقه و جهان اسلام است و باید تداوم یابد، لذا رسانه‌های غربی با تحریک سعودی‌ها بدنبال تخریب شرایط جدید هستند.
♦️انتشار چندباره شایعات درباره ستادهای آیت الله رئیسی 🔹چند روزی است که متنی با عنوان «خبر فوری!» با محتوای قطعی شدن کاندیداتوری آیت‌الله رئیسی در انتخابات در حال دست به دست شدن در فضای مجازی است. 🔹در این خبر شخصی به نام «دکتر شیرمردی» که «رئیس ستاد انتخاباتی آیت‌الله رئیسی» معرفی شده، خبر از حضور حتمی وی در انتخابات داده است. 🔹پیگیری‌های رجانیوز حاکی از آن است که اساساً نه چنین شخصی وجود خارجی دارد و نه ستادی برای آقای رئیسی تشکیل شده که چنین شخصی ریاست آن را عهده‌دار شده باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت عجیب دانشجوی ایرانی از هم خانه شدن با یک فرد داعشی در کشور ترکیه: فرد داعشی بر روی یک دست نوشته بود سرها با لذت و با دقت بریده می‌شود!
♦️عطوان: قدرت نظامی آمریکا در حال افول است 🔹تحلیلگر مسائل منطقه‌ای: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نه تنها اعتراف به شکست و پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ در تاریخ آمریکا به شمار می‌رود، بلکه به معنای اعلام آمادگی برای ورود به جنگ‌های جدید در شرق آسیا و شمال اروپا نیز هست. 🔹برتری نظامی آمریکا در برابر ائتلاف روسیه و چین که قدرت روز افزونی داشته و یک قدرت هسته‌ای نظیر کره شمالی نیز به آن اضافه شده و احتمالا ایران نیز به آنها خواهد پیوست، در حال افول است. شاید این نکته راز عقب‌نشینی‌های گسترده آمریکا در برابر ایران در مذاکرات هسته‌ای و احتمال بازگشت این کشور به احیای توافق برجام و عقب نشینی یک‌جانبه از افغانستان باشد.
📸 پخش زنده سخنرانی رهبر معظم انقلاب از شبکه های مهم خبری 🔹شبکه های الجزیره مباشر، المیادین، المنار، العالم و پرس تی وی با قطع برنامه های عادی خود، سخنرانی رهبر معظم انقلاب را به طور زنده پوشش دادند.
🔻حمله راکتی به پایگاه آمریکا در بغداد 🔹یک منبع عراقی به العربیه گفت که پایگاه نظامیان آمریکایی در نزدیکی فرودگاه با راکت‌های کاتیوشا هدف قرار گرفته شده است. صابرین‎نیوز هم خبر داد که یکی از راکت‌ها به نقطه بازرسی وابسته به شرکت انگلیسی بیرون از پایگاه برخورد کرده است.
🔺ظریف: متاسفم که اظهاراتم موجب تکدر رهبر انقلاب شد 🔹بسیار متأسفم که برخی نقطه نظرات شخصی که صرفا برای انتقال صادقانه تجربیات بود و دزدانه منتشرشد اسباب تکدر خاطر شریف رهبر معظم انقلاب را فراهم آورد. 🔹بیانات مشفقانه رهبر انقلاب همچون همیشه برای من و همکارانم ختم کلام و نقطه پایانی برای بحث‌های کارشناسی است. پیروی از نظرات و تصمیمات رهبری ضرورتی غیرقابل انکار برای سیاست خارجی است.
🔺«عباس آخوندی» در پرونده اقتصادی پسرش متهم شد 🔹پرونده‌ای که حدود یک سال و نیم پیش برای اتهامات اقتصادی «محمدمهدی آخوندی» تشکیل شده بود حالا با لیست ۲۵ متهم دیگر از جمله وزیر سابق شهرسازی به دادگاه ارسال شده است. اتهام محمدمهدی آخوندی مشارکت در ارتشاء شبکه‌ای به میزان ۴۲ میلیارد ریال و تحصیل مال نامشروع عنوان شده است. 🔹عباس آخوندی وزیر سابق شهرسازی نیز متهم ردیف بیستم آن است و به پذیرش نفوذ پسرش و یکی دیگر از متهمان پرونده متهم شده است.
💠چگونه عمل مجریان سیاست خارجی «خسارت محض» می‌شود؟ 🔷سخنان عصر امروز رهبر معظّم انقلاب درباره کارکردهای وزارت خارجه و نقش آن در سیاست خارجی نظام که به پایان رسید، برخی فضا را فراهم دیدند تا گزاره «برجام تصمیم نظام بود» را تثبیت کنند و اینطور القا کنند که همانطور که رهبر انقلاب، وزارت خارجه را یک مجری دانسته‌اند، بنابراین برجام نیز محصول تصمیم مجموعه‌های بالادستی نظام است نه وزارت خارجه و دولت. 🔻نکته مغفول مانده این است که رهبر انقلاب نقش ریل‌گذار سیاست خارجی کشور را وزارت خارجه نمی‌دانند بلکه نقش ریل گذار را به مجامع بالادستی می‌دهند، 🔹امّا سؤال این است که آیا آنچه مجری در این ریل انجام می‌دهد، همان خروجی مطلوب مورد نظر سیاست‌گذار است؟ پاسخ این سؤال را باید در دیگر بیانات رهبر انقلاب جست‌وجو کرد. 🔹رهبر انقلاب از زمان تصویب برجام تا کنون، به کرّات از این توافقنامه‌ انتقاد کرده‌اند و حتی آن را خسارت محض نامیده‌اند: « ما ناگزیر باید به همه‌ی تعهّدهای خود عمل کنیم [امّا] طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوه‌های مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز می‌زند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمی‌کند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم می‌بینیم؛ یعنی خسارت محض». 🔻 نکته بعد، شورای‌عالی امنیت ملی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، رئیس جمهور را در رأس خود دارد و برخی دیگر از اعضای دولت نیز در آن حضور دارند. 🔹اینجا ممکن است این نکته مطرح شود که در نهایت مصوبات شورای‌عالی امنیت ملّی به تأیید رهبری می‌رسد و باز نقش نهایی را رهبری ایفا می‌‌کند. در پاسخ باید گفت در مواردی مثل برجام، در حالی که رهبر انقلاب از ابتدای مذاکرات به آن خوشبین نبوده‌اند و به کرّات، عدم خوشبینی خود را ابراز کرده اند، در نهایت به تصمیم مجامعی چون مجلس شورای اسلامی و شورای‌عالی امنیت ملی گردن می‌نهند . 🔻حال سؤال این است، چنانچه مجری سیاست‌خارجی کشور از خود اختیاری ندارد، چگونه محصولی به‌دست می‌آید که «خسارت محض» نام می‌گیرد؟ 🔹رهبر انقلاب در سخنان نوروزی خود در سال ۹۵ و در حرم مطهر رضوی، از عبور از خطوط قرمز نظام درموضوع برجام سخن می‌گویند: «در توافق اخیر هسته‌ای که مورد تأیید قرار گرفت و مذاکره‌کنندگان کشورمان نیز مورد قبول بودند، در مواردی، وزیر محترم امور خارجه به من گفت: «ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم». 🔹در دیدار ماه رمضان دانشجویان با رهبر انقلاب در سال ۹۸ ایشان در پاسخ به یکی از دانشجویان گفتند: «یکی از دوستان گفتند تصویب برجام را به رهبری نسبت داده‌اند؛ خب بله، امّا شما که چشم دارید، ماشاءالله هوش دارید، همه چیز را می‌فهمید! آن نامه‌ای را که من نوشتم نگاه کنید، ببینید تصویب چه جوری است؛ شرایطی ذکر شده که در این صورت این [توافق] تصویب می‌شود. به‌راستی اگر آنچه از خروجی شورای‌عالی امنیت ملی عبور کرده بود، منطبق با خواست رهبری بود، چرا ایشان ۹ شرط را بر آن اضافه کردند؟
💠 تحریف بیانات رهبر انقلاب توسط اصلاح‌طلبان 🔹 در حالی‌که رهبر انقلاب به طور روشن و واضح مسئول سیاست خارجه در کشور را شورای عالی امنیت ملی معرفی می‌کنند، طرفداران برجام با تقطیع جمله‌ی «وزارت خارجه مجری است» باز هم شعار همیشگی «برجام تصمیم نظام بود» را سر دادند. 🔹 جالب است با تعدادی از اعضای شورای عالی امنیت ملی که اکثریت آراء را در این شورا دارند آشنا شوید: 🔹 حسن روحانی رئیس/ علی شمخانی دبیر/وزیر امور خارجه/ وزیر کشور/ وزیر دفاع/ معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور/ وزیر اطلاعات 🔹 بله! برجام تصمیم نظام بود، نظامی که آن روز اکثر تصمیم‌گیرانش اصلاح‌طلب بودند
💠بلافاصله بعد از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب درباره نحوه تعیین سیاست‌های کشور در حوزه سیاست خارجی و تاکید ایشان مبنی بر اینکه وزارت خارجه در این زمینه تنها تصمیم‌گیر نیست، برخی نوشتند که رهبر معظم انقلاب بدینوسیله مسئولیت کامل برجام و هر آنچه در سیاست خارجی این ۸ سال اتفاق افتاده را برعهده گرفتند لذا یا نقدها به برجام و‌ دستگاه دیپلماسی دولت روحانی از اساس غلط است و یا نوک پیکان به سمت دولت نیست چرا که وزارت خارجه فقط مجری بوده است. 🔹اما این برداشت، یک مغلطه آشکار و یک ساده سازی عجیب است؛ علت آنکه رهبر معظم انقلاب نفرمودند وزارت خارجه هیچکاره است، بلکه وزارت خارجه تصمیم‌گیرّ تنها نیست و از قضا چنین نکته‌ای نه تنها عجیب نیست بلکه یک امر بدیهی و روشن در امور‌ حکمرانی در دنیاست. 🔹همانطور که رهبری نیز اشاره کردند، دستگاه‌های بالادستی (که شورای عالی امنیت ملی مهمترین آنهاست) بر مبنای فاکتورهای مختلف مثل اقتصاد، فرهنگ، امورات نظامی، اجتماعی و دیپلماتیک، نهایتاً سیاستگذاری می‌کنند. 🔹لذا اولاً وزارت خارجه بخشی از این روند تصمیم‌گیری است(کما اینکه یک عضو ثابت دارای حق رای در شورای عالی امنیت ملی وزیر خارجه است) اگرچه منطقاً همه‌ی تصمیم‌گیری با او نیست. 🔹ثانیاً ماهیت و تفکر و توان دستگاه دیپلماسی قطعاً در معادلات این تصمیم‌گیری موثر است و ثالثاً و از همه مهمتر اینکه وزارت خارجه به عنوان «مجری» میتواند این سیاستها را محقق و یا به کلی آن را معکوس کند. 🔹کما اینکه در موضوعی مانند برجام مشاهده شد که سیاستگذاری کلان انجام شد، خطوط قرمز تعیین شد تا کشور به «توافق خوب» برسد، اما مجری به نحوی عمل کرد که هیچ یک از خطوط قرمز محقق نشد و نتیجه آن شد که کشور با یک «خسارت محض» مواجه شد که حاصل آن شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه کشور بود. 🔹اما وقتی همین سیاستها در میدان و توسط فردی مانند حاج قاسم پیگیری می‌شد کاملا محقق می‌گشت. به نحوی که سیاست مقابله با داعش و حفاظت از مرزها و منافع ایران اسلامی کاملاً تحقق یافت و کشور آن را جشن گرفت. 🔹لذا ماهیت دولت و وزیر و وزارت خارجه در این سیاستگذاریها موثر است (تفاوت برخی تاکتیکها و رویکردها در دولتهای مختلف گواه روشن این امر است) و ثانیاً «اجرا» بخش مهمی از این پروژه‌ی مربوط به دستگاه روابط خارجی است که میتواند باعث افتخار شود و یا خسارت محض را نصیب کشور کند. عبدالهی
🔴صحبت های تکان‌دهنده مشاور وزیر بهداشت درباره فاجعه جمعیتی در ایران / کدام حقوق‌دان تاکنون درباره سقط جنین جنایی بیانیه داده؟ 🔺رشد جمعیت در ایران به زودی به صفر می‌رسد! 🔺سالانه قریب به 530 هزار سقط عمدی و جنایی در کشور رخ می دهد! 🔺گاهی اوقات تا 26 درصد خلاف بررسی و ارزیابی غربالگری جنین داریم 🔺 تحت فشار سازمان‌های بین‌المللی قرار گرفتیم! 🔺هنوز می‌خواهیم بازیگر میدان 40 سال گذشته موضوع جمعیت در دنیا باشیم؟ 🔴اسماعیل اکبری،مشاور وزیر بهداشت:اتفاقات اعجاب‌آوری که درباره جمعیت در کشور رخ داده، واقعا قابل قبول نیست که ببینیم و حرف نزنیم. ♦️اکنون میزان باروری کلی در کشور ما حدود 1.6 شده است. یعنی حتما جمعیت افولی است. رشد جمعیت شش دهم است و به زودی به صفر می‌رسد. ♦️حقوق‌دان و معلمین و محصلین و گروه‌های سیاسی و ... هیچ کدام نگفتند که چه اتفاق شومی در این مملکت دارد، می‌افتد. ♦️ 70 سال نزول جمعیتی را برایمان طراحی کردند. 40 سال خودمان بازیگر میدان نزول جمعیتی بودیم ♦️آیا هنوز می‌خواهیم بازیگر همان میدان 40 سال گذشته موضوع جمعیت در دنیا باشیم؟ ♦️ خداوند از ما نمی گذرد و تاریخ اینها را ثبت می‌کند. ♦️ولایت فقیه بیش از 40 بار تذکر دادند. به اغلب وزرا و روسای جمهور و معاونان‌ و به مردم به شکل‌های مختلف تذکر دادند. چرا کسی قانون گرایی نمی‌کند ♦️ سالمندی در 20 سال آینده دو برابر می‌شود. جوانان و کارکنان باید پاسخ نیاز بزرگواران سالمند را هم بدهند. ♦️ سالانه بیش از یک میلیون و 300 هزار سقط در کشور داریم که 38 درصد آن‌ها یعنی قریب به 530 هزار نفر عمدی و جنایی هستند. ♦️کدام حقوق‌دان یا واحد حقوقی تاکنون اطلاعیه و بیانیه داده و اعلام کرده من می‌خواهم جلوی این اتفاق عجیب را بگیرم؟ ♦️ گاهی اوقات تا 26 درصد خلاف بررسی و ارزیابی غربالگری جنین داریم، چه کسی دردش آمد و پیشگیری کرد؟ ♦️برخی ارزیابی کردند که کشتن جنین سالم بهتر از این است که مبادا یک جنین معلول به دنیا آید. ♦️ما تحت فشار سازمان‌های بین‌المللی قرار گرفتیم، آنقدر حاشیه‌ها را پررنگ کردیم که اصل موضوع و متن را فراموش کنیم.
🔴 رفیق جاسوس 🔺 توییت پنج سال پیش جیسون رضائیان (جاسوسی که سپاه دستگیر کرد و آمریکا در ازای آزادی اش یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار نقد پرداخت کرد) خطاب به : "شما به شهر می‌آیی و مقاله در واشینگتن پست چاپ می‌کنی و به من زنگ نمی زنی؟ فکر می کردم ما «دوست» هستیم..." 🔹آقای ظریف نمی خواهید بگویید که رفاقت با جاسوس آمریکایی هم سیاستی بوده که از بالا به شما ابلاغ شده و شما هیچ اختیاری نداشته اید؟؟؟ ✍"قاسم اکبری"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ کنگره آمریکا: تحریم‌ها می‌ماند، حتی اگر بایدن نخواهد! دولت آمریکا: هیچ امتیازی نمی‌دهیم. دولت روحانی: خوشبین هستیم! "حسن صادقی نژاد"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تمجید ویژه از رستم قاسمی، سعید محمد و مهدی دوستی ناظر به خنثی‌سازی تحریم‌ها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبری مسئول تصویب !؟ ♦️ شروع به کار کرده؛ تماشا و نشر این ویدئوی بسیار مهم، برای خنثی سازی خباثت های جریان نفوذ واجب است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این چند دقیقه خاطره پزشکی که به امدادرسانی مدافعان حرم رفته روضه‌‌ کوتاهی‌ است از آنچه بر فرزندان خمینی در میدان گذشته است
🔺خطیب‌زاده: خبر تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا تأیید نمی‌شود 🔹سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: زندانیان یک موضوع انسانی بوده و هست و همواره در دستورکار ایران بوده و جدا از گفت‌وگوها و مسیرهای دیگری که در حوزه برجام و دیگر مسیرها بوده پیگیری شده است. همچنان در دست پیگیری است. این گزارش ها از منابع آگاه تأیید نمی‌شود همانطور که قبلا هم گفته شد.
🔴حمله پهپادی یمن به جنوب عربستان 🔹یگان پهپادی ارتش یمن و کمیته‌های مردمی بار دیگر به مواضع نظامی عربستان در جنوب این کشور حمله کرد. 🔹رسانه‌های سعودی مدعی شدند که یک فروند پهپاد بمب‌گذاری شده یمن در حال پرواز به سمت جنوب عربستان بود که رهگیری و منهدم شده است.
🔴سخنرانی رهبر انقلاب در روز قدس 🔹قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی: رهبر معظم انقلاب در روز جهانی قدس، جمعه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۱۱ سخنرانی خواهند کرد. 🔹امسال در روز جهانی قدس هیچ‌گونه تجمع و راهپیمایی حتی به شکل خودرویی نداریم و این تصمیم قطعی است.
🔴سیا وقوع حادثه امنیتی در مقر این سازمان را تایید کرد 🔹 یک سخنگوی سیا با تایید وقوع حادثه امنیتی در ورودی مقر اصلی این سازمان در ویرجینیا، گفت مأموران امنیتی مشغول رسیدگی به حادثه هستند. 🔹 رسانه‌های آمریکایی نیز نوشتند، پس از گزارش حادثه امنیتی، ممنوعیت پرواز موقت در مجاورت ساختمان سیا برقرار شده است.
♦️دلایل علاقه بن‌سلمان به تنش زدایی با ایران؟ 🔹روزنامه دیلی صباح چاپ ترکیه در گزارشی شکست بن سلمان و بن زاید در تشکیل بلوک ضدایرانی، تلاش برای خروج از انزوا در بحران یمن و عقب نشینی آمریکا از منطقه و خالی شدن پشت سعودی‌ها را از عوامل تمایل ریاض برای تنش زدایی با تهران ذکر کرده است.
🔺آمریکا: با خروج ما افغانستان آینده بدی خواهد داشت! 🔹رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: با تسریع روند خروج آمریکا از افغانستان آینده‌ای نامشخص و حتی نتایجی بد ازسوی طالبان در انتظار کابل خواهد بود. 🔹در حال حاضر ارتش و پلیس افغانستان تجهیز شده و آموزش دیده‌اند، بدون حمایت بین‌المللی نیرو‌های افغان نمی‌توانند مقابل طالبان بایستند.