هدایت شده از روابط عمومی پلیس

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
۱ /مرداد/ ۱۴۰۲
استفتائات جدید (مرداد ماه)
حکم نماز پس از انجام حجامت
سؤال۱: با توجه به اینکه بعد از انجام حجامت، خون های محل زخم را نمی توان به طور کامل پاک کرد و لکه هایی از خون روی محل باقی می ماند، آیا با وجود این لکه ها، نماز صحیح است؟
جواب: تا زمانی که شستن و تطهیر محل حجامت، ضرر یا مشقت داشته باشد، نماز خواندن به همان صورت اشکال ندارد؛ اما اگر اطراف محل حجامت یا لباس، نجس شده است، باید تطهیر شود.
استطاعت زن شیرده برای حج
سؤال۲: اگر زنی که به نوزاد خود شیر می دهد، مستطیع شود و رفتن او به سفر حج برای کودک شیرخوارش ضرر داشته باشد، آیا می تواند به حج نرود؟
جواب: اگر ضرر به گونهای باشد که شیر دهنده باید در کنار کودک باقی بماند یا به نحوی باشد که خود شیر دهنده با رفتن به سفر حج، دچار عسر و حرج گردد؛ حج بر او واجب نیست.
وسائل جا مانده از میهمان
سؤال۳: میهمان، وسیلهای در خانه ما جا گذاشت و با اینکه قرار شد بیاید و آن را ببرد ولی مدتها گذشت و نیامد، الآن هم هیچ دسترسی به او نیست، در حال حاضر چه تکلیفی داریم؟
جواب: اگر از دسترسی به مالک آن مأیوس هستید، می توانید خود مال یا پول آن را از طرف مالک به فقیر صدقه دهید.
روش محاسبۀ خمس مواد مصرفی
سؤال۴: خمس مواد مصرفی که سر سال خمسی در منزل باقی مانده مثل برنج، روغن، چای، قند، مواد شوینده و... چگونه محاسبه می شود؟
جواب: اگر از موادی است که تهیۀ آن به صورت فله و غیربسته بندی ممکن است (مانند حبوبات، گوشت)، باید خمس مقدار باقی مانده محاسبه شود و اگر تهیۀ آن به صورت بسته بندی است و به مقدار نیاز خریداری شده، بسته ای که مقداری از آن مصرف شده است، خمس ندارد.
واگذاری کار توسط اجیر به دیگران
سؤال۵: برای انجام نقاشی ساختمان، اجیر شدم و اجرت را دریافت کردم سپس انجام آن را با اجرت کمتر به دیگری واگذار کردم، آیا این واگذاری، جایز بوده است؟
جواب: جایز نیست، مگر آنکه اولا، کارفرما شرط نکرده باشد که کار توسط شما انجام شود، ثانیا، مقداری از کار را انجام داده باشید تا بتوانید به قیمت کمتر به دیگری واگذار کنید؛ به طور کلی بدون انجام بخشی از کار، فقط به قیمت قرارداد قابل واگذاری است.
بیان عیب کالا هنگام فروش
سؤال۶: آیا فروشنده هنگام فروش کالا باید عیب آن را بگوید؟
جواب: اگر قصد فریب نداشته باشد، گفتن عیب واجب نیست ولی نباید عیب آن را مخفی کند یا اگر از او سؤال شد، دروغ بگوید. البته اگر خریدار پس از خرید بفهمد که کالا معیوب است، میتواند معامله را فسخ کند یا تفاوت قیمت را از فروشنده بگیرد.
باقی ماندن وکالت در صورت بطلان صیغۀ طلاق
سؤال۷: اگر صیغۀ طلاق جاری شده توسط وکیل (به هر دلیل) باطل باشد، آیا لازم است که وکیل برای اجرای مجدد صیغه، از زوج وکالت بگیرد؟
جواب: وکالت مجدد لازم نیست.
وظیفه فرد نسبت به نماز در زمان بیهوشی
سؤال۸: کسی که بیهوش شده و یک یا چند نماز را در حال بیهوشی بوده است، آیا قضای نمازها بر او واجب است؟
جواب: اگر مکلف در تمام وقت نماز بدون اختیار بی هوش شده باشد، قضای نماز واجب نیست؛ اما اگر بیهوشی اختیاری باشد ـ مثل اینکه برای عمل جراحی یا هدف دیگری برای بیهوشی رضایت داده باشد ـ بنابر احتیاط واجب باید نماز را قضا کند.
حلال بودن جنین حیوان ذبح شده
سؤال۹: اگر بعد از ذبح متوجه شویم که گوسفند، باردار بوده و بره، مرده از شکمش خارج شود، آیا بره حلال است؟
جواب: اگر خلقت جنینِ حیوان، کامل شده یعنی مو یا پشم بر بدنش روئیده باشد، حلال است؛ در غیر این صورت حلال نیست.
سکونت زن در خانه زوج در عده طلاق
سؤال۱۰: حکم اقامت زن مطلقه در خانۀ زوج در زمان عدۀ طلاق چیست؟
جواب: در عدّۀ طلاق رجعی، زن باید در خانۀ شوهر باشد و بدون اجازۀ شوهر از خانه بیرون نرود و اگر ناشزه نباشد نفقۀ او به عهدۀ شوهر است اما در عدّۀ طلاق بائن، زن حق مسکن و نفقه ندارد مگر این که از شوهرش باردار باشد که در این صورت تا زمان وضع حمل، حق مسکن و نفقه خواهد داشت.
واگذاری سفارش کار به دیگران
سؤال۱۱: برنامه نویس رایانه هستم و سفارش های مختلفی به من پیشنهاد می شود؛ آیا می توانم آنها را به فرد دیگری بسپارم و مقداری از قیمت آن را به عنوان کسی که کار را معرفی کرده، برای خودم بردارم؟
جواب: اگر شرط شده باشد یا از قرائن فهمیده شود که باید خودتان کار را انجام دهید، واگذاری آن به دیگری جایز نیست، در غیر این صورت، فقط به قیمت بیشتر یا مساوی می توانید به دیگری واگذار کنید، مگر آنکه مقداری از کار را انجام داده باشید، در این صورت می توانید به قیمت کمتر به دیگری واگذار نمایید.
https://eitaa.com/PR_Police
هدایت شده از روابط عمومی پلیس
🏴 علامه طباطبایی ره:
«در این ایام و لیالی ماه محرم بهترین چیز، همان توجه و توسل به سیدالشهداء علیهالسلام است.»
🔸مرحوم استاد قاضی میفرمودند:
«حضور در مجالس سیدالشهداء علیهالسلام و توسل به سیدالشهداء در این ایام، اهمّ از همه امور؛ حتی مستحبات است که اگر موجب ترک نماز شب هم بشود، باز عزاداری اهمّ است.»
و میفرمودند:
«از راه سیدالشهداء علیهالسلام میتوان به مقصد رسید و توسل به حضرت ابوالفضل علیهالسلام باب و کلیدِ این در است.»
مرحوم استاد قاضی هم از این راه، به مقصد نائل گشته بودند.
📚 ثمرات الحیات،جلد۳،ص ۹۸
https://eitaa.com/PR_Police
علقمه موج شد، عکسِ قمرش ریخت به هم
دستش افتاد زمین، بال و پرش ریخت به هم
تا که از گیسویِ او لختۀ خون ریخت به مشک
کیـسویِ دختـرکِ منتـظرش، ریخت به هم
فرارسیدن تاسوعای حسینی بر تمام شیعیان و عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بویژه همه خدمتگزاران حضرت در برپایی نظم و امنیت تسلیت و تعزیت باد.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ(2) هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، مرده مپندار، بلکه زنده اند که نزد پروردگارشان روزی داده می شوند
در حین درگیری طایفه ای
استواریکم علی شوقی
جمعی پاسگاه انتظامی بخش دیناران
شهرستان اردل استان چهار محال و بختیاری که برای تنظبم صورتجلسه در محل درگیری حاضر بود به درجه رفیع شهادت نائل آمد
هدایت شده از روابط عمومی پلیس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙علامه جوادی آملی:
سیدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبایی از مرحوم آقای قاضی (رضوان الله علیه) نقل میکردند که وجود مبارک سیّدالشهداء سالی یکبار برای اهل بهشت تجلّی میکند.
مگر میشود هر وقتی او را دید؟
در سجده زیارت «عاشورا»، آدم حشر با او را میخواهد، پس میشود با ایشان محشور شد
تودهی بهشتیها سالی یکبار وجود مبارک سیّدالشهداء برای آنها تجلّی میکند...
هدایت شده از روابط عمومی پلیس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یزید هم مجلس عزاداری برای امام حسین(ع) گرفت!
🔹فقط با یک شرط! بحث سیاسی و اینکه چه کسی امام را کشت و... ممنوع!
هدایت شده از روابط عمومی پلیس
عاشورایی ۶
سلام علی حضرت دستهایت ابالفضل
که شد نوحه خوان عرش اعلا برایت ابالفضل
صدای تو در گوش شیعه است و با جان
شنیده ست ادراک اخایت ابالفضل
برآن عهد که با حسین بسته ای هست شیعه
به دست بریده به پاس وفایت ابالفضل
سلام علی معرفت ازتو معنا
سلام علی اعتناست ابالفضل
امان نامه آورده شمر زمانه
امان خواستیم از خدایت ابالفضل
و زنجیر عشقت به دوشم که بینی
منم عاشق بی ریایت ابالفضل
به دستان تو بود آوردم ایمان
قسم به تو و به خدایت ابالفضل
بیا لا اقل شب به خوابم که از جان
بیفتم در آنجا به پایت ابالفضل
* سید علمدار ابوطالبی نزاد
هدایت شده از روابط عمومی پلیس
11.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢دستگیری عاملان نزاع و درگیری در شهرستان اردل
به گزارش پایگاه خبرگزاری پلیس استان چهارمحال و بختیاری ظهر امروز در پی کسب خبر مبنی بر وقوع نزاع و درگیری دسته جمعی در منطقه دیناران شهرستان اردل، بلافاصله ماموران انتظامی جهت بررسی به محل اعزام ،که پس از بررسی های اولیه مشخص گردید افرادی به دلیل اختلافات ملکی با هم درگیر شدند ،و با توجه به شدت درگیری ماموران حاضر در محل با دستور مقام محترم قضائی تعداد سه نفر از درگیر شوندگان را دستگیر، و در این نزاع تعداد دونفر از عوامل درگیری به قتل وتعداد هشت نفرزخمی که به بیمارستان منتقل شدندو در این حین یک نفر از همکاران فرماندهی انتظامی استان نیز آسمانی شد.
هدایت شده از روابط عمومی پلیس
حضرت فاطمه، مكني به " #امالبنين" #همسر_امیرالمومنین علیهالسلام، داراي چهار فرزند دلاور و رشيد بود كه همگي در ركاب برادر و امامشان حضرت #ابيعبدالله_الحسين علیهالسلام در كربلا حضور داشتند.
#حضرت_عباس علیهالسلام، كه بزرگترين آنان بود از شهرت بسزايي برخوردار و به خاطر جمال زيبا، قامت رشيد، بهرهمندي از دلاوري، غيرت و تعهد و تقوا، به " #قمر_بني_هاشم" معروف و حضور وي در سپاه امام حسين علیهالسلام، براي دشمنان اهل بيت علیهمالسلام بسيار سنگين و زجرآور بود. بدين جهت، دشمن درصدد برآمد تا وي و برادرانش را از جبهه توحيدي امام حسين علیهالسلام گسسته و به جبهه باطل اموي ملحق كنند.
به همين منظور، شمر بن ذي الجوشن كلابي كه از قبيله امالبنين سلام الله علیها بود، مأموريت يافت كه به حضرت عباس علیهالسلام و سه تن از برادرانش اماننامه دهد. وي، در عصر روز تاسوعا (نهم محرم) به نزديكي خيمهگاه امام حسين علیهالسلام رفت و با صداي بلند فرياد زد: خواهرزادگانم كجايند؟
امام حسين علیهالسلام كه منظور شمر را دانسته بود، به برادران خود فرمود: پاسخ شمر را بدهيد، اگر چه او فاسق است وليكن با شما قرابت و رابطه خويشاوندي دارد. حضرت #عباس علیهالسلام به همراه سه تن از برادرانش #عبدالله_جعفر_عثمان در نزد شمر حضور يافته و از او پرسيدند: حاجت تو چيست؟
شمر گفت: شما خواهرزادگان منيد. بدانيد تا ساعاتي ديگر شعلههاي جنگ برافروخته ميگردد و از ياران حسين بن علي علیهالسلام كسي زنده نميماند. من براي شما اماننامهاي از عمر بن سعد آوردم. شما از اين ساعت در امان ما هستيد، مشروط بر اين كه از ياري برادرتان حسين علیهالسلام دست برداشته و سپاهش را ترك كنيد.
حضرت عباس علیهالسلام كه كانون غيرت، حميت و وفاداري بود، بر او بانگ زد و فرمود: بريده باد دستان تو و لعنت خدا بر تو و اماننامه تو. اي دشمن خدا! ما را فرمان ميدهي كه از ياري برادر و مولايمان حسين علیهالسلام دست برداريم و سر در طاعت ملعونان و ناپاكان درآوريم. آيا ما را امان ميدهي ولي براي فرزند رسول خدا صلی الله علیه و آله اماني نيست؟ شمر از پاسخ دندانشكن فرزندان امالبنين سلام الله علیها، نااميد و خشمناك شد و با سرافكندگي به خيمهگاه خويش برگشت.
برخي از روايات، به جاي شمر بن ذي الجوشن، شخصي به نام "عبدالله بن أبي محل بن حزام" برادرزاده امالبنين سلام الله علیها را نام بردهاند، كه براي حضرت عباس علیهالسلام و برادرانش اماننامه برد، ولي با پاسخ منفي آنان روبرو گرديد. به هر روي، سپاه عمر بن سعد از اين ترفند نيز طرفي نبست و نتوانست خللي در سپاه يكپارچه و مستحكم امام حسين علیهالسلام به وجود آورد.
التماس دعا
https://eitaa.com/PR_Police