💠سیاست مهدوی در عصر ظهور (1)
🔶سیاست قدرت محور نوعی از سیاست است که بر اساس آن، آنچه مطلوب میباشد عبارت است از تلاش برای کسب، حفظ و گسترش قدرت.
🔶بر این اساس سیاست مبارزه برای کسب قدرت و اعمال نفوذ و تصمیم گیری در امور جامعه انسانی است و قدرت چنان در تار و پود مسائل سیاسی دخالت دارد که همۀ ابعاد را در بر میگیرد.
🔶در این نوع نگاه به سیاست که مادی، زمینی و شیطانی است، سیاستمداران از دروغ، تزویر، مکر و حیله، ظلم و ستم عامدانه، توطئه، خیانت، ارعاب، باج دادن و باج گرفتن، فساد و فحشا، استبداد و خودکامگی، عوام فریبی و... ابایی ندارند و آنچه برای یک سیاستمدار مهم است این است که دیگر سیاستمداران را به اطاعت از خویش در آورند تا قدرت بیشتری کسب کنند.
🔶نمونۀ بارز این نوع نگاه به سیاست را میتوان در اندیشههای سیاسی ماکیاولی که در کتاب «شهریار» و «گفتارها» منعکس شده، یافت.
🔶اندیشۀ ماکیاولیسم که مبتنی بر به کارگیری آموزههای غیر اخلاقی برای کسب قدرت است، سبکی سیاسی برای بسیاری از زمامداران در طول تاریخ، بخصوص در قرن اخیر میباشد.
🔶امیر المومنین در مورد سیاستمداری معاویه چنین میفرمایند:
به خدا قسم! معاویه از من زیرکتر نیست؛ امّا فریبکاری و خیانت و معصیت میکند. و اگر مکر و فریب ناپسند نبود، من از زیرکترین مردمان بودم
🔶و اللَّهِ مَا مُعَاوِيَةُ بِأَدْهَى مِنِّي وَ لَكِنَّهُ يَغْدِرُ وَ يَفْجُرُ وَ لَوْ لَا كَرَاهِيَةُ الْغَدْرِ لَكُنْتُ مِنْ أَدْهَى النَّاس
📚شريف الرضي، محمد بن حسين، نهج البلاغة ، ص318
🔶بدون هیچ تردیدی سیاستی که امام زمان علیه السلام در عصر ظهور در پیش می گیرند؛ چنین سیاستی نخواهد بود و در پستهای بعدی به تببین سیاست مهدوی می پردازیم.
📣@bonyadsari
💠سیاست مهدوی در عصر ظهور (2)
🔶 یکی دیگر از سیاستهایی که مورد توجه برخی حاکمیت هاست، سیاست نظم محور است.
🔶 بر اساس این دیدگاه هدف از اعمال سیاست، تنظیم امور جامعه است. با این بیان که دولت وظیفه دارد نظم و آرامش و امنیت را در عرصههای مختلف برقرار کرده و از تجاوز به اموال، نفوس و آبروی مردم جلوگیری کند.
🔶 نظم و آرامش از ضروریات یک جامعه است این که امیر المومنین میفرمایند « وَ إِنَّهُ لَا بُدَّ لِلنَّاسِ مِنْ أَمِيرٍ بَرٍّ أَوْ فَاجِر» نشان دهنده این است که برای برقراری نظم باید یک قدرتی- چه ظالم و چه عادل- موجود باشد تا نظم در جامعه برقرار گردد.
🔶 این چنین نگاهی به سیاست، نگاهی لیبرالیستی است.
🔶 دولت لیبرال وظیفه دارد با اعمال سیاستهایی، نظم و آرامش را برای زندگی مادی و دنیوی مردم فراهم کند و آزادی مردم را تامین نماید.
🔶 در این نوع نگاه سیاسی، تلاش و کوشش دولت در راستای تامین آسایش دنیوی و مادی افراد جامعه است و نسبت کمال و سعادت واقعی احاد جامعه و آسایش زندگی اخروی وظیفهای ندارد.
🔶 هر چند در #عصر_ظهور امام زمان علیه السلام نظم و ارامش زیادی بر جامعه بشری حاکم می شود اما نوع نگاه به سیاست در عصر پساظهور، نگاه نظم محور نیست.
@bonyadsari
💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [29]سوره ملک، آیه30
💠«قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمَاءٍ مَعِينٍ»
💠بگو چه تصوری می کنید اگر آب که مایه ی زندگانی شماست همه به زمین فرود برود💧. جز خدا کیست که باز برای شما آب روان و گوارا پدید بیاورد.
⚔در جنگ بدر عمار خودش را به
رسول الله (ص) رساند و از مجاهدت های بی مانند و بی مثال ✨امیرالمؤمنین (ع) خدمت حضرت گفت. پیامبر بزرگوار به عمار فرمود: «آری! او از من است و من از او هستم، او جانشین من است، ائمه از نسل او هستند و مهدی امت از جمله ی آنهاست»🍃
عمار پرسید: مهدی کیست⁉️
پیامبر بزرگوار فرمود: «او نهمین فرزند حسین (ع) است که غائب می شود و این قول ✨خداوند است که می فرماید «قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا» و در ادامه، پس از اشاره به آیه فرمودند:
«او غیبت طولانی🌤 خواهد داشت و عده ای از ولایت او باز می گردند و عده ای ثابت قدم می مانند، درود خدا بر آنها باد. او هم نام و شبیه ترین افراد به من است.»🍃
📃این روایت در کتاب ″بحار، ج33، ص18″ ذکر شده است.
🌀در روایت دیگری از آقـا امام باقر (ع) که در کتاب کمال الدین آمده، امام میفرماید: «معنای آیه این است که بگو بیاندیشید اگر امامتان غائب شد به گونه ای که ندانید او کجاست،😔 پس چه کسی امامی ظاهری برایتان خواهد آورد که اخبار آسمان ها و زمین و حلال و حرام خدا را برای شما بیان کند⁉️»
⚠️نکاتی که از این آیه می شود
بدست آورد:👇👇
◀️- نکته ی اول، درباره ی نعمت
بی بدیل آب💧، که اگر همه چیز داشته باشیم اما خداوند نعمت آب را از ما بگیرد، چه اتفاقی می افتد؟
👈«ماء معین» که در اینجا اشاره شده تأویل برده شده است، یعنی منظور امام زمان خودمان است. روایات زیادی از معنای عمیق تری📚 پرده برمی دارد و آن اینکه در روزی که امام زمانمان غائب میشود چه خواهیم کرد⁉️
🍃الان امام زمان ما غائب است، ما در دوران غیبت امام قرار داریم، چه باید بکنیم؟ آیا شدنی است که این امام را به دست بیاوریم⁉
واقعا چه قدر عاشق💞 امام زمان (ع) هستیم؟ مگر او پدر مهربان ما نیست؟ اگر پدر ما در زندان قرار بگیرد، ما به در و دیوار می زنیم که پدر خودمان را از زندان آزاد کنیم. امام زمان دوازده قرن است که در زندان غیبت است! 🕦 این هشداری است برای همه ی ما، آیا تلاش میکنیم این نعمت بزرگ، این پدر مهربان را از زندان غیبت آزاد کنیم⁉️
⚠️دلیل غائب شدن امام (ع) خود ما هستیم، مردم در غیبت امام مقصر ولی در ظهور مؤثر هستند.👥 اگر خداوند بدون اینکه مردم نقشی در اینباره داشته باشند حجت خودش را غائب کند این سؤال ها معنایی ندارد. 👈بنابراین تا حقیقتا قدرشناس حجت خدا نشویم، خبری از ظهور نیست.
⚠️با همان نگاهی که وقتی تشنه
میشویم به دنبال آب می رویم، باید تشنگی نسبت به امام را هم در وجود خودمان 👥 ایجاد کنیم، حالت اضطرار را برای خودمان ایجـاد کنیم 💔. مضطر شویم به سراغش می رویم.
◀️- نکته بعدی، در خصوص معنای این سؤال است که اگر امامتان غائب شد چه خواهید کرد؟
👈اگر یک لیتر آب💧داریم را از دست بدهیم، شدنی است که دوباره همان یک لیتر آب را به دست بیاوریم اما خیلی فرآیند باید طی شود تا دوباره همان یک لیتر آب را بدست بیاوریم. امام غائب است. 🍃ایـن نعمت بـزرگ💎، این آب گوارا را میشود دوباره به دست آورد اما باید برای آن زحمت بکشیم.
❌یک گوشه ای ننشینیم و فقط بگوییم یابن الحسن فدایت شوم چرا نمی آیی، یک گوشه ای ننشینیم و فقط مشغول ذکر و دعا و مناجات باشیم! 🤲دعا طلب و خواستن است، بخشی از کار است، همه آن نیست! این است که ما با غیبت امام دچار خسران و ضرر جبران ناپذیری😔 خواهیم شد. گرچه امام غائب همچون خورشید پنهان دارای آثار و برکاتی برای ما و هستی هست🌤 اما با این وجود بخش زیادی از فوائد امام به عدم غیبت او وابسته است که با غیبت او از آن محروم خواهیم شد.
💔اگر این خسارت بزرگ را درک میکردیم، به اضطرار می رسیدیم.
⬇️⬇️
◀️- نکته ی بعدی، یکی از القاب زیبای ائمه به طور عام و لقب امام زمان✨ به طور خاص «ماء معین» است. اگر از همین آیه شریفه 📖 گرفته شده و تشبیه به امام شده، بیانگر نکات ظریف و عمیقی است؛
👈هیچ کس نمی تواند بدون امام زندگی کند، همان طور که ما نمی توانیم بدون آب زندگی کنیم.
👈غفلت و دوری از امام موجب مرگ انسان می شود، همان گونه که اگر آب نداشته باشیم به سمت مرگ نزدیک میشویم.
🔸اینکه پیـامبر (ص) می فرماید: «مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْـرِفْ🍃 إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة» به همین موضوع اشاره دارد.
🌟امام رضا (ع) می فرماید:
«چه بسیارند زنان مؤمن دلسوخته و چه بسیارند مردان مؤمن دلسوخته و غمگین هنگام از دست دادن ماء معین»
بله! خیلی انسان های مؤمن و خوبی داریم که از غیبت امام نگرانند😔، اما باید تلاش کنیم، کوشش کنیم و این تلاش و کوشش را هم باید مضاعف کنیم.
📄✨این حدیث نورانی میزان و معیاری است برای اینکه دریابیم اهل ایمان هستیم یا نه؟ آیا تا به حال شده است که به دلیل غیبت و دوری از امام غمگین شویم و در فراق او بسوزیم⁉️
آیا همان مقدار ارادتی که نسبت به امام شهید داریم به امام حی داریم⁉️
آیا آن نذورات، وجوهات و موقوفاتی که برای امام شهید خرج می کنیم که بسیار هم کار خوبی است و روز به روز ان شاءالله بیشتر بشود، آیا به همان مقدار نسبت به امام حیّ خودمان، امام زمان داریم یا نداریم⁉️ موقوفاتی که برای امام زمان (ع) هست چقدر است؟ وجوهات و نذرهایی که برای امام حی خودمان میکنیم چقدر است؟ چقدر امام در زندگی ما و در برنامه های ما، در گفتمان های زندگی ما حضور دارد؟
✅پس توجه ویژه به این آب گوارا و ماء معین و آن حجت و ولی خدا را در زندگی خودمان جدی بگیریم.⚠️
👌ان شاءالله روز به روز تشنگی ما به معارف امام زمان و خود شخص امام زمان را در زندگی خودمان شاهد و ناظر ببینیم و تلاش کنیم که این آب گوارا در جامعه ای شکل بگیرد که جامعه ی ظهور🌼 باشد و بتوانیم نقش بسیار مهمی را برای بستر سازی و زمینه سازی برای فرج امام زمان (ع) داشته باشیم.
🖇 #متن_آیات_مهدوی 29
🎤با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرضا نصوری
@bonyadsari
ایات مهدوی 29.MP3
11.9M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 29
❇️ آیه مهدوی مربوط به جزء 29 قرآن کریم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکزتخصصی مهدویت قم و مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مازندران)
🌀 کاری از واحد فرهنگی بنیاد فرهنگی مهدی موعود مازندارن 🌀
@bonyadsari
✨امام صادق علیهالسلام :
هر کس به خانوادهاش نیکی کند ،
خداوند بر عمرش میافزاید .
📚 اصول کافی ، ج۸ ، ص۲۱۹
#هر_روز_یک_حدیث
@bonyadsari
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
0⃣5⃣قسمت پنجاه
👌در کلام بزرگان آمده، می خواهید یاد دائمی حضرت را داشته باشید چه کاری باید بکنید⁉️
✅آیت الله کشمیری این طور فرمودند سعی کنید روزی یک ساعت🕟 با حضرت خلوت کنید و در جای خلوت زیارت آل یاسین را بخوانید. این توصیه ای که همیشه می کنیم زیارت آل یاسین بخوانید، فایده اش اینجاست. چون با زیارت آل یاسین📖 مستقیم با خود حضرت حرف می زنید! زیارت عاشورا خوب است، زیارت جامعه خوب است، بقیه خوب هستند، نمیگوییم بقیه بد است، ولی زیارت آل یاسین 💎یک خاصیتی که دارد شما مستقیم دارید با خود ✨امام زمان (عج)✨صحبت میکنید. سلام هایت مستقیم به خود حضرت برمیگردد.
💬آیت الله کشمیری می گوید سعی کنید روزی یک ساعت (به قول ما حتی کمتر هم شده) با حضرت خلوت کنید و در جای خلوت آل یاسین بخوانید 🗣و زیاد بگویید؛ «یاصَاحِبَ الزَّمان اَدْرِکنی» و «یا صَاحِبَ الزَّمان أغِثنی»🌸 (به فریادم برس) می گوید فایده ی اینها این است که رفاقت شما با حضرت زیاد می شود.
⚠️اینکه می گوییم حداقل روزی پنج دقیقه با حضرت صحبت کنید مثل یک دوست، خیلی خودمانی دلیلش همین است شاید روزهای اول برای ما تأثیری نداشته باشد، اما کم کم این محبت حضرت وقتی به دل می نشیند!💕 دیگر اشک جاری میشود و یک حالت بسیار معنویی پیدا میشود و یاد حضرت را هیچ وقت فراموش نمی کنیم.
👤علامه شیخ محمدتقی قزوینی ایشان می گوید؛ وظیفه ی ما این است که نام حضرت را زنده کنیم. (در زمان حضرت علی (ع) مردم وقتی حضرت را فراموش کرده بودند،🍂 اصحاب ذکر یاعلی را زیاد می گفتند) ایشان می گویند وظیفه ی ما این است که نام امام زمان ✨ را زنده کنیم! پس در همه حال بگوییم «یا وَلی العَصْرِ یا صَاحِبَ الزَّمان (عج)»
👌جمله ای که آیت الله بهجت گفته است؛ بلند می شوی بگو یا صاحب الزمان! مینشینی 💭بگو یا صاحب الزمان! هر کاری می خواهی بکنی قبلش بگو یا صاحب الزمان این خودش باعث میشود نام حضرت در دلها بیفتند.💞 یاعلی را الحمدلله مردم ما زیاد می گویند ولی سعی کنیم یا صاحب الزمان (عج) را هم بیشتر بگوییم، یاد ✨حضرت را در دلها زنده کنیم.
⚠️چند ایام طلایی هست، شبهای قدر، شب های عاشورا و شب نیمه ی شعبان.. سه شبی🌙 که همه می آیند، هر پسر و دختری با هر تیپ و عقیده و هر چیزی هست می آیند! این سه شب را سخنران می تواند با چند ⏱دقیقه سخنرانی معرفتی مردم را به سوی حضرت دعوت بکند و متأسفانه می بینید که فراموش میشود این چیزها..!!😔
🔹ادامه دارد ...
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت
📝💠📝💠📝
============
@bonyadsari
✨پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله :
هر که چشمش به دست مردم باشد ، اندوهش دراز و افسوسش پایدار شود
📚 میزانالحکمه ، ج۳ ، ص۶۲
#هر_روز_یک_حدیث
@bonyadsari
🚩 #نگرشهای_ناب 🚩
🗣 ﻟﻘﻤﺎﻥ ﺣﮑﯿﻢ ﮔﻮﯾﺪ :
ﺭﻭﺯﯼ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﮐﺸﺘﺰﺍﺭﯼ ﺍﺯﮔﻨﺪﻡ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩﻩبوﺩﻡ ؛ ﺧﻮﺷﻪ ﻫﺎﯾﯽ ﺍﺯﮔﻨﺪﻡ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺗﮑﺒﺮ ﺳﺮﺑﺮ ﺍﻓﺮﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺧﻮﺷﻪ ﻫﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺗﻮﺍﺿﻊ ﺳﺮﺑﻪ ﺯﯾﺮ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ،ﻧﻈﺮﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﯼ ﺧﻮﺩ ﺟﻠﺐ کرﺩﻧﺪ. 🌾🌾🌾
ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺁﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻟﻤﺲ کرﺩﻡ، ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺗﻌﺠﺐ ﻧﻤﻮﺩﻡ؛
ﺧﻮﺷﻪ ﻫﺎﯼ ﺳﺮ ﺑﺮﺍﻓﺮﺍﺷﺘﻪ ﺭﺍﺧﺎﻟﯽ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﻪ ﻭ ﺧﻮﺷﻪ ﻫﺎﯼ ﺳﺮﺑﻪ ﺯﯾﺮ ﺭﺍ ﭘﺮ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﮔﻨﺪﻡ ﯾﺎﻓﺘﻢ .
ﺑﺎ ﺧﻮﺩ ﮔﻔﺘﻢ : ﺩﺭ ﮐﺸﺘﺰﺍﺭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻧﯿﺰ ﭼﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭﻧﺪ ﺳﺮﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺎﻻ ﺭﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ،
ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺧﺎﻟﯽ ﺍﻧﺪ ..👌🏻
@bonyadsari
. 🌸🌸 🌼🌼 🌺🌺