⁉️آیا محمدجواد ظریف در خون سردار سلیمانی شریک است؟
🔹یکی از سؤالات جدی که بعد از شهادت حاج قاسم برای بسیاری به وجود آمد این بود که با حضور حاج قاسم در نوک پیکان نبرد؛ چرا آمریکاییها زودتر اقدام به ترور او نکردند.
◀️به این سخن از ژنرال مککریستال توجه کنید:
🔸«در سال ۲۰۰۷ کاروانی از خودروهای ایرانی را در #شمال_عراق دیدم. من به مدت ۴ سال #فرمانده_عملیات_ویژه مشترک ارتش آمریکا بودم، عملیاتی که هدف از آن پاکسازی منطقه از تروریسم ویرانگر بود.
🔹من به گرفتن تصمیمهای سخت عادت کرده بودم. حالا میبایست به کاروان حامل قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران حمله کنیم یا نه؟ دلایل محکمی برای حذف سلیمانی داشتیم.
🔸در آن زمان بمبهای کنار جادهای #ساخت_ایران به دستور او در عراق سبب مرگ سربازان آمریکایی میشد. اما برای پرهیز از #آتشبازی و #داستانهای_سیاسی که به بار میآورد، تصمیم گرفتم که کاروان را زیر نظر بگیریم و فورا به آن حمله نکنیم. وقتی کاروان به #اربیل رسید، سلیمانی مانند شبحی در تاریکی گم شد.»(یورونیوز فارسی 2019/2/8)
🔻مککریستال در این خاطره خود برای نکشتن سردار سلیمانی دو دلیل میآورد:
پرهیز از تنش نظامی و پیامدهای سیاسی این ترور.
⁉️اما چه شد که حدود یکسال بعد این دو دلیل از نگاه آمریکاییها کنار رفت و راه برای کشتن ناجوانمردانه سردار عزیز باز شد؟ قطعا وادادگیهای سیاسی حسن روحانی و وزیر امور خارجه او و زمزمههای تلویحی و صریح برای خلع سلاح موشکی به اسم برجام2 دلایل مهمی برای این تصمیم نابخردانه بوده است.
🔸البته #عالیجناب_ظریف حتی پس از شهادت سردار هم عبرت نگرفت و مونیخ را محلی برای مغازله با قاتلان سردار قرار داد و واکنش انقلابیون هوشمند را برانگیخت.
📜متن بیانیه حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در واکنش به اقدام غیرقانونی ظریف:
🔹🔸https://b2n.ir/945376
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️پیش از انقلاب وضع بهداشت کشور چگونه بود؟
🔆مقایسه وضعیت #تحولات_بهداشتی قبل و پس از انقلاب
🔹نماگر امید به زندگی را که یکی از شاخصه های توسعه انسانی است در جمهوری اسلامی به مراتب بالاتر از دوره پهلوی بود.
🔸در سال 1355که سال های آخر حکومت #پهلوی بود. امید به زندگی در بدو تولد برای #مردان 55/8 سال و برای #زنان 57/4 سال بود. این رقم در سال1365 یعنی ده ساله ی اول انقلاب که بحرانیترین سال های انقلاب بود. برای مردان از رقم 55/8 سال به 58/4 و برای زنان به 59/7 سال افزایش پیدا کرد.
🔹تا سال 1380 فرآیند رشد امید به زندگی که نشانگر بهبودی وضع اجتماعی و مسائلی چون #بهداشت_تغذیه و غیره است در مردان67/6 سال و در زنان 70/4 سال افزایش پیدا کرد. به عبارت دیگر میانگین امید به زندگی در ایران از بدو تولد به 69 افزایش پیدا کرد.
🔸در سال 1356 بر اساس آمارهای رسمی #رژیم_شاه در کل کشور 14700 پزشک وجود داشت. که از این تعداد9441 پزشک عمومی و بقیه متخصص بودند. از مجموع مذکور تعداد 6830 پزشک یعنی تقریبا % 46 این پزشکان در تهران و کرج و 51% بقیه در سطح کشور به ارائه ی خدمت مشغول بودند.
🔹در این میان زنان و کودکان سهم بیشتری از محرومیت داشتند. به طوری که در استان سیستان و بلوچستان، کردستان، یزد و چهار محال بختیاری 1 پزشک و استان لرستان، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویر احمد فاقد پزشک متخصص کودکان بودند. در مورد زنان هم در سال 56 به جز هشت استان باقی استان ها فاقد پزشک زنان و زایمان ، گوش و گلو و بینی،رادیولوژی و.. بودند.
🔸این را مقایسه کنید با جدول تصرف شخصی اموال عمومی و خروج سرمایه ملی توسط #الیگارشی وابسته به خاندان سلطنتی. یعنی اگر حتی رژیم شاه بخش سیار ناچیزی از #درآمدهای_ملی را که به وسیله #بنیاد_پهلوی و سایر موسسات وابسته از کشور خارج می کرد. به بهبود اوضاع کشور اختصاص می داد چه تحولاتی رخ می داد.
🔹جمهوری اسلامی از همان ابتدا با مشاهده ی اوضاع نابسامان بهداشت و درمان کشور، سرمایه گذاری قابل توجهی را متوجه این بخش نمود. به طوری که ظرف دو دهه، علی رغم فشارهای شرایط جنگی و بازسازی کشور، جمع پززشکان شاغل در بخش #وزارت_بهداشت را به 23553 یعنی نزدیک به دو برابر آنچه در سال 56 مشغول فعالیت بودند افزایش داد. در دهه ی اول انقلاب علی رغم فشارهای اقتصادی و شرایط جنگی تعداد بیمارستان های ایران در سال 1367 به 609 بیمارستان و 77804 تخت می رسد و در سال1381 به 730 بیمارستان و 110797 تخت می رسد. (فصلنامه پانزده خرداد، ش ۳، صص۲۰۸ تا ۲۱۲)
⁉️با وضع بهداشتی که گفته شد، به نظر شما اگر کرونا در دوران پهلوی به کشور وارد میشد چه اتفاقی میافتاد؟
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻در پاسخ به فرصتطلبی یک خردهجامعهشناس/بخش اول
🔹در زمانی که کشور درگیر #بحران_بهداشتی است؛ متأسفانه عدهای سودجو به فکر کاسبی خودشان هستند. عدهای معدود از تجار به #احتکار مواد ضروری برای بیماران رو میآورند و عدهای دیگر که اهل تجارت نیستند و به ظاهر در فضای علمی فعالیت میکنند به شبههافکنی علیه عقاید مستحکم و آرامشبخش شیعی میپردازند.
🔸به طور مثال؛ یک خردهجامعهشناس در نوشتهای کوتاه که رنگ و بوی #شبهات_وهابیت را داشت نوشت:
«چالش کرونا و فرهنگ زیارت شیعی: چطور ممکن است ضریحی که همیشه واسطه تبرک و شفابخشی بوده، حالا شده باشد عامل انتقال بیماری و ویروس مرگ؟»
🔹متأسفانه دوری از منابع اصیل و قوی علمای شیعه باعث بروز چنین شبهات سطحی میشود. اگر این جناب نگاهی به کتاب #کشف_اسرار امام خمینی قدس سره میانداخت میدید که شخصی به اسم #حکمیزاده مشابه همین مطالب را گفت و با پاسخ مستدل و متین امام مواجه شد.
🔸امام در جواب حکمیزاده و در توضیح رابطه عوامل غیبی و معنوی سلامت و عوامل ظاهری آن (مثل پرهیزهای طبی، استفاده از دارو و...) اینگونه مینویسند:
🔹« تمام #داروهای_الهی و لو سلامت به امور غیبی وقتی است که طبیعت و #اسباب_طبیعی؛ که همه از کارخانه خدایی هستند و عمال #قدرت حق تعالی هستند؛ از کار بایستد و راه چارهجویی از اسباب ظاهریه کوتاه شود و معالجه اطباء و داروهای آنها بیفایده شود. آنگاه خدا یک راه امیدی به روی بندگان خود باز کرده که یکسره از خدا و اسباب غیبی مأیوس نشوند و دل به طبیعت و آثار طبیعت یکسره نبندند و از خدای عالم و آفریدگار خود غافل نشوند.
🔸آنگاه این شفاجویی گاهی مورد قبول شود... و الا اینطور نیست که خدای عالم با این آیه شریفه بخواهد جریان #طبیعت را فلج کند و سنت محکمه طبیعت را به هم زند
🔹[با این اوصاف] هیچ منافاتی ما بین به کار بستن اسباب طبیعت و رفتن پیش اطباء کارمندانِ این جریان محکم طبیعت نیست با توسل به خدای عالم و طبیعت. زیرا که جریان طبیعت نیز از مظاهر قدرت حقتعالی است و خداست که به هر دارویی خاصیتی داده [است.]»(کشف اسرار امام خمینی ص53-52)
متأسفانه مطالعه غیرعمیق متون دینی و نگاه جامعهشناسانه سکولار و غیرقدسی به جامعه شیعی؛ توان درک کامل مناسک دینی و مردمشناسی تشیع را از برخی مدعیان این عرصه ربوده است و الا پاسخ به این سؤالات سطحی توسط علمای اسلام بارها و بارها داده شده است.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻در پاسخ به فرصتطلبی یک خردهجامعهشناس/بخش دوم
ورای مباحث دینی؛ امید به بهبود یافتن و زنده ماندن برای یک بیمار خود عامل سلامتی و بهبود است و این قاعده مورد تأیید دانشمندان پزشکی و روانشناسی نیز هست.
امید به غیب یکی از شاخصههای اصلی و قطعی دین مبین اسلام است و توسل به مضاجع شریفه در هنگام سختیها و بلاها و بیماریها یکی از لوازم آن است و این توسل با وجود تأثیرات حقیقی که دارد؛ حتی با نگاه غیردینی نیز فایده دارد و موجب دلگرمی و افزایش امید به زندگی خواهد شد و قدرت روحی شخص گرفتار و بیمار را افزایش خواهد داد.
«اطباء بزرگ قدیم از قبیل شیخالرئیس ابوعلی سینا عقیدهمند بودند به یکطور معالجات روحی که گاهی آن معالجات از علاجهای طبی بهتر کار انجام میداده.
این نظریه را دانشمندان و دکتران بزرگ اروپایی تأیید کردند حتی از آنها نقل شده که اگر مریضی چندین مرتبه بگوید من خوب شدم این در خوب شدن مریض کمک میکند و اگر عقیدهمند به خوب شدن خود؛ کاملا بشود چه بسا که همین اعتقاد روحی او را خوب کند.
اساس این عقیده قوت تأثیر روح است در بدن و تابع بودن بدن است از نفس. چنانچه بعضی فلاسفه بزرگ را رأی چنین است که صحت و مرض هر دو از روح است.
این نظریه فرضا که تأکید نشده باشد ولی نظریه اول که علاج روحی از روی تقویت روح مریض است در اروپای امروز تأیید شده و مقام بزرگی را حائز است.
یکی از دانشمندان راستگفتار میگفت من در بیمارستان شهر ری برای معالجه رفته بودم. گاهی سرکشی به بیماران میکردم و به آنها #دعا میکردم. دکتر بزرگ آنجا که اروپایی بود و با ما همکیش نبود مخصوصا مرا به سرکشی بیبماران وادار میکرد و میگفت شما کار خود را انجام دهید و ما کار خود را.
از این سخن اطباء قدیم و جدید چنین نتیجه میگیریم که فرضا دینداری هم در جهان نباشد علاقه روحی و امیدواری نفس و دلبستگی به اینکه شفای من در فلان چیز است سبب شفای طبیعی و کمک به جهازات طبیعت میکند و یکسره دل را از روحانیات بریدن و با اسباب طبیعی سر و کار داشتن و مردم را از معنویات منصرف کردن خیانت به نوع انسانی و کمککاری به جهازات مرگ است.»(کشف اسرار امام خمینی قدس سره الشریف ص54-53)
پینوشت:
امروز باید دید چه کسانی در پوشش جامعهشناسی یا حتی در لباس روحانیت مردم را از روحانیت جدا میکنند و از معنویات منصرف میکنند. باید دانست آنها خواسته یا ناخواسته خائنان به انسانیت و سوداگران مرگاند.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
حامیان آشوب دیروز دست به دامن #کرونا شدهاند
🔸مدیر اندیشکده ضد ایرانی FDD: کرونا کاری را انجام داد که تحریم های اقتصادی آمریکا نتوانست؛
توقف صادرات غیر نفتی ایران
⁉️نویسنده این توییت؛ مارک دوبووتیز است. اما او کیست و نقش او در آشوبهای کور دی 96 چه بود؟
◀️در یادداشت بعد بخوانید:
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1150
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
◀️حامیان آشوب؛ هواداران کرونا
🔹نقش #مارک_دوبو_ویتز در اغتشاشات و #طرح_سیاست_براندازی
در همان روزهای نخست پس از آغاز رسمی کار دونالد ترامپ، مارک دوبو ویتز مدیر اجرایی «بنیاد دفاع از دموکراسی» و یکی از کارشناسان اصلی امریکا در زمینه تحریمهای اقتصادی ایران چکیده نظریات خود پیرامون سیاست صحیح در قبال ایران را در 7 صفحه در اختیار کاخ سفید قرار میدهد، سایت پولیتیکو مدعی است که به نسخهای از این یادداشت سیاسی دست یافته است. این سایت درست چند روز بعد از اظهارات بیپرده سران امریکایی، در مقالهای به قلم مایکل کراولی (دبیر حوزه سیاست خارجی سایت) به طرح موضوع تغییر رژیم ایران در کاخ سفید پرداخت.
🔹#مارک_دوبو_ویتز کیست؟
او مدیر اجرایی بنیادی موسوم به «دفاع از دموکراسی» است. بنیادی که بازوی عملیات نرم سرویس جاسوسی امریکا محسوب میشود. #بنیاد_دفاع_از_دموکراسی با نام اختصاری FDD شناخته میشود. دفتر مرکزی آن در واشنگتن دی سی است. این بنیاد وابسته به طیف نومحافظهکاران امریکایی است و تمرکز مطالعاتی آن بر روی مباحث مرتبط با سیاست خارجی و امنیت ملی امریکاست.
🔸بنیاد FFD پس از حوادث 11 سپتامبر به محفلی برای استراتژیستهای امریکایی بدل شد. گردانندگان این بنیاد صراحتاً اسلام را مهمترین ایدئولوژی رقیب خود معرفی کردهاند و اولویت خود و سازمان متبوعشان را مقابله با تفکر اسلامی اعلام داشتهاند. #بنیاد_دفاع_از_دموکراسی بازوی فکری و اجرایی سازمان جاسوسی امریکا (سیا) محسوب میشود. بخش عمده بودجه این بنیاد مستقیماً از سوی سازمان سیا تأمین میشود. ادارهکنندگان FDD عمدتاً از اعضای برجسته سازمان سیا و مشاوران امنیت ملی رؤسای جمهور سابق امریکا هستند.
🔹یکی از ابزارهای دستاندرکاران بنیاد FDD برای پیشبرد جنگ نرم، به راه انداختن کودتاهای مخملین در کشورهای متضاد با منافع امریکاست. این بنیاد با حمایت سیاسی، رسانهای و مالی از جریانات مخالف برخی از دولتهای هدف، زمینه تنش و #اغتشاش_سیاسی و #براندازی نرم حکومت قانونی این کشورها را کلید میزند؛ مارک دوبو ویتز که به عنوان مدیر اجرایی بنیاد و دفاع از دموکراسی فعالیت میکند از افراد و مشاوران نزدیک به ترامپ است و بیش از 20 مقاله و کتاب در زمینه تحریم منتشر کرده است.
🔸 بسیاری از تحلیلگران نسخه اجرایی او را بسیار شبیه فعالیت ایذایی عوامل #آشوب_های_اخیر_ایران میدانند و اصلاً گویی هدف، اجرای مو به موی دستورات همان نسخه بوده. او به ترامپ پیشنهاد کرده بود که دو خط را علیه ایران به موازات هم پی بگیرد: خط تشدید فشار اقتصادی و تحریم علیه ایران به موازات حمایت از آن بخشی از عناصر اپوزسیون ایران که سابقه اقدامات شرارتآمیز دارند (مشخصاً گروهک تروریستی منافقین).
🔹دوبو ویتز میگوید: «تمام اقدامات واشنگتن علیه ایران باید مبتنی بر تضعیف اقتصاد ایران باشد. این اقدامات قدرتمند باید سپاه پاسداران را هدف قرار دهد. تحریمهای جدید که سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار میدهد و اعمال تحریم مرتبط با ایران در سال جاری برای شروع خوب است که این تحریمها میتواند مانع وقوع جنگ اسرائیل با حزبالله لبنان شود.»
🔸بنیاد دفاع از دموکراسی در ایام #اغتشاشات دیماه 96 هم بسیار فعال بود؛ به طوری که آدام جانسون نویسنده یادداشت «سازمانهایی که در حوزه راستیآزمایی رسانهای فعالیت میکنند» به نقش اندیشکده دست راستی و حامی اسرائیل یعنی «بنیاد دفاع از دموکراسی» پرداخت و خاطرنشان کرد: «در پنج روز گذشته این بنیاد یادداشتهایی در رسانههای منتقد امریکا همچون والاستریت ژورنال، نیویورکتایمز، نیویورکپست و پالیتیکو منتشر کرد و در دو رسانه دیگر از آن نقل قول شد. پژوهشهای این بنیاد به وسیله حمایت بدبینانه از معترضان ایرانی، عوامفریبی درباره رژیم ایران و نفرت از برجام متمایز است.»
🔹از این جهت است که به تعبیر روزنامه یدیعوت آحارنوت، #مارک_دوبو_ویتز مردی است که امریکا نظر او درباره ایران را بر 16 سازمان ترجیح میدهد. او نقش خود را به عنوان یک طراح در جریان آشوبهای ایران به خوبی بازی میکند و میداند که دولت ترامپ به حرفهای او توجه کامل دارد. او در فروردینماه سال 96 در گفتوگو با صدای امریکا هم گفته بود که دولت جدید امریکا به سالها مدارا در برابر رژیم ایران پایان میدهد.(بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوبهای کور دی ماه96 بر اساس اطلاعات آشکار، فصلنامه پانزده خرداد، ش ۵۵، ص۳۴-۳۹)
متن کامل:
🔹🔸https://b2n.ir/440518
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
9.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴دیپلماسی ظریف باعث هتاکی و جسور شدن عربستان
🔹اجلاس مونیخ یکی از بحثبرانگیزترین نشستها برای #ظریف شد. او در این اجلاس دیدار و مذاکره غیرقانونیبا مقام رسمی آمریکایی داشت که برخلاف کلام صریح رهبر مقام معظم انقلاب بود و مورد اعتراض تحلیلگران قرار گرفت. نامه انتقادی حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی را بخوانید:
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1141
🔸همچنین در بخشی از این اجلاس محمدجواد ظریف تصریح میکند بعد از پاسخ قاطعی که #ایران به آمریکا پس از شهادت #سردار_سلیمانی داد رفتار خصمانه #سعودیها تغییر کرد و رویه عاقلانهتری را پی گرفتند اما به محض آنکه وی گفت پاسخ ما پایان یافته است آنها به این نتیجه رسیدند که میتوانند به رویه سابق خود بازگردند.
🔹این در حالی است که رویه کشورهای استکباری و #گاوهای_شیرده آنان مشخص است. آنها اگر از قدرت کسی بترسند به او احترام میگذارند و به سمت ضربه زدن نمیروند اما اگر بفهمند مسئولین آنها شخصیتهای ضعیف و بیهویتی هستند که برای مذاکره با این و آن دست و پاز میزنند توهم قدرت پیدا میکنند و هر هتک حرمتی را جایز میدانند.
⁉️این؛ تجربه برجام نافرجام و هفت سال دیپلماسی ذلت است. آیا حسن روحانی و همراهانش نمیخواهند عبرت بگیرند؟
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️کرونای سیاسی مزمن
🔹کشور درگیر بیماری #کرونا ست و هموطنان در کنار هم برای #مدافعان_سلامت دعا میکنند و با مراقبت کامل از جان خود و عزیزانشان حفاظت میکنند.
🔸کرونا یک ویروس است که برای بخشی از جامعه خطرناک است و نگرانیهایی را آفریده است و با همت پزشکان متعهد و مجاهد به زودی از صحنه کشور حذف خواهد شد اما ویروسی مهلکتر و ماندگارتر در کشور هست که دههها در کشور جولان داده و خسارتهای سنگینی را به جان و مال مرذم وارد ساخته است.
🔹این ویروس هرچند عمومی است اما بر مسئولان سیاسی بیشتر اثر میکند و ضرر بیشتری را به کشور وارد میسازد. این ویروس چیزی نیست جز #غربزدگی که بلای جان امروز و دیروز ماست.
🔸آقای محمدجواد ظریف مهمان مونیخ بود اما شرط صیانت از وطن را رعایت نکرد و با قاتلهای آمریکایی مذاکرات غیرقانونی داشت.
🔹«عالیجناب ظریف پس از سالیانی جا نماز آب کشیدن و آش پرهیز خوردن، سرانجام ناگزیر شد پیشینه خود را آشکار سازد و اذعان کند که از بیست سال پیش با مقامات آمریکایی و سناتورهای شیطان پرور یانکی سروسّری داشته است.»(بخشی از پیام حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی در اعتراض به این مذاکرات غیرقانونی: https://b2n.ir/143291 )
🔸به همین مناسبت؛ بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با واکاوی دقیق سخنان آقای ظریف در اجلاس مونیخ متن انتقادی را تهیه و به مخاطبان فرهیخته خود عرضه خواهد کرد.
⁉️ظریف در مونیخ چه گفت؟
یازده نکته انتقادی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ:
🔹🔸بخش اول: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1153
🔹🔸بخش دوم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1154
🔹🔸بخش سوم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1155
🔹🔸بخش چهارم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1156
✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف در مونیخ چه گفت؟/بخش اول
🔻نقد #اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ
🔹1- #ظریف در این اجلاس، روبروی جمعی از نخبگان دنیا نشست و توسط یک مجری به چالش کشیده شد. در واقع برای ما، به چالش کشیده شدن ظریف در چنین اجلاسی که بعد #بینالمللی برجستهای نیز دارد، قاعدتا به چالش کشیده شدن ایران است و هر یک از ما علاقه داریم که سربلند باشیم. ظریف جوابهایی داد که برخی خوب و برخی از نظر ما ابهام برانگیز بودهاند. نمیتوانم این شِکوه را اینجا مطرح نکنم که امثال آقای ظریف، چه راحت و با متانت در برابر خارجیها مینشینند و به چالش کشیده میشوند اما هیچ گاه در یک #برنامه_زنده تلوزیونی و در برابر هموطنانی که حق مسلم آنها پاسخگوییهای متین، محترمانه و موقرانه است، به چالش کشیده نشدهاند.
🔸2- آقای ظریف در این اجلاس گفت که رئیسجمهور #ترامپ، توسط دیگران گمراه شده و مشاوران خوبی ندارد. همچنین دوباره تاکید کرد آنچه ترامپ را به پاره کردن برجام واداشت این بود که متعلق به اوباما بوده است. (یعنی پا از این هم فراتر رفته است که مثلا دو حزب #جمهوریخواه و #دموکرات با هم تفاوت دارند. بلکه حتی ترامپ نیز میتواند گزینه خوبی برای تعامل باشد و تنها این مشکل وجود دارد که او مشاوران بدی دارد و آنها اجازه نمیدهند این تعامل سازنده شکل بگیرد! یا للعجب از این همه عناد با حقایق عالم سیاست.)
🔹3- او گفت مدت زمانی که او با #جان_کری در. دو سال مذاکره وقت گذاشته است بیش از زمانی است که هر دوی آنها در آن زمان پیش خانواده و همسران خود بودهاند. میخواهم به ایشان بگویم که اگر صرفا نیمی از این زمان را در تمام دوره ای که وزیر امور خارجه بودهاید, برای منطقه و دوستان خود در جهان وقت گذاشته بودید، اصلا نیازی به زحمات بینتیجه و بلکه مضرتان در برجام نبود! در واقع اصلا نیازی به رفع تحریمها نداشتید بلکه به اعتراف شخص اوباما و جان کری، ساختمان تحریمها خود به خود فرو میپاشید.
🔸4- او گفت سخن از گفتگو با #امریکا مطرح نیست بلکه آنها باید به میز مذاکره بازگردند. میز مذاکرهای که کماکان وجود دارد و متاسفانه آقای #برایان_هوک آن را در آپریل ۲۰۱۸ ترک و نهایتا ترامپ کمی بعد #برجام را پاره کرد. خدمت آقای ظریف عرض می کنم فرض کنیم امریکاییها به این میز بازگشتند, آیا این را به معنای رفع تمامی تحریمها میدانید؟ یعنی همان رفع نمایشی تحریمهای اوباما را که هنوز یادمان هست؟ دوباره میخواهید به همان وضعیت بازگردید که هر چند ماه یک بار تعلیق تحریمها تمدید شود؟! ثانیا میتوانید بگویید که بعد از بازگشت امریکایی ها دقیقا میخواهید چه مذاکرهای صورت دهید؟! همین الان مذاکراتتان با اروپاییها چه فایدهای جز گستاخی آنها و کشیدن پای دستاوردهای موشکی و منطقهای ما به میز مذاکره داشته است؟!
🔹چرا تا این میزان #انفعال دارید که باید آنها مهرههای خود را حرکت دهند تا شما حرکت کنید؟ هنوز یادمان نرفته است که مسئله خروج از NPT را به عنوان یک تهدید در برابر استفاده از مکانیسم ماشه توسط اروپاییها مطرح کردهاید؛ اگر #مکانیسم_ماشه فرآیندی قابل استفاده توسط ایران بود چرا خودتان پیش دستانه و در همان زمان اوباما و یا پس از آن همزمان با پاره شدن برجام توسط ترامپ، از آن استفاده نکردید؟ و اگر قابل استفاده نیست چرا آن را پذیرفتید؟ و اگر برای ایران مضر است کما اینکه اروپا را به خاطر استفاده از آن تهدید کردهاید و اقرار کردید که این مکانیسم لامحاله علیه ماست، آیا به ایران و اسلام خیانت نکردهاید که آن را پذیرفتهاید؟!
◀️ادامه دارد...
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف در مونیخ چه گفت؟/بخش دوم
🔻نقد #اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ
🔹5- ایشان گفته است که پیشنهادهای #مکرون و آبه برای حل اختلافات در مورد برجام، توسط ترامپ رد شده است. آیا میتوانند بگویند که چه پیشنهادهایی توسط امریکا رد شده است؟ و آیا این بدین معنا بوده است که ایران نیز با این پیشنهادها موافق بوده است؟! این گونه که شما از این اقدامهای #ترامپ ناراحتید یعنی اینکه موافقِ این پیشنهادها بوده و حسرت آن را خوردهاید! خب بفرمایید چه بوده است که میتوانسته شما را راضی کند اما امریکا را نه. این مسئله با توجه به اظهارات صریح اروپاییها مبنی بر نیاز برجام به اصلاحاتی که شامل موارد #موشکی و حضور منطقهای ایران نیز میشود، بسیار نگران کننده است. به یاد داریم که هم شما و هم #روحانی بارها گفته بودید در صورت موفقیت برجام، حاضرید در مورد موضوعات دیگر نیز مذاکره کنید!
🔸6- آقای ظریف فرمود که این مطلب به ترامپ بستگی دارد که میتواند رهبر یک کشور قانونشکن و غیرقابل اعتماد باشد یا نباشد. آیا ایشان اوباما را با صفاتی غیر از قانونشکنی و غیر قابل اعتماد بودن به یاد دارند؟ نقض #روح_پرفتوح_برجام را خود جناب ظریف بارها در همان دوران اوباما فرمودهاند؟ دستاورد تقریبا هیچ برجام را که رئیس بانک مرکزی خودتان فرموده بود؟! عدم همکاری بانکهای بزرگ را که همه به عینه به یاد دارند! تحریمهای جدید را شخص اوباما به فاصله ای بسیار کوتاه از نهایی شدن #برجام، امضا کرد. چرا حربه مذاکره و فریب دموکراتها برای غربگرایان ایرانی به خوبی جواب میدهد و آنها نیز اصرار دارند که بگویند میتوان با دموکراتها به راه حل رسید؟!چه زمانی قرار است از شر غربگرایی در ایران خلاص شویم؟
🔹7- ایشان در مهمترین و حساسیت برانگیزترین بخش از فرمایشهای خود در اجلاس امنیتی #مونیخ بیان داشتند که سعودیها تا چند هفته پس از ترور شهید سپهبد سلیمانی رفتاری تعدیل شده داشتند که به زعم شخص ایشان ناشی از نگرانی آنها از پاسخ احتمالی ایران بود اما پس از آنکه شخص ایشان یعنی- آقای #ظریف- فرمودهاند که پاسخ ما به پایان رسیده است، #سعودیها دوباره به رفتارهای سبکسرانه خود بازگشتند. نخستین واکنش سعودیها به حمله ایران به عین الاسد چند روزی پس از آن بود که ضمن محکومیت آن، خواستار خویشتنداری دو طرف بود.
🔸درخواست خویشتنداری سعودی از امریکا در حالی مطرح شد که عداوت و لجنپراکنیهای سعودیها علیه ایران تا پیش از ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی به اوج خود رسیده بود و قاعدتا این اظهار نظر، یکی از همان مصادیق تعدیل مواضعی است که ظریف به آن اشاره کرده است. اما میتوان اولین موضعگیری کثیف سعودیها را به همان سبکی که پیش از ترور سردار سلیمانی داشتهاند در این دید که فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی، در ۷ بهمن اظهار داشت ترور سردار سلیمانی به بهبود امنیت در منطقه کمک کرده است. و این درست همان چند هفته بعدی است که آقای ظریف فرمودهاند.
🔹توجه به این نکته ضروری است که توییت آقای ظریف در مورد حمله به #عین_الاسد در همان ساعات اولیه عملیات بود و به گفته آقای ظریف و آنچه از واقعیتِ اظهار نظرهای مقامات سعودی به دست میآید، بازگشت آنها به مواضع سخیفانه خود چند هفته بعد و پس از پاسخ آقای ظریف بوده است. حال آیا ایشان به طور ناخواسته پرده از این واقعیت برداشتهاند که چند هفته پس از حمله ایران، پاسخی در مورد پایان انتقامگیری ایران، به سعودیها دادهاند؟! این پاسخ چه زمانی داده شده و محتوای آن چه بوده است؟
🔸صراحت کلام ایشان و قرائن و شواهدی که به آن اشاره شده، تایید میکند که اشتباهی در ادای کلمات صورت نگرفته است. اکنون آقای ظریف باید توضیح دهند به چه حقی و با چه اجازهای سخن از پایان پاسخ ایران سر دادهاند؟ مگر رهبری کماکان از ادامه انتقام سخت سخن نمیگویند؟ مگر فرماندهان و مقامات نظامی ما صراحتا ادامه آن را گوشزد نمیکنند؟
◀️ادامه دارد...
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف در مونیخ چه گفت؟/بخش سوم
🔻نقد #اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ
🔹8- آقای ظریف اذعان کردهاند که سعودیها چندین بار برای مذاکره اعلام آمادگی کردهاند اما پس از پاسخهای سریع و فوری ایران در اجابت به آن، آنها پیشنهاد خودشان را دنبال نمیکردند. آیا مطلب برای دوستان ما در #وزارت_امور_خارجه کمی عجیب نیست؟ شاید واقعا #عربستان_سعودی از روی استیصال سعی در ایجاد کانال ارتباطی با ایران دارد و با توجه به شکستهای فجیعی که در سوریه، #عراق و یمن خوردهاند, قاعدتا باید همینگونه رفتار کنند. بنابراین شاید همچنان که آقای ظریف بیان کردهاند، این ایالات متحده است که اجازه نمیدهد.
🔸اما آیا آنها فکر نمیکنند که در واقع آنها در حال ارزیابی ایران برای پیگیری اقدامات سابق خود یا تعدیل آنها بر اساس محتوای پاسخهای ایران و چگونگی ارسال آنها هستند؟! به همین دلیل اگر پاسخ ایران به گونهای غیر منطقی عجولانه و خالی از عناصر قدرت باشد، آنها به این نتیجه میرسند که کماکان امید به ادامه راهبرد سابق وجود دارد زیرا ایران توسط مقامات امور خارجه خود، تشنه مذاکره با عربستان نمایش داده شده است و این نحوه پاسخگویی به پیشنهاد مذاکره از سر استیصال ایران است و نه #عربستان! آیا فکر نمیکنند که امریکایی ها بر اساس همین تحلیلها، سعودیها را به ادامه راهبرد احمقانه خود اقناع و تشویق میکنند؟!
🔹9- آقای ظریف در مطلبی در مورد امکان گفتگو میان ایران و عربستان، از پیشنهاد خود به سعودی در چند سال قبل برای گفتگو درباره یمن، بحرین، سوریه و عراق سخن به میان آورده و هرچند به خوبی گفتهاند که نه ایران و نه عربستان در جایگاهی نیستند که در مورد سرنوشت مردم آن کشورها تصمیمگیری کنند اما بلافاصله میگویند منظور این است که ما میتوانیم جنگ بر سر آنها را تمام کنیم! این چه عبارت پردازی است که اولا ناقض کلام قبلی است و ثانیا به عربستان و دیگر مخالفین ایران در میان کشورهای عربی این بهانه را برای اثبات جنگ قدرت میان ایران عربستان آن هم بر سر چند کشور عربی سخن میگوید؟ آیا این #دیپلمات_کارکشته و زباندان که به گفته روحانی زبان دنیا را نیز به خوبی میداند، برخلاف قمپزهای همیشگی طرفدارانش، نمیداند باید چگونه سخن بگوید که به دست دشمنان آتو ندهد!
◀️ادامه دارد...
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف در مونیخ چه گفت؟/بخش آخر
🔻نقد #اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ
🔸10- وزیر محترم امور خارجه ایران جناب آقای ظریف فرمودند که سیاست ایران در کمک به کویت در زمان تهاجم عراق به این کشور و علی رغم کمک کویتی ها به عراق در زمان جنگ با ایران و همچنین کمک ایران به #قطر در زمان محاصره توسط عربستان، نشان از راهبرد امنیتساز ایران دارد. ایشان همچنین فرمودهاند که اگر عربستان سعودی نیز مورد تهاجم قرار گیرد ایران به کمک آن خواهد شتافت. من نمیخواهم خیرخواهیها ایران برای همسایگان خود را که در طول این ۴۱ سال عملا رخ داده است انکار کنم اما آیا همچنان که #عربستان_سعودی به چیزی جز ریشه کن شدن انقلاب اسلامی از ایران و منطقه و نابودی جمهوری اسلامی نمیاندیشد، ما نباید به چیزی جز نابودی آل سعود بیاندیشم که هیچ گونه جنایتی علیه بشریت در منطقه فروگذار نکردهاند؟! آیا از سرگیری و بهبود روابط با جانیانی که حمام خون در منطقه ما به راه انداختهاند به همین سادگی و بدون جبران آنچه رخ داده است امکان دارد؟! و آیا این پیام به جانیانِ منطقهای منتقل نمیشود که
علیرغم تمامی جنایتهایشان در حق ایران و دوستانش در منطقه، در زمان خطر میتوانند بار خود را بر دوش ایران قرار دهند؟! آیا بهتر نیست با توجه به پیکار حداکثری که آل سعود و امارات در همراهی با امریکا علیه ما صورت دادهاند ما نیز یک پیکار حداکثری و #انقلابی با آنها داشته باشیم؟ آیا منافعی که به برکت امتثال به اوامر الهی در این مورد وجود دارد برای ما بیشتر از این روند انفعالیِ کنونی نیست؟! و آیا تجربه ۴۱ سال گذشته این را به عیان به ما نشان نمیدهد؟!
11- وزیر محترم امور خارجه علاوه بر نقدهای بالا، جملات خوبی نیز در محکومیت #عربستان_سعودی داشت و آنها را به خاطر اقدامات خسارتباری که در منطقه انجام دادهاند سرزنش کرد. هرچند باید گفت که میزان این اظهارات که اتفاقا با خباثت مجری در حال نادیده انگاشتن بود، نسبت به آن چیزی که وزیر امور خارجه باید داعیه دارِ آن در همه نشستهای بینالمللی باشد بسیار ناچیز است. این ما نیستیم که در منطقه و جهان به تنش و نا امنی دامن زدهایم؛ کاملا برعکس این امریکا، #رژیم_خبیث_صهیونیستی، اروپا و متحدان منطقهای آنها از جمله امارات و عربستان هستند که منطقه را بیثبات کردهاند و اقدامات ما در راستای بازگرداندن ثبات و امنیت به منطقه بوده است. لازم است وزیر امور خارجه و دیگر همکاران وی در وزارت امور خارجه ،ایران را از موضع دفاع بیرون آورده و سیاست تهاجمی علیه دشمنان در پیش بگیرند. این یکی از نقدهای کلیدی به وزارتخانهای است که قرار بود مسئول اصلی صدور انقلاب اسلامی به جهان باشد اما متاسفانه, آن چنان تفاوتی با وزارتخانه عادی یکی از کشورهای منطقه ندارد و سیاستهایش به اقتضای وابستگیهای سازمانی به جمهوری اسلامی، تنها آمیزهای رقیق از آن را به خود گرفته است.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.