🔻حرکت موذیانه در تطهیر رژیم پهلوی
«چند سال است یک حرکت موذیانهای شروع شده در تطهیر رژیم طاغوت، رژیم پهلوی. حالا ای کاش یک چیزی بود که قابل تطهیر بود، قابل تطهیر هم نیست!
همانهایی هم که چیز مینویسند راجع به شخصیّتهای آنها، با اینکه خب خیلی سعی میکنند اطرافش را جمع بکنند، درعینحال ناچار به یک چیزهایی اعتراف میکنند.
یک رژیمی که هم فاسد بود، هم ضعیف بود، هم وابسته بود، هم منحرف بود، هم به شدت غیر مردمی بود، هم به شدت افرادش و اشخاصش سودطلبِ شخصی بودند، قابل دفاع است؟
هویدا و علم قابل دفاع اند؟ محمّدرضا قابل دفاع است؟ خب، شما آن دوره را که ندیدهاید؛ یک حرکتی در این زمینه دارد انجام میگیرد و هدفش این است که یک جوانِ امروز بگوید «عجب! اینها آدمهای بدی نبودند، اوضاع بدی نبود؛ پس چرا انقلاب کردید؟»؛
اصلاً همه برمیگردد به مسئلهی زیر سؤال بردن انقلاب؛ اینها از خارج دارد انجام میگیرد.»(مقام معظم رهبری 1397/3/7)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸 افتضاح عجیب نیروی دریایی ارتش شاه
یکشنبه، 14 آبان 1351
به دلیل هوای بد، برای ما امکان نداشت که از کشتی سلطنتی که در #کیش لنگر انداخته بود مانور را تماشا کنیم، در عوض از یک برج مراقبت دریایی بالا رفتیم. در میان میهمانان نوه امپراطور اتیوپی هم حضور داشت که فرمانده نیروی دریایی کشور خودش است. 29 کشتی و یک ناوگان کامل قایقهای اژدرافکن رژه رفتند و به هنگام عبور از جلوی جایگاه ما توپهایی به علامت احترام شلیک کردند. در پشت آنها تعدادی هلیکوپتر و 16 هاورکرافت رد شدند. در همان لحظه شاه درخواست کرد که چند تا از کشتیهای مجهز به موشک، به هدفی که دیروز هلیکوپترها با آن دقت هدفگیری کرده بودند، تیراندازی کنند. دو تا از کشتیها برای این منظور انتخاب شدند. اولی به کلی هدف را ندید، و دومی حتی نتوانست #موشک را از سکوی پرتاب شلیک کند. افتضاح غریبی بود، و بیشتر به خاطر حضور میهمان اتیوپی ناراحت کنندهتر بود. از شدت عصبانیت دچار چنان سردردی شدم که لاجرم به بیش از یک لیوان ودکا متوسل شدم. شاه از خشم میلرزید، ولی آرامش ظاهریاش را حفظ کرده بود. ناهار، در حال و هوایی پر تنش و عصبی صرف شد. آهسته به وزیر دارایی که در کنارم نشسته بود اشاره کردم، اگر هدفگیریها بر طبق برنامه پیش رفته بود، حالا چه مدح و ستایشی درباره نیروی دریایی میشنیدیم، و چه صحبتهایی در مورد تسلط بر خلیج فارس و تمام اقیانوس هند گفته میشد.»(#اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم، ج1، ص395)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸 به سخره گرفتن #دستاوردهای_اقتصادی_پهلوی از زبان #رفیق_غار
🔸در خاطره روز 48/6/15 ميگويد:
سر شام، شاهنشاه فرمودند بانك مركزي گزارش ميدهد 22% رشد اقتصادي در سه ماهه اول سال بالا رفته است. از من تصديق خواستند. فرمودند آيا واقعاً تعجب نميكني؟ عرض كردم تعجب نميكنم [و] باور [هم] نميكنم. اين گزارشات دروغ است. چون در حضور ديگران بود، شاهنشاه خوششان نيامد. من هم فهميدم جسارت كردهام، ولي دير شده بود! ماشاءالله شاه آن قدر علاقه به پيشرفت كشور دارد كه در اين زمينه هر مهملي را به عرض برسانند، قبول ميفرمايند و به همين جهت گاهي دچار مشكلات مالي و مشكلات ديگر ميشويم.(یادداشت های علم، ج۱، ص۲۵۷، انتشارات معین،۱۳۹۵)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ اهانت #اسدالله_علم نسبت به مراسم دهه #عاشورا و رضایت شاه از آن!
شنبه 20 دی 1348
🔹«... در #شام_شاهانه حضور به هم رساندم. ملکه مادر پیشنهاد کرد که بهتر است امسال مراسم سلام نوروز لغو شود؛ چون با #دهه_عاشورا مصادف شده. پیشنهاد چرتی بود، ولی ترسیدم مبادا جدی تلقی شود. معمولا در این قبیل مراسم سکوت اختیار میکنم، ولی امشب با گستاخی دخالت کردم.
🔸پرسیدم: "منظور علیاحضرت چیست؟ ما که نمیتوانیم سنتهای ملی را بابت مراسم بیمعنی کنار بگذاریم؟! حتی اگر نوروز با #روز_عاشورا هم مصادف شود، مراسم سلام باید همچنان برگزار شود." سکوتی برقرار شد و کسی موضوع صحبت را عوض کرد. شاه از فضولی من راضی بود...»(اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار1371 ص191)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️تاریخنگار انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: ما به ارتشمان میبالیم که اینگونه سر در راه امام گذاشت و به ندای امام لبیک گفت.
🔻 #اختصاصی: سخنان حجت الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی پیرامون نقش برجسته #ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی؛ انتشار در آستانه #روز_ارتش
🔹امروز بزرگترین افتخاری که نصیب نیروهای نظامی و انتظامی شد این است که، فرماندهشان، ولیفقیه است. شاید در تاریخ ایران، در تاریخ شیعه و حتی در تاریخ اسلام کمتر چنین زمینهای فراهم بوده که ارتشی مجهّز، آماده، غیرتمند و متعهد به فرماندهی رهبر انقلاب و فرماندهی #ولایت_فقیه باشد.
🔸در دوره #طاغوت، علیرغم اینکه بسیاری از رجال و مردم نسبت به ارتش بدبین بودند و میگفتند که ارتش فقط برای سرکوب مردم است و رژیم هم روی این موضوع کار کرده بود، اما امام (رحمه الله علیه) نسبت به ارتش دید ویژهای داشت.
🔹امام (رحمة الله علیه) از آن روزی که نهضت را آغاز کرد، پیامهای محبتآمیزی برای ارتش فرستاد و سعی کرد ارتش را به سوی خود جذب کند.[به طور مثال فرمودند:] من به سران ارتش اعلام میکنم، دست برادری میدهم و از آنها #استمداد میکنم. من میدانم که آنها قلبشان راضی نیست که ایران در زیر #چکمه_بیگانگان خُرد شود.
🔻در پیام دیگری میفرمایند: ای ارتش، تو مسلمانی، تو توی دهان اینها بزن!!(صحیفه امام، ج1،ص389)
🔸امام (رحمه الله علیه) میدانست که ارتش با ملت است و از فرزندان ملت است و از رژیم، منفور و متنفّر است. لذا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این گروهها، گروهکها و سازمانهای سیاسی روی این موضوع شعار میدادند که بله، باید ارتش #منحل شود. اما امام (رحمه الله علیه) یک تنه ایستاد و فرمود: خیر، ارتش باید باقی باشد و ارتش باید با ما باشد.
🔹 دیدیم که این ارتش مظلوم ما که آنگونه رژیم او را از ملت جدا کرده بود و از دید ملت یک دشمن خونی جلوه داده بود، چه حماسهای آفرید و چگونه در کنار ملت ایستاد، چگونه از جنگ تحمیلی سربلند بیرون آمد، چه شهیدانی داد و چه فداکاریهایی کرد. این ارتباطی بود که بین امام (رحمه الله علیه) و ارتش وجود داشت و امروز هم این ارتش مایه افتخار این کشور و ملت است.
🔸در دوران مبارزه، ایادی رژیم در عاشورای سال 1357 نقشهای که داشتند، چند نفر از نیروهای ارتشی آن را خنثی کردند. یکی از خلبانان نیروی هوایی ارتش برای من میگفت: اینها را از پادگان اصفهان به تهران آورده بودند؛ نقشه این بود که در روز عاشورا در آن راهپیمایی میلیونی که آنطور که خبرگزاریهای خارجی گفته بودند سه میلیون نفر در این تظاهرات حضور داشتند. از هوا و زمین اینها را به رگبار ببندند، یک قتل عام وسیعی صورت بدهند و فاتحه انقلاب را بخوانند.
گفت: در ظهر عاشورا در #پادگان لویزان در ناهارخوری نشسته بودیم و ناهار میخوردیم، فرماندهان و نیروهای درجه بالای ارتش، آماده بودند که بعد از ناهار مأموریت خود را انجام بدهند. یک دفعه افسر یا سربازی وارد شد و همه برخاستند. فکر کردند یک صاحب منصب مافوقی وارد میشود، بعد یک افسر و دو سرباز اینها را به رگبار بستند. عدهای را در آنجا به خاک و خون کشیدند و در نتیجه آن توطئه در هم کوبیده شد و طبق نظر ناظران سیاسی تیر خلاص شاه آنجا زده شد. شاه دریافت که دیگر ارتش با او نیست و دیگر نمیتواند به ارتش #اعتماد و اتّکا داشته باشد.
🔸فداکاریهای ارتش و #مقاومت_ارتش باعث شد این انقلاب سریع پیروز شود و خونریزی کمتر شود را نباید نادیده گرفت. ما امروز هم میبینیم که این ارتشهای وابسته بیعرضه در کشورهای عربی چقدر سیاست #ذلّت_بار و ننگبار آمریکا را اجرا میکنند. آن وقت ما به ارتشمان میبالیم که اینگونه سر در راه امام (رحمه الله علیه) گذاشت، به ندای امام (رحمه الله علیه) لبیک گفتند، به صف ملت پیوستند و اجازه ندادند که ایران به #حمام_خون تبدیل شود. انقلاب اسلامی با کمترین قربانی به پیروزی رسید.(92/10/8 سخنرانی در جمع ارتشیان، لشکر ۵۸ ذوالفقار شاهرود)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✴️از ارتش #وابسته به آمریکا تا ارتش #ساقط_کننده آمریکا
🔸در سال 1337، ایران با امضای قرارداد سنتو عملاً خود را در مدار منافع غرب در منطقه قرار داد و توافقنامه دوجانبه امنیتی و نظامی با ایالات متحده منعقد ساخت و در اوایل دهه1340، به متحد مهم امریکا تبدیل شد؛ با تبدیلشدن ایران به ژاندارم منطقه در اواخر دهه1340 براساس دکترین نیکسون، این کشور به بزرگترین خریدار اسلحه از امریکا مبدل شد و در میان کشورهای صادرکننده اسلحه به ایران نیز امریکا مقام اول را یافت.(ایران بر ضد شاه، ص 102)
🔹بنابراین از لحاظ سازوبرگ نظامی، ایران کاملاً به امریکا وابسته بود. از نظر کارمند نظامی نیز بسیاری از کارشناسان نظامی و غیرنظامی امریکایی همراه وابستگانشان برای آموزش و سازماندهی ارتش و قوای مسلح وارد کشور شدند بهویژه نیروی هوایی که کاملاً براساس الگوی نیروی هوایی امریکا سازماندهیشده و آموزش دیده بود.
🔸مسئله مهم این است که آمریکا براساس منافع و مقاصد ویژه خود به سازماندهی، آموزش و تجهیز و رفع نیازهای لجستیکی ارتش ایران دست زد و نه در چارچوب نیازها و مصالح ملّی کشور ایران؛ چنانکه پایگاههای هوایی و شبکههای ارتباطاتی ما کاملاً برای وقوع احتمالی جنگی که در آن کوههای زاگرس به عنوان خطی دفاعی در برابر تهاجم اتحاد جماهیر شوروی باید در نظر گرفته شود آماده شده بود. بنابراین سازماندهی نهاد ارتش بر مبنای نیازهای ایران نبود و به نیازهای قدرت خارجیِ سازماندهنده آن توجه شده بود.(ارتش و انقلاب اسلامی ایران، ص 32)
🔹همچنانکه #وابستگی به مستشاران و متخصصان امریکایی ابعاد گستردهتری مییافت، مسئله #فساد_مالی و رشوهخواری سران ارتش شاهنشاهی در دلالیهای اسلحه و مهمّات همراه آن نیز افزایش مییافت؛ چنانکه رابرت گراهام از حق دلالی کلان هیجده میلیون دلاری برای امضای قرارداد 2200 میلیون دلاری اسلحه با امریکا حکایت کرده است که فرماندهان ارتش برای عقد قرارداد گرفتند.(اعترافات ژنرال، ص۱۰۵)
🔻پی نوشت
با ظهور انقلاب اسلامی #نیروهای_حزب_اللهی و مسلمان ارتش، چون قرنی، فکوری، نامجو، صیاد و بابایی و آبشناسان و.. با تکیه بر اعتماد امام خمینی و از درون ارتش برخاسته و روح خودباوری و امید را به بدنه توانمند ارتش تزریق نمودند، توانایی آنان سبب گردید که #هیمنه_پوشالی و خودساخته رژیم پهلوی که مزدور و وابسته به آمریکا بود روز به روز آشکارتر گردد و ارتش جمهوری اسلامی آنچنان در قله اقتدار بایستد. به گونه ای که توانایی ساقط کردن پهباد های گرانقیمت آمریکایی را با صنایع دفاعی بومی را رغم بزند. اتفاقی که به هیچ وجه آمریکایی ها انتظار آن را نداشتند.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️#فساد مالی و اداری #ارتش_رضاخان
🔹در #دوران_سياه حکومت رضاشاه، ارتش به عنوان ابزار وحشيانه حفظ رژيم استبدادي به شدت از مردم فاصله داشت و صاحب منصبان نظامي با حمايت شخص شاه ثروتهاي هنگفتي به دست آورده بودند[نقش ارتش در پیروزی انقلاب، ص1] و املاک و اراضی گستردهای از مردم با زور و فشار به تملک خود در آوردند و به وسیله این جنایتها و فساد اقتصادی، فرماندهان نظامی به یکی از زمینداران اصلی ایران تبدیل شدند.[ جامعه شناسی سیاسی نیروهای اجتماعی در زندگی سیاسی، تهران، ص 276]
🔸 به همین دلیل بود که نظامیان دوره رضاشاه غرق در #فساد و چپاول دارایی و اموال ملت بودند.[ امنیت در دوره رضاشاه، ص 7]
بسیاری از شرکتهای خارجی برای چپاول دارایی و منابع ملی ایرانیان به رشوه دادن به نظامیان پهلوی مشغول بودند تا از این طریق بتوانند بدون مقاومت فرماندهان نظامی پهلوی، استثمارگری خود را پیگیری کنند.[دولت مطلقه، نظامیان و سیاست در ایران، ص 537]
🔹عليرغم ظاهر #پرزرق و برق ارتش رضاشاه، كفايت سطوح مختلف فرماندهي آن مورد ترديد بود. اغلب فرماندهان عاليرتبه ارتش رضاخان به اقسامي از فسادهاي مالي و اداري و ... آلوده شده بودند و بالاخص از قدرت مانور و تصميمسازي در لحظات سخت و سرنوشتساز عاجز بوده و در برابر رضاشاه آلت فعلي بيش بهنظر نميرسيدند. از طرفی دستپاچگی و سرسپردگی رضاخان در برابر انگلستان یک طرف ماجرا بود و طرف دیگر فروپاشی سریع ارتش و در نهایت دستور ترک مقاومت در برابر روس ها توسط رضاخان بود که بیش از پیش مقدمات تحقیر مردم ایران را فراهم می کرد. ارتشی که رضاخان آن را به عنوان نماد اقتدار کشور و هم سطح با ارتش های بزرگ دنیا معرفی می کرد «حتی کاه کافی برای اسب و بنزین برای رسانیدن وسایل موتوریزه خود به کرج هم نداشتند…»( خاطرات فردوست، ج۱، ص ۵۲)
🔸اشرف پهلوی نیز می نویسد: «اطلاع بر حمله روس ها به کشور برای پدرم بقدری غیرمنتظره بود که یکباره قدرت مقاومتش را از دست داد و دچار چنان وحشتی شد که بدن توجه به عواقب کار و اثری که انتشار این خبر درمردم کرد از تهران به اصفهان می رود و تصمیم می گیرد آن شهر را پایتخت کند.
🔹من آن موقع پدرم را مردی شجاع و قوی تصور می کردم و در حقیقت در ابتدای کار هم همینطور بودو ولی بعد ها به خاطر سن زیاد و ترس از روس ها که با طرفدارانش در ایران با خشونت رفتار کرده بود، وقتی دید ارتشی که آن همه برای ایجادش خون دل خورده و تمام اتکایش به آن بوده به این زودی و سادگی مضمحل شده و روس ها به طرف تهران حرکت کرده اند روحیه خود را به شدت باخت.»(تاریخ بیست ساله ایران، ج ۸، ص۱۰۵)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ واقعهای سخت
🔸امام خمینی در 26 فروردین 1368 در نامه ای خطاب به وزیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی علت تصمیم خود در برکناری آقای منتظری را تبیین کردند . متن نامه سوم امام به این شرح است :
بسم اللّه الرحمن الرحیم
خدمت فرزندان عزیز، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، و وزرای محترم ـ دامت افاضاتهم
🔹با سلام، شنیدم در جریان امر حضرت آقای منتظری نیستید و نمیدانید قضیه از چه قرار است. همین قدر بدانید که پدر پیرتان بیش از دو سال است در اعلامیهها و پیغامها تمام تلاش خود را نموده است تا قضیه بدین جا ختم نگردد، ولی متأسفانه موفق نشد. از طرف دیگر وظیفۀ شرعی اقتضا میکرد تا تصمیم لازم را برای حفظ نظام و اسلام بگیرد. لذا با دلی پرخون حاصل عمرم را برای مصلحت نظام و اسلام کنار گذاشتم.
🔸انشاءاللّه خواهران و برادران در آینده تا اندازهای روشن خواهند شد. سفارش این موضوع لازم نیست که دفاع از اسلام و نظام شوخی بردار نیست؛ و در صورت تخطی، هر کس در هر موقعیت بلافاصله به مردم معرفی خواهد شد. توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم. والسلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته.68/1/26
روح اللّه الموسوی الخمینی(صحیفه امام، ج۲۱، ص۳۵۰)
🔻 البته این نامه بی خبری برخی مسئولان نظام و تفاوت معنادار افق فکری و بصیرت تاریخی امام با آنها را نشان می دهد که البته جای بسی تعجب و تاسف است.بگذریم از اینکه برخی مسئولان و مقامات روحانی حتی در پی رحلت امام نیز هنوز به ماهیت آقای منتظری پی نبرده بودند و نسبت به او گرایش داشتند. برخی از تلگرام ها و نامه های او را در اختیار صداوسیما می گذاشتند تا پخش شود.سفارش می کردند که حرم را برای او خلوت کنند و از او تجلیل به عمل آورند.. نان امام را می خوردند و آش دیگران را هم می زنند. (فصلنامه پانزده خرداد، ش۱۱، ص۲۵۵)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️فرار رو به جلوی جناب #حسن_روحانی
🔹جناب آقای حسن روحانی دیروز؛ 27ام فروردین در جلسه هیئت دولت به سخنرانی پرداخت و در بخشی از سخنان خود با اشاره به #روز_ارتش گفت:
🔸« امروز من با تمام وجودم لمس میکنم که این تصمیم امام (ره) چقدر تصمیم مهمی بود. عدهای میخواستند ارتش را نابود کنند و از بین ببرند. گروهکها در داخل ارتش نفوذ کرده بودند و از بیرون هم فشار میآوردند و امام کار بزرگی را انجام داد.»
🔹اما در آن زمان چه کسی درصدد انحلال ارتش بود؟ تاریخ پاسخ میدهد اما شخص جناب آقای روحانی یکی از طرفداران جدی انحلال ارتش بود که با روشنبینی حضرت امام قدس سره الشریف این طرح مشکوک شکست خورد.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⁉️چرا #بهائیان در ارتش پهلوی دوم حضور پر رنگی داشتند؟
🔹از اواخر حکومت قاجار و آغاز سلطنت پهلوی، بهائیان استقبال گسترده ای برای حضور در ارتش شاهنشاهی داشتند. بهائیان می دانستند که با حمایت های خارجی و همچنین وحشت محمدرضا از نظامیان عالم و مستقل ، تا چه حد می توانستند مورد استفاده قرار گیرند.
🔸طبعا با ورود بهائیان به ارتش، مسیر ورود آنها به ساواک به عنوان بالاترین نهاد امنیتی کشور و همچنین، دادگاه های ارتش به عنوان موثرترین جایگاه قضایی در حکومت پهلوی به میزان قابل توجهی هموار می گردید. درنتیجه ورود بهائیان به ارتش، مهم ترین دریچه برای ورود به حوزه های سیاست، اقتصاد و امور تبلیغی نیز محسوب می گردید.
🔹از طرفی شاه به بهائیان حسن ظن داشت و به همین دلیل، مسئولیت های عالی مملکت را به بهائیان واگذار می کرد. شاه معتقد بود بهائیان ایران بر ضد او توطئه نخواهند کرد. بنابر این وجودشان در مناصب دولتی برای او مفید تلقی می شد. بهائیان هم از این موقعیت برای ثروتمند شدن و در دست گرفتن اقتصاد کشور سود می جستند و با استفاده از #نفوذ_سیاسی، در غصب اموال دیگران می کوشیدند.(بهائیان نظامی در حکومت پهلوی دوم، صص 255-252)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📂سندی از #پیوستن ارتشیان مشهد به #صفوف_مردم
✳️در آستانه #روز_ارتش
🔸اطلاعات واصله بعدى در مورد وقایع روز 9 / 10 / 57 نیز حاکى است که از صبح روز مذکور گروه کثیرى از قشریون مذهبى و عناصر فرصتطلب از مقابل منزل آیتالله شیرازى در حالی که تعدادى از روحانیون مشهد آنها را همراهى میکردهاند به راهپیمایى مبادرت کردهاند.
🔹افراد مذکور در مقابل ساختمان استاندارى به یکدیگر میگفتند: «ارتش همبستگى خود را با روحانیون اعلام نموده است.» لذا اخلالگران دو کامیون سرباز را محاصره و سربازان همبستگى خود را اعلام و شش نفر از آنها که مسلح به تفنگ و اسلحه کمرى بوده به منزل سیدحسین موسوى خراسانى روحانى قشرى و طرفدار خمینى رفته و پس از خلع سلاح شدن و پوشیدن لباس شخصى همراه با اسلحه و مهمات مربوطه به منزل آیتالله شیرازى رفتهاند....
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️بهره گیری امام خمینی از فرصت اعزام اجباری سربازی برای #تبلیغ_طلاب
🔸از اقدامات رژیم پهلوی برای #تضعیف_نهاد_روحانیت، فرستادن طلاب به خدمت نظام وظیفه بوده است. آنان فکر می کردند که شاید با به کار بستن این حربه بتوان روحیه امام را درهم شکست و او را از ادامه نهضت بازداشت.
🔹در گزارش ساواک آمده است: «..از طرف آیت الله خمینی به کلیه طلاب که برای خدمت سربازی به سربازخانه ها اعزام شده اند، غیر مستقیم پیغام داده شده که ما از مدت ها قبل مترصد چنین کاری بودیم تا در کادر ارتش نفوذ و بتوانیم نیات خود را عملی کنیم.
🔸از آنجایی که بسیاری از این طلاب از خانوادههای طبقهی پایین و متوسط و دارای زن و فرزند بودند، رفتن به خدمت سربازی مشکلات زیادی را برای آنها به وجود میآورد. دو سند فوق به اقدامات امام خمینی (ره) در این مورد در سال 1342 اشاره دارد. در سند اول میبینم که حضرت امام «مخارج یومیهی آنها را تا خاتمه سربازی» تقبل کرده و در سند دوم از آنها میخواهد که «در سربازخانه به جای خدمت به تبلیغات دینی خود ادامه دهند.»(نهضت امام خمینی، ج۱، ص۴۲۴)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.