✴️از ارتش #وابسته به آمریکا تا ارتش #ساقط_کننده آمریکا
🔸در سال 1337، ایران با امضای قرارداد سنتو عملاً خود را در مدار منافع غرب در منطقه قرار داد و توافقنامه دوجانبه امنیتی و نظامی با ایالات متحده منعقد ساخت و در اوایل دهه1340، به متحد مهم امریکا تبدیل شد؛ با تبدیلشدن ایران به ژاندارم منطقه در اواخر دهه1340 براساس دکترین نیکسون، این کشور به بزرگترین خریدار اسلحه از امریکا مبدل شد و در میان کشورهای صادرکننده اسلحه به ایران نیز امریکا مقام اول را یافت.(ایران بر ضد شاه، ص 102)
🔹بنابراین از لحاظ سازوبرگ نظامی، ایران کاملاً به امریکا وابسته بود. از نظر کارمند نظامی نیز بسیاری از کارشناسان نظامی و غیرنظامی امریکایی همراه وابستگانشان برای آموزش و سازماندهی ارتش و قوای مسلح وارد کشور شدند بهویژه نیروی هوایی که کاملاً براساس الگوی نیروی هوایی امریکا سازماندهیشده و آموزش دیده بود.
🔸مسئله مهم این است که آمریکا براساس منافع و مقاصد ویژه خود به سازماندهی، آموزش و تجهیز و رفع نیازهای لجستیکی ارتش ایران دست زد و نه در چارچوب نیازها و مصالح ملّی کشور ایران؛ چنانکه پایگاههای هوایی و شبکههای ارتباطاتی ما کاملاً برای وقوع احتمالی جنگی که در آن کوههای زاگرس به عنوان خطی دفاعی در برابر تهاجم اتحاد جماهیر شوروی باید در نظر گرفته شود آماده شده بود. بنابراین سازماندهی نهاد ارتش بر مبنای نیازهای ایران نبود و به نیازهای قدرت خارجیِ سازماندهنده آن توجه شده بود.(ارتش و انقلاب اسلامی ایران، ص 32)
🔹همچنانکه #وابستگی به مستشاران و متخصصان امریکایی ابعاد گستردهتری مییافت، مسئله #فساد_مالی و رشوهخواری سران ارتش شاهنشاهی در دلالیهای اسلحه و مهمّات همراه آن نیز افزایش مییافت؛ چنانکه رابرت گراهام از حق دلالی کلان هیجده میلیون دلاری برای امضای قرارداد 2200 میلیون دلاری اسلحه با امریکا حکایت کرده است که فرماندهان ارتش برای عقد قرارداد گرفتند.(اعترافات ژنرال، ص۱۰۵)
🔻پی نوشت
با ظهور انقلاب اسلامی #نیروهای_حزب_اللهی و مسلمان ارتش، چون قرنی، فکوری، نامجو، صیاد و بابایی و آبشناسان و.. با تکیه بر اعتماد امام خمینی و از درون ارتش برخاسته و روح خودباوری و امید را به بدنه توانمند ارتش تزریق نمودند، توانایی آنان سبب گردید که #هیمنه_پوشالی و خودساخته رژیم پهلوی که مزدور و وابسته به آمریکا بود روز به روز آشکارتر گردد و ارتش جمهوری اسلامی آنچنان در قله اقتدار بایستد. به گونه ای که توانایی ساقط کردن پهباد های گرانقیمت آمریکایی را با صنایع دفاعی بومی را رغم بزند. اتفاقی که به هیچ وجه آمریکایی ها انتظار آن را نداشتند.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️#فساد مالی و اداری #ارتش_رضاخان
🔹در #دوران_سياه حکومت رضاشاه، ارتش به عنوان ابزار وحشيانه حفظ رژيم استبدادي به شدت از مردم فاصله داشت و صاحب منصبان نظامي با حمايت شخص شاه ثروتهاي هنگفتي به دست آورده بودند[نقش ارتش در پیروزی انقلاب، ص1] و املاک و اراضی گستردهای از مردم با زور و فشار به تملک خود در آوردند و به وسیله این جنایتها و فساد اقتصادی، فرماندهان نظامی به یکی از زمینداران اصلی ایران تبدیل شدند.[ جامعه شناسی سیاسی نیروهای اجتماعی در زندگی سیاسی، تهران، ص 276]
🔸 به همین دلیل بود که نظامیان دوره رضاشاه غرق در #فساد و چپاول دارایی و اموال ملت بودند.[ امنیت در دوره رضاشاه، ص 7]
بسیاری از شرکتهای خارجی برای چپاول دارایی و منابع ملی ایرانیان به رشوه دادن به نظامیان پهلوی مشغول بودند تا از این طریق بتوانند بدون مقاومت فرماندهان نظامی پهلوی، استثمارگری خود را پیگیری کنند.[دولت مطلقه، نظامیان و سیاست در ایران، ص 537]
🔹عليرغم ظاهر #پرزرق و برق ارتش رضاشاه، كفايت سطوح مختلف فرماندهي آن مورد ترديد بود. اغلب فرماندهان عاليرتبه ارتش رضاخان به اقسامي از فسادهاي مالي و اداري و ... آلوده شده بودند و بالاخص از قدرت مانور و تصميمسازي در لحظات سخت و سرنوشتساز عاجز بوده و در برابر رضاشاه آلت فعلي بيش بهنظر نميرسيدند. از طرفی دستپاچگی و سرسپردگی رضاخان در برابر انگلستان یک طرف ماجرا بود و طرف دیگر فروپاشی سریع ارتش و در نهایت دستور ترک مقاومت در برابر روس ها توسط رضاخان بود که بیش از پیش مقدمات تحقیر مردم ایران را فراهم می کرد. ارتشی که رضاخان آن را به عنوان نماد اقتدار کشور و هم سطح با ارتش های بزرگ دنیا معرفی می کرد «حتی کاه کافی برای اسب و بنزین برای رسانیدن وسایل موتوریزه خود به کرج هم نداشتند…»( خاطرات فردوست، ج۱، ص ۵۲)
🔸اشرف پهلوی نیز می نویسد: «اطلاع بر حمله روس ها به کشور برای پدرم بقدری غیرمنتظره بود که یکباره قدرت مقاومتش را از دست داد و دچار چنان وحشتی شد که بدن توجه به عواقب کار و اثری که انتشار این خبر درمردم کرد از تهران به اصفهان می رود و تصمیم می گیرد آن شهر را پایتخت کند.
🔹من آن موقع پدرم را مردی شجاع و قوی تصور می کردم و در حقیقت در ابتدای کار هم همینطور بودو ولی بعد ها به خاطر سن زیاد و ترس از روس ها که با طرفدارانش در ایران با خشونت رفتار کرده بود، وقتی دید ارتشی که آن همه برای ایجادش خون دل خورده و تمام اتکایش به آن بوده به این زودی و سادگی مضمحل شده و روس ها به طرف تهران حرکت کرده اند روحیه خود را به شدت باخت.»(تاریخ بیست ساله ایران، ج ۸، ص۱۰۵)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ واقعهای سخت
🔸امام خمینی در 26 فروردین 1368 در نامه ای خطاب به وزیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی علت تصمیم خود در برکناری آقای منتظری را تبیین کردند . متن نامه سوم امام به این شرح است :
بسم اللّه الرحمن الرحیم
خدمت فرزندان عزیز، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، و وزرای محترم ـ دامت افاضاتهم
🔹با سلام، شنیدم در جریان امر حضرت آقای منتظری نیستید و نمیدانید قضیه از چه قرار است. همین قدر بدانید که پدر پیرتان بیش از دو سال است در اعلامیهها و پیغامها تمام تلاش خود را نموده است تا قضیه بدین جا ختم نگردد، ولی متأسفانه موفق نشد. از طرف دیگر وظیفۀ شرعی اقتضا میکرد تا تصمیم لازم را برای حفظ نظام و اسلام بگیرد. لذا با دلی پرخون حاصل عمرم را برای مصلحت نظام و اسلام کنار گذاشتم.
🔸انشاءاللّه خواهران و برادران در آینده تا اندازهای روشن خواهند شد. سفارش این موضوع لازم نیست که دفاع از اسلام و نظام شوخی بردار نیست؛ و در صورت تخطی، هر کس در هر موقعیت بلافاصله به مردم معرفی خواهد شد. توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم. والسلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته.68/1/26
روح اللّه الموسوی الخمینی(صحیفه امام، ج۲۱، ص۳۵۰)
🔻 البته این نامه بی خبری برخی مسئولان نظام و تفاوت معنادار افق فکری و بصیرت تاریخی امام با آنها را نشان می دهد که البته جای بسی تعجب و تاسف است.بگذریم از اینکه برخی مسئولان و مقامات روحانی حتی در پی رحلت امام نیز هنوز به ماهیت آقای منتظری پی نبرده بودند و نسبت به او گرایش داشتند. برخی از تلگرام ها و نامه های او را در اختیار صداوسیما می گذاشتند تا پخش شود.سفارش می کردند که حرم را برای او خلوت کنند و از او تجلیل به عمل آورند.. نان امام را می خوردند و آش دیگران را هم می زنند. (فصلنامه پانزده خرداد، ش۱۱، ص۲۵۵)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️فرار رو به جلوی جناب #حسن_روحانی
🔹جناب آقای حسن روحانی دیروز؛ 27ام فروردین در جلسه هیئت دولت به سخنرانی پرداخت و در بخشی از سخنان خود با اشاره به #روز_ارتش گفت:
🔸« امروز من با تمام وجودم لمس میکنم که این تصمیم امام (ره) چقدر تصمیم مهمی بود. عدهای میخواستند ارتش را نابود کنند و از بین ببرند. گروهکها در داخل ارتش نفوذ کرده بودند و از بیرون هم فشار میآوردند و امام کار بزرگی را انجام داد.»
🔹اما در آن زمان چه کسی درصدد انحلال ارتش بود؟ تاریخ پاسخ میدهد اما شخص جناب آقای روحانی یکی از طرفداران جدی انحلال ارتش بود که با روشنبینی حضرت امام قدس سره الشریف این طرح مشکوک شکست خورد.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⁉️چرا #بهائیان در ارتش پهلوی دوم حضور پر رنگی داشتند؟
🔹از اواخر حکومت قاجار و آغاز سلطنت پهلوی، بهائیان استقبال گسترده ای برای حضور در ارتش شاهنشاهی داشتند. بهائیان می دانستند که با حمایت های خارجی و همچنین وحشت محمدرضا از نظامیان عالم و مستقل ، تا چه حد می توانستند مورد استفاده قرار گیرند.
🔸طبعا با ورود بهائیان به ارتش، مسیر ورود آنها به ساواک به عنوان بالاترین نهاد امنیتی کشور و همچنین، دادگاه های ارتش به عنوان موثرترین جایگاه قضایی در حکومت پهلوی به میزان قابل توجهی هموار می گردید. درنتیجه ورود بهائیان به ارتش، مهم ترین دریچه برای ورود به حوزه های سیاست، اقتصاد و امور تبلیغی نیز محسوب می گردید.
🔹از طرفی شاه به بهائیان حسن ظن داشت و به همین دلیل، مسئولیت های عالی مملکت را به بهائیان واگذار می کرد. شاه معتقد بود بهائیان ایران بر ضد او توطئه نخواهند کرد. بنابر این وجودشان در مناصب دولتی برای او مفید تلقی می شد. بهائیان هم از این موقعیت برای ثروتمند شدن و در دست گرفتن اقتصاد کشور سود می جستند و با استفاده از #نفوذ_سیاسی، در غصب اموال دیگران می کوشیدند.(بهائیان نظامی در حکومت پهلوی دوم، صص 255-252)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📂سندی از #پیوستن ارتشیان مشهد به #صفوف_مردم
✳️در آستانه #روز_ارتش
🔸اطلاعات واصله بعدى در مورد وقایع روز 9 / 10 / 57 نیز حاکى است که از صبح روز مذکور گروه کثیرى از قشریون مذهبى و عناصر فرصتطلب از مقابل منزل آیتالله شیرازى در حالی که تعدادى از روحانیون مشهد آنها را همراهى میکردهاند به راهپیمایى مبادرت کردهاند.
🔹افراد مذکور در مقابل ساختمان استاندارى به یکدیگر میگفتند: «ارتش همبستگى خود را با روحانیون اعلام نموده است.» لذا اخلالگران دو کامیون سرباز را محاصره و سربازان همبستگى خود را اعلام و شش نفر از آنها که مسلح به تفنگ و اسلحه کمرى بوده به منزل سیدحسین موسوى خراسانى روحانى قشرى و طرفدار خمینى رفته و پس از خلع سلاح شدن و پوشیدن لباس شخصى همراه با اسلحه و مهمات مربوطه به منزل آیتالله شیرازى رفتهاند....
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️بهره گیری امام خمینی از فرصت اعزام اجباری سربازی برای #تبلیغ_طلاب
🔸از اقدامات رژیم پهلوی برای #تضعیف_نهاد_روحانیت، فرستادن طلاب به خدمت نظام وظیفه بوده است. آنان فکر می کردند که شاید با به کار بستن این حربه بتوان روحیه امام را درهم شکست و او را از ادامه نهضت بازداشت.
🔹در گزارش ساواک آمده است: «..از طرف آیت الله خمینی به کلیه طلاب که برای خدمت سربازی به سربازخانه ها اعزام شده اند، غیر مستقیم پیغام داده شده که ما از مدت ها قبل مترصد چنین کاری بودیم تا در کادر ارتش نفوذ و بتوانیم نیات خود را عملی کنیم.
🔸از آنجایی که بسیاری از این طلاب از خانوادههای طبقهی پایین و متوسط و دارای زن و فرزند بودند، رفتن به خدمت سربازی مشکلات زیادی را برای آنها به وجود میآورد. دو سند فوق به اقدامات امام خمینی (ره) در این مورد در سال 1342 اشاره دارد. در سند اول میبینم که حضرت امام «مخارج یومیهی آنها را تا خاتمه سربازی» تقبل کرده و در سند دوم از آنها میخواهد که «در سربازخانه به جای خدمت به تبلیغات دینی خود ادامه دهند.»(نهضت امام خمینی، ج۱، ص۴۲۴)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ اقدام انقلابی، تاریخی جامعه مدرسین در اعلام عدم صلاحیت مرجعیت شریعتمداری
🔹31فروردین 1361 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در #اقدامی_انقلابی که بعدها در منشور روحانیت امام خمینی مورد تایید ایشان هم قرار گرفت، عدم صلاحیت آقای سید کاظم شریعتمداری را اعلام کردند.
🔸علت این اقدام اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، همکاری شریعتمداری با #صادق_قطب_زاده_معدوم در طراحی یک کودتا با شرکت برخی عناصر خارجی و پیشتر، همکاری با عوامل کودتای نوژه بود.
🔹شریعتمداری نه تنها از طراحی کودتا خبر داشت، بلکه این گونه برنامه ریزی شده بود که او بتواند بعد از کودتا در تلویزیون با مردم صحبت کند. جریان "نقاب"و عوامل کودتا برنامه ریزی عمیقی بر روی او کرده بودند. ایرج درخشنده از ساواکیهای جذب شده به کودتا از قول احسان بنی عامری می گفت:«با علما و روحانیونی که طرفدار آیت الله شریعتمداری می باشند، دست به دست هم دادیم تا یک اسلام نوین در سطح مملکت پیاده کنیم.»(خاطرات محمدی ری شهری، ج۱، ص ۲۵۹)
🔸کارشکنی ها و مخالف خوانی های عملی شریعتمداری از مدتها قبل شروع شده بود اما با مدارای امام و انقلابیها با برخورد جدی مواجه نشد اما پس از روشن شدن نقش او در کودتا مدارای انقلابیون و نظام با او پایان یافت و عدم صلاحیت وی برای مرجعیت از جانب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اعلام شد. در بیانیه جامعه مدرسین آمده بود: «بنا به وظیفه شرعی بر خود لازم دانستیم که سقوط مشارالیه از شایستگی مرجعیت را بالصراحه اعلام نماییم تا افرادی از مسلمانان که در حالت تردید و دو دلی بودند، تکلیف خود را بدانند و احیاناً با تقلید خود به اسلام و انقلاب ضربه وارد نکرده باشند.»(جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ج۲، ص۲۱۴)
🔹 سالها بعد این اقدام در #منشور_روحانیت بازتاب پیدا کرد و تلویحاً این اقدام جامعه مدرسین را تایید و چنین نوشتند :« آیا مدرسین محترم که ستون محکم انقلاب در حوزههای علمیه بودهاند ـ نعوذباللّه ـ به اسلام و انقلاب و مردم پشت کردهاند؟ مگر همانها نبودند که در کوران مبارزه حکم به غیرقانونی بودن سلطنت دادند؟ مگر همانها نبودند که وقتی یک روحانیِ به ظاهر در منصب مرجعیت از اسلام و انقلاب فاصله گرفت، او را به مردم معرفی کردند؟ آیا مدرسین عزیز از جبهه و رزمندگان پشتیبانی ننمودند؟ اگر خدای ناکرده اینها شکسته شوند چه نیرویی جای آنان را خواهد گرفت؟(صحیفه امام، ج۲۱، ص۲۸۷)
◀️متن اطلاعيه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره عدم شايستگی شريعتمداری برای مرجعيت:
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1312
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📂متن اطلاعيه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره عدم شايستگی آقای شريعتمداری برای مرجعيت
« بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 «اما من كان من الفقهاء صائناً لنفسه، حافظاً لدينه، مخالفاً لهواه مطيعاً لامر مولاه فللعوام ان يقلدوه و ذلك لايكون الا بعض فقهاء الشيعه» امام حسن عسكری(ع)
🔸فقهايی كه خود ساخته و پاسدار دين و مخالف هوای نفس و فرمانبر امام و مولای خود باشند، مردم میتوانند از آنها تقليد نمايند و همه فقهاء و عالمان دين جز بعضی چنين نيستند.
🔹 امت اسلامی طلاب و فضلای حوزههای علميه، مردم مسلمان به ويژه مردم متدين و غيور #آذربايجان:
🔸 از روزهاي اول نهضت مقدس اسلامی از آقای شريعتمداری امور بسياری صادر میشد كه دستاندركاران نهضت به ويژه #جامعه_مدرسين آنها را شايسته مقام #مرجعيت_شيعه نمیدانستند ولی برای حفظ وحدت و انسجام صف روحانيت مبارز از بازگو كردن آنها سخت دوری میجستند، تا بحمدالله انقلاب مقدس اسلامی پيروز گشت و مردم يکدل و يکجهت به اين #انقلاب دل بستند، ولی اين شخص بر خلاف #مصالح_اسلام و انقلاب و بر خلاف اعتقاد و نظر فقهی خود كه در مجله الهادی و در حضور عدهای از مدرسين تصريح كرده بود با اصل #ولايت_فقيه مخالفت كرد، و ديديد آنچه ديديد و كرد آنچه نبايد بكند، حتی فردی از همان اعوان و انصار خودش يكی از #پاسداران همان منزل را به قتل رساند وتا چند روز بهانهای برای كوبيدن انقلاب بدست آورد و همچنان به مخالفت و كارشكنی و #براندازی ادامه داد تا شركت در كودتای نوژه و براندازی اخير كه در مصاحبه تلويزيونی #قطبزاده_خائن ملاحظه فرموديد.
🔹 كيست كه طرح كشتن امام و نابودی مردم جماران و #براندازی_جمهوری_اسلامی را بداند و فرياد نزند؟
🔸 اگر بخواهم امور #خلاف_عدالت را بشماريم مثنوی هفتاد من كاغذ شود لذا ضمن تأكيد بر اينكه مراجع قضائی منحصراً بايد به اين امر رسيدگی نمايند، بنا به وظيفه شرعی بر خود لازم دانستيم كه #سقوط مشاراليه را از شايستگي مرجعيت بالصراحه اعلام نماييم تا افرادی از مسلمانان كه در حالت ترديد و دودلی بودند تكليف خود را بدانند و احياناً با تقليد خود به اسلام و انقلاب ضربه وارد نكرده باشند گرچه #طلاب عزيز و #فضلاء خود اعلان كردهاند كه از گرفتن شهريه او خودداری خواهند كرد، ما هم تأكيد بر خودداری همه آقايان را از گرفتن آن لازم میدانيم.
«فمن كان مؤمنا كمن كان فاسقاً لايستوون ان اريد الا الاصلاح ما استطعت و ما توفيقی الا بالله عليه توكلت و اليه انيب»
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
◀️اقدام تاریخی جامعه مدرسین: اعلام عدم صلاحیت مرجعیت آقای شریعتمداری توسط جامعه مدرسین
🔹این اقدام تاریخی در #منشور_روحانیت بازتاب پیدا کرد :
« آیا مدرسین محترم که ستون محکم انقلاب در حوزههای علمیه بودهاند ـ نعوذباللّه ـ به اسلام و انقلاب و مردم پشت کردهاند؟ مگر همانها نبودند که در کوران مبارزه حکم به غیرقانونی بودن سلطنت دادند؟ مگر همانها نبودند که وقتی یک روحانیِ به ظاهر در منصب مرجعیت از اسلام و انقلاب فاصله گرفت، او را به مردم معرفی کردند؟ آیا مدرسین عزیز از جبهه و رزمندگان پشتیبانی ننمودند؟ اگر خدای ناکرده اینها شکسته شوند چه نیرویی جای آنان را خواهد گرفت؟(صحیفه امام، ج۲۱، ص۲۸۷)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽انگلستان چگونه رضا میرپنج را رضا شاه ایران کرد
◀️روایت رهبر معظم انقلاب از #نفوذ موذیانه انگلیسی ها
🔹در آستانه تاجگذاری رضا میرپنج
🔸انگلستان در دوران قاجار ریشه نفوذ خود را محکم ساخت تا این نفوذ موجب شود حتی به راحتی فردی مانند رضاخان میرپنج را به قدرت برسانند
🔹با آغاز مشروطه و حرکت #ضد_استبدادی مردم ایران ،انگلستان منافع خود را در خطر دید بنابراین برای جلوگیری از به سرانجام رسیدن مشروطه که به بیرون راندن انگلستان منجر می شد ،از همان ابتدا در مقابل این حرکت مردمی با نقشه های موزیانه ایستاد.
🔸 از کشاندن تحصن به سفارت تا ایجاد اختلاف در بین انقلابیون و دلسرد نمودن مردم از این حرکت. تا در نهایت به #کودتای_سوم_اسفند 1299 ختم شود ،یعنی در مدت 14 سال انگلستان با همان چهره های نفوذی خود توانست انقلاب را منحرف کند و به حکومتی ختم کند که هم به لحاظ وابستگی و هم به لحاظ استبداد بدتر از گذشته شود.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📂اعلامیه دانشآموزان و هنرجویان تبریز در پشتیبانی از مراجع تقلید برای برپایی حکومت اسلامی
◀️برپایی #حکومت_اسلامی اصلیترین خواسته مردم از #انقلاب_اسلامی بود. این آرمان حتی در اعلامیه دانشآموزان نیز بازتاب داشت.
در لابلای اسناد تاریخی اعلامیههای فراوانی در این زمینه داریم از جمله اعلامیهای که از جانب #دانشآموزان_تبریزی در فروردین 1357 صادر شد. متن آن را با هم مرور میکنیم:
🔹«سعادت و پیروزی در پرتو اسلام
🔸ولاتهنوا ولاتحزنوا و أنتم الأعلون إن کنتم مؤمنین
حدود پنجاه سال است که #ملت_مسلمان_ایران مظلومانه در این حکومت غاصب و استبدادی شاهد تمام جنایات و کشتارها و... بالاخره حقکشیهایی که روز به روز اشد و وقیحتر میگردد میباشند. (وسیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون)؛
🔹ما دانشآموزان و هنرجویان با شنود و درک ندای حق و حقیقت از روحانیت و طرفداران حق همبستگی و هماهنگی خود را با سایر طبقات اعم از روحانیان و دانشجویان و پیشهوران و کارگران و... بیش از پیش اعلام داشته و تنفر و انزجار خود را نسبت به رژیم جابرانه و فرعونی خاندان پلید پهلوی و ملاء او اظهار نموده و به #ملت_بیدار و روشنفکر اعلام میکنیم که از ظلم و جور این ستمگران به ستوه آمده و هرگز زیر بار این #حکومت_طاغوتی نمیرویم و به پشتیبانی و حراست از #حریم_مقدس_اسلام و رهبری مراجع عظام بالاخص آیتالله شریعتمداری و #آیتالله_خمینی و... به پا خواسته و صفوف خود را در جنبشهای رهایی بخش اسلامی مستحکم میکنیم و از خداوند متعال توفیق و سعادت مسلمین را که خواستار استقرار حکومت اسلامی میباشند مسئلت داریم.
🔸درود بر حضرت ولیعصر امام زمان (عج) که پاسدار حق و عدالت و منجی عالم بشریت میباشد. درود بر #شهدای_راه_حق که با خونهای خود اسلام جاوید را جاویدتر ساخته و به انسانها درس زندگی و آزادگی دادهاند.درود بر پویندگان و نویسندگان و گویندگان که با قیام و قلم و بیانشان مردم را به مسیر حقیقیشان ارشاد مینمایند.
والسلام علی من اتبع الهدی
از طرف دانشآموزان و هنرجویان تبریز»(اسناد انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی؛ ج6 ص329-328)
◀️پینوشت:
نکته مهم در این سند تاریخی؛ تأکید نویسندگان بر لزوم تأسیس #حکومت_اسلامی است و مردم تبریز و سایر مردم ایران نشان دادند که در این راه پایدار و استوارند.
نکته دیگر؛ نفوذ مرموز آقای #شریعتمداری در بدنه نهضت است به گونهای که مردم دلبسته به #انقلاب_اسلامی را نیز با ترفندهای مختلف متوجه خود نموده بود. که البته با مشخص شدن ماهیت حقیقی وی و آشکار شدن ضدیتش با انقلاب اسلامی، مردم هوشیار آذربایجان به سرعت صف خود را از او جدا کرده و زمینه مقابله قانونی و شرعی علیه او را فراهم کردند.
🔻عکس سند در ادامه:
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
0011.jpg
212.3K
📸سند تاریخی پشتیبانی دانشآموزان و هنرجویان تبریز برای تشکیل #حکومت_اسلامی
هدف مردم ایران از #انقلاب_اسلامی رسیدن به حکومتی مبتنی بر اسلام و احکام آن بوده است. این هدف حتی در سندهای منتشر شده از مراکز دانشآموزی نیز پیداست و راه را بر تحریفکنندگان تاریخ و جریانات مختلف انحرافی که تلاش میکنند مکتب التقاطی خود را عامل پیروزی انقلاب امام و ملت ایران جلوه دهند میبندد.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ پادشاه قمهکش
🔻روزنامه خاطرات عينالسلطنه (قهرمان ميرزا سالور) مجموعه خاطراتی از دوره ناصرالدین شاه تا پایان پهلوی اول را در برگرفته است.ارزش این خاطرات از آنجایی است که قهرمان میرزا همه وقایع ریز و درشت را نقل می کند و حتی اگر خبری شایعه یا بر خلاف نقل شود بعد مورد تصحیح قرار می گیرد.
.
🔹زر، زور، تدابیر انگلیس ممكن نیست پیش نرود. این كار بایست بشود. این نقشه امروز هم پیش نمیرفت، نهصد و نود و هشت نقشه دیگر متعاقب آن بود.
🔸كلنل فریزر آتاشه میلیتر سفارت انگلیس كه سابقاً رئیس پلیس جنوب (S.P.R) بود و فارسی را بهتر از ما حرف میزند، روزی سه مرتبه خانه سردارسپه میرود و به او درس میدهد. روزنامه مجلس كه تفصیل [مجلس مؤسسان] و مذاكرات آن را درج نموده است الحاق كتاب شد تا قارئین بدانند كه به چه نیرنگ و شعبده بازی دولت انگلیس یك سلطنت پوشالی [مقصود سلطنت رضاخان است] برای این مملكت انتخاب نمود و او را هم دلخوش كرده كه نسلاً بعد نسل خواهد بود. حقیقتاً باید در مقابل همچو پلتیكی تعظیم كرد.
🔹یك كدخدای دهی را بخواهند بیرون كنند و كدخدای دیگری به جای او بگذارند به این سهولت، به این آرامی نمیشود. تهنیت بگویم به ملت مقتدر انگلیس را. آدمی كه تا پانزده سال قبل سر یك فنجان عرق و صد دینار سیرابی سر قبر آقا یا حوالی قزاقخانه نزاع، قمه كشی میكرد، توی سر مردم میزد و تا چهار سال قبل كسی اسمش را نمیدانست امروز بدین مقام و مرتبه میرسد كه همه كس حیران است.(قهرمان میرزاسالور، روزنامه خاطرات عین السلطنه، ج ۴، ص۵۷۸)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️خاطرات مردی که رضاخان را بر بام #سلطنت نشاند
◀️در آستانه تاجگذاری رضا میرپنج
🔹اردشیر ریپورتر #جاسوس متنفذ انگلیسی و کسی که بعد از آشنایی با رضاخان وی را به اربابان خود معرفی می کند. رضاخان را مانند موم آنگونه که می خواهد طراحی می کند و از وی عنصر لاابالی و لامذهب می سازد خاطرات وی ۳۵ سال پس از مرگش به خواست وی توسط پسرش (شاپور)منتشر گردید.
🔸«کسی مانند من او را (رضاخان)آنچنان که هست بشناسد و تا این اندازه با او مأنوس و محشور باشد بدون اینکه نه نزدیکان او، نه کسان من از این قرابت آگاه باشند.»
🔹ملاقات های بعدی من با رضا خان در نقاط مختلف و پس از متجاوز از یک سال بیشتر در قزوین و تهران صورت می گرفت. پس از مدتی که چندان دراز نبود، حس اعتماد و دوستی دو جانبه ای بین ما برقرار شد... و بویژه مایل بود که سرگذشت مردانی را که با همت خود کسب قدرت کرده بودند برایش نقل کنم. اغلب تا دیرگاهان به صحبت من گوش می داد.
🔸آیرونساید همان خصالی را در رضاخان می دید که من دیده بودم و با تدابیر زیاد کلنل، فرمانده و افسران روس لشکر قزاق را ترک گفتند و امور لشکر به دست فرمانده نیرو های انگلیسی در شمال ایران اداره می شد.
🔹به دستور وزارت جنگ در لندن و نایب السلطنه هند همکاری نزدیک ژنرال آیرونساید و من آغاز گردید. من برای نظریات رضا خان درباره نیروی قزاق اعتبار فراوانی قائل بودم و سر انجام او را به آیرونساید معرفی کردم.
🔸علما به طور کلی می خواستند که جیبشان پر شود و تسلطشان بر مردم پایدار بماند و همیشه بر چند بالین سر می نهادند.(یادداشتی از خاطرات خصوصی اردشیر جی ریپورتر به پسرش تاريخ تحولات سياسي و روابط خارجي ايران،ج 3، ص219)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽نماهنگ موفقیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
◀️به مناسبت دوم اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران
1️⃣ خلاقیت و نوآوری
2️⃣ ورود پرتوان به خدمات اجتماعی
3️⃣ امداد حوادث
4️⃣ ورود به فرهنگ و اندیشه و هنر
5️⃣ نگاه گسترده به جغرافیای مقاومت
6️⃣ تلاش برای حفظ معنویت
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽انتشار به مناسبت سالروز تأسیس #سپاه_پاسداران
🔸لحظه اشک ریختن همزمان رهبر معظم انقلاب و #شهید حاج قاسم سلیمانی با نوحه خوانی حاج صادق آهنگران در دیدار فرماندهان سپاه ۹۴/۶/۲۵
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📂 انتشار سند نیم سوخته #اولین_اساسنامه_سپاه_پاسداران
◀️ به مناسبت سالروز تأسیس #سپاه_پاسداران
🔹این سند نیمسوخته مربوط به اولین #اساسنامه_سپاه است که پس از شهادت #شهید_یوسف_کلاهدوز قائممقام وقت فرمانده کل سپاه از کیف ایشان پیدا شد.
🔸 آن زمان شهید یوسف کلاهدوز ازجمله اعضای شورای فرماندهی سپاه بود که بهطور مرتب روی تنظیم بندهای اساسنامه سپاه کار میکرد و همیشه یک نسخه از آن را همراه خود داشت. به دنبال شهادت ایشان و جمعی از فرماندهان عملیات ثامنالائمه (ع) این سند بهصورت نیمسوخته از کیف این شهید سعید بهدستآمده و توسط کارشناسان آرشیو مرکز(اسناد و تحقیقات دفاع مقدس) ترمیم و بازسازی گردیده است.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⁉️راهآهن سراسری؛ خدمت یا خیانت؟
◀️در آستانه تاجگذاری رضا میرپنج
🔹یکی از مهمترین لایحههایی که در سال1305 شمسی به مجلس ارائه شد، لایحه تأسیس #راه_آهن_سراسری بود. طبق این قانون دولت موظف شد که برای تهیه مقدمات لازم این مسأله را به اطلاع #ممالک_خارجی برساند و در این زمینه با شرکتهای خارجی مکاتبه کند. همچنین برای تهیه مقدمات کار از متخصصین داخلی و مهندسین کشورهای بی طرف استفاده شود.
🔹راهآهن سراسری ایجاد شد اما تا سالها استفاده مقرون به صرفهای نداشت. #حسین_مکی در کتاب تاریخ بیست ساله ایران نقل میکند که احمدشاه در پاسخ به پیشنهاد انگلیسیها برای مفتوح ساختن باب مذاکره در مورد کشیدن راهآهن گفت: «راهآهنی که به صلاح و صرفه ایران است، راهآهنی است که از دزداب (زاهدان فعلی) شروع میشود و مسیر آن به اصفهان و تهران باشد و از آنجا به اراک و کرمانشاه متصل شود، یعنی از شرق به غرب ایران، چنانکه از زمان داریوش هم راه تجارت هندوستان در آسیا و سواحل مدیترانه همین راه بوده است و این راه برای ملت ایران نهایت صرفه را از لحاظ #تجارت خواهد داشت، ولی راهآهن عراق به منجر خزر فقط جنبه نظامی و سوقالجیشی دارد و من نمیتوانم پول ملت را گرفته یا از کشورهای خارج وام گرفته و صرف راهآهنی که فقط جنبه نظامی دارد نمایم.» (تاریخ بیست ساله، ج ۷، ص ۵۶)
🔸با اینکه همگان به #سودمندی راهآهن شرق و غرب چه از لحاظ تجاری و چه از لحاظ نظامی، آگاه بوده و اعتقاد داشتند که این مسیر کاربردهای فراوانی دارد، ولی رضاشاه آن را نپذیرفت. #دنیس_رایت در کتاب انگلیسها در میان ایرانیان مینویسد: «جولیوس دو رویتر از میان جنبههای متعدد امتیاز وسیع و همه جانبهای که در سال 1872 از شاه کسب کرده بود، در وهله نخست به راهآهنی دل بسته بود که امید داشت بین دریای خزر و خلیج فارس بکشد. دولت بریتانیا از خطری که روسیه را متوجه ایران ساخته بود، بیش از پیش نگران شده بود. سخت عقیده داشت که چنانچه راهآهنی بین خلیج فارس و درون ایران موجود نباشد، کمک نظامی بریتانیا به ایران در صورت حمله روسیه از شمال غیرممکن خواهد بود.»(انگلیس ها در میان ایرانیان، ص۱۲۰)
🔹با بررسیهایی که صورت گرفت میتوان گفت، اگرچه قرارداد 1919 در تیرماه 1299 لغو شد، اما انگلستان با روی کار آوردن رضاخان تمام بندهای این قرارداد را به نحو دیگری و از طریق وی اجرایی کند. با این نکات باید گفت راهاندازی راهآهن سراسری خدمت رضاخان بود اما خدمت به دولت بریتانیا و البته خیانتی به اموال عمومی ملت ایران.
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ سگ زرد برادر شغال است.
🔹 با توجه به فساد و ضعف سلسله قاجار، مردم نسبت به انقراض #حکومت_قاجار و روی کار آمدن دولت جدید، شوق و اشتیاق چندانی نداشتند و البته ناراحتی شدیدی که قابل بیان باشد نیز وجود نداشت.
🔸 این بدان معناست که مردم نه حامی و پشتیبان دولت #رضاخان بودند و نه انقراض سلسله قاجار مورد خواست و حمایت آنان بود و همانند موقعیتهای مشابه در هر جای دیگر جهان، این طبقات و گروههای صاحب نفوذ جامعه و همچنین حمایتهای خارجی برخی کشورها در راستای منافع ملی خودشان بوده است که بیشترین اهمیت را در انقراض سلسله قاجار داشته است.
🔹در اصفهان مردم ظاهراً به کلی بی علاقه بودند، در #مشهد، شور و علاقه چندانی برای این مراسم وجود نداشت و مردم تغییر سلطنت را نشانه پیروزی انگلیسیها و شکست روسها تلقی میکردند. در #تبریز، استقبال سرد بود و مردم میگفتند تلگرامهای خواستار تغییر سلطنت که پیشتر فرستاده شده بود، کار یک دار و دسته کوچک بود. در #کرمان، هیچکس جرئت نمیکرد نظر مخالفی ابراز دارد، هرچند آنها فکر میکردند تقصیر خود قاجار بود، اما نگران تقویت بیشتر قدرت نظامی بودند. در #رشت هیچ هیجانی وجود نداشت. جماعت تهران نیز این واقعه را به شوخی میگرفتند و میخواندند: «این که سَرَت گذاشتن- سر به سرت گذاشتن». در مجموع به نظر میرسد که مردم عادی از سقوط قاجاریه ناراحت نبودند، اما به روی کار آمدن دودمان جدید نیز روی خوشی نشان نمیدادند. (تجدد آمرانه: جامعه و دولت در عصر رضاشاه، ص۳۶_۳۷)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⚫️گزارش وزیر مختار ایالات متحده آمریکا از مراسم تاجگذاری رضاخان
◀️4اردیبهشت؛ سالروز تاجگذاری شوم رضا میرپنج
🔹4اردیبهشت1305 #روز_شوم تاجگذاری رضاخان پهلوی بود. سلطنتی که قطعا به خاطر شایستگی رضا میرپنج نبود بلکه به خاطر زد و بند و #وطنفروشی وی در مقابل بیگانگان بود.
🔸وابستگی #رضاخان آنقدر آشکار بود که « #موری » کاردار وقت سفارت ایالات متحده آمریکا به تبانی بین رضاخان و انگلستان تصریح میکند. به متن سند زیر توجه کنید:
🔹«رابطه رضا شاه و بریتانیا به کودتای سال 1921 باز می گردد. روسها همواره نسبت به این ارتباط مظنون و حتی به هنگام عزيمت رضا [خان] به جنوب برای سرکوب شیخ محمره بسيار نگران بودند. گذشتن از جان دستپرورده انگليسیها در آن زمان اين گمان را قوت بخشيد که او به #تفاهمی_محرمانه با انگليسیها رسيده و با آنها تبانی کرده است.... بديهی است که [انگلیسیها] اشتياق زيادی برای سرنگونی خاندان قاجار و سلطنت او نشان دادند.
🔸نمیتوان از این واقعیت چشم پوشید که چنین رويدادی برای #روسها بسیار ناخوش آیند بود زیرا آنها طبيعتاً مخالف #حکومت_پادشاهی هستند و ترجيح میدادند که نوعی #حکومت_دموکراتیک در ایران برقرار شود. ولي چون استقرار چنين حکومتی ممکن نبود، مسلماً ترجيح میدادند که #قاجارها بر سر کار بمانند زيرا آنها هیچگاه خود را چندان ضد روس نشان ندادهاند...
🔹 رضا شاه رسیدن به تاج و تخت را #مدیون_انگليسیهاست، بديهی است در صورت تهديد موجودیت رژیمش از جانب شمال کمک چندانی از دست انگلیسیها برنمیآید.»( از قاجار به پهلوی، بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا ص408-407)
🔸در هر صورت رضاخان با حمایت بیگانه و وطنفروشی تاریخی به قدرت رسید و 4اردیبهشت1305 تاجگذاری کرد. #فیلیپ_هافمن، وزیر مختار وقت ایالات متحده آمریکا در خصوص مراسم تاجگذاری وی گزارشی را تهیه و ارسال نمود.
🔹بخشی از این گزارش:
« #مراسم_تاجگذاری شاهنشاه امروز بعد از ظهر برگزار شد. مراسم ديدار هيأت ویژه ما با شاه و اهدای تمثال [رياست جمهور آمريکا] امروز صبح انجام شد.» ژنرال هری ای. اسمیت از جمله افراد حاضر در هيأت آمريکايي بود که تمثالی از رئیسجمهور کولیج با قابی تمام طلا به شاه جدید تقدیم کرد.
🔸به دلیل مشکل نور و فضا امکان عکسبرداری مناسب از جشن فراهم نیامد، و فقط خبرنگاران روزنامه لندن #دیلی_میرور توانستند عکسهای خوبی تهیه کنند، زیرا بر اساس اطلاعات واصله جایگاهی بسیار بهتر از جایگاه عکاسان آمريكایی و #ایرانی به آنها داده بودند. مراسم بینهايت جالب و پر زرق و برق بود، هر چند فضای کافی و مدیریت مناسب میتوانست مراسم را بسيار مهيجتر و نمايشیتر کند...هنوز هيچ نشانهای از اينکه شاه الهامگر مردم ايران بوده و يا وفاداری آنها را به خود جلب کرده باشد وجود ندارد.
🔹لازم به ذکر میدانم که پيشرفت صاعقهوار او و رسيدنش به قدرتی که مردم نادان آن را فقط حقی موروثی میدانند چندان به مذاق تودههای محافظهکار و محروم ايران خوش نيامده است، و در ميان قشر روشنفکرتر هم که قاعدتاً بايد از اين اتفاق خرسند باشد هيچ احساسی بجز خصومت و تنفر ديده نمیشود.»( از قاجار به پهلوی، بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا ص412-410)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️آمریکا در غرقاب #جهنم_طبس
◀️«باز خوانی #شکست_آمریکا در صحرای #طبس»
🔹بازخوانی پرونده قطور حمله نظامی آمریکا به طبس خاصه مدارک به دست آمده از هلیکوپترهای به جا مانده در صحرای طبس و حوادث و توطئههای بعدی علیه جمهوری اسلامی، صاحب نظران علوم سیاسی و تاریخ را بر آن داشت تا تصور کنند که به احتمال قریب به یقین هدف از این عملیات تجاوزکارانه تنها آزاد سازی جاسوسان آمریکایی و کشتن دانشجویان مسلمان پیرو خط امام نبوده است.بلکه فراسوی این مقصود،طراحان و مجریان آن اهداف شوم دیگری را نیز در سر میپروراندهاند که در یک جمعبندی کلی می توان از این موارد نام برد:
🔸۱) انجام کودتا در ایران( در صورت موفقیت عملیات دلتا به طور همزمان یا تسریع در انجام کودتا پس از آزاد سازی گروگانها)
🔹۲) بمباران فرودگاهها و پایگاههای نظامی ایران
🔸۳) تسکین افکار عمومی آمریکا که در مدت گروگانگیری به شدت سرخورده، ذلیل و درمانده شده بودند.
🔹۴)جلب رای و نظر مردم آمریکا به نفع کارتر برای پیروزی در انتخابات دوره دوم ریاست جمهوری اش.
🔸۵) نمایش قدرت در مقابله با انقلاب اسلامی و اثبات آسیب پذیری آن
🔹۶) تشجیع، تحریک و تقویت ضد انقلاب داخلی ( اعم از کمونیست ها،ملیگراها،لیبرالها، منافقین و..) برای تشدید مبارزه با انقلاب اسلامی.
🔸با مطالعه در آثار آمریکاییها بیش از پیش به زبونی و ذلت استکبار جهانی پی می بریم.
🔹کارتر رئیسجمهور سابق آمریکا اعتراف می کند که « سال آخر ریاستجمهوری برای من یک سال جهنمی بود»
◀️برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر می گوید: احتیاج به گفتن ندارد که شکست ماموریت نجات( حمله نظامی آمریکا یه طبس) تلخ ترین نا امیدی من در چهار سال خدمتم در کاخ سفید بود.
🔸 ماجرای مفتضح ایران یکی از سه عامل مهم شکست کارتر بود؛ این ماجرا احساس نا امیدی ملی را برانگیخت.
🔹هامیلتون جردن رئیس ستاد کاخ سفید: تصور اینکه گروهی از داوطلبان نجات گروگانها، خود جان باخته اند و در یک بیابان دور در آن سوی دنیا به خاک هلاکت افتاده اند، چون کابوسی بر فکر و روح من سنگینی می کرد
🔸سرهنگ چارلی بکویث فرمانده عملیات نافرجام آمریکا در ایران:« من از اینکه در نقطه ای در کویر ایران دستگیر شوم وحشت دارم..آخر چه کسی دلش می خواهد کاری که آنچنان سخت برای انجامش(حمله به ایران) تلاش می کردیم، اینچنین خاتمه یابد.»
🔹باری روبین کارشناس مسائل خاورمیانه و عضو مرکز تحقیقات استراتژیک دانشگاه جرج تاون آمریکا:«ماجرای طبس یک شکست دردناک برای کارتر و یک پیروزی بزرگ برای ایران بود..و موقعیت بین المللی آمریکا را به شدت تضعیف کرد»
🔸 عکس العمل قاطعانه امام خمینی (ره)
اینجانب کرارا گفته ام کارتر برای وصول به ریاست جمهوری حاضر است به هر جنایتی دست بزند و دنیا را به آتش بکشد، شواهد آن یکی پس از دیگری ظاهر شده و می شود...کارتر باز احساس نکرده با چه ملتی روبروست و با چه مکتبط بازی می کند.ملت ما ملت خون و مکتب ما جهاد است..کارتر باید بداند که حمله به آیران موجب قطع نفت از تمام دنیا خواهد شد و دنیا را بر ضد او بسیج می کند..اینجانب به کارتر اخطار می کنم که اگر دست به این کارهای ابلهانه بزند، کنترل این جوانان مسلمان و مبارز که نگهبان جاسوسان جاسوس خانه هستند برای ما و دولت امکان ندارد و مسئول جان آنان،شخص اوست( صحیفه امام ،ج۱۲ص ۲۵۶)(فصلنامه پانزده خرداد،ش۳۱،بهار ۹۱)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⚫️درگذشت عالم پارسا مرحوم آیتالله امینی
🔹پنجم اردیبهشت خبر درگذشت آیتالله ابراهیم امینی منتشر شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی روز بعد؛ ششم اردیبهشت پیام تسلیتی به این مناسبت صادر کردند:
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
🔹درگذشت عالم مجاهد و پارسا مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی رضواناللهعلیه را به حوزهی مبارک قم و فضلا و علاقمندان و مستفیدان از آثار قلمی آن مرحوم و بویژه خاندان مکرّم ایشان تسلیت عرض میکنم. عمر بابرکت این عالم بزرگوار یکسره در راه علم و کسب و نشر معارف اسلامی و نیز مجاهدت سیاسی و اجتماعی و حضور فعال در مناصب رسمی نظام جمهوری اسلامی همچون امامت جمعه و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و مجامع تصمیمگیر حوزوی، مصروف گردیده است، همچنانکه سلوک فردی ایشان نمونهی چشمنوازی از پارسائی و پرهیزگاری و بیاعتنائی به جاذبههای مادی را مجسّم ساخته است. رحمت خدا بر این روحانی انقلابی و صادق و مجاهد باد. از خداوند متعال مغفرت و رضوان الهی برای ایشان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸مرحوم آیتالله امینی: انتخاب [آقای منتظری] مقرون به صواب نبود
◀️ ماجرای قائممقامی آقای منتظری از زبان مرحوم امینی/1
🔹 #خبرگان_نظام، با هدف رفع فتنه و تهدید #آینده_انقلاب بعد از چهار جلسه مفصل چهارساعته در اجلاسیه سوم خبرگان و یک جلسه فوقالعاده با حسن ظنی که به آقای منتظری داشتند وی را برای این امر انتخاب نمودند. اما به گفته آیتالله امینی،«با همه این دقتها و رایزنیها انتخاب ایشان به قائممقامی، مقرون به صواب نبوده» است. (روزگار قائم مقامی ص53)
🔹🔹🔹
www.Bonyadtarikhbook.ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.