1_364951940.mp3
7.76M
🎙صدای قیام
🔴 #قیام_قم؛ برش صوتی از کتاب «نهضت امام خمینی»؛ به مناسبت سالگرد قیام خونین 15خرداد
«خبر توقیف امام، برقآسا در سراسر قم پیچید و توفانی از خشم در میان تودههای مسلمان و انقلابی این شهر مذهبی برانگیخت. مردم قم در حالیکه اشک میریختند و بر سر و سینه میزدند، رو به خانه امام نهادند و در مقابل خانه اجتماع کردند.
هنوز آفتاب 15خرداد سر از افق بر نیاورده بود که کوچه پر از جمعیت انبوهی پوشیده شد. مردم آشفته و خشمگین گاهی اشک میریختند و بر سر میزدند و زمانی همانند شیر میغریدند و علیه شاه و هیأت حاکمه شعار میدادند و اظهار تنفر و انزجار میکردند.
دیری نپایید که...»(نهضت امام خمینی ج1 ص517-515)
سالگرد قیام خونین 15 خرداد است. قیامی که به فرموده امام برای همیشه عزای عمومی اعلام شده است. خوانش دوباره این قیام تاریخی و ابعاد شگفتانگیز آن برای آشنایی با حقیقت قیام امام خمینی و ملت ایران بسیار مفید خواهد بود.
🎙#صدای_قیام را از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بشنوید.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸15خرداد؛ شمارش معکوس برای سقوط شاه
🔴قیام خون/1
▫️گروه ها و سازمان های سیاسی و وفاداران به شاه و رژیم پادشاهی سالیان درازی با دنبال کردن سیاست مسالمت آمیز و مبارزه در چارچوب قانون اساسی نظام #مشروطه_سلطنتی، خواهان آزادی انتخابات، آزادی مطبوعات و اجرای قانون اساسی بودند و بدین گونه رژیم شاه را از خطر براندازی دور نگاه می داشتند.
▪️قیام 15 خرداد به این گونه مبارزه های بی ثمر پایان داد و شعار «شاه باید سلطنت کند، نه حکومت» را به زباله دان تاریخ افکند. شمارش معکوس برای سقوط شاه از آن برهه آغاز شد و دریایی از خون میان شاه و ملت جدایی افکند. (نشریه 15 خرداد، دوره سوم، سال دهم، شماره 35، مقاله قیام 15 خرداد، ویژگی ها و دستاوردها، حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی)
#قیام_15_خرداد
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸اسلامخواهی قیامکنندگان 15خرداد
🔴قیام خون/2
▫️15 خرداد برای اسلام بود و به اسم اسلام بود و به مبدأیت اسلام و راهنمایی روحانیت و همین جمعیتها که الآن اینجا هستند. اینها بودند که 15 خرداد را به وجود آوردند. همین سنخ جمعیت بودند که 15 خرداد را به وجود آوردند. و همین سنخ جمعیت بودند که کشته شدند. همین طبقه از افراد اسلامی بودند که برای اسلام قیام کردند و هیچ نظری جز #اسلام نداشتند #15_خرداد را به وجود آوردند.
▪️همین جمعیتی که مقصدی غیر از اسلام ندارند در تعقیب 15 خرداد تا حالا دنبال کردند. از همین جمعیت که مقصدی غیر از اسلام ندارند امید آن است که تعقیب کنند و نهضت ما را به ثمر برسانند.(15خرداد1358، صحیفه امام ج8 ص54-53)
#قیام_15_خرداد
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
پاسخ تاریخی امام خمینی به شبهات علیه شورای نگهبان
تبارشناسی برخی منتقدان داخلی شورای نگهبان و پاسخ به آن/
به مناسبت موج جدید هجمهها علیه شورای نگهبان در آستانه #انتخابات1400
🔹بعد از سخنرانی 14خرداد مقام معظم رهبری برخی جریانات سیاسی که از مشارکت کاندیداهای ناکارامد خود ناامید شدند، با برداشتی تحریفآمیز از سخنان رهبری تلاش کردند بار دیگر کینههای خود را علیه شورای نگهبان و نظارت استصوابی آن بروز دهند.
برخی شخصیتها و جریانات سیاسی ادعا میکنند که نظارت استصوابی در زمان امام خمینی نبود و در دوره بعد اضافه شد. به موارد زیر توجه کنید:
حسن روحانی:
بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی مجلس اول بود. در آن مجلس، نظارت به این شکل وجود نداشت و حتی شورای نگهبان و این همه دفاتر نظارتی وجود نداشت و همه از جناحهای مختلف آمدند و ثبت نام کردند؛ حتی منافقین هم در آن انتخابات ثبت نام کردند. همچنین گروههایی مانند دفتر هماهنگی، نهضت آزادی و جبهه ملی نیز ثبت نام کردند و بهترین انتخابات و بهترین مجلس ثمره آن بود.(پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری | 17مهر1398)
علی ربیعی:
وقتی ناظرین انتخابات مجلس اول در اسفند ۵۸، هیچ یک از احزاب و جریانهای سیاسی جامعه را در معرض حذف قرار ندادند چه مفهومی از «نظارت» را در ذهن داشتند؟ در آن روزها مرکب قانون اساسی هنوز خشک نشده بود و هنوز پدران قانون اساسی در میان ما بودند. بنابراین طبیعی است که فکر کنیم آن ناظرین چنانچه در قانون اساسی نیز منعکس شده حق نظارت وحاکمیت بدون قید و شرط را از آن خود ملت میدانستند.(خبرآنلاین | 28دی1398)
سیدعبدالواحد موسوی لاری-عضو مجمع روحانیون مبارز:
بعد از جنگ ما با پدیده ای به نام نظارت استصوابی مواجه شدیم؛ این موضوع اتفاقی بود که از سال ۱۳۶۹ الی ۱۳۷۰ با تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی شروع شد و بعد هم به قانون تبدیل شد. در اینجا بود که ما با مشکل مواجه شدیم. (جماران | 1399.11.22)
هادی خامنهای:
شاید الان وقت آن باشد که مدافعان نظارت استصوابی بدون نگاههای جناحی و سلیقهای بررسی کنند این نوع نظارت که در زمان امام جاری نبود، تا چه اندازه در بهبود روند انتخابات و مشارکت مردم تأثیر داشته است؟(جماران | 1399.11.18)
حسین مرعشی-سخنگوی حزب کارگزاران:
نظارت استصوابی از آنجا که قانون نیست بلکه تفسیر شورای نگهبان است مسأله ساز شده است. (خبرآنلاین | 14مرداد1398)
◀️پاسخ امام به شبهات:
عناصر نامبرده و همقطاران سیاسی آنها ادعا میکنند که شورای نگهبان در زمان امام خمینی(قدس سره الشریف) جایگاه نظارتی نداشت یا دور نخست انتخابات ریاستجمهوری را بعنوان نمونه مطلوب از برگزاری انتخابات در ایران میشمارند.
این در حالی است که مطابق نص صریح امام؛ اولین انتخابات ریاستجمهوری تنها یک #استثنا بود و شورای نگهبان بر اساس قانون وظیفه نظارت استصوابی بر نامزدهای انتخاباتی را دارد.
🔲 امام خمینی در پیام 14دی1358 مسئله احراز صلاحیتها ره بعنوان یکی از شئون شورای نگهبان برشمردند و فرمودند:
«...با اینکه در این دوره به حسب قانون اساسی مصوب از ناحیۀ ملت، تصدیق صلاحیت رئیس جمهور و واجد بودن شرایط او به عهدۀ اینجانب است، به واسطۀ بعضی مصالح و جهات لازم المراعاة، از آن جمله وضع استثنایی که کشور دارد، لازم است در این امر مهم حیاتی تأخیر نشود. از طرفی شناسایی بیش از 120 نفر محتاج به زمانی طولانی است؛ و تأخیر در این حالِ استثنایی به صلاح ملت و کشور نیست، به این جهت و جهات دیگر اینجانب امر صلاحیت و انتخاب را به ملت واگذار نمودم که خود سرنوشت خود را تعیین کنند.
در دوره های آینده که ان شاءالله استقرار کامل حاصل شد، به حسب قانون اساسی باید این امر به وسیلۀ شورای نگهبان عمل؛ و آنان هستند که باید تشخیص صلاحیت رئیس جمهور را به حسب موازین قانونی بدهند...»(صحیفه امام ج12 ص11)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸مرز ملت و اجنبیزدهها
🔴قیام خون/3
ای غربزده ها! ای #اجنبیزدهها ! ای انسانهای میان تهی! ای انسانهای بی محتوا! به خود آیید همه چیز خودتان را غربی نکنید...هیچ یک از شما در راه رسیدن بشر به حقوق خودش فعالیت ندارد. آنکه فعالیت دارد همین جمعیتی هستند که امروز قیام کرده و 15 خرداد قیام کرد. اینها برای بشر دلسوزند؛ برای اینکه مسْلمند. اینها مسْلمند. اسلام برای بشر دلسوز است. شما که مسیرتان غیر اسلام است برای بشر هیچ کاری نمی کنید، می نویسید و می خواهید نهضت را منحرف کنید، می گویید تا نهضت را منحرف کنید. (15خرداد1358، صحیفه امام ج8 ص56)
#قیام_15_خرداد
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
12.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پرهیز رئیسجمهور از خوی کاخنشینی
◀️امام و رأی ملت/6
🏴پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی
امام خمینی قدس سره الشریف:
آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد آن روز است که ما باید فاتحه دولت و ملت را بخوانیم...
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔻لزوم پایبندی به فقه جعفری
🏴شهادت حضرت امام صادق علیهالسلام تسلیت باد!
امام خمینی قدس سره الشریف :
معرف حضرت صادق- سلام اللَّه علیه-...خود وجودش معرف است. این فقهی است که با زبان ایشان بسط پیدا کرده است که برای احتیاج بشر از اول تا آخر، هر مسئله ای پیش بیاید، مسائل مستحدثه، مسائلی که بعدها خواهد پیش آمد، که حالا ما نمی دانیم، این فقه از عهده جوابش بر می آید و هیچ احتیاج ندارد به این که یک تأویل و تفسیر باطلی بکنیم.
خود فقه، خود کتاب و سنت، خود فقهی که اکثرش را حضرت صادق- سلام اللَّه علیه- بیان فرموده است، این فقه همه احتیاجات صوری و معنوی و فلسفی و عرفانی همه بشر را در طول مدت الی یوم القیامه [تأمین کرده،] این محتوایش این طور است. اینها معرفی است که خود اینها معرف این بزرگواران اند و ما نمی توانیم که از آنها تعریفی بکنیم که لایق آنها باشد. (19آبان1366، صحیفه امام، ج 20، ص 409)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1.mp3
5.37M
🎙تهران در خون!
#روایت_ویژه مورخ خبیر انقلاب اسلامی حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از قیام تهران در 15خرداد1342
بخش اول
▫️خبر دستگيرى امام، تلفنى به مقامات برجستۀ روحانى، ملى و سياسى پايتخت رسيد. ساعتى بعد اين خبر در سراسر تهران مثل بمب صدا كرد. تودههاى مسلمان با شنيدن اين خبر مُدهش و باورنكردنى از خانهها بيرون ريختند، مغازهها و دكاكين تعطيل شد.
▪️شور و غلغله همراه با قهر و خشم و غضب سراسر پايتخت را فراگرفت. دانشجويان كلاسها را ترک گفته در محوطه دانشگاه به تظاهرات پرداختند. واكنش بازداشت امام خمينى در تهران قبل از هر جاى ديگر در دانشگاه بروز كرد. #دانشجويان_غيور با تظاهرات دستهجمعى و شعارهاى انقلابى از دانشگاه خارج شدند و دامنۀ تظاهرات را به خيابانها كشانيدند و با فرياد: «خمينى را آزاد كنيد» شور و احساسات تودههايى را كه هنوز از دستگيرى امام بىخبر بودند برانگيختند. پليس، دانشگاه را تعطيل كرد و با تانک و توپ در محاصره قرار داد...
◀️برگرفته از کتاب نهضت امام خمینی دفتر نخست
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻پرهیز از اختلاف برای جلب رای
◀️امام و رأی ملت/7
امام خمینی قدس سره الشریف:
اگر ریاستجمهور خوب باشد آن است که به ملت خدمت کند و اگر بد باشد آن است که راه جهنم را باید بپیماید. خیلی در صدد این نباشید برای اینکه یکنفر میخواهد بیشتر رأی بیاورد یکی کمتر رأی بیاورد به هم بریزید و جنگ و نزاع باشد و اسباب ناراحتی همه را فراهم کنید.
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db