فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی📽
تذکر حجةالاسلام #پژمانفر #نماینده_انقلابی مجلس٬ نسبت به انتشار کتاب پرغلط و تحریف آمیز #الف_لام_خمینی
این کتاب چهره ای لیبرال و سیاست باز و تاریک از امام عزیز ارائه داده است.
چرا مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام عکس العمل نشان نمی دهد؟
چگونه به چنین کتاب پرغلطی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی داده اند؟
✅ با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم
⭕️ چرا امام خمینی درخواست هجرت به نجف آیت الله حکیم را رد کرد..؟
♨️ بازخوانی نامه معروف«۴۲/۱/۲۳» امام به مرجعیت اعلای شیعه در نجف
🔹 بعد از ماجرای فیضیه و هتک حرمت روحانیت مبارز و توهین به شانیت مراجع تلگرامی از نجف و از سوی آیت الله حکیم به قم رسید که در آن از علما خواسته بود تا به نجف مراجعت کرده تا بتواند رای خود را درباره دولت صادر نماید ولی بی شک یکی از نقاط عطف در تاریخ انقلاب اسلامی پاسخ با درایت امام به نامه آیت الله حکیم در مهاجرت از ایران و خالی نکردن میدان برای رژیم بود.
چرا امام ره نپذیرفتند...؟
🔸۱) اینکه ما هرگونه راه بازگشت و عقبگرد را پشت سر خود خراب کرده ایم و جز ادامه راهی که در پیش گرفته ایم راهی نداریم و می دانیم که در این راه مقدس به یکی از دو نیکوترین فرجام #احدی الحسنیین که پیروزی یا شهادت است، دست خواهیم یافت که البته شهادت، خود نوعی پیروزی و مقدمه پیروزی نهایی می باشد.
🔹۲) با استدلال به کلام امام حسین علیه السلام: "انی لا اری الموت إلا السعاده و لا الحیوة مع الظالمین الا برم ا "این حقیقت را به علما و روحانیون و ملت اسلام یاد آور شد که داشتن زندگی آرام و آسوده، در کشوری که دودمان جنایت پیشه پهلوی حکومت می کنند، ننگی است که پیروان راستین قرآن، هرگز آن را نمی پذیرند و مرگ با عزت و شرافت را از زیستن در سایه حکومت رژیم شاهنشاهی ترجیح می دهند.
🔸۳) دست اتحاد و استمداد به سوی علما و آنانی که بر مسند قیادت و زعامت نشسته بودند، دراز کرد و این نکته را به آنان یاد آور شد که در صورت وحدت کلمه ملت اسلام، بویژه علمای اعلام، توطئه های استعماری و ارتجاعی رژیم شاه و استعمارگران ،محکوم به شکست است و علة العلل اوضاع نابسامان جامعه اسلامی و روحانیت، همانا تفرقه افکنی و فرار از مسئولیت بعضی از مقامات روحانی است، نه قدرت نظامی دشمن!
نهضت امام خمینی ره، ج۱، ص۴۲۰
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم
🔆داستان تولد یک «مفهوم»🔆
🔵«جمهوری اسلامی» و انقلاب ۵۷ فرزند مکتب اسلام ناب محمدی و امام خمینی (قدس سره) و ملت ایران است امّا این انقلاب آنقدر بزرگ و اثرگذار بود که حتی تاریخ تولد مفهوم آن نیز به قضیهای چالشی و جذاب بدل شده است و غربگرایانی چون ابراهیم یزدی میخواهند پیدایش این مفهوم را به اسم خود بزنند امّا اسناد تاریخی چیز دیگری میگوید...
🔹اگر میخواهید بدانید ایده «جمهوری اسلامی» توسط چه کسانی مطرح شد و در چه زمانی به وجود آمد به شما خواندن کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» را پیشنهاد میدهیم. کتابی که در چاپ اول خود جنجالها و چالشهایی را به وجود آورد و بزرگان را به واکنش واداشت، از #آیتالله_محمد_یزدی که مدت کوتاهی پس از چاپ کتاب به دفتر بنیاد تاریخپژوهی تماس گرفتند و اسناد ادعاهای خلاف واقع #ابراهیم_یزدی را خواستند؛ تا سایر افراد نامدار حاضر در متن مبارزه و #انقلاب که با تکیه به اطلاعات تاریخی و مشاهدات عینی خود محتوای کتاب را تأیید کردند و برخی دیگر که به مخالفت و واکنش منفی نسبت به این کتاب پرداختند.
🔹خوشبختانه با استقبال مخاطبان فرهیخته این کتاب به چاپ چهارم رسید. شما نیز برای تهیه آن میتوانید با شماره تلفن:
☎️۰۲۱-۲۲۵۷۹۱۹۲ -تهران
☎️ ۰۲۵-۳۲۹۰۴۲۳۱-قم
تماس بگیرید.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️واکنش امام نسبت به شایعهپراکنی روزنامه اطلاعات/ خمینی را اگر دار هم بزنند تفاهم نخواهد کرد
◀️رژیم پهلوی پس از دستگیری امام قدس سره به خاطر فشار شدید داخلی و خارجی مجبور به آزادی امام قدس سره شد اما نمیتوانست این رهبر مخالفان را بدون هیچ برنامهای رها کند. بنابراین توطئه خود را تغییر داد و تلاش کرد شایعه کند امام با رژیم به تفاهم رسیده است. اما با واکنش شدید امام مواجه شد:
«چند روز است آزاد شده ام. فرصت مطالعه روزنامه نداشتم. در زندان فراغت داشتم و مطالعه می کردم تا اینکه روزنامه اطلاعات، مورخ سه شنبه ۱۸ فروردین ۴۳، را به من دادند...»
متن سرمقاله توطئهآمیز روزنامه اطلاعالات و واکنش امام قدس سره را از این پیوند بخوانید:
https://b2n.ir/59876
⁉️حاشیه:
آیا هدایتالله بهبودی به این اسناد تاریخی دسترسی نداشته؟ چرا او در الف لام خمینی سعی میکند شبهه تفاهم امام و رژیم را احیا کند؟
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆فرهنگیهای نهضت؛ دانشجویان انقلابی🔆
#انقلاب_اسلامی بر خلاف بسیاری از نهضتها و انقلابهای دیگر انقلابی دینی و در عین حال ملی بود. #انقلابی_مردمی و فراگیر با مشارکت اقشار و اصناف گوناگون.
◀️در این نهضت پر شور سهم فرهنگیان به ویژه دانشجوها نقشی پر رنگ و اثرگذار است. خوشبختانه اسناد این حضور موجود است و مخاطبان کاوشگر میتوانند به آن مراجعه کنند:
📖در کتاب « اسناد انقلاب اسلامی جلد ششم» اعلامیهها، اطلاعیهها، بیانیهها، پیامها، تلگرافها و نامههای مجامع فرهنگی و دانشگاهی را جمع کردیم تا بار دیگر با نگاهی به آن به انقلاب اسلامی-مردمیمان افتخار کنیم.
برای آشنایی بیشتر با کتاب «اسناد انقلاب اسلامی ج۶- گردآوری حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی» به پیوند زیر مراجعه کنید:
📎 https://b2n.ir/78445
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️سیره سیاسی آیتالله خویی⭕️
🔸علم تاریخ را شاید بتوان مهمترین علم در #جنگ_روایتها دانست. جنگی که با سلاح روایت؛ ذهنها را تسخیر و قلبها را فتح میکند.
🔹چند وقتی هست که #سکولارهای_حوزوی دست به کار شدهاند تا چهرهای بیتفاوت و سیاستگریز از علمای اعلام نشان دهند. برنامهای که متأسفانه در مورد آیتالله خویی هم پیاده شده و شاید کمتر کسی از #سیره_سیاسی ایشان خبر داشته باشد.
یکی از جلوههای بصیرت سیاسی #آیتالله_خویی موضع قاطع ایشان در قبال حمله اسرائیل به کشورهای اسلامی-عربی و جنگ شش روزه بود و ایشان در مواجهه با این حرکت خطرناک اسرائیل مسلمانان را به نبرد و نابودی این رژیم غاصب فراخواندند.
در همین زمینه رادیو بغداد(بخش عربی) در روز ۱۳۴۶/۳/۱۷ در ساعت ۲۰/۳۰ گفت و گویی را که با برخی از علمای نجف داشت، چنین پخش کرد:
🔴« مراجع تقلید و علمای اسلام در نجف اشرف #اعلام_جهاد بر ضد کافران و صهیونیستها صادر نمودند و از مسلمین جهان درخواست کردند که اسرائیل را از بین ببرند.
حضرت حجتالاسلام آیتالله سیدابوالقاسم خویی اظهار داشت«
من از مسلمانان جهان درخواست میکنم که همگی متحد شوند و یهودیان را از بین ببرند و از دولتهای اسلامی درخواست میشود که اختلافات خود را کنار بگذارند و متحد شوند تا دولت اسرائیل #نابود شود. من به مقامات ایرانی تلگرامی مخابره نمودهام و از آنها درخواست کردهام که از اعراب طرفداری نمایند.» (نهضت امام خمینی (قدس سره)،ج۲ ص۳۳۵)
#حوزه_انقلابی
#حوزه_سکولار
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
وقتی مجتبی طالقانی عروسک خیمه شب بازی منافقین می شود..
♨️به مناسبت ۲۵ فروردین ۱۳۵۸ و قهر مرحوم #آیت_الله_طالقانی در پی دستگیری فرزندش
⭕️پرده اول: با آشکار شدن ایدئولوژی #سازمان_مجاهدین بازتاب گسترده و هیجان بار آن تأثیرات روحی بسیاری در میان زندانیان سیاسی وارد نموده بود؛ از طرفی قرابت و نزدیکی میان زندانیان مذهبی و مارکسیست ها خود تأثیرات شرعی بر روند همزیستی می گذاشت. این در حالی بود که ساواک مترصد بود با درگیری میان زندانیان و از طرفی گرفتن حکم نجاست و واجب بودن جنگ با مارکسیست ها به قلع و قمع جوانان کشور بپردازند و در این بین به دنبال #استفاده_ابزاری از بعضی روحانیون بود تا به وسیله آنان فضای جامعه را ملتهب نماید..اما درایت مرحوم طالقانی بود که علی رغم خواست شفاهی از زندانیان مبنی بر مراعات احکام شرعی با آنان، به هیچ وجه حاضر نشد اعلامیه کتبی منتشر نمایند. او پیامبرانه در موضع خود به دفاع از مجاهدین و به مخالفت با این حرکت روحانیون پرداخت و با آنکه خود از صادر کنندگان اعلامیه نجاست مجاهدین بود ولی توصیه نموده بودند به جهت اینکه رویکرد ملت به جای مبارزه با شاه به سمت جنگ با مارکسیست ها نرود از انتشار آن خود داری نمایند.
⭕️پرده دوم:بعد از اینکه سازمان در #سراشیبی_سقوط قرارگرفت دست به هر کاری می زد تا خود را دوباره احیا کند از اینرو با پخش نامه #مجتبی_طالقانی به پدرش برای به دست آوردن آبروی از دست رفته و پوشاندن رسواییهای خود جوانی ناآگاه و بیدانش را بر آن داشت تا در نامه ای به پدر ، پذیرش #ایدئولوژی_الحادی خود را اعلام دارد تا در میان مردم اینگونه وانمود شود که چون پسر آقای طالقانی به اسلام پشت کرده و راه سازمان را پذیرفته است، بنابر این در درستی راه سازمان تردیدی وجود ندارد!! بی خبر از اینکه ملت مسلمان می دانند که نه پسر طالقانی از #پسر_نوح داناتر است نه طالقانی از حضرت نوح به خدا نزدیکتر.(شوریدگی در تذبذب، سید حمید روحانی،صص ۱۹۸ تا۲۰۲)
⭕️پرده سوم: فارغ از هرگونه قضاوت پیرامون عملکرد قهرگونه مرحوم طالقانی هیچگاه امام جنس مرحوم طالقانی را با اطرافیان او یکی ندیدند و او را تا آخرین لحظه عمر از دایره انقلاب دور ندیده و ابوذر انقلاب نامیدند.
@Binyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻سیل و تاجگذاری ملوکانه🔻
📜«روزنامه کیهان ۲ آبان ۱۳۴۶:
سیل اخیر #مازندران هزاران رأس دام را نابود کرد و صدها هکتار زمین زراعتی و باغ و مرتع را به کلی از بین برد. با وجود آنکه طوفان و رگبار اکنون در بسیاری از #نقاط_سیلزده فرونشسته، هنوز دهها قریه در محاصره آب مانده است و دسترسی به پارهای از این قراء امکانپذیر نیست. طغیان نکارود ساری که بر اثر جاری شدن #سیلاب صورت گرفت خسارات فراوان به بار آورد. این رود در مسیر خود قرای عزتالدین، دول مرزی، چمارتپه، حلوشارل، بای کلا، طبقده، گیلهوا، برزینآباد، و چند ده دیگر که در هر کدام حداقل ۱۰۰ خانوار زندگی میکردند به کلی در هم کوبید. شدت آسیب و ویرانی در دهات مزبور به حدی بود که حتی یک خانه سالم بر جای نماند.
گفته میشود #تلفات دام در روستاهای سیلزده به ۲۰.۰۰۰ گاو و گوسفند و اسب و بز میرسد.
پارهای از دهات هنوز در محاصره آب است و در یکی از این قراء تمام راهها از بین رفته و دسترسی به قریه مزبور ممکن نیست. با تمام کوششی که به عمل آمده هنوز از سرنوشت اهالی این قریه اطلاعی در دست نیست.»(نهضت امام قدس سره ج۲ ص۴۱۳)
🔵گزارش روزنامه کیهان از سیل سال ۱۳۴۶ را خواندیم. طبیعی است که در این پیشامد باید همه نیروها از دولت تا نیروهای نظامی و انتظامی و مردم بسیج شوند تا مشکلات سیلزدگان کم و کمتر شود اما در آن روزها همه نیروها بسیج شده بودند برای یک مسئله: تاجگذاری ملوکانه جناب محمدرضا پهلوی. به گونهای که روزنامهها در خصوص مازندرانِ سیلزده بیاعتنا به مشکلات مردم مینویسند:
◀️«آذینبندی پرشکوه به شهرهای مازندران جلوه خاصی بخشیده است» و
◀️«شهرهای مازندران به مناسبتهای جشنهای فرخنده تاجگذاری غرق در نور است.» (همان)
و این امر کاملا طبیعی است؛ در آن زمان نه #سپاه بود که به داد مردم برسد نه #ارتش اجازه فعالیتهای مردمی داشت و نه #فرهنگ_جهادی وجود داشت که گروههای مردمی را در قالب #اردوهای_جهادی به حرکت بیندازد. در آن زمان تنها یک چیز مهم بود:«تاجگذاری ملوکانه جناب محمدرضا»
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴معامله قرن یا شکست قرن؟!
⭕️روایتی کوتاه از مبارزه تاریخی مردم ایران علیه اسرائیل
«[سالها پیش از انقلاب نیز] مردم در هر مناسبتی و به هر بهانهای، علیه #اشغالگران فلسطین دست به تظاهرات میزدند، اعلامیه و تراکت پخش میکردند و نیز برای ضربهزدن به منافع صهیونیسم در ایران، به عملیاتی دست میزدند.
در جریان برگزاری مسابقه فوتبال میان تیم «شاهنشاهی» و تیم اشغالگران فلسطین در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۴۷، ملت ایران با حضور تیم صهیونیستی در مسابقه به مخالفت برخاست و با صدور اعلامیهها و تراکتها این مسابقه را تحریم کرد...
[در مقابل] ثابت پاسال یهودی با خرید ۴۰.۰۰۰ بلیت میخواست تماشاچیهای این مسابقه همه از مزدوران صهیونیسم باشند تا شعارهای مردم ایران:« #مرگ_بر_اسرائیل »، « #فلسطین_پیروز_است »، « #درود_بر_فلسطین » گوشهای تیم فوتبال اشغالگران فلسطین را در میدان مسابقه نیازارد و مایه شکست آنان نشود.
با وجود این پیشگیریها و پیشبینیها مردم خشمگین تهران با حملهای برقآسا درب استادیوم امجدیه را شکستند و با عقب راندن صدها مأمور انتظامی و به اصطلاح امنیتی وارد استادیوم شدند و همه جا را درآوردند و شعار « مرگ بر اسرائیل » در فضای امجدیه طنین افکند.»(کتاب نهضت امام خمینی (قدس سره) ج۲ صص۵۴۸-۵۴۹)
⭕️چند وقت آینده قرار است ننگنامه موسوم به #معامله_قرن رقم بخورد؛ اما این پروژه نیز همانند پروژههای سابق آمریکایی-صهیونیستی شکست خواهد خورد.
زمین بازی تغییر کرده است و این #ملتها هستند که معاملات تاریخی را رقم میزنند و مردم نشان دادهاند که هیچگاه حامی رژیم اشغالگر قدس نبوده و نیستند و اراده آنهاست که معامله قرن استکبار را به #شکست_قرن تبدیل خواهد کرد.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆سخنان حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در مورد نقش مؤثر ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی🔆
🔹« امام خمینی (ره) با اتکا به ملت حرکت و تلاش کرد و ملتی را با خود همراه ساخت تا بصیرت و آگاهی لازم را داشته باشند.
🔸وی ادامه داد: شناخت امام (ره) نسبت به یک قشر خاص نبود و شامل همه اقشار جامعه و از هر طبقهای میشد. شناخت ایشان نسبت به #ارتش نیز عمیق بود و ارتش را #ارتش_مردمی و وابسته به فرزندان این ملت میدانست.
🔹رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر همچنین با اشاره به نقش ارتش از ابتدای انقلاب تاکنون، اظهار کرد: امام خمینی (ره) در بسیاری از اعلامیهها و سخنرانیهای خود ارتش را خطاب قرار داده و بر #تقویت این نیروی نظامی تاکید داشتند و همیشه آن را مورد حمایت قرار میدادند.
🔸حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی خاطرنشان کرد: باید در نقش و #خدمات_ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر کار شود و نباید اجازه داد حق آنها ضایع شود زیرا اگر ارتش به سمت #ملت نمیآمد، انقلاب به راحتی به پیروزی نمیرسید و رژیم شاه سرنگون نمیشد.
🔹وی با بیان اینکه «امام خمینی (ره) نسبت به ارتش حساس بود»، خاطرنشان کرد: ایشان همیشه تلاش میکرد به ارتش و ملت ایران هویت و کرامت ببخشد و ملت ایران هویت ملی و روحیه انقلابی خود را با حمایت امام (ره) به بالاترین مراتب رساند.
🔸رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر همچنین یادآور شد: امام (ره) ملت ایرانی را متحد ساخت و توانست با دست خالی و سلاح #ایمان، نظام تا دندان مسلح و وابسته به استکبار را واژگون کند. ایشان از آغاز نهضت راه پیروزی را روشن ساخته بود و مردم توانستند بدون سلاح اما با آگاهی و ایمان به پیروزی برسند.
🔹روحانی با بیان اینکه «بزرگترین رسالت امروز ما حفظ وحدت و پیروی از راه رهبری و ولایت است»، گفت: این پیروی موجب میشود تا کشور از آسیب مصون بماند، چراکه همانطور که میبینیم بزرگترین کشورها همچون مصر، لیبی، تونس به دلیل نبود رهبر به مشکلات زیادی برخوردند. بنابراین بزرگترین نعمت خداوند برای ما #نعمت_رهبری است.
🔸وی در پایان ضمن تبیین شخصیت #امام_خمینی(ره)، اظهار کرد: امروز میبینیم که ارتش مصر خون شهدای این کشور را به هدر داده و خلاف جهت #آرمانهای_مردمی حرکت کرده و زحمات مردم را پوچ کرده است اما ارتش ما از پیش از انقلاب و بعد از آن هیچگاه این گونه نبود.»
https://b2n.ir/27436
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
#روز_ارتش_مبارک
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♨️عدم تأیید جریانهای انحرافی؛ سیره همیشگی امام خمینی (قدس سره)
⭕️در حاشیه احتمال حضور یکی از مسؤولین عالی حوزه علمیه قم در یکی از #مراکز_انحرافی_حوزوی⭕️
« از شیوهها و تاکتیکهای #امام در مقابله با جریانهای انحرافی و بازداشتن تودهها از گرایش به آن، این بود که از هرگونه #تأیید و #حمایت از آن جریان خودداری میورزید و از اظهار نظر در مورد آن خودداری میکرد. آن روز که جریان دکتر #علی_شریعتی در ایران اوج گرفت و شماری به هواداری او و جمعی به مخالفت با او جار و جنجال به راه انداختند، امام از هرگونه اظهار نظری در مورد او خودداری کرد و بدین گونه به پیروان خود آموخت که در برابر آن جریان چه وظیفهای دارند، نه به پشتیبانی از او برخیزند که موجب تأیید از اندیشههای انحرافی او شود و نه بر ضد او سخن بگویند که دشمن از آن بهرهبرداری کند و آتش اختلاف را شعلهور سازد. نیز در جریان «سازمان مجاهدین خلق» امام با سکوت و #عدم_تأیید آنان، ملت ایران را از فروغلتیدن در دام آنان بازداشت.»(نهضت امام خمینی ج۲ ص۷۰۱)
📎حواشی:
◀️۱. بر اساس سیره قطعی مرحوم امام (قدس سره) تأیید جریانها و سازمانهای انحرافی به هیچ عنوان جایز نیست.
◀️۲. بر اساس صحبتهای صریح امام خامنهای مدظله العالی #سکولارهای_حوزوی در حوزه علمیه مقدسه قم مشغول فعالیتاند که #انحرافات آنان قطعا فراگیرتر از انحرافات علی شریعتی و #خطر آنان عمیقتر از خطرات سازمان مجاهدین خلق است.
◀️۳. با این اوصاف همه مسؤولان به ویژه مدیر محترم حوزههای علمیه جناب آقای #اعرافی باید مراقب باشند تا ناخواسته با گفتار یا کردار خود موجب تأیید این جریانات خطرناک و وابسته نشوند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢«القای افسردگی» و «خودباختگی» دو شاخصه سکولارهای حوزوی💢
🔆در خصوص شاخصههای سکولارهای حوزوی گفتیم و نوشتیم:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/163
❇️با مطالعه آثار این طیف به دو شاخصه دیگر آنان پی میبریم «القای افسردگی» و «خودباختگی». آنان بدون در نظر گرفتن تواناییهای دین و ظرفیتهای #فقه، با القای افسردگی شعار « #ما_نمیتوانیم » سر میدهند و با « #خودباختگی »؛ تنها غرب و دانشآموختگان آن دیار را شایسته اداره امور سیاسی میبینند.
این ضعف روحی و فکری ریشهای چند صد ساله دارد و امام بزرگوار (قدس سره) نیز آنگاه که تبعیدگاه ثانوی (عراق) بودند در #حوزه_علمیه_نجف اشرف با آن مواجه شدند و تلاش کردند با گفتار و رفتار خود این بلای فراگیر را بیاثر کنند. بخشی از سخنان ایشان در این زمینه:
⬅️« این تبلیغات سوء چند صدساله #استعمار است که در اعماق قلوب نجف، قم، مشهد و دیگر حوزهها وارد شده و باعث افسردگی گردیده و ما را افسرده کرده است و نمیگذارد رشدی داشته باشیم و مرتب عذرخواهی میکنیم که این کارها از ما ساخته نیست.
این فکر غلط است مگر آنها که اکنون در ممالک اسلامی امارت و حکومت دارند چکارهاند که از آنها میآید و از ما نمیآید کدامی آنها بیش از یک فرد متعارف و معمول لیاقت دارند؟
...آنچه مربوط به حکومت اسلامی و بسط #عدالت بین مردم میباشد، همان است که #فقیه تحصیل کرده است. آنچه مربوط به جهات اداره مملکت و #استقلال است، آن است که فقیه دارا میباشد. این فقیه است که طبق دستور مذهب خود، میداند که نباید زیر بار دیگران برود...
از بس #اجانب و #عمالشان به گوش ما خواندهاند که آقا برو سراغ کارت! سراغ مدرسه و درس و تحصیل، به این کارها چه کار دارید؟ این کارها از شما نمیآید! و... ما هم باورمان آمده که کاری از ما نمیآید؛ و اکنون من نمیتوانم این #تبلیغات_سوء را از گوش بعضی بیرون کنم و به آنان بفهمانم که شما باید #رئیس_بشر باشید، شما هم مثل دیگرانید، شما هم میتوانید مملکت را اداره کنید. مگر دیگران چطور بودند که شما نیستید؟»(نهضت امام خمینی (قدس سره) ج2 ص725-724)
این ندای امام (قدس سره) است که درسرسرای تاریخ همچون #سروش_الهی به گوش حوزویان و عموم جهانیان میرسد؛ اما دریغ که #حوزویان_سکولار به این سروش الهی بیاعتنایی میکنند و خود به #سروش_شیطانی بدل شدهاند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💥کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ» اثر استاد سیدحمید روحانی منتشر شد.💥
دکتر علی شریعتی و نقش او در انقلاب اسلامی و رابطه مشکوک او با ساواک یکی از فصلهای #پر_تنش و #بحث_برانگیز در تاریخ انقلاب اسلامی است که ورای احساسات و عواطف باید آن را از حیث تاریخی و سندی بررسی؛ و همچون #قاضی_عادل کارنامه او را وارسی کرد.
علی شریعتی رفت اما پرونده او در دل تاریخ زنده است...
#علی_شریعتی را در دادگاه تاریخ ببینید:
https://b2n.ir/39955
شماره تماس جهت تهیه کتاب:
☎️۰۲۱-۲۲۵۷۹۱۹۲ -تهران
☎️ ۰۲۵-۳۲۹۰۴۲۳۱-قم
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆به مناسبت روز نیمهشعبان🔆
#نیمه_شعبان روزی شاد و انگیزهبخش برای تمام شیعیان جهان است.
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و باور به #مهدویت نه فقط یک عقیده؛ بلکه انگیزهای قوی برای حرکت و حیات ما شیعیان است. از همین رو دشمنان و مخالفان به ویژه استکبار جهانی برای حذف یا #انحراف آن تلاش فراوانی نمودهاند و جریانهای مختلفی را ایجاد کردهاند. یکی از این جریانات #انجمن_حجتیه است که با وجود انحلال ظاهری؛ اعضای آن مخفیانه در برخی مراکز حساس حضور دارند.
◀️ شناخت شاخصههای این جریان ما را به تحلیلی دقیقتر نسبت به موضعگیری افراد شاخص سیاسی و غیرسیاسی میرساند. این شاخصهها را با استفاده از کتاب نهضت امام خمینی (قدس سره) بیان میکنیم. برای مطالعه تفصیلی میتوانید به جلد سوم این کتاب؛ صفحات ۱۶۱ تا ۱۷۴ مراجعه بفرمایید:
❇️تاریخچه:
#روشنفکران_ماسونی از دورههای گذشته انجمنهای گوناگونی را برای رخنه در مراکز دینی-روحانی، پدید آوردن کژراهه در آیین اسلام و تکبعدی کردن آن تشکیل داده بودند. یکی از این انجمنها، #انجمن_مهدویه نام داشت و مهمترین مأموریت آن، دور داشتن مسلمانها از فعالیت اجتماعی و جا انداختن #تز_استعماری «جدایی دین از سیاست بود.»
✳️افکار و روشها:
۱. این انجمن پیوسته در میان تودههای مسلمان و مراکز مذهبی پراکنده میساخت که «اسلام تنها #دین_عبادت است» یک نفر مسلمان واقعی باید فقط در اندیشه امور اخروی باشد.
۲. باید فساد و آلودگی در جامعه گسترش پیدا کند تا زمینه ظهور حضرت امام غایب (عج) فراهم آید.
۳. انجمن حجتیه به خوبی دریافته بود که روح عصیانگر و ماجراجوی #جوانان را باید به گونهای سیراب کرد و به فعالیت مبارزهجویانه سرگرم ساخت تا بتوان گام به گام آنان را زیر کنترل قرار داد و از سیاست و فعالیت به کلی دور داشت. از این رو مبارزه با #بهاییت را در دستور کار خود قرار داد و جار و جنجال گستردهای پیرامون این خطر روزافزون بهاییها به راه انداخت.
❇️تأثیرات عملی:
این انجمن با این شیوه تودهها را از رسالت مقدس اسلامی و رویارویی با استکبار جهانی بازداشت. این انجمن در مرحله بعدی به «انجمن حجتیه» تغییر نام داد.
✳️ارتباط با ساواک و شاه:
انجمن حجتیه که خود را داعیهدار دفاع از اسلام میدانست حامی شاه و رژیم او و مورد تأیید شخص شاه بود. در گزارش یکی از منابع ساواک آمده است:
« این انجمن یک سازمان سیاسی نیست و دولت نیز آن را تأیید نموده و شاهنشاه آریامهر هم از تشکیل آن ابراز رضایت فرمودند.»
❇️نزدیکی فکر و روش حجتیه با نهضت آزادی:
نکته در خور نگرش اینکه هر دو گروه (حجتیهایها-نهضت آزادیها) برای یک بعد نشان دادن اسلام و دور کردن ملت مسلمان ایران از اسلام ناب محمدی (ص) لازم دیدند که پشت یک #چهره_روحانی سنگر بگیرند و از جایگاه و موقعیت روحانیان در میان مردم بهرهبرداری کنند از این رو انجمن حجتیه آقای شیخ #محمود_حلبی را رهبر تشکیلات خود وانمود ساخت نهضت آزادی نیز با بهرهگیری از موقعیت و شخصیت آقای #طالقانی راه فریب و گمراهی تودهها را در پیش گرفت.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻نهضت آزادی، انجمن حجتیه و زیانهای جبرانناپذیر🔻
◀️روی کار آمدن جریانات غیراصیل و #غیرانقلابی پس از به پیروزی رسیدن نهضت امام و امت #ضربههای_جبرانناپذیری به کشور زد که نمونهها و آثار فراوانی را در گذشته و حال میبینیم.
🔸یکی از «زیانهای جبرانناپذیری که بر انقلاب اسلامی وارد آمد، دستیابی و چیرگی گروهها و #سازمانهای_مرموز سیاسی ایران به اسناد و مدارک رژیم گذشته بود. در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی که امام در مدرسه رفاه به سر میبرد، یکباره خبر رسید که آقای #متین_دفتری چند کامیون از اسناد #زندان_اوین را به جای نامعلومی انتقال داده است. باقیمانده آن اسناد که چندین کامیون بود به مدرسه رفاه آورده شد. گفتند در میان راه اوین-رفاه نیز برخی کامیونهای حامل اسناد ربوده شده است.
🔹نخستین گروهی که به مرکز اسناد ساواک راه یافت عناصری از #جبهه_ملی و #نهضت_آزادی بود.
طبق خبرهای تأیید شده و مورد اعتماد و گواهی شاهدان عینی، آقای #دکتر_یزدی اسناد و مدارک فراوانی را با کامیون و وانتبار از آن مرکز بیرون برده است. یکی از برادران روحانی به نام «ابننصیر» که آن روزها در مرکز اسناد ساواک پاس میداده است اظهار داشت که کوشیدم از بیرون بردن کامیونهای انباشته از اسناد جلوگیری کنم لیکن پاسداران دکتر یزدی لوله مسلسل را به سوی من گرفتند و تهدید کردند که اگر کنار نروی تو را به رگبار میبندیم.
عناصری از جبهه ملی و نهضت آزادی و سازمان منافقین، آنگاه که بسیاری از اسناد افشاگرانه و تاریخی را که میتوانست ماهیت احزاب و سازمانهای سیاسی ایران و رازهای درونی ماسونها و #سازمانهای_فراماسونری را برملا سازد بیرون بردند و خیانتهای خود به اسلام و ایران را تا پایهای پوشیده داشتند، از آن مرکز کنار گذاشته شدند. به دنبال آنان، انجمن حجتیه بر مرکز اسناد چیره شد و سرپرستی آن مرکز را بر دوش گرفت و نزدیک چهار سال در دوران سرپرستی خود را در راه نابود کردن و پنهان داشتن اسناد خیانتبار انجمن کوشش کرد. »(نهضت امام خمینی (قدس سره) ج۳ ص۱۶۳-۱۶۴)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆غرفه بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران🔆
❇️نمایشگاه کتاب تهران از رویدادهای بزرگ فرهنگی کشور ماست. جایی که میتوان آن را پاتوق سالیانه کتابدوستها و فرهیختگان دانست.
✅در این رویداد بزرگ همراه شماییم؛ در «سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران»
سالن اصلی-راهرو ۸- غرفه ۱
#نمایشگاه_کتاب_تهران
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️از سیر تا پیاز قطع رابطه ایران و مصر
💢 ایران هراسی کلید واژه مهندسی افکار عمومی مردم مصر
👈 ۱۰ اردیبهشت ۱۳۵۸ امام خمینی در نامه ای به وزیر خارجه وقت اعلام کردند به واسطه پیمان خائنانه مصر و اسرائیل روابط جمهوری اسلامی با مصر قطع شود.اما این ارتباط تا سالها و حتی در دوران بعد سادات هم اصلاح نشد.
روابط ایران و مصر پس از انقلاب اسلامی
⭕پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ ، محمد رضا پهلوی که دچار سرطان شده بود ، به خواست انور سادات به مصر رفت و در آنجا در گذشت.انور سادات ضمن اتخاذ سیاستی خصمانه نسبت به انقلاب اسلامی ایران، مراسم تدفین رسمی و باشکوهی را برای محمدرضا پهلوی برگزار کرد.پذیرش محمدرضا پهلوی از سوی دولت مصر از دیگر دلایل بحرانی شدن روابط ایران و مصر بود. زیرا جمهوری اسلامی ایران مخالف این امر و خواهان استرداد محمدرضا پهلوی از سوی دولت مصر از دیگر دلایل بحرانی شدن روابط ایران و مصر بود. در روز(۱۴ مهر۱۳۶۰) و در سالگرد جنگ رمضان در مصر، انور سادات در یک رژه نظامی به دست چهار عضو جهاد اسلامی مصر، اعدام انقلابی شد. پس از اعدام انقلابی انور سادات به دست شهید خالد اسلامبولی، نام این شهید گرانقدر بر روی یکی از خیابان های تهران گذاشته شد.علاوه بر اینها مصر یکی از حامیان سیاسی نظامی عراق در جنگ علیه ایران بود و به طور مستقیم به حمایت از صدام حسین برخاسته بود و با اعزام نیروهای مصری به جبهه های نبرد ایران و عراق، در صدد تقویت عراق علیه ایران گام بر می داشت.
❌در دوران اصلاحات پس از ۲۰ سال قطع کامل روابط ایران با مصر، وی در ژنو با حسنی مبارک مخلوع رئیسجمهور وقت مصر دیدار و گفتگو کرد.همچنین فشارهایی در زمینه تغییر نام خیابان خالد اسلامبولی صورت گرفت.در اردیبهشت ۱۳۸۶ رئیسجمهور وقت جمهوری اسلامی در اقدامی عجیب و تعریف نشده در عرف دیپلماسی بین المللی اعلام کرد: «آماده هستیم تا اگر همین امروز دولت مصر اعلام آمادگی کند، سفارتمان را در آن دایر کنیم».
🚩هراس بنیادین از اسلام، ایران و انقلاب اسلامی
تحولات کشورهای عربی به دلیل سه ویژگی اسلامی بودن، مردمی بودن و ضد آمریکایی و هدف صهیونیستی بودن،با اهداف انقلاب اسلامی ایران هم سو هستند و همین ویژگی هاست که بلوک غرب و هم پیمانان را واداشته تا دو جبهه رسانه ایران را به دخالت در امور داخلی کشور های عربی مثل بحرین، یمن و مصر متهم کنند و ضمن قومی کردن تحولات بر طبل ایران هراسی و شیعه هراسی بکوبند.
🔘اهداف عملیاتی و راهبردی غرب از کاربست آفندهای شیعه هراسی
۱) جلوگیری از شکل گیری ترتیبات امنیتی بومی و پایدار با توجه به وجود اقلیت های شیعی در برخی از کشورهای عربی منطقه که اکثرا آنها با حکومت مرکزی خود مشکل دارند.
۲) تهدید سازی برای جمهوری اسلامی ایران از طریق شبه نظامیان وهابی یکی از روش های مخالفان نظام جمهوری اسلامی؛ تحریک و تشویق گروهای افراطی سلفی به انجام اقدام های تروریستی علیه شیعیان.
۳) پیوند زدن تفکرات اهل سنت با وهابیون یکی از ابزارهای مروجان جنگ فرقه ای میان شیعه و سنی، ترویج و پیوند زدن مرامنامه اهل سنت با تفکرات گروه های تکفیری و سلفی است تا با این ترفند شیعیان را علیه جامعه اهل سنت تحریک کنند.
ایران هراسی در مصر
❌ترس فراوان غرب از وقوع جنبش اسلامی در مصر صرفا به خاطر امنیت اسرائیل نیست. بلکه مهمتر از آن به خاطر این است که حضور عمیق و قدرتمند و پر سابقه تشیع در این سرزمین و به ویژه تجربه موفق حکومت شیعی فاطمیون در مصر، می تواند زمینه های نفوذ تفکر انقلاب اسلامی ایران را فراهم کند.
❌به هر ترتیب استراتژی ایران هراسی در مصر به یک راهبرد فعال توسط رسانه های آمریکایی و عربی تبدیل شده است که با استفاده از ابزارهای مختلف آموزشی، فرهنگی، رسانه ای و حتی نظامی در پی توسعه ابعاد و عمق بخشی به آن می باشند.
🌀 رهبر انقلاب در تحلیل خود از اوضاع منطقه پیش بینی کرده بودند که رسانه های دشمن در صدد تفرقه افکنی برخواهند آمد:« بوق های تبلیغاتی دشمن مانند همیشه فریاد خواهند کرد که ایران می خواهد دخالت کند، می خواهد مصر را شیعه کند، می خواهد ولایت فقیه را به مصر صادر کند و می خواهد و می خواهد...با این ترفند ها ،هرگز وظایفی را که اسلام بر دوس ما گذاشته رها نخواهیم کرد».
فصلنامه پانزده خرداد،ش۳۳، پاییز،۹۱
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
بازدید حجتالاسلام والمسلمین سید حمید روحانی رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی از نمایشگاه کتاب
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢از هارت و پورت ناصر الدین شاه تا توپ خالی کاخ قبله عالم!!!
تهدید کنندگان خارجی و وادادگان داخلی که پیوسته ملت را از حمله دشمنان می هراسانند باید بدانند سنت ایستادگی در خون و رگ های ملت ما نهادینه شده از این رو در سالروز مرگ ناصرالدینشاه قاجار ذکر یک واقعه تاریخی که تا سال ها ضرب المثل مبارزان سیاسی در مقابله با استعمار و استبداد بود راهگشاست.
⭕️مرحوم آقا نجفی اصفهانی یکی از مجتهدان سازش ناپذیر عصر قاجاری در مبارزه با استعمار و استبداد و جریان های انحرافی ،در سال ۱۳۰۷ ه.ق به دلیل استقامت در مبارزه با فرقه استعماری بابیه و دسیسه انگلیسی ها توسط ناصر الدین شاه به نوعی به تهران فراخوانده می شود و این فراخوانی را مورخان تبعید اول مرحوم آقا نجفی از اصفهان می دانند.وقتی آقا نجفی را به تهران فرا خواندند روزی که به مجلس ناصر الدین شاه رفته بود برای بی اعتنایی به هارت و پورت های دربار، روی نیمکتی دراز کشید و به ناصر الدین شاه سلام کرد و به تجاهل از خود وی پرسید که قبله عالم کجا تشریف دارند و چرا نمی آیند!؟ ظاهرا اطرافیان به آقا گوشزد کردند که شاه کسی است که روبروی شما قرار دارد و شما از او سئوال کردید.. مرحوم آقا نجفی با خونسردی به ناصرالدینشاه گفت: پس شاه تویی؟ شاه عصبانی شد و گفت: آخوند برای کشتن هفت بابی هفت دولت مدعی هستند. آقا نجفی دست در عمامه کرد و کاغذی بیرون آورد و اسامی چندین بابی دیگر را که در آن نوشته بود برای شاه خواند و گفت این اشخاص هم باید کشته شوند.
⭕️شاه با عصبانیت از مجلس بیرون رفت.مرحوم آقا نجفی نیز با خونسردی و بی اعتنایی از کاخ سلطنتی خارج شد.در جلوی درب کاخ با یک توپ مواجه می شود. از مأمور جلوی در کاخ با همان لهجه غلیظ اصفهانی می پرسد این "چی چی ست؟" مأمور می گوید این توپ است.آ قا نجفی با تجاهل می پرسد توپ چی کار می کند؟ مأمور با آب و تاب خواص توپ را برای آقا تشریح می کند که فلان می کند و می کشد و ..مرحوم آقا نجفی می رود و با آن هیکل درشت جلوی توپ می ایستد و سینه خود را سپر می کند و می گوید: شلیک کن. مأمور می گوید: آقا این توپ خالی است.مرحوم آقانجفی جواب می دهد:آ، به شاه بگو تقی از توپ خالی شما نمی ترسد!!
فصلنامه پانزده خرداد، شماره۳۳، تابستان ۹۱
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم
💢 تهدیدات جامعه پسا انقلابی در اندیشه شهید مطهری(ره)
🌀 بررسی تحلیلی از آفاتی که اصل انقلاب و نهضت را در ورطه نابودی می کشاند.
⭕️ نهضت ها(ی اجتماعی) مانند همه پدیده های دیگر، ممکن است دچار «آفت زدگی» شوند.وظیفه رهبری نهضت است که از آفت زدگی نهضت پیشگیری کند و اگر احیانا آفت (در نهضت) نفوذ کرد با وسایلی که در اختیار دارد و یا باید در اختیار بگیرد،(از نهضت)آفت زدایی نماید. اگر رهبری یک نهضت به آفت ها توجه نداشته باشد، یا در آفت زدایی سهل انگاری نماید؛ قطعا آن نهضت عقیم یا تبدیل به ضد خود خواهد شد و اثر معکوس خواهد بخشید.(نهضت های صد ساله اخیر،ص۹۱)
با این وجود انقلاب ایجاد کردن از انقلاب نگه داشتن آسان تر است. انقلاب را حفظ کردن خیلی دشوار و مشکل است و کم وبیش می شد گفت که الان قرائن و امارات نشان می دهد که آنگونه که انقلاب در وقتی که در حال کوبیدن دشمن بیرونی بود، قدرت و قوت و نشاط داشت و پیروزی بعد از پیروزی بدست می آمد، از وقتی که به حالت سازندگی افتاده است آن نشاط و آن قدرت و آن قوت در آن نیست، یک نوع تشتت و تفرقه وجود دارد( آینده انقلاب اسلامی،ص ۵۸) و علل آسیب های آن عبارتند از:
🔻۱) نفوذ اندیشه های بیگانه
نخستین آسیبی که شهید مطهری به عنوان یکی از تهدیدهای کلیدی معطوف به انقلاب اسلامی به آن اشاره کرد، آفت« نفوذ اندیشه های بیگانه » به فضای ذهنیت نیروهای انقلابی است. ایشان می نویسد اندیشه های بیگانه به دو صورت می توانند به درون ایدئولوژی انقلاب نفوذ کرده و آن را به تصرف خود درآوردند: به واسطه دشمنان انقلاب و دیگری به واسطه خود نیروهای انقلابی و مدافعان ایدئولوژی اسلامی
🔻۲) تجدد زدگی
خود شهید مطهری در طول حیات علمی و فکری خود،پروژه معرفتی اش را معطوف به چند ساحت نمود: از جهت سلبی ایشان به دنبال نقادی ایدئولوژی های معارض و پاسخ گویی منطقی به شبهات و اشکالات مطرح شده از سوی آنها بود و از جهت ایجابی، به شدت و به صورت خاص در جست و جوی استنباط و تدوین ایدئولوژی اسلامی بود تا فضای معرفتی جایگزین و بدیلی را برای تأمین نیازهای نظری و فکری نسل ما ساخته و پرداخته کند و به این واسطه از گراییدن آنها به ایدئولوژی های رقیب یا معارض جلوگیری نماید.
🔻۳) ناتمام رها کردن نهضت و انقلاب
انقلاب اسلامی یک پروژه مستمر و متداوم است نه پایان یافته.بر این اساس، مسئله این خواهد بود که نیروهای انقلابی اصیل با عبور از مرحله نخست و یا مراحل ابتدایی، تصور نکنند که حرکت تکاملی انقلاب به مثابه یک پدیده اجتماعی، روندی تدریجی است، اولا روحانیت به عنوان طبقه اجتماعی مولد و حامل ایدئولوژی انقلاب- یعنی اسلام- نباید رسالت خود را وانهد و از قطار انقلاب پیاده شود؛ ثانیا: وصول به هیچ یک از مراحل تکاملی انقلاب، نباید ما را از تداوم دادن حرکت در مسیر و گذار از منازل آتی باز دارد.
🔻۴) رخنه فرصت طلبان به درون انقلاب
فرصت طلبان کسانی هستند که در مراحل اولیه نهضت و انقلاب، به دلیل آنکه کامیابی ها و تحقق آن را محتمل نمی انگارند، به آ ن نمی پیوندند و چه بسا در مقابل آن، صف آرایی و مقاومت می کنند، اما به محض آنکه نهضت و انقلاب از تنگه های دشوار آغازین عبور کرد و به مرحله تثبیت و گسترش پا نهاد، با تظاهر به انقلابی گری و آمادگی فداکاری برای آن، در میان نیروهای اصیل انقلاب، رخنه می کنند؛ تا آنجا که گاه حتی نیروهای اصیل و متعهد را از صحنه کنشگری خارج ساخته و خود صدر نشین و تصمیم ساز می شوند.
🔻۵)انحراف یافتن مسیرها و انگیزه ها
استاد مطهری معتقد است که« التقاط» ما را به «فنا» خواهد کشاند و «التقاط» یک «خطر بزرگ» برای انقلاب اسلامی و انقلابیون است. ایشان اضافه می کند که با وجود دستیابی «استقلال سیاسی» و «استقلال اقتصادی» اگر «استقلال فرهنگی» محقق نشود ناکام خواهیم ماند
🔻۶)ابهام طرح های آینده
به اعتقاد استاد مطهری اسلام به مثابه یک مکتب، آن اندازه غنی و حاصلخیز است که ما را در مقام نظریه پردازی و تولید ایدئولوژی معطوف به مهندسی اجتماعی، از گرته برداری از نظام های معرفتی دیگر، کاملا بی نیاز می نماید؛باید اذعان نمود که تجربه فقر نظری و فقدان نظریه برای نظام پردازی اجتماعی، به مرحله پس از انقلاب اسلامی نیز سرایت کرد و متأسفانه پس از گذشت چهار دهه، همچنان امتداد تاریخی یافته موضوعی که رهبر معظم انقلاب آن را در غالب تولید علوم انسانی همواره مطالبه می نمایند.
فصلنامه پانزده خرداد،ش۳۴،ص۸۴
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی_قم
💢شهید مطهری و عمق شناخت حقیقی از نهضت امام خمینی (ره)
⭕️ شهید مطهری درست در همان دورانی که کسی باور نمی کرد حرکت امام خمینی آغاز یک نهضت بزرگ اسلامی است. در نوشته ها و حرف های خود از پانزده خرداد به عنوان آغاز یک نهضت عظیم اسلامی یاد کرد و رهبری امام را آگاهانه، شجاعانه و غیر قابل تردید دانست
🔅« نهضت اسلامی ایران مفتخر است که در حال حاضر رهبری آن مرجعی آگاه و شجاع و مبارز بر عهده گرفته اند که نیازهای زمان را تشخیص می دهند..اما آن سفر کرده که صدها قافله دل همره اوست.نام او، یاد او و شنیدن سخنان او. استقامت او، شجاعت او، روشن بینی او، ایمان جوشان او که زبانزد خاص و عام است.یعنی جان جانان، قهرمان قهرمانان، نور چشم و عزیز ملت ایران استاد عالی قدر و بزرگوار ما "حضرت آیت الله العظمی خمینی ادام الله ظلاله" ، حسنه ای است که خداوند به قرن ما و روزگار ما عنایت فرموده... قلم بی تابی می کند که به پاس دوازده سال فیض گیری از محضر آن استاد بزرگوار به شکرانه ی بهره های روح بی و معنوی که از برکت نزدیک بودن به آن منبع فضیلت و مکرمت کسب کرده ام، از بسیار را بازگو کنم».
🌀متفکر شهید مرتضی مطهری عمق عشق خود را به استاد و پیر و مرادش، در قطعه شعری که بعد از پانزده خرداد سروده است نشان می دهد:
🔻زمنزل گاه آن محبوب، یاران را خبر نبود؛؛همی آید به گوش از دور آواز جرس ما را
🔻صبا از ما ببر یک لحظه پیغامی به روح الله؛؛ که ای یاد تو مونس روز و شب در این قفس مارا
🔻به رغم کوشش دشمن نخواهد بگسلد هرگز؛؛ میان ما و تو پیوند تا باشد نفس ما را
🔻سزاوار تو ای جان، کنج زندان نیست منزلگه؛؛ سزد گر خون ببارد از دو دیده هر نفس ما را
🔻رواق منظر دیده مهیای قدوم تو؛؛ کرم فرما و بپذیر از صفا این ملتمس ما را
🔻تمام ملت ایران فکنده چشم بر راهت؛؛ به راه عدل و آزادی، نه باک از هیچ کس ما را
فصلنامه پانزده خرداد،ش۳، بهار۸۴
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی_قم