پیام تاریخی امام به میخائیل گورباچف/۳
🔻بهمناسبت اعلام درگذشت میخائیل گورباچف
🔹جناب آقای #گورباچف، اکنون بعد از ذکر این مسائل و مقدمات، از شما می خواهم دربارۀ اسلام به صورت جدی تحقیق و تفحص کنید. و این نه به خاطر نیاز اسلام و مسلمین به شما، که به جهت #ارزشهای_والا و جهان شمول اسلام است که می تواند وسیلۀ راحتی و نجات همۀ ملتها باشد و گره مشکلات اساسی بشریت را باز نماید.
🔸نگرش جدی به اسلام ممکن است شما را برای همیشه از مسئله افغانستان و مسائلی از این قبیل در جهان نجات دهد. ما مسلمانان جهان را مانند مسلمانان کشور خود دانسته و همیشه خود را در سرنوشت آنان شریک می دانیم. با آزادی نسبی مراسم مذهبی در بعضی از جمهوریهای شوروی، نشان دادید که دیگر اینگونه فکر نمی کنید که مذهب مخدر جامعه است. راستی مذهبی که ایران را در مقابل ابرقدرتها چون کوه استوار کرده است مخدر جامعه است؟ آیا مذهبی که طالب اجرای عدالت در جهان و خواهان آزادی انسان از قیود مادی و معنوی است مخدر جامعه است؟ آری، مذهبی که وسیله شود تا سرمایه های مادی و معنوی کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، در اختیار ابرقدرتها و قدرتها قرار گیرد و بر سر مردم فریاد کشد که دین از سیاست جدا است مخدر جامعه است. ولی این دیگر مذهبواقعی نیست؛ بلکه مذهبی است که مردم ما آن را «مذهب امریکایی» می نامند.
🔹در خاتمه صریحاً اعلام می کنم که #جمهوری_اسلامی_ایران به عنوان بزرگترین و قدرتمندترین پایگاه جهان اسلام به راحتی می تواند خلأ اعتقادی نظام شما را پر نماید. و در هر صورت، کشور ما همچون گذشته به حسن همجواری و روابط متقابل معتقد است و آن را محترم می شمارد. والسلام علی من اتبع الهدی.
۶۷/۱۰/۱۱
روح الله الموسوی الخمینی
(صحیفه امام، ج 21، ص 220-226)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓9شهریور1357
🔹در ساعت 14 حدود 4 هزار نفر از مردم #تبریز پس از اجتماع در مسجد جامع بازار تظاهراتی برپا کردن و شعارهایی در حمایت از امام سر دادند.
🔸بعداز ظهر امروز تا ساعت19 حدود 3هزار نفر از خانوادههای شهدای آتشسوزی #سینما_رکس_آبادان و شماری از مردم در گورستان این شهر اجتماع کردند. حدود هزار نفر از این افراد پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود«ما حکومت اسلامی میخواهیم»...
🔹صبح امروز مراسم اربعین شهدای مشهد با حضور حدود 5هزار نفر در مدرسه نواب برگزار شد. در این مراسم آقای #سیدعبدالکریم_هاشمینژاد سخنرانی کرد و در پایان تظاهراتی برپا شد. در این تظاهرات 15نفر دستگیر شدند و 2نفر از تظاهرکنندگان بر اثر تیراندازی مأموران به شهادت رسیدند.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص479-480
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
سرود فراق
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/71
ملت قهرمانپرور و فداكار ايران، آنگاه كه همه راههاى اظهار وفادارى و پشتيبانى از امام را به روى خود بسته مىديد، به سرودن اشعار مىپرداخت و از اين راه عشق و علاقه خود را به رهبر و قائد تبعيدى خويش به نمايش مىگذاشت. یکی از آن اشعار، كه بنابر گزارش ساواک توسط یکی از بارفروشهای تهران به نام حاج حسن شهرزی سروده شده، در پى مىآيد:
نايب ختم امامان آيتاللّه خمينى
بنده محبوب يزدان آيتاللّه خمينى
راهنماى اهل ايمان آيتاللّه خمينى
ناصر دين خدا و حافظ شرع پيامبر
مجرى احكام قرآن آيتاللّه خمينى
در فصاحت بىنظير و در شجاعت بىشبيه
چون على سلطان خوبان آيتاللّه خمينى
از سر و از جان گذشت و كرد يارى، دين حق را
چون حسين شاه شهيدان آيتاللّه خمينى
بهر دفع ناكسان و دشمنان دين و آيين
هست تنها مرد ميدان آيتاللّه خمينى
منبع علم و كمال و دانش و فضل و شرافت
هست روحاللّٰه دوران آيتاللّه خمينى
كى رود آن رهبر دين زير بار ظلم و ذلت
مهتر آزاد مردان آيتاللّه خمينى
تا ابد باقيست نام نيک آن مرد مجاهد
زنده علم است و ايمان آيتاللّه خمينى
گرچه پنهانست فيضش، مىرسد بر خلق عالم
همچنان خورشيد تابان آيتاللّه خمينى
مهر او اندر قلوب و جاى او در جمله دلها
گرچه شد چون گنج پنهان آيتاللّه خمينى
دوستانش در هواى او دريغ از جان نكردند
زانكه باشد بهتر از جان آيتاللّه خمينى
هر يک از آيات همچون ماه تابانند لكن
چون يكى بدر درخشان آيتاللّه خمينى
گفت حق را و نينديشيد از انبوه دشمن
كى شود از كس هراسان آيتاللّه خمينى
افتخار مسلمين و آبروى اهل ايران
نايب ختم امامان آيتاللّه خمينى
نيست باک از زجر و زندان و جفا مردان حق را
اشجع است از شير غران آيتاللّه خمينى
شد جهان بر مسلمين ماتمسرا از اين مصيبت
تا كه جايش شد به زندان آيتاللّه خمينى
بارالها حفظ فرما آن وجود نازنين را
چونكه بر ما هست سلطان آيتاللّه خمينى
گفت ذاكر من كجا و مدح آن مرد حقيقت
من همان مورم، سليمان آيتاللّه خمينى
(برای مطالعه سایر سرودهها ر.ک: نهضت امام خمینی، ج2، صص77-68)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓10شهریور1357
🔹در ساعت 13:45 تظاهراتی در #ساری با حضور 100نفر برپا شد. تظاهرکنندگان در حمایت از امام و علیه رژیم شعار دادند که مورد حمله پلیس قرار گرفتند.
🔸در ساعت14، 50نفر از مردم #گرگان - استان مازندران - پس از خروج از یکی از مساجد این شهر تظاهراتی برپا کردند. این عده مورد حمله و سرکوب پلیس قرار گرفتند.
🔹در پایان امروز مراسمی در تهران با حضور جمعی حدود 6هزار نفر در مسجد قبا برگزار شد. در این مراسم دکتر #مفتح سخنرانی کرد. در پایان عدهای علیه رژیم و در حمایت از امام شعار دادند و در پی حمله پلیس پراکنده شدند.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص482-485
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
دیدار نماینده علمای تهران با امام
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/72
🔹به دنبال تبعيد امام خمينى به #تركيه، مقامات روحانى و علماى طراز اول قم و تهران در مقام برآمدند كه پيش از هركار، از جا و محل زندگى او اطلاعى به دست بياورند و وسايل آسايش را تا آنجا كه ممكن است براى او فراهم سازند. از اين روى، گفتگوهايى به طور غيرمستقيم بين علماى طراز اول قم و تهران صورت گرفت و نظرياتى بين آنان رد و بدل شد و در نتيجه در روز پنجشنبه، 21 آبان ماه 43 (7 رجب 84) علماى طراز اول تهران، آقايان: حاج ميرزا #احمد_آشتيانى، حاج #سيداحمد_خوانسارى و حاج شيخ #حسين_تنكابنى، در منزل آشتيانى نشستى تشكيل دادند.
🔸وزير دربار آقاى #قدس_نخعى نيز بنا به دعوت آقايان در اين نشست شركت كرد. علماى يادشده به وزير دربار پيشنهاد دادند كه دولت موافقت كند تا نمايندهاى از سوى #علماى_تهران به تركيه رفته، محل زندگى امام را از نزديک ببيند و از نظر آسايش اگر مشكلاتى دارد برطرف سازد و براى انجام اين مأموريت، آقاى پسنديده (برادر امام) را پيشنهاد دادند. وزير دربار اظهار داشت كه پس از گفتگو با مقامات به اصطلاح بالاتر، نتيجه را به حضور آقايان ابلاغ خواهد كرد.
🔹مىتوان گفت اين پيشنهاد علماى تهران تا حدى موافق سياست شاه نيز بود؛ چون براى آرام ساختن احساسات ملت خشمگين و عصيانزده ايران كه از تبعيد امام امت سخت نگران و آماده انفجار بودند؛ اجراى چنين برنامهاى لازم به نظر مىرسيد، تا مايه آرامش خاطر و رفع نگرانى ملت ايران فراهم آيد و سر و صداها و شايعهها و نگرانىها تا حدى كاهش يابد. از اين رو، رژيم شاه با اين پيشنهاد علما بىدرنگ موافقت كرد. منتها در مورد فردى كه بايد به عنوان نماينده علما، مأمور ملاقات با امام در تركيه شود، لازم مىديد كه دقت و تحقيق بيشترى به عمل آورد و آقاى پسنديده را براى اين كار مناسب نمىديد!! زيرا كه برادر امام است و ممكن است امام به وسيله او پيامى به ايران بفرستد و پيامهايى از ايران دريافت كند. از اينرو، از پذيرش او به عنوان نماينده علماى تهران، براى ملاقات با امام سر باز زد. علماى تهران، حاج #سيدفضلالله_خوانسارى (داماد حاج سيد احمد خوانسارى) را پيشنهاد كردند كه مورد پذيرش قرار گرفت و بنا شد كه وسايل سفر او از طرف ساواك فراهم شود.(نهضت امام خمینی، ج2، صص78-77)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓11شهریور1357
🔹عصر امروز تظاهراتی در زنجان برپا شد. در این تظاهرات حدود 2هزار نفر از زنان و هزار نفر از جوانان حضور داشتند.
🔸در ساعت 23:30، حدود 4هزار نفر از مردم #شهر_ری پس از خروج از مسجد سیمان تظاهراتی برپا کردند.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص488-490
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
بازتاب جهانى تبعيد امام
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/73
🔹 تبعيد امام بازتاب گستردهاى در سطح جهان داشت. خبرگزارىها، رسانههاى گروهى، احزاب، افراد و شخصيتهاى بينالمللى و... هر يک طبق خط و برنامه خود از آن برداشت و تفسيرهاى متفاوتى داشتند. مطبوعات وابسته به جهانخواران غرب و كارتلها و تراستهاى جهانى تا آنجا كه توانستند عليه امام تاختند و سمپاشى كردند. در برابر، مطبوعات وابسته به #بلوک_شرق و كمونيست از آنجا كه امام، حركت پرخاشجويانه و قهرآميزى عليه #استعمار_امريكا در برابر احياى رژيم كاپيتولاسيون آغاز كرده بود، تا حدى جانب حق را رعايت كردند.
🔸به دنبال تبعيد امام خمينى، #خبرگزارى_فرانسه بىدرنگ خبر زير را گزارش كرد:
تهران ـ 5 نوامبر. آيتاللّه خمينى يكى از روحانيون مذهبى ايران و مخالفين دولت امشب از كشور تبعيد شد. خمينى در ژوئن 1963 دستگير شد ولى چند ماه پس از آن آزاد گرديد. دستگيرى وى موجب اغتشاشات خونينى در شهرهاى مهم ايران شده بود. با اعلام تبعيد وى تعدادى از مغازههاى بازار بسته شده است. اقدامات مجدّانهاى از لحاظ امنيت از طرف دولت اتخاذ گرديده، ولى حادثهاى روى نداده است. معلوم نيست آيتاللّه فعلاً در كجاست. بعضى اخبار حاكى است كه وى عازم #تركيه گرديده است و اخبار ديگر حكايت از تبعيد او به #بغداد دارد.
🔹خبرگزارىهاى #رويتر و #يونايتدپرس، خبر تبعيد امام خمينى را چنين گزارش كردند:
چهارم نوامبر. دولت ايران آيتاللّه خمينى را كه يكى از رهبران شيعه است تبعيد نمود. نامبرده ايجادكننده شورشهاى ضد دولتى سال گذشته بود كه منجر به كشتار بيش از يکصد تن گرديد. آيتاللّه خمينى از راه هوا به كشور تركيه، همپيمان ايران منتقل شده و در آن كشور تحتنظر خواهد بود. مشارٌاليه پس از تصويب لايحه جديد مصونيت مستشاران امريكايى، با دولت ايران بناى مخالفت را گذاشت. امروز #منصور نخستوزير ايران به خبرنگار يونايتدپرس اظهار داشت:
🔸دولت كليه اقدامات لازم را جهت حفظ نظم به عمل خواهد آورد تا برنامههاى اصلاحى ادامه يابد. وى گفت: هر كس هر چند در والاترين مقامها باشد، اگر بخواهد توليد ناراحتى نمايد، از چنگال عدالت رهايى نخواهد يافت.
🔹راديو #بى_بى_سى در برنامه فارسى خود طى خبرى اعلام داشت:
آيتاللّه خمينى پيشواى بزرگ مسلمانان جهان بر اثر اختلافاتى كه در مورد اصلاحات ارضى و بعداً هم در موارد ديگرى با دولت ايران پيدا كرده بود، دولت ايران او را به كشور تركيه تبعيد نموده است....
🔸صداى استعمار انگليس (بى. بى. سى) به نيت ضربه زدن به مقام و موقعيت امام خمينى و يا به منظور بهرهگرفتن از موج #ضدامريكايى در ايران براى خود، جمله «پيشواى بزرگ مسلمانان جهان» را درباره امام به كار برد كه سوژهاى به دست مهرههاى وابسته و قلم به دستان سرسپرده امريكا در ايران داد و آنها تا آنجا كه توانستند از اين جمله بى. بى. سى جهت ضربه زدن به امام بهرهبردارى و تلاش كردند كه پيرايهاى به دامن او بزنند! ليكن دامن والاى امام پاكتر از آن بود ـ و هست ـ كه با اين لجنپراكنىها بتوان آن را آلوده كرد. (نهضت امام خمینی، ج2، صص98-97)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓12شهریور1357
🔹در پی تظاهراتی که در تبریز برپا شد، 8نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شدند.
🔸سفیر آمریکا در تهران در جمع مقامات بلندپایه به روابط بسیار عالی و پایدار این دو کشور اشاره و روی منافع متقابل و مشترکی که دولتهای ایران و آمریکا را به یکدیگر نزدیک میکند تاکید کرد.
🔹از ساعت22:10 الی 23:10 مراسمی در #تهران با حضور جمعی حدود 12 الی 15 هزار نفر در وسط خیابان ژاله (خیابان مجاهدین اسلام) برگزار شد. در این مراسم آقای سیدیحیی نوری سخنرانی کرد و در پایان اعلامیهای با امضای «آیتالله نوری» توزیع گردید.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص489-491
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔆عصر انقلاب اسلامی و روزگار دلواریها
⚫️به مناسبت سالروز شهادت رئیسعلی دلواری
▫️«ما یاد #رئیسعلی_دلواری را از این جهت گرامی میداریم که این مرد شجاع، در راه #اعتقاد_دینی خود، تنها و در غربت با دشمنان جنگید؛ این برای ما چیز بسیار باارزشی است...
▪️در آن روزگاری که #ملت_ایران همه در خواب بودند جز عده بسیار کمی در گوشه و کنارهای کشور و بیگانگان از این غفلت مردم سوءاستفاده میکردند و دشمن بر مناطق مختلفی از کشور عزیز ما تسلط پیدا کرده بود؛ در تهران، نمایندگان دولتهای #انگلیس و روس، آزادانه حکمرانی میکردند و از پادشاهان آن زمان هم حساب نمیبردند؛ در منطقهی فارس هم همینطور؛ در بسیاری از مناطق دیگر کشور، نمایندگان بیگانه مال مردم را میخوردند و بر آنها حکمرانی میکردند و با ملت ایران با #تحقیر برخورد میکردند.
▫️در یک چنین شرایطی، در هر گوشهیی از این کشور، مردان شجاعی پیدا شدند که به حکم دین، #جهاد را بر خودشان واجب دانستند و فکر نکردند که با غربت و دست خالی نمیشود کاری را انجام داد؛ #مردان_خدا این گونهاند.
یکی از این افراد، همین رئیسعلی شماست؛ که #رئیسعلی_ملت_ایران است؛ اگرچه متعلق به دلوار است. یک مرد جوان، در همین سنین جوانیِ شما جوانان، در مقابل انگلیسیها ایستادگی کرد.
▪️البته امروز با آن روز خیلی فرق کرده است؛ امروز همه ملت ایران در مقابل #قدرتهای_متجاوز ایستادهاند؛ امروز ملت ایران در مقابل #آمریکا ایستاده است و از دشمنان چه آمریکا و چه قدرتهای دیگر واهمهیی در دل ندارد. امروز، روز آقایی ملت ایران است.
▫️من به شما عرض کنم، اگر «رئیسعلیها در غربت به شهادت نمیرسیدند، امروز ملت ایران به این عظمت نمیرسید؛ همچنان که اگر شما جوانان در دوران #جنگ_تحمیلی به جنگ نمیرفتید و به جبهه خدمت نمیکردید و #شهادت را به خود نمیپذیرفتید، امروز ایران و اسلام به این عظمت نمیبود.» (مقام معظم رهبری مدظلهالعالی۱۳۷۰/۱۰/۱۳)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴مدیرِ شهید
◀️نگاهی گذرا به مدیریت شهید قدوسی بر مدرسه علمیه حقانی/1
⚫️به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله قدوسی
▫️بنیان #مدرسه_علمیه_حقانی_قم پیش از سال 1339 توسط بانی آن مرحوم حاج علی حقانی گذاشته شد و با برنامهریزی کلان مرحوم #شهید_بهشتی پیش رفت و از سال 1347 تا 1357 ه.ش. به مدیریت #شهید_قدوسی کار خود را ادامه داد.
▪️شهید قدوسی در دوره مدیریتی خود زحمات فراوانی برای تربیت طلاب فاضل و کارآمد تحمل نمود. حجتالاسلام صادقی اردستانی از طلاب وقت مدرسه حقانی میگوید:
▫️«شهید قدوسی معمولاً قبل از طلوع آفتاب به مدرسه می آمدند و تا پاسی از شب به اداره مدرسه میپرداخت.آن مرحوم بر اخلاق، رفتار، حضور و غیاب، تحصیل و امتحان طلاب نظارت جدی داشت؛ آن قدر به امور مدرسه اهتمام داشت که همه کارهای دیگر خود، حتی مبارزه را رها کرده بود.
▪️جالب این است که ایشان برخی از کارهای منزل، از قبیل شستشو و پختوپز را نیز به جهت بیماری همسرش انجام میداد. به هر حال برنامههای #مدرسه_حقانی با فداکاری این شهید بزرگوار پیش رفت و نظم و انسجام در آنجا نهادینه گردید. البته از نقش مدیریت و حمایت مرحوم شهید بهشتی هم نباید گذاشت؛ اگرچه ایشان در آن زمان در شهر #هامبورگ_آلمان مسئولیت مرکز اسلامی آن شهر را به عهده داشت؛ اما هر از گاهی که به ایران میآمد، به مدرسه هم سر میزد و با طلاب حشر و نشر داشت.
▫️از دروس مهم و ضروری مدرسه، هم درس اخلاقی بود که مؤثرترین آنها -که صبح جمعهها برپا میشد- درس اخلاق شهید قدوسی بود؛ آن مرحوم علاوه بر برخورداری از مراتب فضل و کمال، در بین طلاب حضور داشت و نقاط ضعف و مشکلات آنها را میشناخت و به آن اشاره کرده؛ طلاب را از نظر روحی پرورش میداد.(همراه صادق، خاطرات حجت الاسلام و المسلمین احمد صادقی اردستانی، ص 8 و 9)
▪️در این مدرسه؛ شهید بهشتی یک هفته درمیان، در مسجد مدرسه کلاس عمومی برگزار میکرد و موضوع بحث آن جلسه خطوط کلی رفتار انسانها بود. تمام طلاب مدرسه از همه سطوح، مجبور بودند در آن شرکت نمایند. یعنی شهید قدوسی برای همه طلاب شرکت در آن جلسه را اجباری کرده بود. خود آن شهید هم مثل طلاب در مسجد مینشست و حتی گاهی سؤالی را مطرح میکرد که درواقع سؤال طلاب بود.(خاطرات حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طاهری خرم آبادی ص 50 و 51)
#شهید_قدوسی
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴مدیرِ شهید
◀️نگاهی گذرا به مدیریت شهید قدوسی بر مدرسه علمیه حقانی/2
⚫️به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله قدوسی
▫️مرحوم شهید قدوسی به حفظ نظم و پیشگیری از حساسیت رژیم پهلوی نسبت به فعالیت مدرسه اهمیت فوقالعادهای میداد:
▪️«شهید #محمد_منتظری از زندان پیام داد که از دوستان طلبه بخواهید به اخبار رادیو گوش کرده، روزنامه بخوانند. ما روزنامههای #کیهان و #اطلاعات را روزانه برای طلاب مدرسه حقانی می گرفتیم و برای تعدادی از طلبه ها هم پول تهیه کردیم، تا رادیو بخرند. این در حالی بود که مسئولان مدرسه روی این مسأله حساسیت داشته و نمی خواستند رادیویی در مدرسه باشد.علت عمده این بود که تقریبا هر روز عصر #ماموران_ساواک به مدرسه آمده و گشتی داخل مدرسه زده و میرفتند. اگر نشانه ای از توجه طلاب به #مسائل_سیاسی میدیدند، برای طلاب و مدرسه مشکل درست کرده مانع درس، بحث و تحصیلات آنها می شدند»(همراه صادق، خاطرات حجت الاسلام و المسلمین احمد صادقی اردستانی، ص44)
▫️همچنین جمعی از طلاب مدرسه حقانی نشریهای انقلابی و داخلی با نام « #شعله » را با رعایت اصول مخفیکاری در مدرسه منتشر کردند که شهید قدوسی،در عین اینکه با اصل کار مخالف نبودند به دلیل حساسیت ساواک، عوامل انتشار را از این اقدام بازداشتند.(همان ص46)
▪️اخراج بخشی از مخالفان دکتر شریعتی از مدرسه حقانی نیز اقدامی دیگر از سوی ایشان برای اهداف ذکر شده بود. حجتالاسلام سیدمهدی طاهری خرمآبادی، از طلاب وقت مدرسه حقانی میگوید:
▫️«یک روز کپی دستخط مرحوم #علامه_طباطبایی را در جواب استفتایی درباره #دکتر_شریعتی به باجه اعلانات پاگرد طبقه ی اول زده بودند. از آن جواب مرحوم علامه طباطبایی همین مقدار یادم مانده که ایشان نوشته بودند:
▪️«ما با دکتر شریعتی دشمنی ذاتی نداریم، ولی او نظراتی دارد که با عقاید اسلامی موافق نیست و در کتاب «اسلام شناسی» خود مسائلی را مطرح نموده که با مبانی اسلام سازگاری ندارد».
▫️من این اعلامیه مرحوم علامه را خواندم و به کلاس رفتم. وقتی از کلاس بیرون آمدم، دیدم آن را پاره کرده اند. در واقع، کار طلاب طرفدار دکتر شریعتی بود. یادم نیست که همان روز بود یا فردایش؛ صبح حدود ساعت نه برای خرید از مدرسه بیرون رفتم. وقتی برگشتم، جمعی از طلاب مدرسه را دیدم که به حالت راهپیمایی از مدرسه بیرون می آمدند. معلوم شد مرحوم قدوسی عده ای را که همیشه درباره افکار دکتر شریعتی - چه مخالفان و چه طرفداران او به دعوا و سروصدا داشتند، از مدرسه اخراج کرده است، اما اینکه پاره شدن اعلامیه علامه طباطبایی در این قضیه مؤثر بوده یا نه، نمیدانم. هر دو گروه طرفداران شریعتی و مخالفان او به بیرون می رفتند و بیشتر مخالفان دکتر شریعتی بودند.»(ص53-52)
▪️مدرسه حقانی با همت شهید قدوسی و شهید بهشتی و سایر شخصیتهای انقلابی منشأ خدماتی برای انقلاب اسلامی شد و بخشی از بدنه مسئولین و فضلای حوزه علمیه تحصیلکردگان آن مدرسه بودهاند.
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ملاقاتی دیگر با امام
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/74
🔹در تاريخ 22 خرداد ماه 1344، آقايان شيخ #محمدعلى_صفايى و #سيدمهدى_گلپايگانى به امر حاج #سيدمحمدرضا_گلپايگانى به #تركيه (استانبول) عزيمت كردند و پس از ملاقات با امام و #شهيد_مجاهد_حاج_سيدمصطفى، در تاريخ 28 خرداد ماه 44به تهران بازگشتند...
🔸برادر شهيد حاج سيد مصطفى، براى نگارنده در #نجف_اشرف روايت كرد كه ملاقات امام با آقايان صفايى و سيد مهدى گلپايگانى در استانبول صورت گرفت. امام در اين ديدار لباس محلى روحانيان تركيه را كه ساواک بر او تحميل كرده بود، بر تن داشت. آقاى شيخ محمدعلى صفايى وقتى امام را با آن وضع ملاقات كرد تا آنجا متأثر شد كه نتوانست خود را كنترل كند و به گريه افتاد و لحظاتى را بشدت و با صداى بلند مىگريست.
🔹چنانكه يادآورى كردم، رژيم شاه به اين اميد با ديدار نمايندگان آقاى گلپايگانى با امام در تركيه موافقت كرد كه نگرانى و اضطراب تودهها و #حوزههاى_علميه در مورد امام را كاهش دهد، ليكن از اين ترفند نيز طرفى بر نبست و نگرانى و خشم ملت اسلام همراه با شايعههايى كه
مىتوانست بنزينى بر آتش خشم مردم باشد، روز به روز فزونى مىيافت.(نهضت امام خمینی، ج2، صص128-127)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db