💎💎💎
در #فجر_فاطمی شیرینی پیروزی پس از چهل سال چالش در کام ما ایرانیان است. این شیرینکامی محدود به مرزهای ایران نبوده و #سید_مقاومت؛ سید حسن نصرالله را بر آن داشت تا وضع سیاه گذشته را به یاد همه آورد و دستآوردهای ملت ایران را برشمرد تا پشتیبانی خود را از نهضت امام و ملت نشان دهد. ایشان در بخشی از سخنان خود گفتند:
«مردم جنوب شهر تهران یادشان هست که (زمان شاه) برای آب آشامیدن صف میکشیدند.»
🔴 این سخن ساده اما به مذاق عدهای از #غرباندیشان خوش نیامد و به دلایل نامعلومی از رژیم منحوس پهلوی دفاع کرده؛ به فرزندان پاک مقاومت طعنه زدند و اینگونه نوشتند:
✏️«جناب سیدحسن نصرالله، که علاقه وافری به اظهار نظر در امور کشورمان دارند، از پاپ کاتولیکتر شدهاند.»
⚫️هرچند ادبیات این سخن خود گویای بسیار از مطالب است اما از آنجا که #گوینده_لیبرال آن دفاع مسبوق به سابقهای از اقتصاد رژیم پهلوی داشته و به جهت روشنتر شدن هرچه بیشتر حقایق؛ مطالبی را در خصوص #وضع_فاجعهبار اقتصادی در زمان پهلوی ارائه میکنیم.
📝گفتنی است پیش از این مخاطبین فرهیخته را به مطالعه چندین مقاله علمی دعوت نموده بودیم. برای سهولت دسترسی:
◀️بخش اول
https://eitaa.com/bonyadtarikh/60
◀️بخش دوم
https://eitaa.com/bonyadtarikh/64
◀️بخش سوم
https://eitaa.com/bonyadtarikh/65
🔵علاوه بر مطالب فوق؛ اگر بخواهیم گوشهای از ضعف اقتصاد مردم در رژیم پهلوی را تشریح کنیم میتوانیم به نکات زیر اشاره کنیم:
۱. مصرفگرایی شدید رژیم شاه.
۲. اتکای بیش از ۹۰ درصدی بودجه به نفت؛ که اگر رژیم شاه باقی میماند قطعا هیچ اثری از تولید ملی نمیماند.
۳. وابستگی رژیم به واردات و سوء استفاده غرب و گرانفروشی آنان.
مواردی که در مقاله آقای حسن محمدی به خوبی تبیین شده است. در بخشی از این مقاله میخوانیم:
🔷«اگر شاه می ماند ما هنوز هم یک وارد کننده بیخاصیت بودیم و در واقع وارداتمان چندین برابر صادراتمان بود در حالیکه الان صادرات ما بیشتر هست.(با اینکه صادرات نفتمان بشدت کم شده است.)
متکی بودن به واردات خسارتهای بزرگی دارد از جمله اینکه در ذخیره کالاهای ضروری کمبود بوجود می آید.
بر اساس آمار در رژیم گذشته ، کشور تنها قادر بود غذای ۳۳ روز را در داخل تهیه کند. اکنون با توجه به ۲ برابر شدن جمعیت، کشور میتواند غذای ۳۰۰ روز را در داخل تهیه نماید.»
و همچنین در رابطه با توسعه انسانی میخوانیم:
🔷«توسعه انسانی شامل عدالت ، رفاه ، کاهش فاصله طبقاتی ، امید به زندگی،سطح آموزش،درآمد سالیانه و… هست. حالا عدد ایران بر اساس این معیار جهانی در سال قبل انقلاب، رتبه ی ۱۱۰ جهان را داشت اما اکنون به رتبه ۶۹ جهان رسیده یعنی ۴۱ پله صعود در بین ۱۸۲ کشور جهان! ایران در بین کشورهای جهان در این ۴ دهه بیشترین رشد شاخص HDI را داشته و رتبه اول در پیشرفت هست. ایران بر اساس شاخص توسعه انسانی، توسعهیافتهتر از ترکیه، چین و اندونزی و ۱۱۹ کشور دیگر است.»
و در رابطه با خدمات شهری:
🔷«خدمات شهری مثل راه و راه آهن و برق و تلفن و… به احتمال زیاد اگر شاه میماند هنوز هم باید با زغال و نفت و پِهن گوسفند (که در تنور می ریختند) و... خانهمان را گرم می کردیم.
شاه با اینکه دهها سال از کشف نفت و گاز در ایران می گذشت، تنها به پنج شهر لوله کشی گاز کرده بود و هدف عمده از تولید گاز، صادرات آن بود اما تنها تا سال ۱۳۷۹، تعداد شهرهای بهره مند از گاز به ۳۷۹ شهر رسید؛ یعنی ۷۶ برابر.»
همچنین مطالب سودمند و مستدلی دیگر که برای مطالعه آن میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
http://yon.ir/0aKZJ
⁉️بنابراین دادههای آشکار باید دید از چه رو #وابستگان_غرب اینچنین به انکار واقعیات پرداخته و با وجود اینکه تصریح میکنند که با تمام یاختههای بدنشان لیبرال هستند؛ از چه رو و به چه علت با معدود افرادی که سودای احیای سلطنتطلبی دارند؛ به اشتراک گفتمانی رسیدهاند؟
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
امام خامنهای مدظلهالعالی در دیدار اخیر با نیروی هوایی:
« متاسفانه #تاریخ_انقلاب و تاریخ حوادث و نقشآفرینیهای عجیبی که در تاریخ انقلاب شده برای خیلیها ناگفته و ناشناخته است. » ۱۳۹۷/۱۱/۱۹
✅ با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💥 «برای برداشتن #گامهای_استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربهها درس گرفت؛ اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغها به جای حقیقت خواهند نشست و آینده مورد تهدیدهای ناشناخته قرار خواهد گرفت.
◀️دشمنان انقلاب با انگیزهای قوی، #تحریف و #دروغپردازی دربارهی گذشته و حتّی زمان حال را دنبال میکنند و از پول و همهی ابزارها برای آن بهره میگیرند. رهزنان فکر و عقیده و آگاهی بسیارند؛ حقیقت را از دشمن و پیادهنظامش نمیتوان شنید.»
🔴گزیدهای از بیانیه جدید و بسیار مهم امام خامنهای مدظلهالعالی خطاب به ملت ایرام به ویژه #جوانان؛ در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی
🖊متن کامل بیانیه :
http://yon.ir/jobpN
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟ بخش چهارم
✳️ تبیین دستآوردهای نظام اسلامی در چهل سال گذشته آنقدر پر اهمیت است که امام خامنهای مدظلهالعالی بخش قابل توجهی از تبیین #گام_دوم انقلاب را به این مهم اختصاص دادند.
بدیهی است که تبیین دستآوردهای نظام اسلامی جدا از آشنایی با واقعیات تلخ گذشته نیست و برای دیدن موقعیت امروز باید وضعیت دیروزمان را مشاهده کنیم امری که چند وقتی است آن را پی گرفتیم و با مطرح کردن این پرسش که «انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟» گامی در این مسیر برداشتیم:
◀️بخش اول
https://eitaa.com/bonyadtarikh/60
◀️بخش دوم
https://eitaa.com/bonyadtarikh/64
◀️بخش سوم
https://eitaa.com/bonyadtarikh/65
🔵کوتاهگفتار این بخش را به وضعیت روستایی ایران؛ قبل و بعد از انقلاب اسلامی اختصاص میدهیم و در این راستا نگاهی
به «طرح اصلاحات ارضی» میاندازیم.
⚫️طرحی آمریکایی که توسط ذهن سوسیال-دموکرات و سلطنتطلب حسن ارسنجانی القاء شد و خسارات فراوانی را به کشاورزی ایران وارد کرد.
⚫️طرحی با تقسیمات ارضی محدود و نمایشی که در همان ابتدای اجرا به دلیل روش نابخردانه تقسیم زمین اوضاع کشور را آنقدر به هم ریخت که دولت به ناچار در سال 1342 مبالغ هنگفتی گندم از آمریکا وارد کرد.
⚫️طرحی شکست خورده که حتّی قادر به تأمین معیشت دهقانان نیز نبود و در مراحل بعد نیز زمینه ورود سرمایهگذاران چند ملیتی و ودر نهایت نابودی کشاورزی ایران را فراهم کرد.
❓امّا اجرای این برنامه با چه اهدافی بود و چگونه باعث نابودی کشاورزی ایران شد؟ و چطور پس از گذشت تنها چهار سال؛ وابستگی ایران به واردات خارجی و از بین رفتن امنیت غذایی را به چهار برابر افزایش داد؟
در کنار پاسخ به این سؤال باید دید که در عصر جمهوری اسلامی و در مقایسه با سلطنت مشروطه؛ به جامعه روستایی چه خدماتی صورت گرفته است؟ گوشهای از این خدمات:
◀️قبل از انقلاب از سال 1317 تا سال 1357 (مدت چهل سال) فقط 8000 کیلومتر راه شوسه روستایی در کشور ساخته شد که بخش اعظمی از این راهها فاقد مختصات فنّی و ابنیه ضروری بودند.
🔵پس از انقلاب و به همّت جهاد سازندگی از سال 1357 تا 1377 (مدت بیست سال) 75000 کیلومتر راه شوسه با مختصات فنی و ابنیه در روستاهای ایران ایجاد شد.
◀️قبل از انقلاب به ندرت راههای روستایی ایران دارای روکش آسفالت بود.
🔵 تنها پس از گذشت 11 سال از عمر جمهوری اسلامی ایران (تا سال 1368) حدود 6445 کیلومتر از راههای روستایی ایران آسفالت شد.
گفتنی است« شبکه عظیم راهها به عنوان یکی از اساسیترین مبانی ارتباطات امروزه یکی از شاخصهای توسعه محسوب میشود. اثرات راه بر اقتصاد روستایی؛ رابطه نزدیک با افزایش سطح زیر کشت، کاهش هزینه حمل و نقل محصولات کشاورزی، امکان بهرهبرداری با بازده بیشتر و افزایش تولید در واحد سطح، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، ارتباط با نهادهای خدماتی مثل بیمه، بانک و غیره؛ رونق سریع اقتصاد کشاورزی و... دارد.»
برای پاسخ به سؤالات شما و دریافت آمار و اطلاعات دقیق در این زمینه:
📄مقاله «انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟اصلاحات ارضی، نابودی اقتصاد کشاورزی و از بین رفتن امنیت غذایی در دوران پهلوی»-دکتر مظفر نامدار- دریافت:
http://yon.ir/Hv2Qh
📃نسخه PDF :
https://eitaa.com/bonyadtarikh/73
🔹🔹🔹
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟.pdf
1.45M
🖊مجله تخصصی 15 خرداد- مقاله انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟ اصلاحات ارضی و وضعیت روستایی
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟بخش آخر
با شما همراه بودیم در مسیر تبیین هرچه بیشتر دستآوردهای نظام اسلامی در مقایسه با نظام سلطنت مشروطه:
◀️گام اول:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/60
◀️گام دوم:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/64
◀️گام سوم:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/65
◀️گام چهارم:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/72
و نمیتوان گفت این کوتاهنوشت؛ گام آخر در مسیر برشمردن دستآوردهای بیشمار نظام اسلامی است که در این زمینه باید کتابها نوشت و مستندها تولید کرد.
در این بخش با ارائه مستندات متقن و آمار و ارقام دقیق و جهانی؛ با صحنهای تلخ روبرو میشویم و منظری دل انگیز. صحنهای تلخ از عقبافتادگی ملتمان و چپاول سرمایههای مردمی توسط بیگانگان و مزدوران و منظری دلانگیز از اراده ملت برای تغییر در چارچوب نظام اسلامی. گوشهای از این صحنه برای شما:
⚫️ نبود قانون ایجاد رفاه و رفع فقر و محرومیت در قانون اساسی مشروطه سلطنتی
🔵 وضع قانون پیریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه تغذیه و مسکن و کار و بهداشت؛ طبق بند ۱۲ اصل سوم قانون اساسی
⚫️ لولهکشی گاز تنها ۵ شهر در کل دوران پهلوی
🔵 لولهکشی بیش از ۴۰۰ شهر در دوران جمهوری اسلامی تا سال ۱۳۸۱
⚫️شبکه گاز طبیعی کشور؛ تنها دو هزار کلیومتر تا پایان پهلوی
🔵 ۳۰ برابر شدن شبکه گاز طبیعی کشور و رسیدن به ۵۹ هزار کیلومتر شبکه گاز
⚫️ تنها ۱۳ سد مخزنی در کل دوران ۵۰ ساله پهلوی
🔵 ارتقای سدهای مخزنی ایران از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۷ به حدود ۷۲ مخزن
🔻🔻🔻
این موارد بخشی از ثمرات عظیم اراده دینی و ملی مردم ایران بود و برای مطالعه بیشتر:
http://yon.ir/HGZ4I
فایل PDF:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/77
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
جمهوری اسلامی و دگرگونی در ابعاد اجتماعی توسعه انسانی ایران .pdf
1.2M
مجله تخصصی 15 خرداد-«انقلاب اسلامی برای ایران چه کرد؟جمهوری اسلامی و دگرگونی در ابعاد اجتماعی توسعه انسانی ایران»
آدرس مقاله:
http://yon.ir/HGZ4I
🔸🔸🔸
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆نشست و هماندیشی با موضوع:
«خط مقاومت، خط سازش»
❇️به مناسبت چهلمین سالگرد #پیروزی_انقلاب_اسلامی، نشست و هماندیشی با موضوع «خط مقاومت، خط سازش» با حضور حجتاالاسلام و المسلمین دکتر سید حمید روحانی، دکتر مظفر نامدار، جناب مسعود رضایی، دکتر ابراهیم فیاض، آقای علیرضا سلطانشاهی، حجتالاسلام و المسلمین مقدمی، دکتر نیکرو، استاد محمدحسن رجبی و آقای صالحی در محل بنیاد برگزار شد. مشروح مطالب این جلسه بزودی در فصلنامه ۱۵ خرداد منتشر خواهدشد.
✅ با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🖊چند روزی است که از صدور بیانیه #گام_دوم توسط امام خامنهای مدظلهالعالی میگذرد. بیانیهای مهم و اثرگذار که #موجی_جدید میان جامعه نخبگانی به ویژه جوانان ایجاد کرده است و در بردارنده مطالب و نکاتی است که تبیین آن برای روشن شدن مسیرمان در آینده مفید خواهد بود.
🔵یکی از نقاط برجسته این بیانیه، اشاره به شکستن فضای فکری-مکتبی حاکم بر جهان و تبدیل دنیای دوقطبی به سه قطبی با وقوع اتقلاب اسلامی است:
◀️« پس آنگاه #انقلاب_ملت_ایران؛ جهان دو قطبی آن روز را به جهان سه قطبی تبدیل کرد و سپس با حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطبهای جدید قدرت، تقابل دوگانه جدید «اسلام و استکبار» پدیده برجسته جهان معاصر و #کانون_توجه_جهانیان شد.»
🔵این مطلب اشاره به واقعهای تردید ناپذیر دارد: شکستن هژمونی مدرنیته و اصول غیر بومی و ظالمانه حاکم بر آن توسط امام و امت و مهندسی و معماری شالودهای که نه تقلیدی و گرتهبردارانه بود و نه ستیزهجو.
❓اما سوال اساسی اینجاست که این شالودهشکنی و نظامسازی بر اساس چه اصول و قواعدی بود؟ اصولی که شناخت هرچه بیشتر آن ما را به فهمی دقیقتر از نهضت امام و امت میرساند و صف انقلابیون حقیقی از ضد انقلاب و #انقلابیهای_کمرنگ را بهتر مینمایاند.
◀️گوشهای از این قواعد، که به نحو استقرائی و نه عقلی و انحصاری است:
🔹۱. پرهیز از پیشفهمهای معرفتی و تاریخی در به کارگیری مفاهیم سیاسی
🔹۲. تشکیک در مشهورات شبهفلسفی، شبهعقلی، شبهروشنفکری و شبهتاریخی در معرفت سیاسی
🔹۳. پایبندی به منطق حاکم بر اندیشه سیاسی شیعه و نوآوری در تبیین
🔹۴. پایبندی به منطق حاکم بر فقه و بسط موضوعات
🔹۵. پایبندی جامع به عناصر معرفت در تمدن اسلامی و نوآوری در تلفیق (و نه تفکیک)
🔹۶. پایبندی به مسیر تاریخی اندیشه اسلامی و حرکت در موضع و منزل
❇️امام در صحنه شگفتانگیز نوآوری خود؛ سیطره تعاریف پوسیده غربی بر مفاهیم سیاسی را میشکند و از ساختارها و شالودههای گفتمان رسمی عبور میکند و بدون تجدید نظر در ارکان سیاسی فقه شیعه ساختار مترقی جمهوری اسلامی را ارائه میکند که نه استبدادی است و نه التقاطی و سرانجام امام قدس سره منظومه معارف اسلامی را در پیوندی جذاب در ساحت سباست ارائه میکند و معارف باطل طاغوتی را کنار میزند.
✅برای مطالعه؛ شما و مقاله:
«امام خمینی قدس سره ؛ انقلاب اسلامی و شالودهشکنی سیطره گفتمانهای رسمی در حوزه سیاست/بخش اول»:
http://yon.ir/QyRDe
مقاله را به صورت PDF اینجا بخوانید :
https://eitaa.com/bonyadtarikh/81
🔸🔸🔸
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امام خمینی و انقلاب اسلامی؛ شالودهشکنی.pdf
1.42M
مقاله «امام خمینی قدس سره؛ انقلاب اسلامی و شالودهشکنی سیطره گفتمانهای رسمی در حوزه سیاست بخش اول»
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️حدود یک هفته قبل بود که یکی از اهالی سیاست؛ #شبههای_تکراری را بر سر زبانها انداخت:
« تردید در اصالت نامه تاریخی امام قدس سره به آیتالله منتظری در ششم فروردین »
🔸این شبهات گرچه در گذشته بارها و بارها از سوی افراد و نهادهای مختلف پاسخ داده شده بود اما یه دلیل #سطحینگری و #سادهانگاری یا دلایل و اغراض دیگر این مطالب نادرست تکرار شود.
⁉️اما سؤال اساسی اینجاست که ریشه این تشکیکها کجاست؟
🔵حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی؛ رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ در مصاحبه با فارسنیوز به این سؤال پاسخ دادند:
◀️ «مسئله دیگری که باعث میشود #بیت_منتظری اینگونه علیه سیداحمد آقا موضعگیری کند این است که میدانند آقای منتظری با این روش ننگی به بار آورد که زدوده نمیشود و از آنطرف نیز نمیتوانند امام را زیر سؤال ببرند، چون از نظر اعمال و رفتار فردی مقدس است و امام درباره این شخص موضعگیری کرده است که دیگر جای هیچگونه اعتبار و آبرویی برای او نمیماند بنابراین باید به نحوی دیدگاه امام نسبت به او را زیر سؤال برد و بگویند حرف امام نبوده است، همین روش را #نهضت_آزادی هم دارد، وقتی نهضت آزادی با پاسخ امام به وزیر وقت کشور در سال 66 مواجه میشود ناچار است که بگوید این اصلاً این حرف ها دستخط امام نیست.
نهضت آزادی یا باید آنچه را که امام درباره اینها گفته بود که میخواهند کشور را تحویل آمریکا بدهند بپذیرند و ساقط شوند یا باید بگویند این خط و حرف امام نیست، لذا بیت منتظری اکنون نیز همین خط را دنبال میکند و طوری وانمود می کنند که نامه 6 فروردین دستخط امام نبوده است و از این طریق خود را تبرئه می کنند و برای منتظری اعتباری دریوزگی می کنند اما راه بهجایی نبردهاند...
در نامه حضرت امام به وزیر کشور درباره نهضت آزادی و چه در نامه ششم فروردین درباره منتظری، خطشناسان آن را بررسی کردند و کسی نتوانست کوچکترین تردیدی در آن بیاورد. »
🎙متن کامل مصاحبه:
http://yon.ir/Zdo1D
📩 متن نامه ششم فروردین امام قدس سرهالشریف به آیتالله منتظری:
http://yon.ir/kqldG
🔸🔸🔸
@bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.