🔰ایرانیها در قدیم گوشت را تازه تازه مصرف میکردند
🔹ایرانیان در قدیم گوشت مورد نیاز خود را روزانه تهیه میکردند. گوسفندی که قرار بود گوشتش را شب بخورند صبح ذبح میشد و مرغ را بلافاصله پس از ذبح میپختند و میخورند.
🔸گوشت را به قدر مصرف یک وعده میپختند و اگر اتفاقی چیزی باقی میماند به فقیران و مستحقان میدادند تا غذا برای نوبت بعدی باقی نماند. نهایتاً باز هم اگر چیزی میماند، سهم مرغ و خروسهای خانه میشد تا هیچ چیز اسراف نشود.
📂 سفرنامه شاردن، ترجمه اقبال یغمایی، ج۲ صص۸۳۲ - ۸۳۸
#سبک_زندگی
🍎 @ehyagaraneteb
💠 کار طبیب دلخوش کردن مردم است
🔸امام صادق فرمودند حضرت موسی به خدا عرضه داشت:
«یا رب من أین الداء؟قال: منی، قال: فالشفاء؟ قال: منی، قال: فما یصنع عبادک بالمعالج؟ قال: یطبب بأنفسهم فیومئذ سمی المعالج الطبیب»
🔹پروردگارا، بیماری نزد کیست؟ خداوند فرمود: نزد من. حضرت فرمودند: پس شفا نزد کیست؟ خداوند فرمود: نزد من. حضرت فرمودند: پس چرا ما را به طبیب ارجاع میدهی؟ خداوند فرمود: طبیب را برای دلخوشی مردم به عنوان معالج قرار دادیم.
📂وسائل الشیعه، ج۲۵، صفحه ۲۲۱
#حدیث
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔰آموزش مزاجشناسی(۱) - مزاج افراد بر اساس سن
🔹از لحاظ سن جوانان نزدیکترین مزاج را به اعتدال دارند. در اطفال، حرارت مساوی با بزرگسالان است اما اطفال رطوبت بیشتری دارند.
🔸 به همین دلیل حرارت در کودکان ملایم و حرارت در بزرگسالان شدید است. کهن سالان از لحاظ مزاج سرد و خشکاند ولی گاهی به علت رطوبت عارضی مرطوب هستند.
🥛اگر هر روز به بدن انسان هم گرمی و هم تری برسد، انسان هیچگاه از نظر مزاجی مریض نمیشود. بنابر نظر حکما هر کس هر روز صبح شیر و عسل میل کند، رطوبت شیر و حرارت عسل، هر دو به بدن او میرسد و از نظر مزاجی مریض نمیشود.
📂کتاب مبانی طب سنتی، صفحه ۴۹، سید محمدعلی سیدنظری
#مبانی_طب_سنتی
#مزاج_شناسی
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
💠آموزش مزاج شناسی (۲) - مزاج افراد بر اساس جنسیت
🔻مزاج زنها نسبت به مردها سردتر است، نه این که مزاج زنها همیشه سرد باشد، بلکه منظور این است که اگر همهٔ زنهای دنیا در یک کفه ترازو و همهٔ مردها در کفه دیگر ترازو قرار بگیرند، زنها نسبت به مردها سردی و تری بیشتری دارند.
❗️البته خیلی وقتها یک زن میتواند مزاجش از صدها مرد گرمتر باشد و این ایراد نیست، چون در کتب طب سنتی مزاج زنها سرد بیان شده است، نباید به آنها طبق قاعده علاج به الضد داروی گرم داد بلکه باید طبق علایم به او دارو داده شود.
🔹علت سردی زنها نسبت به مردها خلقت خاص آنها است که چربی بدنشان نسبت به مردها بیشتر است و مردها عضلات بیشتری دارند. بدن مردها برای کارهای بدنی مناسبتر است و بدن زنها لطیفتر و زیباتر میباشد.
📂کتاب مبانی طب سنتی، صفحه ۵۰، سید محمدعلی سیدنظری
#مبانی_طب_سنتی
#مزاج_شناسی
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔰تفاوت اساسی درمان بیماریها بین طب سنتی و طب جدید
🔹در طب جدید برای مطالعه مرض از ابتدا به سراغ عضوی میروند که در آن بیماری، مورد آسیب قرار گرفته است؛ یعنی توجه دقیق خود را نه به همان بدن به عنوان یک کل، بلکه به یک عضو خاص معطوف میدارند و آن عضو را مورد تجزیه و تدقیق قرار میدهند.
🔸اما در دیدگاه طب سنتی، بدن انسان را تنها مجموعهای از اجزا که فقط با یکدیگر ارتباط مکانیکی دارند تلقی نمیکند بلکه در بدن به نوعی مدیریت مستقل قائل است که از آن به «نفس» تعبیر میکند، به همین دلیل در بدن از این حقیقت واحد به نام مزاج سخن میگوید که در ایجاد و حفظ سلامت بدن سابقهای بنیادی دارد و از لحاظ فیزیولوژیکی نیز به جای آن که بسیاری از اختلالها و آسیبها را منحصرا در اعضای جزئی بدن سراغ بگیرد، آنها را در درجه اول معلول اختلال مزاج میداند.
📚 برگرفته از مقاله دکتر حداد عادل در کتاب «مجموعه مقالات دربارهٔ طب سنتی ایران»
#مبانی_طب_سنتی
#طب_کلاسیک
🍎 @ehyagaraneteb
19.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️راز عمر طولانی پیرمرد ۱۴۰ ساله روستایی!
🔹پیرمردی که در دوره ناصرالدین شاه به دنیا آمده میگوید به دلیل تغذیه سالم طبیعی، استفاده از روغن حیوانی و مصرف روزانه شیر ۱۴۰ سال عمر کرده است.
🔸این پیرمرد روستایی فقط در زمان رضاخان یک بار آمپول زده است و غیر از همین یک مورد، هرگز از داروهای شیمیایی استفاده نکرده است.
#تجربیات
🍎 @ehyagaraneteb
🔰آموزش مزاج شناسی(۳) - مزاج اعضای بدن
⬅️در نگاه طب سنتی هر یک از اعضای بدن مزاج مخصوص به خود را دارند. بر این اساس گرمترین عضو بدن قلب است.
⭕️معتدلترین اعضای بدن، به ترتیب سر انگشت شهادت، باقی سر انگشتان، کف دست، پوست پشت دست و پوست کل بدن است.
🔥گرمترین اعضای بدن به ترتیب قلب، کبد و گوشت است.
❄️سردترین اعضای بدن به ترتیب استخوان، نخاع، رباط، عصب و مغز است.
💧مرطوبترین اعضای بدن به ترتیب چربی رقیق، گوشت نرم، مغز و نخاع است.
🏜خشکترین اعضای بدن، به ترتیب مو، استخوان، رباط و اعصاب است.
📂مبانی طب سنتی، سید محمدعلی سیدنظری ص ۵۱
#مبانی_طب_سنتی
#مزاج_شناسی
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🌸🍃
🍃
🌱حضرت موسی به خدا عرض کرد:
رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ (قصص/ #آیه ۲۴)
پروردگارا، هر خیر و نیکی بر من فرستی به آن نیازمندم.
🌾امیرالمومنین در تفسیر آیه فرمود: به خدا سوگند موسی علیه السلام جز قرص نانی که گرسنگی را برطرف سازد چیز دیگری نخواست، زیرا موسی از سبزیجات میخورد، تا آن جا که بر اثر لاغری و آب شدن گوشت بدن، سبزی گیاه از پشت پرده شکم او آشکار بود.
👈دو نکته در #حدیث قابل توجه است:
1⃣نان خوراکی کامل و اصلی است.
2⃣سبزی به تنهایی نمیتواند نیاز بدن را تأمین کند. بلکه مصرف سبزیجات به تنهایی و رژیم گیاهخوار داشتن موجب آب شدن گوشت بدن میشود.
📚نهج البلاغه، ترجمه دشتی، خطبه ۱۶۰، بند ۱۶
🍃
🌸🍃
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔻سوسیس و کالباس خوکی را اولین بار ارمنیها وارد ایران کردند❗️
🔹پس از انقلاب کمونیستی در شوروی، عده زیادی از ارمنیان روسیه و روسهای سفید به ایران سرازیر شدند و کالباس، سوسیس و ژامبون را با خود به همراه آوردند.
⬅️این ارمنیان ابتدا در مناطق شمالی و سپس در تهران مستقر شدند و با پرورش خوکهای اهلی و وحشی! در شمال ایران، شروع به تهیه کالباس، سوسیس و ژامبون کردند.
🔹اولین مغازه ساندویچی با نام خزر در خیابان استانبول تهران محل جمع شدن و گرفتن و وقت گذراندن شعرا، نویسندگان، روزنامهنگاران و دانشجویان خصوصاً دانشجویان دانشکده افسری تهران و دانش آموزان کلاسهای بالای مدارس متوسطه بود. چون ورود به این نوع مغازهها نشانه تجدد اغلب مشتریهای این مراکز از روشنفکران و فرنگ زدهها بودند.
🔸شهرت کالباس، سوسیس و ژامبون در ایران به حدی رسید که در جنگ جهانی پس از اشغال ایران انگلیسیها چند تُن کالباس و سوسیس ایران را برای رفع نیاز سربازان انگلیسی در آفریقا و خاور نزدیک خریداری کردند.
🔻به تدریج استفاده از این غذاها جای خود را در میان ایرانیان باز کرد. کار ساندویچ فروشیها رونق گرفت، به طوری که در حدود سالهای دهه ۴۰ تعداد کارگران ساندویچ فروشیها در رشت به ۱۶ هزار نفر رسید. در تهران طی سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ تعداد ساندویچ فروشی ها از ۱۰ هزار گذشت.
📸تصویر مربوط به معدومسازی سوسیس و کالباسهای فاسد در اراک است.
📚منبع: تغذیه، زندگی بدون سبک، امیرحسین شهگلی صفحات ۳۷ و ۳۸
#سبک_زندگی
#سوسیس #کالباس
#فست_فود
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
✅با این 2⃣ غذای کامل سالم بمانید
⬅️غذای کامل، غذایی است که هم سردی و گرمی را با هم دارد (در غذای سرد رطوبت و در غذای گرم خشکی وجود دارد) و تمام اعضای بدن را پوشش میدهد که نتیجه آن سلامتی و عدم بیماری (روحی و جسمی) است.
🥛نان گندم و شیر گاو غذاهای کامل و مقوی و تأمین کننده سلامت روح و جسم برای همگان است. در حقیقت نان گندم و شیر با رطوبتی که دارند حرارت سوزاننده را در بدن کنترل کرده و بدن را سالم و بانشاط نگه میدارند که به این حالت سلامتی گفته میشود.
🏃♂️نشانه سلامتی این است که دست و پا گرم، رنگ صورت شفاف و بدون لک و جوش باشد و چون برای کنترل حرارت غذاهای سرد استفاده نشده معده سالم و رنگ زبان قرمز میشود.
#شیر #عسل
#نان_گندم
🍎 https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔻وقتی دشمن نان سفید را جایگزین نان سبوسدار کرد
🔹دشمن برای غذای کاملی مثل نان گندم طلایی سبوسدار، نقشه کشید و برای این که ما را به بیماری مبتلا کند آن را به حاشیه راند و تا توانست کم اهمیت جلوهاش داد.
🍞گندم طلایی و نرم را تبدیل به نان سفیدی کرده که زود خشک میشود، قابلیت نگهداری ندارد و خود عامل بسیاری از بیماریها است.
🌽به بهانه تقویت، آرد ذرت و چیزهای دیگری که کیفیت نان را پایین میآورد به آن اضافه کرده است. آرد ذرتی که سرد و خشک(سودازا) است.
🔸 در مرحله بعد به نام صنعتی کردن، تنورهای سنتی و گِلی را جمعآوری کرده و تخمیر طبیعی را که زمانبر بود ولی باعث تُردی، خوشمزگی، زود هضمی نان، تقویت سیستم ایمنی بدن و ایجاد سلامتی میشد را از نانواییها جمع کرده و به جای آن جوش شیرین و بلان کیت سرطانزا میزنند تا به سرعت تخمیر شود.
#طب_و_استعمار
#سبوس
#نان_گندم
🍎 https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb