🔰آموزش مزاج شناسی(۳) - مزاج اعضای بدن
⬅️در نگاه طب سنتی هر یک از اعضای بدن مزاج مخصوص به خود را دارند. بر این اساس گرمترین عضو بدن قلب است.
⭕️معتدلترین اعضای بدن، به ترتیب سر انگشت شهادت، باقی سر انگشتان، کف دست، پوست پشت دست و پوست کل بدن است.
🔥گرمترین اعضای بدن به ترتیب قلب، کبد و گوشت است.
❄️سردترین اعضای بدن به ترتیب استخوان، نخاع، رباط، عصب و مغز است.
💧مرطوبترین اعضای بدن به ترتیب چربی رقیق، گوشت نرم، مغز و نخاع است.
🏜خشکترین اعضای بدن، به ترتیب مو، استخوان، رباط و اعصاب است.
📂مبانی طب سنتی، سید محمدعلی سیدنظری ص ۵۱
#مبانی_طب_سنتی
#مزاج_شناسی
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🌸🍃
🍃
🌱حضرت موسی به خدا عرض کرد:
رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ (قصص/ #آیه ۲۴)
پروردگارا، هر خیر و نیکی بر من فرستی به آن نیازمندم.
🌾امیرالمومنین در تفسیر آیه فرمود: به خدا سوگند موسی علیه السلام جز قرص نانی که گرسنگی را برطرف سازد چیز دیگری نخواست، زیرا موسی از سبزیجات میخورد، تا آن جا که بر اثر لاغری و آب شدن گوشت بدن، سبزی گیاه از پشت پرده شکم او آشکار بود.
👈دو نکته در #حدیث قابل توجه است:
1⃣نان خوراکی کامل و اصلی است.
2⃣سبزی به تنهایی نمیتواند نیاز بدن را تأمین کند. بلکه مصرف سبزیجات به تنهایی و رژیم گیاهخوار داشتن موجب آب شدن گوشت بدن میشود.
📚نهج البلاغه، ترجمه دشتی، خطبه ۱۶۰، بند ۱۶
🍃
🌸🍃
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔻سوسیس و کالباس خوکی را اولین بار ارمنیها وارد ایران کردند❗️
🔹پس از انقلاب کمونیستی در شوروی، عده زیادی از ارمنیان روسیه و روسهای سفید به ایران سرازیر شدند و کالباس، سوسیس و ژامبون را با خود به همراه آوردند.
⬅️این ارمنیان ابتدا در مناطق شمالی و سپس در تهران مستقر شدند و با پرورش خوکهای اهلی و وحشی! در شمال ایران، شروع به تهیه کالباس، سوسیس و ژامبون کردند.
🔹اولین مغازه ساندویچی با نام خزر در خیابان استانبول تهران محل جمع شدن و گرفتن و وقت گذراندن شعرا، نویسندگان، روزنامهنگاران و دانشجویان خصوصاً دانشجویان دانشکده افسری تهران و دانش آموزان کلاسهای بالای مدارس متوسطه بود. چون ورود به این نوع مغازهها نشانه تجدد اغلب مشتریهای این مراکز از روشنفکران و فرنگ زدهها بودند.
🔸شهرت کالباس، سوسیس و ژامبون در ایران به حدی رسید که در جنگ جهانی پس از اشغال ایران انگلیسیها چند تُن کالباس و سوسیس ایران را برای رفع نیاز سربازان انگلیسی در آفریقا و خاور نزدیک خریداری کردند.
🔻به تدریج استفاده از این غذاها جای خود را در میان ایرانیان باز کرد. کار ساندویچ فروشیها رونق گرفت، به طوری که در حدود سالهای دهه ۴۰ تعداد کارگران ساندویچ فروشیها در رشت به ۱۶ هزار نفر رسید. در تهران طی سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ تعداد ساندویچ فروشی ها از ۱۰ هزار گذشت.
📸تصویر مربوط به معدومسازی سوسیس و کالباسهای فاسد در اراک است.
📚منبع: تغذیه، زندگی بدون سبک، امیرحسین شهگلی صفحات ۳۷ و ۳۸
#سبک_زندگی
#سوسیس #کالباس
#فست_فود
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
✅با این 2⃣ غذای کامل سالم بمانید
⬅️غذای کامل، غذایی است که هم سردی و گرمی را با هم دارد (در غذای سرد رطوبت و در غذای گرم خشکی وجود دارد) و تمام اعضای بدن را پوشش میدهد که نتیجه آن سلامتی و عدم بیماری (روحی و جسمی) است.
🥛نان گندم و شیر گاو غذاهای کامل و مقوی و تأمین کننده سلامت روح و جسم برای همگان است. در حقیقت نان گندم و شیر با رطوبتی که دارند حرارت سوزاننده را در بدن کنترل کرده و بدن را سالم و بانشاط نگه میدارند که به این حالت سلامتی گفته میشود.
🏃♂️نشانه سلامتی این است که دست و پا گرم، رنگ صورت شفاف و بدون لک و جوش باشد و چون برای کنترل حرارت غذاهای سرد استفاده نشده معده سالم و رنگ زبان قرمز میشود.
#شیر #عسل
#نان_گندم
🍎 https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔻وقتی دشمن نان سفید را جایگزین نان سبوسدار کرد
🔹دشمن برای غذای کاملی مثل نان گندم طلایی سبوسدار، نقشه کشید و برای این که ما را به بیماری مبتلا کند آن را به حاشیه راند و تا توانست کم اهمیت جلوهاش داد.
🍞گندم طلایی و نرم را تبدیل به نان سفیدی کرده که زود خشک میشود، قابلیت نگهداری ندارد و خود عامل بسیاری از بیماریها است.
🌽به بهانه تقویت، آرد ذرت و چیزهای دیگری که کیفیت نان را پایین میآورد به آن اضافه کرده است. آرد ذرتی که سرد و خشک(سودازا) است.
🔸 در مرحله بعد به نام صنعتی کردن، تنورهای سنتی و گِلی را جمعآوری کرده و تخمیر طبیعی را که زمانبر بود ولی باعث تُردی، خوشمزگی، زود هضمی نان، تقویت سیستم ایمنی بدن و ایجاد سلامتی میشد را از نانواییها جمع کرده و به جای آن جوش شیرین و بلان کیت سرطانزا میزنند تا به سرعت تخمیر شود.
#طب_و_استعمار
#سبوس
#نان_گندم
🍎 https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🌸🍃
🍃
امام صادق علیه السلام:
سویق، از هفتاد نوع بلا جلوگیری میکند.
🍃
🌸🍃
#حدیث
#سویق
🍎https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🥫تاریخچه ورود غذای کنسروی به ایران
🔻اولین کنسروها را ارامنه روسیه در سال ۱۳۰۱ به ایران آوردند که کنسرو خاویار بادمجان بود. در اوایل حکومت رضاخان اولین کارخانه کنسروسازی در قائمشهر فعلی به دست فردی که از همان ارامنه روسیه بود در ایران تاسیس شد. در ابتدا کنسرو در ایران بازار خوبی نداشت.
🔸ساخت قوطی فلزی برای کنسرو از سال ۱۳۰۷ در ایران رایج شد. این قوطیهای فلزی در آن زمان به طور دستی و با استفاده از قیچی ساخته میشد و بیشتر برای سبزیجات به کار میرفت. این صنعت رشد کرد تا این که در سال ۱۳۳۰ اولین قوطی فلزی جهت بسته بندی روغن نباتی جامد به وسیله دستگاههای مدرن ساخته شد و اولین حلبهای روغن وارد بازار شد.
🔹کارخانه شمشاد، مهرام و «یک و یک» از جمله کارخانههایی بودند که کار بستهبندی و کنسروسازی را در سالهای قبل و بعد از دهه ۴۰ آغاز کرده بودند. این کارخانهها برای جا انداختن صنعت کنسرو در ایران خیلی تلاش کردند و به نوعی به جنگ سنت و غذاهای سنتی رفتند.
⬅️این کارخانهها در آن زمان نتوانستند موفقیتی در بازارهای داخلی کسب کنند، به همین دلیل محصولاتشان را به خارج از کشور سوق دادند. کارخانه «یک و یک» در این زمینه موفقیت قابل توجهی کسب کرد. مشتریان این کارخانه در آن زمان اغلب ایرانیانی بودند که در خارج از کشور زندگی میکردند و به این ترتیب میتوانستند غذای ایرانی را در ممالک مختلف تهیه کنند.
📚تغذیه، زندگی بدون سبک، امیرحسن شهگلی، صفحه ۴۳
#سبک_زندگی
🍎https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔹آموزش مزاج شناسی(۴) - آشنایی با اخلاط چهارگانه
🔻اخلاط مواد سیال و مرطوبی هستند که غذا بعد از تغییر حالت به آنها تبدیل میشود.
اخلاط چهار تا هستند:
1⃣خون(دم) که مزاج آن گرم و تر است
2⃣صفرا که مزاج آن گرم و خشک است
3⃣بلغم که مزاج آن سرد و تر است
4⃣سودا که مزاج آن سرد و خشک است
📍البته بعضی حکما به سه خلط اعتقاد داشته و خون را جامع همه مایعات جاری در رگ دانستهاند. بعضیها هم به وجود دو نوع خون عقیده دارند؛ یکی خلط مجزا و دومی همه محتویات داخل رگ.
📚مبانی طب سنتی، سید محمدعلی سیدنظری، صفحه ۵۳
#مبانی_طب_سنتی
#مزاج_شناسی
🍎 https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🌸🍃
🍃
امام صادق علیه السلام فرمود: «چون نماز صبح را خواندی، پاره نانی بخور تا با آن دهان خویش را خوشبو سازی، حرارت خود را فرونشانی، دندانهایت را محکم سازی، لثهات را استحکام بخشی، روزی خویش را به دست آوری و خوی خود را نیز نیکو سازی.
📚بحارالانوار جلد ۶۳ صفحه ۳۴۵ #حدیث ۲۱
🍃
🌸🍃
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
🔰مراحل هضم غذا - بخش اول
🔻هضم غذا در بدن چهار مرحله دارد
1⃣هضم اول (هضم معدی):
🔹این هضم از دهان شروع میشود و تا مقعد امتداد دارد. وقتی که انسان گرسنه میشود یا به غذایی میل پیدا میکند، ابتدا آن را میجود. سپس غذا وارد معده میشود و از حرارت معده -که ناشی از کبد و قلب است که در دو طرف معده قرار گرفتهاند- و حرکات معده و آنزیمها هضم میشود؛
🔸یعنی یا ذرات آن ریز میشود یا تبدیل به کشکابی مثل شیره میشود و یا موادشان در شیره معده حل میشود و از طریق رگهای ماساریقا که در انتهای معده و اوایل روده کوچک قرار گرفتهاند، به کبد وارد میشود. ماحصل این هضم، کیموس و کیلوس است و فضولات آن مدفوع است.
2⃣هضم دوم (هضم کبدی)
🔹مواد بعد از وارد شدن به کبد، توسط آنزیمها و سایر مواد دیگر و حرارت کبدی به اخلاط تبدیل میشوند. ماحصل این هضم، اخلاط است و فضولات آن به صورت ادرار از طریق کلیه دفع میشود.
📚مبانی طب سنتی، سید محمدعلی سیدنظری، صفحه ۵۱ و ۵۲
#مبانی_طب_سنتی
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
💠داروی معتدل چیست؟
🔹این نکته را نیز باید بدانی که وقتی دارویی را معتدل مینامیم، مقصود این نیست که داروی مزبور معتدل حقیقی است؛ زیرا که چنین اعتدالی امکان پذیر نیست و مقصود ما بیان این معنی نیز نخواهد بود که اعتدالی نظیر اعتدال مزاج آدمی دارد، چه در این صورت باید فراوردهای از گوهر انسان باشد.
🔸لیک منظور این است که اگر چنین دارویی به وسیله حرارت غریزی بدن انسان تاثیر پذیر باشد به کیفیتی در میآید که با کیفیت مزاج آدمی سازگار است و به سوی یکی از دو قطب که اعتدال در مزاج را از بین میبرد نمیگراید و چنان تاثیری نمیبخشد که اعتدال را از بین ببرد.
🔹غرض از اعتدال دارو، ارزیابی عمل آن در بدن انسان است و اگر بگوییم فلان دارو گرم یا سرد است، مقصود این نیست که این دارو بالفطره به نهایت گرمی یا سردی رسیده است و به طور ذاتی گرمتر یا سردتر از بدن انسان است.
🔸تعبیر ما در مورد گرمی و سردی دارو آن است که این دارو در بدن انسان گرمی یا سردی بیشتر از آن چه که به طور طبیعی موجود است ایجاد میکند. ممکن است دارویی که برای بدن آدمی سرد است برای بدن کژدم گرم باشد و یا بالعکس، دارویی که برای بدن انسان گرم است نسبت به بدن مار سرد باشد.
📚قانون در طب، جلد۱، ابوعلی سینا، ترجمه شرفکندی، صفحه ۲۰
#طب_سنتی
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb