eitaa logo
سلامتکده طب بوعلی
4.6هزار دنبال‌کننده
1.3هزار عکس
321 ویدیو
2 فایل
🔹پایگاه جامع اطلاع‌رسانی مجموعه سلامتکده طب بوعلی 📌مؤسس: حکیم آیت الله محمد آل اسحاق (ره) ✔️با بیش از ۳دهه تجربه درمان ✔️با بیش از ۷۰ مجوز رسمی از وزارت بهداشت ✔️با مجهزترین كارخانه تولید دارو، با مجوز رسمی از وزارت بهداشت 🔗نشانی سایت: www.bouali.me
مشاهده در ایتا
دانلود
11.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻آشنایی با مرحله سوم و چهارم هضم 👤طبیب 🔹مرحله سوم عروقی و مرحله چهارم عضوی یا بافتی است. هر عضوی بنابر نیازش از خون برداشت می‌کند؛ ▫️مثلا ریه بلغم و قلب حرارت می‌خواهد، اگر ماست بخوریم که دشمن قلب است و حرارت قلب را یک دفعه پایین می‌آورد، قلب حرارت مورد نیاز را دریافت نمی‌کند، در نتیجه دچار تپش قلب می‌شویم. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
‌درس دیگر اعتقاد به مهدویت و جشن های نیمه شعبان برای من و شما این است که هر چند اعتقاد به حضرت مهدی، ارواحنا فداه، یک آرمان والاست و در آن هیچ شکی نیست; اما نباید مساله را فقط به جنبه آرمانی آن ختم کرد - یعنی به عنوان یک آرزو در دل، یا حداکثر در زبان، یا به صورت جشن - نه، این آرمانی است که باید به دنبال آن عمل بیاید . انتظاری که گفته اند، فقط نشستن و اشک ریختن نیست; انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم . سربازی امام زمان، کار آسانی نیست . سربازی منجی بزرگی که می خواهد با تمام مراکز قدرت و فساد بین المللی مبارزه کند، احتیاج به خودسازی و آگاهی و روشن بینی دارد. امام خامنه ای دام ظله 🌸🌸میلاد آخرین فرستاده مبارک🌸🌸 https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
💠موضوع علم طب سنتی ▫️«طب دانشی است که با آن می‌توان بر حالت‌های «بدن انسان» آگاهی یافت تا تندرستیِ حاصل شده را حفظ کند و اگر از دست رفته آن را بازگرداند.» 📚بوعلی سینا، قانون در طب ، ج۱، ص۳. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔻دارویی به نام دارچین ▪️مزاج: در سوم گرم و خشک است. 🔹دیسقوريدوس گوید: همه دارچین‌ها مسخن(گرمی‌بخش)، مفتح(باز کن) و زداینده عفونت و بسیار لطیف و جذب‌کننده هستند. و علاج همه نیروهای تباه، خلط‌های زنگاری و فاسد می‌باشند. 🔹برای زکام خوب است. دماغ را می‌پالاید و رطوبات دماغ را برچیند. 🔹مسکن درد گوش است و ضمن داروهای آن است. 🔹خوردن و به چشم کشیدنش تم و تیرگی چشم را می‌برد و رطوبت غلیظ چشم را می‌زداید. 🔹داروی سرفه است. سینه را می‌پالاید. ورم‌ها را می‌رساند. 🔹بند آمدنی‌های کبد را باز کند و کبد را توان بخشد. 🔹رطوبت معده را برچیند و معده را قوی کند و داروی استسقا است‌. 📘شیخ الرئیس بوعلی سینا، ترجمه شرفکندی، قانون در طب، ج۲، ص۱۱۶. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
سلامتکده طب بوعلی
📍حجامت در آخر و اول ماه ممنوع است 🔹بدان كه در اوّل ماه و آخر ماه و سه شنبه آخر ماه جايز نيست؛ به جه
🔹امروز یکی از بهترین روزهای سال برای حجامت است. هم در بهار طبی قرار داریم و هم هفدهم ماه قمری است. ⬅️ از حجام بخواهید پشت قلب را حجامت کند.
🌸بیماری‌های شایع بهترین فصل سال 🔸در بهار خلط‌های حبس شده در طی زمستان به جنبش در آمده و به سوی اعضاء ضعیف سرازیر و باعث ایجاد دمل‌ها و نیز آماس حلق می‌گردند. 🔸در این فصل هر بیماری ماده داری که ماده آن طی زمستان ساکن مانده بود، برانگیخته می‌شود. ✅البته باید دانست این فرایند دلیل بدی آب و هوای بهاری نیست، بلکه مرتبط با گرمای لطیف آن می‌باشد چرا که بهار سالم‌ترین فصول و بهترین آن‌ها برای زندگی و تندرستی است. 📙الموجز فی‌الطب، ابن نفیس، ص۹. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
✅موثرترین عرق‌ها و شربت‌ها در درمان و تقویت کبد ✍️ 🔻عرق‌ها عرق کاسنی عرق شاهتره عرق گزنه عرق خارشتر عرق رازیانه عرق خارخاسک عرق بوقناق گلاب 🔻شربت‌ها شربت عسل شربت سکنجبین شربت زرشک شربت خاکشیر شربت آبلیمو شربت آبغوره شربت آلبالو شربت زعفران و شربت گلاب شربت بادرنجبویه ماء الجبن ماء الشعیر طبی 📗 کبد چرب، بر اساس طب سنتی و اسلامی، ص۴۲ https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔖خربزه‌ای که نیاز به معرفی دارد 🔸ترجمه جلد دوم قانون در طب بوعلی را باز می‌کنیم، صفحه ۹۱، آن وسط‌ها نوشته بِطّیخ، داخل پرانتز هم یک خربزه می‌بینیم. اولین کلام نوشته شده خربزه «معرفی نمی‌خواهد...» یعنی آن قدر مشهور است جناب خربزه که نیاز به معرفی ندارند. 🔸اما بوعلی امروز نیست که ببیند انواع و اقسام متخصصان طب سنتی، همچون متخصص دکتری که در خبر ایرنا می‌بینیم، به خربزه گفته‌اند که مزاجش گرم و تر است. 🔸ولی خربزه‌ای که قرار بود با خوردنش پای لرزش بنشینیم را بهش تهمت گرم و تری زده‌اند و بوعلی صریحا نوشته که مزاجی سرد و تر دارد و نارس‌اش مزاجی مثل خیار دارد. 🔸شاید یکی از مشکلاتی که الآن دچارش هستیم به این برمی‌گردد که آمده‌ایم و طب سنتی را از پدران جدیدش گرفته‌ایم و از منابع اصلی آن که امثال کتاب قانون در طب باشد جدایش کرده‌ایم که چنین اشتباهات فاحشی رخ می‌دهد. 🔸بوعلی در ادامه برای معرفی خربزه می‌نویسد:«خربزه با هر خلطی که در معده باشد می‌سازد و تبدیل به آن خلط می‌شود. خربزه بیشتر میل به بلغم شدن می‌کند تا صفرا و سودا شدن» 🔸 هر که می‌رسد می‌گوید گوشت گاو سرد و چای سرد و حجامت هم ماهانه برای تمام آدم‌ها خوب است و برگ سنا را روزانه مصرف کنید و همین طور مطالبی می‌گوید که هیچ احدی در کتاب‌های طبی اصیل از آن سخن نگفته، الحق که امروز حکایت طب سنتی مثل این خربزه شده و نیازی دوباره به معرفی دارد تا از خطاهای فاحش مشهوری که در آن وارد کرده‌اند، جلوگیری شود. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🔻تدبیر غذا در سفر 🔹بدان که تدبیر غذا در سفر آن است که: اگر تواند و میسر آید او را که در سفر اغذیه معتاده در حَضَر را تناول نماید، بهتر است و همچنین غذایی چند که غذائیت آن غالب باشد؛ 🔹از قبيل لحوم و بیضه مرغ نیم‌برشت و نان گندم جیدالطبخ؛ زیرا که در سفر، قوت‌ها به سبب حرکت و تعب تحلیل می‌یابند و ضعیف می‌گردند و محتاج بدل ما يتحلل زياده می‌باشند از حضر. 🔹و از این است که اکثری، در سفر یک و نیم مقدار غذایی که در حضر تناول می‌نمودند تناول می‌نمایند و بعضی تا دو چند و اگر شبانه‌روزی دو مرتبه مقرر داشتند، در سفر غالبا سه مرتبه یا چهار مرتبه گرسنه می‌گردند و محتاج به أکل غذا، گو اندک باشد. 📙خلاصة الحکمه، جلد ۲، ص ۱۳۰۰. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
سلامتکده طب بوعلی
🔻تدبیر غذا در سفر 🔹بدان که تدبیر غذا در سفر آن است که: اگر تواند و میسر آید او را که در سفر اغذیه م
✍حاشیه 🔸منظور از اغذیه معتاده غذاهایی است که شخص به آن‌ها عادت دارد و در حضر یعنی منزل و جایی که زندگی می‌کند آن‌ها را استفاده می‌کند. 🔸خوراکی‌هایی که استفاده می‌کنیم یا جنبه غذائیت آن‌ها زیاد است، یعنی بیشتر آن‌ها جذب بدن می‌شود و کیفیت سردی و گرمی بدن را چنان تغییر نمی‌دهند و اکثرا در درجه اول و دوم هستند و عارضه خاصی برای بدن ندارند. 🔸یا جنبه دوایی آن‌ها زیاد است و کیفیت بدن را تغییر می‌دهند مثل آویشن‌. 🔸غذا جایگزین چیزهایی می‌گردد که از بدن تحلیل می‌رود که به آن در طب سنتی بدل ما یتحلل گفته می‌شود. 🔸خوراکی‌هایی مثل تخم مرغ عسلی یا نیم‌برشت، گوشت‌ها و نان گندم سبوس‌دار که از آردی مرغوب تهیه شده باشد، جنبه غذائیت بالایی دارند و به آن‌ها غذا گفته می‌شود. 🔸چون در سفر قوت‌ها تحلیل می‌روند، بهتر است از این غذاها استفاده کنیم و بیشتر هم در حد یک و نیم برابر یا دو برابر معمول استفاده کنیم تا دچار ضعف نشویم. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
🌿برخی از خواص افسنطین 🔹مزاج: در درجه اول گرم و در درجه سوم خشك است. برخی معتقدند که در درجه دوم خشک است و نظر درست همین است. ✅خاصیت درمانی: افسنطین بازکننده و گیرنده است. گیرندگی آن از گرمی‌اش قوی‌تر است. در افسنطین نیروی گدازنده موجود است. ▫️افسنطین رنگ و روی را زیبا می‌کند، برای داء‌الثعلب (موخوره) و داء‌الحيه (گری) مفید است. لکه‌های بنفش زیر چشم را می‌زداید و فواید دیگری نیز دارد. ‏ ▪️تناول آن با عسل از سکته جلوگیری می‌نماید. ‏هر نوع افسنطین و به‌ویژه نوع نبطی آن اگر به صورت ضماد درآید و به زیر چشم ببندند برای معالجه هر نوع درد کهنه و تیرگی چشم مفید است. 📚ترجمه قانون در طب، ج۲، ص۵۶. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb
❌ضررهای خواب روز 🔹خواب در هنگام روز بد است، بیماری‌های رطوبتی و سرماخوردگی‌ها و زشت کردن رنگ را در پی دارد، بر طحال تاثیر می‌گذارد، پی‌ها را سستی می‌دهد، تنبلی‌آور و اشتهابر است و دمل‌ها و تب‌ها را همراه دارد. 🔹یکی از علل آسیب‌رسانی خواب روز آن است که زود از هم می‌گسلد و طبیعت از کاری که دارد دست برمی‌دارد. 📚 ترجمه قانون در طب، ج۱، ص۳۹۸. https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb