2. گذری شدن بازار سرمایه
بسیاری از افراد عادی جامعه در امواج صعودی بورس وارد این بازار میشوند و در رشد بازار سود خوبی نصیبشان میشود. زمانی که بورس وارد فاز رکودی خود میشود این افراد که فرصتی برای کسب بازده از بورس در دوران رکود پیدا نمیکنند از بورس خارج شده و به سایر بازارها کوچ میکنند. حال اگر فرصتی در بازارنزولی برای کسب سود در بورس وجود داشته باشد احتمالاً مدت ماندگاری افراد در بورس و فعالیتشان دراین بازار از چند ماه به چندین سال خواهد رسید.
3. ریسک نقدشوندگی
یکی دیگر از مصائب یک طرفه بودن بازار بورس بحث نقدشوندگی این بازار در دوران رکود است. سرمایهگذاران کلان و بزرگ در دوران رکود بورس به سختی میتوانند کل سهام خود را نقد کرده و تغییر رویکرد سرمایهگذاری بدهند؛ به همین دلیل، یکی از عوامل اصلی که پولهای درشت به سمت بورس رهسپار نمیشوند همین ترس از دوران رکود احتمالیست که قابلیت نقدشوندگی سرمایه زیر سوال میرود.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
4. حباب در دوران رونق
دوران رونق بورس همواره با بازدهیهای خوبی همراه بوده است. رشد نقدینگی در سطح جامعه و سرازیر شدن آن به سمت بازار بورس با توجه به عمق پایین این بازار منجر به رشدهای چند برابری درقیمت برخی سهام بازار میشود. بازار یک طرفه باعث میشود تا به تعادل رسیدن بازار به تاخیر افتاده و برخی سهام در بازاربورس دچار حبابهای سنگین شود. در چنین شرایطی تحلیل نقشی کمرنگتر به خود گرفته و سهام مختلف صرفاً بخاطر ورود نقدینگی رشد قیمتی را تجربه میکنند نه ارزش ذاتی.
اما دغدغه بازار یک طرفه تنها به ایران منوط نمیشود و ازدهههای گذشته کشورهای مختلف دنیا سعی در برطرف کردن این مسئله و حرکت به سمت بازارهای دوطرفه داشتهاند؛ بطوریکه در حال حاضر ایران از جمله معدود کشورهاییست که بازار بورس آن یک طرفه است.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
بازار دوطرفه چیست؟
بازار دو طرفه به بازاری گفته میشود که فعالان آن زمانی که پیشبینی اصلاح یا افت قیمتی یک سهم را دارند میتوانند فروش استقراضی انجام دهند؛ یعنی بدون اینکه سهمی داشته باشند میتوانند آن را به فروش برسانند و متعهد شوند که در زمانی مشخص در آینده سهم آن شرکت را خریده و به قرارداد عمل کنند. برای درک بهتر با ذکر یک مثال ادامه میدهیم.
فرض کنید قیمت یک خودرو 100 میلیون تومان است و شما پیشبینی میکنید قیمت این خودرو در آینده کاهش خواهد یافت و به 80 میلیون تومان خواهد رسید. در شرایط عادی شما امکان کسب سود از این پیشبینی نخواهید داشت؛ اما در قالب فروش استقراضی و بازار دوطرفه میتوانید این خودرو را بدون اینکه ابتدا آن را بخرید طبق قراردادی آن به فروش برسانید و متعهد شوید که در آینده خودرو را تحویل دهید.
حال اگر قیمت خودرو نزولی شود و به 80 میلیون تومان برسد شما میتوانید با خرید خودرو در بازار به قیمت 80 میلیون تومان و تحویل آن طبق قرارداد، مبلغ 100 میلیون تومان از خریدار دریافت کنید و 20% بازدهی کسب کنید. علاوه بر کسب بازدهی مزایای دیگری نیز برای بازارهای دوطرفه میتوان برشمرد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
مزایای بازار دوطرفه
مزایای زیادی در قبال پیادهسازی بازار دوطرفه نصیب بازار بورس و فعالان آن خواهد شد که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
امکان کسب بازدهی در ریزش بازارها
پررنگ شدن نقش تحلیل در تصمیمات سرمایهگذاری
جلوگیری از ایجاد حباب در بازار بورس و سهام شرکتهای مختلف
کارا شدن ابزار تحلیل تکنیکال و استفاده از ابزارهای کمکی که در دنیا استفاده میشود.
افزایش شدید نقدشوندگی در بورس
لازم به توضیح است که در حال حاضر در کشور، در بازار مشتقات شاهد بازار دوطرفه هستیم. بازار معاملات آتی بورس کالا و بازار اختیار سهام و کالا دو بازاریست که فرآیند دوطرفه سازی بازار کامل پیاده شده است اما به دلیل عمق کم این بازارها و عدم شناخت فعالان حوزه سرمایهگذاری، چندان مورد توجه قرار نگرفتهاند. امیدواریم با اتخاذ تصمیمات دقیق، پیادهسازی قوانین و استانداردهای مربوطه و ایجاد بسترهای آموزشی و فرهنگسازی متناسب، شاهد شکلگیری بازار دو طرفه در بورس باشیم تا بورس ایران بیش از پیش در جامعه بعنوان انتخاب نخست سرمایهگذاران قرار گیرد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
#درس_۱
وقتی میخواهید در مورد مطلب جدیدی آموزش ببینید سعی کنید اول ریشه کلمه را بدانید. با دانستن معنی لغوی است که پیوسته بودن مطالب در ضمیر نا خودآگاه شما نقش خواهد بست.اگه ندانید مفهوم بازار چیست درک بازار بورس نیز سخت خواهد شد.
ریشه کلمه بازارِ
#بازار (به انگلیسی : market )(از پهلوی:بهاچار، به معنی: جایِ بها/قیمت) در شهرهای زیادی از خاورمیانه، آسیا، آفریقا و بخش هایی از اروپا، به مرکز اصلی بازرگانی شهر یا روستا گفته میشود. واژه بازار تقریباً در هر زبانی که این نوع بازار در آن رایج باشد کاربرد دارد.
واژه بازار از پارسی میانه وازار (wāzār)، از پارسی باستانی واچار (vāčar) سرچشمه می گیرد.
واژهٔ بازار در طول ساليان طولانی معانى مختلفى داشته است.
بازارِ مکان فیزیکی
بازار به معناى اوليهٔ خود، مکان فیزیکی خاصى است که در آن خريداران و فروشندگان براى مبادله کالا و خدمات به دور هم جمع مىشوند.يک بازار، شامل تمام خريداران و فروشندگانی است که در حال دادوستد کالاها يا خدمات خاصى هستند
آقاي فيلپ کاتلر (Philip Kotler) که پدر بازاريابي مدرن لقب دارد، بازار را اينگونه تعريف کرده است:
“بازار مشتمل بر تمام مشتريان بالقوهاي است که داراي نياز و خواسته مشترک باشند و براي تامين نياز و خواسته خود، به انجام مبادله متمايلاند و توانايي انجام اين کار را نيز دارند.”
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
#درس_۱
بازارِ (اقتصاد)
بازار به مجموعهای از خریداران بالقوه و بالفعل یک کالا یا خدمت اطلاق میشود. از نظر تاریخی، بازار به محلی اطلاق میشود که خریداران و فروشندگان برای مبادله کالا یا خدمات به آن مراجعه میکنند. اما اقتصاددانان به مجموعه خریداران و فروشندگانی که به خرید و فروش کالا یا خدمات خاصی مبادرت میکنند، بازار میگویند. از دیدگاه بازاریابی، مجموعه خریداران، بازار را تشکیل میدهند. در عین حال، کلمه بازار بعضاً به مجموعههایی غیر از مشتریان یا خریداران نیز اطلاق میشود مانند بازار نیروی کار یا بازار رای.
نقش بازار در اقتصاد
نظریههای گوناگون شکست بازار، از جمله پیروان کینز معتقدند بازار به تنهایی قادر به ایجاد تعادلهای بهینه نیست و شکست بازار را باید با نظارتها و دخالتهای دولت جبران کرد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
فایل آموزشی ارایه شده در کارگاه آموزشی "آشنایی با ساز و کار معاملات فروش تعهدی در بورس تهران"
تهیه و تنظیم: مدیریت ابزارهای نوین مالی بورس تهران
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
4_5949755445676607178.pdf
4.63M
فایل آموزشی ارایه شده در کارگاه آموزشی "آشنایی با ساز و کار معاملات فروش تعهدی در بورس تهران"
تهیه و تنظیم: مدیریت ابزارهای نوین مالی بورس تهران
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
فروش تعهدی یا بازار دو طرفه
✅در این روش به عنوان مثال فرض میگیریم که شما هیچ سهم فملی در سبد خود نداشته و طبق تحلیل های خود پیش بینی افت قیمت سهم از قیمت ۶۰۰ تومان تا ۵۰۰ تومان را دارید. در اینجا شما پس از امضای قرارداد فروش تعهدی با کارگزار و فعال شدن دسترسی به این سامانه اقدام به فروش تعهدی می نمایید.
سپس شما اقدام به ثبت سفارش فروش ۱۰۰۰ سهم فملی با قیمت بازار (۶۰۰ تومان) مینمایید. ارزش این سفارش از حاصل قیمت سفارش ضربدر حجم سفارش محاسبه میشود (۶۰۰*۱۰۰۰= ۶۰۰۰۰۰)
در صورتی که طبق پیش بینی شما قیمت سهم افت نماید در این مرحله شما به تعداد سهام سفارش فروش اخیر خود در قیمت ۵۰۰ تومان سهم فملی را خریداری میکنید. در نتیجه شما سهم را با قیمت ۶۰۰ فروخته و با قیمت ۵۰۰ خریداری کرده اید که از این معامله میزان سود شما ۱۰۰ هزار تومان میشود.
سود معامله فروش تعهدی= (قیمت فروش – قیمت خرید)*۱۰۰۰= ۱۰۰۰۰۰
در صورتی که قیمت سهم فملی افتی نداشته باشد و قیمت سهم تا ۷۰۰ تومان افزایش داشته باشد در زمان سررسید شما باید ۱۰۰۰ سهم فملی را با این قیمت خریداری نموده و در نتیجه شما سهم را با قیمت ۶۰۰ فروخته و با قیمت ۷۰۰ خریداری نموده اید که طی این معامله ۱۰۰ هزار تومان زیان داشته اید.
زیان معامله فروش تعهدی= (قیمت فروش – قیمت خرید)*۱۰۰۰= ۱۰۰۰۰۰-
نکات مربوط به این فروش تعهدی:
▪️متقاضی متعهد است سهامی را که از طریق فروش تعهدی به فروش رسانده، مجدداً از بازار خریداری کرده و به مالک بازگرداند.
▪️چنانچه مالک درخواست تسویه قرارداد را بدهد، متقاضی موظف است سهام را طی مهلت تعیینشده، از بازار خریداری نموده و به مالک بازگرداند.
▪️دوره تنفس تعداد روزهای بعد از فروش تعهدی است که مالک حق درخواست تسویه را ندارد. این دوره توسط مالک در سامانه تعیین مشخص میشود.
▪️سررسید قرارداد فروش تعهدی بهصورت دوره زمانی تعیین میشود و تاریخ ثابتی ندارد.
▪️کارمزد معاملات فروش تعهدی همانند خرید و فروش سهام است که توسط متقاضی (نه مالک) پرداخت میشود.
▪️همانند معاملات سهام، معاملات فروش تعهدی نیز از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۲:۳۰ است.
▪️متقاضی میبایست قبل از ثبت فروش تعهدی، وجه تضمین موردنیاز را در حساب عملیاتی خود داشته باشد.
▪️پس از تسویه قرارداد فروش تعهدی، وجه تضمین متقاضی از حالت بلوکه خارج و آزاد میشود.
▪️زیان متقاضی، از وجه تضمین موجود در حساب وی برداشت میشود.
✍️در زمانی که فردی قصد دارد سهام خود را برای مدت طولانی نگهداری نماید به جهت اینکه سود این فرد تنها بابت نگهداری سهم (بهجز افزایش قیمت سهم) نباشد میتواند با استفاده از قرارداد فروش تعهدی در بازهای که قصد فروش سهم را ندارد، آن را در اختیار متقاضیان فروش تعهدی قرار دهد و متقاضیان، سهم قرض گرفتهشده را به وکالت از مالک در بازار به فروش میرسانند.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
تفاوت ذهن بسته با ذهن باز چیست؟
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
در خصوص این تغییر #حجم_مبنا که الان قطعا سوال خیلی از دوستان است یک توضیح بدهم
برای محاسبه ابتدا سرمایه شرکت را بر 0.0004تقسیم میکنند یکعددی بدست میاد
حالا اگر این عددبدست آمده را ضرب در قیمت پایانی روز چهارشنبه (آخرین روز کاری هفته) کنیم و ارزش ریالیش کمتر از ۵۰میلیارد ریال شد طبیعتا عدد حجم مبنا را تا حدی بالا میبرند که کف ۵۰میلیارد ریال ارزش رعایت بشه(اصولا شامل شرکتهای بورسی با تعداد سهام کمتر میشه)
حالا این حداقل ارزش را برای تابلوهای قرمز و نارنجی و زرد بازار پایه به ترتیب ۵میلیارد و ۱۰میلیارد و ۲۰میلیارد ریال در نظر گرفته اند
از آنطرف اگر سرمایه شرکتی بیش از ۲۰۰۰۰میلیارد بود ارزش ریالی حجم مبنایش چون قرار نیست از ۱۲۰میلیارد ریال بیشتر شود پس در این حالت اگر سرمایه شرکت را تقسیم بر 0.0004 کردند و این عدد را در قیمت پایانی ضرب کردند و ارزش ریالی حجم مبنا از ۱۲۰میلیارد ریال بالاتر رفت ،عدد حجم مبنا را کم می کنند تا سقف رعایت شده باشد
این سقف ارزش حجم مبنا برای شرکتهایی با سرمایه کمتر از ۲۰۰۰میلیارد رقم ۱۰۰میلیارد ریال تعیین شده است
تا اینجا شد فرمول کلی
حالا اگر قیمت سهمی در هفته بالا برود چون قیمت پایانی چهارشنبه به نسبت هفته قبل بالاتر رفته است
ضرب عدد حجم مبنا در قیمت پایانی جدید ارزش حجم مبنا را بالا برده و این باعث کم شدن عدد حجم مبنا برای هفته بعد می شود
در صورت افت قیمت پایانی دقیقا موضوع فوق بلعکس خواهد شد وحجم مبنا می تواند عددش بالا تر برود
تاثیر قوانین حجم مبنا روی بازار
▫️اعمال حجم مبنا روی نمادهای فرابورسی و افزایش آن یا هفتگی شدن آن برای بورسی ها یعنی محدودیت برای آن دسته سهم هایی با که با اندک معامله بالا/پایین میروند.
▫️زیاد هستند سهم هایی که مدتهای طولانی صف اند، بالا میروند و در قیمت های بالا خالی میکنند. با این قوانین کار برای افرادی که این نیت را دارند سختتر میشود.
▫️نکته بعدی برای روندهای ریزشی است. در سقوط قیمتها، با تنها یک معامله، قیمت جدید به رسمیت شناخته میشود. این نکته مثبت دیگر است برای بازار ما که فروش تعهدی در آن محدود است.
▫️البته باید منتظر تعدد سهم هایی باشیم که گره معاملاتی می روند.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
و اما آخرین مطلب و تکمیلی در خصوص فرمول جدید محاسبه #حجم_مبنا
ببینید عزیزان
این قانون حجم مبنا از قدیم برای نماد های بازار بورس بود
حالا برای بازار فرابورس هم قرار داده شده است
خوب وقتی در بازار بورس وجودش مشکلی ایجاد نکرده پس الانم برای فرابورس عادی است
این تا اینجای کار
حالا چند سال پیش آمدند فرمول را به گونه ای تغییر دادند که معاملات روانتری را شاهد باشیم چون آن زمان ارزش معاملات بین ۲۰۰تا۴۰۰میلیارد تومان بود موفق هم بود تغییر فرمول
الان ارزش معاملات رسیده به ۵۰۰۰تا۸۰۰۰میلیارد و هر روز داره نقدینگی جدید وارد میشه وجالب است که توقع رشد سریع در ذهن تازه وارد تر ها خیلی تقویت شده است
خوب طبیعی است فرمولی در حد اندازه بازار فعلی ایجاد بشه
الان با فرمول جدید حجم مبنای شرکتها زیاد میشه و طبیعتا این سرعت رشد بازار را کم میکنه
برای شرکتهای بزرگ که روندی طبیعی از عرضه و تقاضا را داشتند زیاد فرق خاصی حاصل نشد
اما سهمهای کوچکی که با قدرت پول وبا عرضه های قطره چکانی بالا میرفتند شرایط کمی سخت میشه و شتاب رشدشون گرفته میشه
که در نوع خودش خوبه
=======
✍🏻 مهدی ساسانی
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
هدایت شده از بورس تحلیل
#حجم_مبنا_فرابورس
همانطور که میدانیم تا به امروز بازار فرابورس حجم مبنا نداشت و با اولین خرید بیش از ۱۰۰هزارتومان که حداقل سفارش آنلاین است قیمت سهم میتوانست ۵ درصد مثبت یا منفی بخورد و در واقع با ارقام ریالی بسیار کوچک(سهام پروژه) رشد میکرد و در شرایط صعودی فعلی بازار به راحتی بالا کشیده میشدند
اما با این دستور العمل بازار فرابورس مانند باراز بورس دارای حجم مبنا شد که با فرمولی که ۴در۱۰هزارم ضربدر قیمت سهم میشود به عددی میرسد و آن عدد در قیمت پایانی چهارشنبه ضرب میگردد و عددی حاصل میشود که نباید کمتر از ۵۰ میلیارد ریال باشد اما اگر کمتر بود ۵۰میلیارد و تقسیم بر قیمت چهارشنبه میکنیم و حجم مبنای هفته جدید مشخص میشود
برای اینکه زیاد سردرگم نشوید که لازم هم نیست فقط همین را بدانید هدف اینکار اجبار به افزایش حجم معملات است که بتوانند از سفته بازی و بالا کشیدن یا کاهش غیر واقعی جلوگیری کنند در واقع در شرایط فعلی دیگه با اندک پول نمیتوانند سهام را بالا بکشند مگر خریدار تقریبا واقعی تر وجود داشته باشد
رهام
🌾🌾🌾 تحلیل های شخصی محمد محمدی 📝
آدرس کانال 🎯🎯
🏆 @BourseTahlil 🏆
بریم سر موضوع حجم مبنای جدید و محاسباتش. ما دو حالت واسه سرمایه شرکت داریم زیر ۲۰ هزار میلیارد و بالای ۲۰ هزار میلیارد و چهار حالت برای شرکتها که ۱)بورسی و فرابورسی ۲) پایه زرد ۳)پایه نارنجی ۴) پایه قرمز . طبق اصول احتمالات تعداد کل حالتهای ما ۲ ضربدر ۴ هست که میشه ۸ حالت. میریم سر حالت اول
حالت اول: شرکت بورسی یا فرابورسی، سرمایه بالای ۲۰ هزار میلیارد. برای محاسبه حجم مبنا تعداد سهام شرکت رو ضربدر 0.0004 میکنیم فرض کنید میشه A. بعد A رو در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۵۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۵۰ میلیارد بشه، ۵۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۲۰ میلیارد بشه، ۱۲۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
مثالش فولاده، تعداد سهام ضربدر 0.0004 ضربدر قیمت پایانی شده ۳۹۹ میلیارد که از ۱۲۰ میلیارد بیشتره پس حجم مبنا میشه ۱۲۰ میلیارد تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه و در میاد 25,136,154
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
حالت دوم: شرکت بورسی یا فرابورسی، سرمایه زیر ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه میکنید در قیمت پایانی ضرب میکنید. اگر عدد حاصله بین ۵۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۵۰ میلیارد بشه، ۵۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصل میشه حجم مبنا. اگر بیشتر از ۱۰۰ میلیارد بشه، ۱۰۰ میلیارد رو تقسیم برقیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجممبنا.
مثالش شرکت لابسا. تعداد سهام ضربدر 0.0004 ضربدر قیمت پایانی شده ۵ میلیارد و خرده ای که کمتر از ۵۰ میلیارده پس حجم مبنا میشه ۵۰ میلیارد تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه که میشه 1,245,392
حالت سوم: بازار پایه زرد با سرمایه بالای ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه و در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۲۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۲۰ میلیارد بشه، ۲۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۲۰ میلیارد بشه، ۱۲۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
مثال حالت سوم آریان. سرمایه بالای ۲۰ هزار میلیارد، پایه زرد. تعداد سهام ضربدر 0.0004 ضربدر قیمت پایانی شده ۲۷ میلیارد و خرده ای که از ۲۰ میلیارد بیشترو از ۱۲۰ میلیاردکمتره و همون عدد A که بوده 7,926,950 میشه حجم مبنای جدید سهم.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
حالت چهارم: بازار پایه زرد با سرمایه زیر ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه و در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۲۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۲۰ میلیارد بشه، ۲۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۰۰ میلیارد بشه، ۱۰۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
حالت پنجم: بازار پایه نارنجی با سرمایه بالای ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه و در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۱۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۱۰ میلیارد بشه، ۱۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۲۰ میلیارد بشه، ۱۲۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
حالت ششم: بازار پایه نارنجی با سرمایه زیر ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه و در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۱۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۱۰ میلیارد بشه، ۱۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۰۰ میلیارد بشه، ۱۰۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
مثالش شزنگ، پایه نارنجی، سرمایه زیر ۲۰ هزار میلیارد. تعداد سهام ضربدر 0.0004 ضربدر قیمت پایانی شده ۴۷۴ میلیون و خرده ای که از ۱۰ میلیارد کمتره، پس ۱۰ میلیارد تقسبم بر قیمت پایانی چهارشنبه که میشه 235,993 میشه حجم مبنای جدید سهم.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
حالت هفتم: بازار پایه قرمز با سرمایه بالای ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه و در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۵ میلیارد و ۱۲۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۵ میلیارد بشه، ۵ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۲۰ میلیارد بشه، ۱۲۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
حالت هشتم: بازار پایه قرمز با سرمایه زیر ۲۰ هزار میلیارد. A رو محاسبه و در قیمت پایانی چهارشنبه اش ضرب میکنیم. اگر عدد حاصله بین ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد بشه A میشه حجم مبنا. اگر کمتر از ۵ میلیارد بشه، ۵ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عددحاصله میشه حجم مبنا.اگر بیشتر از ۱۰۰ میلیارد بشه، ۱۰۰ میلیارد رو تقسیم بر قیمت پایانی چهارشنبه میکنیم و عدد حاصله میشه حجم مبنا.
مثالش فسدید سرمایه زیر ۲۰ هزار میلیارد، پایه قرمز. تعداد سهام ضربدر 0.0004 ضربدر قیمت پایانی شده ۱ میلیارد و خرده ای که از ۵ میلیارد کمتره پس حجم مبنای جدید سهم میشه ۵ میلیارد تقسیم بر قیمت پایانی روز چهارشنبه که میشه 136,881.
برگرفته از کانال بورسیگنال
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
10 نتیجه گیری برای اعمال قوانین جدید حجم مبنا در بورس و یکسان سازی قوانین حجم مبنا در بورس و فرابورس
1- در فرابورس برای رشد قیمت پایانی باید حجم چشمگیری معامله شود که کارمزد در پی خواهد داشت.
2- در بورس اوراق بهادار نیز با افزایش حجم مبنا باید حجم معاملات افزایش یابد که کارمزد و مالیات بیشتر خواهد ساخت.
3- دیگر قفل شدن در صف خرید و خشک شدن نماد نخواهیم داشت، زیرا برای رشد قیمت پایانی باید حجم مبنا پر شود. نمادهایی مانند بایکا، لپیام، آبین و وارس در بازار پایه دیگر قفل در صف خرید نخواهند شد و باید نماد دست به دست شود و بقیه بازار هم از سودهای سرشار نمادهای با بنیاد خوب بهره مند شوند. وارس برای اینکه قیمت پایانی کامل شود باید دو میلیارد ارزش معاملات داشته باشد. برای نمونه میتوانید نماد نبروج (نساجی بروجرد) را مشاهده کنید که حجم مبنا را نمیدهند.
4- همچنین نزولی شدن متداوم و قفل شدن در صف فروش نخواهیم داشت و در صف فروش نیز باید حجم متناسبی دست به دست شود که با ورود سهامدار جدید از شدت نزول کاشته خواهد شد و در صورت عدم معامله، قیمت پایانی ترمز نزول قیمت را خواهد کشید و این مسئله در روزهای منفی به کمک بازار خواهد شتافت.
5- امکان کشیدن رنج مثبت و منفی رو نمادها بسیار ضعیف میشود، زیرا سهامدار باید با احتمال بالای 90 درصد در زمان مثبت شدن نماد، نزدیک قیمت پایانی خرید کند و در زمان منفی شدن در نزدیک آخرین قیمت خرید کند. مثلا فروشندههای 4 شنبه روی نمادهایی مانند داوه و ددام را مشاهده بفرمایید که چه اشتباهی کردند. یعنی نباید دیگر آخرین قیمت در منفیها اختلاف زیادی با قیمت پایانی داشت فروشنده باشید و برعکس در مثبتها خریدار باشید. تقریبا سرخطی خرید و فروش بسیار نادر خواهد بود.
6- سرمایه به سمت شرکتهای بزرگ که شناوری بالایی دارند حرکت خواهد کرد و این دست حقوقیها و حقیقیهای درصدی را برای خروج یک باره سرمایه از بازار باز خواهد گذاشت و حتی در مواقع نزولی شدن بازار با پر شدن حجم مبنا، سهامداران این نمادها ضرر بیشتری نسبت به سهام کوچک خواهند داشت.
7- بخشی از تحلیل تابلوخوانی و روانشناسی بازار به سطل زباله خواهد رفت. برای مثال هنگام شکست سقف قبلی، نماد باید خشک میشد و این نشانه شکست سقف قبلی بود و در صورت حجم خوردن در سقف، احتمال شکست سقف کم میشد، اما با این حجم مبنا، باید بخشی از این تحلیلها مورد تجدید نظر قرار گیرد.
8- دولت به دلیل مشکلات بودجهای به دنبال افزایش حجم معاملات به منظور کسب کارمزد و مالیات است، شاید با این قانون حجم مبنا کارمزد معاملات در طول یک سال به بیش از 40 هزار میلیارد تومان برسد که درآمد چشمگیری است و باید ردپای کارگزاریها و سازمان مالیاتی را در اجرای این قانون دنبال نمود.
9- بیشتر نمادها در زمان های عادی حجم های خوب چند میلیونی معامله می شوند حتی سهم های کوچک و در زمان عادی در 90 درصد نمادها مشکلی به وجود نخواهد آمد. اما اگر خرید و فروش گروهی باشد، بازیگر نمادی را پروژه کند یا پول هوشمند سنگین وارد یا خارج شود از سهمی، این قانون جلوی این سفته بازی ها را خواهد گرفت. دیگر باد کردن نماد در کار نخواهد بود.
10- تحلیل های بنیادی ارزش بیشتری خواهند یافت، زیرا نمادی رشد خواهد کرد که حجم معاملات بالایی داشته باشد و نظر بازار را جلب نماید که این مسئله ریشه در بنیاد شرکت دارد نه قفل شدن در صف خرید. نماد با بنیاد مانند تاصیکو پردیس نیز بی مهری نخواهند کشید.
نتیجه گیری:
این قانون جدید حجم مبنا منجر به این می گردد که معاملات هیجانی به شدت کاشته می شود. بازار به یک ثبات و آرامش نسبی در روزهای به خصوص منفی خواهد رسید و سهامداران تازه وارد درگیر هیجانات کاذب نخواهند شد و سودهای معقول خواهند داشت و از ضررهای سنگین جلوگیری خواهد نمود.
منبع: دکتر پرویزجلیلی. دانشگاه بورس
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
27.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 بررسی سازوکار فروش تعهدی در بازارسرمایهایران
✅ آقای گودرزی؛ معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران
بورس مدیا
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
گره معاملاتی در بورس چیست؟
گره معاملاتی در بورس چیست؟ در بورس اوراق بهادار با توجه به محدودیت دامنه مجاز نوسانقیمت و احتمال تشکیل صف خرید و فروشسنگین برای نماد های معاملاتی که داراینقدشوندگی پایین تری هستند، روندمعاملات به کندی انجام می گیرد، حال در این وضعیت به علت وجود حجم مبنا و حجم معاملات پایین قیمت پایانی نسبت به روز قبل تغییر محسوسی نخواهد داشت. در صورت تداوم این وضعیت در چند جلسه معاملاتی، نماد معاملاتی با صف خرید و فروش های قفل شده ( بدون معامله) همراه خواهد شد که به این وضعیت گره معاملاتی گفته می شود و نماد معاملاتی مشمول دستور رفع گره خواهد شد.
گره معاملاتی در بورس چیست؟
گره معاملاتی با توجه به دخالت حجم مبنا صرفا برای نماد های بورسی ممکن است شکل بگیرد و نماد های فرابورسی به دلیل وجود حجم مبنای ۱ شامل گره معاملاتی نمی شوند.
دستوراالعمل و قوانین گره معاملاتی
گره معاملاتی وضعیتی است که شرایط زیر را داشته باشد :
در آن یک نماد معاملاتی به رغم برخورداری از صف خرید یا صف فروش در پایان جلسه معاملاتی حداقل معادل یک برابر حجم مبنا برای شرکت هایی با ۳ میلیارد سهم و بیشتر و دو برابر حجم مبنا برای سایر شرکت ها، به علت عدم تقارن قیمت های درخواست خرید و فروش، حداقل به مدت ۵ جلسه معاملاتی متوالی مورد معامله قرار نگیرد یا متوسط معاملات روزانه آن در این دوره( به استثنای معاملات در بازار معاملات عمده)، کمتر از ۵درصد حجم مبنا باشد.
کلیه معاملات یک نماد معاملاتی در ۵ جلسه معاملاتی متوالی در سقف دامنه نوسان روزانه قیمت باشد.
کلیه معاملات یک نماد معاملاتی در ۵ جلسه معاملاتی متوالی در کف دامنه نوسان روزانه قیمت باشد.
مشاهده بورس چیست؟
فهرست شرکت های مشمول گره معاملاتی توسط بورس استخراج و حداکثر تا پیش از شروع روز معاملاتی از طریق سامانه معاملات و همچنین سایت رسمی شرکت (بخش پیام های ناظر بازار) به اطلاع عموم می رسد.
مقررات گره معاملاتی در مورد سهام برخی شرکت ها به تشخیص مدیر عامل بورس می تواند حداکثر تا ۵ روز کاری اعمال نگردد.
ماده واحده: در صورت قرار گرفتن شرکتهایی با سرمایه کمتر از ۱۵۰ (یکصد و پنجاه) میلیارد ریال در گره معاملاتی، رفع گره و عدم اعمال حجم مبنا با پیشنهاد مدیریت بازار بورس تهران همراه با ذکر دلایل مربوطه و تأیید مدیرعامل شرکت بورس صورت میپذیرد.
برای نمادهای معاملاتی که بر اساس اعلام بورس مشمول گره معاملاتی می شوند، در ابتدای روز معاملاتی بعد بازگشایی نماد مطابق ترتیبات ماده ۲۲ انجام می گیرد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
ماده ۲۲ دستورالعمل اجرایی نحوۀ انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران
بازگشایی نماد معاملاتی از طریق حراج ناپیوسته ۳۰ دقیقه ای با اعمال یک مرحله پیشگشایش، شروع و با اجرای حراج ناپیوسته پایان مییابد. پس از این مرحله، معاملات از طریق حراج پیوسته در زمان باقیمانده تا پایان جلسه معاملاتی و در دامنه نوسان مجاز روزانه قیمت انجام میشود. قیمت مرجع در دوره حراج پیوسته، قیمت کشف شده از طریق حراج ناپیوسته است.
تبصره ۱:
در صورتی که در دورۀ حراج ناپیوسته معاملهای صورت نپذیرد یا، معاملات انجام شده در دوره حراج ناپیوسته توسط بورس تایید نگردد، به تشخیص بورس و پس از اطلاع رسانی، حراج ناپیوسته موضوع این ماده برای یکبار دیگر در همان جلسه معاملاتی یا در ۹۰ دقیقه ابتدایی جلسه معاملاتی بعد قابل تکرار است. به هر ترتیب در صورت عدم کشف قیمت، آخرین قیمت پایانی نماد معاملاتی، قیمت مرجع در دوره حراج پیوسته خواهد بود.
مشاهده شرکت سهامی چیست؟
تبصره ۲:
درخصوص قیمت گذاری حق تقدم سهام برای اولین بار پس از افزایش سرمایه و در زمان عرضه حق تقدم استفاده نشده در صورت عدم کشف قیمت پس از دو نوبت حراج ناپیوسته، حراج ناپیوسته تا کشف قیمت تکرار می شود. در زمان عرضهی حق تقدم استفاده نشده مدت زمان حراج ناپیوسته از شروع عملیات حراج آغاز و تا پایان جلسهی معاملاتی ادامه خواهد داشت.
تبصره ۳:
در تمامی مواد این دستورالعمل، حراج ناپیوسته بدون محدودیت دامنه نوسان صورت می گیرد، مگر اینکه نوع محدودیت به صورت صریح بیان شده باشد.
نتیجه گیری:
پس با توجه به مطلب گره معاملاتی در بورس چیست؟ برای اینکه سهامی که خریداری می کنیم در آینده درگیر گره معاملاتی نشود، بهتر است که از سهامهای نقدشونده بازار سهم انتخاب کنیم. هر اندازه که نقدشوندگی یک نماد معاملاتی بالا باشد، کمتر درگیر صف خرید و فروش و گره معاملاتی خواهد شد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
#انگیزشی
📌 درصدد توجیه دامنه نوسان دو درصد نیستیم، این طرح پیش از شروع طرحی شکست خورده است و قطعا خیلی زود به تاریخ خواهد پیوست. اما قدرت بهره مرکب با همین دو درصد ماهیانه می تواند (با فرض ۲۰ روز کاری) بازدهی ۴۸% را به ارمغان بیاورد. کسب بازدهی ۱۰% در ماه می تواند سرمایه شما را بعد از ۵ سال ۳۱ برابر کند. بنابراین به جای تمرکز به این طرح های که خیلی زود جمع خواهند شد، تمرکزتان روی سهام پر پتانسیل باشد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
شورای عالی بورس ۴ شنبه اعلام کرد که دامنه نوسان بورس به ۲٪ کاهش یافت
امروز جمعه این قانون ملغی شد یا به تعویق افتاد
اما
اعضای شورای عالی بورس و اوراق بهادار چه كساني هستند؟!
1 وزیر امور اقتصادی و دارایی (رئیس شورا)
2 رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار (سخنگو و دبیر شورا)
3 وزیر بازرگانی
4 رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
5 رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
6 رئیس اتاق تعاون
7 دادستان کل کشور یا معاون وی
8 یک نفر نماینده از طرف کانونها
9 سه نفر خبره مالی (از بخش خصوصی، با مشورت تشکلهای حرفهای بازار اوراق بهادار به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیئت وزیران
10 یک نفر خبره (از بخش خصوصی، به پیشنهاد وزیر ذیربط و تصویب هیئت وزیران برای هر بورس کالایی)
مدت مأموریت اعضای سه بند پایانی پنج سال است و آنان را نمیتوان از میان اعضای هیئت مدیره و کارکنان سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب کرد، و انتخاب مجدد این اعضا حداکثر برای دو دوره امکانپذیر است.
اعضای موضوع بند پایانی تنها در جلسات مربوط به تصمیمگیری همان بورس شرکت میکنند.
حالا وقتي ميگن مصوبه شوراي عالي بورس يعني وزير اقتصاد و رييس بانك مركزي هم بايد تو جلسه بوده باشند ديگه
+اگه تو جلسه بودند پس چرا اونموقع موافقت كردن الان مخالفت؟!
-تو جلسه نبودن كه
+پس چجوري شده مصوبه شوراي عالي بورس؟!
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
ا. Smart Money یا پول هوشمند چیست ؟
پول هوشمند، پولی است که توسط افراد به اصطلاح باتجربه، با اطلاعات خوب و “با دانش” سرمایهگذاری میشود.
با وجودیکه شواهد تجربی اندکی برای اثبات عملکرد بهتر پول هوشمند وجود دارد، در بسیاری از روشهای سفتهبازی، تاثیر چنین جریانات پولی را به طور جدی در نظر میگیرند.
در بازار های مالی افرادی وجود دارند که ما به آنها مسترهای بازار میگیم اون ها صاحب اخبار پنهانی و ...هستند و اصطلاحا پول آنها را پول هوشمند نام گذاری میکنیم
دانستن هویت پول هوشمند و زمان و جایی که این پول در آن سرمایهگذاری میشود، میتوانید یک منفعت بزرگ برای سرمایهگذاران خردی باشد که قصد دارند سوار بر امواج پول هوشمند شوند
سرمایهگذارانی مانند “وارن بافت” که دنبالکنندگان فراوان دارند، قطعا به عنوان پول هوشمند در نظر گرفته میشوند، اما مقیاس و بزرگی معاملات آنها همیشه در نظر گرفته نمیشود.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
پدیده تیک اور شرکت ها یا آربیتراژ سهام
چند وقتی هست اصطلاح جدیدی تحت عنوان تیک اور شرکت ها توسط اشخاص حقیقی در بین فعالان بازار سرمایه به گوش می رسد .
در جدیدترین جدال بین حقیقی و حقوقی که در نماد ولیز صورت گرفته است حقیقی ها بی پروا و بدون ترس در صف های خرید ظاهر می شوند و تماما پذیرای هر مقدار فروش حقوقی می باشند .
اما نکته مهمی که فعالان بازار سرمایه در معاملات خود لحاظ نکرده اند پایان پارادایم نفت است .
اما به نظر می رسد اسب تروآ که همان پول هوشمند خارجی است در پوشش اشخاص حقیقی در حال ورود به شرکت ها و تصاحب شرکت ها می باشد .
نگاهی اجمالی به دستمزد پایین کارگر ایرانی و قیمت بسیار پایین انرژی در کنار ارزش پایین پول ملی، تصاحب شرکت ها را برای سرمایه گذار خارجی بسیار شیرین کرده است .
این رویارویی زمانی جذاب تر می شود که حقوقی سهم با هر بار بسته شدن سهم به علت نوسان پنجاه درصد بر صحبت خود تاکید میکند که سهم از ارزش ذاتی خود بسیار فاصله گرفته و سفته بازارن در سهم جولان می دهند و در بازگشایی شاهد قدرت خریدار بالای حقیقی ها می باشیم .
ارزش معاملات یک روز این سهم بعضا به پنجاه میلیارد تومان می رسد که همین رقم نصف ارزش کل معاملات بورس در دو سال پیش می باشد .
چند پرسش حائز اهمیت است :
۱:حقوق دریافتی هیئت مدیره این سهم تحت چه عنوانی بوده و چرا هیئت مدیره سهمی که فقط و فقط تولید زیان میکند باید حقوق داشته باشد ؟
۲:این مدیرانی که تنها هنرشان فقط و فقط تولید زیان بوده ، به چه کسانی و به چه بالادستی جوابگو بوده اند ؟
۳:حقوق ضایع شده سهامداران در طول این سال ها را چه کسی جوابگو است ؟
۴:به علت بازار یک طرفه و برتری تعدادی سهامدار عمده آیا مجاز به متوقف کردن روند صعودی سهم و قدرت نمایی می باشد ؟
۵:چرا مدیران شرکت شفاف سازی در زمینه نحوه تولید زیان و هنرمندی بی نظیرشان در خلق زیان انجام نمی دهند ؟
این مشکلات فقط برای یک شرکت بود که قابل بسط به دیگر شرکت ها می باشد که مورد بررسی قرار می گیرد .
نکته اخر : مدیران اقتصادی کشور آیا خطر تصاحب شرکت و مالکیت شرکت توسط اتباع بیگانه رو احساس کرده اند ؟
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
ترفند بازیگران در جمع آوری سهام یک نماد
اردر_ترس_چیست؟
همانطور که از نامش پیداست اردری (Order) که جهت ترساندن سهامداران برای جمع آوری هرچه بیشتر سهم در کف قیمتی و حتی پس از شکست حمایت فیک (fake) استفاده میگردد
معمولا بازیگران ، زمانی که قصد بالابردن (سهم) را داشته باشند، ابتدا بایستی حجم مورد نیاز خود را در کف قیمتی جمع نمایند تا بتوانند به خوبی آن را کنترل کنند.
یکی از راهکارهای روتین، استفاده از اردر ترس می باشد
برای این کار، بازیگر ابتدا مقداری سهم از فروشندگان عادی جمع مینماید (به حدی که بتوانند اردرگذاری کنند)
سپس برای جمع آوری بیشتر، شروع به اردرگذاری در سمت فروشنده با حجم اصلی در ردیف های دوم و پایین تر (تا اردر پنجم) می نماید.
سهامدار عادی که از اهداف بازیگر آگاه نیست، احساس میکند که فروشندگان سهم بیشتر شده و سهم قصد سقوط دارد. در نتیجه سهامدار ترسیده و شروع به فروش می نمایند.
درواقع بازیگر با این کار به آنچه که در ذهن خود داشته رسیده است.( تشویق هرچه بیشتر سهامدار به فروش )
به عنوان مثال در سمت فروشنده چندین اردر 50هزار تایی و یا بیشتر (در چارچوب قانون) قرار میدهند.
در همین حین، بازیگر در سمت خریدار با ترفندی دیگر شروع به جمع آوری سهممی نماید
قسمت دوم
در بخش قبل عرض کردیم که بازیگر با اردهای واقعی در ردیف های دوم و پایین تر سعی در ایجاد ترس و دلهره در دل سهامداران دارد.
در همین حین با اندکی رنج منفی ترس بیشتری را چاشنی کار خود قرار داده و این اطمینان را به سهامداران می دهد که سهم واقعا قصد سقوط را دارد.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
پس از اینکه فروشندگان ظاهر شدند؛ این بار بازیگر در سمت خریدار با شگرد های مختلفی شروع به جمع آوری مینماید
یکی از راه کارهای مرسوم مورد استفاده توسط این افراد، استفاده از اردر مخفی یا همان اردر نمایشی است.
حال بایستی دید اردر مخفی چیست
شاید اکثر سهامداران خرد با این نوع اردر اشنا باشند اما استفاده آنچنانی در خرید و فروششان نمی شود.
اردر نمایشی در هر کارگزاری،بسته به نوع پلتفرمی (قالب) که داراست در قسمت های مختلف قرار گرفته است. با استفاده از این ابزار شمامیتوانید چه در زمان فروش و چه زمان خرید، فقط قسمتی از تعداد سهام مورد نظرتان را به معرض نمایش قرار دهید.
درواقع شما میتوانید 30% از حجم مورد نظر را به نمایش قرار داده و 70% را مخفینمایید.
برای مثال شما قصد دارید 10000 سهم از یک شرکت را خریداری نمایید.در قسمت خرید؛ تعداد را 10000 درجنموده و در قسمت حجمنمایشی ، بجای 10000، عدد 3000 را می نویسید.
با این کار درواقع حجم درخواستی شما 10000 بوده اما حجمی که روی تابلو در معرض نمایش قرار خواهد گرفت، 3000 خواهد بود.
البته برای حجم های کمتر این امر، امکان پذیر نیست.
حال برمیگردیم به مبحث اصلی، یعنی جمع آوری سهم توسط بازیگر!
این اردر مخفی چه کاربردی برای بازیگر دارد
زمانی که سهامداران خرد در سمت فروشنده ظاهر شدند، اینبار بازیگر در سمت خریدار با استفاده از این اردرهای مخفی(نمایشی) شروع به جمع آوری سهممی نمایند تا کسی متوجه اردرهای مشکوک نشود.
چرا که اگر این حجم ها را با تعداد واقعی قرار دهد، خریداران تحریک شده و شروع به خرید می نمایند و درنتیجه تمام برنامه های بازیگر را مختل خواهند کرد. ( باعث رِنج میگردند).
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
#ترس#بازار #معاملات
پیشنهاد می کنم حتما مقاله زیر را مطالعه بفرمایید تا بدانید با احساس #ترس در بازار چطور کنار بیاید.
ترس در #معاملات باعث میشود درست درزمانی که معاملهگر میداند دقیقاً چهکاری باید انجام دهد، از انجام آن ناتوان باشد.
ترس در معاملات احساسی است ناخوشایند، اما طبیعی. ترس در واکنش به «خطرات واقعی» ایجاد میشود. عبارت «خطرات واقعی» تعریف ترس از اضطراب را جدا میسازد.
ترس در معاملات در مقابله با شرایط ناآشنا و متغیر ایجاد میشود. ذهن انسان متمایل به شرایطی است که آن را بهخوبی بشناسد. حال معاملهگر و محیط کاملاً پویا و متغیر بازار سرمایه را در نظر بگیرید.
دلایل ترس در معاملات
1- #ضرر و زیان در#گذشته
اینکه معاملات قبلی خود را بازیان بستهایم یا اکنون معامله بازی داریم. آیا معامله باز که در زیان به سر میبرد باعث میشود که نتوانیم بهموقع معامله خود را ببندیم و تصمیم درست را در مورد این معامله انجام دهیم. برای پیشگیری از این مشکل باید موارد زیر رعایت شود:
باید استراتژی مشخصی داشته باشیم
قبل از ورود حد ضرر را مشخص کرده باشیم
با اطمینان کامل وارد معامله شویم
بایستی تمام اشتباهات و احساسات و دلایل خود را نوشته باشیم
از تکرار اشتباهات در معاملات بعدی خودداری کنیم
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎
2- #اهداف غیرواقعی
داشتن اهداف غیرمنطقی از بازار سرمایه باعث شکست در بازار میشود. برای ورود به یک معامله باید تمام احتمالاتی که راجع به آن میتوان در نظر گرفت را ثبت کرد. بهترین پاسخ را که برای هرکدام وجود دارد را باید مدنظر داشت تا با اعتماد و اطلاع کامل بهترین تصمیم در هرلحظه گرفته شود. این کار باعث میشود معاملهگر دچار ترس و تردید نگردد.
3- #سرمایه متناسب
معاملهگر باید سرمایهای را وارد بازار کند که بداند با از دست دادن آن شرایط رفاهی اولیه و کلی زندگی لطمهای نمیبیند.
4- #اعتماد به اخبار غیر موثق و سایر افراد
این موضوع که بدون علم کافی تنها با تکیهبر شایعات و صحبت دیگران خریدوفروش انجام دهیم بهمانند راه رفتن بر لبه پرتگاه است. بهترین کار این است که خودمان با توجه به روحیه شخصی و استراتژی معاملاتی خریدوفروش انجام دهیم. همیشه به مطالعه و افزایش اطلاعات بپردازیم. این کار میزان ترس شخص را بهشدت کاهش میدهد. معاملهگر میداند که با اطلاعات کامل و بر اساس استراتژی شخصی این معامله را انجام داده و بهترین تصمیم را میگیرد.
5- ناکارآمد بودن #علم
انتقال علم از حوزه علم به عمل کار مشکلی است. آنچه در کتابها میآموزیم با آنچه عملاً بهکاربرده میشود بسیار متفاوت است. اگر شخصی کاملترین و بهترین اطلاعات را داشته باشد هرگز بااحساس #ترس و عدم کنترل #هیجان خود نمیتواند معاملهگر موفقی باشد و با شکست مواجه میشود. باید معامله کردن را #علمی آموخت. یاد بگیریم با ترس و هیجانات خود چگونه مقابله کنیم تا موفق شویم.
بیشتر معامله گران به دو دلیل احساسی #ترس و #طمع، پول خود را در بازارهای معاملاتی از دست میدهند.
💢 اول آموزش 🎓 بعد معامله 💵💰
💎 @BourseTahlill 💎