هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روزنامه_کیهان
🔹 پنج شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
🇮🇷 🌐به کانال
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
بپیوندید☝️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
سیاست مواجهه با سلبریتی ها در صداوسیما
🔺رئیس صدا و سیما در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی دانشگاه امام صادق:
🔷 صداوسیما وابسته به چهار تا سلبریتی وطن فروخته نیست..👏👏👏
🔸در اغتشاشات اخیر تصویر دروغین برای بخش اعظمی از بازیگران و سلبریتی ها ساخته بودند که کار نظام فردا تمام است
🔸یک کارگردان می گفت سر فیلمبرداری رفتم بازیگران گفتند اجازه بدهید دو سکانس بگیریم یک با حجاب دو بی حجاب که اگر نظام سقوط کرد مشکلی پیش نیابد
🔸سلبریتی واژه مطلقا منفی نیست
🔸برخی سلبریتی ها رابطه خود را با فرهنگ و تاریخ ایران قطع کرده اند ما هم باید رابطه خودمان را با آنها قطع کنیم
🔸 برخی سلبریتی ها به دلیل فشارهای سنگین علی رغم میلی باطنی محبور شدند که یک حرف بزنند؛ ما در را روی آنها نبستیم
🔸درِ صدا و سیما روی کسی به مردم و فرهنگ کشور احترام می گذارد باز است
🔸کسی که خودش همچنان در عالم هپروت و اوهام است ما دنبالش نمی رویم بگذارید در اوهام خودش باقی بماند.
ـــــــــــــــــــــــــ
لینک گروه هم اندیشی و خبری.. 👇
هرمزگان زیبا....
🟣🔵🟣پشت پرده تعطیلی کارخانه قدیمی «داروگر» / از زمزمه ورشکستگی در سال ۹۶ تا ورشکستگی قطعی در ۱۴۰۲
آن چه در روند سقوط شرکت داروگر و موراد مشابه مشاهده می شود، بی توجهی به فرایند واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی است.
سرویس اقتصاد مشرق - خبر، کوتاه، تلخ و شاید هم باورنکردنی است: «داروگر تعطیل شد».
شرکت داروگر، برندی با قدمت ۹۵ ساله و پایهگذار تولید صنعتی صابون و پودر لباسشویی در کشور بود. در اواخر دهه ۶۰، نماد داروگر روی تابلوی بورس اوراق بهادار نشست و همین، نقطهعطفی در بهبود کیفیت صنعت فرآوردههای بهداشتی کشور بود. همه چیز خوب پیش میرفت تا این که عمده سهام این شرکت، در راستای اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، در دو مرحله به فردی به نام بیژن اسماعیلی واگذار شد. اسماعیلی، به عنوان سهامدار عمده شرکت داروگر، در مجمع سال ۸۹ این شرکت بیش از ۹۵ درصد سود تحققیافته شرکت را میان سهامداران توزیع کرد و همین، نخستین نشانه از سقوط داروگر بود.
از زمزمه ورشکستگی در سال ۹۶ تا ورشکستگی قطعی در ۱۴۰۲
مدیر عامل این شرکت (هلدینگ عام کف) در نامه ای که «فرهیختگان» به جزئیات آن اشاره کرده، دلایل این تعطیلی را مواردی از جمله تحمیل مالیاتهای ناعادلانه، اعمال محدودیتهای شدید، اجرایی نشدن توافقات، مصوبات، دستورهای مراجع و مسئولان اجرایی و قضایی اعلام کرده است. اما به نظر می رسد این همه ماجرا نیست و اتفاقاً به نظر می رسد سرچشمه مشکلات این شرکت از خصوصی سازی اشتباه و در نظر نگرفتن اهلیت خریدار آب می خورد و به این ترتیب می توان این شرکت را قربانی خصوصی سازی اشتباه دانست.
بررسی سوابق چندین ساله این شرکت نشان می دهد که «تعطیلی داروگر» مربوط به امروز و دیروز نیست و افول این شرکت حاصل یک روند چندین ساله است.
آمارهای مالی این شرکت نشان می دهد که از سال ۹۴ تاکنون این شرکت عملاً وارد زیان دهی سالانه شده و همچنین فروش این شرکت به رغم تورم و رشد قیمت ها، افت شدیدی را تجربه کرده است.
به موازات و در سال های گذشته یعنی ۹۵ و ۹۶ نیز خبرهایی از تعطیلی داروگر منتشر شد که هر چند تکذیب شد اما نشان می دهد مشکلات شدید مالی، عملاً در زیر پوست این شرکت در جریان بوده و در کنار برخی تنش های مالی دیگر، موجب شده تعداد کارگران این شرکت از ۱۱۰۰ به چیزی در حدود ۵۰ کارگر کنونی برسد.
همه اتفاقات فوق در شرایطی است که دیروز سخنگوی سازمان مالیاتی، از بدهی ۱۴۰۰ میلیارد تومانی مالیاتی این شرکت خبر داد و گفت: ۱۴ سال است که مالک این شرکت از پرداخت مالیات استنکاف می کند.
ماجرای تعطیلی داروگر چیست؟
بهگفته سازمان امور مالیاتی و براساس مدارک منتشرشده، داروگر از جمله واحدهای تولیدی است که پرونده بزرگ فرار مالیاتی دارد. پیگیریهای اداره کل مالیاتی استان تهران نشان میدهد مالک هلدینگ داروگر از ۱۵ سال قبل اقدام به استنکاف از پرداخت مالیات کرده است.
بسیاری از خبرگزاریها در گزارشی با اشاره به پیشینه پرونده مالیاتی این واحد صنعتی نوشتند: «بدهی مالیات مربوط به آن زمان ۳۰۰ میلیون تومان بوده که پس از این سالها و با اضافه شدن مالیاتهای جدید و جرایم مالیاتی به بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. مالک این واحد تولیدی تا امروز با استفاده از ترفندهای مختلف از پرداخت مالیات سر باز زده است. از جمله این روشها جابهجایی دارایی و اعضای هیات مدیره شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ است. روش دیگری که این فرد برای جلوگیری از توقیف اموال خود از آن استفاده میکند قرار دادن اموال در رهن بانک یا نهادهای مختلف است. با این وجود، سازمان امور مالیاتی در مدت اخیر تعدادی از کامیونهای مربوط به این شخص را توقیف کرده و در مزایده به فروش رساند.»
موحدی سخنگوی سازمان مالیاتی البته به موارد قابل توجه دیگری اشاره کرده و گفت: ما برای وصول مالیات حقه دو راه داریم. یکی این که با توقف خط تولید و فروش برند داروگر این کار را انجام دهیم یا این که برویم سراغ اموال شخصی این فرد که اتفاقاً اموال فراوانی است و (چه بسا) می تواند کفایت این بدهی ها را بکند. مانند برج سعادت آباد ایشان یا املاک جردن ایشان یا بیش از ۷۰ خودروی دپو شده ایشان که در مخفیگاهی، ایشان آن را دپو کرده بود و توانسته ایم به آن ها دست پیدا کنیم.
وی افزود: «به نظر می رسد این جا یک بازی رسانه ای دارد صورت می گیرد و کارگران و قضیه اعتراضات آن ها دارد گروگان زیاده خواهی و تمکین نکردن این فرد به قانون می شود.» این اظهارات، شائبه هایی مبنی بر فرار مالیاتی را توسط مالک این شرکت مطرح می کند که زاویه زیادی با ادعاهای مالک این شرکت دارد.
توقیف ملک برای وصول مطالبات مالیاتی
ادامه 👇👇👇🟢
سازمان امور مالیاتی در آخرین اقدام برای اخذ مالیات این واحد اقتصادی به توقیف یک ملک بهارزش کارشناسی ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخته و قصد فروش آن بهمنظور وصول مطالبات دولت را دارد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند نبود ضمانت اجرایی لازم برای پرداخت جرایم مالیاتی، فرصت عدم تمکین دستورات سازمان امور مالیاتی را به این مالک داده است؛ بهگونهای که مالک در چند سال گذشته بدونتوجه به جرایم مالیاتی از پرداخت مالیات استنکاف کرده است.
در اینجا سوالی مطرح میشود؛ سازمان امور مالیاتی ۱۵ سال است که نظارهگر عدم پرداخت مالیات یک واحد بزرگ تولیدی-صنعتی است. اگر بهجای کارخانه عریض و طویل داروگر، یک واحد تولیدی کوچک اقدام مشابهی داشت نیز با بازه زمانی ۱۵ ساله برای اجبار در پرداخت مالیات مواجه میشد؟
سوء مدیریت یا خصوصی سازی غلط؟ کدام یک یا هر دو؟
در میان عوامل مهمی که برای خاموشی این نام آشنای صنعت کشور می توان نام برد، مدیریت چند سال گذشته این شرکت با علامت سوال بزرگی روبه روست. مالک کنونی هلدینگ داروگر این شرکت را حدود یک دهه قبل از برخی نهادهای عمومی غیر دولتی خریداری کرد.
تقسیم بیش از ۹۵ درصد سود تحقق یافته میان سهامداران در سال ۸۹ (که طبیعتاً دست شرکت برای توسعه های بعدی تولید را بسته نگه می دارد و همین موضوع چالش این شرکت با سازمان بورس را در پی داشت)، به همراه جابه جایی وجود پولی و جایگزین کردن آن با برخی دارایی ها که بعداً نیز ادامه داشت موجب شد تا بسیاری از فعالان این حوزه، همچنان واگذاری شرکت داروگر به این شخص را عجیب و اقدامات مدیریت جدید را در کنار بدهی به نظام بانکی از مهم ترین عوامل سقوط این شرکت بدانند.
نقش مالک داروگر در سقوط ۳شرکت نام آشنای دیگر
جالب این جاست که در این سال ها، شرکت تولی پرس (یکی از شرکتهای تولیدکننده مواد شوینده و پاککننده در ایران) و کیوان (یکی از شرکت های تولیدکننده ذرت، بیسکویت، حلوا ارده – حلواشکری، نان سوخاری، نان شیرینی، ویفر، تافی، شکلات، آب نبات، کیک، پودر ژله، شیرینی، اسنک، نان، پودر قهوه، کورن فلکس، پودر کیک، کرم کاکائو، پودر کرم و غذای نیمهآماده) نیز با نقش آفرینی مالک کنونی داروگر در آن ها به عنوان سهامدار عمده یا مالک، عملا به ورشکستگی رسیده اند. همچنین گزارش مذکور نشان می دهد مالک کنونی داروگر با به دست گرفتن مدیریت/مالکیت شرکت روغن نباتی جهان در سال ۹۲ نیز آن را در روند سقوط قرار داده است.
در مجموع، آن چه در روند سقوط داروگر مشاهده می شود، بی توجهی به فرایند واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی است. موضوعی که نمونه های دیگری نیز در واگذاری های سازمان خصوصی سازی دارد و عمده آسیب آن به بی توجهی به اهلیت خریداران بخش خصوصی و نبود ضابطه های قانونی برای پایش نتیجه واگذاری و پایبندی خریداران شرکت های تولیدی به قواعد شناخته شده تولید بر می گردد.
پایان
🟢🟢🟢👇اتمام پروژه رسانهای اینترنشنال؛ عقبنشینی یا تغییر استراتژی؟
پس از امضای قرارداد، عربستان برای رفع تهدید منافع خود، نیازمند این امنیت منطقهای و ثبات سیاسی بود؛ به همین دلیل سیاست جدید، پایان پروژه رسانهای شبکه وابستهاش در جهت سرنگونی نظام سیاسی ایران است.
به گزارش مشرق، آیا در چند روز اخیر رسانه اینترنشنال را رصد کردهاید؟ اگر اتفاقات روز را از این شبکه پیگیری میکنید، متوجه تغییر موضع آن نسبت به سه ماه اخیر شدهاید؟ بهنظرتان چه ارتباطی میان تعدیل فضای این رسانه با توافق میان ایران و عربستان وجود دارد؟ اسفند سال گذشته قراردادی میان ایران، عربستان و چین امضا شد که طبق آن، ایران و عربستان توافق کردند روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند و طی مدت حداکثر دوماه سفارتخانهها در دو کشور بازگشایی شود.
طبق آخرین اطلاعیه که اردیبهشت سال جاری منتشر شد، امیرعبداللهیان اعلام کرد بهزودی نمایندگان دو کشور معرفی خواهند شد. این قرارداد پس از قطع رابطه هفتساله دو کشور، آغازگر روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی آنها بود. یکی از مفاد این بیانیه احترام به اصل حاکمیت سرزمینی و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر است. حالا با توجه به این قرارداد شاهد تعدیل دیدگاههای رسانه ایراناینترنشنال هستیم.
جالب است که در گذشته عربستان پس از دریافت اخطار از جانب ایران، ادعا کرده بود رابطهای میان این رسانه با آن کشور وجود ندارد اما حالا تعدیل فضای رسانه بعد از توافقات صورتگرفته، مهر تاییدی بر این ادعاست که اینترنشنال از سوی سعودیها حمایت مالی شده و منعکسکننده ایده آنان است.
اینترنشنال پیش از توافق
این رسانه سعودی که اگر بخواهیم به عملکردش در نیمه دوم سال گذشته بپردازیم، جامعترین توصیفش «جهتدهنده اغتشاشات» است. پایگاهی خبری که از مهر سال ۱۴۰۱ با ابتداییترین تعاریف و استفاده از کلماتی چون اعتراض و اعتصاب که به تجمع کامیونداران و معلمان نسبت داد، شروع به موضعگیری در مسائل اجتماعی آن روزِ ایران کرد. تا جایی که با توجه به تشخیص حساسیت حوزه زنان در آن برهه، اخبارش رنگوبوی مسائل دختران و موردظلم واقع شدنشان را بهخود گرفت و اولین خبر از کشته شدن دختران ایران را منتشر کرد.
آبان را میتوان اوج اعتراضات خیابانی در پایتخت و شهرهای مرزی ایران دانست. اینترنشنال همچون سایر رسانهها به رسالتش پرداخته و تمامی اخبار سیاسی در سایت خبری خود را به اعلام فراخوانها و پوشش خبری اعتراضات خیابانی اختصاص داده بود. بیشترین کلماتی که در تیتر اخبار آبانماه در سایت بهچشم میخورد، اعتراض، خیزش انقلابی، فراخوان و امثالهم است. البته شبکه تلویزیونی این رسانه نیز از هیچ کنشی در جهت حمایت از اعتراضات دریغ نکرد؛ از مصاحبه با کارشناسان و اساتید دانشگاه تا پخش مستمر ویدئو ارسالی شهروندان ایران از تجمعات و شورشها. یکی از چهرههایی که در آن روزها در برنامه تیتر اول این شبکه حاضر شد و آمار کشتهشدگان و درگیریهای مردم با نیروهای حاکمیتی را اعلام کرد، فیروزه جابانی بود. او همچنین تشریحکننده فضای ملتهب دانشگاهها بود. جابانی اتفاقات دانشگاه را رصد میکرد اما اطلاعات را بهصورت بازنمایی شده و با القای خشونتآمیز بودن فضای میان دانشجویان بسیجی و معترض، بهنفع دیدگاههای خودش گزارش میکرد.
ایران و ناامنی بینالمللی
همان روزها بود که برنامه «فردا»ی شبکه اینترنشنال گفتوگویی با حضور فرح دوستدار پژوهشگر علومسیاسی، عرفان ثابتی جامعهشناس، فهیمه خضرحیدری روزنامهنگار اجتماعی و کامران متیناستاد روابط بینالملل دانشگاه ساسکس ترتیب داد. موضوع گفتوگو مساله خیزش انقلابی و چگونگی کمکهای خارجی به این انقلاب بود. کامران متین بهعنوان یکی از تحلیلگران فضای آشوب خواستار آن شد تا هرچه بیشتر از خارج ایران به مردم کمک شود و تاکید کرد این کمک در قالبهای متعدد چون مالی، ایدئولوژیک و... در جهت توانمندی و تشویق مردم برای ادامه اعتراضات گنجانده شود. متین در تحلیلهای دیگری- که در آن بازه زمانی از اتفاقات بینالمللی داشت- دائما به این مساله اشاره میکرد که مسائل داخلی و آشوبهای ایران موجب شده در عرصه بینالمللی، ایران بهعنوان «دولت جُذامی» شناخته شود. همچنین او از تشدید سیاست انزوای ایران در عرصه بینالملل خبر میداد. از طرفی هم ادعا میکرد این انزوای جهانی از سوی کشورهای غیرغربی، بهویژه جهان سومیها تشدید خواهد شد و نمود آن را میتوانیم در حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل مشاهده کنیم. اینها تنها بخشی از موضعگیریهای مطرحشده از جانب اینترنشنال درخصوص ایران در عرصه بینالملل بود.
ادامه👇👇👇🟢
نوجوانان؛ اولمظلومان خیزش انقلابی
دی سال گذشته که مساله پخش گازهای سمی در مدارس دخترانه داغ شد، فارغ از پوشش اخبار اعتراضات و پرداختن به فراخوانها، گزارشهای لحظهای از مدارس مختلف در شهرهای متفاوت را منتشر میکردند. در این برهه زمانی این رسانه بهدنبال ایجاد ترس و نگرانی خانوادهها و تزریق حس ناامنی در میان شهروندان بود. با انتشار خبر مسمومیتها فضای اجتماعی مجدد ملتهب شد. از طرفی زمان آن فرارسیده بود که حکم مجرمان و دستگیرشدگان اغتشاشات صادر شود. موج رسانهای جدیدی که این رسانه راه انداخته بود، بازنمایی خشونت حکومت علیه جوانان معترضی بود که آنها را بیگناه قلمداد میکرد، همچنین تشریح حق حیاتی که گفته میشد حکومت از جوانان و نوجوانان سلب کرده بود. هر روز در فواصل زمانی کوتاه اطلاعات روند پرونده هریک از مجرمان یا روایتی از مجروحان اعتراضات منتشر میشد.
روایت مرگ ابوالفضل میرعطایی، نوجوان ۱۷سالهای که به ادعای آنها بر اثر اصابت گلوله در اعتراضات کشته شده بود، توسط مسعود کاظمی روزنامهنگار در تحلیل خبری برنامه تیتر اول بازگو شد. مرگ او در این فضا را درحالی محکوم میکردند که ماهها قبل محسن سازگارا، از کارشناسان دیگر این برنامه ادعا میکرد نوجوانان بهعنوان هسته اصلی این اعتراض هستند و حکومت درتلاش است به بهانههای مختلف مدارس را تعطیل کند تا آنها با یکدیگر قرار نگذارند. او معتقد بود حکومت که مبتنیبر اسلام فقاهتی روی کارآمده، حالا بهعنوان نظام واپسگرای شکستخورده شناخته میشود. این موضوع را نسل نوجوان بیشتر درک میکند و برای سرنگونی این حکومت نیز آنان کنشگران اصلی هستند و باید به میدان بیایند.
وکالت میدهم
مساله وکالت به رضا پهلوی کارزاری بود که دی ماه، پس از مصاحبه او با شبکه منوتو مطرح شد. خیلی سریع هم با پیوستن جمعی از هنرمندان و ورزشکاران به آن، به یکی از مسائل مهم اعتراضات تبدیل شد. اینترنشنال گفتوگویی با حضور حامد شیبانیراد، سخنگوی موقت حزب ایران نوین و فرج سرکوهی، نویسنده و روزنامهنگار که مخالف این وکالت بود ترتیب داد. نتیجه مباحثه دو کارشناس این بود که تصور میکردند نظام ایران سرنگون شده و حالا در مرحله گذار، باید شخص جدیدی برای حکمرانی انتخاب شود. اینترنشنال نیز به حمایت از کارزار وکالتی پرداخت.
در جمعبندی فعالیتهای این رسانه در سال گذشته میتوان به این نکته اشاره کرد که در نگاه آنان ایران از منظر حاکمیتی تضعیف شده و مردم ناراضی به خیابانها آمدند. تفاوت این اعتراضات با نمونههای مشابه آن در گذشته این بود که دیگر مساله اقتصادی، سیاسی یا معضلات، قابل حل تلقی نمیشد. بلکه حرف اصلی، مخالفت با اصل این نظام است که حالا هم در ضعیفترین وضعیت خود به سر برده و محکوم به سرنگونیست. در عرصه بینالمللی نیز کشورهای غربی و غیرغربی خواهان بازگشت امنیت به کشور ایران هستند و جمهوری اسلامی را برای خود تهدید تلقی میکنند. از طرفی هم آنها تمایل به برقراری ارتباط با این نظام ندارند. حتی ایرانیان مقیم خارج برای آزادی و رهایی ایران و سرنگونی نظام اسلامی از هیچ حمایتی دریغ نخواهند کرد.
اینترنشنال پس از توافق
اتفاقی که در پایان سال ۱۴۰۱ شاهد آن بودیم، سفر رئیسی به پکن و مذاکره با چین و عربستان سعودی بهمنظور صدور بیانیهای مشترک بود. بیشک این بیانیه هم برای ایران و هم برای عربستان منافعی را در پی داشت اما نباید از تاثیر آن بر رسانههای وابسته عربستان و مواضعشان غافل شد. موضوع جالب توجه، تعهد عربستان به تعدیل کار رسانههای وابستهاش بود. درنتیجه موضع اینترنشنال نسبت به جمهوری اسلامی در مسائل سیاسی-اجتماعی تغییر کرد.
دیگر مانند گذشته تمامی اخبار به جریانات اعتراضی و خیزش انقلابی محدود نمیشود. سایت رسمی اینترنشنال کمتر از قبل به امور مربوط به حکم مجرمان میپردازد. جهتگیری رسانه و کارشناسان برنامه تیتر اول که مسئول بررسی اخبار روز هستند، اندکی تغییر کرده و حتی دیگر کمتر از کارشناسان شبهاپوزیسیونهای خارجی در جهت تحریک نارضایتی مردم استفاده میکنند. به تعبیری، رسانهای که تا قبل از توافقات میان ایران و عربستان، جمهوری اسلامی را سرنگون میدانست، و پروژه اسلام فقاهتی را شکستخورده تلقی میکرد، حالا از موضع خود برگشته است. این رسانه که به دنبالگذار از این نظام و پیدا کردن مدل دیگر حکمرانی با حکومت جدید بود، حالا با رعایت ملاحظات سیاسی خود، جمهوری اسلامی را نظامی تلقی میکند که همچنان بر ایران حکومت کرده و در حال شکلدهی به روابط خود با جهان است.
🟢🟢👇👇 ادامه
البته با بررسی صفحه اینستاگرامی اینترنشنال، این نکته برداشت میشود که آنها هنوز هم در تلاش برای موضعگیری علیه ایران و حکومت اسلامی هستند. نکته بدیهی این است که قطعا این رسانه در جهت تبیین ماهیت خود تلاش خواهد کرد و انتظار نمیرود تا به سرعت و کاملا از مواضعش بازگردد. اما موضوع این است که فضای این رسانه تعدیل شده و کمتر به دنبال جزئینگری و بسیج مردمی برای سرنگونی حکومت است. این را حتی میشود از موضوع برنامههای گفتوگومحور آنان نیز به سادگی درک کرد.
امنیتخواهی برای ایران
در حوزه روابط خارجی و کشورهای همسایه، کامران متین که پیشتر به مواضعش در رابطه با سیاست انزواگرایی و جذامی بودن دولت ایران و روابط شکستخوردهاش در منطقه اشاره کرده بودیم، در چند روز اخیر نسبت به حمله نیروهای طالبان به مرزهای ایران واکنش تندی نشان نداد. اتفاقا این مساله را برای ایران قابل حل دانست. او در تایید سخنان امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران که گفته بود ایران تمایلی به جنگ با طالبان ندارد، اشاره کرد که مساله میان این دو حکومت آنقدر مهم نخواهد شد که به جنگ منجر شود.
متین در تحلیل روابط ایران و کشورهای همسایه گفت با توجه به اینکه ایران از منظر اقتصادی در حال تعامل با کشورهای همجوار است، امنیت مولفه مهم این ارتباط بوده که نباید با ایجاد منازعه آن را برهم بزند. از طرفی هم اگر به مقابله با طالبان بپردازند، کشورهای غربی از طالبان حمایت خواهند کرد، و درنهایت این مساله هم به نفع ایران در منطقه نخواهد بود.
اتمام پروژه رسانهای
از ابتدا برای همه واضح بوده که منابع مالی اینترنشنال از عربستانسعودی تامین میشود و این رسانه آیینه تمامنمای سیاستهای سعودی در جهت تضعیف جمهوری اسلامی است. با توجه به توافق صورتگرفته، عربستان موضع خود را نسبت به ایران تغییر داده و در پی آن دیدگاههای این رسانه نیز تعدیل شدهاست. اینترنشنال دیگر مانند گذشته به دنبال آشوب و گذر از جمهوری اسلامی نیست. تلاش بر آن است تا طبق مفاد قرارداد در امور داخلی یکدیگر دخالت نکنند و در جهت برقراری صلح و امنیت در منطقه تابع قواعد حقوق بینالملل باشند. شاید عربستان به این گزاره پایبند است که حالا با توجه به ازسرگیری روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی، ترجیح داده مخل امنیت داخلی و تضعیف نظام سیاسی ایران نشود.
این گزارهها و تعدیل شدن دیدگاههای ایراناینترنشنال حاکی از آن است که عربستانسعودی پیش از انعقاد قرارداد با ایران، با اجرای پروژه رسانهای، از این شبکه خواسته تا در جهت تضعیف جمهوری اسلامی و برهم زدن امنیتش در منطقه و در عرصه بینالمللی تلاش کند. پس از امضای قرارداد، عربستان برای رفع تهدید منافع خود، نیازمند این امنیت منطقهای و ثبات سیاسی بود؛ به همین دلیل سیاست جدید، پایان پروژه رسانهای شبکه وابستهاش در جهت سرنگونی نظام سیاسی ایران است.
منبع: روزنامه فرهیختگان
پایان پیام
🟣🇮🇷🟢 خروج امارات متحده از ائتلاف نیروی دریایی آمریکا
بازی خلیجفارسی امارات
گروه بینالملل: وزارت خارجه امارات اعلام کرد ابوظبی پس از ارزیابیهای مستمر، از ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه خارج شده است. دولت امارات روز گذشته اعلام کرد ۲ ماه پیش، از ائتلاف امنیتی دریایی به رهبری آمریکا در خاورمیانه خارج شده است. وزارت خارجه امارات در بیانیهای که توسط خبرگزاری رسمی این کشور «وام» منتشر شد، اعلام کرد: امارات بعد از ارزیابی مستمر همکاریهای امنیتی مؤثر با همه شرکا، ۲ ماه پیش از مشارکت خود در پیمان دریایی متحد خارج شد. این ائتلاف دریایی متشکل از ۳۴ کشور است که واشنگتن هدف از آن را تضمین امنیت و مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی در مناطق دریای سرخ و خلیجفارس که از مهمترین مسیرهای کشتیرانی در جهان هستند، توصیف کرده است. مقر اصلی این ائتلاف دریایی در بحرین و نزدیک ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا و فرماندهی مرکزی ایالات متحده قرار دارد. در ادامه این بیانیه آمده است: «امارات عربی متحده متعهد به گفتوگوهای مسالمتآمیز و ابزارهای دیپلماتیک به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف مشترک امنیتی و ثبات منطقه است». وزارت خارجه امارات افزود: «ما به تعهدات خود برای تضمین ایمنی دریانوردی در آبهای دریایی خود به شیوهای مسؤولانه ادامه خواهیم داد». نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا هنوز به این خبر و تصمیم دولت امارات واکنش نشان نداده است. اخیراً رسانههای جهان تحلیلهایی مبنی بر دوری ابوظبی از واشنگتن منتشر کردهاند. نشریه اقتصادی فوربس در گزارشی تحلیلی نوشت: بعد از عربستان ممکن است یک کشور عربی دیگر یعنی امارات، از مدار متحدان ایالات متحده آمریکا خارج شود؛ امارات نیز مانند عربستان سعودی از بسیاری جهات از آمریکا الگوبرداری کرد اما از این پس ابوظبی برای منافع کلی امارات تلاش خواهد کرد. طبق گزارش پایگاه خبری روسیاالیوم، فوربس نوشت: «همه چیز با عربستان سعودی شروع شد؛ آن هم در جریان سفر جو بایدن به ریاض در ماه جولای که از او با سردی استقبال شد. سپس سعودیها چین را به عنوان میانجی خود در نزدیکی با ایران انتخاب کردند و امارات عربی متحده، بعدی است». در ادامه این گزارش آمده است: «امارات نیز مانند عربستان سعودی از بسیاری جهات از آمریکا الگوبرداری کرد اما از این پس ابوظبی برای منافع کلی امارات تلاش خواهد کرد». فوربس در ادامه نوشت: «اگر این بدان معناست که امارات باید با ایالات متحده به اختلاف بخورد یا حتی منافعش درباره مسائل ژئوپلیتیک از منافع آمریکا جدا شود، همینطور خواهد شد». این گزارش در حالی منتشر میشود که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا از تابستان گذشته «محمد بن زاید آلنهیان» رئیس دولت امارات را به واشنگتن دعوت کرده است اما تاکنون این سفر و دیدار انجام نشده است؛ رسانهها همین موضوع را نشاندهنده وجود مشکلات در روابط امارات و دولت آمریکا میدانند. این گزارش همچنین فاش میکند معاون وزیر خزانهداری آمریکا از امارات به دلیل آنچه «ضعف اجرای تحریمها» توصیف کرده، شکایت کرده است. منابع خبری میگویند این مقام آمریکایی تاکید کرده حتی اگر واشنگتن تحریمهایی را اعمال کند، ابوظبی «به سادگی هر گونه محدودیت را [در روابطش] نادیده میگیرد». روزنامه آمریکایی واشنگتنپست با استناد به اسناد اطلاعاتی فوقسری مدعی شد یک سال پس از آنکه امارات عربی متحده اعلام کرد ساخت پایگاه نظامی چین در این کشور به دلیل نگرانی آمریکا متوقف شده است، سرویسهای جاسوسی ایالات متحده در ماه دسامبر ساختوساز در این تأسیسات نظامی مخفی را کشف کردند. آبان سال گذشته روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال در گزارشی مدعی شد ساخت یک پایگاه نظامی محرمانه چین در امارات عربی متحده با مداخله و تحت فشارهای ایالات متحده آمریکا متوقف شده است. طبق گزارش واشنگتنپست، بر اساس اسناد و مصاحبههای انجام شده با مقامهای ارشد دولت بایدن، فعالیتهایی در بندری نزدیک ابوظبی در حال انجام است که ارتش چین در آن مشارکت دارد و سازمانهای اطلاعاتی واشنگتن که نگران توسعه روابط امنیتی امارات با چین هستند و منافع خود را در خطر میبینند، این فعالیتها را تحت نظر دارند. از طرف دیگر، مشاهده پرسنل نظامی چین در اطراف دیگر سایتهای حساس ساختوساز نیز نگرانی ایالات متحده را برانگیخته است. در یکی از اسناد فوقمحرمانه آمده است: تلاشهای پکن در امارات عربی متحده بخشی از کمپین ارتش آزادیبخش خلق چین برای ساخت یک شبکه جهانی نظامی است که شامل دستکم ۵ پایگاه نظامی در سراسر جهان و ۱۰ سایت پشتیبانی لجستیکی تا سال ۲۰۳۰ است. طبق این اسناد، مقامهای نظامی چین این ابتکار عمل را «پروژه 141» مینامند.
🔸اطلاعیه مهم دادستانی شهرستان تاکستان درخصوص شرکت های پیش فروش خودرو
🔹دادستانی شهرستان تاکستان درخصوص وضعیت فعالیت شرکت های پیش فروش خودرو و تصمیمات کارگروه مربوطه اطلاعیه ای صادر کرد.
♦️
👇👇👇👇👇👇👇👇
📝کانال #رسانه_بسیج↙️
➥ @bsjghaghazan1
💢__•__°__•__°__•___°__•__💢
دادستانی شهرستان تاکستان درخصوص وضعیت فعالیت شرکتهای پیش فروش خودرو و تصمیمات کارگروه اطلاعیهای صادر کرد.
🔺بخش اول
برخی از اقدامات صورت گرفته در کارگروههای مربوطه در راستای احیای حقوق سرمایهگذاران راجع به شرکت های پیش فروش خودرو به شرح ذیل به سمع و اطلاع مردم میرسد:
۱- دستگاه قضایی با تشکیل کارگروه ویژه متشکل از نهاد های ذی ربط و با دغدغه جدی احقاق حق تمامی سرمایهگذاران به موضوع ورود پیدا کرده است و تا وصول حق تمامی سرمایهگذاران در کنار مردم و شهروندان خواهد بود.
۲- وصول مطالبات بحق همه سرمایه گذاران که حاصل دسترنج و زحمات خود را در این شرکت ها سپرده اند، دغدغه اصلی همه ی اعضای کارگروه (استانی و شهرستانی) بوده و به صورت شبانه روزی موضوع رصد و پیگیری های لازم انجام می گردد.
3- شرکت های مربوطه و مدیران آن مکلف می باشند با احترام به دغدغه سرمایهگذاران و با حسن نیت تمام تلاش خود را در جهت ایفاء تعهدات تا ریال آخر انجام داده و این امر مورد تاکید دستگاه قضایی و کارگروه مربوط می باشد.
۴- شرکتهای مورد نظر مکلف اند با در نظر گرفتن تاریخ سررسید تعهدات و به خصوص تعهداتی که تاریخ سررسید آن سپری شده است و بدون تنظیم قرارداد با شرایط و زمان جدید و در یک مدت زمان معقول و منطقی که مورد توافق سرمایه گذار نیز باشد، نسبت به اجرای تعهدات اقدام نموده و از تنظیم قراردادهای جدید و با شروط تحمیلی که منجر به تاخیر در اجرای تعهدات میگردد خودداری نماید.
📝کانال #رسانه_بسیج↙️
➥ @bsjghaghazan1
💢__•__°__•__°__•___°__•__💢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ایران به خودی خود کشوری مهم است و برای مهم بودن نیازی به ارتباط با اسرائیل ندارد
مقام ارشد پیشین موساد:
🔹آنها برای تکنولوژی ارزش قائل هستند و در یک تقاطع بسیار استراتژیک قرار گرفتهاند
🔹درحالی که ما به رده بیستم المپیاد ریاضیات سقوط کردهایم، ایرانی ها نسل اندر نسل در ریاضیات ممتازند و امروز هم جزء برترینهای جهان هستند...
🖲 @ARMY_IRANN 👈🏻عضویت
با همت پایگاه های بسیج خواهران و برادران یحیی آباد و کانون خادمیاران آیتان قدس رضوی و با همکاری شورای اسلامی روستا برگزار گردید:
مراسم با شکوه جشن بزرگ میلاد آقا امام رضا علیه السلام با سخنرانی سردار سالار آبنوش مشاور رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور و فرماندهی اسبق سپاه صاحب الامر عج استان قزوین و با مولودی خوانی استاد محمد اطهری نسب و اجرای گروه سرود عشاق المهدی، و اهدای جوایز به نامهای فاطمه، معصومه، علی،رضا،،،شهرک یحیی آباد، ،،
۱۴۰۲/۳/۱۰
#پایگاه_امام_حسن_مجتبی
📝کانال #رسانه_بسیج↙️
➥ @bsjghaghazan1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رحیم پور ازغدی : قبل انقلاب اکثر مردم بی دین بودن و مذهبی ها در اقلیت بودن
🔹پس اون زمان که با اقلیت مذهبی انقلاب کردیم الان هفت جدتون هم بیاد جلو نمیتونه جلوی 20 الی 30 ملیون طرفدار نظام بایسته
➖ ➖ ➖ ➖ ➖
⏰ @shomareshmakooszohor
⛔ مراقب شیرازیها باشید اما ....
مطلبی را که میخواهم بگویم با ذکر مثال آغاز میکنم .
فرض کنید شما را یکماه در اتاقی بدون غذا زندانی کنند .
در گوشهی اتاق شما یخچالی مالامال از انواع خوراکیها وجود دارد اما به شما میگویند: خوراکیهای داخل یخچال حق یتیم و بر شما حرام است .
شما هرچه مومن و مقید باشید تا کی دوام میآورید؟
آیا نباید آنها که شما را زندان نمودهاند اطعام حلال شما را به عهده بگیرند تا شما بتوانید از حق یتیم بگذرید؟
بگذارید از مثال بگذرم و به اصل مطلب بپردازم .
اعزهی روحانی ، ائمهی جمعه و جماعات ، عزیزان مسئول دلسوزِ هیئتها مدتهاست توصیه میفرمایند: مراقب هیئتها باشید ، مبادا برای تامین هزینهها به سیدصادق شیرازی مراجعه نمایند .
و اگر بفهمند هیئتی به برای تامین هزینه زیر بار شیرازی رفته با او برخورد جدی میکنند .
ما که به صد دلیل عقلی و منطقی سمت بیت شیرازی نمیرویم ، چون اولا او با رهبر معظم انقلاب اسلامی زاویه دارد .
ثانیا نظام جمهوری اسلامی را نمیپذیرد .
ثالثا ایشان از سوی دشمنان جمهوری اسلامی حمایت مالی میگردد .
با مراجعه به سیدصادق شیرازی از صفر تا هزار هزینههای هیئت تامین اما اصالت ، شرافت و غیرت او به تاراج خواهد رفت .
شیرازی برای تامین هزینهها دو شرط دارد:
اولا عکس امامین انقلاب اسلامی و هرگونه تصویری مثل تصویر سردار سلیمانی به جمهوری اسلامی ربط دارد در حسینیه نباشد .
ثانیا آخر مجلس از دعا برای رهبری و بقای جمهوری اسلامی خودداری شود .
شیرازی برای هر هیئتی که این دو شرط ذلیلانه را قبول نماید سنگ تمام میگذارد و آن هیئت میشود یک هیئت لاکچری ، رویایی و بینیاز .
حالا عرض حقیر این است:
آقایان مسئولی که هیئتها را به اجتناب از سیدصادق شیرازی توصیه میکنید ! شما برای تامین هیئتها چه میکنید؟
ما اگر با کلی بدهی و کسر بودجه سراغ شیرازی نمیرویم به خاطر تعصبیست که روی حضرت آقا ، شهدا و نظام جمهوری اسلامی که میراث شهیدان است داریم وگرنه وقعی برای توصیههای شما قائل نیستیم .
آقایان مسئولِ به ظاهر دلسوز ! آیا خبر دارید عزیزان جوان انقلابی چگونه با خون جگر هزینههای مجالس را تامین مینمایند؟
آیا خبر از بدهیهای سرسامآور هیئتها جماعت بازاری دارید؟
کمکهای مالی پیشکش روی ماه شما ، آیا درب اتاق شما روی جوانان هیئتی باز است؟
آیا دیدار هیئتیها با ائمهی جمعه به راحتی صورت میگیرد؟
مگر تجهیز هیئتها برای استانی با اینهمه سرمایه ممکن نیست؟
آیا در استانی که شرکتهای پتروشیمی ، نفت و ملیحفاری وجود دارد تامین مایحتاج هیئتها سخت است؟
سیدصادق شیرازی یک مرجع ضدانقلاب انگلیسیست که حتی مرجعیت او موروثی و بیاساس است و زیر بار او رفتن یعنی علیفروشی به خاطر مال دنیا ولی سوال؛
چرا سایر مراجع تقلیدی که مقید به رهبری و آرمانهای انقلابند در رسیدگی به هیئتها کوتاهی میکنند؟
آیا بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی نقش موثر هیئتها در مبارزه با تهاجمات فرهنگی را نمیشنوید؟
اینهمه هزینههای نجومی و سرسامآور فوتبال کشور را از سرمایههای کلان پتروشیمی و نفت تامین نمودید تا یک فوتبالیست کارتنخوابی را که روزی شاگرد کارواش بوده صاحب ثروتی رویایی نمائید تا سلبریتی ضدانقلابی شود و در برابر جمهوری اسلامی قد علم بنماید اما تجهیز هیئتها برایتان اهمیتی ندارد .
تابستان خوزستان آمده و هیئت ما مجالس خود را در گرمای طاقتفرسا بدون حتی یک پنکهی سقفی برگزار مینماید و به حضرت زهرا شرمسار مستمعینی هستیم که مثل ابر بهار عرق میریزند اما دم برنمیآورند .
فکر محرم امسال و عذابی که مستمعینِ پای کارِ سیدالشهدا باید در گرمای مرداد خوزستان تحمل نمایند دغدغهی بزرگ هیئت ماست اما مسئولین دلسوز خوزستانی فقط توصیه میکنند طرف سیدصادق شیرازی آفتابی نشوید .
چشم ، ما رهبری را به شیرازی نمیفروشیم اما شما مراقب باشید آب در دل فوتبالیستها تکان نخورد ، بیخیال روزی که منادی بگوید: وَقِفوهُم اِنَّهُم مَسئولون .
🔲 شاعر اهلبیت علیهمالسلام
حاجابراهیم سنائی
#حاج_ابراهیم_سنائی_شاعر_اهواز
✅ برای عضویت در کانال اشعار (حاجابراهیم سنائی) در محیط ایتا روی لینک زیر کلیک کنید👇
http://eitaa.com/ebrahim_sanaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب علی مطهری
هنوز نفهمیده ای که چرا ملت و نظام ایران با آمریکا مخالف است!!!؟؟؟
یعنی ما باید جنایات آمریکا را از زمان کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ تا امرور را برای شما فهرست کنیم و شما نمی دانید!!!!👉 یا خودت را به نفهمی زده ای؟؟؟!!!.
آقای علی مطهری،چون آمریکا دارای قدرت ایذایی است،ما باید در برابر او تسلیم بشویم؟؟؟!!!لیبی تسلیم شد👉نتیجه آنرا ندیده ای؟؟؟!!!!
افغانستان تسلیم شد،آنرا هم ندیده ای؟؟؟!!عراق چطور؟؟؟!!! اینها درس عبرت برای تو و امثال تو نیست؟؟؟؟کشنار مردم ایران در کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ یادت نیست!!!دستور کشتار مردم ایران در میدان ژاله،جمعهٔ سیاه یادت رفت!!!تجهیز منافقین در اول انقلاب و کشتن ۱۷۰۰۰مردم عادی یادت رفت!!حمله به طبس یادت رفت، تجهیز عراق برای حمله به ایران و شهادت ۲۳۰۰۰۰ نفر👈زدن هواپیمای مسافری👈تأسیس داعش برای فتح و تجزیه ایران به اعتراف خودشان،یادت رفته است، ترور کور دانشمندان هسته ای👈زدن و دزیدن کشتی های نفتی👈تحریم های بی سابقهٔ پسابرجام شما که به آن خیلی می نازید👉چرا به دروغ می گویی که عده ای از تحریم ها لذت می برند،👈شما از ذلت ملت ایران لذت می برید👉تحریم واکسن کرونا، تحریم های بانکی خلاف مفاد برجام،پاره کردن سند بین المللی برجام، و دهها مورد جدی که دشمنی آمریکا را با ملت ایران ااثبات می کند،بیانگر این لست که آمریکا با ما دائم ذشمنی براندازانه و تجزیه طلبانه دارد.جناب مطهری، همانطور که آمریکا به همه سلاح می فروشد،ایران هم نه تنها به روسیه ،بلکه به همهٔ کشورهای مظلوم می فروشد👈باعث تأسف است که شما فرق شوروی را با روسیه و توسعهٔ ناتوی غربی را هنوز نفهمیده اید!!!! 😁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ بله شکی نیست که در این چهل سال، شما از مدیریت بر کشور و فقیر شدن مردم لذت بردید. فقط کافی است خاطرات بابا تورّق شود:
یکشنبه 30 تیر 1370 (تاسوعای حسینی):
«با هلیکوپتر به سد لتیان آمدیم. بچهها هم تا ظهر کمکم رسیدند. مهدی و فاطی نیامدند. هوای خوبی دارد. عصر همراه بچهها، خواستم اسکی روی آب یاد بگیرم. کمی دنبال قایق کشیده شدم. بدنم آمادگی برای چنین ورزشی ندارد. گرچه آسان است. یک نفر چینی پیشبینی کرده است که ساعت 8 امروز زلزلهای به قدرت 8/6 ریشتر در تهران روی خواهد داد. به همین خاطر بسیاری از مردم از تهران سفر کرده یا از خانه بیرون رفتهاند... آمدن ما به لتیان هم بیارتباط با این نیست. گرچه خودم اصلاً قبول ندارم فقط به خاطر بچهها آمدم.»
یازدهم تیر 1372: (یازدهم محرم، فردای عاشورا)
«امروز به سد لتیان رفتیم. بچهها و بستگان هم آمدند. عفت و یاسر نبودند. پیش از ظهر همراه عماد و علیرضا و جلال مدتی قایق پدالی در دریاچه سد راندیم. بعدازظهر نیم ساعتی شنا کردم و بقیه روز را استراحت و قدم زدن و مقداری مطالعه و استماع گزارشها داشتم...»
هفدهم آبان ۱۳۷۱ مهدی هاشمی در چه سنی و چگونه مشغول به کار شد: «از وزیر نفت وقت (زنگنه) خواستم که یک کاری برای مهدی پیدا کند که مزاحم درسش هم نباشد». و مهدی هاشمی در ۲۳ سالگی عضو هیات مدیره سکوهای پارس جنوبی شد.
🔹همین حرفها را میزنید که مردم با روح بابا تسویه حساب میکنند! لطفا سکوت کنید و بذارید مردم فراموش کنند.😊😊
امروز همان باند هاشمی رفسنجانی و خاتمی و روحانی که به اعترافات خودشان کشور دراختیارشان بوده است
🔺
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 🌐به کانال
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
بپیوندید☝️
۱
🔵🔵🔵 میگفتند شما با این مدارس دارید پول دولت را حرام میکنید!
آموزش و پرورشی(اسکلت و بنیان مستحکم یک کشور) که تفکر حزبی - لیبرالی عده ای اصلاحات چی و سازندگی و مشارکتی آنرا به وضع موجود کشاند.
اعترافات تلخ و دیرهنگام یک وزیر
سیدمحمد بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفتوگویی که با او داشتیم چند اعتراف صریح داشت.
👈👈👈 اولین اعتراف اینکه وزیران آموزش و پرورش در همه دورهها تحت تأثیر فضای ویترین، کارنامهسازی و فشار سیاستزدگی بالای سر خود قرار میگیرند و یکی از تبعات این منش، کنار گذاشتن طرحها و برنامههای احیاناً سودمند وزیران قبل از خود است که طبیعتاً با تغییر یا حتی اختراع دوباره چرخ، هزینههای زیادی به نظام آموزشی کشور وارد میکند.
بطحایی میگوید دولتها و وزیران یکساله، دوساله و چهارسالهاند، در حالی که پروژههای آموزشی خصلتی یکدههای و بیشتر دارند.
👈👈👈 اعتراف دیگر او این است که نظام آموزشی کشور در گسترش عدالت کیفی ناتوان عمل کرده و نتیجه آن به تعبیر وی طبیعی شدن نابرابریهای آموزشی، مزمن شدن زخمها، بازی با آینده کشور از ناحیه نادیده گرفتن و ناکام گذاشتن استعدادها در مدارس دولتی و کوتاه کردن دست نوجوانها از فرصتهای شغلی بهتر در آینده است.
👈👈😞دیگر اینکه طبق تجربه زیستی این مقام مسئول، آموزش و پرورش رغبت چندانی به تعامل با خانوادهها نشان نمیدهد، البته به زعم وی آموزش و پرورش یک نیمه قربانی هم دارد، چون مقامات ارشد سازمانها، نهادهای دولتی و حاکمیتی با وجود اینکه در تعارفات، آموزش و پرورش را در رأس قرار میدهند، اما در عمل اعتقادی به نظام آموزشی کشور ندارند، بنابراین حاضر نیستند هزینههای اصلاح و رشد آن را پرداخت کنند.
به اعتقاد این مدیر، نقشه راه موجود برای تغییر این وضعیت، اجرای مفاد و جهتگیریهای سند تحول است، با این حال این سند با کلیگویی صورت عملیاتیشدن به خود نخواهد گرفت، مگر اینکه در قالب پروژههایی با شاخصهای دقیق اجرا شود و مورد نظارت قرار گیرد، در غیر این صورت آنچه اتفاق خواهد افتاد، آب رفتن روزبهروز مرجعیت مدرسه است.
سیدمحمد بطحایی، معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی ۴ دهه در سمتها و عناوین مختلف در آموزش و پرورش کار کرده است؛ از معلمی و دبیری تا مسئول آموزش سرپرستی مدارس خارج از کشور، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی، معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، معاون برنامهریزی و نظارت در دفتر ستادی و در نهایت قائم مقامی وزیر و وزارت.
بحث ما در رابطه با عدالت آموزشی و ایجاد فرصتهای برابر در آموزش و پرورش است که به نظر میرسد از بحرانهای جدی جامعه ماست.
شکاف طبقاتی، نابرابری آموزشی ایجاد کرده و همین نابرابری آموزشی، روزبهروز شکاف طبقاتی را تشدید میکند، ما وسط این تسلسل افتادهایم، اما در گذشته دانشآموز مستعد دهکهای پایین میتوانست از ظرفیتهای آموزشی استفاده و بخشی از آن نابرابری را ترمیم و طبقه اجتماعی خودش را عوض کند، ولی امروز عکس این جریان روی میدهد.
چرا ما به آموزش و پرورشی رسیدهایم که یک دانشآموز دوم ابتدایی در حاشیه شهر تهران باید در کلاس ۵۰ نفره بنشیند؟
متأسفانه بسیاری از مسائل ما در آموزش و پرورش مزمن شده است.
مسئله دیروز و امروز و این دولت و آن دولت هم نیست.
۴۰ - ۵۰ سال است شما با مسئلهای که به مرور کهنه شده زندگی میکنید، نتیجهاش میشود همان چیزی که در سؤال طرح کردید؛ همان پدیده طبیعی شدن مسئله یا درد. این طور بگوییم که چشمها عادت کردهاند.
من عادت کردهام یک کلاس، ۵۰ دانشآموز داشته باشد.
من عادت کردهام و برایم طبیعی است که یک معلم حقوق و دریافتی کم داشته باشد.
برایم طبیعی شده است که خانواده دانشآموز ناراضی باشد.
مسئله زمانی برای ما مسئله است که ما بین وضعیتی که الان داریم با وضعیتی که باید داشته باشیم، فاصلهگذاری کنیم و آن فاصله جلوی چشم ما باشد. این فاصله همین مسئله است.
فرض کنید شما برای زندگی به ماهی ۱۰ میلیون درآمد نیاز دارید، در حالی که حقوق شما ماهی ۵ میلیون تومان است.
این فاصله ۵ میلیونی میشود مسئله، اما وقتی در زمان طولانی این مسئله را داشتید به تدریج این موضوع برایتان طبیعی میشود.
من نمیتوانم این را بپذیرم.
درد هیچ وقت طبیعی نمیشود.
چرا ما این قدر ساده از کنار عدالت که یکی از مهمترین شعارهای این انقلاب بوده است، عبور میکنیم.
اینکه چطور میشود مدیریتی که باید مسئله را حل کند حالا عین خیالش نیست و نسبت به ابعاد موضوع بیتفاوت شده، علت این بیاعتنایی همان اتفاقی است که گفتم؛ مسئله طبیعی شده است.
چرا طبیعی شده است؟
به خاطر طولانی و مزمن شدن. شما ۴۰ سال است با مسئلهای جلو آمدهای و حلش نکردهای. چرا مزمن شد؟
چرا طول کشید؟
ادامه ص ۲👇🟢
۲
ما متوجه اهمیت موضوع نبودیم.
بحث عدالت در آموزش و پرورش مهم است.
حوزه عدالت آموزشی برای همه کشورها مهم است.
دستیابی به فرصتهای برابر برایشان مهم است.
صرفنظر از اینکه این کشور مبتنی بر کاپیتالیسم و اقتصاد باز است یا نه، کشوری است که رویکرد اقتصادی سوسیالیستی دارد، اما آن قدر مسئله عدالت آموزشی مهم است که تقریباً دغدغه همه کشورهاست و مواظب هستند، یعنی با یکسری شاخصها دائماً میزان دستیابی به فرصتهای برابر آموزشی را رصد میکنند و اندازه میگیرند. به محض اینکه این فاصله زیاد میشود، با یکسری راهکارها و سیاستها این فاصله را کم میکنند.
آنها چطور به ادراک این ضرورت رسیدند و متوجه شدند.
👈🟣 با توجه به اینکه منشأ عموم بیعدالتیها در سایر شئونات اجتماعی، بیعدالتی در آموزش است.
شما در بهداشت و درمان با بیعدالتی مواجه میشوید، این بیعدالتی از مدرسه شروع شده است. بیعدالتیهای اجتماعی، بیعدالتی اقتصادی، ضعف عدالت در حوزه فرهنگی و سیاسی، منشأ انواع بیعدالتیها در جامعه از بیعدالتی در آموزش و پرورش سرچشمه میگیرد، به همین دلیل این امر برای آنها مهم است.
از طرف دیگر شما میدانید در تحلیلهای اجتماعی علت بسیاری از اعتراضات و آشفتگیهای اجتماعی وجود بیعدالتی است.
👈⚫️ آدمها تا حدی بردباری به خرج میدهند، از جایی به بعد دیگر صبرشان لبریز میشود و آن اغتشاشها و اعتراضات هزینههایی است که جامعه بابت کمتوجهی به مقوله عدالت آموزشی خواهد پرداخت.👉
با همه این تفاصیل ما در حوزه عدالت کمّی دستاوردهای نسبتاً خوبی داشتهایم، البته این قضاوت من به عنوان کسی است که بعد از انقلاب سالها در آموزشو پرورش کار کرده است.
ممکن است شما یا مخاطبانتان این قضاوت را قبول نداشته باشید.
🟣👈منظورتان از عدالت کمّی چیست؟
یک زمانی شما غیر از مراکز استانها - از تهران، مشهد، اصفهان و شیراز که بیرون میرفتید - معلم لیسانسه نداشتید یا عملاً مدرسهای نبود که بچهها به مدرسه بروند. تجهیزاتی وحود نداشت، اما ما امروز تا حدود زیادی در گسترش عدالت کمّی موفق بودهایم.
نزدیک ۸۰ درصد معلمهای ما لیسانس و بالاتر هستند.
این عدد ۴۰ سال پیش کمتر از ۳۰ درصد بود.
خب بخشی از عدالت همین شاخصهاست، ما امروز مدرسهای داریم که یک معلم و یک دانشآموز دارد.
مدرسهای که پنج دانشآموز و یک معلم دارد، با این حال قابل انکار نیست که از عدالت کیفی فاصله گرفتهایم، یعنی کیفیت آموزش ما در مدارس- حتی مدارس غیردولتی- باهم برابر نیست. در یکسری از مناطق کشور دسترسی دانشآموزان به معلمان باتجربه، باکیفیت و امکانات آموزشی به مراتب بیش از سایر مناطق است.
👈 شما سال گذشته در آمارها دیدید پذیرفتهشدگان کنکور فقط از بخش خاصی از مدارس بودند. در مدارسی که قدری از این امکانات فاصله داشتند، هیچ کدام از این دانشآموزان نتوانستند وارد دانشگاه شوند.👉 این به آن معناست که این دانشآموزان فرصتهای شغلی و اجتماعی برتر را در آینده از دست دادهاند.
گویا این درماندگی خودآموخته یکی از محصولات این بیعدالتی آموزشی است.
معلم میپذیرد، کودک و نوجوان میپذیرد، مدرسه میپذیرد که جلو نخواهد رفت، آیا این فاجعه نیست؟
این همان طبیعی شدن مسئله است.
ما این را پذیرفتهایم.
🟢👈راستش این اعتراف خونسردانه مرا اذیت میکند. 👉
چرا این آموزش و پرورش که نهاد بالادستی است و مثل چتری باید بر سر این مدارس باز شود، نمیخواهد مداخله کند.
ما انتظار داریم آموزش و پرورش این شکافها را بالانس کند، نه اینکه به محصول این شکاف بدل شود.
چرا این انتظار ما برآورده نمیشود؟
من امروز پست دولتی و به تبع آن یکسری ملاحظات را ندارم و راحتتر میخواهم صحبت کنم. بخشی از پاسخ این سؤال به این برمیگردد که ما در آموزشچ و پرورش خود بسیار متمرکز عمل میکنیم و نهادهای محلی و مردم با سیاستهایی که ما از گذشته در پیش گرفتهایم، از آموزش و پرورش بچههایشان جدا شدهاند و همه بار صرفاً بر دوش دولت گذاشته شده، دولت هم این بار را بر دوش آموزش و پرورش گذاشته است.
سخن شما به این معناست که ما باز هم به سمت آموزشو پرورش غیردولتی برویم؟
قطعاً این طور نیست. همچنان که در صحبتهای اخیر مقام معظم رهبری تأکید درستی وجود داشت که 👈👈ما نمیتوانیم آموزش و پرورشمان را به بخش غیردولتی واگذار کنیم.👉👉
⚫️🔴بعضی از افرادی که تعریف درستی از برونسپاری نداشتند، خیال میکنند برونسپاری در آموزش و پرورش مثل برونسپاری در شهرداریهاست.
همان طوری که رهبری اشاره کردند، برونسپاری در آموزشو پرورش این طور نیست و هیچ کشوری هم در دنیا نمیآید آموزش و پرورش خود را به بخش غیردولتی واگذار کند و بگوید من کاری ندارم. ولی این اتفاق در آموزشو پرورش ما افتاده است.
ادامه صفحه ۳👇🟢👇🟢