👇👇👇
💥امر به معروف و نهی از منکر در آیات و روایات
♨️ اسلام، به پیروان خود سفارش کرده که یکدیگر را در مورد خطراتی که متوجه آنان است، مراقبت کنند و به یکدیگر هشدار دهند و به خوبیها سفارش کنند اما ایندو باید به روش پسندیده و موافق دستور اسلام انجام شوند.
✅وقتی انسانی به دنیا میآید خوبی و بدی و در حقیقت، هیچ چیزی را نمیداند؛ چنانکه قرآن کریم میفرماید: «وَ اللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِكُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیْئا؛[نحل/78] و خداوند شما را از شكم مادرانتان بیرون آورد در حالى كه هیچ چیز نمیدانستید»
👈 و خداوند، سه وسیلهی چشم و گوش و دل را برای انسان قرار داد تا به و سیلهی آنها خوبیها و بدیها را درک کند و در مدتی که در این دنیا زندگی میکند خوبیها را بشناسد و از آنها پیروی کند و بدیها را بشناسد و ار آنها دوری کند و این موضوع را در ادامهی آیهی مذکور، بیان فرمود که: «...وَ جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَ الْأَبْصارَ وَ الْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون؛[نحل/78] و (خداوند) براى شما گوش و چشمها و دلها قرار داد، تا شكر نعمت او را بجا آورید!»
🍃با رشد جسمی و روحی افراد، درک و شناخت آنان بیشتر میشود، اما همه از درک و شناخت مساوی برخوردار نیستند و بلکه بعضی از انسانها وسیلهی شناخت کافی را ندارند.
👈انسانی که چشم ندارد انتظار دارد کسانی که چشم دارند او را کمک کنند و اگر خطری متوجه اوست به او اطلاع دهند، همچنین فردی که چشم دارد احساس میکند باید به کسانی که چشم ندارند کمک کند.
🍃همین موضوع در مورد کسانی است که چیزی را نمیدانند و خطری متوجه آنان است چنین اشخاصی انتظار دارند از کسانی که میدانند به آنها اطلاع دهند و همینطور اگر شخصی میداند که خطری متوجه شخص دیگر است خود را موظف میداند که به او خبر دهد و هر چه خطری مهمتر باشد این موضوع، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
👈دین اسلام، یک دین فطری است یعنی موافق با خلقت انسانهاست و در مورد هر چیزی که انسان نیاز دارد، او را راهنمایی کرده و بهترین راه را به او پیشنهاد میکند (چنانکه خداوند متعال فرمود: «إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَى الْأَرْضِ زینَةً لَها لِنَبْلُوَهُمْ أَیُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلا؛[کهف/7] البتّه ما آنچه را روى زمین است، زینت براى آن قرار دادیم تا آنان را بیازماییم كه كدامشان بهتر و نیكوتر عمل مىكنند.»)
🍃در مورد موضوع مورد بحث ما هم اسلام، به پیروان خود سفارش کرده که یکدیگر را در مورد خطراتی که متوجه آنان است مراقبت کنند و به یکدیگر هشدار دهند.
👈اگر کسی بدی کند یا قصد انجام بدی را داشته باشد؛ در حقیقت، خطری متوجه او و یا دیگران است و او یا این بدی را نمیداند و یا فراموش کرده و یا فریب شیطان را خورده و پیروان دین اسلام وظیفه دارند که یکدیگر را از این بدیها بازدارند.
🍃اسلام، خوبیها را هم در نظر دارد و به پیروان خود سفارش کرده که یکدیگر را به خوبیها هم سفارش کنند و با این کار موجب رسیدن خوبی به یکدیگر میشوند.
♨️ @andisheyehbartar 👈
👇👇👇ادامه در پست بعد
💥ادامه پست قبلی:👆👆👆
🔷 امر به معروف و نهی از منکر در آیات و روایات:
👈بازداشتن دیگران از بدی و سفارش آنها به خوبی در دین اسلام «امر به معروف و نهی از منکر» نام دارد که آیات و روایات زیادی در این مورد برای مؤمنین به دین اسلام وارد شده است مانند آیه: «وَ لْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُون؛[آلعمران/104] باید از میان شما گروهی باشند که به خیر دعوت کنند و به خوبی فرمان دهند و از بدی باز دارند، اینان رستگارانند»
🍃و مانند روایت امام باقر(علیهالسلام) که در مورد اهمیت امر به معروف و نهی از منکر فرمود: «امر به معروف و نهى از منكر راه پیامبران است و شیوه نیكوكاران، یکی از واجبات بزرگی است که واجبات دیگر به وسیلهی آن برپا میشوند و راهها امن مى گردد و درآمدها حلال مى شود و حقوق و اموالِ به زور گرفته شده به صاحبانش بر مى گردد و زمین آباد مىشود و از دشمنان انتقام گرفته مى شود و كارها رو به راه و محکم میشوند»[1]
♨️امر به معروف و نهی از منکر بايد به نيكي باشد:
👈 اما امر به معروف و نهی از منکر باید درست و طبق دستور اسلام باشد چنانکه پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمود: «کسی که به نیکی امر میکند باید این امر او به روش نیک باشد (و بداند که به نیکی امر میکند و نیکی را بشناسد)»[2] از این فرمایش پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) میفهمیم که نهی از منکر هم باید به روش پسندیده باشد و به روش منکر نباشد یعنی به صورتی خارج از دستور اسلام نباشد و در غیر این صورت، نتیجهای معکوس خواهد داشت.
♨️اسیدپاشی خودش منکر است:
👈یکی از بدیها و منکرهایی که نیاز به تذکر و نهی دارد، بدحجابی است که هم نسبت به خود شخص بدحجاب و هم دیگران، میتواند مفاسد و آسیبهایی داشته باشد اما برای نهی از این منکر نباید به گونهای رفتار کرد که حجاب را که سنگری در مقابل تیرهای شیاطین و صدفی محکم برای حفظ عفت و سلامتی زنان است، نباید خوبیهای این حجاب، در حجابی دیگر قرار بگیرد و پوشیده شود و اسیدپاشیهای اخیر، اگر برای از بین بردن بیحجابی بوده، کاری بسیار ناپسند و غیر اسلامی است، اما بنابر اخباری که بدست آمده، این اسیدپاشیها ربطی به از بین بردن بیحجابی نداشته است[3].
🍃پس میتوان امر به معروف و نهی از منکر را بهترین واجبات الهی دانست به شرط آنکه امر به معروف و نهی از منکر، هردو به معروف (یعنی به روش پسندیده و موافق دستور اسلام) انجام شوند.
-------------------------------------------
📚 پینوشت:
[1]. إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَرِیضَةٌ عَظِیمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ ... إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْكَرِ سَبِیلُ الْأَنْبِیَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِیضَةٌ عَظِیمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ وَ تَأْمَنُ الْمَذَاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَكَاسِبُ وَ تُرَدُّ الْمَظَالِمُ وَ تُعْمَرُ الْأَرْضُ وَ یُنْتَصَفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ وَ یَسْتَقِیمُ الْأَمْرُ؛«اصول کافی (ناشر: دار الکتب الاسلامیة)، ج5، ص55 و 56»
[2]. مَنْ کانَ آمِرا بِمَعْرُوفٍ فَلْیَکُنْ أَمْرُهُ ذلِکَ بِمَعْرُوفٍ؛«گلهاى جاویدان(ناشر: سازمان تبلیغات اسلامی)، ص352»
[3]. دلیل بر این مطلب: مراجعه به yon.ir/ooRPv
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
#هل_من_ناصر
#من_حسینی_ام
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
btn_r_khdyy_khn-_ftmy_ny_0.mp3
3.65M
🏴 #هل_من_ناصر
♨️ باطن را خدایی کن
👌 #سخنرانی کوتاه و شنیدنی
🎤 حجت الاسلام فاطمی نیا
📡حداقل برای یک👆نفر ارسال کنید.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
💥کانال اندیشه برتر
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
💥مقام آمران به معروف و ناهیان از منکر در قیامت
♨️جایگاه آمران به معروف و ناهیان از منکر در قیامت مورد غبطه مردم خواهد بود.
✍️هر کاری به اندازه هدف، اثر و سختی که دارد ارزش دارد و به اندازه ارزشش در قیامت باعث بالا رفتن رتبه انجام دهنده آن میشود.
💠هدف در امر به معروف و نهی از منکر رضای الهی، اثرش حفظ دین خدا و در موارد زیادی سختیهایی خاص خود دارد.
👈این امور باعث شده که مقام آمران به معروف و ناهیان از منکر در قیامت باعث غبطه مردم شود.
🔷رسول خدا(صلی الله علیه و آله) میفرمایند: « گروهى هستند كه نه پيامبرند و نه شهيد ولى مردم به مقامى كه خداوند به خاطر امر به معروف و نهى از منكر به آنان عطا فرموده غبطه مى خورند.»[1]
👌لحظهها را برای رسیدن به آن جایگاه غنیمت بدانیم.
📚پینوشت
[1]. مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج 12 ، ص 182.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
#هل_من_ناصر
#من_حسینی_ام
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
💥قطع رحم به خاطر نخواندن نماز
♨️پرسش:
🔰آیا قطع ارتباط با بستگانی که نماز نمی خوانند جایز است؟
✍️ پاسخ:
✅ قطع رحم، جایز نیست؛ حتی اگر کافر باشد؛ مگر آن که با اسلام و پیامبر اسلام دشمنی داشته باشد.
👈ارتباط با ارحام، به هيچ وجه قطع نشود. اگر ارحام مانند: برادر، خواهر یا مثل دایی و عمو و فرزندانشان باشد و امثال آن ها تارک الصلاه و یا شراب خوار باشند، به مقدار متعارف در حد يک صحبت کردن و امثال آن، ارتباط را با اخلاق نيک حفظ کنيد و در عين حال، در صورت امکان سعي کنيد امر به معروف و نهي از منکر کنيد تا اعمال خود را اصلاح نمایند. (1)
🔷 امام سجاد(عليه السلام) مي فرمايد: «از مصاحبت با قاطع رحم بپرهيز که من او را در سه جاي قرآن ملعون يافتم». (2)
📚پي نوشت ها:
1. سؤال تلفني از دفتر آيت الله مکارم شيرازي.
2. آيت الله دستغيب شيرازي، گناهان کبيره، ج 1، ص 139.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
#هل_من_ناصر
#من_حسینی_ام
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
👇👇👇
💥دلیل عدم همراهی ابراهیم بن مالک اشتر با امام حسین(ع)
♨️پرسش:
🔰چرا ابراهیم بن مالک اشتر امام حسین (ع) را در جنگ ياری نکرد؟
✍️پاسخ:
✅از زندگی ابراهیم پیش از پیوستن به مختار مطالب زیادی در دست نیست جز آن که گفتهاند در جنگ صفّین در زمرۀ یاران علیبن ابیطالب(ع) و در رکاب پدرش مالک اشتر (ﻫ م) با معاویه جنگ کرد.(1)متاسفانه ابراهيم بن مالك، و بسياري از خواص توفيق همراهي با امام حسين را نداشتند.
🔷 اما پاسخ چرايي اين مطلب را از كلام صاحب تنقیح المقال بيان مي داريم:
👈امام حسین (ع) در مدینه یا مکه فردی را مکلف به همراهی نکرد. امام حسین هنگامی که از حجاز به طرف عراق حرکت کرد، می دانست که به فیض شهادت خواهد رسید، ولی به ظاهر، به قصد جنگ و نبرد مسلحانه حرکت نکرد، تا بر همه مکلفان واجب شود که به عنوان جهاد، با او همراه شوند؛ بلکه بر اساس وظیفه خود، یعنی به دست گرفتن رهبری ظاهری و پیشوایی مردم، که حضرتش را دعوت کرده بودند، حرکت کرد. در این صورت بر دیگران واجب نیست که با او هم سفر شوند.
👈 اگر کسی هم همراهی نکند، گناهی را مرتکب نشده است. گناهکار فردی است که در قیام کربلا و محاصره امام حسین در روز عاشورا حضور داشته و با آن حال از همراهی امام تخلف کرده، به یاری حضرتش نشتافته است.
👈اما کسانی که در حجاز بودند و از اول با امام نیامدند، از ابتدا مکلف به حرکت و همراهی با امام نبودند. عدم همراهی آنان تخلف و موجب فسق و گناه آنان نیست.
مامقانی پس از بیان این مقدمات می گوید:
👈بنا بر این، تعدادی از صالحان و خوبان بودند که در آن هنگام، شرف شهادت برای آنان نوشته نشده بود و در حجاز ماندند. شکی نیست که احدی در عدالت آنان تردیدی نداشته است. پس نیامدن محمد حنفیه و عبدالله جعفر به علت سرپیچی یا انحراف ایشان نبوده است.(2)
🔷 نسبت به خواص در كوفه، علامه مجلسی نقل می کند:
👈امام حسین، قبل از شهادتش به بنی هاشم نوشت:
«من الحسین بن علی الی بنی هاشم، اما بعد، فانه من لحق بی منکم استشهد معی و من تخلف لم یبلغ الفتح و السلام ؛ اما بعد، هرکس از شما با من باشد، به شهادت خواهد رسید و افرادی که با من نیامدند، به درجه فتح نایل نمی شوند!».
👈وی بعد از ذکر روایت فوق می نویسد:
جمله: «به فتح نایل نمی شود». این احتمال را می رساند که امام (ع) دیگران را بین آمدن به کربلا و نیامدن مخیر کرده بود؛ پس چون آمدن آنان امر واجبی نبود، بلکه تخییری بود، تخلف از آن، گناه محسوب نمی شود.(3)
📚پي نوشت ها:
1. دائره المعارف بزرگ اسلامی، ج2 ص450.
2. تنقیح المقال فی علم احوال الرجال، مامقانی، ص112، بی جا، چ الحیدریة؛ بحارالانوار، ج 42، ص 81.
3. بحار الأنوار، ج 44، ص 233- 298، 1403 - 1983م، دار إحياء التراث العربي، بيروت.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
#هل_من_ناصر
#من_حسینی_ام
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
qdrt_w_shkhwh_zn-_pnhyn.mp3
2.41M
🏴 #هل_من_ناصر
♨️ قدرت و شکوه زن
👌 #سخنرانی کوتاه و شنیدنی
🎤 حجت الاسلام پناهیان
📡حداقل برای یک👆نفر ارسال کنید.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
💥کانال اندیشه برتر
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
💥فضیلت عیبجویی از خود
♨️ تنها عیب جویی که زیباست عیب جویی از خود است.
✍️عیب پوشی، رفتاری کریمانه است که عواطف افراد را به سوی آدمی جلب می کند و مهر او را نیز در ژرفای وجودشان جای می دهد و آنها را به اصلاح و اجرای فضیلت ها مصمم می سازد.
👈انسان های بزرگ و پارسا، به جای عیب جویی از دیگران، در جست وجوی عیب خویش و رفع آن هستند و تا زمانی که خود را از همه عیب ها پاکیزه نبینند، به خود جرأت عیب جویی از مردم را نمی دهند.
🍃از حضرت علی(علیه السلام) روایت است: «خوشا به حال آن کس که عیب خودش، او را از پرداختن به عیب های مردم باز دارد.»[1] در جایی دیگر نیز می فرماید: «کسی که عیب جویی می کند، باید از خودش آغاز کند».[2]
👈سعدی در حکایتی آورده است: یکی از بزرگان، از پارسایی پرسید: نظر تو درباره فلان عابد چیست که مردم از او سخن ها می گویند و در غیاب او از او عیب جویی می کنند؟ پارسا گفت: در ظاهر او عیبی نمی بینم و از باطنش نیز آگاهی ندارم.[3]
📚پینوشت
[1]. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 255.
[2]. ابن تمیم آمدی، غررالحکم و دررالکلم، ح ۸۴۸۹.
[3]. کلیات سعدی، به تصحیح: محمد علی فروغی، ص ۶۳.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
#هل_من_ناصر
#من_حسینی_ام
#امر_به_معروف_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈
💥حکم انتشار عکس بی حجاب در فضای مجازی
♨️ پرسش:
🔰برخی از خانم ها، تصاویر بدون پوشش خود را برای تضعیف فرهنگ حجاب در شبکه های اجتماعی قرار می دهند، آیا این کار دو گناه حساب میشود؟
✍️ پاسخ:
✅هر کدام گناه جدا گانه ای محسوب می شود، حجاب هم حق الله است و هم حق جامعه (یعنی با رعایت حجاب، جامعه سالم می ماند) از این جهت که فرمان الهی رعایت نشده است حق الله می باشد و از جهت دیگر که موجب به گناه افتادن دیگران می گردد و همچنین گوهر عفت خود را که بایستی حفظ کند به دیگران عرضه می کند، حق الناس محسوب می شود.
💯لطفا برای پیوستن به پویش #هل_من_ناصر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
yon.ir/2xLVd
#هل_من_ناصر
#من_حسینی_ام
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
♨️ @andisheyehbartar 👈