#گفتگو
💢عاشورا و جنگ قدرت
⬛️بیدین: شما بیکار هستید که هر سال خودتان را سیاه پوش میکنید آن هم برای فردی مثل (امام) حسین(علیهالسلام) که سر قدرت و به خاطر منافع دنیایشان کشته شده.
🔆شیعه: نه دوست عزیز دعوا سر قدرت نبود، سر زنده کردن ارزشهایی بود که داشت توی جامعه آن روز فراموش میشود.
⬛️بیدین: این چیزیه که این آخوندها سر هم کردن وگرنه، اگه یزید هم مثل معاویه به (امام)حسن(علیهالسلام) و (امام) حسین(علیهاسلام) پول و خراج میداد، اون دیگه دست به قیام نمیزد، و الا همین آدمها وقتی معاویه به مکه یا مدینه میآمد خودشان مشتقانه به استقبالش میرفتند، شما ببین معاویه هر ساله، خراج اهواز را به (امام)حسن(علیهالسلام) میداده و سالانه حدود دو میلیون درهم هم به (امام) حسین (علیهالسلام) پرداخته میکرده.
🔆شیعه: این مطلب دروغه و صحت نداره.
⬛️بیدین: این مطلب را اخبار الطوال دینوری نقل کرده.
🔆شیعه: من که این کتاب رو مطالعه کردم هیچ مطلبی که بگه حسنین(علیهمالسلام) با اشتیاق به سمت معاویه رفتن، در آن نبود، تنها چیز که هست، اینه که که امام حسن(علیهالسلام) به خاطر سستی یارانش مجبور به صلح در مقابل معاویه شد و در آن صلح نامه هم ایشان شرایطی قرار داده بودند از جمله اینکه، خراج اهواز برای ایشان باشه و سالانه دو میلیون درهم به امام حسین(علیهالسلام) داده بشه.[ترجمه اخبارالطوال، ص 265]
⬛️بیدین: خوب همین یعنی اینقدر پول گرفتن که ساکت بشن و با معاویه جنگ نکنند.
🔆شیعه: نه، جنگ به خاطر پول و مقام نبوده، و این شرایط هم اگر قرار داده شده به این خاطر بوده که از دشمن امتیاز بگیرن تا به آن وسیله جبهه مخالفین معاویه رو حمایت کنن.
⬛️بیدین: اینها توجیه که شما از خودت در میآری.
🔆شیعه: اگر واقعاً توجیه هست، پس چرا این بزرگوران(علیهمالسلام) بعد از نقض صلحنامه دست به قیام نزدند!؟ مخصوصاً اینکه معاویه همون اول کار، بدون عملی کردن هیچکدوم از شرایط، صریحاً به مردم میگه صلح نامه زیر پای منه.[2]
⬛️بیدین: چون کار از کار گذشته بود، به همین خاطر دست به قیام نزدن.
🔆شیعه: نه این گونه که شما میگید نیست، داخل همان کتاب اخبار الطوال اومده که بعد از صلح، گروهی پیش این بزرگوران(علیهمالسلام) اومدن و از ایشان درخواست کردن که با معاویه وارد جنگ بشن، ولی ایشان رد کردن و گفتن تا معاویه زنده است وارد جنگ نخواهند شد.[ترجمه اخبارالطوال، ص 268]
⬛️بیدین: چرا!؟
🔆شیعه: خوب این صلح دلایل متعددی داشت، ولی مهمترینش این بود که آن حضرت یاران صادق نداشت که همراهیش کنند، علاوه بر اون، معاویه آنقدر مکار بود که اگر جنگی سر میگرفت به گونهای اوت رو ختم میکرد که انگار مقصر امام حسن(علیهالسلام) بوده.
⬛️بیدین: پس چی شد که (امام) حسین(علیهالسلام) دست به قیام زد!؟
🔆شیعه: حضرت سیدالشهداء(علیهالسلام) نیز تا زمانیکه معاویه زنده بود قیام نکرد، ولی بعد از مرگ معاویه چون شرایط مناسب شد، چون هم برخی از مردم پی به اشتباه خودشون در همراهی نکردن امام حسن(علیهالسلام) برده بودن وهم یزید آدمی نبود که بتونه مانند معاویه مردم رو فریب بده، به همین خاطر آن حضرت در زمان یزید و به درخواست مردم اقدام به قیام کرد، اهداف قیام هم در سخنانش وجود داره؛ مهمترینش همینه که میفرماید: «انگیزه ام از قیام، اصلاح امت جدم رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) است».[4] و الا اگر جنگ، جنگ قدرت بود، دیگه نیازی نبود تا پای جان پیش بره و به شهادت برسه و زن فرزندش را به اسارت بفرسته، فقط لازم بود یک پیغام به یزید بفرسته که اگر حکومت فلان جا رو به من بدی باهات بیعت میکنم و به طور قطع یزید قبول میکرد، چون جنگ با امام حسین(علیهالسلام) برای یزیدی که تازه به حکومت رسیده بود، هزینه زیادی داشت، همانطور که میبینم که بعد از شهادت امام حسین(علیهالسلام) چقدر قیام بر علیه حکومت بنی امیه شد.
ـــــــــــــــــــــــــــ
📚 پینوشت
[1] اخبار الطوال، ابو حنيفه احمد بن داود دينورى (م 283)، ترجمه محمود مهدوى دامغانى، تهران، نشر نى، چ چهارم، 1371ش.
[2]. http://l1l.ir/5d6h
#تاریخ #امام_شناسی #امام_حسین #محرم
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ خداوند متعال چرا این احکام و دستورات را فرستاده است!؟
💢 پاسخ این سوال را در این کلیپ ببنید.
#فلسفه_احکام #نظری_منفرد
🆔 @kalamema
🔶🔸اهمیت تاسوعا
آيا حضرت ابوالفضل (ع)درروز تاسوعا به شهادت رسيد، اهمیت تاسوعا از چه جهت است⁉️
♻️ حضرت عباس(ع) مانند ديگر ياران امام حسين(ع) در روز عاشورا به شهادت رسيد. اهميت اين روز بدان جهت است که در آن روز حوادثی شکل گرفته.
✨ روز نهم محرّم تهديدهای سپاه «عمر سعد» جدّی تر و حالت تهاجمی آنان به سوی خيمه ها بيشتر می شد.
عصر روز تاسوعا ابن سعد طبق دستوری که از «ابن زياد» دريافت کرده بود، آماده جنگ با امام شد. گروهی از سپاه کوفه به سوی خيمه گاه امام تاختند. امام کنار خيمه اش نشسته و به شمشير تکيه داده بود. (1)
♻️ امام صادق(ع)فرمود:
✨تاسوعا روزی است که حسين(ع) و اصحاب او در کربلا محاصره شدند و سپاه شاميان بر ضدّ آنان گرد آمدند. ابن زياد و عمر سعد نيز از فراهم آمدن همه سواران خوشحال شدند، آن روز، حسين (ع)و ياران او را ناتوان شمردند و يقين کردند که ديگر برای او ياوری نخواهد آمد و عراقيان نيز او را پشتيبانی نخواهند کرد.(2)
🔆 همچنین به دلیل عظمت شخصیت قمر بنی هاشم و اینکه حضرت عباس(ع) در این روز امان نامه دشمن را جواب رد دادند، روز تاسوعا با نام و یاد ایشان همراه شده است.
📚پی نوشت:
1ـ جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص 91 ـ 92.
2ـ مقتل الحسين، خوارزمی، ج 1، ص 182.
@kalamema
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عزای به اندازه متعارف
@kalamema
#امام_حسین_در_منابع_اهل_تسنن
💢 کتاب الفتوح ابن أعثم:
👈 روایتی ابن عباس از رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) درمورد واقعه عاشورا و منزلت کسانی که به یاری ایشان شتافتند و کسانی که به مخالفت با آن حضرت پرداختهاند.
#امام_شناسی #امام_حسین #محرم #کربلا #اهل_تسنن #وهابیت #یزید #ائمه_در_منابع_اهل_تسنن
🆔 @kalamema