هدایت شده از معمار خانه خود باش
اسمائی مزاجی.pdf
252.1K
مقاله پیش بینی خانه آرمانی با معماری اسمائی مزاجی
دریچه ای دیگر برای بازتعریف معماری اسلامی
#معماری_اسمائی_مزاجی
#معماری_اسلامی
#معمارخانه_خودباش
#اصلاح_الگوی_معماری
#دانشگاه_علم_و_صنعت
@buar12
@meamar_313
✅طراحی حمام؛
امام رضا علیه السلام می فرمایند:
حمام به گونه ای طراحی شده است که با ترکیب بدن متناسب است.حمام بر اساس ترکیب بدن پایه گذاری شده و مانند چهار طبع بدن چهار اتاق دارد.اتاق اول سرد و خشک ؛اتاق دوم سرد و مرطوب؛اتاق سوم گرم و مرطوب؛اتاق چهارم گرم و خشک است.
مستدرک الوسائل ج1 ص375 ح898
https://eitaa.com/joinchat/2627469312Ce79e470920
هدایت شده از مجربات
🕯🥀🍂
🥀
جای زهرا، بعد زهرا، مثل زهرا مادری
هر چه مادر هست، قربان چنین نامادری
🏴 #شب_جمعه
🏴 وفات حضرت #ام_البنین سلاماللهعلیها تسلیت باد.
eitaa.com/mojarebat
🥀
🕯🥀🍂
هدایت شده از معمار خانه خود باش
انواع حریم در معماری
۱_حریم دیداری
۲_حریم شنیداری
۳_حریم بویایی
۴_حریم بساوایی
۵_حریم عفت و روابط
#معماری_اسلامی
#معماری_ایرانی
#اصلاح_الگوی_معماری
#الگوی_اسلامی_ایرانی
@meamar_313
هدایت شده از ایتا کودک🇮🇷
پیامبر مهربانی ها حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم
خاک، بهار کودکان است.
[معجم الکبیر]
فواید بازی کودک با خاک در روانشناسی رشد:
۱. تقویت سیستم ایمنی
۲. ترشح هورمون سروتونین در مغز و افزایش شادی و نشاط.
۳. تقویت رشد هوش ریاضی، فضایی و هوش هیجانی
۴. رشد خلاقیت
۵. توانایی بیشتر برای حل مشکلات
۶. افزایش آرامش کودک
۷. افزایش عزت نفس
─┅─═ঊঈ🌸ایتا کودک🌸ঊঈ═─┅─
@Eitaa_Baby
سه سوت درباره زندگی در شعارهای «خانه، ماشینی برای زندگی» و «زن زندگی آزادی».
زمان لازم برای مطالعه: سه دقیقه
- سوت اول و شعار خانه، ماشینی برای زندگی:
لوکوربوزیه (معمار مشهور فرانسوی و پدر معماری مدرن)، حدود ۹۰ سال قبل، با طرح شعار «خانه، ماشینی برای زندگی»، سبک زندگی جدیدی را تئوریزه کرد که در آن، فضاهای شهر به چند بخش اصلی تقسیم شدند: سکونت، کار و تفریح. در نتیجه، خانه که تا قبل از آن، هم فضای کار و تولید بود و هم فضای تفریح و هم فضای سکونت و استراحت، به سرپناهی صرفاً برای خواب و استراحت تقلیل یافت. لذا همان طور که ماشین شبها در گوشه پارکینگ، پارک میشود تا فردا مجدد روشن شود و مورد استفاده قرار گیرد، کارکرد خانه نیز به پارکینگ شبانه انسانهایی بدل شد که بعد از فعالیت روزانه، صرفاً شب را در این سرپناه، پارک میکنند تا برای فعالیت فردایشان دوباره آماده شوند.
تا به حال ماشینی دیده اید که مثلا برای مهمانداری و تعاملات اجتماعی فضا داشته باشد؟! لذا چون خانه ماشین زندگی شد، به تدریج همه چیزش ازش گرفته شد؛ تربیت و تفریح کودکان به مهد کودکها واگذار شد، مهمانداری به تالارها و کافه ها، تفریح به پارکها و شهربازیها و طبخ غذا نیز به بیرون برها و رستورانها سپرده شد و به این ترتیب، از خانه، فقط سلولی ماند برای خواب شبانه. دقیقاً شبیه به همین سلولها و قفسهای پنجاه شصت متری که در کلانشهرها میسازیم و اسمش را خانه گذاشته ایم.
به این ترتیب، مفهوم خانه های نُقلی و سلولی پدیدار شد، زیرا طبیعی بود که خانه ای که دیگر نه فضای کار و تولید است و نه فضای مهمانی و نه فضای تفریح، نیازی به وسعت چندانی ندارد و به این ترتیب، سلولهایی پدیدار گشت که بایستی همچون ماشین، اقتصادی باشند؛ و طبیعی بود که در این نگاه اقتصادی، کیفیتهای خانه سنتی (نظیر حوض و درخت و ایوان و غیره) فدای مفاهیم کمّی نظیر متراژ و زیربنا و غیره شود.
- سوت دوم و شعار زن، زندگی، آزادی:
وقتی همه چیز خانه را از آن گرفتیم، آنگاه چه بلایی بر سر زن خانه آوردیم؟ خانه تبدیل شد به سلولی برای حبس او؛ سلولی که دیگر نه فضایی داشت برای تربیت و تفریح کودکانش و نه فضایی برای تولید خانگی و نه فضایی مناسب و وسیع برای مهمانداری. پس برای آزادی از چنین قفسی، لازم شد که زن، خانه را رها کند و آزادی را در محیط بیرون خانه و فضای شهری جستجو کند و چنین شد که فضای شهری تبدیل شد به فضایی برای تبرّجات زنانه و تامین نیازهای روحی، روانی و عاطفی او. لذا مفهوم خانه داری که تا قبل از آن و در فرهنگ سنتی، مفهومی مثبت تلقّی می شد به مفهومی منفی بدل شد و به زن چنین القا شد که حتی اگر شده، با حقوقی نصف حقوق مردان در محیط بیرون خانه کار کند ولی انگ خانه داری را تحمل نکند! پس خانه که تا قبل از مدرنیسم، برای زن هم فضای زندگی بود و هم فضای آزادی، به سلولی تبدیل شد برای حبس او و فرزندانش.
به این ترتیب زن را از خانه به کارخانه کشاندیم و فضای خانه های باصفای سنتی را به سلولهایی قفس گونه برای زندان کردن زنان تبدیل کردیم و او را مجبور کردیم که آزادی را نه در کانون خانه و خانواده بلکه در فضاهای شهری و بیرون خانه جستجو کند. در نتیجه، به او القا کردیم که خانه داری، چیزی نیست به جز مفهوم کرختِ خانه نشینی و لذا برای رهایی و آزادی از این کرختی، دل او را از خانه میکنیم تا چرخ کارخانه ها ارزانتر بچرخد.
در چنین سبک زندگی، کودکان بایستی طعم محبت را در مهد کودکها جستجو نمایند و پیران بایستی طعم حمایت را در خانه های سالمندان گدایی نمایند و همسران نیز بایستی طعم عشق و محبت همسرانه را در فضای مجازی و فضای شهری و هر فضای دیگری به جز کانون خانه بجویند. چه نتیجه شومی! تخریب بنیان خانه و خانواده به قیمت چرخاندن هر چه ارزانتر چرخهای نظام سرمایه داری!
- سوت سوم برای آقایان و خانمهای مسئول:
آیا چنین خانه ای می تواند بستر تحکیم خانواده و تعالی معنوی و حقیقی انسان باشد؟ چنین خانه ای، "اُدْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِين: با سلامت و ايمنى داخل آنجا شويد" است (حجر/۴۶) و یا سلولی است جهنم گونه؟ "قِیلَ ادخُلوُا أبوابَ جَهنّم: به آنها گفته شود از درهای جهنم وارد شوید" (زمر/۷۲).
مدیرانی که دائم شعارهای انقلابی میدهند بدانند که شرط لازم برای تعالی جامعه، طراحی درست ظرف آن جامعه است و هر مظروفی، ظرف متناسب با خود را می طلبد. شهرسازی متراکم و عمودی با سلولهای پنجاه شصت متری، ظرف نظام سرمایه داری است که مظروف شعارهای اسلامی و انقلابی در آن نمی گنجد. پس لطفا یا شعارهایتان را عوض کنید و دیگر دم از اسلام و انقلاب نزنید و یا اگر بر این شعارهای اسلامی اصرار دارید، دست از تقلید از شهرسازیِ متناسب با نظام سرمایه داری بردارید و مسکن و ظرف متناسب برای زیست و زندگانی حقیقی انسانها را تدبیر نمایید.
@baladetayyeb
🔴سازمانمحیط زیست: 14 نیروگاه مازوتسوزی دارد اما تهران ندارد
🔹سرپرست مرکز هوای سازمان محیطزیست: از 16 نیروگاه بخاری در کشور 14 نیروگاه مانند نیروگاههای طوس در مشهد، مفتح در همدان، سهند بناب در تبریز، ایرانشهر در سیستان و بلوچستان، شهید منتظری در اصفهان، شهید منتظرالقائم در البرز، شهید رجایی در قزوین و بندرعباس مازوتسوزی دارند.
🔹ما هیچوقت مازوتسوزی در کشور را تکذیب نکردیم. تنها مازوتسوزی در تهران را تکذیب میکنیم چراکه واقعا چنین چیزی وجود ندارد.
🔹رییس سازمان محیط زیست: در اطراف شهر تهران مازوتسوزی نداریم و نیروگاه بعثت مازوت نمیسوزاند. آلودگی هوای تهران بیشتر مربوط به خودروهاست.
#اخبار_بازار
@Akhbarbazar
هدایت شده از | معماری هجری |
❌ نباید برای افزایش درآمد شهرداریها از روشهای غیر معقول و مشکلآفرین نظیر تبلیغات شبهغربی و یا برجسازیهای بیرویه و بیمنطق استفاده شود، چرا که اینگونه روشها آثار منفی فرهنگی ـ اجتماعی به دنبال میآورد...
(دیدار اعضای شورای اسلامی شهر تهران با رهبر انقلاب - ۱۳۷۹/۰۴/۲۷)
@MemariHejri_ir
هدایت شده از | معماری هجری |
✍هوالحکیم
جلسه ۵۷۲ کلبهکرامت
برگزارشده در ۲۰ فروردین ۱۳۹۴
📍سرفصل : طرح ریزی استراتژیک
📌دکترین اسلام (۵۸)
📌دیرین شناسی فهم (۱۴)
◻عنوان : روند عبودیت ؛
✅ نسبت معماری با روند عبودیت را در این جلسه ببینید
◀️ لینک مشاهده در آپارت و یوتیوب:
aparat.com/v/CunRE
youtu.be/Z48dXj7kXTg
#دیرین_شناسی_فهم
@MemariHejri_ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دولت ژاپن: یک میلیون یِن بگیرید و پایتخت را ترک کنید
🔹دولت ژاپن میخواهد مبلغ یک میلیون یِن(۷۵۰۰ دلاری) به ازای هر فرزند به هر خانواده ژاپنی ساکن توکیو پرداخت کند تا این شهر را ترک کرده و برای زندگی به روستاها و مناطق کم جمعیتتر بروند.
🔹هدف دولت ژاپن از این سیاست معکوس کردن روند کاهش جمعیت در شهرها و روستاهای کوچک و کمک به اقتصاد این بخشها و جلوگیری از تراکم جمعیت در شهرهای بزرگ است.
@Farsna
کشف تپه ۹۰۰۰ ساله و قدیمیترین روستاهای نوسنگی آذربایجان ایران
🔹باستانشناسان با کاوش و بررسی «تپه چمن لیلان» در حوضه دریاچه ارومیه اعلام کردند که این محوطه قدمتی در حدود ۹ هزار سال دارد و قدیمیترین روستاهای نوسنگی در آذربایجان ایران در این منطقه استقرار داشته است./ایسنا
خبـــرهای فـــوࢪی مهم⇩⇩
☑️ @Akhbar_Fori
2077630211_-1264073293.mp3
35.52M
🔸مسأله شهر؛
گفتگوهای انتقادی مدیریت شهری و علومانسانی در باب شهر
🔸مسأله هفدهم: «شهر و زن؛ کلانشهر چگونه حیات ذهنی زنان را تغییر میدهد»
🗓️ ۱۲ دیماه ۱۴۰۱
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
هدایت شده از معمار خانه خود باش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 منطقه تختچان
🔹یکی از بکرترین نواحی لرستان است که در شرق پلدختر قرار دارد.
این منطقه کوهستانی در زبان لُری به تختچُو معروف است و درههایی بسیار عمیق دارد. به گفته کارشناسان، اینجا تختگاه شاهان هخامنشی بوده.
#ایران_زیبا
#اقلیم
#معمارخانه_خودباش
@meamar_313
ISC
نهمین همایش علمی پژوهشی علوم معماری و شهرسازی ایران
www.umconf.ir
@buar12
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا تا به حال درباره بیماری سارسلیته و ارتباط آن با آپارتمان نشینی چیزی شنیده اید؟! این ویدئوی کوتاه را مشاهده بفرمایید.
زمان: ۱ دقیقه و ۴۰ ثانیه
@baladetayyeb
هدایت شده از واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 ساخت مسکن، ساخت اعتماد عمومی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari