فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴اربعین سید و سالار شهیدان امام حسین (علیه السلام) برشما تسلیت باد🏴
📌@canoon_org
🔰گفتگوی پنجم برنامه همقدم
🔶موضوع: اربعین و هم گرایی مکاتب فکری
👤 با حضور حجت الاسلام دکتر حسین سوزنچی
🗓چهار شنبه، پانزدهم شهریور ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه چهار سیما به صورت زنده از کربلای معلی
#کربلا
#اربعین
#همقدم
#حسین_سوزنچی
#عطاءاالله_بیگدلی
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
43.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰دانشگاه ارزش محور
🔷راه حل تحقق دانشگاه اسلامی، هم راستا با منظومه فکری انقلاب چیست ؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به چهل و نهمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#حوزه
#وحدت
#دانشگاه
#علی_افشاری_مهر
#محمد_حسین_حکاک
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔷 در حماسه حسینی، آن کسی که بیش از همه پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید، خواهر بزرگوارش زینب(س) بود. در عین حال زینب بعد از کربلا، با زینب قبل از کربلا متفاوت است؛ یعنی زینب(س) بعد از کربلا یک شخصیت و عظمت بیشتری دارد. از عصر عاشورا زینب تجلی میکند؛ رئیس غافله اوست.
🔶مجلس عزای امام حسین(ع) را برای اولین بار زینب(س) ساخت ولی در عین حال از وظایف خودش غافل نیست. پرستاری زین العابدین(ع) به عهده اوست. این زن با شخصیت که در عین حال زن باقی ماند و گرانبها، خطابه ای می خواند. راویان چنین نقل کرده اند که در یک موقع خاصی، زینب(س) موقعیت را تشخیص داد و خطبه ای خواند. زینب(س) آن خطابه را در نهایت عظمت القا کرد.
🔷در عین حال دشمن میگوید: آن حیای زنانگی از او پیدا بود. شجاعت علی(ع) با حیای زنانگی در هم آمیخته بود. گویی سخن علی(ع) از دهان زینب(س) می ریزد. وقتی حرف های زینب(س) که مفصل هم نیست تمام شد، مردم را دیدم که همه انگشتانشان را به دهان گرفته و می گزیدند.
این است نقش زن به شکلی که اسلام میخواهد.
📖کتاب #حماسه_عاشورا به کوشش #محمدباقر_پورامینی
#زن
#الگو
#زینب_کبری
📌@canoon_org
🔶 آیت الله خامنهای در اواسط دهه عدالت و پیشرفت، از «اقتصاد مقاومتی» به عنوان الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی سخن به میان آوردند. یکی از نکات مهم درباره اقتصاد مقاومتی، تبیین هویت اسلامی این الگو و همچنین تبیین رابطه آن با مفاهیم هم طراز آن همچون اقتصاد تاب آوری، اقتصاد اسلامی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.
🔷 آیت الله خامنهای اقتصاد مقاومتی را اقتصادی میداند که از استحکام درونی برخوردار است و به رغم تحریمهای اقتصادی پیش رو، روند رو به رشد خود را با قدرت ادامه میدهد.در نگاه ایشان، اقتصاد مقاومتی، اقتصادی دارای استحکام، مقاوم، انعطافپذیر، غیر شکننده، مستحکم، تاثیر ناپذیر از سوی دشمن میباشد که آسیبپذیریهای آن کاهش یافته است این نگاه اقتصاد مقاومتی را میتوان در چارچوب رویکرد اسلامی به نظام اقتصادی مطلوب تبیین کرد .
💢در نظام اقتصادی اسلام، در کنار توجه به اهمیت رشد اقتصادی و عدالت به هدف محوری استحکام و امنیت اقتصادی نیز توجه شده است.
📖برگرفته از کتاب #خاکریز_اقتصادی نوشته #محمد_جواد_توکلی
#اقتصاد
#تولید_ملی
#اقتصاد_مقاومتی
#آیت_الله_خامنهای
📌@canoon_org
🔶به راستی جهانی شدن یا به زعم مخالفان سلبی آن ،جهانی سازی به چه معنا است؟ آیا جهانی شدن فرآیندی خود به خود است یا پروژه های سازماندهی شده؟ اساساً چگونه می توان در چارچوب تعریف این پدیده جریان های متضاد سیاسی - اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را در دو سطح خرد و کلان، توصیف و تبیین کرد و به چیستی، چرایی و چگونگی این تحولات دست یافت؟
🔷از این روی تدقیق مفهوم جهانی شدن با وجود حجم وسیع تحولات متضادی که در این فرایند به وقوع می پیوندد، دشوار به نظر می رسد. همچنین روابط متغیری که این پدیده در سطوح متفاوت با حوزه های گوناگون، برقرار می سازد، تعیّن دینامیسم جهانی شدن را اندکی سخت میکند.
💢با این حال به نظر می رسد ترسیم افق کلی این پارادایم و بازسازی نظری ابعاد و چارچوب هایش، بر شناخت بنیادین نظام سرمایه داری و تسلسل تاریخی آن از یک سوی و آگاهی یافتن از روح فلسفی حاکم بر این پدیده پیچیده از سوی دیگر، استوار است.
📖کتاب #زیر_موج_جهانی_شدن به قلم #رضا_ثانی
#سیاسی
#اجتماعی
#فرهنگی
#اقتصادی
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org
🔰 مطالعات اسلام پژوهی در غرب
🎞 ویدئو نشست «مطالعات اسلام پژوهی در غرب»
👤با حضور سعید طاووسی مسرور
🔶ویدئو این نشست را در سایت و شبکه های کانون اندیشه جوان ببینید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#غرب
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#اسلام_شناسی
#نشست_مجازی
#نشست_حضوری
#سعید_طاووسی_مسرور
#مطالعات_اسلام_شناسی
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰 مطالعات اسلام پژوهی در غرب 🎞 ویدئو نشست «مطالعات اسلام پژوهی در غرب» 👤با حضور سعید طاووسی مسرور
مطالعات اسلام پژوهی در غرب.mp3
21.73M
🎧صوت نشست «مطالعات اسلام پژوهی در غرب» را بشنوید.
👤با حضور سعید طاووسی مسرور
📌@canoon_org
🔶در فلسفه سیاسی، پرسش ها و مسائل علمی مطرحند که با روش فلسفی به آنها پاسخ داده می شود. پرسش از ضرورت حکومت بهترین نوع حکومت، شایستگی حاکم و شرایط لازم برای آن وظایف مردم در قبال حکومت، سؤالاتی اند که تقریباً همه جوامع به نوعی با آنها مواجهند و برای آنها پاسخی دارند.
🔷 حال اگر از روش تبیین فلسفی برای پاسخ به این پرسشها استفاده شود با نوعی فلسفۀ سیاسی سروکار داریم برخی از پدیده ها و نظریه های سیاسی بــر دسته ای از اصول و معیارها مبتنی شدهاند که تنها با بررسی عقلی قابل نفی یا اثباتند. این گونه مسایل با ابزار تجربه ،حس قابل تحلیل و تجربه می باشند. این نوع تحلیلها را «فلسفه سیاسی» می نامیم.
💢بنابراین فلسفه سیاسی مشتمل بر مجموعه هماهنگی است که از شناخت هستی انسان و... ناشی و به جزئیات مسائل سیاسی منتهی می شود. همان گونه که فارابی در آثار خود، از هستی و خداشناسی آغاز و با انسان و سعادت او در جامعه بحث خود را تمام کرد.
📖کتاب #درآمدی_بر_فلسفه_سیاسی_اسلام به قلم #سید_محمدرضا_شریعتمدار
#اشاعره
#معتزله
#فلسفه
#سیاست
#آموزش_مفاهیم
📌@canoon_org
28.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 دانشگاه زنگ زده
🔶طرح های ایدیولوژیک برای دانشگاه ها و بحث مرجعیت علمی با نگاه به چه دورانی است؟
🔷آیا این طرح های مطرح شده برای دانشگاه ها پاسخگوی نیاز های امروزی است؟
💢نمایندگان تشکل های دانشجویی در اینباره چه می گویند؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به چهل و هشتمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
#کالک
#دانشگاه
#علی_پوستینی
#محمد_حسین_گلیکانی
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶افرادی موافق انتخاب های نوبل هستند، آنها بر این باورند که این انتخاب ها مبتنی بر نظر بسیاری از ناشران، نویسندگان و منتقدان است؛ اما معترضان به این جایزه می گویند که چرا نامزدهای دریافت جایزه در هر سال اعلام نمی شوند و صرف و صرفاً نام برنده اصلی گفته می شود؟ دیگر اینکه بسیاری از بزرگان ادبیات در زمان حیاتشان نوبل نگرفته اند؛ در حالی که اعطای جایزه نوبل به آنها می توانست سطح این جایزه را فراتر از آنچه امروز هست ببرد.
🔷خرده گیران این جایزه، گزینش های نوبل را زد و بندهای سیاسی می دانند و از برگزیده نشدن چهره های مهمی مانند جیمز جویس، مارسل پروست نیکوس کازانتزاکیس آنتوان چخوف ، لئو تولستوی و.... گلایه دارند.
💢جرج برنارد شاو در این باره گفت: «این پول از فروش مواد منفجره به دست می آید که در کارخانه های مهندس نوبل تولید میشود بیشتر این مواد در کشتار مردم به کار میرود و یک انسان چنین پولی را برای ادامه حیات خود دریافت نمیکند!»
📖کتاب #قلم_های_قله_نشین به کوشش #جمال_شهربافی
#نوبل
#صلح
#واقعیت
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
💢روحانیون را میتوان به سه دسته سنتی ،حداکثری سنتی نواندیش و نواندیش حداکثری تقسیم کرد.
🔶ویژگی اصلی جریان سنتی حداکثری که آن را از دو جریان دیگر متمایز می کند نداشتن اهتمام به پاسخگویی به پرسش های مدرنیته است. این مجموعه از روحانیون که تعداد زیادی را نیز پوشش می دهند، اغلب شناخت تخصصی از مدرنیته نداشته و بر حفظ میراث گذشته و جلوگیری از تحول در آن اصرار فراوانی دارند در این دسته اندیشمندان بزرگی آیت الله العظمی خوئی مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی همانند و... وجود دارند.
🔷جریان دیگری نیز در میان روحانیون وجود دارد که بسیار متأثر از جریان های روشنفکری به ویژه جریان تجدد پذیر است. این جریان نقطه مقابل جریان قبلی بوده و بر این باور است که چاره ای جز پذیرش زندگی بر اساس عقل مدرن نیست. این جریان در تلاش است تا با بازسازی تفسیر دین بسیاری از آموزه های سنتی را تغییر ماهوی دهد. البته این جریان هم از نظر تعداد و هم از نظر اندیشمند نسبت به دو جریان دیگر بسیار ضعیف تر بوده و با آنها قابل مقایسه نیست، ولی بـه هـر حـال وجود دارد. ویژگی اصلی این جریان را میتوان در گیر شدن با پرسش های مدرنیتـه بـا تکیه بر عقل زمانه دانست.
🔶جریان سنت گرای نواندیش آن دسته ای از روحانیون را پوشش می دهد که با پرسشهای بشر ،مدرن کم و بیش درگیر می شوند، ولی در ایــن درگیری از فرایند اجتهاد رایج و تکیه بر متون قرآنی و به ویژه حدیثی فاصله نمی گیرند. سنت گرایان نواندیش همانند شهید آیت الله مطهری، شهید آیت الله محمدباقر صدر و .... از چنین افرادی هستند
📖کتاب #تجدد_و_سنت_در_جریان_های_معاصر به قلم #سید_مصطفی_حسینی_نسب
#سنت
#مدرنیته
#نواندیش_دینی
#رابطه_عقل_و_دین
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰نشست اربعین و ظرفیت روایت سفر
🔶روایتهای حکایتنامهای، اندرزنامهای، داستانی، سبک رمان، قصهگویی و امثال آن گونهها و سبکهای مختلفِ پرداختِ به امور از خِلالِ اتفاقات برای مخاطبان میباشد. انواع و اقسام شیوههای روایت برای انتقال ادبیِ آنچه رخ داده و درگیر کردن مخاطب با رویدادهایی که الزاما خود به نحو مستقیم در آنها حاضر نبوده وجود دارد. شیوههای روایت و لحن و سبکی که هر نوع روایتی به خود میپذیرد در نسبت با مقتضایِ بستری است که روایت از خِلال آن ظاهر میشود. به عبارت دیگر، هر رویداد و بستری که آن واقعه در حول آن محمل یافته و ممکن میشود، زبانِ خاص خود را ظاهر میکند و اگر جز این باشد، تشخّصِ حادثه و واقعه بلاوجه شده و روایت، حالتی فرمال، صوری و بیجان به خود میپذیرد.
🔷حال در این مجال پزسش ما این است که پدیده اربعین چگونه میتواند امکانها و ظرفیتهایی برای «روایتپردازی» ایجاد کند؟ این امکانها در کدام ابعاد و ظرفیتهای اربعین است؟چگونه یک پدیده دینی یا یک امر قدسی در قالب یک روایت ادبی یا توصیفی تشخص و تعین مییابد؟ روایت امر قدسی از چه جنس روایتی است؟ اگر قائل باشیم که هر رویداد و رخدادی، زبان ویژه و منحصربفرد خود را برای روایت نیازد دارد، در این صورت روایتِ مناسکی مانند اربعین نیاز به چگونه زبانی دارند؟
🗓در همین راستا قصد داریم تا در چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه ساعت ۱۶ عصر با حضور محمدرضا وحیدزاده نشستی در محل حوزه هنری ،پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، سرای شهید آوینی تحت عنوان « اربعین و ظرفیت روایت سفر » برگزار نماییم. همچنین این گفتگو به صورت برخط در اسکای روم کانون اندیشه جوان به نشانی b2n.ir/d05397 برقرار است.
#اربعین
#روایت_ادبی
#روایت_سفر
#امام_حسین
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#نشست_مجازی
#نشست_حضوری
#خبر_نشست_علمی
📌@canoon_org
32.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰پدر طالقانی
🔶"سید محمود" ، "آیت الله"، "پدر طالقانی"، "ابوذر انقلاب" مهمتر از اینکه سید محمود طالقانی را چه بنامیم مهم این است اندیشه او را به درستی بشناسیم تا اینکه نام ها نتوانند مرام و مسلک وی را مصادره کنند.
💢گروه های مختلف همواره سعی داشتند اندیشه وی را مصادره کنند اما به راستی طالقانی که بود؟
#شابک
#انقلاب
#علی_کردی
#پدر_طالقانی
#معرفی_کتاب
#ابوذر_انقلاب
#آیت_الله_طالقانی
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰پدر طالقانی 🔶"سید محمود" ، "آیت الله"، "پدر طالقانی"، "ابوذر انقلاب" مهمتر از اینکه سید محمود طالق
پدر طالقانی.mp3
4.54M
🎧 صوت کلیپ «پدر طالقانی» را بشنوید.
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مسئله تامین مالی پژوهش
🔶موضوع تامین مالی در حوزه پژوهش از امور دارای اهمیت در زیست بوم علمی کشورها است، سه بازیگر این عرصه یعنی دولت، نهاد آموزش عالی و شرکت های تجاری چه سهمی در کشور ما در این حوزه ایفا می کنند و وضعیت انها نسبت به دنیا چگونه است؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به چهل و هشتمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
#کالک
#دانشگاه
#علی_پوستینی
#محمد_حسین_گلیکانی
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶با گسترده شدن مفهوم بورس اوراق بهادار و نیز به دلیل موفقیت به دست آمده در این زمینه به تدریج بورس کالا نیز در بسیاری از کشورها شکل گرفت.
💢برخلاف بورس اوراق بهادار بورس کالا مکانی است که در آن کالاهای (فیزیکی) مختلف با حجم بالا و به صورت عمده مورد معامله قرار می گیرند؛ بنابراین میتوان بورس کالا را بازارهای سنتی توسعه یافته و نظام مند تلقی کرد که در آن با استفاده از سازوکار حراج خریدوفروش کالاها صورت میپذیرد کالاهای مورد معامله در بورس کالا می تواند شامل کالاهای کشاورزی (پنبه، گندم، کنجاله و...)، فلزات (فولاد، مس، روی و... کالاهای گران بها (طلا) پلاتین و نقره کالاهای پتروشیمی پلی اتیلن پلی پروپیلن و...) و نفت باشد. هر بورس کالا به تناسـب شـرایط هـر کشـوریک یا مجموعه ای از این کالاها را مورد معامله قرار میدهد
📖کتاب #آشنایی_با_بازار_سرمایه_ای_اسلامی(بورس) به کوشش #سید_عباس_موسویان و #ابوذر_سروش
#بورس
#بورس_ارز
#بورس_کالا
📌@canoon_org
▪️پیامبر اکرم(ص) :
◾️داناترین مردم کسی است که دانش دیگران را به دانش خود بیفزاید.
📖نهج الفصاحه، ص 69، ح 360
🏴رحلت رسول اکرم (ص) تسلیت باد.
📌@canoon_org
▪️امام حسن (ع) فرمودند:
◾️هیچ قومى با یکدیگر مشورت نکردند مگر آن که به راه پیشرفت خود رهنمون شدند.
📖 تحف العقول، ص ۲۳۳
🏴شهادت جانسوز امام حسن (ع) تسلیت باد.
📌@canoon_org
🔰ویژه برنامه تلویزیونی همقدم
💢برنامه همقدم کاری مشترک از کانون اندیشه جوان و گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار به بررسی ظرفیت های اربعین در ارتباط با موضوعات معنویت، تمدن، علوم اجتماعی، مکاتب فکری و… می پردازد.
🔶این برنامه با میزبانی عطاءاالله بیگدلی و با حضور آیت الله علی اکبر رشاد،حجت الاسلام دکتر حمید پارسانیا ، دکتر یعقوب توکلی، حجت الاسلام دکتر سید سعیدرضاعاملی، حجت الاسلام دکتر حسین سوزنچی از تاریخ ۶/۱۱ لغایت ۶/۱۵ به صورت زنده از کربلای معلی به روی آنتن رفت.
🔷در ادامه پنج قسمت این برنامه قابل مشاهده و دانلود هستند.
🌐https://www.aparat.com/playlist/7363484
#کربلا
#اربعین
#همقدم
#علیاکبر_رشاد
#حمید_پارسانیا
#یعقوب_توکلی
#حسین_سوزنچی
#عطاءاالله_بیگدلی
#کانون_اندیشه_جوان
#سید_سعیدرضا_عاملی
📌@canoon_org
🔶یکی از عوامل از بین برنده زمان به تعویق انداختن کارهاست. به تعویق انداختن کار منجر به صرف زمان بیشتری برای اجرا اقدام و یا حل مسئله می شود؛ زیرا هوشیاری مغز ما نسبت به آن اقدام یا فعالیت با گذشت زمان کم خواهد شد و ما باید زمان بیشتری را صرف یادآوری و حل آن کنیم.
🔷زمان درس خواندن درست بعد از تدریس استاد است نه در پایان هفته. کار واگذار شده به ما باید در همان زمان انجام شود نه در پایان مهلت مقرر و نیز بسیاری از ما که کار را در زمانی مناسب و به موقع انجام نمی دهیم، در زمان انجام کارهای دیگر و یا در زمان استراحت به اضطراب نگرانی و دل مشغولی نسبت به آن کار دچار میشویم.
💢لذا کارهای دیگر را نیز نمی توانیم درست و در کمال آرامش انجام دهیم کاری که همراه با آرامش نباشد و ما تحت فشار و کمبود وقت باشیم مطمئناً دقت کمتری دارد،که این امر خود منجر به شکست و دوباره کاری خواهد شد و به معنی صرف وقتِ بیشتر برای کاری دوباره است. آنهایی که کار امروز را به فردا محول میکنند،مطمئناً کار فردا را به روز بعد موکول خواهند کرد.
📖کتاب #مدیریت_زمان قلم #جعفر_رحمانی
#زمان
#معرفی_کتاب
#مدیریت_زمان
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
▪️امام رضا علیه السّلام فرمودند:
◾️رحمت خدا بر بنده اى که امر ما را زنده کند، دانش هاى ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایى هاى سخنان ما را مى دانستند از ما پیروى مى کردند.
📖 معانى الأخبار، ص ۱۸۰، ح ۱
🏴شهادت امام رضا علیه السّلام تسلیت باد.
📌@canoon_org
🔶خصوصیت اصلی #فرهنگ_آمریکایی «تحمیلی» بودن آن است. تحمیل خواست های گروهی از افراد بر کل بشریت با این دیدگاه، خانم #تاچر، آقای #بلر، #ژاک_شیراک و بسیاری از رهبران کشورهای جهان به همان اندازه «آمریکایی» هستند که کلینتون کیسینجر و....
🔷اساس #آمریکا_ستیزی نیز مقابله با این فرهنگ است. مکتب «آمریکاستیزی» در برابر یک نظام تحمیلی جهانی و رهبران آن قرار گرفته و به همان اندازه که برای نجات مردم محروم جهان از سلطه ی آمریکا تلاش می کند برای رهایی مردم آمریکا که خود نیز قربانی این نظام شده اند، تلاش خواهد کرد.
📖کتاب #آمریکا_ستیزی_چرا؟ به قلم پرفسور روژه گارودی و ترجمه #جعفر_یاره با هدف نگاهی به چگونگی پیدایش و پایایی ایـن نـظام سلطه گر است و در این کتاب ذکر دو نکته ضروری به نظر می رسد: اول آنکه آمریکاستیزی و بیگانه ستزی دو مفهوم جدا از یکدیگرند چرا که اولی یک مکتب جهانی و دومی نوعی احساس ملی گرایانه است.و دیگر آنکه دلیل این مبارزه آن است که امروزه #آمریکا قصد دارد با تکیه بر قدرت، سیاسی نظامی و اقتصادی خویش خود را بر دنیا تحمیل نماید؛ که البته تنها راه آمریکا برای دستیابی به این هدف عوامل داخلی و رهبران خود فروش هر جامعه است.
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org