پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
شما با صحبت های این خانم 👆 موافقید؟ @chandhamsari_Ormavi
🌺 ادامه نقد و نظر در این مورد در روزهای آینده ان شاءالله
#کلام_مخاطب
نقد و نظر ششم از یک آقا 👇
سلام ، آقای ارموی صحبت های راجع به کلیپی که قرار دارید؛ باید بگم در مورد اینکه یک مرد تک همسری واقعا 75درصد مجرد است صحیح است ، من به شخصه خانواده خانمم پرجمعیت است (خواهر و برادرانشون) و باعث شده دورهمی های زیادی داشته باشند ، البته به غیر از فامیل های درجه دو . خوب همسر من وقتی میخواد بره خانه مامانش از صبح میره تا شب(حدودا هفته ایی دوبار) که با مسافت نسبتا دوری که وجود داره من در سختی قرار میگیرم. و من خوب متوجه میشوم مجرد بودن مرد متاهل را .چون شغل من هم به گونه آیی است که بعدازظهر ها باید در منزل مطالعه داشته باشم ، که خیلی سخته این تنهایی برای من که البته به خانمم هم حق میدهم که پیش خانواده بره و اصلا بعضی شب ها هم میخوابند خانه مادریشان ولی برای من خیلی سخت است.
🌺 نوید ابراهیمی اُرمَوی:
سلام
مردان به طور عجیبی عاشق سرپرستی هستند و از نتائج میدانی این عشق اجتماع افراد است. البته تعبیر درصدی از تجرد و تاهل دقیق نیست، زیرا با این بیان، امثال امیرالمومنین علی علیه السلام و برخی دیگر از امامان و اولیاء الهی که علاوه بر ۴ همسر دائم، همسران دیگری از متعه داشتند، بیش از ۱۰۰ درصد متاهل بوده اند و دیگر تعبیر اشتباه خواهد بود، زیرا مثلا کسی که ۵ همسر داشته ۱۲۵ درصد و کسی که ۸ همسر داشته ۲۰۰ درصد متاهل خواهند بود.
@chandhamsari_Ormavi
#کلام_مخاطب
نقد و نظر هفتم از یک پزشک آقا 👇
سلام دوست عزیز،
انتشار کلیپ مورد نظر ، بجای کمک به فرهنگ #تعدد_زوجات ، یک تیر محکم به خودی است.
هر چه در مورد آن، نقد و نظر هم بشود، دست و پا زدن در باتلاق است.
پشت این متن یک زن سنی وهابی نیست.
تفسیر حقیر یک زن مشکوک و اجیر شده است.
متن نوشته ای که زیر چادر به سبک وهابیت خوانده می شود، نه با مبانی اهل سنت هم خوانی دارد و نه با مبانی وهابیت، شاید سطح دانشگاهی روشنفکرانه اهل سنت را مجاب نماید ولی بیشتر نوشته یک فیلسوف عرب شناس #اسرائیلی است.
فرض کن بعد از مدتی چند ثانیه دیگر از این فیلم انتشار یابد.
و این زن چادر و روبند را کنار بزند و ... و ...
حالا بیا آن را درست کن.
مواظب #تله ها باشد.
🌺 نوید ابراهیمی اُرمَوی:
سلام علیکم
نظر مثبت یا منفی هر یک از ما نسبت به یک شخص با خصوصیات مورد نظر ما تا زمانی پابرجا است که همان شخص با آن خصوصیات باقی باشد و در صورت تغییر آن خصوصیات نظر ما هم تغییر میکند. این قاعده در مورد همه چیز از جمله هر گروه یا هر جریان یا هر صدا یا هر تصویر یا هر چیز دیگری نیز جاری است.
جسارتا اگر چنین احتمالاتی که به ذهن شریف شما استاد عزیز رسیده را در نظر بگیریم که دیگر در جهان امروز از ارتباطات خصوصا ارتباطات مجازی عقب خواهیم ماند...
@chandhamsari_Ormavi
#کلام_مخاطب
نقد و نظر هشتم 👇
سلام جناب ابراهیمی عزیز
در مورد این کلیپ نظر بنده اینه که طرز بیان و پوشش این خانم کمی زننده هست و ممکن است بیشتر از اینکه باعث جذابیت بشه شاید باعث دافعه و تبلیغ منفی بشود
وگرنه خیلی از حرفهاش رو بنده قبول دارم
بطور مثال اینکه گفت یک مرد وقتی یک زن دارد ۲۵ درصد متاهل هست عین واقعیت هست.
بنده بخاطر شرایط همسرم و اینکه گاهی در ماموریت های کاری نمیتونه همراهم بیاد یا اینکه درگیر خانواده خودش هست و ..
همون ۲۵ درصد رو هم ندارم و عملا ده درصد متاهل و ۹۰ درصد مجردم.
خیلی مواقع از تنهایی یا فشار جنسی ویا اینکه کسی نیست برام پخت وپز کنه یا کارهای شخصیم رو انجام بده در عذاب ورنج بودم و باعث وبانی این عرف غلط جامعه رو لعن و نفرین کردم.
همچنین به این ضرب المثل معروف بارها رسیده ام که
عرب از پررویی میره به بهشت
و عجم از کم رویی میره به جهنم
خداخیر شما رو بده و بر توفیقات تون بیفزاید
برای ماهم دعا کنین که همت وایمان مون بیشتر بشه و از این معذوریتها دربیاییم
🌺 نوید ابراهیمی اُرمَوی:
سلام علیکم
متاسفانه واقعیت همین است که میفرمایید... جالب اینجاست که خیلی از خانم ها اشکال میگیرند و میگویند چطور اعتراض میکنید در حالیکه خیلی اوقات ما هم وضعیتی مشابه داریم و تنهایی را تحمل میکنیم؟ در جواب باید این مطلب واضح رو عرض کنم که تفاوت های جنس زن و جنس مرد به گونه ای هست که گاهی خداوند حکیم احکام متفاوتی برای آن ها قرارداده است و نباید به این احکام اعتراض کرد. این تفاوت ها حتی در بررسی های فیزیولوژیک هم اثبات شده و دیگر نق زدن ندارد... چطور برای شما خانم ها مهریه و حق شیر و اجرت المثل و غیره قرارداده شده و آقایان حق اعتراض ندارند؟ به خداوند حکیم اعتماد کنیم... خداوند حکیم به اجماع شیعه و سُنی اجازه داده بلکه ترغیب کرده به ازدواج های دائم متعدد تا ۴ همسر... در مورد متعه هم نهایتی وجود ندارد...
@chandhamsari_Ormavi
#کلام_مخاطب
نقد و نظر نهم 👇
سلام خدا قوت
نظر بنده در مورد کلیپ اینه که حرفهای این خانم از این جهت صحیح که مردهای تک همسر بازهم احساس مجرد بودن دارند و من می گم احساس سرکوب شدن.
برای مدت کوتاهی یک همسر دایم و یک همسر موقت ( با اطلاع همسر اولم) داشتم. خیلی روحیه بهتری داشتم و حتی خود همسر اولم هم گفت که وقتی دو همسر داشتی بیشتر به من توجه و محبت می کردی. ولی متاسفانه با کارشکنی های همسرم، همسر دوم برای همیشه رفت.
و بعد از این جریان سعی کردم باز هم برای همسر اولم کمی و کسری از نظر محبت نزارم ولی واقعیت اینه خودشم دیگه احساس کرده اون مرد اول نیستم و گاهی غم و تنهایی ای سراغم می یاد که روی روابطم با همسرم تاثیر گذاشته.
با تشکر از زحمات شما
🌺 نوید ابراهیمی اُرمَوی:
سلام علیکم
باید دقت کنیم که تصویر زیبایی که بیان فرمودید مربوط به حالت موفقیت در تعددزوجات است که در محبتورزی مردان اتفاق می افتد و آن اینکه در محبتورزی، با تکثیر کمی، تکثیرکیفی هم اتفاق می افتد و به همین جهت، مردان تعددی نرمال، با نشاط تر از دیگران جلوه میکنند و این حداقل برای بنده که در تعامل با چنین مردانی هستم به شدت اثبات شده. اما موفقیت در تعددزوجات، همیشه و برای همه افراد به دست نمی آید و این فقط یک روی سکه واقعیت است. روی دیگر سکه، حالت آشفته تعددزوجات است که به سبب فتنه گری زنان یا عدم مدیریت مردان اتفاق می افتد و جز غم و غصه برای زنان و آوارگی و افسردگی برای مردان و درماندگی و سرافکندگی برای فرزندان چیزی به ارمغان نمی آورد... و تمام سعی ما این است که موفقیت در #تعددزوجات آن هم در میدان واقعیت را برای خود و دیگران مهیا کنیم
@chandhamsari_Ormavi
مخاطبان گرامی
از مشارکت شما خیلی ممنونم. به نظرم ابعاد مختلفی از ماجرای کلیپ، مورد بحث و نظر قرار گرفت و بیش از این شاید از حوصله رسانه کوچک ما خارج باشد.
گرچه برخی از نقد و نظرهای ارسالی زیبا و قابل استفاده بوده و در نتیجه بعضی از آن ها هم منتشر شد و مطالعه فرمودید، اما بسیاری هم به جهات متعدد قابل انتشار نبوده و نیست و در نتیجه از شما عزیزان عذرخواهم. مخصوصا عزیزانی که بر بنده منت گذاشتند و ما را با کلمات زیبای خود کمی نواختند...
@chandhamsari_Ormavi
#چندهمسری_بهسبک_آمریکا
موسسه مشهور گالوپ در خبری نوشته است: میزان پذیرش اخلاقی چندهمسری در آمریکا بیشتر شده است. از ۵ درصد در سال ۲۰۰۶ تا ۱۷ درصد در سال ۲۰۱۷
در تحلیل این اتفاق مینویسد: از سال ۲۰۰۰ به بعد به دلیل برنامه های تلویزیون پیرامون چند همسری از جمله برنامه «sister wives» (هووها) فرهنگ در آمریکا رو به تغییر و پذیرش اجتماعی و اخلاقی این سبک زندگی است.
پ.ن: تاثیر رسانه واقعا بالاست. رسانه های آمریکایی با نمایش خانواده های موفق چند همسری توانسته اند جامعه را به سرعت به سمت پذیرش اخلاقی چندهمسری حرکت دهند. رسانه های داخلی ما همچون صدا و سیما چه کار میکنند؟ به عنوان یک مرد چهار همسره متاسفانه باید اذعان کنم حکومت و حاکمیت در ایران نه تنها به فرهنگسازی در مورد سنت الهی تعددزوجات کمک نمیکند، بلکه با قدرت رسانه ای فراوانی که دارد سعی میکند خانواده های تعددزوجاتی را در هم بشکند و به مردم این پیام را بدهد که تعددزوجات در فرهنگ فعلی ایران جایی ندارد... در حالیکه هم در فرهنگ اسلامی و هم در فرهنگ ایرانی حتی ایران باستان، این امر پذیرفته شده و مورد احترام بوده... بنابر آخرین سرشماری در سال ۹۵، بعد از انقلاب، یک میلیون دختر یائسه تولید کرده ایم (چیزی حدود سه برابر کشته های جنگ)، متاسفانه با روند فعلی چند میلیون دیگر هم دارد تولید میشود... دلم به حال دینی می سوزد که همه این کجرویها به پایش گذاشته میشود.
در حالیکه بزرگان اسلام همگی خودشان چندین و چند همسر داشته اند، در رسانه های اسلامی دائما فرهنگ چندزنی را محکوم میکنیم...
@chandhamsari_Ormavi
#مستند_مثل_خواهر
قسمت سیزدهم مستند مثل خواهر در حال آماده سازی است و ان شاءالله به زودی منتشر میشود
این مستند در مورد زندگی تعددزوجاتی یک طلبه و چهار همسرش در یک خانه تهیه شده است.
نکته قابل توجه آن است که آقا آذری زبان، همسر اول گیلانی، همسر دوم بوشهری، همسر سوم مازندرانی و همسر چهارم خراسانی هستند و عملا از ۵ نقطه ایران در قم جمع شده و زندگی مسالمت آمیزی در زیر یک سقف و در کنار هم دارند.
تولید و انتشار این قبیل مستندها کمک شایانی به تحکیم خانواده در فضای آخرالزمانی امروز دارد و پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی به دنبال تولیدات رسانه ای بیشتری در این مورد است.
با ما همراه شوید 👇
🌺 پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
@chandhamsari_Ormavi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸از کجا بفهمیم در حال رشد هستیم یا پسرفت؟🔸
آنکه مقصدی در پیش دارد؛ تا وقتیکه درحال سیر بهسوی مقصد است، راههای طینشده را میبیند؛ اما آنگاه که پشت به مقصد کند، راههای طیشده را خواهد دید. اگر شما در راه رسیدن به مقصدتان نیمی از راه را پشت سر گذاشتهاید و نیمی از آن را پیش رو دارید، طبیعی است که تا در حال سیر هستید، نیمۀ «نرفته» را میبینید؛ اما همینکه پشت به مقصد کردید، نیمۀ «رفته» را خواهید دید. همچنین است حالوهوای کسی که رفتهها و نرفتهها، و کردهها و نکردههای خویش را میبیند. آنکه رفتهها و کردههای خود را میبیند، باور کند که پشت به مقصد دارد، و آنکه نرفتهها و نکردهها را میبیند، تردیدی نداشته باشد که رو به مقصد دارد.
@haerishirazi
🌺 پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی 👇
@chandhamsari_Ormavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #سیزدهم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
شما را دعوت می کنم به :
🌴سُبُلَ السَّلامِ
سبک زندگی اسلامی
https://eitaa.com/erisonteb
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
#تقبیح_غیرت_زنانه
#غیرت_زنانه
#زن_مومن_واقعی
عَنْ خَالِدٍ الْقَلَانِسِیِّ قَالَ: ذَکَرَ رَجُلٌ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع امْرَأَتَهُ فَأَحْسَنَ عَلَیْهَا الثَّنَاءَ فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع أَغَرْتَهَا قَالَ لَا قَالَ فَأَغِرْهَا فَأَغَارَهَا فَثَبَتَتْ فَقَالَ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع إِنِّی قَدْ أَغَرْتُهَا فَثَبَتَتْ فَقَالَ هِیَ کَمَا تَقُولُ.
ترجمه: مردی نزد امام صادق علیه السلام از زن خود بسیار تعریف و تمجید کرد حضرت فرمود:تا به حال غیرت او را آزموده ای؟ مرد گفت :نه! حضرت فرمود غیرتش را بیازما! پس آن مرد چنین کرد و زنش هم ثابت قدم ماند. [و حسادت نورزید.] خبر را به امام داد و حضرت فرمود: زن تو حقیقتا همانگونه است که تعریف کردی!
این حدیث بسیار جالب و قابل تأمل است. فردی از همسرش تعریف می کند یعنی همسر خوبی دارد. اما امام(ع) به او می فرماید او را در موضع غیرت آزموده ای؟! یعنی اینکه اگر زنی همه ویژگی های یک زن خوب را نیز داشته باشد؛ تا در این موضع نیز سربلند از امتحان بیرون نیاید؛ نمی توان گفت زن خوبی است. بلکه می توان نتیجه گرفت از این حدیث که اگر همسر این مرد در این مسأله شکست می خورد؛ از نظر امام(ع) اصلاً زن خوبی محسوب نمی شد و سایر ویژگی های خوبش نیز به حساب نمی آمد.
منبع: کافی، جلد ۵، ص۵۵۵
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
#اطلاعیه
همراهان گرامی
نوید ابراهیمی اُرمَوی و همسران در هیچ گروه و کانالی در هیچ یک از شبکه های اجتماعی فعالیتی ندارند. مستدعی است در صورت مشاهده هر گونه ادعایی در این زمینه و همچنین هر موضوع مجرمانه دیگری از جمله توهین اشخاص حقیقی یا حقوقی به نامبردگان مراتب را به ادمین کانال پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی گزارش کنید. شایان ذکر است مدت هاست بزرگوارانی برای پیگیری قضائی موضوعاتی از این قبیل در مورد خانواده اُرمَوی فعالیت دارند که در همین جا از زحمات ایشان تقدیر و تشکر به عمل می آوریم.
@chandhamsari_Ormavi
قسمت های یکم تا چهاردهم مستند #مثل_خواهر جهت دسترسی راحت باز نشر میشود 👇
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
17.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #اول
#معرفی_اضلاع_خانواده
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
20.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #دوم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #سوم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
13.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #چهارم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #پنجم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #ششم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #هفتم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #هشتم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #نهم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #دهم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #یازدهم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
15.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #دوازدهم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
هدایت شده از پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند: #مثل_خواهر
قسمت: #سیزدهم
📣 این مستند در خصوص ۴ همسر یک مرد ایرانی است که با هم در یک خانه زندگی میکنند و از خواهر به هم نزدیک تر هستند...
@Chandhamsari_Ormavi
#فقه_خانواده
#تعددزوجات_زیر_ذرهبین
یکی از فتاوای مشهور بین فقیهان شیعه این است که زن و شوهر نمیتوانند هنگام عقد شرط کنند که مرد همسر دوم نگیرد و اگر چنین شرطی کنند، شرط باطل است و چندهمسری برای مرد حلال است. حتی برخی از فقیهان بزرگ شیعه مثل صاحب جواهر (۱) مدعی هستند این حکم اجماع و اتفاق نظر همه فقیهان است. (۲) فقیهان بر اساس احادیث متعددی از اهل بیت علیهم السلام به این فتوا رسیدهاند. (۳)
علت این حکم عجیب چیست؟
جواب: زیرا اسلام میخواهد راه ازدواج برای هیچ کسی بسته نشود و به این بهانه زنان بیسرپرست باقی نمانند. مرحوم آیت الله فاضل در مورد فلسفه این حکم نوشتهاند: شاید نکته این حکم این باشد که خداوند میخواسته ازدواجی که عامل دوری از فحشاء و بدیهاست، دچار خلل و مانعی در جامعه نشود.(۴) باید توجه نمود که آنچه در عقدنامه های امروزی امضاء میشود شرط عدم تعددزوجات نیست، بلکه وکالت طلاق در صورت تعددزوجات است که از جهت فتوایی مورد اختلاف است و برخی از فقهاء آن را باطل میدانند...
(۱)إذا شرط في العقد ما يخالف المشروع مما لم يكن فيه خلل بمقصود النكاح على وجه يكون منافيا لمقتضى العقد مثل اشتراط أن لا يتزوج عليها أو لا يتسرى أو لا يقسم لضرتها أو لا يمنعها من الخروج من المنزل متى شاءت أو نحو ذلك بطل الشرط اتفاقا كما في كشف اللثام و غيره (جواهر الکلام، ج۳۱،)
ترجمه: اگر در عقد ازدواج شرطی مخالف دین قرار بدهند که (حتی) به هدف ازدواج زن و شوهر لطمهای نمیزند به اجماع این شرط باطل است؛ مثل اینکه مرد شرط کند همسر دیگری یا کنیزی نگیرد یا شبها را با هوویش تقیسم نکند یا زن در خروج از خانه اختیار تام داشته باشد.
(۲)هرچند خیلی از مراجع فعلی مثل مرحوم امام (تحریر الوسیله، ج۲، ص۳۲۵) و آیت الله مکارم (کتاب النکاح، ج۶، ص۱۰۷) با نظر مشهور موافق هستند ولی برخی مراجع مثل آیت الله خویی و سیستانی این شرط را صحیح میدانند.
(۳) به عنوان نمونه: بَابُ مَنْ عَقَدَ عَلَى امْرَأَةٍ وَ شَرَطَ لَهَا أَنْ لَا يَتَزَوَّجَ عَلَيْهَا وَ لَا يَتَسَرَّى، (الإستبصار فيما اختلف من الأخبار، ج3، ص: 231) ترجمه: باب: کسی که با زنی ازدواج کند و شرط کند که همسر دوم یا کنیز نگیرد.
(۴) لعلّ النكتة فيه إرادة الشارع تحقّق الزوجيّة الناهية عن الفحشاء و المنكر طبعاً، و عدم حدوث الخلل أو التزلزل فيها. (تفصیل الشریعة، ص۴۶۱)
@chandhamsari_Ormavi
🌺 پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی 👇
https://eitaa.com/chandhamsari_ormavi