#مکاتبه_با_رهبری
اخیرا پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی طی یک مکاتبه با دفتر رهبر معظم انقلاب، گزارش مفصلی به منظور اثبات ضرورت ترویج تعدد زوجات ارائه داده است...
امیدواریم مثمر ثمر واقع شود
پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی:
#کلام_شهید_مطهری
#فلسفه_تعددزوجات
#عادت_ماهیانه_زنان
🌺 یکی از علل و عواملی که موجب پیدایش #فرهنگ_ناب_تعددزوجات شده تفاوت وضع فیزیولوژیک و جسمی زنان و مردان است.
شهید آیت الله مطهری در کتاب #نظام_حقوق_زن_در_اسلام ص۳۰۸ میفرماید:
بعضي ديگر (از پژوهشگران) بيماري ماهانه زن و عدم آمادگي او را براي تمتع مرد در مدت بيماري، همچنين خستگي زن از فرزند زائيدن و ميل او به كناره گيري از زندگي زناشوئي و رسيدگي
به غذا و پرورش فرزندان را منشاء تعدد زوجات دانسته اند.
ويل دورانت ميگويد :
در اجتماعات ابتدائي زنان به سرعت پير ميشوند و به مين جهت خود غالبا مردان را به زناشوئي جديد تشويق ميكردند تا بتوانند مدت درازتري غذاي كودكان خود را تأمين كنند و در عين حال فاصله ميان دوره هاي حمل خود را طولاني تر سازند بي آنكه از ميل مردان در توليد نسل و دفع شهوت خود چيزي بكاهند، غالبا ديده شده كه زن اول، شوهر
خود را ترغيب ميكرده است تا زن تازه بگيرد كه كار او سبكتر شود، و زن تازه براي خانواده اطفال ديگري بياورد و بهرهبرداري و ثروت زيادتر شود ".
شهید مطهری در ادامه می فرمایند: بدون شك بيماري ماهانه زن، و همچنين خستگي او از فرزند زادن، زن و مرد را از لحاظ امر جنسي در وضع نامشابهي قرار ميدهد و سبب ميگردد كه مرد كم و بيش رو بسوي زن ديگر بياورد. اما هيچيك از دو علت بالا به تنهائي موجب رسم تعدد زوجات نميشود، مگر آنكه يك مانع اخلاقي يا اجتماعي براي مرد وجود داشته باشد كه نتواند هوس خود را با
معشوقه گيري، و زن بازي آزاد تسكين دهد. پس هر يك از دو عامل فوق هر زمان دخالت داشته اند در زمينه اي بوده كه مرد آزادي كامل در هوسبازي نداشته است.
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی:
#کلام_شهید_مطهری
#چندهمسری_منجی_تکهمسری
🌺 شهید آیت الله مطهری در کتاب #نظام_حقوق_زن_در_اسلام ص۳۳۰ میفرماید: تعجب ميكنيد اگر بگويم تعدد زوجات در مشرق اسلامي مهمترين عامل نجات تك همسري بود. بله. مجاز بودن تعدد زوجات بزرگترين عامل نجات تك همسري است. به اين معني كه در شرايطي كه موجبات تعدد زوجات پيدا ميشود و عدد زنان نيازمند به ازدواج از
مردان نيازمند به ازدواج فزوني ميگيرد، اگر حق تأهل اين عده زنان به رسميت شناخته نشود و به مرداني كه واجد شرايط اخلاقي و مالي و جسمي هستند اجازه چند همسري داده نشود،
رفيقه بازي و معشوقه گيري ريشه تك همسري واقعي را مي خشكاند.
در مشرق اسلامي از طرفي تعدد زوجات مجاز بود، و از طرف ديگر اين همه مُهيِّجات و مُحرِّكات اغواء كننده نبود، لهذا تك همسري واقعي بر اكثريت خانواده ها حكمفرما بود و كار معشوقه بازي مردان به آنجا نكشيد كه كم كم برايش فلسفه بسازند و بگويند آفرينش مرد چند همسري است و تك همسري براي مرد جزو ممتنعات و محالات جهان است.
ممكن است بپرسيد: بنا به عقيده اين دانشمندان كه از نظر قانون طبيعت، مرد را چند همسري ميدانند و از نظر قانون اجتماع، تعدد زوجات را محكوم ميكنند، تكليف مرد در ميان اين دو قانون چه ميشود؟
تكليف مرد در مكتب اين آقايان واضح است. مرد بايد قانونا تك همسر باشد و عملا چند همسر، يك زن شرعي و قانوني بيشتر نداشته باشد، اما معشوقه و رفيقه هر چه دلش ميخواهد مانعي ندارد. به عقيده اين آقايان رفيقه گيري و معشوقه بازي حق طبيعي و مسلم و مشروع مرد است! و بسنده كردن مرد در همه عمر به يك زن نوعي نامردی است.
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
#راهبرد_جمعیتی_شیعه
پیامبر (ص) می فرمایند :
تناكحوا تناسلوا تكثروا، فإنی اباهی بكم الامم یوم القیامة و لو بالسقط
مردان و زنان با همدیگر ازدواج كنید و دارای نسل گردید و زیاد شوید،
به راستی كه من مباهات میكنم به واسطة شما در مقابل امتهای دیگر
در روز قیامت، ولو با بچه سقط شده
@Chandhamsari_Ormavi
#هستیم
ان شاءالله بعد از ایام عزای آخر ماه صفر، فعالیت ها از سر گرفته خواهد شد...
@Chandhamsari_Ormavi
بسم الله
#سیره_علما در #تعددزوجات
#علامه_مجلسی
(ادبیات کهن مطلب، بجهت نقل مستقیم از کتب تاریخ علماست)
🔸آیت الله محمدباقر بن محمدتقی مجلسی (۱۰۳۷ - ۱۱۱۰ق) معروف به #علامه_مجلسی یا مجلسی دوم، او دارای ۳ همسر بود که از آنها صاحب ۹ فرزند (۴ پسر و ۵ دختر) گردید.
🔻اولاد آن مرحوم كه به درجۀ كمال رسيدهاند چهار پسر و پنج دختر است، كه از بطن دو حليله (زن آزاد) ، و يک کنیز امّ ولد (1) به وجود آمدهاند.
🔻حليلهها، يكى همشيرۀ فاضل عالىشأن و عالم با نام و نشان، سيد رفيع مكان، ميرزا علاء الدّين محمّد گلستانه شارح كتاب «نهج البلاغه»است، که از این بانوی سیده یک پسر (ميرزا محمّد صادق) و دو دختر بدنیا آمدند.
و دو دختر علامه مجلسی از حليلۀ سیده مذكوره، يكى در حبالۀ سيد علاّم امیر محمّد صالح حسینی خاتون آبادی بوده، و ديگرى حليلۀ مرحوم ميرزا محمّد كاظم بن ملا عزيز اللّه بوده است.
🔻و حلیله ديگر آخوند (زوجه دوم علامه مجلسی)، همشيرۀ خان جليل الشأن، ابو طالب خان نهاوندى است، که از این بانوی جلیله هم یک پسر (ميرزا محمّدرضا مشهور به آقاسى) و یک دختر به دنیا آمد، که این دختر علامه هم حليلۀ فاضل علاّمه ملاّ حيدر على بن الفاضل شيروانى مشهور بوده است.
🔻از امّ ولد، زوجه سوم علامه مجلسی نیز، دو پسر و دو دختر به هم رسيد، که پسرها يكى عاليجناب ميرزا محمّد جعفر است، و ديگرى ميرزا عبد اللّه.
و اما دو دختر آخوند از این بانو، يكىشان زوجۀ مرحوم مير زين العابدين بن مير محمّد صالح بوده، و دیگری هم زوجه شاگرد دیگرش.
🔸
پ.ن:
(1)- أمّ ولد: كنيزى كه از مولاى خود آبستن شود، در اصطلاح فقهى كنيزى را گويند كه از مالك خود اولاددار شده باشد،و جايز نيست كه مالك در حيات خود آن كنيز را بفروشد؛ و بعد از مرگ مالك كنيز آزاد مىشود،و به كسى به ارث نمىرسد.
🔸
🔻منبع:
[ آقا احمد کرمانشاهی، کتاب «مرآت الاحوال جهان نما»، ج ۱ ، بخش احوال ملا محمدباقر مجلسی، فصل ۴، ص ۹۴ الی ۱۰۰ ]
[ مجلسی، بحارالانوار، ج۱۰۲، ص۱۰۵- ۱۴۳ ]
🔸
#تذکر
🔻البته علمای بالله همانند مجلسی، تعدد زوجات و کثرت فرزندانشان هم برای رضای خداوند متعال و عمل به رخصت او برای جلب محبت اوست، نه بخاطر تفاخر دنیوی و امیال شهوانی و احساس قدرت با تکاثر نسل.
🔻خداوند همانطور که دوست دارد نسبت به اوامر واجب و دستوراتش عمل شود و مردم اوامر خدواند را انجام دهند؛ دوست دارد از مسائلی که به امت رخصت داده و اجازه داده (مانند تعددزوجات)، بندگان از این اجازه و رخصت هم استفاده کنند برای جلب رضایت او.
🔻همانطور که علامه مجلسی (رحمةالله علیه) از رسول الله (صلی الله علیه و آله) نقل میفرمایند که:
✨ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ أَنْ یُؤْخَذَ بِرُخَصِهِ کَمَا یُحِبُّ أَنْ یُؤْخَذَ بِعَزَائِمِه
(مجلسی، بحارالانوار، ج۹۰، ص۳۰ /شیخ حر عاملی، وسائل الشیعة ج۱ ص۱۰۸)
🔶
✅ کانال توحید در #وحدت_زوجات، و #وحدت_زناشویی در ازدواج
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
بسم الله
#تعددزوجات در سیره #امام_حسن_مجتبی
(مطالب نقل از سایتهای تخصصی حوزوی)
🔸اصل «مِطْلاق» (زیاد طلاق دهنده) بودن امام حسن مجتبی (صلوات الله علیه) در دو روایت که یکی صحیح و دیگری موثق است بالااجماع ثابت شده است اما در مورد عدد 50 زن مطلقه (نقل کلینی در کافی) بنابر نظر مرحوم آیت الله خوئی روایت ضعیف است و بنابر نظر مختار روایت موثق و معتبر است. اما افسانه هایی که از این واقعیت در «مطلاق» بودن حضرت علیه السلام تراشیده شده وعدد 400 زن یا 300 زن را ذکر کرده اند هیچ سند قابل توجهی وجود ندارد و معتبر نمی باشد.
🔻سه غرض برای خطبۀ امیر المؤمنین (علیه السلام) قابل تصویر است ( که بر فراز منبر، مردم کوفه را مخاطب قرار داده، فرمودند: به فرزندم حسن زن ندهید که او مردی مِطلاق - طلاق دهنده- است ) :
1- نهی از اصرار مردم و پیشگامی در تزویج دخترانشان به امام حسن (ع) و اتمام حجت در صورت طلاق دختران نالایق
2- قطع طمع منافقان کوفه از نفوذ در خانه امام مجتبی (ع) توسط دخترانشان
3- امتحان ایمان و وفاداری مردم (در تحمیل نکردن دخترانشان به سبط اکبر پیامبر)
و هر سه این اغراض حکیمانه با یک سخنرانی کوتاه امیرالمؤمنین علیه السلام حاصل شد و این اهداف بدون سخنرانی عمومی خطاب به مردم کوفه حاصل نمی شد. از این رو امیرالمؤمنین علیه السلام باید با مردم کوفه سخن می گفت نه با فرزند معصوم و بزرگوارش چرا که خطایی از جانب امام حسن علیه السلام که مورد رضای امیرالمؤمنین (ع) نباشد صادر نشده تا امیر المؤمنین (ع) ایشان را مورد نهی قرارد هد، بلکه خطا اصرار بی جای مردم و طمع منافقان بوده است که امیر المؤمنین (ع) باید ایشان را مورد نهی و خطاب قرار می داد.
زیرا که اولاً ازدواج امری است که به خودی خود نزد خداوند محبوب و مستحب است و حتی گاهی واجب می شود و متعدد بودن آن گناهی نیست که با عصمت ناسازگار باشد بلکه گاهی محبوب پروردگار هم می باشد مانند جائیکه انسان برای درپناه گرفتن و خدمت کردن به زنان بی سرپرست با ایشان ازدواج کند یا برای ترویج دین خدا و هدایت یک طایفه با ایشان پیوند مقدس ازدواج را منعقد کند.
...
https://www.adyannet.com/fa/news/24413
🔸
🔻در منابع تاریخی، حداکثر ۱۸ همسر برای امام حسن(ع) نام برده شده که عبارتند از:
1. حَفصه دختر عبدالرحمان بن ابی بکر
2. زنی از خاندان بنی ثقیف
3. هند دختر سهیل بن عمرو
4. زنی از خاندان علقمة بن زراره
5. زنی از قبیله عمرو بن ابراهیم منقری
6. زنی از قبیله بنی کلاب
7. زنی از قبیله بنی شیبان از خاندان همام بن مره : امام پس از ازدواج با او خبر یافت که وی همعقیده با خوارج است و از این رو او را طلاق داد.
8. خوله دختر منظور فزاری (مادر حسن مثنّی)
9. ام اسحق دختر طلحه بن عبیدالله تیمی
10. ام بشیر دختر عقبه بن عمرو
11. جعده دختر اشعث بن قیس کندی: او بود که امام را مسموم کرد.
12. ام کلثوم دختر فضل بن عباس بن عبدالمطلب : امام او را طلاق داد و او با ابوموسی اشعری ازدواج کرد.
13. نَفیله (ام ولد) یا رَمله: او مادر قاسم بن حسن و عبدالله بن حسن (دو شهید کربلا) و عَمر بن حسن (اسیرشده در کربلا) است.
14. زینب دختر سُبَیع بن عبدالله (برادر جریر بن عبدالله بجلی)
15. عایشه خثعمیه: امام حسن در زمان حیات امام علی (ع) با او ازدواج کرد. وقتی امام علی به شهادت رسید، او به زخمزبان به امام حسن گفت: خلافت بر تو گوارا باد. امام حسن به او فرمود: به خاطر شهادت پدرم شماتت میکنی؟ سپس او را طلاق داد و باقیمانده مهریه او را به همراه ۱۰ هزار درهم دیگر برای مخارج زندگیاش برای او فرستاد.
16. أم رباب دختر امرء القیس بن عدی
17. صافیه (ام ولد)
18. شهربانو
🔻مورّخین برای امام حسن (ع)، از ۷ فرزند تا ۳۱ فرزند نقل کردهاند.
شیخ طبرسى ۱۷ فرزند (۱۶ پسر و ۱ دختر) نقل کرده;و مرحوم شیخ مفیدکه در این گونه مباحث بیش از دیگران دقّت و تحقیق داشته، تعداد فرزندان آن حضرت را جمعاً ۱۵ نفر (اعم از دختر و پسر) مى داند.
صاحب کتاب «العدد» که بنا به نقل مرحوم علاّمه مجلسى همسران زیادى براى آن حضرت نوشته است، در عین حال فرزندان حضرت مجتبى(علیه السلام) را بیش از ۱۵ نفر ننوشته است.
🌐 ادامه👇👇👇
🔸گزارشها و روایات پیرامون ازدواجهای امام حسن مجتبی(ع) سه دسته است:
🔻دسته اوّل
در این دسته از روایات فقط به نهی از ازدواج و علت آن اشاره شده است:
برقی در کتاب المحاسن از امام صادق (ع) روایت کرده که مردی نزد امیرمؤمنان (ع) آمد و گفت: آمدهام با تو درباره دخترم مشورت کنم؛ چرا که فرزندانت: حسن وحسین و عبدالله بن جعفر به خواستگاری او آمدهاند. امام فرمود: «بدان که حسن، همسران خویش را طلاق میدهد. دخترت را به ازدواج حسین درآور که برای دخترت بهتر است.»
کلینی به سند خود از عبدالله بن سنان نقل کرده: امام صادق (ع) فرمود: روزی امیرمؤمنان (ع) بر فراز منبر، مردم کوفه را مخاطب قرار داده، فرمود: به فرزندم حسن زن ندهید که او مردی است طلاق دهنده. پس مردی از طایفه هَمْدان گفت: آری! به خدا سوگند، دخترانمان را به ازدواج او درمیآوریم؛ چرا که او فرزند رسول خدا و امیرمؤمنان است؛ پس اگر خواست، نگه دارد و اگر مایل نبود، آنان را طلاق دهد.
🔻دسته دوم
در این دسته از روایتها امام علی (ع) از ازدواجها و طلاقهای مکرّر امام حسن، اظهار نگرانی کرده است:
بلاذری از ابی صالح نقل کرده که امیرمؤمنان فرمود: آن قدر حسن زن گرفت و طلاق داد که ترسیدم دشمنیِ دیگران را در پی داشته باشد.
ابوطالب مکی مینویسد امام علی از ازدواجهای امام حسن دلتنگ شد و در سخنرانی خود فرمود: فرزندم حسن، زنان خویش را طلاق میدهد؛ به او زن ندهید.
🔻دسته سوم
در این دسته، به تعداد همسران اشاره شده است. رقمهایی که نقل شده عبارتند از:
کلینی: ۵۰
ابوالحسن مدائنی: ۷۰
بلاذری: ۹۰
بلخی: ۲۰۰
ابوطالب مکی: ۲۵۰ یا ۳۰۰
ابن کثیر: ۷۰۰ یا ۱۰۰۰
🔻از نظر محتوایی اشکالاتی بر این گونه گزارشهای مورخان بر تعداد بالای همسران ذکر شده است از جمله:
1. عدم تناسب میان اقوال مربوط به تعداد همسران (از ۸ تا ۱۰۰۰)
2. مورخان تنها نام یا نشان ۱۸ همسر را برای امام حسن ذکر کردهاند که نام ۵ نفرشان معلوم نیست و فقط نام قبیله آنان ذکر شده و چند نفر از آنان نیز کنیز بودهاند.
3. عدم تناسب میان تعداد همسران و تعداد فرزندان: مورّخین برای امام حسن (ع)، از هفت فرزند تا سی و یک فرزند نقل کردهاند که این تعداد با داشتن صدها همسر تناسبی ندارد.
4. امام حسن چه در زمان خلافت امام علی (ع) و چه پس از شهادت ایشان مشاغل مذهبی و اجتماعی فراوانی داشت و حتی پس از صلح با معاویه و بازگشت به مدینه، فعالیتهای اجتماعی، عمرانی و کشاورزی داشت و افزون بر آن، زمان زیادی را برای عبادت و امور دینی اختصاص میداد به گونهای که بیست بار برای زیارت خانه خدا پیاده از مدینه به مکه رفت و چنین فردی نمیتواند سرگرم این گونه مسائل باشد.
http://fa.mobile.wikishia.net/index.php/همسران_امام_حسن_(ع)
🔸حل مساله بر فرض صحت نقل اعداد بالا (۵۰، ۷۰ و...)
🔻اصل تعددزوجات حضرت امری مسلم است که در سیره معصومین (علیهم السلام) هم مرسوم بوده است، و در مورد نقلهای تعداد بالای زنان حضرت، آنچه در این زمینه به نظر مى رسد این است که اگر فرض کنیم این عددهاى بزرگ حقیقت داشته است، باید بگوییم مسلمانان آن عصر به واسطه علاقه خاصّى که به پیامبر(صلى الله علیه وآله) داشتند، مى خواستند به افتخار خویشاوندى و قرابت با پیامبر نایل گردند و چون پیشواى دوّم، نوه بزرگ آن حضرت و فرزند ارشد امیرمومنان بود، گاهى دختران خود را داوطلبانه به حضرت مجتبى(علیه السلام) تزویج مى کردند و تنها به تشریفات عقد شرعى اکتفا مى نمودند. بنابر این آنها زنان افتخارى پیشواى دوّم محسوب مى شدند که صرفاً روى جهت فوق با حضرت وصلت مى کردند.
و نیز به احتمال قوى، عدّه اى از زنانى که به نام همسران آن حضرت در تاریخ ثبت شده است، زنان بى پناهى بودند که امام مجتبى(علیه السلام) تکفّل آنها را به عهده گرفته بود و براى آن که تحقیر نشوند، برحسب ظاهر آنها را تزویج مى نمود.
(صلح الحسن، ص 26)
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=25&lid=0&catid=22946&mid=243029
🔶
✅ کانال توحید در #وحدت_زوجات، و #وحدت_زناشویی در ازدواج
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 Telegram.me/WahdatZojat 💞
✨﷽✨
🔰قَالَ عَلِيُّ بْنُ مَهْزِيَارَ: قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ عليه السلام:
جُعِلْتُ فِدَاكَ زِيَارَةُ الرِّضَا عليه السلام أَفْضَلُ أَمْ زِيَارَةُ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَيْنِ عليه السلام فَقَالَ زِيَارَةُ أَبِي عليه السلام أَفْضَلُ وَ ذَلِكَ أَنَّ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام يَزُورُهُ كُلُّ النَّاسِ وَ أَبِي عليه السلام لَا يَزُورُهُ إِلَّا الْخَوَاصُّ مِنَ الشِّيعَة. »
💬علي بن مهزيار گويد: به امام جواد عليه السلام عرض كردم: فدايت شوم، زيارت حضرت رضا عليه السلام فضيلت بيشتري دارد يا زيارت ابا عبد الله الحسين عليه السلام؟ فرمود:
«زيارت پدرم فضيلت بيشتري دارد، زيرا ابا عبد الله عليه السلام را همه ي مردم زيارت ميكنند، ولي پدرم را جز شيعيان برگزيده زيارت نمي كنند. »
📗الكافي، ۵۸۴/۴.
☑ @ostadrafiei
#کلام_بزرگان
سوال و جوابی با استاد طاهر زاده
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت استاد عزیز و فرزانه تا پرسش از ازدواج موقت می آید در جواب مسئله، موضوع ایجاد مشکل در خانواده مطرح می شود و صورت مسئله پاک می شود و گفته می شود صیغه برای ضرورت آن هم در موارد نادر آن هم برای مجردها یا متاهلینی که دسترسی به همسر ندارند است ولی آیا نمی شود از منظر دیگری نیز به مسئله نگاه کرد؟ آمار بسیار بالایی از زنان مطلقه و حدود یک ملیون پیر دختر بالای 35 سال در جامعه وجود دارد سالانه 155 هزار طلاق که 60 در صد آن مال زنان کمتر از 30 سال است رخ می دهد. تعداد زنان بدون همسر بر اثر فوت شوهر 6 برابر تعداد مردان بدون همسر بر اثر فوت همسرشان می باشد. حجم بسیاری از آنها به دلایل مختلف امکان ازدواج دایم مجدد یا برای همیشه یا تا سالیانی برایشان وجود ندارد. آیا براحتی می توان نیاز غریزی و طبیعی و بسیار قوی این تعداد زیاد زنان را نادیده گرفت و آیا نادیده گرفتن این قضیه زمینه ارضاء نامشروع را در جامعه فراهم نمی کند و فشارها و بیماریهای روانی و بعضا جسمانی که از این رهگذر نصیب خویشتن داران آنها می شود را می توان نادیده گرفت؟ از طرفی مردان بسیاری در جامعه هستند که هم تمکن مالی دارند و میل به متعه و باید بپذیریم طبیعت مرد چنین است. این مسئله حتی در بین مردهای مذهبی هم ملاحظه می شود... یکی از اساتید در چند سال پیش می گفت در تحقیقی نشان داده شد اکثر زناها در شهر اصفهان توسط متاهلین انجام گرفته است. ما چه بخواهیم چه نخواهیم بسیاری از متاهلین طبیعتا به این مسئله گرایش شدیدی دارند و منطقی آن است اگر می شود شرایط اسلامی بدون گناه فراهم شود زمینه سازی شود، چرا ورود در این گناه زمینه ورود در بسیاری گناهان دیگر و تا حد بی ایمانی پیش رفتن را فراهم می کند، آن هم با این شرایط بسیار مهیج و تحریک کننده وحشتناک حتی برای کسانی که سعی در حفظ خود دارند. عامل اصلی که که مسئله متعه را تا این اندازه به حاشیه برده و بد جلوه داده و مشکلات ایجاد کرده عدم پذیرش این موضوع توسط زنان است که اگر خود به جای آن زن مطلقه یا شوهر مرده قرار گیرند احتمالا تغیر موضع می دهند. آیا وقت آن نرسیده فرهنگ سازی متعه شروع شود چرا که جامعه یا باید به متعه تن دهد یا به زنا. حتی برای متاهلین و این چیزی است که تجربه کاملا نشان می دهد. یکی از دوستان می گفت تحقیق شده که چرا در لبنان که این همه بی حجابی و فساد وجود دارد بچه های حزب الله لبنان اینقدر سالم هستند و متوجه شدند مسئله صیغه در بین حزب الله امری کاملا مرسوم و متداول است و حتی همسران شهدای حزب الله براحتی به متعه دیگر نیروهای حزب الله در می آیند و حتی خود از بین پیشنهاد دهندگان فرد مورد نظر را انتخاب می کنند. آیا امروز ایران ما برای نجات از زنا و دیگر گناهان جنسی و عواقب معنوی و جلو گیری از مشکلات روحی روانی نیاز مبرم به مطرح کردن متعه به طور عام ندارد؟ با تشکر و التماس دعا
باسمه تعالی: سلام علیکم: در عین اینکه موضوع، بسیار حساس و ریشه در تنگناهای تاریخیِ ما به عنوان کشور ایران دارد؛ موضوع همانطور است که میفرمایید. به گفتهی علامه طباطبایی؛ زنان شوهردار نباید گرفتار یک نوع غیرت بیجا باشند که مربوط به مردان است و تحمل زن یا زنان دیگری را در کنار شوهر خود نداشته باشند. در حالیکه رسول خدا«صلواتاللّهعلیهوآله» سیرهی دیگری را برای زنان گشودهاند. و عملاً این یک نوع خودخواهیِ پنهان است که اگر بتوانند از این رذیله خود را آزاد کنند، نهتنها بسیاری از مشکلاتی که نام بردید در جامعه رفع میشود، یک نحوه سعهی صدری در زنان شوهردارِ ما در آنها ظهور میکند و تنگنظریِ پنهان آنها که منجر به یک نحوه دوگانگی با شوهرانشان هست نیز از بین میرود. و البته این به شرطی است که مردان نیز به عنوان یک مسئولیت نسبت به زنان بیشوهر با موضوع، برخورد کنند و به تنهایی و بیسرپرستیِ آنان فکر کنند، به جای آنکه صرفاً قصد شهوترانی داشته باشند و ارتباط با زن اول خود را تعطیل نمایند. آری! در لبنان و در اکثر کشورهای عربی زنانِ شوهردار پذیرفتهاند در صورتیکه شوهرشان زن دومی را اختیار کند، خللی در شخصیت و زندگیشان پیش نمیاید، زیرا زندگی را در معنایی وسیعتر جستجو میکنند، و وقتی شوهرشان زن دیگری را متعه کند بالاخره در راه شرعی این مشکل را رفع کرده، وگرنه شیطان از طریق غیر شرعی راههای خود را میگشاید. و این آن چیزی است که امروزه شما با آن روبهرو هستید، و تا زیرساختهایِ فرهنگی این مشکل رفع نگردد، همچنان راههای شیطانی گشوده خواهد بود و مرد و زن هر دو ضرر میکنند. موفق باشید.
سایت لُبّ المیزان سوال ۱۷۳۰۵
⭕ پایگاه تبیین چندهمسری اسلامی
👇👇👇👇
@Chandhamsari_Ormavi
#کلام_شهید_مطهری
#چندهمسری_منجی_تکهمسری
🌺 شهید آیت الله مطهری در کتاب #نظام_حقوق_زن_در_اسلام ص۳۳۰ میفرماید: تعجب ميكنيد اگر بگويم تعدد زوجات در مشرق اسلامي مهمترين عامل نجات تك همسري بود. بله. مجاز بودن تعدد زوجات بزرگترين عامل نجات تك همسري است. به اين معني كه در شرايطي كه موجبات تعدد زوجات پيدا ميشود و عدد زنان نيازمند به ازدواج از
مردان نيازمند به ازدواج فزوني ميگيرد، اگر حق تأهل اين عده زنان به رسميت شناخته نشود و به مرداني كه واجد شرايط اخلاقي و مالي و جسمي هستند اجازه چند همسري داده نشود،
رفيقه بازي و معشوقه گيري ريشه تك همسري واقعي را مي خشكاند.
در مشرق اسلامي از طرفي تعدد زوجات مجاز بود، و از طرف ديگر اين همه مُهيِّجات و مُحرِّكات اغواء كننده نبود، لهذا تك همسري واقعي بر اكثريت خانواده ها حكمفرما بود و كار معشوقه بازي مردان به آنجا نكشيد كه كم كم برايش فلسفه بسازند و بگويند آفرينش مرد چند همسري است و تك همسري براي مرد جزو ممتنعات و محالات جهان است.
ممكن است بپرسيد: بنا به عقيده اين دانشمندان كه از نظر قانون طبيعت، مرد را چند همسري ميدانند و از نظر قانون اجتماع، تعدد زوجات را محكوم ميكنند، تكليف مرد در ميان اين دو قانون چه ميشود؟
تكليف مرد در مكتب اين آقايان واضح است. مرد بايد قانونا تك همسر باشد و عملا چند همسر، يك زن شرعي و قانوني بيشتر نداشته باشد، اما معشوقه و رفيقه هر چه دلش ميخواهد مانعي ندارد. به عقيده اين آقايان رفيقه گيري و معشوقه بازي حق طبيعي و مسلم و مشروع مرد است! و بسنده كردن مرد در همه عمر به يك زن نوعي نامردی است.
🌺موسسه چندهمسری اسلامی، تنها مرکز تخصصی تعددزوجات در ایران 🌺
🌺 مبلغ فرهنگ ناب #تعدد_زوجات باشید🌺
👇👇👇👇
✅ آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅کانال اصلی ما در پیام رسان ایرانی #ایتا است که مطالب برای اولین بار در این کانال منتشر میشود... لینک کانال در پیام رسان ایرانی #ایتا:
https://eitaa.com/chandhamsari_ormavi
#مگر_دیوانه_ایم؟
#ادمین۱ :
برخی از زنان برای اشکال تراشی در مورد تعدد زوجات چنین میگویند:
مردان برای شهوت این کار را میکنند... جواب این اشکال بسیار روشن است: مگر ما مردان دیوانه ایم که برای لذت چند لحظه، مسئولیت دائمی برعهده بگیریم... اگر دنبال شهوت باشیم خیلی راحت میرویم سراغ بازار آزاد حلال یا خدای نکرده حرام...
@Chandhamsari_ormavi
#کلام_شهید_مطهری
#فلسفه_تعددزوجات
#عادت_ماهیانه_زنان
🌺 یکی از علل و عواملی که موجب پیدایش #فرهنگ_ناب_تعددزوجات شده تفاوت وضع فیزیولوژیک و جسمی زنان و مردان است.
شهید آیت الله مطهری در کتاب #نظام_حقوق_زن_در_اسلام ص۳۰۸ میفرماید:
بعضي ديگر (از پژوهشگران) بيماري ماهانه زن و عدم آمادگي او را براي تمتع مرد در مدت بيماري، همچنين خستگي زن از فرزند زائيدن و ميل او به كناره گيري از زندگي زناشوئي و رسيدگي
به غذا و پرورش فرزندان را منشاء تعدد زوجات دانسته اند.
ويل دورانت ميگويد :
در اجتماعات ابتدائي زنان به سرعت پير ميشوند و به مين جهت خود غالبا مردان را به زناشوئي جديد تشويق ميكردند تا بتوانند مدت درازتري غذاي كودكان خود را تأمين كنند و در عين حال فاصله ميان دوره هاي حمل خود را طولاني تر سازند بي آنكه از ميل مردان در توليد نسل و دفع شهوت خود چيزي بكاهند، غالبا ديده شده كه زن اول، شوهر
خود را ترغيب ميكرده است تا زن تازه بگيرد كه كار او سبكتر شود، و زن تازه براي خانواده اطفال ديگري بياورد و بهرهبرداري و ثروت زيادتر شود ".
شهید مطهری در ادامه می فرمایند: بدون شك بيماري ماهانه زن، و همچنين خستگي او از فرزند زادن، زن و مرد را از لحاظ امر جنسي در وضع نامشابهي قرار ميدهد و سبب ميگردد كه مرد كم و بيش رو بسوي زن ديگر بياورد. اما هيچيك از دو علت بالا به تنهائي موجب رسم تعدد زوجات نميشود، مگر آنكه يك مانع اخلاقي يا اجتماعي براي مرد وجود داشته باشد كه نتواند هوس خود را با
معشوقه گيري، و زن بازي آزاد تسكين دهد. پس هر يك از دو عامل فوق هر زمان دخالت داشته اند در زمينه اي بوده كه مرد آزادي كامل در هوسبازي نداشته است.
http://eitaa.ir/Chandhamsari_Ormavi
#سوال
#عدالت_در_تعددزوجات
⁉ سوال: منظور از عدالت در #تعدد_زوجات چیست؟
🌺 جواب: مردی که اقدام به #تعدد_زوجات می کند باید بین همسرانش به عدالت رفتار کند. عدالت دو گونه است:
۱- عدالت واجبه: شامل دو مورد است: #قسم ( تقسیم شب ها) و #نفقه
۲- عدالت مستحب: که رعایت عدالت در سایر موارد می باشد.
اما...
عدالت در #قسم به چه معناست؟
عدالت در #نفقه به چه معناست؟
#قسم یعنی تقسیم شب ها
و از هر ۴ شب یک شب حق هر کدام از همسران مرد است
اگر مرد ۴ زن داشته باشد واجب است از ۴شب یک شب را نزد هر کدام از همسرانش بماند.
اگر ۳ زن داشته باشد واجب است یک شب از ۴ شب را نزد هر کدام از همسرانش بماند و یک شب اضافه را آزاد است و می تواند نزد هر کدام که خواست بماند یا نزد هیچ کدام نماند.
اگر مرد ۲ زن داشته باشد واجب است یک شب از ۴ شب را نزد هر کدام از همسرانش بماند و ۲ شب دیگر اختیار با خودش است.
عدالت در #نفقه یعنی به هر کدام از همسرانش به حسب حال او و در حد شأنش نفقه بدهد و لزوما به معنای تساوی نیست.
با توجه به اینکه عدالت واجبه فقط در #قسم و #نفقه می باشد، رعایت عدالت آنچنان که بعضی ها گمان می کنند سخت نیست اما شایسته است مرد علاوه بر عدالت واجبه، در حد امکان عدالت مستحبه را هم رعایت کند، یعنی در سایر موارد از جمله مجامعت و مسافرت و... هم بین همسرانش به عدالت رفتار کند.
🌺 مبلغ #فرهنگ_ناب_تعددزوجات باشید 🌺
#تلگرام و #گپ و #سروش:
@CHANDHAMSARI_ORMAVI
#ایتا:
@CHANDHAMSARIORMAVI
لینک اصلی کانال در سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
#مسابقه_بزرگواری
#ادمین۱ :
چند وقت قبل یکی از دوستان تعریف میکرد: دو خانم هستند که همسر یک روحانی بوده و با هم در یک خانه زندگی میکنند. جالب اینکه زن اول محبوب همه اعضاء خانواده از جمله هووی خودش است. سببش هم روحیه عجیب این خانم است که با روی خوش، جهادی و بیمنت همواره منافع خود را فدای دیگر اعضاء خانواده کرده... از آن روحانی پرسیده اند چطور شده اینگونه شده، جواب داده همسر اولم از قبل ازدواج همینطور بوده و خود ایشان بارها گفته: دنبال زندگی(آخرت) است نه مُردگی(دنیا)...
@Chandhamsari_Ormavi
#دروغ_تقسیم_محبت
#دکتر_سعید :
اینکه برخی میگویند در تعدد زوجات، محبت شوهر تقسیم میشود یک دروغ است. مگر با آمدن فرزند دوم، محبت مادر نسبت به فرزند اول تقسیم میشود؟
@Chandhamsari_Ormavi
#دروغ_تقسیم_محبت
#دکتر_سعید :
همانطور که فرزندان متعدد در قلب مادر محبت خاص خود را دارند، زنان هم در قلب شوهرشان اینگونه اند، وگرنه معمولا مردان زنی را که دوست ندارند تحمل نکرده و طلاق میدهند.
@Chandhamsari_Ormavi
#ادمین_بسیجی :
مرد باید طوری رفتار کنه که همسر اول و اطرافیان دیگه خوب متوجه بشن که ایشون زن اولش رو دوست داره و هیچوقت فراموشش نمیکنه و به هیچوجه این طور نیست که نو که اومد به بازار کهنه بشه دل آزار...
@Chandhamsari_Ormavi.
#شاهکار_تعدد_زوجات
#استاد_عرفان_امامخمینی
⭕ یکی از شخصیت های مهم در قرن اخیر که تاثیرات بسیار زیادی در شکلگیری انقلاب اسلامی داشتند، مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ محمدعلی شاه آبادی قدّس سرُّه بودند. ایشان که در کسوت استادی تمام در حوزه های علمیه قم و تهران به تربیت نفوس خواص و عوام فعالیت داشتند، از معدود شخصیت هایی بودند که جلوی رضاخان با آن قلدری های فراوان ایستاده بودند. جالب است بدانید این مجاهد بزرگ، استاد اخلاق و عرفان امام خمینی قدس سره بودند و مرحوم امام در بسیاری از فرمایشات خود وقتی از ایشان یاد میکنند با تعابیری همچون تعبیر (روحی له الفداء، یعنی جانم فدای تو باد) یا تعبیر (مشایخ و اساتید بزرگ ما) از ایشان تجلیل میکنند. یکی از موارد عجیب نقل قول امام خمینی قدس سره در کتاب چهل حدیث ص589 است که می فرمایند:
(یکی از مشایخ عظام ما دام ظله می فرمودند: در تعدد زوجات که انسان گمان می کند ورود در دنیا و توجه به آن است، وقتی که انسان به آن مبتلا شد، درمی یابد که یکی از شاهکارهای بزرگی است که انسان را در عین ورود در دنیا از دنیا خارج و از آن منصرف می نماید).
جالبتر از همه اینکه آیت الله العظمی شاه آبادی قدس سره خودشان به این فرهنگ ناب عمل نموده بودند و خودشان چهار همسر داشتند.
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
#مطالعات_آماری
#فرهنگ_ناب_تعدد_زوجات
#تکلیف_الهی_تعددزوجات
امروز #تعدد_زوجات یک تکلیف الهی است که مردان دارای مدیریت باید پیگیرش باشند... باور ندارید وظیفه است؟ یک نگاه به آمار می اندازیم و آن را بررسی میکنیم: سایت مرکز ملی آمار مهمترین مرجع آمار ایران، در گزارش نتایج سرشماری سال ۹۵ آمار زیر را ارائه داده
👇👇👇👇👇
🙍زنانی که مجردند، ولی سابقه ازدواج دارند:
۱- #زن بی همسر در اثر #فوت همسر 2,398,987 نفر
۲- #زن بی همسر بر اثر #طلاق 712,782 نفر
🙎♂مردانی که مجردند، ولی سابقه ازدواج دارند:
۱- #مرد بی همسر در اثر #فوت همسر 329,031
۲- #مرد بی همسر بر اثر #طلاق 399,084
تفسیر: مجموعا 3,111,769 زن مجرد با سابقه ازدواج و
و 728,168 مرد مجرد با سابقه ازدواج داریم.
اگر این مردان برای ازدواج سراغ همین زنان بروند، 2,383,601 زن مجرد اضافه باقی می مانند.
نکته جالب توجه این است که این مردان معمولا برای ازدواج سراغ همین زنان نمی روند بلکه با دخترانی که تا به حال ازدواج نکرده اند، ازدواج می کنند.
نکته از همه مهمتر آمار جمعیت پیردختران کشور است. متاسفانه این آمار تاکنون چنان مورد توجه نبود، ولی به برکت دلسوزی یک شیر زن آمار در صدا و سیما بیان شد. ما از خبرگزاری ایسنا مطلب را برایتان نقل میکنیم: دکتر زهرا آیت اللهی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی: بر اساس اعلام مرکز آمار در سال ۹۵، یک میلیون و ۲۹۵ هزار و ۳۰۰ دختر ۳۰ تا ۵۰ ساله هرگز ازدواج نکردهاند. این جمعیت هم مورد اقبال پسران بدون سابقه ازدواج نیستند، بلکه گاهی مورد اقبال مردان با سابقه ازدواج نیستند...
با این حساب مجموع پیردختران مجرد و زنان مطلقه و زنان بیوه در جامعه ایران به حدود چهار میلیون و چهارصد هزار نفر میرسد که معمولا کسی برای همسر اول گرفتن به آنها مراجعه نمیکند... در این میان آنچه دردناک است آمار ۹۸۰ هزار نفری پیردختران در مرز تجرد قطعی است که توسط نماینده زن مجلس، دکتر پروانه سلحشوری رسانه ای شد که بسیار دردناک است. این یعنی حدود یک میلیون دختر ایرانی، بدون اینکه ازدواج کنند و مادر شوند، دارند یائسه میشوند...
پس امروز #تعدد_زوجات یک تکلیف است... هم زنان اول باید این امر را قبول کنند و با روی گشاده همیار (هوو) را بپذیرند و ایمان خود را به رخ شیاطین جِنّ و اِنس بکشند...
هم این زنان مجرد باید بپذیرند که ازدواج به صورت #تعدد_زوجات بهتر از سایر روشها میتواند امنیت روحی، روانی، جسمی آنها را در طول عمرشان تضمین کند...
و هم مردان ما باید احساس تکلیف کنند و از مسئولیت پذیری هراسان نباشند، بلکه از این مسئولیت پذیری لذت ببرند...
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
#ضرورت_چندهمسری
#خلاصه_ادله
🌺🌺🌺 اسلام نه تعدد را آغاز نمود و نه واجب کرد، ولى آن را با شرایط خاصى، جائز دانست. این امر حکمت ها و عللى دارد؛ که با توجه به متون دینى و سیره معصومان علیهم السلام و منطق عقل، مى توان به مهمترین آنها اشاره نمود:
✅ فزونى تعداد زنان آماده ازدواج بر مردان؛(آمار یکی میلیونی دختران یائسه بهترین دلیل برای اثبات این امر است)
✅ طولانى تر بودن عمر زندگى جنسى مردان در مقایسه با زنان؛
✅ طولانى تر بودن عمر تولید نسل در مردان در مقایسه با زنان؛
✅ تمایل مردان به چند همسرى در شرایطى مانند عقیم بودن زن اول، علاقه شدید به داشتن فرزند و تمایلات جنسى؛
✅ سرپرستى و در پناه قرار دادن زنان بیوه و تأمین نیازهاى عاطفى و جنسى زنان.
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi
#کابوس_تجردقطعی
گلایه ها داشت... از پدر و مادرش... از مسئولین... از روحانیت... از مراجع تقلید... از جمهوری اسلامی...
میگفت اگر شماها در مورد #پذیرش_چندهمسری فرهنگ سازی میکردید دیگر امثال من، مجرد به این سن و سال نرسیده بودیم... اگر هم رسیده بودیم لااقل راه متاهل شدن برایمان باز بود...
حق دارد... اما نباید اینها را بهانه کند و از تلاش برای رسیدن به متاهلی که حق اولیه هر انسانی است٬ بایستد...
گفتم آن زمان که سنتان پایین بود باید این فکر را میکردید و خواستگارها را جواب نمیکردید... گفت: من دو سه تا خواستگار بیشتر نداشتم. گفتم: مگر میشود؟ هر دختری خواهان دارد. گفت: باور کنید سه نفر بیشتر خواستگار نداشتم. یکی که بیکار و معتاد بود و خودم ردش کردم. دو تای دیگر هم آمدند و با دیدن وضعیت اقتصادی ضعیف ما، مرا نپسندیدند و رفتند. چند لحظهای سکوت کردم. این بندهخدا شاید یکی از دهها نفری است که یقین کردهام واقعا خواستگار درست و درمانی نداشتهاند. ماها کجا حال اینها را درک میکنیم. ذات دختر اینطوری خلق شده که خواهان داشته باشد. اگر نداشته باشد مریض میشود. نحیف میشود. از بین میرود. گفتم: چرا همین الان فرهنگ
#تعددزوجات را عملی نمیکنید؟ مورد که زیاد است. گفت: موردی که همسرش راضی باشد نیست. خانواده ام هم مخالفند... گفتم اینها بهانه است... مگر رضایت همسر اول به شما مربوط میشود. خود آقا باید حل کند. اصلا یک سوال. از صد مرد ایرانی، مگر چند مرد میتوانند همسر اول خود را به تعدد زوجات راضی کنند؟ هم مردان ما معمولا عرضه ندارند و هم زنان متاهل سخت قبول میکنند. مخالفت خانواده را هم بهانه نکنید، چون شما همین الان به اجازه هیچکس نیاز ندارید... سنتان گذشته و دادگاه به راحتی اجازه ازدواج برایتان صادر میکند. الان در اول دهه پنجم زندگی هستید و هنوز شاید چند سالی برای مادر شدن وقت داشته باشید. این بهانه های بنیاسرائیلی را بریزید دور.
سکوت کرد و در خودش فرو رفت... صدای شکستن دلش را شنیدم... اما باید بیدار میشد... از این خواب و خیال باید بیدار میشد... او را به مثل خواهر و دختر خودم دیده و آنچه باید میگفتم را برایش بیان کردم. واقعیت را گفتم و پنهان کاری نکردم. اگرچه ناراحتم که چرا ما و شما و البته حاکمیت به معنای دولت و نهادهای فرهنگساز در مورد این بندگان خدا این همه منفعل برخورد کردیم؟؟؟ چرا اجازه دادیم فرهنگ ناب تعدد زوجات که سنت انبیاء و اولیاء و علماء بوده اینگونه مطرود جامعه باشد و صدا و سیمای جمهوری اسلامی به هر بهانهای آن را به سُخره بگیرد؟؟؟
⭕ با انتشار مطالب، ما را در ترویج حلال های الهی یاری کنید.
⭕ انتشار مطلب بدون درج آدرس کانال ها شرعا حرام است
👇👇👇👇
✅آی دی کانال در پیام رسان های #سروش #ایتا #گپ #تلگرام :
@Chandhamsari_Ormavi
✅ لینک کانال در پیام رسان ایرانی #سروش:
http://sapp.ir/Chandhamsari_Ormavi