به گزارش خبرنگار ایرنا، تخم مرغ به دلیل ماده غذایی در دسترس همگان بودن، کالای اساسی برای کاهش سوءتغذیه و تامین مواد غذایی شناخته میشود به همین دلیل کمیسیون بینالمللی تخم مرغ (آی ایی سی) برای افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت تغذیه از این ماده غذایی پرخاصیت و افزایش نقش اقتصادی آن ۹ اکتبر مصادف با ۱۷ مهرماه را روز جهانی تخم مرغ معرفی کرده است.
نامگذاری روزی به نام تخممرغ در حقیقت جشنی بزرگ و جهانی برای این ماده غذایی است و تلاش شده تا با ایجاد حساسیت لازم زنجیره تامین و استانداردهای کیفی تولید این ماده غذایی در جهان تقویت شود.
تخم مرغ اَبَرماده غذایی طبیعی
یک پزشک متخصص تغذیه میگوید: تخممرغ حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است و ارزش غذایی آن از سایر منابع پروتئینی از جمله لبنیات و گوشت بالاتر است.
تینا جعفری در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه پروتئین موجود در تخم مرغ بسیار با کیفیت است افزود: پروتئین موجود در زرده تخم مرغ کم و حاوی کلسترول، چربیها و رنگدانه است.
او در خصوص رنگدانه موجود در زرده تخم مرغ اظهار داشت: این رنگدانه بر پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی موثر است.
از نظر این پزشک متخصص تغذیه تخم مرغ کالری کمی دارد بنابراین به عنوان یک میان وعده غذایی خوب و سیر کننده شناخته میشود.
او اضافه کرد: تخم مرغ به عنوان یک میان وعده بدون چربی بالا و نگرانی از قند بالا که میتواند خرابی دندان را به دنبال داشته باشد جایگزین خوبی برای فست فودها و تنقلات است و فرد با استفاده از این ماده غذایی احساس سیری میکند.
الزام مصرف تخم مرغ برای گروههای سنی مختلف
جعفری ادامه داد: توصیه میشود برای کودکان و نوجوانان متناسب با سن و وزن آنها از سه تا هفت عدد تخم مرغ در هفته استفاده شود البته اگر چاق و دارای چربی خون بالا هستند نظر پزشک متخصص آنها در این خصوص الزامی است.
او یادآور شد: بزرگسالان نیز حداقل باید در هفته سه عدد تخممرغ مصرف کنند البته نظر پزشک در این خصوص برای افرادی که دچار دیابت هستند ضروری است.
جعفری در خصوص افزایش کلسترول با مصرف تخم مرغ گفت: اظهار نظرهای متفاوتی در خصوص افزایش کلسترول با مصرف تخم مرغ وجود دارد با این حال افرادی که کلسترول بالا دارند با نظر پزشک و متخصص تغذیه خود میتوانند از تخم مرغ استفاده کنند و تعداد برای این افراد اهمیت دارد.
به گفته این پزشک متخصص تغذیه، قطع تخم مرغ برای افراد مختلف در هر سنی به صلاح نیست.
یک منبع غذایی مورد اعتماد و اقتصادی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری برای بدن است.
عباس میراحمدی افزود: تخم مرغ در گروه گوشت و ماکیان قرار دارد و میتوان آن را به طور متناوب به جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ استفاده کرد.
وی با بیان اینکه یک عدد تخم مرغ ۷۲ کیلو کالری انرژی دارد اظهار داشت: ۱۲.۵درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل میدهد که (آلبومین) نام دارد.
به گفته میراحمدی، در نمودارهای ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در مواد غذایی، همیشه تخممرغ در بالاترین حد معین(۱۰۰) قرار دارد و به عنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایرغذاها استفاده میشود.
۱۲ هزار تن نیاز سالانه چهارمحال و بختیاری به تخم مرغ
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سرانه مصرف سالانه تخم مرغ در این استان ۱۲ کیلو و با توجه به جمعیت یک میلیون نفری سالانه به ۱۲ هزار تن تخم مرغ نیاز است.
او یادآور شد: در زمان حاضرهفت واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت ۳۵۰ هزار قطعه در استان فعال است که ۶ واحد آن با ظرفیت ۳۰۰ هزار قطعه سالانه پنج هزار و۶۷۰ تن تخم مرغ تولید میکند.
میراحمدی اضافه کرد: همچنین یک واحد پرورش پولت تخمگذار نیز به ظرفیت۱۶۰ هزار قطعه فعال است.
وی ادامه داد: با توجه به تولید تخممرغ در چهارمحال و بختیاری ۶ هزار و ۳۳۰ تن تخممرغ کسری این استان است که از استانهای همجوار از جمله قم و اصفهان تامین میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر۶ واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت ۲۷۰ هزار قطعه با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد در این استان در دست ساخت است.
میراحمدی ادامه داد: برای احداث این واحدها ۸۹۶ میلیارد ریال تسهیلات تاکنون پرداخت شده است.
او یادآور شد: در نیمه نخست امسال ۲هزار و ۸۰۰ تن تخم مرغ و ۳۷۴هزار و ۶۲۴ قطعه نیز پولت تخم گذار تولید شده است.
www.irna.ir/xjRMNX
#تخم_مرغ
#روز_جهانی_تخم_مرغ
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#چهارمحال_و_بختیاری
┈┉┅━❀🍃🌺🍃❀━┅┉┈
❀━┅┉┈ همراهی شما افتخار ماست
┈┉┅━❀ اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری
┄┅┅┅┅┄❅💠❅┄┅┅┅┅┄
🦋@chbJahadkeshavarzii
🌐 https://chb.maj.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ویدئویی که به عنوان محل دفن شهید سیدحسن نصرالله در بین کاربران عرب در حال انتشار است
#جمعه_نصر
#به_وقت_بیعت
#لبیک_یا_خامنهای
#سید_علی
#رهبر
#برای_ایران
#وعده_صادق
#سید_حسن_نصرالله
#شهید_سید_حسن_نصرالله
#فلیرحل_معنا
#اوجب_واجبات
#لبنان
#حزب_الله
#سید_المقاومه
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#چهارمحال_و_بختیاری
┈┉┅━❀🍃🌺🍃❀━┅┉┈
❀━┅┉┈ همراهی شما افتخار ماست
┈┉┅━❀ اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری
┄┅┅┅┅┄❅💠❅┄┅┅┅┅┄
🦋@chbJahadkeshavarzii
🌐 https://chb.maj.ir
برنامهریزی برای افزایش ۱۱۰ هزار تنی ظرفیت انبارهای سرد در چهارمحال و بختیاری
شهرکرد - ایرنا - معاون مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ایجاد ۲۱ واحد انباری با ظرفیت ۱۱۰ هزار تن با توجه به محدودیت ظرفیت انبارهای سرد استان برنامهریزی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، خداکرم کرمی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگارن افزود: در زمان حاضر ظرفیت انبارهای سرد چهارمحال و بختیاری ۱۷۰ هزار تن است که این ظرفیت پاسخگوی نیاز محصولات استان نیست.
وی با اشاره به آغاز برداشت محصول سیب زمینی در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: به منظور اجرای برنامه الگوی کشت و افزایش میزان بهرهوری، ارقام جدید سیب زمینی به کشاورزان معرفی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه تعهد استان برای کشت سیب زمینی براساس برنامه الگوی کشت پنج هزار و ۱۰۰ هکتار بود گفت: برداشت محصول راهبردی سیب زمینی در این استان از پنج هزار و ۴۰۰ هکتار آغاز شد و پیشبینی میشود امسال بیش از ۲۵۰ هزار تن انواع ارقام سیب زمینی در استان برداشت شود.
حسین برزگر با بیان اینکه ۳۰ درصد سیب زمینی تولید شده در چهارمحال و بختیاری بذری و ۷۰ درصد خوراکی است گفت: انتظار میرود امسال ۲۰ هزار تن سیب زمینی کلاسدار بذری در این استان تولید شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور سرمایه گذار مناسب برای تولید سیب زمینی صنعتی در استان گفت: تلاش میشود از سبد سیب زمینی خوراکی کاهش و به سبد صنعتی این محصول اضافه شود.
وی یادآور شد: تبدیل ارقام سیب زمینی با طول دوره رشد بلند به ارقام زودرس و میان رس که در برنامه الگوی کشت میزان آبیاری و دور آبیاری کمتر و تولید ارقام جدید صنعتی که در صنعت از آنها استفاده شود، از رویکردهای جدید سازمان جهاد کشاورزی در موضوع سیب زمینی به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
www.irna.ir/xjRNQ4
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#چهارمحال_و_بختیاری
┈┉┅━❀🍃🌺🍃❀━┅┉┈
❀━┅┉┈ همراهی شما افتخار ماست
┈┉┅━❀ اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری
┄┅┅┅┅┄❅💠❅┄┅┅┅┅┄
🦋@chbJahadkeshavarzii
🌐 https://chb.maj.ir