شاهکار امام سجاد علیه السلام; تثبیت جایگاه پیامبر(ص) و اهلبیت:
در مکاتبهای که میان مرحوم آیتالله مرعشی نجفی و طنطاوی، یکی از بزرگان مصر صورت گرفته بود؛ مرحوم آیتالله مرعشی نجفی کتاب صحیفه سجادیه را برای طنطاوی فرستاده بود. طنطاوی در مدح و ثنای این کتاب ارزشمند گفته بود: «چگونه تا الآن ما را از این کتاب با ارزش محروم کرده بودید؟ شما مقصر هستید که ادعیهای مانند دعاهای امام سجاد(ع) را به ما معرفی نکردهاید».
دعاهای صحیفه سجادیه در موضوعات مختلفی همچون خداشناسی، انسانشناسی، جهانشناسی، جایگاه پیامبر(ص) و اهلبیت:، امامت، فضایل و رذایل اخلاقی و ... است.[۱]
یکی از پرتکرارترین دعاهای امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، ذکر صلوات بر پیامبر(ص) و اهلبیت: است؛ مانند دعای ۴۷ که طولانیترین دعای این کتاب شریف است که امام(ع) برای تثبیت جایگاه پیامبر(ص) و اهلبیت: از آن استفاده نمود؛ چنانکه در این دعا میفرماید:
رَبِّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ صَلاةً تُجَاوِزُ رِضْوَانَكَ وَ يَتَّصِلُ اتِّصَالُهَا بِبَقَائِكَ ... رَبِّ صَلِّ عَلَى محَمَّدٍ وَ آلِهِ، صَلاةً تَنْتَظِمُ صَلَوَاتِ مَلائِكَتِكَ وَ أَنْبِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أَهْلِ طَاعَتِكَ ... رَبِّ صَلِّ عَلَيْهِ وَ آلِهِ، صَلاةً تُحِيطُ بِكُلِّ صَلاةٍ سَالِفَةٍ وَ مُسْتَأْنَفَةٍ؛ پروردگارا! بر محمد و آلش درود فرست؛ درودی که از خشنودی تو فرا رود و پیوندش به جاودانی تو وصل شود و پایان نپذیرد ... پروردگارا! بر محمد و آلش درود فرست؛ درودی که درود فرشتگان و پیامبران و رسولان و اهل طاعتت را به رشته نظم درآورد ... پروردگارا! بر او و آلش درود فرست؛ درودی که هر درود گذشته و جدید را در برگیرد.
در شرایطی که دشمنان تلاش میکردند نام پیامبر(ص) و اهلبیت: را از خطبه نماز جمعه حذف کنند، آن حضرت با ذکر صلوات، جایگاه پیامبر(ص) و اهلبیت: را در جامعه تثبیت میکرد. امام(ع) در این تنگناها و شرایط دشوار با راهبرد تقیه و دعا، طی مدت ۳۴ سال جایگاه اهلبیت: را آرام آرام در میان مردم تثبیت نمود تا آنجا که وقتی هشام بن عبدالملک به حج رفته بود؛ امام(ع) نیز در مکه حضور داشت. وقتی هشام نتوانست به دلیل ازدحام جمعیت حجرالاسود را زیارت کند، امام سجاد(ع) وارد شد و مردم راه را برای آن حضرت باز کردند تا امام(ع) بتواند به راحتی خانه خدا و حجرالاسود را زیارت کند. در این هنگام فردی با اشاره با امام(ع)، از هشام پرسید: «این شخص کیست که تو با این عظمت و برادر خلیفه بودن، مردم برای تو راه باز نکردند؛ اما برای او راه باز کردند؟». هشام جواب داد: «او را نمیشناسم». فرزدق شاعر که در آنجا حاضر بود، به هشام گفت: «تو او را نمیشناسی ولی این زمین و زمان او را میشناسند» و این شعر را سرود:
هذَا الَّذِي تَعْرِفُ الْبَطْحَاءُ وَطْأَتَهُ
وَ الْبَيْتُ يَعْرِفُهُ وَ الْحِلُّ وَ الْحَرَمُ[۲]
اين کسى است که سرزمين بطحا جاى پايش را مىشناسد و خانه کعبه و بيرون حرم و حرم او را مىشناسند.
[۱]. مهدی پیشوایی، سیره پیشوایان، ص ۲۵۹.
[۲]. محمد بن محمد مفید، الاختصاص، ص ۱۹۱.
💢 کاسه دلمان لبریز بیتو بودن است
ما شکیبایی زینب (سلام الله علیها )را نداریم آقاجان...
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱
میلادی: Wednesday - 10 August 2022
قمری: الأربعاء، 12 محرم 1444
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹شهادت امام سجاد علیه السلام (بنابرقولی)، 94ه-ق
🔹دفن پیکر پاک شهدای کربلا، 61ه-ق
🔹ورود اهل بیت علیهم السلام به کوفه، 61ه-ق
📆 روزشمار:
▪️13 روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
▪️22 روز تا شهادت حضرت رقیه خاتون سلام الله علیها
▪️37 روز تا اربعین حسینی
▪️45 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️47 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
🔅 اللهم عجل لولیک الفرج
@chehelcherag2
*✍🏻 ماجرای خواب مرحوم آیت الله میرزا مهدی هستهای اصفهانی :*
🍁 من خیلی دوست داشتم که در عزای حضرت سیّدالشّهداء (ع) در مجلسی که موردنظر حضرت زهرا (س) است شرکت داشته باشم. لذا خیلی توسّل میکردم که به من بنمایاند کدام مجلس مورد توجّه ایشان است. من خیلی به این موضوع مُلِح بودم وخیلی پافشاری میکردم.
🍁 تا اینکه روزی عصر، (اوّل محرّم) پیش از آنکه برای انجام وظیفه از مجلس خارج شوم استراحت میکردم، حضرت را درخواب دیدم. از ایشان سؤال کردم که سیّدتی و مولاتی، اینهمه مجلس در عزای فرزند بزرگوار شما، سیّدالشّهداء (ع) وجود دارد، کدامیک از این مجالس مورد توجّه شماست؟
🏴 فرمودند: هر جاییکه پرچم عزای حسین ما خورده باشد ما آن مجلس را دوست داریم و به آن مجلس توجّه داریم.
🍁 من دوباره پرسیدم چون غرض من آن بود مجلس خاص الخاصّی که در نظر است بدانم. لذا مجدّداً پرسیدم که یا سیّدتی و مولاتی، کدامیک از این مجالس بیشتر مورد توجّه شماست؟ مجدّداً در جواب همانرا فرمودند، فرمودند: هرجایی که پرچم عزای حسین ما خورده شود ما آنجا را دوست داریم به آن هم توجّه داریم.
سه باره پرسیدم: سیّدتی و مولاتی، کدامیک بیشتر مورد توجّه شماست؟ باز فرمودند: هرجا که پرچم عزای حسین ما خورده باشد ما آنجا را دوست داریم و به آنجا توجّه داریم.
🍁امّا اینکه تو میپرسی،(نام و آدرس یک مجلسی را در سوهانپزخانه دادند که تقریباً اسم رایجی بود، مثلاً منزل مؤمنه خانم، نه اینکه این باشد، بطور مثال...) و گفتند خود ما هم در این شرکت میکنیم، امّا هرجا که پرچم عزای حسین ما زده شود ما آنجا را دوست داریم و به آن توجّه داریم. مرحوم آقای هستهای گفته بود من وقتی ازخواب بیدار شدم آدرس آنجا را گرفتم، آن محل را نمیشناختم. رفتم و راهنمایی شدم. وقتی به آن محل وارد شدم، یک جوی آبی بود و خانمی سر جوی آب نشسته بود، داشت استکان میشست (هنوز آنموقع در تهران لولهکشی آب نبود).
🍁 نام آنشخص را که درخواب بمن گفته بودند سؤال کردم، گفت: من هستم.
گفتم: آیا شما مجلس روضه دارید؟
گفت: بله داریم. نشان داد، انتهای یک کوچهٔ بن بستی یک پرچم سیاهی زده بودند، این پرچم آنقدر کهنه شده بود که سیاهی آن به سفیدی میزد. معلوم بود سالیان متمادیست این پرچم عزا اینجا زده میشود.
گفتم: شما روضه خوان هم دارید؟
گفت: از کسی دعوت کرده بودیم، آمد وقتی دید کسی نیست ناراحت شد و رفت...
🍁 آقای هستهای یک سخنران معتبر بود، عالم بود، فروتنی کرد و گفت: اجازه میدهید من به اینجا بیایم برای شما روضه بخوانم؟ آن خانم استقبال کرد و گفت: بفرمایید. گفت من وقتی وارد آن منزل شدم یک اتاق داشت، آنقدر آن منزل محقّر بود که من همانروز اوّل قصد قربت کردم که هیچ وجهی از آنجا نگیرم، فقط قربه الی الله بیایم و بروم. معلوم بود کسیکه این روضه را گرفته فقیر است. یک صندوقخانهای داشت و چای هم میریخت از صندوقخانه میآورد، چند نفر از زنان همسایه هم میآمدند، گاهی یک بچّه میآمد چای را میآورد و میگذاشت. و آن زن فقیر هم داخل صندوقخانه مینشست و گریه میکرد، همزمان با صدای گریهٔ او صدای گریهٔ دیگری را هم میشنیدم. تا دهه تمام شد...
🍁 جمعیّت زیادی هم نمیآمدند، فقط چند نفر زنهایی بودند که گاهی کم و زیاد میشدند، ولی روضه، زنانه بود. من هم اصلاً نمیخواستم وجهی بگیرم، لذا وقتی روز آخر از منبر آمدم عجله کردم که اصلاً من را صدا نزند بخواهد وجهی بدهد. دیدم آن زن در پشت سر من سرعت گرفت، مدام من را صدا میکرد. گفتم: ممنون هستم، خیر شما قبول، از شما بما رسیده است. تا بمن رسید و گفت: نه، شما باید این وجه را بگیرید. باز من اصرار کردم و او هم اصرار کرد.
🍁 عاقبت بمن گفت: من از شما رِندتر هستم. از این سخن او تعجّب کردم که یعنی چه من از شما رندتر هستم؟!
گفتم: منظور شما چیست؟
گفت: من یکسال بمنزل مردم میروم آنجا خدمتگزاری میکنم تا اینکه وجهی را فراهم کنم برای عزای سیّدالشّهداء (ع) صرف کنم. یکسال بمنزل مردم میروم و خدمتکاری میکنم، حالا شما میخواهید این پول را از من نگیرید؟ نمیشود!!
🍁 مرحوم آقای هستهای گفت: من خیلی تعجّب کردم، فکر اینرا نمیکردم واقعاً کسی اینطور باشد. اصلاً عظمت این زن من را شکست که این زن چقدر باعظمت بود. اگر کسی یکسال بمنزل مردم برود و خدمتکاری کند، با همهٔ سختی که اینکار دارد، مبلغی را پسانداز کند تا صرف این وادی کند. گفت من خیلی تعجّب کردم، عظمت این زن من را شکست و من از او این وجه را گرفتم. وقتی گرفتم، گفتم: سؤالی از شما دارم، گفت: بفرمایید.
🍁 گفتم: شما در صندوقخانه گریه میکردید من صدای گریهٔ دیگری هم از صندوقخانه میشنیدم، او که بود؟ عروس شماست؟ دختر شماست...؟ گفت: مگر درخواب بشما نگفتند خود ما هم میآییم درمجلس شرکت میکنیم؟ دیدم عجب زنی!!! حتّی ازخواب من هم خبر دارد. من خیلی مبهوت شده بودم.
@chehelcherag2
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
السَّلامُ عَلَیْکَ یا زَیْنَ الْعابِدِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا زَیْنَ الْمُتَهَجّـِدِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اِمامَ الْمُتَّقِینَ؛
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
إن شاءالله روز چهار شنبه تون بخير و سلامتي باشه بحق حضرت سیدالساجدین الإمام زين العابدين
عليه السلام...
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
حضرت سيدالساجدین امام زين العابدين
عليه السلام:
خَيرُ مَفاتيحِ الاُمورِالصِّدقُ وَ خَيرُ خَواتيمِهَا الوَفاءُ؛
بهترين شروع كارها صداقت و راستگويى و بهترين پايان آنها وفا است؛...
بحارالأنوار، ج۷۵، ص۱۶۱
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
@chehelcherag2
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
4_5978660627118294993.mp3
5.26M
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
@chehelcherag2
■ روضه
📝 سی سال فقط گریه میکرد...
🎤 حجتالاسلام دارستانی ؛
▪️ شهادت #امام_سجاد علیه السلام
#امام_حسین علیه السلام
8.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 #ویدئو_کلیپ | نگاهی به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره تاریخ قیام عاشورا
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #محرم
🇮🇷
📝 #یادداشت | #ثامن_24
◀️ دلایل قیام امام حسین علیهالسلام
🔴 درمورد قیام سالار شهیدان این شبهه را مطرح مینمایند که در آن زمان اسلام و حاکم اسلامی در رأس قدرت بوده و مردم نیز به نماز، روزه، حجاب، حج، خمس و زکات در بالاترین سطح میپرداختند. پس چرا ایشان خود و خانواده را در معرض جنگی نابرابر قرار دادند؟!
انگیزههای قیام امام حسین علیهالسلام را به اختصار اینگونه میتوان برشمرد :
1⃣ بیعت خواهی یزید:
یزید به حاکم خود در مدینه نوشت: حسین، عبدالله بن زبیر و عبدالله بن عمر را احضار نموده و از آنها بیعت بگیر و اگر بیعت نکردند آنها را گردن بزن و سرشان را برای من به شام بفرست. امام در جواب فرمود: هنگامیکه امت اسلامی به پیشوایی مثل یزید گرفتار گردد، باید فاتحه اسلام را خواند. و بدین جهت از بیعت با یزید امتناع ورزید.
2⃣ دعوت مردم کوفه از امام(ع) و اقامه حجت بر ایشان:
وظیفه امام این است که در صورت آماده بودن زمینه، در جامعه اسلامی حکومت اسلامی را تشکیل دهد و به حسب ظاهر چنین زمینهای آماده بود، چون مردم کوفه با ارسال حدود ۱۲ هزار نامه برای امام(ع) آمادگی خود را برای کمک به ایشان اعلان نمودند. لذا اگر امام اجابت نمیفرمود، چه بسا در برابر خدا و امت اسلامی و تاریخ مسئول بوده و مواخذه میگردید. خلافت و حکومت، حق مسلم آن حضرت بوده است، چنانکه فرمودند: به جانم قسم امام نیست مگر آن که به کتاب خدا عمل کند و به عدل و قسط رفتار نماید و برحسب قانون و حق مجازات کند و خود را در مسیر رضای خدا قرار دهد. و روشن است در آن زمان تنها کسی که بتواند همه این شرایط را به طور کامل رعایت نماید، خود امام حسین علیهالسلام بودهاند.
3⃣ اصلاح امت و مبارزه با فساد:
خود حضرت فرمود: انگیزهام از قیام، اصلاح امت جدم رسول خداست. و به عبارت دیگر یکی از علل قیام امام حسین(ع) زنده کردن ارزشهای اسلامی بوده است. ارزشهایی مانند وحدتاسلامی، آزادگی، اخلاقاسلامی و امربهمعروف و نهیازمنکر که حکومت اموی سعی کرد با نابودی این ارزشها پایههای حکومت خود را محکم سازد.
4⃣ پاسداری از اسلام و ترویج و گسترش آن در جامعه:
تبیین و توضیح معارف اسلام برای مردم، از اهداف قیام بزرگ اباعبدالله بود، چنانکه در زیارت اربعین امام حسین(ع) می خوانیم: (خدایا من شهادت میدهم که امام حسین) خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت را از جهالت و گمراهی نجات دهد.
5⃣ امتحان گسترده مسلمین:
بعضی از شیعیان پر ادعا و کم محتوا که آرزو میکردند ای کاش در رکاب علی(ع) با "ناکثین" و "قاسطین" و "مارقین" پیکار میکردند باید به امتحان فراخوانده میشدند و لذا قیام سیدالشهدا آزمونی برای همه آنها بود؛ امام(ع) در پاسخ کسی که عرضه داشت ایشان به کربلا نرود، فرمود : "اگر در مکان خود اقامت کنم پس این خلق بخت برگشته به چه چیز امتحان شود و به چه چیز آزموده گردد؟"
❇️ امام حسین(ع) برای زنده نگه داشتن اسلام ناب محمدی(ص)، جان خویش و یاران باوفایش را فدا کرده و اسارت خاندان نبوت را به جان میخرد. لذا امروز بر همگان #واجب است با تأسی از سرور آزادگان جهان، در اجرای امربهمعروف و نهی ازمنکر و جهاد تبیین به عنوان فریضهای قطعی و حتمی در جامعه همت گمارند.
✍ مصطفی علیجانزاده
#جهادتبیین | #محرم | #امام_حسین(ع)