ایران و جنگ کریدورها-قسمت دوم
🔺برخی رقبای ایران در جنگ کریدوری
🔹گرچه موقعیت کمنظیر جغرافیایی ایران در منطقه باعث شده یکی از گزینههای اصلی عبور کریدورها باشد؛ اما باید توجه داشت این فرصت یک فرصت همیشگی نیست. به طور مثال آذربایجان و ترکیه با سرمایهگذاریهای عظیمی که انجام دادهاند، توانستهاند کریدور میانی را فعال نمایند. به نحوی که هماکنون کریدور میانی که از مسیر قزاقستان، دریای خزر، بندر باکو، گرجستان و نهایتا ترکیه عبور میکند، به خصوص پس از جنگ روسیه و اوکراین، یکی از دالانهای مهم انتقال کالا از چین به اروپا شدهاست.
🔹تلاشهای ترکیه و آذربایجان برای اشغال استان سیونیک ارمنستان و راهاندازی کریدور زنگزور نیز برای تقویت کریدور میانی است که قطع اتصال ایران به اروپا (از طریق ارمنستان) را نیز هدف قرار داده است. موضوعی که با مخالفت شدید ایران روبرو شدهاست.
🔹این کریدور البته تنها رقیب کریدوری ایران نیست. کریدور آیمک یا عرب-مد رقیب دیگری است که هم به جهت دور زدن ایران و هم ضربه زدن به ایده یک جاده یک کمربند چینیها، طراحی شدهاست. در این کریدور، بندر بمبئی هند از طریق امارات، عربستان، اردن و بندر حیفا در سرزمینهای اشغالی به اروپا متصل میگردد. البته این کریدور که قرار بود اهرم کارآمد آمریکا برای عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل باشد، با طوفانالاقصی فعلا به یغما رفته است!
🔹علاوه بر این موارد، میتوان کریدور CPEC که چین را از طریق خاک پاکستان و بندر گوادر به آبهای اقیانوسی متصل میکند و کریدور فاو-مرسین که بندر فاو عراق را به مرسین ترکیه متصل میکند را نیز از رقبای کریدوری ایران دانست.
ادامه دارد...
✍محسن آراسته
@cheragh_dasti
خوب این قسمت بحث، جزئیاتی داره که بایست کمکم بگم:
اول بریم سراغ آیمِک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تصویر متحرک، مسیر کریدور آیمِک رو نشون میده، کریدوری که در حاشیه اجلاس G20 در سال ۲۰۲۳ بر سرش توافق شد و کشور هند و به خصوص آمریکا خاطرخواهش هستن! اسرائیل از بودن در طرح این کریدور به شدت با دمش گردو میشکست! چرا که اولا عادی سازی روابطش سرعت پیدا میکرد چون عربستان و امارات هم داخل این کریدور هستن، ثانیا اهمیت جغرافیایی و سیاسی اسرائیل افزایش پیدا میکرد! اما خوب با طوفانالاقصی این کریدور تا الان هوا شده! اینکه میبینید هندیها با حماس دشمنی میکنن، یه دلیلش بر میگرده به همین موضوع! شرکت هندی آدانی، ۱.۲ میلیارد دلار در بندر حیفا سرمایهگذاری کرده!
@cheragh_dasti
7.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیر نباشه امیدجلوداریان بیاد به خوابم:
کریدور❌
دالان گذر✅
23.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 بررسی افزایش قیمت اینترنت
🇮🇷 کانال رسمی #عنتر_نشنال 👇🏻
@antarnational
سلام و ادب
خیلی دوست میدارم که در خصوص بحث گرانی اینترنت صحبت کنم. ولی خوب باید بشینم آمار دقیق دربیارم تا بحثم رو ارائه بدم و این کار زمانبری هست. این کلیپ و این توضیحات رو نقدا داشته باشید...
طبق آماری که تو ذهنم هست اینترنت حدود ۲ درصد هزینههای سبد خانوار هست! و این افزایش ۳۴ درصدی تاثیر چندانی بر هزینههای خانوادهها نداره. حساب کتاب تو این کلیپ هم گواه همین موضوع هست. این در حالیه که دلار از سال ۹۶ تا الان ۱۰ برابر شده و هزینههای اپراتورها به شدت افزایش پیدا کرده. ضمنا دولت این افزایش رو در قبال تعهد اپراتورها مبنی بر بهبود کیفیت اینترنت قبول کرده و این تعهد، وارد پروانه اپراتور شده و این یعنی خیلی سفت وسخت دولت پیگیر این افزایش کیفیت هست.
اینکه برخی میگن بهتر بود اول کیفیت افزایش پیدا میکرد بعد قیمتها بالا میرفت هم منطقی به نظر نمیرسه، خوب باید سرمایهای باشه بر مبنای اون اپراتور بتونه کیفیت رو افزایش بده.
البته یک نقد سفت به دولت هست و اون هم اینه که اول اقدام میکنه بعد توضیح میده!! خوب بابا اول توضیح بدین و دلایل رو بگین، افکار عمومی را آماده کنین بعد اقدام کنید...
@cheragh_dasti
چراغدستی || محسن آراسته
سلام و ادب خیلی دوست میدارم که در خصوص بحث گرانی اینترنت صحبت کنم. ولی خوب باید بشینم آمار دقیق در
فعلا وارد لینک my.gov.ir بشید و تو قسمت صفحه اصلی (داشبورد)، «مشاهده وضعیت مشمول بودن دریافت اینترنت رایگان» رو بزنید و شمارتون رو وارد کنید. قراره دولت از ۱۲ دی یک بسته هدیه اینترنت بده! حالا باز بعد این بسته خدا بزرگه...🙂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حراست از کانون گرم خانواده در برابر استفاده بیش از حد از فضای مجازی، فقط این شکلی😂
@cheragh_dasti
این عکس رو ببینید. اون خط قرمزای بالا، کریدور شمالی هست که چین رو از طریق روسیه به اروپا وصل میکنه! این کریدور به خاطر جنگ روسیه و اوکراین عملا کاراییاش رو از دست داده!
اون سبزه کریدور میانیه که از قزاقستان، ترکیه و آذربایجان رد میشه و بسیار باب میل اردوغان و الهام خان علیاف هست! بعدِ جنگ روسیه و اوکراین حجم مبادلات چین به اروپا از طریق این دالان به ۳/۲ میلیون تن افزایش پیدا کرده. این دالان هم روسیه و هم ایران رو دور میزنه ...
@cheragh_dasti
این عکس رو هم یک نگاه بندازید تا داستان زنگهزور دستتون بیاد. آذربایجان با کمک ترکیه تلاش میکنه با گرفتن بخشی از خاک ارمنستان، دالان زنگهزور رو راه بندازه و نخجوانش رو به خودش متصل کنه. از اون طرف به لطف حاتمبخشی رضا خان در دادن کوههای آررات به ترکیه، الان نخجوان به ترکیه وصله و لذا اتصال ترکیه و آذربایجان از مسیر کوتاهتری محقق میشه. به این نحو ایران هم اتصالش به ارمنستان و در واقع اروپا میره زیر بلیط آذربایجان! چیزی که ایران به هیچ وجه بر نتابیده و جلوش رو گرفته!
@cheragh_dasti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقایون!
روز زن از آنچه فکر میکنید به شما نزدیکتر است!
این اخطار جدی است😁
@cheragh_dasti