📷 اصابت مستقیم راکتهای حزبالله به شمال سرزمینهای اشغالی
🔰 المیادین به نقل از یک رسانه عبری گزارش داد که در راکتباران اخیر سرزمینهای شمالی، 50 راکت به سمت رژیم صهیونیستی شلیک شده است.
▫️ همچنین در پی این حملات، برخی مناطق در الجلیل غربی دچار آتشسوزی شدهاند.
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻حجاب و قدرت سیاسی -۱
عقبماندگی تحلیلی در کارگزاران فرهنگی
🖊مهدی جمشیدی
۱. حجاب، یکی از عرصههای «باخت فرهنگی» است؛ این باخت، از سالهای آغازین دهۀ هفتاد آغاز شد و به صورت تدریجی، تداوم یافت و پیش آمد و به وضع کنونی رسید. حجاب، یکی از زمینههای نمادینِ تهاجم فرهنگی بود تا از سپهر جامعه، ارزشزدایی شود و در پی آن نیز، مجموعهای از «ساختشکنیهای فرهنگی» پدید آید. چنین نیز شد؛ رفتهرفته، حجاب از معیارهای دهۀ شصت، فاصله گرفت و دههبهدهه، افت و افول یافت، اما این روند، به گونهای مرحلهبهمرحله طراحی شده بود که در جامعه، چندان حس مقاومت و واکنش شکل نگیرد. هرچند تحرّکات اندکی نیز صورت میگرفت، اما از همان ابتدا، مشخص بود که این قبیل فعالیّتها، نتیجهای به دنبال نخواهد داشت و وضع پوشش، سیر انحطاطی را خواهد پیمود. بسیاری، به دیدۀ اهمّیّت و اولویّت به حجاب نگاه نمیکردند و اهتمام به آن را نشانۀ سطحیاندیشی و ظاهرنگری میپنداشتند، اما حقیقت این بود که حجاب، یک تکۀ نمادین از «سبک زندگی» است و خودبهخود، تکههای متناسب و همگون با خویش را تولید میکند. تغییر حجاب، به معنی تغییر در لایههای دیگر سبک زندگی است و اینگونه نیست که اگر این لایه، استحاله و مسخ شود، لایههای دیگر، همچنان برقرار بمانند. سستی در حجاب، تساهل در نمادهای دینیِ دیگر را به دنبال خواهد داشت؛ بلکه حتی تزلزل در عقاید و باورها را نیز به همراه خواهد داشت. در تجربۀ سیاستی و مدیریّتیِ گذشته، نه جنبۀ نمادین حجاب، فهم شد و نه همبستگی آن با لایههای دیگر سبک زندگی.
۲. سیر تدریجیِ ضعف حجاب نشان میدهد که این روند، در هیچ نقطهای متوقف نخواهد ماند و همچنان پیشروی خواهد کرد. در گذشته، گمان میشد که وضعیّت کنونی، نهایت و غایت است و روند در همین نقطه، متوقف خواهد ماند، اما مشاهده کردیم که خطوط قرمز، یکی پس از دیگری، درنوردیده شدند و داستان «ضعف حجاب»، به «کشف حجاب» رسید. بعید میدانم کسی در میان کارگزارانِ فرهنگیِ نظام، میتوانست باور کند که روزی خواهد رسید که کشف حجاب، به یک «جریان اجتماعیِ عیان» تبدیل میشود و قانون و مجریانش در برابر آن، ایناندازه حقیر و منفعل خواهند شد. کارگزارانِ فرهنگیِ نظام، از عهدۀ آیندهنگری برنیامدند و در مقام نگهداشت ارزشها، رویکرد روندی و خطی نداشتند و در اکنون، منجمد شده بودند. کسی دربارۀ آینده، اندیشه نکرد و محاسبه ننمود که این روند، به مرحلههای دیگری خواهد رسید. دستکم در دهۀ نود، دیگر مشخص شده بود که حجاب، یکی از مهمترین و جدّیترین نمادهای فرهنگی است که به طور خاص و منحصربهفرد، در دستورکار عالَم تجدّد قرار گرفته و بهزودی، به معرکۀ نزاع و جدال تبدیل خواهد شد. در دهۀ نود، این مسیر و مدار، بسیار بیشتر از دهههای دیگر، برجسته و نمایان بود، اما هیچ فهم و حسّاسیّتی در این زمینه به چشم نخورد. عقبماندگی تحلیلی و فهم ناچیزِ کارگزاران فرهنگیِ نظام، جامعه را هرچه بیشتر در این مرداب فرو برد و پنجرههای گشایش و رهایی را به روی جامعه بست. طلب تغییر در آن روزها، بسیار آسانتر از اکنون بود؛ اکنون، گرهها کور شدهاند و امکانها، محدود. در اثر غفلت و انفعال و ندانمکاریِ حاکمیّتی، فرصتهای بسیاری از دست رفتند.
۳. نهفقط حجاب، بلکه همۀ عرصههای فرهنگی در طول دهههای گذشته، دچار «ولنگاری» بودهاند؛ فرهنگ، تهی از تدبیر بوده و به دست اتّفاق، واگذار شده است. هیچ تفکّری در میان نبوده و کارگزاران فرهنگ، عدّهای «دیوانسالارِ محافظهکار» بودهاند که طرح و تدبیری در دست نداشتهاند و کلّیّات سیّال و بیخاصیّتی را به عنوان برنامۀ فرهنگی ارائه کردهاند. نه خودشان اهل نظر و معرفت و فهم فرهنگ بودهاند، و نه از آنان که بهرهای از عقل عملی در زمینۀ فرهنگ دارند، استفاده کردهاند. حلقهوار و بسته و اندکسالار به قدرت راه یافتند و با کمال نابخردی و نسنجیدهکاری، زمام و عنان فرهنگ را در اختیار گرفتند، و حاصل، این شده که اکنون میبینیم. در دولت گذشته، هیچ خبری از «نظریۀ فرهنگی» در میان نبود و فرهنگ بر اساس اقتضاهای روزمرّه و ارادۀ دیوانسالارانه تدبیر میشد و برایناساس، تحوّلی نیز رقم نخورد و زمان تاریخی، سوخت و از دست رفت. دولت گذشته در زمینۀ فرهنگ، چهلتکه و بریدهبریده و بهشدّت، نامنسجم بود و در بیرون از آن نیز، عقول منفصل برای ایجاد تحوّل فرهنگی فراخوانده نشده بودند. در این سه سال، خامی خویش را مزیّن به اندکی تجربه کردند و از تحوّل، تخیّل آفریدند. در دولت کنونی نیز، با وزیری در فرهنگ روبرو هستیم که قواره و قامت فرهنگیاش در تجربۀ سرد و تلخ گذشتهاش، آشکار شده است.
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پالسهای مثبت و تغییر ریل در اقلیم؛
📣 اولین سفر یک رئیس جمهور از ایران به کردستان عراق چگونه رقم خورد
🔰 مسعود پزشکیان، به عنوان اولین رئیسجمهور ایران به اقلیم کردستان سفر و با مقامات آن دیدار و گفتگو کرد.
▫️ با وجود اینکه جزئیات دقیق از این دیدارها در رسانهها مطرح نشد، اما به نظر میرسد، توافق و همکاری امنیتی میان ایران و عراق، محور اصلی گفتگوی پزشکیان و مقامات اقلیم کردستان بوده است.
▫️ این دیدار و صحبتهای نیچروان بارزانی، حاکی از تغییر سیاستهای اقلیم کردستان در ارتباط با ایران است.
▫️ نیچروان چندی پیش، از دیدار خود با مقام معظم رهبری با تعبیر "شرفیابی" یاد کرده بود و اکنون سخن گفتنش به زبان فارسی در مقابل رسانهها نیز پالس مثبت دیگری ارزیابی میشود.
▫️ وی تصریح کرد که بههیچعنوان از خاک اقلیم کردستان عراق علیه ایران استفاده نخواهد شد.
▫️ مقامات اقلیم برای اثبات این ادعا، مقرهای تروریستهای جداییطلب و مخالف ایران را تخلیه کرده و آنان را مجبور به عقبنشینی کردند.
مجاهدان یمنی در سوریه؛
📣 وعده سید عبدالملک در راه تحقق
🔰 کانال i24 رژیم صهیونیستی از ورود رزمندگان یمنی به سوریه برای باز شدن جبهههای جدید علیه صهیونیستها خبر میدهد.
▫️این در حالی است که صهیونیستها بهدنبال نفوذ به سوریه برای دور زدن جنوب لبنان و پیشروی به سمت شرق این کشور با هدف قطع ارتباط عراق و سوریه از لبنان و همچنین قطع اتصال بقاع و جنوب لبنان هستند.
▫️ مقاومت برای خنثیسازی این نقشه، از چندین روز قبل، صدها رزمنده لبنانی، عراقی و یمنی در استعدادهای مختلف را به خط جولان اعزام کرده است.
👈🏻 در همین راستا المیادین دقایقی قبل گزارش داد که آمریکاییها یک کاروان لجستیک که توسط چندین بالگرد پشتیبانی میشود را از عراق به سوریه منتقل کردند.
🎥 آخرین وداع
🗯 شهیدی که یک سال پیکرش در اختیار دشمن بود.
▫️ انتشار بهمناسبت سالگرد شهادت سید هادی نصرالله فرزند دبیرکل حزبالله لبنان.
فرمانده مقاومت عراقی اعلام کرد؛
🔥 پایگاههای اربیل و الحریر را از خدمت خارج کردیم
🔻 ابو آلا الولایی دبیرکل گردانهای سیدالشهداء در گفتگو با المسیره:
◽️ یک مرحله جدید و هماهنگی با تعدادی از جبههها برای اجرای عملیات انجام خواهد شد.
◽️ در روزهای آینده شاهد عملیات نظامی مشترک خواهیم بود.
◽️ وزیر خارجه آمریکا به نخستوزیر عراق اطلاع داد که اگر مداخله آمریکا پس از طوفان الاقصی نبود، رژیم غاصب سرنگون میشد.
◽️ مرحله اول مداخله ما در حمایت از غزه با حمله به پایگاههای آمریکایی در داخل عراق آغاز شد و حملات موثر بود.
◽️ به لطف خدا توانستیم بیش از یک پایگاه آمریکایی مانند پایگاههای اربیل و الحریر را از خدمت خارج کنیم.
◽️ مرحله دوم عملیات ما بمباران داخل سرزمینهای فلسطینی بود و نیروگاهها، بندر اشدود و حیفا را هدف قرار دادیم.
◽️ مرحله سوم با عملیات مشترک با قهرمانان یمن آغاز شد و جناب سید عبدالملک به آنها اشاره کرده و تبریک گفتند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 پزشکیان مورد استقبال استاندار نجف قرار گرفت
◽️ مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران در ادامه نخستین سفر خارجی خود به عراق، دقایقی قبل وارد نجف شد و مورد استقبال یوسف گناهی استاندار آن قرار گرفت.