مقدمهای بر درک بیتکوین
در راستای بررسی احکام مربوط به رمزارزها، گروه اقتصاد اسلامی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ترجمه متون بنیادین راجع به بیتکوین و رمزارزها را در دستور کار قرار داد.
گزارش حاضر، ترجمهای از قرارداد هوشمند نیک سابو و وایت پیپر بیتکوین است که توسط دکتر محمد منصوری بروجنی انجام شده است. قرارداد هوشمند، متنی است که در سال 1994 تالیف و منتشر شد. این متن برای نخستین بار به ضرورت طراحی فرمهای حقوقی جدیدی اشاره میکرد که اجرای آنها با استفاده از ابزارهای انفورماتیکی جدید ممکن است و شیوههای تضمین و اجرای بهصرفهتری نسبت به اسلاف خود دارند.
دریافت متن کامل 👇
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی:
تعامل حوزه علمیه و مجلس جهت تصویب قوانین بر اساس چارچوبهای دینی ضروری است
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تعامل و همکاری بیشتر مجلس شورای اسلامی و حوزههای علمیه گفت: برای اینکه بتوانیم قوانینی را بر اساس چارچوبهای دینی و حکمت اسلامی به تصویب برسانیم، باید رابطه و تعامل مرکز مدیریت و اساتید حوزههای علمیه و قوه مقننه تقویت شود.
متن کامل 👇
http://cmirq.ir/fa/news/show/3867
#اخبار_مرکز
@cmir_parliran
گزارش اثرسنجی طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده
در این تحقیق امتیازهای شانزدهگانۀ اصلی طرح جامع جمعیت و خانواده برای افزایش فرزندآوری شناسایی شد و میزان اثرگذاری احتمالی آن بر نمونهای از جامعه هدف با روش پرسشنامه براساس طیف لیکرت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
دریافت متن کامل 👇
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran
مشکل در نظام برنامهریزی، سیستم قانونگذاری را دچار اختلال کرده است / پیشنهادهایی برای رئیسجمهور منتخب
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: اصلاح ساختارهای اداری، نظام برنامهریزی و بودجهریزی، تمرکززدایی از مرکز و دادن اختیارات به استانها، اهمیت دادن به برنامههای توسعه استانی در کنار برنامههای توسعه ملی، پرهیز از تصدیگری دولت و وزارتخانهها، انتخاب استانداران قوی و باتجربه و استفاده از ظرفیت حوزههای علمیه از مواردی است که نیاز است رئیس جمهور منتخب در دولت سیزدهم مورد توجه قرار دهد.
متن کامل 👇
http://cmirq.ir/fa/news/show/3943
#اخبار_مرکز
@cmir_parliran
اشتغال زوجه (بررسی و پیشنهاد اصلاح ماده 1117 قانون مدنی)
مسئله اشتغال زوجه از مسائل مهم اجتماعی و خانوادگی است که در شرایط امروز جامعه ایران موجب اختلافات خانوادگی و نزاعهای فراوان حقوقی میان زوجین شده است. برخی مقررات مربوط به این مسئله در قوانین موضوعه آمده است، اما این مسئله فروع متعددی در فقه دارد که بسیاری از آنها در قوانین موجود بیان نشده است و قانون نسبت به آنها اجمال دارد. همین امر موجب برداشتهای مختلف قضات و حقوقدانان از قوانین و اظهارنظرهای گوناگون آنها شده است. از اینرو سزاوار است قوانین موجود در جهت رفع ابهام و برطرف کردن خلأهای موجود اصلاح شود.
دریافت متن کامل 👇
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran
گزارش بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده (881) مکرر قانون اصلاح موادی از قانون مدنی مصوب (1370) (ارث اقلیتهای دینی)
یکی از احکام فقهی در بحث ارث این است که کافر از مسلمان ارث نمیبرد و در ماده (881) مکرر قانون مدنی نیز به آن تصریح شده است. این حکم مورد اجماع شیعه و سنی بوده و تردیدی در آن وجود ندارد. در صورت عکس قضیه (یعنی چنانچه مورّث کافر و وارث مسلمان باشد) نیز بدون هیچ اختلافی به اعتقاد شیعه، مسلمان از کافر ارث خواهد برد. اشخاص کافر نیز چنانچه تنها وارثین شخص کافر باشند، بدون هیچ تردیدی از کافر ارث میبرند. اما چنانچه مورّث کافر باشد ولی برخی از وارثین او، کافر و برخی مسلمان باشند، این سوال مطرح میشود که آیا در این فرض هم مثل صورت قبل، کافر از کافر ارث میبرد یا اینکه ورّاث مسلمان مانع از ارثبری ورّاث غیرمسلمان میشوند.
دریافت متن کامل گزارش 👇
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran
madeye881.pdf
966.5K
متن کامل گزارش بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده (881) مکرر قانون اصلاح موادی از قانون مدنی مصوب (1370) (ارث اقلیتهای دینی)
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran
با سلام؛
با توجه به درخواست برخی اعضای محترم کانال در خصوص دسترسی به اصل طرحها و لوایح، به استحضار میرسانیم کلیه طرحها و لوایح مجلس از طریق لینک زیر قابل مشاهده و دریافت میباشند.
https://rc.majlis.ir/fa/legal_draft
@cmir_parliran
گزارش علمی ابعاد فقهی سقط جنین
سقط جنین از موضوعات مهم در نظامهای حقوقی کشورهای مختلف جهان است. این مسئله دارای ابعاد گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، مذهبی و حقوقی است. دامنه جواز و عدم جواز سقط در مقررات کشورهای گوناگون با یکدیگر تفاوت دارد، ولی اجمالاً در بیشتر کشورها، سقط جنین به طور مطلق آزاد نیست و در عین حال در همه این کشورها مواردی از حکم عدم جواز سقط، استثناء شده است که مهمترین آنها سقط برای نجات جان مادر است. سقط در فقه و نظام حقوقی ایران نیز گرچه ممنوع است، اما مواردی از این حکم استثناء شده است. از سوی دیگر در فقه و حقوق ایران برای سقط جنین بلکه هر آسیب وارد شده به جنین، دیه مقرر گردیده است. در این نوشتار فتاوای فقیهان در فروع مختلف مربوط به سقط جنین گزارش داده میشود.
نویسنده: مسعود امامی
ارزیاب: حمید ستوده
مصدریابی: موسیالرضا مظفری
کارشناس مرکز: مرتضی گُله
دریافت متن کامل گزارش 👇
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran