حضرت مولانا چقدر خوب دنیا را توصیف می کند :
دنیاهمه هیچ واهل دنیاهمه هیچ
ای هیچ برای هیچ بر هیچ مپیچ
دانی که پس از عُمرچه مانَد باقی
مِهر است و محبت است و باقی همه هیچ
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸
و اما چرا نام این جمع را شناخت نهادم ؟؟؟؟؟
ابتدا اجازه بدهید تا مفهوم واژه شناخت را برای خودمان یکسان سازی کنیم :
شناخت به معنای دریافت اطلاعات، سازماندهی، استفاده از آن، درک روابط بین علت و معلول، عمل و نتایج آن است.
شناخت همچنین حافظه، زبان، جهتیابی، عمل (Praxis)، قضاوت و عملکرد اجرایی، روش و رفتارها، روابط بین فردی و حل مسأله را نیز شامل میگردد .
مباحث و پرسش های زیادی پیرامون شناخت می توان مطرح کرد و برای پاسخگویی به هر کدام باید راه های طولانی را پیمود ، مانند:
ابزار و وسیله انسان برای شناخت چیست؟
منابع شناخت و درجات شناخت کدام اند؟
انواع و اقسام شناخت چیست؟
چه موضوعاتی را انسان باید بشناسد و ضرورت دارد (که بشناسد)؟
معیار شناخت چیست؟
محتوای شناخت چیست؟
با چه معیاری می توان یک شناخت را صحیح و یا ناصحیح دانست؟ یعنی ، معیار بهترین شناخت ها چیست؟
لینک کانال بله :
@cognition_mab
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
May 11
به واقع من کیستم ؟
یک زن یا مرد ؟
یک مادر ، همسر ، عاشق ، معشوق ، خواهر ، برادر ، فرزند .....شاید هم یک مددکار .....
خانهدار یا شاغل اصلاً چه فرقی میکند ؟
چه فرقی میکند چند ساله باشم ۳۰ ، ۴۰ یا ۵۰ ساله ؟
آیا سن وسال سبب شناخت بهتر از من میشود ؟
به واقع آیا دانستن اینکه چه مدرکی دارم و یا تا چه مقطعی مثلاً : لیسانس فوق لیسانس و یا دکترا درس خوانده ام در شناختی که شما از من کسب میکنید موثر است ؟ آیا تحصیلات در نگرشهای من موءثر بوده؟
آیا اینها سبب میشود تا شما مرا بهتر بشناسید ؟
👇👇👇👇👇
گمان میکنم با یک مثال منظورم را بهتر درک خواهید کرد:
به خاطر آدم بزرگهاست که من این جزییات را در بابِ اخترک ب ــ ۶۱۲ برایتان نقل میکنم یا شمارهاش را میگویم چون که آنها عاشق عدد و رقماند وقتی با آنها از یک دوست تازهتان حرف بزنید هیچ وقت ازتان دربارهی چیزهای اساسیاش سؤال نمیکنند که. هیچ وقت نمیپرسند «آهنگ صداش چهطور است؟ چهبازیهایی را بیشتر دوست دارد؟ پروانه جمع میکند یا نه؟» میپرسند «چند سالش است، چندتا برادر دارد؟ وزنش چهقدر است؟ پدرش چهقدر حقوق میگیرد؟» و تازه بعد از این سؤالها است که خیال میکنند طرف را شناختهاند.
کتاب شازده کوچولو اثر آنتوان دوسنت اگزوپري
.
.
من: امروز متولد شدم ،هشتمین روز از سومین ماه فصل بهار
حال من از شما میپرسم آیا بدون دانستن اینها حاضر هستید تولد یک موجود را به صرف ارزش زیستن و حیات تبریک بگویید یا حتی تبریکات روزمرهمان محدود به اطلاعات و اعداد و ارقامی میشود که از انسانها داریم و دیگر بدون دانستن آنها روز تولدشان چندان ارزشی برای تبریک گفتن ندارد ، و ما همچنان مسخ شدیم ، مات و مبهوت مانده این که چه بگوییم؟
اما امروز روز تولد دوبارهء من است
تولدی دیگر
تولدی در ماهیت و واقعیت شناخت
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
شناخت
☝️جای بسیار تاسف است که در این ساعت از روز و و در این برهه های تاریخی دغدغه ی خانواده به چنین مسائلی تنزل درجه داده اند
جدال آموزش و پرورش در مدارس!!!
هوالعلیم
متنی را به مناسبت روزمعلم که یادوارهء استادشهید مرتضی مطهری است نوشتم اما متاسفانه حیفم آمد آن را نشر ندهم چرا که دیگر آن طور که باید و شاید ، روز معلم روز مطهری ها و بهشتی ها نیست .
معلمانی که معتقدند شغل انبیاء را دارند،نیازی به پاداش و تقدیر و تشکر متعلمین ندارند واجر خود را نزد پروردگارشان محفوظ میدانند و در مقابل ایشان، دیگر معلمان با عقیده ای متفاوت برای زحمتشان ،قدردانی و تشکر از خود را لازم و ضروری میدانند، البته در قدردانی از آموزگاران هیچ تردیدی نیست .
واما بعد……
من مادر یک نوجوان در قرن حاضر هستم ، نه از جنس مادر بزرگانم ، مادری با تحصیلات تخصصی و مطالعه در حوزهء آسیبهای اجتماعی و روانشناختی و در زمانه ای که همه از ملاک و معیار و اخلاقیات در سالهایی پیش از این می گویند و بسیار متاسف از تغییرات و چگونگی روابط اجتماعی و رفتار در این زمانه هستند،با نگاهی به نحوهء کارکرد ارگانهای آموزشی و محتوای کتابهای درسی و قوانین و مسئولیت پذیری مسئولین مسئله کاملا روشن خواهد شد.
حال آنچه خود در دوران تحصیل تجربه کردم را توام با آنچه در کنار فرزندم تجربه میکنم با مسئولین امر به اشتراک بگذارم، شاید گره کور اخلاق و فرهنگِ جامعهء اسلامی ما باز شود،البته اگر به گوش مسئولان برسد و آنها هم اراده ای در باز شدن این گره داشته باشند .
روزگاری انشاء مینوشتم با عنوان : علم بهتر است یا ثروت؟
امروزه با وجود این همه معضلات در استفاده از علوم ، باید موضوع انشاء این باشد : علم بهتر است یا اخلاق؟!
چرا؟ برای فهم چرایی ابتدا چند سوال کلیدی مطرح میکنم چون پاسخ به آنها در حل مشکلات اخلاقی و اجتماعی نوجوانانِ این آب و خاک موثر و کارساز است .
۱-داشتن علمِ بدون اخلاق چقدر ارزشمند است؟
۲-آیا داشتن اخلاق حسنه در امر علم آموزی موءثر است؟
۳-آیا اولیاء تدریس علوم در مدارس،اخلاق مدار رفتار میکنند؟
۴-رفتار متولیان امر آموزش در پرورش دانش آموزان چه تاثیری دارد؟
از وقتی خودم را شناختم و دوران آموزش را به خاطر دارم ، به همکاری،همدلی،تعاون،محبت،همزیستی و…. تشویق میشدم و ملاک نمراتم تلاشم بود و نه عددی که در کارنامه ام ثبت شده بود ،بعدها در مطالعات مذهبی آموختم که دین و مذهبم مرا به همان حسنات علاوه بر چند صفت شخصی،مثل ادب و احترام و شرم و …. سفارش کرده است ،سپس در مراتب تحصیلی بالاتر در کتابهای فلسفه و روانشناسی و جامعه شناسی هم خواندم و به همان خلقیات تشویق شدم ،پس سعی کردم که در زندگی با همان الگو ،فرزندانم را با همان روش تربیت کنم.
اما….امروز…متاسفانه…با داشتن فرزندی با همین صفات نیکو : رعایت کامل قوانین مدرسه ، نظم و انضباط ، مهربانی با دوستان مدرسه و احترام به اولیاء مدرسه ، یاری دوستانی که به علل مختلف غیبت میکنند و مهمترین اخلاق او که خداوند را ناظر بر خود میداند، حتی اگر اولیاء مدرسه تقلب و دروغش را متوجه نشوند ،خداوند آگاه و ناظر است ،پس نباید مرتکب این افعال شود ،از طرف اولیاء مدرسه متهم شدم که :
تو چطور مادری هستی که نمرات کارنامهء فرزندت عالی نیست؟ آیا وظیفهء مادرانه ات را می شناسی؟ با این نمرات سال بعد نمی تواند در این مدرسه - دولتی - حضور داشته باشد
و با تهدید اخراج از مدرسه گفتمان ما خاتمه یافت !!
حضرات مسئول در نظام جمهوری اسلامی آیا این روش تربیتی و آموزشی مبتنی بر اسلام است ؟!
آیا کادر آموزشی مدارس ما تخصصی در امر آموزش و پرورش دارند؟!
آیا آموزش و دوره های تخصصی در این رابطه را گذرانده اند یا فقط با داشتن مدرک لیسانس و فوق لیسانی و دکترا در رشته های غیر مرتبط وارد کادر آموزشی مدارس انتفاعی و غیرانتفاعی میشوند؟!
چه کسانی همصدا ومایلند تا این مشکل بر طرف شود ؟
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
به وقت وظیفه
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
چه کسی مددکار اجتماعی نامیده می شود؟
مددکار اجتماعی یک متخصص آموزش دیده است که با انواع افراد، گروه ها و جوامع آسیب پذیر کار می کند تا به آنها کمک کند تا زندگی بهتری داشته باشند. مددکاران اجتماعی تمایل دارند با جمعیت هایی کار کنند که از فقر، تبعیض یا سایر بی عدالتی های اجتماعی رنج می برند.
مددکار اجتماعی چه نوع فردی است؟
مددکاران اجتماعی در یک ارتباط موثر، شنوندگان خوبی نیز هستند. مددکاران اجتماعی ابرقهرمانان حل مشکل هستند. آنها به مخاطبان و مراجعان کمک می کنند تا خدمات مربوط به مراقبت های بهداشتی، غذا و مسکن را دریافت کنند. آنها برای کمک به کودکان برای غلبه بر موانع در مدرسه برنامه هایی را ایجاد می کنند.
کار یک مددکار اجتماعی چیست؟
چرا حرفه مددکاری اجتماعی را انتخاب کنید؟
مددکاران اجتماعی چه می کنند؟ مددکاران اجتماعی به تسکین رنج مردم، مبارزه برای عدالت اجتماعی و بهبود زندگی و جوامع کمک می کنند. بیشتر مردم زمانی که به فقرزدایی و رفاه کودکان فکر می کنند به مددکاران اجتماعی فکر می کنند. بسیاری از مددکاران اجتماعی این نوع کارها را انجام می دهند .
انواع مددکاری اجتماعی چیست؟
مدیریت
حمایت و سازماندهی جامعه ...
سالخورده. ...
ناتوانی های رشدی ...
مراقبت های بهداشتی. ...
عدالت و اصلاحات. ...
سلامت روان و مددکاری اجتماعی بالینی. ...
سلامت روان و مصرف مواد مددکاری اجتماعی.
نقش مددکار اجتماعی چیست؟
به عنوان یک مددکار اجتماعی، وظیفه این است تا راه حلی برای مشکلات انسانها بیابیم. این ممکن است به محافظت از افراد آسیب پذیر در برابر آسیب یا سوء استفاده یا حمایت از افراد برای زندگی مستقل کمک کند. شما با افراد، خانوادههایشان و دیگران اطرافشان و با گروههای مخاطب مختلف از جمله: سالمندان کار خواهید کرد.
یک مددکار اجتماعی چه می کند؟
مددکار اجتماعی افراد و ساختارها را برای تغییر، بهبود و ارتقای رفاه درگیر می کند. این می تواند در سطح فردی، خانوادگی، اجتماعی یا محیط کار باشد. در اصل، مددکاری اجتماعی تغییر زندگی مردم به سمت بهتر شدن است
روش های اصلی مددکاری اجتماعی چیست؟
مددکاری اجتماعی به عنوان یک حرفه علمی روش شناسی خاص خود را دارد. به طور سنتی دو روش مددکاری اجتماعی اولیه و ثانویه است. روشهای اولیه کار موردی اجتماعی، کار گروهی اجتماعی و سازماندهی اجتماعی است. روشهای ثانویه عبارتند از اقدام اجتماعی، مدیریت رفاه اجتماعی و پژوهش مددکاری اجتماعی.
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
چرا مددکاران اجتماعی مفید هستند؟
هدف مددکاران اجتماعی بهبود زندگی مردم با کمک به مشکلات اجتماعی و بین فردی، ارتقای حقوق بشر و رفاه است. مددکاران اجتماعی از کودکان و بزرگسالانی که نیاز به حمایت دارند در مقابل آسیب محافظت می کنند.
آیا انجام مددکاری اجتماعی مهم است؟
کار مددکار اجتماعی فقط کمک به مردم نیست، بلکه حمایت از حقوق بشر و عدالت است. آنها نقش مهمی در جامعه دارند زیرا به کسانی که نمی توانند به خود کمک کنند، مانند کودکان، افراد مسن، و افراد دارای معلولیت یا مشکلات سلامت روان کمک می کنند.
آیا مددکاری اجتماعی شغلی پر استرس است؟
این مطالعات نشان داد که بخش قابل توجهی از مددکاران اجتماعی ، سطوح پایینی از بهزیستی روانی (22.3 درصد) را گزارش کردند. این نمونه از مددکاران اجتماعی سطوح متوسطی از استرس، خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و سطوح بالایی از موفقیت شخصی را تجربه کردند.
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
چه کسانی بیشتر به مددکاران اجتماعی نیاز دارند؟
برخی از مددکاران اجتماعی به مراجعانی که با معلولیت یا بیماری تهدید کننده یا مشکل اجتماعی مانند مسکن نامناسب، بیکاری یا سوء مصرف مواد مواجه هستند، کمک می کنند. مددکاران اجتماعی همچنین به خانوادههایی کمک میکنند که درگیریهای خانگی جدی دارند که گاهی اوقات شامل کودک آزاری یا همسر آزاری میشود.
موضوعات مددکاری اجتماعی چیست؟
مددکاری اجتماعی یک حرفه میان رشتهای است، به این معنی که از حوزههای مختلفی مانند روانشناسی، جامعهشناسی، سیاست، جرمشناسی، اقتصاد، بومشناسی، آموزش، بهداشت، حقوق، فلسفه، انسانشناسی و مشاوره، از جمله روان درمانی تشکیل شده است
مددکاران اجتماعی در مورد چه چیزی یاد می گیرند؟
انجام مددکاری اجتماعی مستلزم آگاهی از رشد و رفتار انسان، نهادهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و تعامل همه این عوامل است. مددکاران اجتماعی به افراد با هر پیشینه ای از طریق خدمات روانی اجتماعی و حمایت کمک می کنند تا نیازهای خود را برطرف کنند.
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
زبان
کوتاه و در عین حال پیچیده
از آغاز خلفت ، موجودات برای برقراری ارتباط و تفهیم قصد و منظور خود از راههای مختلفی استفاده می کردند و ساده ترین و بهترین این روشها حرف زدن یا گفتمان است .
زبان یک سیستم قراردادی منظم از آواها یا نشانهها ی نوشتاری است که توسط انسانها برای ارتباطات وفهمِ اندیشهها به کار برده میشود ، به عبارتی زبان پدیدهای ذهنی است که به صورت گفتار و نوشتار یا اشاره نمود مییابد.
بعضی معتقدند که الگوی اشاره و نوشتار بر گفتار ترجیح دارد اما آنچه متداول تر است زبان گفتار است . ارتباط شفاهی معمولاً غیررسمیتر و سریعتر است .
کلام رامیتوان به واحدهای معنایی کوچکتر تقسیم کرد که به این واحدها ، تک واژه یا کلمات میگویند. زبان گفتاری ، زبانی است که نشانههای آن صوتی هستند و همه از آغاز زندگی با آن آشنا میشوند و هر زبانآموزی پیش از ورود به دبستان به خوبی از مهارت سخن گفتن برخوردار میگردد.
اما بدون زبان چطور میشود در مورد افکار، احوال درونی، احساسات، امیدها و آرزوها گفت و شنید؟
بدون زبان چطور میتوان به زمان، آینده، گذشته، مفاهیم صبر، مهر، عشق پرداخت؟
چگونه اتفاقات تاریخی را برای آیندگان باقی بگذاریم؟
استفاده از زبان زمانی مفید است که اطمینان حاصل شود که مخاطبان مورد نظر معانی واژه ها و کلمات شما را به طور کامل یا بهتر گفته شود به همان صورت قراردادی در زبان درک می کنند و روشن است ، زمانی که این آگاهی نسبت به معانی و مفاهیم کلمات نباشد این راه حل ساده و آسان گاها تبدیل به بگو، مگو ، بحث و جدل و بعضا زد و خورد میگردد ، بسیاری از برخوردها و گاه جنگ و جدلها همین گونه اتفاق میافتد.
کارکرد اطلاع رسانی زبان زمانی است که از زبان برای برقراری ارتباط وتبادل اطلاعاتی استفاده می کنیم . اساساً کارکرد آن آگاه کردن دیگران از طریق بیان واضح حقایق است.
اقتصادی بودن در گفتار : گونه ای از صحبت کردن یا اجتناب از هر زبان غیر ضروری ، بدان معنا که فقط از کلمات لازم و مناسب برای بیان خود استفاده کنید و در عین حال از استفاده از زبانی که مخاطب شما نمی فهمد اجتناب کنید.
این تعریف اساساً به معنای اجتناب از واژگان گیج کننده یا پیچیده هم هست . زبان فواید بسیار زیادی برای انسان دارد، اما اگر ازآن به طور ناکارآمد استفاده شود، می تواند مشکل ساز شود. به همین دلیل مهم است که به نحوه استفاده از زبان در هر موقعیتی توجه داشته باشید.
از این روست که پیش از ارایه هر محتوایی تلاش می شود تا در باب مفاهیم به کارگرفته شده همسان سازی میان بیان ما و ذهن شما مخاطبان گرامی ایجاد گردد .
امید است این روش به فرهنگی پایدار میان تمام آدمها بدل شود تا از هر گونه آسیب و آزار دیگری جلوگیری شود .
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
لینک پیج اینستاگرام:
https://www.instagram.com/invites/contact/?igsh=f5rhih6a8ql4&utm_content=8j9i905
لینک پیج کست باکس :
https://castbox.fm/u/5274882?utm_campaign=android_share_app_E
راهکارهایی به جهت تقویت گوش دادن فعال در کودکان
تقویت مهارت گوش کردن فعال در کودکان دارای دو بخش است :
1. گفتگو
2. سکوت
در بخش اول به ارائه راهکارهایی به جهت برقراری ارتباط و تعامل سالم با کودک پرداخته شده است ، پس از پایان مطالعه شما میتوانید بازیهایی را که برای تقویت مهارت گوش دادن فعال میتوانید از آنها بهره ببرید مشاهده کنید ( ویدیوها ) .
انشالله در پستهای بعدی آموزش سکوت به کودکان نیز به شما ارائه خواهد شد .
1. خودتان شنونده خوبی باشید : آنقدر که عمل کردن سبب یادگیری در کودکان میشود ، نصیحت کردن اثر ندارد . پس برای آنکه فرزندانتان شنونده خوبی باشند ابتدا شما شنونده خوبی برای او باشید و اجازه بدهید آنها این عمل را به صورت صحیح از شما بیاموزند .
2. با فرزندانتان تعامل داشته باشید : در فعالیتهای روزمره ای که کودک در کنارتان است با او گفتگو کنید ، مثلاً در مورد آشپزی کردن یا کارهای خانه و روند فعالیتها به او توضیح دهید و تلاش کنید او در این گفتگو با شما همراه شود . ( اگر میگوییم امور خانه منظور این نیست که تنها مادر مخاطب ماست ، بلکه این موضوع را که پدر در امور منزل به مادر کمک میکند به صورت پیش فرض در نظر گرفته ایم )
3. وظایف و یا کار مورد نظرتان را به صورت واضح و دقیق به کودک بگویید : زمانی که به صورت واضح کار یا فعالیتی را از کودک انتظار دارید آن را به صورت دقیق و با کلمات ساده و قابل فهم به صورت محترمانه و مودبانه با او مطرح کنید و از کلی گویی ، گوشه و کنایه ، نصیحت و غر زدن بپرهیزید . (جملاتتان را با لطفا خواهشا ، ممکنه ، دختر گلم ، پسر عزیزم و شبیه اینها شروع کنید )
4. با کودک در مورد آنچه برای او جالب است تعامل و گفتگو داشته باشید : در این شرایط کودک بیشتر علاقمند به مشارکت است و مهارت گوش دادن در او تقویت میشود ، مثلاً به هنگام بازی کردن در مورد اعضا و ارکان بازی با او گفتگو کنید و با صبر منتظر پاسخهای او بمانید و از اصلاح کردن مستمر و آموزشهای نا به جا در این فرایند بپرهیزید .
5. فرزندانتان را در فرایند تصمیم گیری مشارکت دهید : در مواردی که میشود نظر فرزند را در نظر گرفت و آن را لحاظ کرد با او مشورت کنید ، مثلاً اگر قرار است برای شام یا پارک و تفریح به جایی بروید این موضوع را با او مطرح کنید و نظر او را جویا شوید و در صورتی که مواردی نامناسب یا ناممکن را مطرح کرد معایب را به صورت محترمانه و با صبر و حوصله به او توضیح دهید .
6. با یکدیگر گوش کنید : سعی کنید در هنگام گفتگو در باب مسائلی که به روان کودک آسیبی نمیرساند و امکان گوش دادن به آن وجود دارد کودکان حضور داشته باشند ، و در واقع با یکدیگر به صحبت گوینده یا گویندگان گوش دهید . همچنین میتوانید از گوش دادن به قصهها و یا موسیقیهای مشترک نیز به جهت تقویت گوش دادن فعال استفاده کنید .
7. خواندن را در نظر بگیرید : کتابها و مطالبی را که دارای موضوعات جذاب برای کودک هستند برای او بخوانید و یا تلاش کنید در صورتی که سواد خواندن دارد مطالب را با یکدیگر و به صورت مشترک بخوانید مثلاً فرصت دهید قسمتی از داستان را او بخواند و قسمت بعدی را شما
8. بازی کنید : از بازیهایی استفاده کنید که در آنها مهارت گوش دادن مهم است ، فراموش نکنید که به صورت کلی کودکان با افرادی که با آنها بازی میکنند راحتتر و بیشتر ارتباط برقرار میکنند .
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
لینک پیج اینستاگرام:
https://www.instagram.com/invites/contact/?igsh=f5rhih6a8ql4&utm_content=8j9i905
30.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در این بازی با ارائه صداهایی که به محیط پیرامون اعم از طبیعت یا اشیا تعلق دارد بدون آنکه نام و یا تصویر او را بگویید میتوانید با کودک بازی کنید ،در این فرایند پس از ارائه صدا از او میخواهید تا نام شی یا حیوانی که این صدا به او تعلق دارد را به شما بگوید ، فراموش نکنید که پس از پاسخ درست به صورت کلامی کودک را تشویق کنید . در صورت ارائه پاسخ غلط او را به صورت غیر مستقیم راهنمایی کنید و از گفتن پاسخ به صورت سریع خودداری کنید چرا که ارائه پاسخ صحیح بلافاصله سبب میشود یا از بازی دست بکشد و یا فکر کردن را رها کند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در بازی سیمون میگوید از کودک خواسته میشود تا بلافاصله بعد از گفتن یک رفتار آن را انجام دهد مثلاً وقتی به او میگویید دست بزن شروع به دست زدن میکند یا وقتی میگویید دماغت را نشان بده سریعا این کار را انجام میدهد ،در فرایند این بازی از تکرار افعال جلوگیری کنید و تلاش کنید جملاتتان را واضح و گویا بیان کنید تا کودک به درستی آن را متوجه شود .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در بازی صندلی و موسیقی از کودکان خواسته میشود تا بلافاصله پس از پایان موسیقی برای خود صندلی داشته باشند توجه داشته باشید که تعداد صندلیها یک عدد کمتر از کودکان است اما روش صحیح و نوین آن به این صورت است که کودک باید بتواند همه را روی صندلی جا دهد و کسی بیرون نماند . در تصویر میبینید که کودکی که بدون صندلی میماند ناراحت و ناامید میشود و ممکن است از بازی دست بکشد پس فراموش نکنید که به کودکان یاد بدهید آنچه که دارند با دیگران تقسیم کنند و به اشتراک بگذارند .
راهکارهای به جهت تقویت گوش دادن فعال در کودکان
همانطور که در پست قبلی توضیح داده شد تقویت مهارت گوش کردن فعال در کودکان دارای دو بخش است :
1. گفتگو
2. سکوت
در بخش اول اصول گفتگو با کودکان توضیح داده شد ، که میتوانید با مراجعه به پست قبلی اطلاعات کاملی را دریافت کنید .
اما در قسمت دوم آموزش سکوت به کودکان را به شما ارائه میکنیم ، امیدوارم نهایت استفاده رو داشته باشید .
آموزش سکوت و آرامش به کودکان میتواند به آنها کمک کند تا یاد بگیرند چگونه احساسات خود را کنترل کنند و در موقعیتهای مختلف آرام باشند ، در اینجا به چند روش اساسی اشاره شده است :
1. مدیتیشن و یوگا : مدیتیشن و یوگا را در برنامه کودکان قرار دهید . فعاالیتهایی مانند مدیتیشن و یوگا میتواند به کودکان کمک کند تا تمرکز و آرامش خود را افزایش دهند ، این فعالیتها علاوه بر اینکه از از لحاظ جسمانی برای کودکان و نوجوانان موثرند رابطه مستقیمی با سلامت روان آنان دارند .
2. به صورت آرام و شمرده برای آنها قصه بگویید : قصههایی با داستانهای لطیف را برای زمان استراحت کودک انتخاب کنید و آنها را در فضایی آرام و ساکت به دور از تنش مانند : صدای تلویزیون یا اسباب بازیها برای او بخوانید .
3. تعیین زمانهایی برای سکوت در طول روز : زمانهایی را برای سکوت و آرامش کودک در نظر بگیرید و آن را ( ساعت سکوت ) یا ( ساعت آرامش ) به کودک معرفی کنید و به او توضیح دهید که در این بازه زمانی اجازه ندارد از بازیهای پرتنش ، پر سر صدا و یا پرتحرک استفاده کند . در ساعت سکوت تلاش کنید تا همه اعضای خانواده به این قانون احترام بگذارند ، مثلاً استفاده از تلویزیون با صدای بلند را ممنوع کنید و یا از پخش موسیقی در فضای خانه یا فضای اتاق کودک خودداری کنید . بدین صورت کودک به صورت تقلیدی میآموزد که به این قانون احترام بگذارد و تدریجا بدون یادآوری نیز در ساعت سکوت این مسئله را رعایت میکند . البته فراموش نکنید که نباید مدت ساعت سکوت یا آرامش طولانی و خسته کننده باشد . میتوانید از چند دقیقه شروع کنید و آن را به روزی نیم تا یک ساعت افزایش دهید .
4. بازیهای آرام : بازیهایی که نیاز به سکوت دارند مانند : درست کردن پازل ، بازی شطرنج ، طراحی و نقاشی علاوه بر آنکه به کودک سکوت و آرامش را میآموزد سطح تمرکز کودک را نیز به تدریج افزایش میدهد . ثمره این تمرکز آن است که کودک میتواند هیجانات خود را در زمان گفتگو با دیگران کنترل کند .
5. موسیقیهای آرام را برای گوش دادن انتخاب کنید : پخش موسیقیهای آرام و ملایم برای کودک و استفاده آنها در فضای نگهداری از کودک میتواند در حفظ آرامش او بسیار موثر باشد . کودکی که به موسیقیهای خوب و آرام گوش میدهد به تدریج عادت میکند تا خوبها را برای گوش دادن انتخاب کند .
6. آموزش تنفس صحیح به کودکان : تمرینات تنفسی ساده را به کودکان آموزش دهید . به آنها بیاموزید که دم و بازدم عمیق داشته باشند ، برای انجام این کار یتوانید فضای آرام و ساکت را انتخاب کرده همراه با کودک این تمرینات را انجام دهید تا او با تقلید از شما این رفتار سالم را بیاموزد . حین تمرینات تنفسی میتوانید از او بخواهید تا صحنههایی از منظرهها و وقایع آرامی را که دیده و یا تجربه کرده در ذهنش تجسم کند .
روشهایی که گفته شد به کودکان کمک میکند تا یاد بگیرند چگونه در موقع لازم سکوت و آرامش داشته باشند و از آن لذت ببرند این تمرینات لازم است با کودکان انجام شود .همین مساله سبب میگردد تا در خانه و مدرسه عملکردهای بهتری داشته باشند و به تدریج در موقعیتهای اجتماعی احساس راحتی بیشتری کند .
نکته قابل توجه این است که همواره باید به عنوان افرادی که در مجاورت کودک هستند صبور باشید چرا که با چند بار گفتن این عادات و رفتارها در کودکان شکل نمیگیرد و مستلزم صبر و ممارست زیاد هستند .
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
مثل همیشه یادآور میشویم بهترین راه آموزش کودکان این است که خودتان به آنچه میگویید عمل کنید
لینک کانال بله :
ble.ir/join/5XAHXZAYKB
لینک کانال ایتا :
https://eitaa.com/cognition_mab
لینک کانال تلگرام :
https://t.me/cognition_mab
لینک پیج اینستاگرام:
https://www.instagram.com/invites/contact/?igsh=f5rhih6a8ql4&utm_content=8j9i905
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمونه های از مدیتیشن کودکان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمونه های از مدیتیشن کودکان