علوم و سواد شناختی | بهادران
معرفی کتاب 📚
کاربردهای واقعیت مجازی در مداخلههای عصبشناختی و روانشناختی
تغییرات ساختاری و کارکردی نظام عصبی در پاسخ به تجربه و تحریک محیطی را نرمش عصبی میگویند. بر خلاف دیدگاههای گذشته، شواهد حاصل از پژوهشهای دهههای اخیر نشان میدهد که در مغز بزرگسالان تغییرات شکلپذیری عصبی رخ میدهد. چنین پیشرفتهایی به ایجاد موج جدیدی از مطالعات منجر شد که به انواع آموزش و فنون جهت بهبود کارکردهای شناختی و زیستی منتهی شده است که از جمله آن مداخلههای روانشناختی و آموزش از طریق "واقعیت مجازی" یا با نام مصطلح VR است. واقعیت مجازی نوعی فناوری رایانهای تعاملی است که میتواند تصور قرار داشتن در دنیای مصنوعی را ایجاد کند. اثر حاضر یکی از منابع منحصربهفردی است که دربردارنده کاربرد واقعیت مجازی در مداخلههای عصبشناختی و روانشناختی است. این کتاب به وسیله مولفان مطلع و پژوهشگر در هفده فصل تألیف گردید. یکی از مزایای این اثر آن است که علاوه بر طرح کاربرد واقعیت مجازی در اختلالهای اضطرابی، PTSD، اختلال وسواس فکری-عملی و ..... به موضوعهایی همچون کاربرد واقعیت مجازی در توانبخشی افراد با آسیب مغزی تروماتیک، ارزیابی و درمان اختلالهای مرتبط با وزن و دیگر عنوانهای مرتبط با روانشناسی سلامت، کنترل درد، ناتوانیهای رشدی، ارزیابی و توانبخشی افراد با سکته و...... میپردازد. مزیت برجسته کتاب حاضر علاوه بر جامعیت، کاربردی بودن آن است. نویسندگان سعی نمودند به صورت عملی کاربردهای واقعیت مجازی را در مداخلههای عصب شناختی و روانشناختی نشان دهند. امید است اثر حاضر بتواند در معرفی این موضوع جدید و نوپدید، نیاز علمی و مهارتی خوانندگان را مرتفع نماید. مطالعه این کتاب به درمانگران، همکاران علمی و دانشجویان عزیز رشتههای مختلف از جمله روانشناسی، مشاوره، توانبخشی، کاردرمانی و فیزیوتراپی توصیه میشود.
📓📔📒📕📗📘📙
ناشر: انتشارات ارجمند
نویسنده: آلبرت اسکیپ ریزو ، استفان بوچارد
مترجم: دکتر حسین زارع ، دکتر محمد حسین عبداللهی ، دکتر اسفندیار آزاد
شابک: 9786222575496
قیمت اصلی: 2,650,000 ریال
قیمت با تخفیف: 2,385,000 ریال
https://www.arjmandpub.com
کانال تخصصی علوم شناختی ✅
@cognitiveScience
علوم و سواد شناختی | بهادران
کلینیک مشاوره و منتورینگ شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی تاسیس شد
به منظور ارائه خدمات مشاوره در زمینه تقویت بعد شناختی بازی به طراحان و سازندگان بازی در کشور ،کلینیک مشاوره و منتورینگ شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی تاسیس شد.
این مرکز مشاوره و منتورینگ شناختی با همکاری شتابدهنده مایندپلاس و موسسه تحلیلگران مغز و رفتار و تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی ایجاد و آماده همکاری با فعالان بازار بازی سازی و اسباب بازی است.
امروزه بازی سازی یکی از بازارهای فعال، خلاق و با گردش مالی بالا در دنیا محسوب می شود و در کشور ما نیز در کنار کسب و کارهای سنتی این حوزه، بازی سازی در حوزه کسب و کارهای نوپا از محبوبیت ویژهای برخوردار بوده و اقبال به آن در حال افزایش است.
بازی یک ابزار بسیار اثربخش در سنجش و تقویت مهارتهای شناختی در کودکان و بزرگسالان محسوب میشود. مهارتهای شناختی از جمله مهارتهای حیاتی برای زندگی روزمره، زندگی اجتماعی و حتی حضور در محیطهای پیچیده تر مانند محیطهای شغلی است، این مهارتها به رشد مغز مربوط میشود و شامل نحوه پردازش اطلاعات، تشخیص الگوهای رفتاری و تجزیه و تحلیل موقعیت ها و پاسخ به آن میشود.
باتوجه به اینکه مهارت های شناختی از رفتارهای خیلی ساده تا بسیار پیچیده را در بر می گیرد، هرقدر این مهارت ها بیشتر پرورش داده شوند، فرد در محیط های مختلف بهتر می تواند از این مهارت ها استفاده کند. بدین رو ارتقای مهارتهای شناختی در زمره دغدغهها نهادهای مربوطه در کشور قلمداد می شود و بعد شناختی بازیها و اسباب بازیها، توسط نهادهای سیاستگذار و متولی ارائه مجوز به بازیها و اسباببازیها مورد توجه ویژه قرار میگیرد.
علاقمندان میتوانند با تعیین وقت قبلی از طریق شماره تماس 88321324-021، از مشاوره متخصصان در حوزه علوم شناختی بهرهمند شوند.
Cogc.ir
کانال تخصصی علوم شناختی در ایتا ✅
@cognitiveScience
مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی : ایران در جایگاه نخست دانش علوم اعصاب و اعصاب شناختی در منطقه قرار دارد
🧠🧠🧠
دکتر" محمد تقی جغتایی" مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی در مراسم گشایش یازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در تهران با حضور جمعی از مقام ها، مسوولان درمانی و بهداشتی ، دبیر ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی و شمار زیادی از محققان ، اساتید و دانشجویان ، گفت : امروزه بواسطه تلاش و فعالیت های موثر و چشمگیر دانشمندان ، اساتید ، محققان و پژوهشگران کشورمان در رتبه نخست کشورهای منطقه و جایگاه هجدهم جهانی در حوزه علوم اعصاب و اعصاب شناختی قرار دارد.
cogc.ir
✅✅✅
@CognitiveScience
آمیگدال یا بادامه در مغز :
در برخی پژوهشها برای مشخص شدن عملکرد یک ناحیه از مغز، آنرا تحریک یا تخریب میکنند. عملکردهایی که با این روش در مورد بادامه مشخص شده عبارتند از: مرکز هیجانی مغز، اطلاعاتی که جنبهٔ هیجانی دارند از بادامه میگذرند و حافظه مربوط به آنها بهتر ذخیره میشود و نیز آمیگدال نقش اصلی را در شروع پاسخ به ترس دارد. آمیگدال تثبیت و ذخیره کردن حافظهها را در نواحی دیگر مغز تحت تأثیر قرار میدهد. بادامه در بیان یا به یاد آوردن حافظههای هیجانی نقشی مهم دارد؛ بنابراین بادامه جزئی از یک شبکه است که به عنوان تنظیمکنندهٔ قدرت حافظهها با توجه به اهمیت هیجانی آنها عمل میکند. به عبارت دیگر، در یادگیریهایی که با هیجان همراه باشند با توجه به اینکه آمیگدال فعال میشود، ذخیرهٔ آنها بهتر صورت میگیرد.
بادامه در مغز انسان بهصورت خودکار از بعضی ویژگیهای چهره برای تصمیمگیریِ خیلی سریع در رابطه با بی خطر بودن بودنِ افراد استفاده میکند. به عبارتی، لازم نیست ما بهصورت منطقی به این موضوع فکر کنیم که «آیا من باید به این فرد اعتماد کنم یا نه؟» مغز ما درست در لحظهای که چهرهٔ فرد را میبینیم از این موضوع آگاه میشود.
منبع: ویکیپدیا
کانال تخصصی علوم شناختی در ایتا ✅
@CognitiveScience
کشف چند شغله بودن نورون ها !
تی نیوز/ محققان دانشگاه میشیگان نشان دادهاند چگونه نورونی منفرد میتواند چندین وظیفه را در یک موجود زنده مدل انجام دهد.
دانشمندان دریافتند یک نورون منفرد در نوعی کرم به نام C. elegans سرعت و جهت حرکت آن را کنترل میکند. این کرم ریز، دارای سیستم عصبی سادهای است و به عنوان مدلی برای بررسی حس، حرکت و عملکردهای عصبی دیگر به کار میرود.
نورونهای منفرد میتوانند اطلاعات را از طریق مدارهای عصبی چندگانه مسیردهی کنند و هر مدار خروجی رفتاری خاصی را کنترل میکند.
درک این موضوع که چگونه سیستم عصبی و ژنها موجب بروز رفتاری خاص میشوند، سوالی بنیادی در علوم اعصاب است و محققان حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش بودند که چگونه
C. elegans قادر به اجرای طیف وسیعی از رفتارهای پیچیده با استفاده از سیستم عصبی کوچکش است.
سیستم عصبی C. elegans حاوی 302 نورون است و دانشمندان معقتدند گرچه بدن انسان میلیاردها نورون دارد، تعدادی از آنها چندین مسئولیت را انجام میدهند و بررسی سازوکار کرمها به درک مغز انسان کمک خواهد کرد.
نورونی که در این تحقیق بررسی شد، AIY نام داشت و دست کم دو خروجی حرکتی مجزا را کنترل میکند که عبارتاند از تغییر سرعت و جهت.
این نورون با دو مدار تعامل برقرار میکند که یکی از آنها مداری است که تغییرات جهت حرکت کرم را کنترل میکند و مدار دوم تحریکی بوده و سرعت این موجود را کنترل میکند.
جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Cell قابلمشاهده است.
کانال تخصصی علوم شناختی در ایتا ✅
@CognitiveScience
رشته شناخت اجتماعی به این موضوع می پردازد که ذهن یا مغز چگونه دنیای اجتماعی را بازنمایی و پردازش می کند و نحوه بازنمایی و پردازش دنیای اجتماعی چگونه بر رفتارهای فردی و اجتماعی انسان تاثیر می گذارد. ریشه بسیاری از مباحث و تکنیک های مطرح در شناخت اجتماعی را می توان در حوزه هایی مانند روان شناسی شناختی ، روان شناسی اجتماعی و نیز علوم اعصاب شناختی جستجو کرد. دوره آموزشی شناخت اجتماعی در مقطع دکتری ارائه می شود و بخشی از مواد آموزشی آن بویژه دروس مربوط به روش شناسی با دانشجویان دوره دکتری روان شناسی شناختی یکسان است. برخی از مباحث اختصاصی این دوره آموزشی عبارتند از ادراک اجتماعی، تصمیم گیری و قضاوت اجتماعی، خود و هویت اجتماعی.
icss.ac.ir
#علوم_شناختی
#مغز
کانال تخصصی علوم شناختی✅
@cognitiveScience
هدایت شده از محمد جوانی
♨️رابطهی تصویر با تصور
📍یکی از فنون سحرآمیز رسانه، دستکاری ادراک شما از حقیقت و تصورسازی به کمک تصویرسازی است
📍عموما رسانهها باتوجه به منافع سیاسی و اقتصادیشان، پارهحقیقتگویی میکنند
📍رسانهها شاید الزاما دروغ نگویند اما خودآگاه یا ناخودآگاه، در قاببندیهایشان #سوگیری دارند
📍لذا برای دسترسی به واقعیتها و قضاوت منصفانه، لازم است یکجانبهگرایی نکنیم، از منابع رسانهای متفاوت و از زوایای مختلفی به نظارهی رویدادها بنشینیم
🖌 محمد جوانی
🧠⚔علوم و جنگ شناختی|جوانی
@Cwarfare
مژده ای دل که دگر سوم شعبان آمد
پیک شادی ز بر حضرت جانان آمد🌺💐
میلاد با سعادت حضرت امام حسین علیه السلام و روز پاسدار بر همگان مبارک 🌹🍀🌹🍀🌹