انواع معاملات ارز دیجیتال
به صورت کلی انواع معاملات ارز دیجیتال را میتوان به دو روش مختلف دسته بندی کرد. در روش اول انواع معاملات ارز دیجیتال را میتوانیم در دو نوع معاملات اسپات و معاملات فیوچرز خلاصه کنیم و در روش دوم، انواع معاملات ارز دیجیتال به پنج روش معاملهگری در بازار شامل ترید روزانه، سویینگ تریدینگ، رنج تریدینگ، اسکلپ و پوزیشن تریدینگ تقسیم میشوند.
در اولین روش دسته بندی انواع معاملات ارز دیجیتال میبایست مروری بر معاملات اسپات و معاملات فیوچرز داشته باشیم. بازار معاملات اسپات و بازار معاملات فیوچرز دو مورد از مهمترین بازارهای معاملاتی در ارز دیجیتال هستند که در ادامه هر یک را به طور مختصر بررسی میکنیم.
معاملات اسپات
به خرید و فروش نقدی دارایی به صورت مستقیم معامله اسپات گفته میشود. بازار اسپات (Spot) یا بازار نقدی محلی است که افراد میتوانند در آن معاملات اسپات خود را ثبت کنند. معاملات اسپات یکی از سادهترین انواع معاملات ارز دیجیتال هستند.
به بیان ساده معامله اسپات معاملهای است که در آن فروشنده دارایی خود را در قبال دریافت مبلغی مشخص به خریدار واگذار میکند و یک تبادل دارایی واقعی صورت میگیرد. برای مثال، اگر شما در بازار اسپات یک صرافی ارز دیجیتال وارد معامله خرید بیتکوین شوید، پس از تکمیل معامله، بیتکوین خریداری شده به کیف پول شما ارسال میشود و شما دارای مقدار مشخصی بیتکوین هستید.
هر زمان که خواستید نیز میتوانید آن را به فروش رسانده و مالکیت آن را به فرد دیگری واگذار کنید؛ درست مثل تمام معاملات خرید و فروشی که در امور روزمره خود انجام میدهید.
معاملات فیوچرز
در بازار فیوچرز (Futures) داستان کمی متفاوت است. کلمه «Future» در زبان انگلیسی به معنای «آینده» بوده و معاملات فیوچرز نوعی قرارداد و تعهد میان خریدار و فروشنده برای خرید و فروش یک دارایی در آینده است. در بازار فیوچرز موقعیتهای معاملاتی خرید اصطلاحا معاملات لانگ (Long) نامیده شده و موقعیتهای معاملاتی فروش نیز اصطلاحا شورت (Short) نامیده میشوند.
برای تجسم بهتر انواع معاملات ارز دیجیتال در بازار فیوچرز مثال زیر را در نظر بگیرید:
فرض کنید قیمت بیت کوین برابر با ۲۵,۰۰۰ دلار بوده و شما دیدگاه صعودی نسبت به بیتکوین دارید و معتقدید تا یک ماه آینده قیمت آن به ۳۷,۰۰۰ دلار میرسد. در چنین شرایطی میتوانید در بازار فیوچرز وارد یک معامله لانگ (Long) شوید. در مقابل شما فرد دیگری وجود دارد که دیدگاهی نزولی داشته و معتقد است قیمت بیت کوین طی یک ماه آینده به ۱۵,۰۰۰ دلار میرسد. این فرد وارد معامله شورت (Short) میشود.
شما دو نفر با دیدگاههای معاملاتی متفاوتی که دارید وارد یک قرارداد آتی یا همان فیوچرز میشوید که این قرارداد دارای یک تاریخ سررسید است. اگر تا زمان سررسید قرارداد، قیمت بیتکوین به ۳۷,۰۰۰ دلار برسد شما برنده این معامله هستید.
انواع روشهای معاملهگری ارز دیجیتال
همان طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، انواع معاملات ارز دیجیتال به دو روش کلی قابل طبقه بندی هستند. روش اول مربوط به تقسیم معاملات به دو دسته اسپات و فیوچرز بود. در این قسمت میخواهیم روش دوم دسته بندی انواع معاملات ارز دیجیتال که در واقع روشهای معاملهگری ارز دیجیتال است را بررسی کنیم.
ترید روزانه، سویینگ تریدینگ، اسکلپ، رنج تریدینگ و پوزیشن تریدینگ پنج مورد از انواع معاملات ارز دیجیتال هستند.
آکادمی کریپتو آنلاین💰
برای تجسم بهتر انواع معاملات ارز دیجیتال در بازار فیوچرز مثال زیر را در نظر بگیرید: فرض کنید قیمت بی
همانطور که احتمالا تا به این جای کار متوجه شدهاید، در این معامله فیوچرز خرید و فروشی انجام نشد و هیچ انتقال مالکیتی از فروشنده به خریدار صورت نگرفت. بلکه خریدار و فروشنده تنها برای قیمت بیتکوین در آینده توافقی انجام دادند. از همین رو، بسیاری از افراد ماهیت بازار و معاملات فیوچرز را نوعی شرط بندی و قمار میدانند.
هدایت شده از آکادمی بورس آنلاین
پرایس اکشن چیست؟
یکی از متدهای تحلیل تکنیکال است که در تمام بازارهای مالی مثل بورس، فارکس، ارز دیجیتال و.. کاربرد دارد. در پرایس اکشن به بررسی رفتار قیمت می پردازیم؛ قیمت همیشه رفتار گذشته خود را تکرار می کند؛ بنابراین می توانید با شناخت الگوهای پرتکرار، بازار را پیش بینی کنید و وارد معامله شوید. پرایس اکشن پرطرفدارترین روش تحلیل تکنیکال در بازار های مالی است.
در پرایس اکشن بخش های مختلف و مهمی وجود دارد که به ترکیب همه آن ها برای داشتن یک معامله خوب نیاز دارد که عبارت اند از:
الگوهای کندلی پرایس اکشن و نقطه ورود – خروج
تشخیص روند فعلی و رسم خطوط روند
شناسایی محدوده حمایتی و مقاومتی و رسم آن
الگوهای کلاسیک
آکادمی کریپتو آنلاین💰
۱۰ الگوی مهم پرایس اکشن☝
مطالب آموزشی بالا را در کانال عمومی سیگنال بورس دنبال کنید