فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران از ورود این نهاد نظامی به زمینهی کنترل قیمتها خبر داد.
سپاه پاسداران همانطور که از نامش مشخص است، هر کجا که پاسداری از نظام و انقلاب مطرح باشد، حوزهی عمل آن است.
در دورهای که دولت روحانی کار را زمین گذاشته و دفاع از میراث انبیاء و ائمه مطرح است، طبیعی است که قرارگاهی برای کنترل این وضعیت و مهار ناکارآمدی اصلاحطلبان تشکیل شود.
نام این قرارگاه به مناسبت میلاد رسول اکرم-صلیالله علیه و آله- و امام صادق-علیهالسلام-، هفده ربیع نام گرفت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔹 پست سلبریتی دست چندمی که تا دیروز بادیگارد جنیفر لوپز بوده و از موقعی هم که برگشته فقط دنبال فساد در هنر بوده...
هنوز برای برخی این هشت سال روحانی عبرت نشده و الا اجازه نمیدادند که هر آدم معلومالحالی اینطور افکار عمومی را مسموم کند.
باید تاسف خورد به حال این سه هزار و چهارصد نفری که این دلار ۱۰ تومانی را باور کردند و لایک کردند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ مسلمان نیست کسی که سیر بخوابد و همسایهاش سر گرسنه بر زمین بگذارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟪 وقتی سلبریتی باشی و فکر کنی مغز متفکری!!!
🟣 سال ۹۶ برای روحانی تبلیغ کردند و مردم را ترساندند که اگر رئیسی بیاد دلار میشه ۵ هزارتومان، الان رسوایی به جایی رسیده که برای بایدن ریپرتاژ میرن که دلار میشه ۱۰ هزارتومان!!!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فعال اقتصادی در برنامه پایش: «کاش به رئیسی رأی داده بودیم»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ هیولا یا گرداب!؟
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/951783
◀️ در افسانههای یونان باستان، دو اسطورهی خطرناک وجود دارد به نامهای
«سیلا» و «کرایبدیس»!!
سیلا هیولایی شش سر و دوازده پا است که صدای سگ دارد و کرایبدیس، گردابی بزرگ، خطرناک و عمیق است.
کشتی که در دریا مواجه با یکی از آنها میشود شروع به گریختن میکند اما همزمان که از یکی دور میشود، دیگری در برابر او پدید میآید.
در واقع راه فراری از این دو وجود ندارد و خلاصی از یکی، مستلزم گرفتار شدن در دام دیگر است.
💠 #میلتون_فریدمن تئورسین شاخص اقتصاد غرب در فصل سوم کتاب سرمایهداری فردا تحت عنوان «نظارت بر پول»، هیولا و گرداب را وضعیت وخیم لیبرال سرمایهگرایی زمان خود برمیشمرد که البته معضل امروز ما نیز میباشد.
او «سیلا» را نماد یک سیستم ارزی خودکار و شناور میداند که ارزش آن با نرخ برابری سایر ارزها توسط «بازار» سنجیده میشود؛ حال اینکه بازار میتواند بهوسائل مختلفی دستخوش تغییر و نوسان قرار گیرد.
🌊 در سوی دیگر، «کرایبدیس» سیستم ارزی متمرکزی است که بهوسیلهی آن ارزش ارز ملی یک کشور توسط بانک مرکزی همان کشور تعیین میشود؛ به صورت سرمایهگذاری در داراییهای مالی و اوراق بهادار کشور و اجرای تصمیمات جمعی ـ برای مثال با خارج کردن یکبارهی مبالغ سرمایهگذاریشده از بازارهای مالی یا وارد کردن یکبارهی سرمایه، میتوان نوساناتی جدی در ارزش پول آن کشور ایجاد کرد.
🔺این دو حالت یک دو قطبی در زمینهی سیاستهای پولی ایجاد میکند که در این سالها نام آنها آنقدر به گوش رسیده که آشناست. دو قطبیای تحت عنوان حباب-رکود که برای گریز از یکی باید خطر افتادن در دام دیگری را بر جان خرید.
🔹 فریدمن در این فصل از کتاب خود با نقدی تمسخر آمیز از این دو پدیده که سیاستهای پولی انبساطی و انقباضی را به دنبال دارد، با نقل جملهی معروف ژرژ کلمانسو سیاستمدار فرانسوی که میگفت «جنگ خطیرتر از آن است که به دست ژنرالها سپرده شود»، مینویسد: «مدیریت پول خطیرتر از آن است که به دست رؤسای بانک مرکزی(فدرال رزرو) سپرده شود.»
🔻 او در این فصل از کتاب خود سعی دارد نظریهی سومی مطرح کند. با آنکه حدود ۵۰ سال از اجرای نظریهی سوم او نیز میگذرد، اما همچنان بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران گرفتار این سیلا و کرایبدیس هستند.
گذشت این سالها نیز نشان داد که علیرغم آنکه فریدمن بخشی از درد را متوجه شده بود، اما با لیبرالیسم نمیتوان لیبرالیسم را درمان کرد.
📎 برای آشنایی با این سه نظریه و دلایل بحرانهایی که ایجاد میکند، میتوانید به جلسه ۳۵۱ کلبه کرامت به آدرس ذیل مراجعه فرمایید:
📎 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/388
#بازار_آزاد
#هژمونی_دلار
#مبانی_نظری_جنبش
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ بازگشت به گذشته: مسئله ارز اشخاص
📸 b2n.ir/113637
1️⃣ آقاى دكتر عادلى، رييس كل بانك مركزى ايران در سال ١٣٧١ توضيح مى دهد كه عليرغم حركت نسبتا سريع به سمت ارز تك نرخى بعد از معرفى ارز رقابتى در سال ۷۰، قیمت دلار در بازار آزاد در اعدادی در حدود ۱۶۰ تومان تحت کنترل باقی مانده بود. در آن زمان علیرغم آن که سایه نکول تعهدات یوزانس، پر رنگ تر شده بود هنوز بازار آزاد شاهد رشد قیمتهای انفجاری سال بعد نبود. بعد از انتخاب مجلس چهارم در مهر ۷۱ یک همپیمانی گسترده بین اتاق بازرگانی وقت، اعضای کمیسیون های مرتبط در مجلس و وزرای اقتصادی دولت ایجاد شد که حال که ارز کافی در بازار رسمی برای واردات وجود ندارد و کارخانجات نیازمند مواد اولیه هستند، راه حل اجازه استفاده متقاضی از ارز خود است. طبعا متقاضی هم این «ارز خود» را از بازار آزاد می خرید و در فضای جدید چنان فشار سنگینی به بازار آزاد آمد که در سال ۱۳۷۳ تازه قیمت تثبیت شده دولتی ۳۰۰ تومان شده بود! ایرانیها به خوبی آزمودند که معنای «بدون انتقال ارز» و « استفاده از ارز اشخاص» چیست.
2️⃣ کشور ایران نیاز به سیاست پولی مستقل دارد. همچنین بعنوان کشوری با ارز غیر جهان روا ناچار از حدی از پگ کردن ارز خود به یک ارز خارجی است. بنا براین در سه گانه ناممکن چاره ای جز حدی از بستن حساب سرمایه را ندارد. این وضعیت نه فقط مربوط به دوران کمبود منابع ارزی، بلکه مرتبط با دوران وفور منابع ارزی هم هست. چنان که هاشم پسران و یگانه در بانک مرکزی بسیار کوشیدند مانع از باز شدن حساب سرمایه توسط وزیر بازرگانی وقت شوند و موفق نشدند و نتیجه آن شد که با تقویت غیرعادی ریال بخصوص در مقابل مارک آلمان بخش مهمی از بازار های صادراتی بدست آمده از دست رفت.
3️⃣ در سال ١٣٩٢، حساب سرمايه اى كه با هزار زحمت بسته شده بود با يك اشاره و مجوز ورود با ارز اشخاص مجددا باز شد. فضاي سياسي مثبت و نرخ بهره بالا مانع از آن شد كه اثر منفي اين اقدام بر نرخ ارز فورا معلوم شود اما كشور مجددا در مقابل هر تكانه ارزى خلع سلاح شده بود. در سال ١٣٩٥ به سرعت آثار اين خلع سلاح شدن با اولين ضربه كوچك خودش را نشان داد.
4️⃣ در ادبيات موجود مثالهاي بسياري وجود دارد كه نشان مى دهد وقتي كشورى حساب سرمايه را گشود ديگر دليلي ندارد بتواند با موفقيت آن را ببندد. شيلي يكي از مثالهاي معروف در اين مورد است.
5️⃣ مجددا همان فشارهاي ١٣٧١ آغاز شده. فشار از دولت، مجلس و اتاق بازرگاني بر #بانك_مركزی براي تسهيل واردات. فرايندي كه ابتدا با عنوان تسريع در ترخيص كالا آغاز شده بود امشب بدون هيچ نقابي خودش را در تاكيدات وزير صمت و معاون گمرك بصورت اجازه واردات با ارز اشخاص آن هم بدون كد رهگيري از بانك مركزي( منظورشان عملا اين است كه وارد كننده از بازار آزاد بخرد!) نشان داده. شايد مثلا جو سياسي مثبت باعث شود بسرعت افزايش نرخ ارز رخ ندهد يا شايد آزاد سازي دور اول كالاهايي كه در گمرك مانده از شتاب تورم بكاهد اما رسما و بدون تعارف كشور در شرايط همچنان تحريمى دارد خودش را خلع سلاح مي كند. آن هم در حالي كه به تجربه پيشين همان صادرات در مقابل واردات هم( كه نوع بسيار رقيق شده اي از بستن حساب سرمايه است.) تسهيل لازم را ايجاد مى كرد و دليلي براي اين همه تاكيد بر ارز اشخاص آن هم بدون در و پيكر وجود ندارد. ثبت سفارش هاي قبلي هم آنقدر گسترده و تلنبار است كه صحبت از كنترل واردات با ابزار ثبت سفارش فعلا غيراجرايي است.
6️⃣ وزير محترم صمت، اعضاى محترم اتاق بازرگاني، نمايندگان محترم مجلس، يك اشتباه بايد چند بار تكرار شود؟
✍ مجید شاکری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔺 رئیس بانک مرکزی ترکیه به دلیل ادامه سقوط ارزش لیر برکنار شد
◀️ رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری #ترکیه مراد اویسال را که کمتر از ۱۸ ماه پیش به این سمت انتخاب شده بود، برکنار کرده است.
ناجی اقبال، وزیر سابق دارایی ترکیه به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی ترکیه انتخاب شده است.
سقوط ارزش لیر ترکیه ماه پیش شدت گرفت و برای اولین بار ماه پیش به سمت ۸ لیر برای هر دلار رفت.
#جنگ_ارزی_ترکیه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📺 کارشناس مجری شبکه NBC آمریکا در توییتی نوشت:
«ما در نقطهای هستیم که بزرگترین تلاش برای بیاعتبار کردن انتخابات آمریکا در حال انجام است. اگر این اتفاق در هر کشور دیگری رخ میداد، رهبران جهان آن کشور را تهدید به تحریم میکردند.»
#توئیت_نگار
#محاصره_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹استقبال گرم نیکلاس مادورو از محمدجواد ظریف
پینوشت: ۷سال در حوزه سیاست خارجی از شرق، منطقه و آمریکای جنوبی دوری کردیم به امید آمریکا و اروپا؛ آخرِ سر هم "تقریبا هیچ" نصیب ایران شد.
باشد که این تجربهی شیرینِ اخیر ( تحولات ونزوئلا) عبرت وزارت خارجه شود!
@ali_gholhaky