✅ رکورد ۳۱ ساله تورم در آمریکا شکسته شد
🔸 روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که همزمان با جهش ۶.۲ درصدی قیمت کالاهای اساسی برای مصرف کنندگان آمریکایی، میزان تورم در ایالات متحده آمریکا به بالاترین حد خود در ۳۱ سال گذشته رسید.
🔸 اکنون شاخص قیمت کالاها و خدمات (CPI) در آمریکا به میزان ۴.۶ درصد افزایش یافته است.
🔸 افزایش شاخص CPI جزوی از عواقب همهگیری بیماری کروناست و از طرف دیگر به دلیل کاهش عرضه و افزایش قابل توجه تقاضای کالاهای اساسی، افزایش قیمت گسترده و قابل توجهی برای خانوارهای آمریکایی جهت خرید همه کالاها از خواربار تا خودرو ایجاد شده است.
استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
🔰 «ثروتی» نماینده سابق مجلس: دولت دوازدهم به اندازه ۲۰۰ سال ایران قرض کرده و با انتشار انواع اوراق جامعه را بدهکار کرده است.
🔹 دولت قبل افزایش حقوقها را از محل چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی انجام میداد.
🔸 اختلاف حقوقها چیزی جز بیعدالتی و ظلم نیست، در فرانسه اختلاف حداکثر و حداقل حقوق ۷ برابر، در انگلاستان ۹ برابر و در آمریکا ۱۳ برابر است اما در ایران ۲۱ برابر است.
🔻 چرا یکی از وزرای دولت یازدهم باید ۲۴ برابر حداقل حقوق، دریافت کند؟
#فساد_اقتصادی
#نفوذ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔰 رئیس فدرالرزرو آمریکا بار دیگر برای این سمت معرفی شد
🔹 رئیسجمهور آمریکا جروم پاول را برای سمت ریاست بانک مرکزی این کشور یا فدرالرزرو، به مجلس سنا معرفی کرد. پاول در سال ۲۰۱۸ و توسط دونالد ترامپ به این سمت منصوب شد و اکنون برای دوره چهارساله دوم نامزد شده است که به نوعی بازگشت به سنت فراحزبیبودن ریاست فدرالرزرو و تداوم سیاستهای کلان اقتصادی است.
🔸 برخی دموکراتهای چپگرا به معرفی مجدد پاول جمهوریخواه اعتراض کرده و خواستار معرفی لائل برینارد عضو فعلی هیئت مدیره فدرالرزرو بودند. در نهایت رئیسجمهور آمریکا، برینارد را برای سمت قائممقامی نامزد کرده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اقدام عجیب شرکت کُرهای برای قاچاق کالا به ایران
🔻 سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: این شرکت محصولات را قطعه قطعه کرد و به کشور وارد کرد و اینجا دوباره سرهمبندی کرد.
#جنگ_تجاری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 سکه دوروی بورس به نفع چه کسانی است؟!
🔹 سبز و قرمز شدن بورس فقط به نفع کسانی است که رانت اطلاعاتی دارند؟!
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔖 فهرست مطالب اختصاصی جنبش در آبانماه ۱۴۰۰
📸 ydac.ir/currencywar
▪️جنگ ارزی مالزی؛ بخش اول و دوم
📎 t.me/currency_war/7801
📎 t.me/currency_war/7807
▪️ صحبتهای دکتر کاظم فولادی، کارشناس استراتژیک فضای سایبر درمورد رمزارز؛ بخش اول و دوم
📎 t.me/currency_war/7805
📎 t.me/currency_war/7809
▫️اقتصاد باید امن باشد
📎 t.me/currency_war/7808
▪️نقد استراتژیک مواضع مسئولان درمورد ایجاد رمزارز ملی
📎 t.me/currency_war/7811
▫️حیف باشد چو تو مرغی که اسیر قفسی!
📎 t.me/currency_war/7814
▪️ پنجشنبه سیاه
📎 t.me/currency_war/7822
▫️ دوشنبه سیاه
📎 t.me/currency_war/7823
▪️راز رمزرازها؛ بخش اول، دوم و سوم
📎 t.me/currency_war/7832
📎 t.me/currency_war/7836
📎 t.me/currency_war/7841
▫️ بازخوانی اجرای قانون مادر تحریمها
📎 t.me/currency_war/7834
▪️تصمیمی که ناتمام ماند
📎 t.me/currency_war/7838
▫️مروری بر یک جنگ پترودلار
📎 t.me/currency_war/7842
▪️دلار را لگدمال میکنیم
📎 t.me/currency_war/7865
▫️نقش صندوق بینالمللی پول در جنگ ارزی علیه کره جنوبی
📎 t.me/currency_war/7875
▪️ایران و دریافت کمک فنی از IMF
📎 t.me/currency_war/7876
▫️تولد بیتکوین و آغاز امپراطوری رمزارزها
📎 t.me/currency_war/7883
🔻 با ما همراه باشید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔰 نام: اقتصاد، نام خانوادگی: لیبرال سرمایهداری
◀️ بخش یکم
🔹 وقتی افکار عمومی و رسانهها از اقتصاددانان نزدیک به دولتهای انقلابی و اصولگرا میخوان که از راهکارهای اقتصادی متفاوت بگن؛ خصوصا راهکارها و راهحلهایی که از دل اسلام بیرون اومدن و میتونن درمان دردهای اقتصاد بیمارمون باشن؛ اونا معمولا این جمله رو به کار میبرن: «اقتصاد رو ایدئولوژیک نکنید»؛ غافل از اینکه اساسا اقتصاد غیر ایدئولوژیک نداریم.
🔹 ایدئولوژی یا مکتب مجموعهای از باورها، اصول و گذارههای فلسفیه که به شخص یا گروهی از اشخاص نسبت داده میشه. کپیتالیسم یا سرمایهگرایی، لیبرالیسم یا اباحهگرایی، کمونیسم یا اجتماعگرایی و سوسیالیسم یا جمعگرایی برخی از ایدئولوژیهایی هستند که حتما اسمشون رو شنیدید و هر کدوم از اونها سیاست، اقتصاد و فرهنگ خاص خودشون رو دارن.
🔹 مثلا اقتصاد کپیتالیستی، یعنی اقتصادِ مکتب سرمایهداری یا اقتصاد لیبرالیستی یعنی اقتصاد برآمده از مکتب لیبرال، که ترکیب اونها خصوصا در جنگ سرد در ایالات متحده نمایان بود. عملا با فروپاشی امپراتوری شوروی و اعلام فرانسیس فوکویاما در کتاب و مقالهی خودش پایان تاریخ، لیبرال سرمایهداری ظاهرا بر مکتب کمونیسم پیروز شد. هر چند که بعدها امثال نیل فرگوسن گفتند: فوکویاما در تابستان 1989 پیروزی اقتصاد و سیاست لیبرال و همچنین پیروز تمدن غرب رو پیشبینی کرد و جهانیشدن دولتِ لیبرال دموکرات غربی رو نقطهی پایان تکامل ایدئولوژیها اعلام کرد؛ اما دنیا امروز از اون روز متفاوت شده، اقتصاد لیبرال یک نماد تجاری و برندِ رنگ و رو رفته و از اعتبار افتاده است.»
🔹 همونطور که میبینید حرف زدن از اقتصاد، سیاست و حتی فرهنگ با توجه به مکتب یا ایدئولوژی اونها تقریبا یک مسئلهی عادیه و اقتصادها بدون صبغه و پسوند ایدئولوژیک مثل اسمهایی هستند که بدون نام خانوادگی به کار برده میشن. اما چی میشه که بعضیها میگن به اقتصاد صبغهی ایدئولوژیک ندین یا ما که در دانشگاههای غربی درس خوندیم تو هیچ کدوم از کتابهایی که خوندیم واژهی کپیتالیسم رو ندیدیم و اصلا در کتابهای درسی حرفی از ایسمها زده نمیشود! و جای ایسمها در کتابهای تاریخه!؟
🔹 یک دلیلِ به کار بردن جملهی «اقتصاد رو ایدئولوژیک نکنید» رو در ابتدا گفتم؛ چون اقتصاددانها امروز در دانشگاههای ایران و جهان، چیزی جز ویراست نئوکلاسیک اقتصاد لیبرال سرمایهداری رو نمیخونن و اگر از اونها چیزی جز اونچه خوندن رو بخواید و مثلا از اقتصاد اسلامی و تامین مالی دولت اسلامی ازشون سوال کنید با همین یک جمله که «به اقتصاد صبغهی ایدئولوژیک ندید» سر و ته بحث رو هم میارن.
🔹 اما دلیل دیگهی این شکل از پاسخ، همون نکتهایه که نیل فرگوسن، استاد تاریخ و اقتصاد در دانشگاههای مطرح آمریکا مثل هاروارد و استنفورد، در مقدمهی کتابش «زوال بزرگ» میگه؛ غربیها امروز خودشون رو مکتب پیروز میدونن و خوب اقتصادی هم که در دانشگاههای جهان تدریس میشه چیز جدایی از اقتصادی که در دولتهای لیبرال دموکرات جهان اجرا میشه نیست.
🔹 امروز در دانشگاهای اقتصاد حرف از مکاتب و ایسمها کمتر زده میشه، چون همونطور که فوکویاما میگه یک ایسم و یک مکتب بر بقیه پیروز شده و اقتصاد پیروز هم در همه دانشگاهها تدریس و در همهی دولتها اجرا میشه؛ هر چند که ایسمِ پیروز، پس از جنگ سرد، امروز طبق گفتهی فرگوسن دیگه رنگ و رو نداره و از اعتبار افتاده!
⬅️ ادامه دارد...
✊ جنبش مردمی کدآمایی؛ الگوی معیشت ایرانی
📡 @Kadamaei_ir
🔰 نام: اقتصاد، نام خانوادگی: لیبرال سرمایهداری
⬅️ بخش یکم
◀️ بخش دوم
🔹 اما این ایسم پیروز که خیلیها اون رو اقتصاد میدونن و ایدئولوژیک حرف زدن در مورد اون براشون عجیبه رو از کجا میشه شناخت و اصطلاحا تبارشناسی کرد؟ یکی از افرادی که اینکار رو کرده و با بررسی وضع فعلی علم اقتصاد و مطالعهی حجم زیادی از کتابهای جریان اصلی اقتصاد که در دانشگاهها تدریس میشه به نتایج جالبی رسیده، فیلیپ اسمیته.
🔹 فیلیب اسمیت که اساسا یک فیزیکدان آمریکاییه و پیاچدی خودش رو در فیزیک از دانشگاه ایلینویز آمریکا گرفته، در دوران بازنشستگی خودش به دوستانش اطلاع میده که حجم زیادی کتاب اقتصادی خونده، کتابهایی که وقتی اونا رو روی هم میذاره ارتفاعشون به سه متر میرسه!
🔹 اون بعد از خووندن این کتابها و در جریان مطالعاتش متوجه شده که: «نه تنها اقتصاد نئوکلاسیک یک شبهه علمه، چرا که سعی کرده از علم فیزیک تقلید کنه و از این جهت پر از تناقص و نقاط ضعفه، بعلاوه هدف اصلی این رشته در ویراست نئوکلاسیکش که در جهان حاکمه، دفاع از وضعیت موجود ثروت و قدرته.»
🔹 نتیجهی مطالعات اسمیت با کمک یک اقتصاددان به نام منفرد مکس نیف در یک کتاب با عنوان «اقتصاد بدون نقاب» منتشر شد تا در یک جمعبندی از وضعیت امروز جریان اصلی حاکم در اقتصاد جهان، به همه نشون بده که اقتصاد حاکم همون اقتصاد سرمایهگراست چرا که دفاع از وضع نابرابر موجود ثروت و قدرت در اون به عنوان یک هدف و اصل اساسی مطرحه.
🔹 یعنی وقتی برای اقتصاد حاکم در جهان میخوایم اسم فامیل یا همون ایسم به کار ببریم حتی اگر نخوایم به تاریخ مراجعه بکنیم و با مطالعهی وضع امروز اون بخوایم در موردش قضاوت کنیم، خصوصا از منظر یک ناظر و داور بیرونی مثل اسمیت که اساسا فیزیکدانه، هدف اون رو دفاع از وضعیت نابرابر ثروت و قدرتی مییابیم که معنای اون چیزی جز سرمایهگرایی و کپیتالیستی بودن این رشته نیست.
🔹 مگر نه اینکه وقتی به تعریف اقتصاد کپیتالیسم و سرمایهگرا مراجعه کنیم، یکی از محوریترین مشخصههای اون مجاز دونستن جمع کردن و تجمیع ثروته، حالا وقتی اقتصاد جریان اصلی قیافهشناسی میشه و مشخصات ظاهری اون با مطالعهی کتابهای دانشگاهی مورد ارزیابی قرار میگیره، همین مشخصهی محوری در قالب دفاع از وضعیت موجود قدرت و ثروت بیرون میزنه.
🔹 البته توجه به واقعیتهای اقتصادی حاکم در جامعه هم میتونه به خوبی سرمایهگرا و کاپیتالیست بودن اون رو برای ما روشن کنه. یکی از این واقعیتها تورمه. همواره در نگاه کلان به اقتصاد، تورم عید اغنیا و عزای فقرا محسوب شده. تورم همواره به نفع سرمایهداران و به ضرر افراد فقیر عمل میکنه، چرا که اغلب سرمایهداران در شرایط تورمی عمدهی ثروتشون رو در قالب ثروتهای واقعی مثل زمین، ملک و طلا از گزند تورم حفظ میکنند و با افزایش قیمتها، قیمت داراییهای واقعی اونها هم بالا میره اما فقرا که عمدهی داشتهی اونها دستمزدها و سرمایههای خرده، با تورم، اندک ثروتشون به سرعت آب میشه.
🔹 هر چند این همهی ماجرا نیست و در زمانهایی که نرخ تورم کاهش پیدا میکنه، نرخ بهره به افزایش سرمایههای ثروتمندان کمک میکنه. اونها با وجود سودهای بانکی، سود اوراق قرضه و انواع اوراق بهادار، در دورههای کمتورم، بخشی از داراییهای خودشون رو نقد میکنند و با گذاشتن در بانک یا خرید انواع اوراق یا حتی سهام شرکتها در بورس، بدون اینکه هیچ کار تولیدیای انجام بدن و آجری روی آجر بگذارند، باز هم بیزحمت سرمایهدارتر میشن!
🔹 نهادهایی مثل بانک، بورس و بیمه که تقریبا در همهی کشورها از جمله در کشور ما، نهادهای بلامنازع اقتصاد بودن، سرمایه رو تجمیع میکنن و با گردش این سرمایه بین ثروتمندان، با کمترین زحمت اونها رو ثروتمندتر میکنند. انواع ویراستهای سرمایهداری از نئوکینزی تا نئوکلاسیک هیچوقت متعرض این نهادها نمیشن و این نهادها با تجمیع و تکاثر ثروت، ادامهی حیات اقتصاد سرمایهداری رو تضمین میکنن.
🔹 شاید بپرسید مثلا بیمهها چطور به نفع سرمایهداران عمل میکنند؟
⬅️ ادامه دارد...
✊ جنبش مردمی کدآمایی؛ الگوی معیشت ایرانی
📡 @Kadamaei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| صحبتهای استاد رائفیپور درمورد چگونگی کاهش اثر دلار در اقتصاد کشور و افزایش ارزش ریال
🔺 نگاه ما به شرق، یک نگاه راهبردی و استراتژیک است.
#آقایی_ریال
#پیمان_پولی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔰 بلومبرگ: نقض قوانین ارز دیجیتال در هند ممکن است به جریمه ۲.۷ میلیون دلاری یا ۱۸ ماه زندان منجر شود
🔸 به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، مجازات عدم پیروی از سیاستهای رمزارز دولت هند میتواند جریمهای تا سقف ۲.۷ میلیون دلار یا ۱۸ ماه زندان باشد. دولت هند احتمالا به سرمایهگذاران #رمزارز فرصت میدهد تا از قوانین جدید پیروی کرده و داراییهای خود را اعلام کنند. گزارشها همچنین حاکی از آن است که سرمایهگذاران باید به زودی رمزارزهای خود را به صرافیهای تحت نظارتی هیئت بورس و اوراق بهادار هند، منتقل کنند.
🔹 این امر به معنای آن است که کیف پولهای خصوصی، تحت این قانون مجاز نیستند و کسانی که از آنها استفاده کنند ممکن است جریمه یا زندانی شوند. گفتنی است که هند موضعی سختگیرانه در برابر این ارزها اتخاذ کرده و لایحه بحثبرانگیز رمزارزها، تقریباً به دنبال ممنوعیت تمام ارزهای دیجیتال خصوصی در هند است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 گلایه رئیسی از رئیس کارخانه روغنسازی به دلیل ظاهرسازی در روز بازدید از کارخانه: با این ظاهر سازی ها گول نخواهیم خورد.
#اقتصاد_مقاومتی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 افزایش نرخ ارز؛ جنایت امریکا و سرگردانی طالبان
🔰 روز گذشته نرخ ارز در بازارهای کابل به شدت افزایش یافت. یک دلار امریکایی معادل بیش از ۱۰۰افغانی مبادله شد و بار دیگر قدرت خرید مردم را کاهش داد.
🔸 افغانستان کشوری مصرفی و واردکننده است. تمام محصولات مورد مصرف در این کشور از بیرون وارد شده و بهای آن باید به دلار پرداخت شود، بنا بر این، نرخ کالای مصرفی در بازارهای افغانستان ربط مستقیم با بهای دلار داشته و نوسان در نرخ آن بهای کالا را به شدت دچار نوسان میسازد.
🔹 قدرت خرید مردم افغانستان بدون آن هم کاهش یافته، ولی اخیراً با افزایش سریع دلار بهای مواد اولیه خوراکی نیز ده تا بیست درصد افزایش یافت.
🔻 ولی عامل اصلی بحران موجود در افغانستان را باید امریکا دانست که همانند دو دهه گذشته هنوز نیز ملت ما را به گروگان گرفته و با مسدود کردن داراییهای ارزی خارجی، مردم را شکنجه اقتصادی میکند. ایالات متحده امریکا به خوبی میداند که با تحریم طالبان، صدمه اصلی را ملت افغانستان میبیند و گرسنگی و فقر و رنج آنان افزایش مییابد.
▪️اما با وجود آن هم نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار پول افغانستان را که دارایی عامه و ملت است به گروگان گرفته و هنوز اشغال اقتصادی را ادامه میدهد.
🔺 در کنار این، طالبان نیز باید متوجه باشند که در دام گروگانگیری امریکا نیفتاده و با ملت باشند؛ زیرا بودن با ملت است که سبب بقا شده و استقلال از تجاوز و اشغال امریکا را در پی دارد، طالبان باید با گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه و اسلامی، باز کردن بنادر به روی سرمایهگذاری و تجارت و همچنان تسهیلات گردش پول، تحریمهای امریکا را خنثی کرده و نگذارند که گروگان گیری این شیطان مجسم، ملت را شکنجه کند.
📎 @Barchi313
#جنگ_ارزی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war