📚معرفی کتاب «جنگ اقتصادی علیه کوبا»
🖋 مؤلف: سلیم لمرانی
📇 ناشر: Monthly Review Press
🗓 سال نشر: 2013 میلادی
🏷 #کتابخانه_جنبش
📸 b2n.ir/621334
📓 شناخت کامل کوبا امروزه بدون درک تحریمهای اقتصادی وضع شده علیه آن توسط ایالات متحده غیرممکن است. بیش از پنجاه سال است که این تحریمها توسط هر دولت مورد حمایت قرار گرفتهاند و گاهی اوقات از سوی رئیسجمهور و قوانین کنگره تشدید شدهاند.
📔 آن تحریمها بخش مهمی از مبارزات انتخاباتی دولت آمریکا برای تضعیف انقلاب کوبا هستند و بهطور آشکاری حقوق بینالملل را نقض میکنند. مهمتر از همه، تحریمها بهطور بیرحمانهای برای تأثیر زیانآور بر مردم کوبا طراحی شده است.
📕 در این گزارش مختصر، سلیم لمرانی همه چیزهایی را که شما باید درباره تحریمهای اقتصادی امریکا علیه کوبا بدانید، توضیح میدهد؛ ریشههای آنها، قوانین آنها، چگونگی تخطی آنها از قوانین بینالمللی و نحوه تأثیر آنها بر زندگی کوباییها. او به بررسی اسناد رسمی دولت امریکا برای نشان دادن آنچه که بهطور غیر رسمی از دید پنهان است، میپردازد.
📗 این کتاب از آن جهت ارزشمند است که به بررسی مواجهه اقتصادی آمریکا علیه یک حکومت ایدئولوژیکِ انقلابی میپردازد؛ یعنی یک نمونه ناب تاریخی که میتوان درسهای زیادی از آن گرفت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
◀️ نگاهی به تاریخچه محموله پول:
• در گذشته پولها با خود، مقادیری فلز نقره یا طلا (در قالب سکه) حمل میکردند و حکومتها که عهدهدار ضرب مسکوکات بودند گاهی اوقات با کاهش محمولهی پول در عمل یکای اندازهگیری پرداخت را تقلیل میدادند. مثلاً وقتی یک امپراطوری در تأمین هزینههای یک جنگ فرسایشی ناتوان میشد، برای جبران کسری منابع مالی ناچاراً محموله پول نزد خود را تقلیل میداد.(به عنوان مثال فرض کنید که هر سکه در واقع یک گرم طلا بوده و این حکومت صد هزار سکه طلای نزد خود را ذوب میکند. بعد از افزودن ناخالصی(۵۰ هزار گرم مس) سکههای جدید که هم وزن سکههای قبلی بودند را ضرب مینماید تا تعداد به ۱۵۰ هزار سکه برسد.) مردم با اینکه میدانستند محموله اصلی پولهای موجود با هم تفاوت دارد اما تا جایی که ارزش پول بالاتر از ارزش نوع محموله بود، بین پولها فرقی قائل نمیشدند. به طور مثال درهمی که حاملِ دو گرم نقره بود با درهمی که با خود ۱/۹ گرم حمل میکرد چنانچه قیمت ۲ گرم نقره بیشتر مساوی یک درهم بود، از نظر عوام این دو درهم، در پرداختها فرقی با هم نداشتند و اتفاقاً همین امر زمینه تقلیل واحد پولی (کاهش محتوای محموله پول) را برای حاکمان فراهم میکرد.
• با خاتمه یافتن دوران رنسانس (اواخر قرن ۱۶)، در طول قرنهای هفدهم و هجدهم در اروپا و آمریکای شمالی شاهد پیدایش پدیده اسکناس هستیم. امری که از بانکهای ونیز، آمستردام و استکهلم آغاز شد و در بانک انگلستان به صورت عینی درآمد. در فرانسه نیز البته پس از ماجرای جان لاو، اسکناس کاغذی در بانک دو فرانس (banque de france) عملاً مورد استفاده قرار گرفت. در واقع یک رسید معمولی که میزان بدهی بانک به دارنده آن را گواهی میداد، اعتبار آن توسط حکومتها تصریحاً یا تلویحاً امضا شد تا برای جامعهی تحت سلطه این حکومت، به عنوان «وسیلهی پرداخت» دارای «پذیرفتگی عمومی» باشد.(سندِ دین بانک به عنوان محموله پول قرار گرفت) این رخداد بسیار مهم موجب گشت، بانکها شیوه جدیدی از بانکداری را در دستور کار خود قرار دهند. در حقیقت آنها علاوه بر توانایی اعطای وام از محل مسکوکات فلزی، قادر بودند مبلغ وام را با چاپ اسکناس(بدهی بانک) تأمین کنند! (علت به وجود آمدن اسکناس این بوده که منفعت بانکداران مضاعف شود) البته این شیوه، توجه به یکسری تمهیدات را اقتضاء میکرد مبنی بر اینکه، بانک باید مراقب میبود تا ذخایر کافی برای پاسخگویی به تقاضای احتمالی تسویه از سوی طلبکارانش(دارندگان اسکناس) را داشته باشد.
• پول حامل سند دین بود تا اینکه اوایل قرن بیستم، بلافاصله بعد از موج حاکمیتی شدن چاپ اسکناس (اینکه تنها حکومتها قادر به چاپ اسکناس باشند و نه بانکها) در سال ۱۹۷۱ رابطه دلار و طلا قطع شد(نقض پیمان برتون وودز توسط آمریکا) و عملاً از آن موقع به بعد هیچ پولی در جهان با خود محمولهای همراه ندارد.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
23.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏦 بازی فدرال رزرو با نرخ بهره
📺 لورتا مستر عضو کمیته سیاستگذاری فدرال رزرو درباره علل اقدام روز سه شنبه بانک مرکزی آمریکا در پایین آوردن اضطراری نرخهای بهره به میزان ۰٫۵ درصد توضیح میدهد.
روز دوشنبه قیمت نفت برنت ۲۵ درصد افت کرد و موجب شد که این روز را رسانهها دوشنبه سیاه بنامند.
💵 بخشی از این بهره همان پولی است که فدرال رزرو به دولت آمریکا میدهد و به نام قیمت پول شناخته میشود. البته بخش دیگر به سیاستهای پولی و ثبات سرمایه مربوط است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ تمدید اضطرار ملی علیه ایران از سوی باراک اوباما
🏷 #تقویم_جنبش
📸 b2n.ir/338317
🔹 «باراک اوباما» که در جریان کارزار انتخاباتی خود برای احراز مقام ریاست جمهوری اعلام کرده بود که آمادگی دارد بدون هیچ قید و شرطی با ایران مذاکره کند، روز پنجشنبه ۱۲ مارس ۲۰۰۹ با تمدید تحریمهای اقتصادی ایران اعلام کرد: «من این اضطرار ملی! را در رابطه با ایران برای یک سال دیگر تمدید میکنم.» وی با خواندن ایران بهعنوان «تهدیدی نامتعارف و خارقالعاده» برای امنیت ملی آمریکا مدعی شد:
«اقدامها و سیاستهای دولت ایران در تضاد با منافع آمریکا در منطقه است و تهدیدی نامتعارف و خارقالعاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ طمع، کارنسی و سقوط امپراطوریها
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/091853
🔰 امام علی-علیهالسلام- در حکمت ۱۸۰ نهجالبلاغه میفرمایند: «طمع بردگی همیشگیست». در همین راستا، طبق مستند «سقوط امپراطوریها» ساخته مایک ملونی، تمدنها پس از رونق اقتصادی به پشتوانهی طلا، رو به جنگافروزی و #طمع برای کسب قدرت بیشتر از این طُرق میآوردند که نهایتا این راه، آنها را در تمدن آتن به مخلوط کردن مس با سکه طلا و در تمدن فعلی غرب به چاپ پول #بدون_پشتوانه کشانده و سرانجام هر دو، شنیده شدن صدای شکستنِ استخوانهای این تمدنهاست!
🔸 #مایک_ملونی به عنوان یک شخصیت غربی بهخوبی نشان میدهد که چگونه درطول تاریخ، طمع و روی آوردن قدرتها و جوامع به #کارنسی بهجای #طلا، باعث سقوط و بردگیِ بزرگان آن جوامع میشده و به همان ترتیب، شروع و قدرت هر تمدنی چگونه پیوندخورده با #پولطلا بوده است.
🔹 لازم به ذکر است که علاوه بر پندگیریها از تاریخ و اجتناب از طمع، باید این موضوع را از این دید نیز نگاه کرد که ارائهی استراتژی #شورش_علیه_طمع در اقتصاد برکت مبنای اسلامی که از طریق تبیین زوایای این مستند که ساختهی یک فرد غربی است صورت میگیرد، یک #جدال_احسن محسوب شده و از این منظر برای انسان غربگرا باورپذیرتر است.
📎 در همین راستا پیشنهاد میکنیم برای شناخت بهتر نسبت به مبحث #سقوط_امپراطوری و حواشی آن مستند، به جلسهی ۵۲۳ کلبه کرامت با موضوع «امپراطوری ربا» مراجعه کنید:
🎞 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/401
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
☸ بازهم حقارت
🔵 بعد از آن که دیروز ظریف به طور حقیرانهای التماس غربیها را کرد و از صندوق بینالمللی پول با زبان انگلیسی و در توئیتر درخواست کمک کرد، امروز سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به درخواست کمک وزیر امور خارجه کشورمان از این نهاد صهیونیستی، موضوع آزادی زندانیان آمریکایی در ایران را مطرح کرد.
🔵 هنوز متوجه نشدهاند که وقتی از #صندوق_بین_المللی_پول، #بانک_جهانی، افایتیاف و بقیه سازمانهای بینالمللی اقتصادی نام میبریم، در واقع داریم از وزارت خزانهداری آمریکا صحبت میکنیم و چیزی به نام نهاد بینالمللی وجود ندارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
💢 لبنان بعد از ماهها جنگ ارزی، تن به بردگی صندوق بینالمللی پول نداده است
◀️ دولت لبنان برای نخستین بار در تاریخ این کشور اعلام کرد که نمیتواند بدهیهایش را بپردازد. بدهیهای لبنان بیش از ۸۰ میلیارد دلار اعلام شده که ۱۷۰ درصد تولید ناخالص ملی این کشور است.
نخستوزیر لبنان از فوریه سال جاری با نمایندگان صندوقبینالمللی پول مذاکرات متنوعی داشته اما با وجود تمام مشکلات از جمله اعتراضات سراسری و عدم توانایی پرداخت بدهیهای خود، تاکنون از صندوق بینالمللی تقاضای کمک نکرده است.
#جنگ_ارزی_لبنان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔺 امیر حسین ثابتی در یادداشتی اینگونه به درخواست کمک ظریف از #صندوق_بین_المللی_پول واکنش نشان داد:
🔹 «چند روز قبل اعلام شد که ۸ میلیون یورو قرار است به عنوان دستمزد به ویلموتس مربی خارجی تیم ملی پرداخت شود! آیا کشوری که در شرایط #جنگ_اقتصادی و تحریم است، حتما باید مربی خارجی برای فوتبالش استخدام کند تا چنین مبالغ کلانی از بیت المال حیف و میل شود؟
🔹 یا هزاران میلیارد تومانی که در چند سال گذشته دست ابربدهکاران بانکی بوده و به بیت المال پس داده نشده، منبع مالی بهتری برای اداره کشور نیست؟ سال ۹۲ که حسن روحانی اداره کشور را بدست گرفت مبلغ معوقات بانکی ۷۰ هزار میلیارد تومان بود، این مبلغ با پایان دولت اول روحانی بجای آنکه کاهش پیدا کند در سال ۹۶ به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان رسید!»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ #کره_جنوبی روزی را که موافقتنامه اخذ کمکهای « #صندوق_بین_المللی_پول » را امضاء کرد، به نام روز حقارت ملی یاد میکند. در ابتدای سال ۱۹۹۷ کره جنوبی در شمار ده کشور قدرتمند اقتصادی- صنعتی جهان بود اما در پایان سال ۱۹۹۷ به مقام بیستم جدول تنزل کرد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war