13275-@dotic.pdf
78.4K
🔸ابلاغ تصمیم کارگروه موضوع بند 14 تصويبنامه هيات وزيران درخصوص ساماندهی و مدیریت بازار ارز
🔹 اعتبارات اسنادی با نرخ مبادلهای قبل از 21 فروردین 97 مشمول یارانه شدند
@customs_commercial2
🔴 صندوق بینالمللی پول از نظام تک نرخی ارز در ایران حمایت کرد
🔹صندوق بینالمللی پول ضمن حمایت از سیاست اخیر بانک مرکزی ایران برای ایجاد نظام تکنرخی ارز، انجام سریع برخی اصلاحات اقتصادی در ایران را راهکار مناسبی برای کاهش اثرات منفی تحریم احتمالی آمریکا عنوان کرد.
@customs_commercial
🔵 قابل توجه واردکنندگانی که پیش از مصوبه هیئت وزیران (مورخ 97/01/22)، بدون طی مراحل ثبتسفارش اقدام به حمل کالاهای خود به سوی کشور نمودهاند:
🔴 به منظور ایجاد امکان ثبتسفارش بدون انتقال ارز برای واردکنندگان مذکور، مقدار جدیدی با عنوان "از محل بند 9 ماده 38 آييننامه اجرايي مقررات صادرات و واردات-بارنامههای قبل از 97/01/23" به مقادیر فیلد "تامین ارز" اضافه شده است.
در صورتیکه نوع عملیات ارزی خود را "بدون انتقال ارز" انتخاب نمایید، می توانید این مقدار جدید را مشاهده و انتخاب کنید. با انتخاب این مقدار جدید، فیلدهای زیر جهت تکمیل در بخش اطلاعات مالی و بانکی پرونده به شما نمایش داده خواهد شد:
1. شرکت حمل؛
2. شماره بارنامه (شماره بارنامه بین المللی که توسط شرکت حمل و نقل بین المللی صادر میشود)
3. تاریخ بارنامه؛ این تاریخ میبایست کوچکتر از تاریخ 97/01/23 (تاریخ تصویب نامه هیئت وزیران) باشد.
⚠️ نکات مهم:
🔴 فرصت کاربران جهت انجام اینگونه ثبتسفارشها محدود میباشد.
🔻 این نوع ثبتسفارشها غیرقابل ویرایش میباشند، لذا خواهشمند است در ثبت اطلاعات پرونده خود، نهایت دقت را بعمل آورید.
♦️ تاریخ اعتبار این نوع ثبتسفارشها محدودتر از سایر ثبتسفارشها بوده و غیرقابل تمدید میباشد.
🔻 همانطور که اشاره شد، این گونه ثبتسفارشها، "بدون انتقال ارز" میباشند و امکان تامین ارز برای آنها وجود نخواهد داشت.
🔶برای این نوع درخواستهای ثبتسفارش، میبایست تصویر بارنامه بینالمللی خود را در بخش "مستندات پرونده" پیوست نمایید.
@customs_commercial2
(40)146942-1397.02.15.pdf
327.9K
🔴 دستورالعمل وحدت رویه و تقویت بازدهی طرح کارشناسی متمرکز و وظایف کارشناسان
@customs_commercial2
🔻به اين شركت ها دقت كنيد🔻
شرکت Uber؛ بزرگترین شرکت اجاره تاکسی جهان، هیچ وسیله نقلیهای ندارد!
شرکت Facebook؛ معروفترین مالک رسانه جهان، هیچ محتوایی خلق نمیکند!
شرکت Alibaba؛ ارزشمندترین خردهفروشی جهان، هیچ انباری ندارد!
شرکت Airbnb؛ بزرگترین تهیهکننده منزل و محل اقامت، هیچ مسکنی برای اقامت ندارد!
مهم نیست که چقدر امکانات دارید؛ مهم این است که چه امکاناتی وجود دارد که استفاده کنید تا خودتان را بالا ببرید!
@customs_commercial
🔵 استقرار گمرک در همه مناطق آزاد تا پایان ۹۷ / سازوکار جدید تخصیص ارز در مناطق آزاد اعلام شد
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه، تا پایان سال جاری گمرکات اجرایی در مناطق آزاد ۷گانه کشور به طور کامل مستقر خواهند شد، سازو کار جدید تخصیص ارز به فعالان اقتصادی در مناطق آزاد که کارت بازرگانی برای ثبت سفارش ندارند را تشریح کرد.
مرتضی بانک در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه، طی ماههای اخیر همکاریهای مناسب با گمرک جمهوری اسلامی انجام شده و در حال حاضر در 3منطقه آزاد گمرک مستقر شده است،گفت: این مناطق سه گانه از جمله منطقه آزاد اروند از مهمترین مناطق آزاد هستند و سایر مناطق مانند کیش مساله خاصی ندارند. امیدواریم همین روند ادامه پیدا کرده و تا پایان سال جاری گمرکات اجرایی در همه مناطق آزاد کشور مستقر خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص ساز و کار تخصیص ارز به فعالان مناطق آزاد و ممنوعیت واردات بدون ثبت سفارش از مناطق آزاد با توجه به تصویب نامه ارزی اخیر هیئت دولت، گفت: بر اساس مصوبه دولت برای دریافت یا تخصیص ارز باید ثبت سفارش انجام شده باشد در این راستا هماهنگیهای لازم با گمرک و سایر دستگاههای مرتبط انجام شده است تا این روند به سهولت انجام شود.
🔴 سازو کار جدید ثبت سفارش برای فعالان بدون کارت بازرگانی در مناطق آزاد
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه، برخی بازرگانان و تجار فعال در مناطق آزاد تجاری کارت بازرگانی ندارند، گفت: برای رفع این چالش اقدامات لازم از سوی مناطق آزاد صورت خواهد گرفت و با هماهنگی انجام شده قرار شد ثبت سفارش بلافاصله از سوی سوی گمرک مورد تایید قرار گیرد.
وی افزود، البته شرایط جدید ارزی، کار را تا حدودی کندتر میکند اما باید تاکید کنم فعالان اقتصادی مناطق آزاد نگرانی ویژه ای نخواهند داشت و طبیعی است که بعد از انجام ثبت سفارش برای کالای مورد نظر ارز تخصیص پیدا خواهد کرد.
مشاور رئیس جمهور در امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با بیان اینکه، فرایند ثبت سفارش برای تجاری که کارت بازرگانی ندارند از طریق منطقه آزاد مربوطه انجام خواهد شد، گفت: برای انجام این روند هماهنگیهای لازم با سازمان توسعه تجارت و گمرک ایران انجام شده است.
به عبارت دیگر در آینده نزدیک مجوز فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد با هماهنگی سازمان توسعه تجارت، تحت عنوانکارت بازرگانی استفاده خواهد شد. همه فرایند ثبت سفارش نیز تحت کنترل خواهد بود و مشکل خاصی در این رابطه وجود نخواهد داشت.
♦️تعیین تکلیف ایجاد 8 منطقه آزاد جدید
مشاور رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین وضعیت 8 منطقه آزد جدید گفت: در کمیسیون اقتصادی مجلس موضوع ایجاد 8 منطقه آزاد تجاری جدید مطرح بوده و این موضوع در حال رسیدگی و نهایی شدن میباشد.
وی افزود، بر اساس اطلاعات موجود طی یک ماه آینده لایحه مربوطه به صحن علنی مجلس خواهد رفت چراکه کار کارشناسی لازم روی این موضوع انجام شده است و نقاط ضعف موجود در این با همکاری دبیرخانه مناطق آزاد و همچنین اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس رفع شده است.
بانک ادامه داد، در فرآیند بررسی ایجاد 8 منطقه آزاد جدید مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در کنار کمیسیون اقتصادی نقش موثری داشت.
معاون وزیر اقتصاد گفت: با توجه به آنکه امسال سال حمایت از کالای ایرانی است باید تلاشها به گونه ای انجام شود که فعالیتهای بازرگانی در مناطق آزاد با چالش همراه نباشد
@customs_commercial
🔴 موادی از قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران
♦️ ماده 14 - مبادلات بازرگانی مناطق با خارج از کشور پس از ثبت گمرکی از شمول مقررات صادرات و واردات مستثنی هستند و مقررات صدور وورود کالا و تشریفات گمرکی در محدوده هر منطقه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید مبادلات بازرگانی مناطق با
سایر نقاط کشور اعم از مسافری وتجاری تابع مقررات عمومی صادرات و واردات کشور
میباشد.
🔹 ماده 15 - واردات کالای تولید شده در منطقه آزاد به سایر نقاط کشور، تا حد ارزش افزوده در آن منطقه با تصویب هیأت وزیران از پرداخت تمام یاقسمتی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف میباشند.
🔸ماده 16 - ورود کالاهایی که تمام یا بخشی از مواد اولیه آن از داخل کشور تأمین و در منطقه آزاد تولید میشود از تمام یا بخشی (متناسباً) از حقوقگمرکی و سود بازرگانی مربوط به مواد اولیه داخلی معاف خواهند بود.
🔹 ماده 17 - کالاهایی که برای بکارگیری و مصرف در منطقه از داخل کشور به مناطق حمل میگردند، از موارد نقل و انتقال داخلی کشور است ولیصادرات آنها از منطقه به خارج تابع مقررات عمومی صادرات و واردات خواهد بود.
@customs_commercial
✳️ مزایا و معایب ممنوعیت ورود کالا بدون ثبتسفارش به مناطق آزاد
جواد عباسپورکارشناس ارشد امور اقتصادی و حوزه مناطق آزاد و ویژه اقتصادیهیات وزیران اواخر فروردین ماه امسال در مصوبهای به منظور ساماندهی و مدیریت بازار ارز، واردات کلیه کالاها بهصورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی و سایر مبادی ورودی بدون ثبت سفارش را ممنوع کرد.
در نگاه اول این مصوبه هیات وزیران، برای فعالان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی محدودیت ایجاد کرده و بخشی از مزیتهای قانونی این مناطق را از بین میبرد؛ اما میتوان با نگاه دقیقتر، مصوبه یاد شده را بهعنوان فرصت و ایجاد مزیت جدید برای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تلقی کرد و با هماهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران از آن بهره برد. در این یادداشت قصد آن را داریم تا پیشنهادی ارائه دهیم که هم سیاستها و مقررات دولت در راستای شفافیت مالی، مبارزه با قاچاق و پولشویی و کنترل بازار ارز و کالا محقق شود و هم بهطور همزمان به مزیتهای قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خدشهای وارد نشود و مزیت جدیدی نیز لحاظ شود.
تا کنون به فعالان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ارز مبادلهای تعلق نمیگرفت و مجبور بودند تا از ارز متقاضی استفاده کنند. در حال حاضر که تامین ارز مورد نیاز، از محل ارز متقاضی امکانپذیر نیست(در صورت تامین نیز، بهدلیل افزایش نامتعارف قیمت ارز به هیچ عنوان به صرفه نیست) و دولت نیز قصد ساماندهی بازار ارز را دارد، فعالان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میتوانند با ثبت سفارش، ارز مورد نیاز واردات خود به این مناطق را از طریق سیستم بانکی و با نرخ مصوب دولتی (۴۲۰۰ تومان) تامین کنند که این موضوع مشکل همیشگی فعالان این مناطق را در راستای تامین ارز با نرخ مصوب دولتی حل میکند.
نکتهای که باید مورد توجه داشت این است که ثبت سفارش برای واردات کالا به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نباید مزیت قانونی که در ماده (۱۴) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران و همچنین ماده (۸) قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، به آن اشاره شده است را خدشهدار کند. در همین راستا پیشنهاد میشود همانگونه که پیشتر دسترسی ثبت سفارش در سامانه «ثبتارش» برای برخی از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همانند سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها فعال شده، اولا برای همه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این دسترسی ایجاد شود تا فعالان این مناطق برای انجام امور خود نیاز به مراجعه به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت نداشته باشند. ثانیا ثبت سفارش در این مناطق ۲ مرحلهای انجام شود، بدین ترتیب که در مرحله اول یعنی مرحله ورود کالا از خارج از کشور به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی محدودیتهای واردات به سرزمین اصلی (داخل کشور) وجود نداشته باشد و مادامی که کالای وارد شده در داخل محدوده محصور شده این مناطق است، نیاز به ترخیص وجود نداشته باشد و همچنین مفاد تصویب نامه شماره ۱۶۳۹۳/ ت۲۴۷۹۴هـ مورخ ۱۳/ ۴/ ۱۳۸۰ -که برای رفع تعهدات ارزی واردات مواد اولیه، قطعات و لوازم ماشینآلات صنعتی برای انجام قراردادهای مناطق ویژه اقتصادی انرژی پارس و پتروشیمی صادر شده بود- به همه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تسری پیدا کند تا فعالان این مناطق مشکل رفع تعهدات ارزی نداشته باشند. در مرحله دوم زمانیکه قرار است کالا از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وارد سرزمین اصلی (داخل کشور) شود، همانند رویه سابق امور مربوط به گمرک و مالیات بررسی و انجام شود. اگر دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با همکاری و هماهنگی سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران بتواند پیشنهاد فوق را به مرحله اجرا در آورد، نه تنها هیچ محدودیتی شامل فعالان این مناطق نمیشود، بلکه مشکل تامین ارز با نرخ مصوب دولتی و رفع تعهدات ارزی فعالان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز حل میشود و در راستای شفافیت و ساماندهی بازار ارز و کالا و مبارزه با قاچاق ارز و کالا و پولشویی گامی موثر برداشته خواهد شد.
@customs_commercial