🔰 در رکاب آزادی ۲/۵
🔸در سال ۱۸۹۵ فرانسیس ویلارد از رهبران موج اول فمینیسم کتابی منتشر کرد باعنوان «چرخی میان چرخها: چگونه دوچرخهسواری را یاد گرفتم» او در این کتاب در مورد دوچرخهسواری زنان، هموارکردن این مسیر و لزوم تغییر لباس زنان برای دوچرخهسواری میگوید
او به بهانه دست و پاگیر بودن لباس زنان در آن دوره، نقل میکند: «زنان برای دوچرخهسواری باید لباس مناسبتری بپوشند و درصورتیکه این کار راانجام دهند بسیاری از تعصبات بیجا به همراهش از بین خواهند رفت.» بیان او نشاندهنده وجود حساسیت جامعه نسبت به لباس زنان و دوچرخهسواری آنان بود.
🔹همانگونه که ویلارد پیشبینی کرده بود، رواج دوچرخهسواری موجب تغییر لباس زنان شد و پوشیدن شلوارهای خاص، بهجای پیراهن و دامنهای بلند چیندار مرسوم شد. در ادامه دوچرخهسواری تبدیل به تجسم فردیت زنان برای جنبش «حق رأی» شد علاوه بر این، به آنان آزادی بیشتری برای انجام فعالیتهای روزانه و مسافرت داد.
ادامه دارد...
#حیازدایی
🔰 در رکاب آزادی ۳/۵
🔻 به بهانهی سوم ژوئن، #روز_جهانی دوچرخه
🔹رفتهرفته دوچرخه بهعنوان نماد «زن نوین» (new woman) در قرن نوزدهم مطرح شد. زنی جوان، تحصیلکرده، ورزشکار، علاقهمند به اشتغال، به دنبال ازدواج مبتنی بر برابری و سوار بر دوچرخه، تصویری بود که بهعنوان «زن نوین» در آن روزگار ارائه شد.
🔹در سال ۱۸۹۵، الیزابت کدی استنتون یکی دیگر از رهبران جنبش فمینیسم در موج اول ادعا کرد «دوچرخهسواری موجب الهام بخشی زنان برای شجاعت بیشتر، احترام و اتکا به خود خواهد شد.» او سپس پیشبینی کرد دوچرخه زندگی زنان را تغییر خواهد داد، آنان به استقلال خواهند رسید و این اختراع به رشد جنبههای دیگر شخصیتشان کمک خواهد کرد. آنها از این طریق توانایی اتکا به خود را برای اولین بار در زندگیشان به دست خواهند آورد.
🔹سوزان آنتونی دوست استنتون و یکی دیگر از رهبران جنبش فمینیسم در مورد دوچرخهسواری زنان میگوید: «فکر میکنم دوچرخهسواری بیشترین تأثیر را برای رهایی زنان در جهان داشته است. دوچرخهسواری به زنان احساس آزادی و خوداتکایی میدهد. هر وقت زنی را در حال رکاب زدن میبینم، میایستم و شاد هستم. تصویری از یک زنانگی آزاد و نامحدود.»
🔹سوزان آنتونی و الیزابت کدی استنتون توأمان اظهار داشتهاند که: «زنان سوار بر دوچرخه به سمت حق رأی رکاب میزنند.» سرخطی که بارها در هنگامه تغییر قرن در روزنامهها چاپ شد.
ادامه دارد...
#حیازدایی
🔰 در رکاب آزادی ۴/۵
🔻 به بهانهی سوم ژوئن، #روز_جهانی دوچرخه
🔹سوزان آنتونی و الیزابت کدی استنتون توأمان اظهار داشتهاند که: «زنان سوار بر دوچرخه به سمت حق رأی رکاب میزنند.» سرخطی که بارها در هنگامه تغییر قرن در روزنامهها چاپ شد.
🖌روزنامه کلمبیا در مورد دوچرخهسواری زنان نوشت: «زنان به سمت آزادی بیشتر، برابری حقوقی با مردان، عادت به مراقبت از خود و به سمت دیدگاههای جدید در مورد فلسفه پوشش، رکاب میزنند.»
🔸دوچرخهسواری نیاز به دوری از پوشش محدودکننده و باحیای عصر ویکتوریا و ورود به دوره جدیدی از پوشش و نمایش مچ پاها داشت! این تغییرات بهگونهای بود که توجه روزنامهنگاران مرد آن زمان را به خود جلب کرد!
🔸این مطالبات درنهایت منجر به شیوع دوچرخهسواری میان زنان، تغییر لباس و ادامهدار شدن آن تا برهنگیِ امروز شده است!!
🔺جنبشهای ترویج دوچرخهسواری برای زنان که در کشورهای مختلف وجود دارند نیز دارای چنین پشتوانه تاریخیای هستند. مطالباتی که در کشور ایران پیرامون این مسئله و موتورسواری دختران و زنان مطرح میشود، جدای از این پیشینه تاریخی نیست.
🔺دوچرخهسواری روش فمینیستها برای مطالبه حقوقشان است و در حقیقت آغازی است برای تغییرات گسترده در جهت رسیدن به آزادیهای بیشتر. تغییر و آزادی پوشش و دامن زدن به #حیازدایی در عرصه فردی و اجتماعی، تغییر در هویت زنانگی و تغییر ساحت عمومی جامعه برای نوع نگاه به زنان.
🔺دوچرخه سواری زنان نه در محیطهای مختص بانوان و منازل، بلکه در محیطها وعرصههای عمومی همچون پروژهی ورزشگاه رفتن دختران و زنان که بنیاد هیفوس آنرا دنبال میکرد و مسؤولین لیبرال جمهوری اسلامی زیربار آن رفتند، یک مطالبه ساده نبوده و نیست، بلکه مجموعهای از مطالبات فمینیستی است که به تغییرات گسترده در ساحتهای گوناگون زندگی دختران و زنان منجر خواهد شد.
ادامه دارد...
📍برای نوشتن این مجموعه مطالب از این دو مقاله استفاده شده است.
📝Pedaling the Path to Freedom
📝How the Bicycle Paved the Way for Women's Rights
📎https://www.instagram.com/p/BykBF3TgB0d/?igshid=zcjpjuqppsb
#زن_زندگی_آزادی
#حیازدایی
🔰 در رکاب آزادی ۵/۵ بخش آخر
🔻 به بهانهی سوم ژوئن، #روز_جهانی دوچرخه
❌ فائزه هاشمی رفسنجانی با پیشینهی همان تفکرات فمینیستیِ غرب، برای اولینبار پروژهی دوچرخه سواری دختران و زنان ایرانی در محیطهای عمومی را با هدف #حیازدایی و حجابزدایی از جامعه اسلامی مطرح کرد! این پروژه بعدها توسط «مصی علینژاد» و سایر فمینیستها پیگیری شد!
⚠️ در #انقلاب_جنسی همهچیز از تغییر پوشش شروع شد، همچنان که سالها قبل آلن بلوم فیلسوف آمریکایی در کتاب خود با نام «پایان ذهن آمریکایی» گفته بود:
«پروژه مرکزی فمینیسم #حیازدایی است که انقلاب جنسی نقش مهمی برای آن ایفا کرده است.» / پایان
#حیازدایی
#فمینیسم
#زن_زندگی_آزادی
هدایت شده از طریق الشهدا
آیت الله پهلوانی(ره) :
رفقای خود را بشناسید ، پس از آن رفاقت کنید. مبادا با غافلین رفاقت کنید که شما را از کار آخرت باز می دارند.
🟡 شبهه
چطور ممکنه ۱۲ ساعت پیدا کردن بالگرد رییس جمهور طول بکشه؛
🟢 پاسخ
چند ماه پیش آمریکا با وجود تکنولوژی بالای ارتباطی و تصویربرداری فضایی، ۲ شبانه روز تمام توانش رو گذاشت تا لاشه جنگنده پیشرفته F35 خودش رو در دشت و نه در کوهستان جنگلی صعبالعبور بارونی و پُر مه پیدا کنه»
🔹پینوشت
بوئینگ ۷۷۷ اندونزی که سقوط کرد، هیچ وقت پیدا نشد.
اگر قرار بود با رای دادن چیزی درست و اصلاح شود، در این ۴۰ سال وقتی مشارکت بالا یود اصلاح شده بود؟!
🔰 برخی از دستاورهای این ۴۰ ساله
🔶 مجموعه #لوح ویژه #انتخابات
🔷 برگرفته از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی