✅جنبش مردمی نخجوان اعلام موجودیت کرد
🔸گفته می شود خیزش های مردمی در نخجوان با اعلان موجودیت جنبش نخجوان ایران خواستار الحاق نخجوان به ایران شدند .
🔹این جنبش فساد مجلس محلی این منطقه و ظلم مقامات آن به مردم این منطقه را عامل درخواست جدایی خود از آذربایجان اعلام کردند.
جنبش مردمی نخجوان برای پیوستن به سرزمین مادری یعنی ایران
این جنبش که شبکه سحر تلویزیون ایران به آن اشاره میکند مدتهای مدیدی است که وجود دارد اما به دلایل مختلف اشارهای به آن نمیشود که خود بیشتر دلیل سیاسی امنیتی دارد. با این حال پس از اتفاقات منطقه جنبش بازگشت به ایران یک بار دیگر خود را نشان داد و به این ترتیب آنهایی که فکر میکنند میتوانند با امنیت ملی دیگران بازی کنند حواسشان باشد که دلهای بسیاری در منطقه با ایران و سرزمین مادری است.
مسئله بازگشت نخجوان به ایران نه باید در همین حد نگه داشته شود و باید به صورت کامل مورد حمایت سیاسی، امنیتی، نظامی و حتی مالی ایران قرار بگیرد چرا که نخجوان باعث خواهد شد که هم اوهام پیوند دنیای فاسدان به هم بخورد و هم خواب آشفته صهیونیستها برای دستکاری در مرزهای دیگران. البته یک اتفاق مهم دیگر هم میافتد و آن نیز گسترش مرزهای ارتباطی کشورمان با جمهوری ارمنستان است. اعلام خبر موجودیت این جنبش یک روز پس از سفر وزیر امور خارجه به ارمنستان و افتتاح کنسولگری کشورمان در قاپان خود پیامی مهم برای کسانی دارد که فکر میکنند دست ایران در برابر آنها بسته و کوتاه است.
#تحلیل_کوتاه
✅با توجه به ظهور چند جانبه گرایی در نظام بین الملل و انتقال آرام و گام به گام قدرت از آتلانتیک(افول غرب) به پاسفیک همچنین به جهت اینکه کشورهای منطقه اعم از کشورهای وابسته خلیج فارس و برخی کشورهای قفقاز به ویژه مهمترین کشور آن یعنی آذربایجان وابسته به جبهه غرب هستند این انتقال قدرت در نظم کنونی وظهور کشورهایی که پس از ۴ دهه با تنهایی استراتژیک توانستند با تکیه بر ظرفیت های داخلی نه تنها یک قدرت منطقه ای محسوب شوند بلکه عملا درصدد بکارگرفتن ابزارهای خود در کشورهای فرامنطقه ای هستند مانند جمهوری اسلامی ایران و دیگر نکته اینکه برخی از این قومیت هایی که جزء ایران تاریخی محسوب می شوند درایران کنونی و در کشورهایی هستند که نسبت به ایران کنونی بسیار ضعیف و وابسته می باشند عملا با پیشرفت و توسعه قدرت سخت ایران کنونی در منطقه و فرامنطقه ای دچار یک نوع بی هویتی شده اند که معتقدند کشور کنونی شان با وابستگی منجر به این وضعیت شده است و با مشاهده قدرت ایران کنونی در منطقه و برگزاری رزمایش های نظامی اخیر در کنار رود ارس از این وضعیت کنونی شان سردرگم اند و معتقدند با پیوستن به ایران کنونی وضعیت آنها به نسبت الان قطعا تغییر خواهد کرد و پس از این جنبش مردمی شاهد شکل گیری جنبش های مردمی بیشتری از این قبیل خواهیم بود.
بحرین فراموش نشود.
🎥 شگفتی شبکه آمریکایی ترکیه از اقتدار نظامی ایران: ایرانیها چگونه به این پیشرفت رسیدهاند؟ آنها میگویند سلاحهای ما را مسخره میکردید اما ما همچنان به پیشرفتهای خود ادامه میدهیم!
⭕️ شبکه آمریکایی "تیجیآرتی" ترکیه:
🔺"چه کسی میتوانست تصور کند ابرقدرتی مثل روسیه سراغ ایران برود و از آنها موشک، سلاح و پهپاد درخواست کند؟! ایران جزء ده کشور پیشرفته دنیا در ساخت انواع موشکها و متخصص در ساخت پهپادها میباشد!"
🎥روایت رحیمپور ازغدی از حزباللهیهای متعصب بیسواد که ضدانقلاب شدند
اینها را در دهه 60 و 70 از نزدیک می شناختم، به کسی رحم نمیکردند. اگر کسی یک انتقاد کوچک به جمهوری اسلامی داشت اینها در تبلیغات تا او را بی ناموس نمیکردند ول کن نبودند ولی الان ضد انقلاب شدند
فتوشاپ که اینهمه هراس نداره!
🔺جیغ و فریاد آمریکا و اسرائیل، از مشاهده عملیات موثر و تعیین کننده پهپاد های ایرانی بلند شده است.
🔹از دیدن شمّه ای از قدرت نمایی پهپادی ایران به دست و پا افتاده اند. اما هنوز که طوری نشده! آنها، چیزی بیشتر از نوک کوه یخ را ندیده اند!
🔹خبر ندارند آنچه دیده اند و از دیدنش ترسیده اند، در مقایسه با انواع پهپاد های فوق مدرنی که هنوز ندیده اند، تقریبا هیچ است.
آنچه در چند نوبت، از توانمندی پهپادهای ایرانی دیدند، بیشتر دست گرمی و تمرین و ارزیابی بود. آن هم ارزان ترین و ساده ترین شان!
🔹شاید هم، ترسِ همان شنیده ها و هنوز ندیده ها، وحشت بر اندام شان انداخته است.
🔹باید به آمریکا و اسرائیل، ادبیات قبلی خودشان را یادآور شد و گفت: نترسید؛ پهپاد و موشک فتوشاپی که جَزَع و فَزَع ندارد!
چرا ایرانیان خارج از کشور در قضیه مهسا امینی تا این حد گسترده دست به تجمع زدند؟
🔸 چرا سابق بر این صد نفر هم در این تجمعات شرکت نمیکرد؟
🔺به عنوان یک ایرانی که چند ماهی میشه که خارج نشین شدم میخوام شناختم از کامیونیتی ایرانیان خارج از کشور رو با شما در میون بگذارم.
🔹برخلاف کلیشه های رایج، عُمده ایرانی های خارج عملا به فعلگی مشغولن و کار یدی میکنن، از pizza delivery گرفته یا شستن ظرف در رستوران ها و کارگری و...
🔹اینکه گفته میشه ایرانی های خارج اکثرا از قشر بورژوا وثروتمند هستن و در BMW وVolvo سهام دار هستن و کار میکنن رو بریزید دور در این مدت، من ایرانی های زیادی در سوئد، دانمارک، ایتالیا، فرانسه، سوییس و آلمانی که خودم توش زندگی میکنم دیدم. اکثرا از کار زیاد و سرسام آور و حقوق ناکافی ناراضی هستن (مثل خودم) و با حقوقی که دارن عملا به هیچ بخش از زندگی شون نمیتونن رسیدگی کنن و همیشه بدهکار هستن.
چرا ایرانی های خارج از کشور این بار تا این حد گسترده سر قضیه مهسا امینی تجمع کردند؟
🔹این اتفاق زمینه های اقتصاد سیاسی (political economy) داره یعنی کنش های سیاسی ای که این مدت از این کامیونیتی خارج نشین دادیم کاملا معطوف به اقتصاده و ربطی به مهسا امینی نداره، فشارهای اقتصادی در اروپاو کانادا (انصافا در امریکا کمتر) در سه سال اخیر (و به طور چشمگیر در چند ماه اخیر) به اوج خودش رسیده، ایرانی هایی که تا قبل از اومدن به اینجا یک dream land تام و تمام از غرب ساخته بودن سرخورده تر از همیشه هستن و به دنبال روزنه ای برای نجات میگردند.
از طرفی وضعیت اقتصادی ایرانی های خارج از کشور روز به روز در حال وخیم تر شدنه. تقریبا اکثر پس اندازها از دو سه هزار یورو تجاوز نمیکنه و عملا جز گوشی و پیراهنی که بر تن دارن مالک چیزی نیستند، حقوق ناکافی باعث شده تمامی آتراکسیون ها و نکات ظاهری جذاب غربی برای آنها رنگ ببازه.
🔹در این بین ناگهان فوت مهسا امینی بدل به مقوله ای سیاسی و امنیتی میشه و دائما رسانه های جریان اصلی سقوط نظام رو امری قریب الوقوع معرفی میکنن اینجاس که زمینه های اقتصادی ایرانی ها، نقطه عزیمتی (departure point) میشه برای کنش های سیاسی کف خیابان های اروپا و کانادا.
🔹مشاهدات میدانی و گفتگوی هام با این ایرانی های معترض در چندین شهر در اروپا من رو به این باور قطعی رسوند که این سمپاتی ها و اظهار دلسوزی ها به هیچ عنوان برای فوت مهسا امینی نبوده، اینها به این دلیل تجمع کردن که از حقوق کم و کار طاقت فرسا خسته شدند.
و فکر میکنن اگر در ایران نظام سیاسی چینج بشه اینها میتونن به وطن برگردن و از رانت پوشالی و دروغین "ایرانی نخبه خارج از کشور" استفاده کنن و افسار امور حاکمیت جدید رو دست بگیرن یا دست کم به جایگاه های شغلی بهتری نسبت به چیزی که الان در غرب هستن برسند.
🔹اما نکته حائز اهمیت و طلایی من در مشاهدات میدانیم در این تجمعات حتی یک ایرانی بورژوا و سرمایه دار در بین مردم مشاهده نکردم... عدم شرکت این جامعه کوچک از ایرانی ها که از قضا متمول هم هستن مهر تاییدی هست بر زمینه "اقتصاد سیاسی" که خدمتتون عرض کردم.
🔹بله مهسا امینی بهانه بود و ایرانی های کم برخوردار خارج از کشور بوی کباب به مشامشون رسید و براندازی نظام رو به عنوان روزنه ای برای خلاصی از اقتصاد ناپایدار اروپا و کانادا دیدند، غافل از اینکه داشتن واسه شون خر داغ میکردن و همچنان باید به شستن ظرف ادامه بدن
✍ فیلمساز