8.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیام حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی درباره کرونا به مردم
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
sharhe zyarate jame _08.pdf
189.2K
💠 متن #سخنرانی_موضوعی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 #شرح_زیارت_جامعه_کبیره جلسه هشتم
▪️ تاریخ: 1374/03/18
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
sharhe zyarate jame _08ahs ss.mp3
5.8M
💠 صوت #سخنرانی_موضوعی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 #شرح_زیارت_جامعه_کبیره جلسه هشتم
▪️ تاریخ: 1374/03/18
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
حقیقت دنیا.mp3
888.8K
💠 بیانات
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 حقیقت دنیا
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
✅متوسط زندگی کردن ننگ نیست!
✅مسؤولين ما بايد جلوي تظاهر به ثروت را بگيرند.
◀️شرط آسایش خانواده و رفاه جامعه/8⃣
🔸اين بحث ديروز را لابد مراجعه فرموديد، حضرت فرمود اگر كسي متمكّن بود، سرمايهدار بود و سرمايهدارانه زندگي كرد بايد بفهمد خدا او را اهانت كرده، او را تحقير كرد(*)
🔸هم مسؤولين ما بايد جلوي تظاهر به ثروت را بگيرند هم ماها بايد بدانيم كه داشتن، كمال نيست؛ اين برهان علوي، برهان تام است ...
🔸خُب حضرت فرمود اين احترام نيست، اين شخص بايد بداند مورد تحقير خداست، حالا ما تحقير نكنيم ولي خودمان بپذيريم كه متوسّط زندگي كردن ننگ نيست ...
🔸شيخناالاستاد مرحوم علامه شعراني ... ميخواست داماد مرحوم مجلسي بشود؛ پدر به دخترش گفت كه اين طلبه وضع مالياش ضعيف است؛ عرض كرد «پدر! نداشتن، ننگ نيست» ... اينها شدند حافظ دين.
🔸ما كار نداريم كه جامعه چطور است، ما بايد مسير جامعه را عوض كنيم، اين دانشجويان عزيز بايد مسير جامعه را عوض كنند.
🔸فرمود من يك حرف تازهاي در ازدواج آوردم، من نميخواهم نر و ماده با هم جمع بشوند، من يك چيز تازهاي آوردم به نام نكاح.
🔸اين سنّت من است، «النكاح سنّتي» آنگاه به مردها فرمود شما عاقلانه با همسرانتان به سر ببريد(وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ)، رفتارتان، گفتارتان، مضاجعهتان، مناكحهتان بايد عقلپسند و نقلپسند باشد(وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ)، كمك آنها باشيد.
🔸به خانمها هم فرمود سكينت و آرامش منزل به عهده شماست.
🔸فرمود اين حرفها را من آوردم وگرنه اجتماع نر و ماده به نام ازدواجِ عادي در كفار هم هست، در غير كفار هم هست، در حيوانات هم هست، من آنها را نياوردم.
🔸«النكاح سنّتي» من يك چيز تازه آوردم و اگر كسي سنّ ازدواجش بگذرد و ازدواج نكند و دير ازدواج بكند اين اعراض از سنّت پيغمبر است، قهراً به حرام ميافتد، وقتي به حرام افتاد ديگر مسؤول است.
🔸بنابراين مسأله نكاح با حفظ شرايطش از بهترين امور زندگي است، حالا يك مقدار مسؤولين بايد كمك كنند، يك مقدار مردم؛ مسؤوليني كه مردمياند، مردمي كه مثل مسؤولاند، ديگر بيگانه نيستند.
🔸بنابراين بايد دست به دست هم بدهند، قسمت مهم به عهده خود جوانهاست ...
↙️پي نوشت:
*- نهجالبلاغه، خطبه 160؛ «أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَهَانَ غَيْرَهُ حَيْثُ بَسَطَ الدُّنْيَا لَهُ»
🔹برگرفته از درس تفسير قرآن حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی /سوره احزاب، آيات28 الي 32
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
یا نُورُ یا بُرهانُ یا مُبینُ یا مُنیرُ یا رَبِ اِکفِنی الشُرُورَ وَ افاتِ الدُهُورِ اَسئَلُکَ النَجاةَ یَومَ یُنفَخُ فِی الصُورِ
وجود مبارك امام جواد(سلام الله علیه) فرمود: «الثِّقَةُ بِاللّهِ ثَمَنٌ لِكُلِّ غالٍ و سُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ» رسیدن به درجات عالی، درجات بهشت، درجات علمی و عملی و تقوا در دنیا و درجات بهشت در آخرت البته سخت است; ولی اعتماد و اطمینان به لطف خدا، بهای هر كالای گرانی است. امام جواد علیه السلام می فرماید: نِیل به درجات عالی و رسیدن به مقاماتی مانند مقام سلمان، مقام اباذر، مقام مقداد در دسترس است، شما نردبان رسیدن به این مقامات را دارید، نگویید سلمان و مقداد به آن مقامات رسیده اند ما نمیتوانیم، اگر بگویید یك مقامی خیلی بالاست، نردبانش را دارید و آن اطمینان به خداست.
منبع: آرشیو جلسه درس اخلاق معظم له
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
عبادت خدا و ابلیس.mp3
755.7K
💠 بیانات
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 عبادت خدا و ابلیس
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
sharhe zyarate jame _09ahs ss.mp3
6.76M
💠 صوت #سخنرانی_موضوعی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 #شرح_زیارت_جامعه_کبیره جلسه نهم
▪️ تاریخ: 1374/03/19
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
sharhe zyarate jame _09ahs ss.mp3
6.76M
💠 صوت #سخنرانی_موضوعی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 #شرح_زیارت_جامعه_کبیره جلسه نهم
▪️ تاریخ: 1374/03/19
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
تفسير و نشر معارف قرآن و أهل بيت، مهمترين رسالت امام جواد(ع)
به مناسبت دهم رجب ولادت امام محمد تقی جواد الائمه (علیه السلام) فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی با محوریت مقام و شخصیت آن امام همام را از نظر می گذرانیم.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به دوران کودکی امام جواد )علیه السلام( و انتقال علوم الهی از سوی پدر بزرگوارشان بیان داشتند: وقتی وجود مبارك امام جواد به دنیا آمده است وجود مبارك امام رضا(سلام الله علیهما) خیلی به این نوزاد علاقمند بود آن طوری كه مسعودی در مروج الذهب خود نقل میكند «كان ینادیه فی المهد طول لیلته» در بسیاری از شب وجود مبارك امام رضا(سلام الله علیه) تا سحر كنار این گهواره ذكر خواب میگفت مناجات میكند مناقات میكرد با او گفتگو میكرد. به امام رضا(سلام الله علیه) عرض كردند شایسته نیست پدری همچون شما كنار گهواره كودك ذكر خواب بگویید كه كودك بخوابد فرمود: نه من ذكر خواب میگویم نه او به خواب میرود، من دارم معارف الهی را به او منتقل میكنم و با علم، او را عزیز میكنم «انما اعزّه بالعلم عزّا»؛ این كار آن پدر و آن پسر(سلام الله علیهما) بود.
معظم له ادامه دادند: وقتی وجود مبارك امام جواد(سلام الله علیه) در دوران كودكی به مقام شامخ امامت رسید به او عرض كردند كه مگر كودك به مقام شامخی میرسد مثل نبوت یا امامت؟ فرمود: ﴿وَ آتَیناهُ الْحُكْمَ صَبِیاً﴾ كه در قرآن میخوانید این سند آن است كه اگر كسی از علم لدنی برخوردار باشد ذات اقدس الهی چنین سمتی را به او عطا میكند. بعد وقتی وارد فضای جامعه شدند مهمترین كارشان تفسیر قرآن و نشر معارف قرآن و اهل بیت بود.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به تفسیر آیه ای از قرآن کریم در رابطه با بررسی آراء مختلف مکتب های گوناگون از لسان نورانی امام نهم(ع) پرداختند و ابراز داشتند: خدای سبحان در قرآن كریم در سوره «زمر» به همه ما امر كرد و بشارت داد و فرمود: آنها كه مكتب های گوناگون آراء مختلف را بررسی میكنند و بهترینش را برمیگزینند به آنها مژده بده ﴿فَبَشِّرْ عِبادِ ٭ الَّذینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ﴾ وجود مبارك امام جواد(ع) برای تبیین این گونه از آیات به همه ما فرمود: هر كس گوش به حرف گویندهای میدهد دارد او را عبادت میكند! منظور از این گفتن، تنها گفتن در قبال نوشتن یا رفتن و مانند آن نیست، بلکه اعمال و نوشته دیگران را نیز شامل می شود؛ فرمود اگر كسی گوش به حرف كسی بدهد، مقاله كسی را نگاه كند، روزنامه كسی را، سخن كسی را گوش بدهد، نوار كسی را گوش بدهد كه بخواهد آن را بپذیرد باید بداند دارد او را عبادت میكند اگر او انشاءالله از خدا و پیغمبر بگوید، این كار او عبادت خداست و اطاعت پیغمبر، اگر خدای ناكرده او باطل میگوید او دارد شیطان را عبادت میكند. لذا این حدیث نورانی به این نكته اشاره دارد كه هرگز نباید هیچ نوشتار و گفتار و سخنی را بدون تحقیق و تفحّص بپذیریم.
معظم له به یکی از توصیه های اخلاقی آن امام نهم(علیه السلام) اشاره داشتند که دنیا را محل صبر و بردباری در برابر مشکلات معرفی نموده و گفتند: كسی از وجود مبارك امام جواد(سلام الله علیه) توصیه اخلاقی خواست عرض كرد كه ما را سفارش كنید. حضرت فرمود: قبول میكنید یا فقط میخواهید گوش بدهید؟ عرض كرد نه قبول میكنم. فرمود: اگر قبول میكنید این مسائل را بدان، اینجا جای امتحان و جای بردباری است اصلاً كسی خیال بكند كه اینجا بخواهد راحتی و راحت به سر ببرد راحتی نصیبش بشود اشتباه است؛ آنكه این نظام را ساخت این جهان را ساخت فرمود: اینجا جای آسایش نیست خودش هم كه ﴿وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللّهِ قیلاً﴾ دیگر از خدا راستگوتر كیست ؟ ولی معذلك قسم یاد كرد فرمود: ﴿لَقَدْ خَلَقْنَا اْلإِنْسانَ فی كَبَدٍ﴾ انسان در فشار و رنج و درد و زحمت و سختی قرار داده شد، اصلاً ساختار اینجا این است؛ این لام لام قسم است، كبَد یعنی درد و رنج و فشار و مشكلات؛ حالا یكی فشار مالی دارد، دیگری فشار خانوادگی دارد، یكی فشار سیاسی دارد و یكی فشار اجتماعی دارد هیچ كس بیدرد و رنج نیست؛ مستحضرید آنها كه وضع مالیشان خوب است با قرص خواب میخوابند این طور نیست كه مثلاً راحت باشند، حالا كسی خیال بكند این هفتاد هشتاد سال آسوده باشد نه، آسایش جای دیگر است آنجا كه ﴿لا لَغْوٌ فیها وَ لا تَأْثیمٌ﴾ از یك سو ﴿الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذی أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ﴾ از سوی دیگر.
آیت الله العظمی جوادی آملی همچنین رسیدن به درجات عالی دردنیا و آخرت را برای انسان، ممکن دانستند و بیان داشتند: وجود مبارك امام جواد(سلام الله علیه) فرمود: «الثِّقَةُ بِاللّهِ ثَمَنٌ لِكُلِّ غالٍ و سُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ» رسیدن به درجات عالی، درجات بهشت، درجات علمی و عملی و تقوا در دنیا و درجات بهشت در آخرت البته سخت است;
ولی اعتماد و اطمینان به لطف خدا، بهای هر كالای گرانی است. امام جواد علیه السلام می فرماید: نِیل به درجات عالی و رسیدن به مقاماتی مانند مقام سلمان، مقام اباذر، مقام مقداد در دسترس است، شما نردبان رسیدن به این مقامات را دارید، نگویید سلمان و مقداد به آن مقامات رسیده اند ما نمیتوانیم، اگر بگویید یك مقامی خیلی بالاست، نردبانش را دارید و آن اطمینان به خداست.
منبع: آرشیو جلسه درس اخلاق معظم له
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
J-2747 1397-11-04 s.mp3
5.34M
💠 صوت #درس_اخلاق
🔸 موضوع: #خطبه 202 نهج البلاغه
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli