احکام شرعی.mp3
1.01M
#احکام_شرعی
📬#سؤال:آیا مردان مجازند از انگشتری که طلا نیست ولی با آب طلا، آبکاری شده است، استفاده کنند؟
🎙#پاسخ نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل : daftar@esra.ir
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی
صهیونیست با اصل اسلام مخالف است / جنگ او در برابر مسلمانان، جنگ حق و باطل است 🔹 پایگاه اطلاع رسانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«هیچ احتمال شکست نیست...»
بخشی از پیام معظم له در پی حوادث اخیر و جنایات اسرائیل در غزه و لبنان
۱۴۰۳/٧/۲۸
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«یک وقت انسان میخواهد درس بخواند که بعد حافظ قرآن بشود، حافظ معارف قرآن بشود، مدرّس بشود، مفسّر بشود، اين پيش مطالعه میخواهد دقيقاً، حضور در درس میخواهد دقيقاً، مطالعه بعد از درس میخواهد دقيقاً، داشتن همبحث قوی میخواهد دقيقاً، نوشتن آثار درس میخواهد در مرتبه پنجم دقيقاً، جمع بندی اين و عرضه با استاد يا استاديار ديگر میخواهد سادساً تا بشود مدرّس بعدی.»
درس تفسیر سوره نحل جلسه۱۱۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شهادت حسين فهميده كه نموداری از شهادت ده ها ايثارگر ناب و مجاهد نستوه مشتاق و عاشق بود، با شهادت ديگران فرق می كند؛ زيرا پيدا بود كه اينان حقيقتی را می ديدند كه ديگران يا آن را ادراك نمیکردند يا اگر از آن آگاه بودند، در محدوده فهم حصولی آنان بود، نه شهود حضوری. آن كه مقصود خود را می بيند، اين گونه جانش را بر كف دست می نهد و به روی مرگ لبخند می زند.»
شكوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص۱۹۵،۱۹۶
#روز_بسیج_دانش_آموزى
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
انسان وقتی كمالی را در ديگری ديد، دو قسم است: يك وقت در او شتاب ايجاد میکند كه خود را به ديگری كه كامل است برساند، يك وقت در او كوشش ايجاد میکند كه ديگری را بكشد و پائين بياورد تا با خود هم سطح كند، اگر كسی كوشيد كه ديگری را پائين بكشد و با خود همسطح كند، اين حسد است. اگر كسی كوشيد كه خود ترقّی كند تا به او برسد، اين منافسه است و قرآن ما را به منافسه و تنافس تشويق كرد و فرمود: ﴿فليتنافس المتنافسون﴾[۱]؛ شما برای دريافت شیء نفيس، نفس نفس زنان بدويد، نَفْس بدهيد تا به نفيس برسيد راه باز است:«و سئلوا الله من فضله» اين حق با شماست كه نبايد شكست بخوريد، اين حق با شماست كه نبايد پائين باشيد، امّا اين حق با شما نيست كه ديگری كه بالا رفت پائين بياد شما بالا برويد.
[۱]سوره مطففین آیه ۲۶
درس تفسیر سوره بقره جلسه ۱۹۴
۱۳۶۵/٢/۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
برنامه دروس آیت الله العظمی جوادی آملی :
درس خارج فقه(ادامه قضا و شهادت) : شنبه الی سه شنبه، ساعت 9 صبح
درس اخلاق(شرح نهج البلاغه) : چهارشنبه ها ساعت 9 صبح
مکان برگزاری دروس:
مسجد اعظم قم
#پخش_زنده دروس معظم له:
سایت تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir
↙️ لینک شرکت در درس فقه:
https://el.esra.ir/ch/karejefegh-nekah-ayatollah-jvadiamoli
↙️ لینک شرکت در درس اخلاق:
https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شما شرح حال مرحوم علامه مجلسی و مرحوم ملا صالح مازندرانی كه اين اصول كافی را يعنی جلد اول و دوم و هشتم كافی نه فروع كافی را، در دوازده جلد شرح كرد كه شرح خوبی هم است ملاحظه بفرماييد، شيخناالاستاد مرحوم علامه شعرانی تعليقههای خوبی، پاورقی های خوبی هم بر اين دوازده جلد دارد.اين میخواست داماد مرحوم علامه مجلسی بشود، پدر به دخترش گفت: كه اين طلبه وضع مالیاش ضعيف است.عرض كرد: پدر، نداشتن ننگ نيست.
اينها شدند حافظ دين.ما كار نداريم كه جامعه چطور است، ما بايد مسير جامعه را عوض كنيم. اين دانشجويان عزيز بايد مسير جامعه را عوض كنند.»
درس تفسیر سوره احزاب جلسه ۱۲
۹۲/٢/۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
تبيين اهميت مسئوليت روحانيت
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اين ﴿أَلَمْ يَأْتِكُمْ نَذِيرٌ﴾[۱]معنايش اين نيست كه مگر پيغمبر"صلی الله علیه و آله و سلم" درِ خانهات نيامده مگر امام "علیه السلام" در خانهات نيامده، مگر پيغمبران و ائمه "عليهم السلام" تك تك درِ خانه تك تك مردم میرفتند. اين عالمان دين اين واعظان اين مبلّغان اين نور چشمان امام زمان كار انبيا را میکنند؛ فرشتگان به اين جهنّمی ها ميگويند مگر در فلان مسجد نبودی، مگر پای سخنرانی فلان شخص ننشستی، مگر اين آقا از آيات قرآن نگفت، مگر نگفت اهل بيت "علیهم السلام" چنين گفتند.
خب انسان به جايی میرسد كه سخنرانیاش در مسجدها در منبرها در جماعت ها در نماز جمعه ها مورد احتجاج ملائكه قرار میگیرد.
اين كم كار است انسان هم خودش را نجات بدهد هم جامعه را؟!
[۱]سوره ملك، آيه ۸
درس تفسیر سوره احزاب جلسه ۱۲
۹۲/٢/۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹بیانات آيت الله العظمی جوادی آملی در رابطه با علم نافع
«...اگر کسی در اوایل تحصیل است، ظرفیت فراگیری ده مطلب را دارد، وقتی آن ده مطلب را فرا گرفت، هم اکنون ظرفیت فراگیری بیست مطلب را دارد.علم یک مظروفی است که بر ظرفیت میافزاید.»
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
خطرات رشوه و تبعات آن در جامعه / رشوه بگیران و رشوه دهندگان خود هیزم آتش جهنم هستند
🔹 پایگاه اطلاعرسانی اسراء: جلسه هفتگی درس اخلاق آیتالله العظمی جوادی آملی امروز (چهارشنبه) در مسجد اعظم قم بهصورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
👈 در این جلسه، آیتالله العظمی جوادی آملی به ادامه شرح حکمت ۱۴۷ #نهج_البلاغه پرداختند.
آیتالله العظمی جوادی آملی در ادامه شرح نهج بیان داشتند: مولا امیرالمؤمنین در این حکمت میفرماید:
«يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا، فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ، النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ».
مولا امیرالمؤمنین در این خطبه دو کار بی سابقه کردند: یکی اینکه #حقیقت_علم را معرفی کردند و دوم اینکه دل را که #ظرف_علم است، معرفی کردند. آنگاه معلوم شد که هیچ عالمی در حوزه و هیچ دانشمندی در دانشگاه جای کسی را تنگ نمی کند.
🔹 هرگونه اختلافی در جهان و جامعه رخ بدهد، از حوزه و دانشگاه نیست و از مرکز علم نیست، چون حقیقت علم آن است که جا باز می کند و #حقیقت_دل آن است که جا برای دیگران تهیه می کند.
🔹 #علم_واقعی مانع تنگ نظری ها و اختلافات است، هرگز اختلاف از حوزه و دانشگاه نیست، هرگز تنگ نظری، محدودنگری و جانب نگری کار حوزه و دانشگاه نیست.
🔹 قرآن حرف تازهای برای انسان آورده است. تعبیر ﴿وَ يُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ﴾ یک تعبیر عادی است، اما خداوند در یک آیه دیگر به شخص پیامبر می فرماید: ﴿وَيُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ﴾؛ این یعنی اگر اینجا یاد نگیری، در جای دیگری نمی توانی یاد بگیری!
🔹 امیرالمومنین در ادامه حکمت خود می فرماید مردم چند دسته اند؛ یک عده #عالم_ربانی هستند، یعنی هم هرچه خدا گفت، خوب یاد می گیرند و هم شاگرد خوبی هستند و هرچه یاد گرفتند را خوب #به_مردم_منتقل_می_کنند.
این عالمان ربانی، جز اولیای الهی اند!
🔹 امیرالمومنین در حکمت ۴۳۲ نهج البلاغه در بیان ویژگی های اولیای الهی میفرمایند: «إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ هُمُ الَّذِينَ نَظَرُوا إِلَى بَاطِنِ الدُّنْيَا إِذَا نَظَرَ النَّاسُ إِلَى ظَاهِرِهَا».
دوستان خدا کسانی اند که به #باطن_دنیا می نگرند، در حالی که دیگران به ظاهر آن مینگرند. آنان به کار آخرت می پردازند، در حالی که دیگران به کار دنیا مشغولاند.
اولیای الهی عمیق نظرند... .
🔹 این #وظیفه ماست که تمام کوشش و تلاش خود را انجام دهیم تا جهنمی را که قرآن ما را از آن می ترساند یا به بهشتی که ترغیب می کند، بیابیم که کجاست.
در هیچ کجای قرآن نیامده که ما از چوب جنگل، هیزم آتش جهنم را میآوریم، بلکه فرمود #هیزم_جهنم_خود_ظالمان_هستند!
این سارقان و اختلاس گران و نجومی بگیران هیزم آتش جهنم اند، خودِ اینها آتش جهنم را تأمین می کنند و مواد خام برای آتش جهنم هستند.
◀️ باطن #مال_مردم_خوری کثیف است؛ لذا بیان می کنند کسی که زیرمیزی می گیرد و زیرمیزی می دهد، کسی که #رشوه می گیرد و رشوه می دهد، مانند این است که از چاه کثیف می خواهد آب زلال دریافت کند!
↙️ لینک خبر:
https://esra.ir/fa/web/news/w/4929638
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1403/08/09
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
ما در همين حوزههايمان وقتی كه داريم مقدّمات را ميخوانيم، قدم به قدم مواظب باشيم در برابر حق تسليم بشويم.اگر ديديم حق با رفيقِ ماست بگوييم:حق با شماست بعد راحتيم.همان بار اول كه دستِ شيطان را ببنديم بگوييم «إخْسأ» بعد ديگر راحتيم. فرمود اگر كسی اين مراقبت را داشته باشد من برای او كارهای سخت را آسان میکنم ﴿فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْيُسْرَي﴾[۱] من كار را برايش آسان میکنم. آن وقت اين به آسانی فضايل را انجام میدهد، به آسانی از معاصی میگذرد. خيلی به آسانی از حرام صرفنظر میکند.
[۱]سوره لیل آیه ۷
درس تفسیر سوره حج جلسه ۲۷
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
فرمود: سکينت به عهده زن است، مسکن را مرد بايد تهيه کند. او تمام خستگی اش در بيرون وقتی که وارد منزل شد با ديدار همسرش حل میشود.بشر با آن آرامش عاطفی دارد زندگی ميکند،﴿خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا﴾ مگر شما آرامش نميخواهيد؟! خستگی بيرون شما در منزل بايد حل بشود. او بايد آنقدر مديريت داشته باشد که به عاطفه شما را جذب بکند، اين وظيفه زن است. مسکن را شما میتوانید و بايد تهيه کنی. بعد فرمود جهيزيه هست، مهريه هست، اينها را ذات مقدس هم امضا کرده، اينها بود. فرمود جهيزيه و مهريه و مانند آن چيزی ديگر است، آنچه که ما آورديم اين است: ﴿خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً﴾؛ درست است جهيزيه، درست است مهريه، اما اينها مشکل را حل نمیکند.
دو عنصر اصلی است که زندگی را نرم میکند: يکی مودت و دوستی عاقلانه نه غريزی و يکی محبت عاطفی و مهربانانه عقلی.
۹۷/١۰/۱۱
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
همان دينی كه گفت: «طلب العلم فريضةٌ»، همان دين گفته چه چيزی بايد بخوانيد. فرمود سه رشته را يادتان نرود آيه محكمه بخوانيد، فريضه عادله بخوانيد، سنّت قائمه بخوانيد.
وجود مبارك امام صادق سلام الله علیه کارها را تقسيم كرد يك عدّه از شاگردان را به آيه محكمه، يك عدّه شاگردان را به فريضه عادله، يك عدّه شاگردان را به سنّت قائمه.
وجود مبارك امام صادق(سلام الله عليه) كه تحوّلی در حوزههای علميه ايجاد كرد، شاگردان را تقسيم كرده، استعدادها را شناسايی كرده، مستحضريد كه همه برای فقه و اصول خلق نشدند، همه برای فلسفه و كلام خلق نشدند، تفسير كه از بهترين علوم الهی است همه برای تفسير خلق نشدند. اطلاعات عمومی ممكن است آدم داشته باشد. ذات اقدس الهی به هر كسی يك گرايش خاصی داد.
ما يعنی مُعمَّمين مادامی كه اين لباس را در برداريم تا زندهايم بايد با فقه مأنوس باشيم، برای اينكه هم خودمان بايد عمل بكنيم هم مردم از ما اين را میپرسند. اما يا با درس گفتن يا با درس خواندن با يك نوار يا با مباحثه با همسان. تا زندهايم اين فقه را يك روحانی نبايد ترك بكند بقيه وقت را میگذارد در آن رشته ای كه خدا او را برای آن رشته خلق كرده. مسائل فقهی را نمیشود يك روحانی بگذارد كنار چون هم محل ابتلای خودش است هم محل ابتلای جامعه است مردم از او سؤال میکنند.مسائل فقهی بايد دستش باشد، بقيه را در آن رشته ای كه خدا او را برای آن رشته خلق كرده بايد باشد.
درس تفسیر سوره مریم جلسه ١۲
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
دیدار رئیس جمهوربا آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، صبح امروز پنج شنبه 10 آبان 1403 با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی، با ایشان دیدار و گفتگو کرد. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #دیدار 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
خون های پاک شهداء، عامل موفقیت و سرمایه ماست / ما جنگ طلب نیستیم ولی به هر گونه جنگی پاسخ می دهیم / تاکید بر مبارزه با فقر و فساد در کشور
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: دکتر مسعود پزشکیان رییس محترم جمهور و هیئت همراه با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی، با ایشان دیدار و گفتگو کردند. ◀️ آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با بیان اینکه خون های پاک شهداء، عامل موفقیت و سرمایه ماست، اظهار داشتند: #ما_جنگ_طلب_نیستیم و نبوده ایم و این خود سرمایه ای بزرگ برای ماست، اما اگر هر گونه جنگی بر ما تحمیل شود، #پاسخ_قاطع می دهیم. 🔸 امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید «لَا یَمْنَعُ الضَّیْمَ الذَّلِیلُ»، فرمود هیچ ملتی جز ملت فرومایه، ظلم را تحمل نمی کند، «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ»؛ باید از همان نقطهای که به شما سنگی انداخته شده، آن را بازگردانید. این بیان نورانی علی بن ابی طالب است فرمود #سنگ_خور_نباشید ملت ضعیف و تابع نباشید. 🔸 دولت و حاکمیت باید با مفسدین به طور جدی مبارزه کنند و اجازه ندهند #اختلاس و #حقوق_های_نجومی در کشور وجود داشته باشد، زیرا حتی یک عضو فاسد هم می تواند دولت را دچار فساد کند. «الْحَجَرُ الْغَصِيبُ فِي الدَّارِ رَهْنٌ عَلَى خَرَابِهَا»، سنگ و آجر غصبى در بناى خانه، گروگان ويرانى آن است، دیواری محترم است که روی آجر حلال بنا شده باشد؛ لذا تمام همت مسئولین باید این باشد که با تمام مفسدین در هر رده ای مبارزه کنند. 🔸 ما مردم ایران، مردمی بزرگ و #بزرگ_زاده_هستیم، هم تاریخ داریم و هم جغرافیا، بر خلاف آمریکا که تاریخ دارد اما جغرافیا ندارد، اگر سرتاسر ایران را بشکافید، پر از علم، هنر و آثار باستانی است. در شأن ما نیست که از کشور دیگری پیروی کنیم. 🔸 حضرت امیر می فرماید: «مَا ضَرَبَ اللهُ الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ»؛ خدا هیچ ملتی را با تازیانه ای دردناک تر از #فقر نزده است، اگر فقر باشد، دینداری مردم مشکل است، باید همه مخصوصاً مسئولین در جهت برطرف کردن نیازهای جامعه و حل #مشکلات_اقتصادی و گرانی همت و کوشش مضاعف داشته باشند. 🔸 کشوری که عالم و دانشمند دارد، نباید دچار اختلاف باشد، چون #علم_حقیقی وقتی وارد قلب انسان شود، نه تنها جا را تنگ نمی کند، بلکه قلب را وسیع تر و آماده پذیرش دانش بیشتر میکند... اگر در حوزه یا دانشگاه افرادی تربیت شوند که فضای دیگران را تنگ کنند یا اختلاف ایجاد کنند، نشان دهنده این است که از حقیقت علم بهره ای نبرده اند. چرا که علم حقیقی به انسان شرح صدر و ظرفیت می دهد. 👈 هم حوزویان و هم دانشگاهیان باید بدانند که هیچ کدام جای دیگری را تنگ نکرده اند، ـ اگر اختلافات کنار گذاشته شود ـ قوانین کلی اسلام رعایت شوند ـ و حرمت و احترام مردم حفظ شود جامعه نیز همراه خواهد بود چرا که مردم ما #مردمی_بزرگ_و_عاقل هستند و به انسانیت احترام می گذارند. ↙️ لینک خبر: https://news.esra.ir/fa/w/4932437 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #دیدار 📚 دیدار رئیس جمهور با حضرت استاد تاریخ: 1403/08/10 🌐 https://esra.ir/ 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين هایی كه در دنيا فقط رذايل و معاصی و قبايح را میدیدند در قيامت هم نتايج رذايل و قبايح را میبینند جهنم را میبینند، غرّش جهنّم را، بوی بد جهنّم را كاملاً استشمام میکنند. همينها كه در دنيا مظاهر دين را، مسجد را، حوزه را، حسينيه را، قرآن را، عترت "علیهم السلام" را نمیدیدند آن روز بهشت را نميبينند. اوليا را نمیبینند، مؤمنين را نمیبینند.
جهنم را میبینند، صدای جهنم را میشنوند به همان دليل كه در دنيا اين همه مراكز دين و عترت و قرآن و اهل بيت "علیهم السلام" بود آنها را نمیدیدند، مراكز فساد را میدیدند، تبليغات سوء را میدیدند و مانند آن، همين معنا در قيامت ظهور میکند.
درس تفسیر سوره مریم جلسه۲۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 گزارش تصویری / دیدار رئیس جمهور با آیت الله العظمی جوادی آملی
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی: #ما_جنگ_طلب_نیستیم و نبوده ایم ولی جنگ را بی پاسخ نمی گذاریم.
هیچ ملتی را سنگ نزنید، هیچ کسی را سنگ نزنید؛ ولی اگر سنگی آمد فوراً به همان جا برگردانید،
«رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ».
👈 بیان نورانی از حضرت امیر (علیه السلام) است که شما با آن آشنا هستید، فرمود:
«الْحَجَرُ الْغَصِيبُ فِي الدَّارِ رَهْنٌ عَلَى خَرَابِهَا»؛
یعنی اگر کسی دیواری چید... اما یک آجرش غصبی است، شرعاً صاحب آجر می تواند آجر را از دیوار دربیاورد گرچه دیوار فرو بریزد!
اگر خدای نکرده در هیئت [دولت] یک آجر فاسد باشد، در زیر مجموعه یک آجر فاسد باشد،
روزگار این آجر فاسد را در می آورد گرچه دولت فرو بریزد!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#گزارش_تصویری
📚 دیدار رئیس جمهور با حضرت استاد
تاریخ: 1403/08/10
🌐 https://esra.ir/
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
j-4217 1403-08-09 akhlagh1.mp3
8.66M
🎙درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۰۹
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«امام باقر(سلام الله علیه) میفرماید که آخرین لحظهای که پدرم مرا وصیت میکرد، به من گفت محمد! من سفارش میکنم تو را به چیزی که پدرم سیّدالشهداء(سلام الله علیه) در آن آخرین مراحل مرا وصیت کرد؛ یعنی سیّدالشهداء (سلام الله علیه) آخرین وصیتی که به امام سجاد(سلام الله علیه) کرد، همان وصیت را امام سجاد(سلام الله علیه) در آخرین مرحله به امام باقر(سلام الله علیه) کرد. فرمود پسر! ظلم همیشه بد است؛ اما آن مظلومی که هیچ پناهگاهی جز خدا ندارد به او ستم نکن! «إِیَّاکَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا یَجِدُ عَلَیْکَ نَاصِراً إِلَّا اللَّه»[۱]
آن کسی که هیچ پناهگاهی جز خدا ندارد، او اگر اشکش ریخت، فقط خدا را میخواهد، فرمود: «إِیَّاکَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا یَجِدُ عَلَیْکَ نَاصِراً إِلَّا اللَّه». آن مظلوم فقط خدا را میخواهد، غیر از خدا کسی را ندارد. این هم آخرین وصیت سیّدالشّهداء بود نسبت به امام سجاد(سلام الله علیهما) و هم آخرین وصیت امام سجاد بود نسبت به امام باقر(سلام الله علیهما).»
درس تفسیر ۹۵/۱۲/۲۴
[۱] الکافی، ج۲، ص۳۳۱
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
احکام شرعی .mp3
1.18M
#احکام_شرعی
📬#سؤال: آیا مجازیم حقوقمان را در بانک سپرده گذاری کنیم و بابت آن سود بگیریم؟
🎙#پاسخ نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل : daftar@esra.ir
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
اطلاعیه دفتر مرجعیت آیت الله العظمی جوادی آملی درباره حواشی یک دیدار
🔹 دفتر مرجعیت آیت الله العظمی جوادی آملی درباره دیدار ریاست محترم جمهوری با آیت الله العظمی جوادی آملی در روز پنج شنبه، اطلاعیه ای صادر نمود
👈 حضور جامعه گرامى و ارجمند اسلامى
متأسفانه در فضاى مجازى سخنان ناصوابى درباره نحوه دست دادن حضرت استاد آيت الله العظمی جوادى آملى (دام ظله) با رياست ارجمند جمهورى اسلامى منتشر شده تا فضاى بسيار حكميانه و گواراى ديدار معظم له با ايشان را به صورت شائبه دارى معرفى نمايند و مطالب حكيمانه و ارزشمند رد و بدل شده را تحت الشعاع قرار دهند.
گرچه عموم آحاد گرامى جامعه به اين امر توجه دارند، ليكن به منظور رفع پندار ناصواب ايجاد شده توضيح داده مى شود كه سنّت مصافحه و دست دادن حضرت آيت الله العظمی جوادى آملى با همه افراد به جهت پاره اى از ملاحظات معمولا به همين نحوى است كه انجام داده اند.
◀️ اميد است اين گونه ديدارها كه در جهت اصلاح و رفع دشواری هاى جامعه و نظام اسلامى برگزار مى شود براى همگان مفيد و سازنده باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#اطلاعیه
📚 دفتر مرجعیت علمی و دینی آیت الله العظمی جوادی آملی
تاریخ: 1403/08/12
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
احکام شرعی .mp3
836.6K
#احکام_شرعی
📬#سؤال: اگر پدر مبلغی را برای فرزند کوچکش پس انداز کند، آیا خمس به آن تعلق میگیرد یا نه؟
🎙#پاسخ نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل : daftar@esra.ir
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله جوادی آملی .mp3
2.94M
🎙بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی به مناسبت سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
خطبه های نماز جمعه ٨۵/٨/١٢
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
🟢تفسیر تسنیم جلد ۷۸ منتشر شد
در این جلد، شرح و تفسیر سورههای حاقّه(۱-۵۲)، معارج(۱-۴۴)، نوح(ع)(۱-۲۸)، جنّ(۱-۲۸)، مزّمّل(۱-۲۰)، مدّثّر(۱-۵۶) و قیامت(۱-۴۰) آمده است.
http://nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#حق_زبان
بيان حقايق، سخنان نيكو، حفظ و دور نگه داشتن آن از مطالب مستهجن، كذب، تهمت، غيبت، فحاشی، پرگويی، سخن چينی و نمّامی همه از حقوق اساسی اين عضو است. پيامبر اسلام صلی الله عليه و آله و سلم لازم حفظ حقوق زبان را طول صمت دانسته اند[۱] و در وصيتشان به علی(عليه السلام) فرمود «يا عليّ من خاف الناس لسانه فهو من أهل النار»[۲]
و نجات مؤمن را در حفظ زبانش دانست: «نجاةُ المؤمنِ مِن حفظ لسانه»[۳]
و نيز فرمود: «خداوند زبان را به گونه ای عذاب كند كه هيچ يك از جوارح را به آن شدّت عذاب ننمايد، صاحبش گويد چرا چنين عذابی مي كنی؟ به او گفته می شود كلمه ای از تو جاری گرديد كه به واسطه آن در مشرق و مغرب زمين خون هایی به ناحق ريخته شد».[۴]
امام سجّاد(عليه السلام) درباره حق زبان می فرمايد: «و حق اللسانِ إكرامُه علي الخُني و تعويده الخير و ترك الفضول الّتي لا فائدة لَها و البر بالناس و حسنُ القولِ فيهم»[۵]
حق زبان، گرامی داشتن آن از سخنان زشت (آلوده نشدن به كلمات زشت) و عادت دادن آن به نيكی و ترك كلمات زايدی كه فايده ای در آن نيست و نيكی به مردم و سخن نيك گفتن در ميان آنهاست.
۱تا۴.سفینة البحار ج۲ ص۵۱۰
[۵]سفینة البحار ج۲ ص۶۲۲
حق و تکلیف در اسلام ص۳۰۲،۳۰۳
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli