اهمیت صله رحم و آثار مادی و معنوی آن در آموزه های دین اسلام
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: پیوند با خویشاوندان و نیكی به آنان به ویژه #پدر_و_مادر، از راه های مهم رشد و تعالی [در همه زمینه ها] و تقرب به خدای سبحان است كه پس از ایمان به خدا از #با_فضیلت_ترین_اعمال_دینی به شمار می آید و اجر و پاداش مادی و معنوی فراوانی دارد.
🔸 از دیر باز #شب_یلدا که بلند ترین شب سال می باشد دربین اقوام ایرانی دارای جایگاهی ویژه بوده است که با همراه شدن سنّت دید و بازدید از بزرگترهای هر طایفه و زنده شدن فضیلت اخلاقی #صله_رحم می تواند شبی خاطره انگیز را برای ایشان رقم بزند و بسیاری از کدورت ها و آشفتگی های خانوادگی را بر طرف سازد.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب گرانسنگ #مفاتیح_الحیات درباره شب یلدا مرقوم داشتند:
این واژه، سریانی و به معنای «میلاد» است و چون شب یلدا را با تولد حضرت #مسیح_علیه_السلام تطبیق می كردند آن را به این نام خواندهاند. چون ایرانیان این شب را شب تولد میترا (مهر) میدانسته اند آن را با تلفظ سریانیش پذیرفتهاند و در واقع یلدا با نوئل (noel) اروپایی كه در 25 دسامبر تثبیت شده، معادل است، بنابراین نوئل اروپایی همان شب یلدا یا #شب_چله_ایرانی است. (لغتنامه دهخدا، واژه یلدا)
🔸 ایشان مرقوم داشتند:
از سنت های شب یلدا، شب.نشینی، دید و بازدید و #صله_رحم است، چنان كه #بهره_گیری_علمی از فرصت آن با طرح مسایل علمی و تاریخی، خواندن اشعار به ویژه شعر حافظ و تفأّل به اشعار حافظ و... سنت دیگر آن است. مناسب است مؤمنان در چنین فرصت هایی با زوایای زندگی و #سیره_معصومان_علیهم_السلام در جهت رشد و كمال علمی و معنوی آشنا شوند… .
↙️ بیشتر بخوانید:
B2n.ir/esra.javadi
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
#شب_یلدا
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
حضرت امام صادق سلام الله علیه فرمود:«تزاوَروا فانّ فی زيارتِكم احياءً لِقلوبِكم و ذِكراً لاحاديثِنا و احاديثُنا تُعَطِّفُ بعضَكم علی بعضٍ»[۱]؛ به زيارت يكديگر برويد و صله رحم بكنيد اما بكوشيد كه در جمعتان #آيات_الهی و #احاديث اهل بيت سلام الله علیهم بازگو بشود، اين احاديث در شما عاطفه ايجاد میکند، گرايش ايجاد میکند، آن خيالهای خام را از سرهايتان میگیرند.آن كينههای بيهوده را از دلهايتان میزداید.خاصيت زيارت برادران ايمانی اين است.
دو برادر ايمانی اگر هر دو مشكلی داشته باشند و غبار گناه و كينه و خيال خام در صحنه جان اينها زنگاری ايجاد كرده باشد، اينها وقتی به يكديگر رسيدهاند، زير شير دين و دوش ايمان قرار میگیرند.»
[۱]الکافی ج۲ ص۱۸۶
خطبه های نماز جمعه ۱۳۷۳/١/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
13.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«انسان تا #زنده است و نفس میکشد نسبت به پدر و مادر مکلّف است،نسبت به نسل قبلی؛ یعنی پدر و مادر انسان وظیفه ای دارد؛ نسبت به نسل فعلی یعنی خودش وظیفه دارد و نسبت به نسل آینده که فرزندان هستند هم وظیفه دارد؛ هر کسی این سه نسل را رعایت بکند، این عمود خانوادگی در جامعه #مستحکم میشود و عمود خانوادگی که مستحکم شد، دیگر فرار از خانواده و جدا شدن از خانواده و طلاق پیدا نمیشود...»
درس تفسیر ۹۵/١/٢٩
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
لزوم آشنايی حوزويان با شبهات روز و پاسخ به آنها
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«إِنَّهُ لَحَقُّ مِثْلَ ما أَنَّكُمْ تَنْطِقُونَ» ، معنای ظاهری آيه اين است كه همان طوری كه حرف ميزنيدو حرف زدن شما بيّن است و قطعی است و يقينی است، روزي شما هم در مخزن الهی بيّن و قطعی است (اين معناي ظاهري آيه) اما آن معنای ديگری كه اين آيه را همراهی ميكند اين است كه شما چطور حرف ميزنيد؟ وقتی از شما دعوت كردند در يك سمينار علمی حرف بزنيد، محصول مطالعات يك هفتهتان را بالأخره تدريجاً ميگوييد، يكجا كه نميگوييد یا حالا خواستيد به صورت مقاله بنويسيد، محصول مطالعه يك هفتهتان را تدريجاً مينگاريد؛ نه كتابتِ امر دفعی است نه تكلم، فرمود همان طوری كه حرف زدن شما تدريجی است كلمه به كلمه حرف ميزنيد، روزی شما هم اينچنين است. مهم ترين روزی، روزی علمی است و روزی علمی از شبهات نصيب آدم ميشود از سؤال و جواب نصيب آدم ميشود. يك آدم خوش باورِ مطمئن، همان حرفهای خودش را تكرار ميكند ولي وقتی شبهه از بيرون ميرسد او #متحول ميشود، پيشرفتهای علوم هم همين طور است.
بنابراين كسی كه گوشش را بست شبهه را گوش نداد، چنين آدمی هرگز ملا و عالم نخواهد شد، نياز روز هم برطرف نميشود.
۱۳۷۷/١٢/۷
#حوزه_های_علمیه
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمودند:
الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ.
فرصت مانند ابر از افق زندگی میگذرد، هرگاه فرصت های خیری پیش می آيد، غنیمت بشمارید و از آنها بهره بگیرید.
نهجالبلاغه حکمت ۲۱
مفاتیح الحیاة ص ١٩۶
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
j-4243 1403-09-28 akhlagh ss.mp3
8.64M
🎙درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی
تاریخ: 1403/09/28
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«فضائل حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها»
#روز_مادر
#میلاد_حضرت_زهرا سلام الله علیها
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
18.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مادر محور عاطفه
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«خط مشی، خط فکر، خط زندگی، قول و فعل مادر است که بهشت میسازد....الآن میدانید اينهايی که براساس همان اصول تربيت دينی زندگی کردند ولو سنّ آنها هفتاد سال هم باشد وقتی مادر را از دست دادند احساس غربت میکنند، برای خيلی از ماها همينطور است. خود آدم در سن هفتاد سالگی است و تمام کارهای مادر را هم او انجام میدهد، اما وقتی مادرش را از دست داد احساس غربت میکند.»
۹۷/١١/١۵
#روز_مادر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
📷حضور آیت الله العظمی جوادی آملی بر سر مزار همسر گرامی شان(رحمت الله علیها)
آبان ماه ۱۴۰۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
#اطلاعیه
به اطلاع طلاب و فضلای گرامی می رساند، ادامه درس خارج فقه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (مبحث قضا و شهادت) امروز ساعت ۹ در مسجد اعظم برقرار می باشد.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
قَالَ مُوسَی بْنُ عِمْرَانَ سلام الله علیه: یا رَبِّ! أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِى، فَقَالَ: یا رَبِّ أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِى ثَلاثاً. قَالَ یا رَبِّ! أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِأُمِّكَ. قَالَ: یا رَبِّ! أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِأُمِّكَ. قَالَ: أَوْصِنِى. قَالَ: أُوصِیكَ بِأَبِیكَ. قَالَ: فَكَانَ یقَالُ لأَجْلِ ذَلِكَ أَنَّ لِلأُمِّ ثُلُثَىِ الْبِرِّ وَ لِلأَبِ الثُّلُث (الامالی، صدوق، ص۵۱۱)
امام باقر(سلام الله علیه) فرمودند: حضرت موسی بن عمران (سلام الله علیه) سه بار به خدا عرض کرد: پروردگارا! به من توصیه ای کن! خدای سبحان در هر سه بار فرمود: تو را به خودم سفارش می کنم؛ آن گاه عرض کرد: پروردگارا! مرا سفارش کن! فرمود: تو را سفارش می کنم به مادرت. سپس عرض کرد: پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود: تو را به مادرت سفارش می کنم. باز گفت: پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود: تو را به پدرت سفارش می کنم. امام باقر(سلام الله علیه) افزود: از همین رو گفته می شود که حق مادر از نیکی دوسوم و برای پدر یک سوم است.
مفاتیح الحیاة ص۲۲۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
صلوات حضرت زهرا سلام الله علیها
«اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّیقَةِ فاطِمَةَ الزَّکِیَّةِ حَبیبَةِ حَبیبِکَ وَنَبِیِّکَ وَ اُمِّ اَحِبّآئِکَ وَ اَصْفِیآئِکَ الَّتِى انْتَجَبْتَها وَ فَضَّلْتَها وَ اخْتَرْتَها عَلى نِسآءِ الْعالَمینَ.
اللّهُمَّ کُنِ الطّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّها وَکُنِ الثّائِرَ اَللّهُمَّ بِدَمِ اَوْلادِها اللّهُمَّ وَ کَما جَعَلْتَها اُمَّ اَئِمَّةِ الْهُدى وَ حَلیلَةَ صاحِبِ اللِّوآءِ وَ الْکَریمَةَ عِنْدَ الْمَلاَءِ الاَْعْلى فَصَلِّ عَلَیْها وَعَلى اُمِّها صَلوةً تُکْرِمُ بِها وَجْهَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّ بِها اَعْیُنَ ذُرِّیَّتِها وَ اَبْلِغْهُمْ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ.»
@daftar_ayatollah_javadi_amoli