💠 اهمیت زیارت اربعین 💠
🔶 اهمیت #زیارت_اربعین تنها به این نیست که از نشانههای ایمان محسوب میشود، بلکه طبق یک روایت در ردیف نمازهای واجب و مستحب قرار گرفته است.
♦️همان گونه که #نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثهٴ کربلا نیز ستون #ولایت است.
🔶امام حسن عسکری (ع) فرمودند: «نشانههای مؤمن و شیعه، پنج چیز است:
🔸 اقامهٴ نمازِ پنجاه و یک رکعت،
🔸زیارت اربعین حسینی،
🔸 انگشتر در دست راست کردن،
🔸 سجده بر خاک
🔸و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم».
🔶 مراد از نماز پنجاه و یک رکعت، همان هفده رکعت نماز واجب روزانه به اضافهٴ نمازهای نافله است که جبران کنندهٴ نقص و ضعف نمازهای واجب است؛ به ویژه اقامهٴ #نماز_شب در سحر که بسیار مفید است. نماز پنجاه و یک رکعت به شکل مذکور از مختصات شیعیان و ارمغان معراج رسول خدا (ص) است. شاید سرّ ستودن نماز به وصف معراج مؤمن این باشد که دستورش از معراج آمده است و نیز انسان را به #معراج میبرد.
🔶 موارد دیگری نیز که در روایت یاد شده، همگی از مختصات شیعیان است؛ زیرا فقط #شیعه است که سجدهٴ بر #خاک دارد و نیز غیر شیعه است که یا «بسم الله الرحمن الرحیم» را نمیگویند یا آهسته تلفظ میکنند. همچنین شیعه است که انگشتر به دست راست کردن و نیز زیارت اربعین حسینی را مستحب میداند.
🔶مراد از #زیارت_اربعین، زیارت چهل مؤمن نیست؛ زیرا این مسأله اختصاص به شیعه ندارد و نیز «الف و لام» در کلمهٴ «الاربعین»، نشان میدهد که مقصود امام عسکری(ع) اربعین معروف و معهود نزد مردم است.
♦️اهمیت زیارت اربعین، تنها به این نیست که از نشانههای #ایمان است، بلکه طبق این روایت در ردیف #نمازهای واجب و مستحب قرار گرفته است.
🔶 برپایهٴ این روایت، همان گونه که نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثهٴ کربلا نیز ستون ولایت است.
🔶 به دیگر سخن، براساس فرمودهٴ رسول خدا(ص): عصارهٴ رسالت نبوی(ص) #قرآن و #عترت است؛ «إنی تارک فیکم الثقلین... کتاب الله و... عترتی أهل بیتی».
🔶 عصارهٴ کتاب الهی که #دین خداست، ستونی دارد که #نماز است و عصاره عترت نیز ستونش #زیارت_اربعین است که این دو ستون در روایت امام عسکری(ع) در کنار هم ذکر شده است؛ امّا مهمّ آن است که دریابیم نماز و زیارت اربعین انسان را چگونه متدین میکنند.
........................................
🏴 السلام علیک یا اباعبدالله الحسین 🏴
📚شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی، ص 227.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی مدظله
#شکوفایی_عقل_در_پرتو_نهضت_حسینی علیه السلام
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
moredi_2578 ss.mp3
4.09M
💠 صوتی #سخنرانی_موضوعی
▪️ موضوع: اربعین سالار شهیدان
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
⁉️ آیا ائمه (ع) وقت ظهور را می دانند؟
💠 زمان ظهور آن حضرت (عج) از اسرار الهی است و گمانه زنی درباره آن نه تنها عملی بی اساس است بلکه امامان معصوم (علیهم السلام) از آن نهی فرموده اند، همچنان که از امام صادق (علیه السلام) نقل گردیده است: «عن عبدالرحمن بن کثیر قال: کنت عند ابی عبدالله علیه السلام إذ دخل علیه مهزم فقال له: جعلت فداک! أخبرنی عن هذاالامر الذی ننتظر متی هو؟ فقال: یا مهزم! کذب الوقّاتون و هلک المستعجلون و نجا المُسَلِّمون
💠 و نیز عن ابی بصیر عن أبی عبدالله سلام الله علیه قال: سالته عن القائم عجل الله تعالی فرجه فقال: کذب الوقّاتون إنّا أهل بیت لا نُوَقّت. (آنان که وقت مشخص می کنند دروغگویند و ما اهل بیت وقتی را معین نمی کنیم)
💠 عدم تعیین وقت ظهور و تاکید بر استتار آن، هرگز به معنای لزوم عدم اطلاع انسان کامل از زمان ظهور نیست، بلکه انسان کامل که به اذن الهی بر تمام عوالم امکانی احاطه دارد از نتایج علم ازلی و صحنه علم بدائی مطلع است و زمان ظهور نیز از این جمله مستثنا نیست.
💠 اما مصلحت نامشخص بودن وقت ظهور برای جامعه بشر اقتضای کتمان این راز را می کرده است، همان طور که امام صادق (علیه السلام) به ابی بصیر نفرمود که ما از وقت ظهور آگاه نیستیم بلکه فرمود: «ما وقتی را معین نمی کنیم»
💠 بی تردید روز ظهور آن حضرت (عج) یکی از بارزترین مصادیق یوم الله خواهد بود و انتظار عاقلانه و صادقانه آن روز وظیفه هر مسلمانی است.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💠 کتاب امام مهدی (عج)موجود و موعود
📱 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
⭕️ میدانید شدیدترین حالی كه باید از دنیا پرهیز كنید چه وقت است؟(بیان امیرالمومنین علیه السلام)
🔶ایام سوگ و ماتم #ماه_صفر را به پیشگاه ولی عصر (عج)و عموم علاقهمندان قرآن و عترت و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی تعزیت عرض میكنیم،
حضرت امیر علیه السلام (نامه 68 نهج البلاغه ) این نامه را برای #سلمان نوشته و برای قبل از حكومت آن حضرت است که وجود مبارك حضرت در این نامه به معرفی دنیا میپردازد.
🔶«دنیا» به معنی آسمان و زمین، دریا و صحرا نیست، اینها آیات الهیاند، #دنیا همین شئون اعتباری است كه هر یک از ما دارای عناوینی اعتباری هستیم، این «من» و «ما» میشود دنیا، آن وقت این دنیا را اهل بیت(ع) شناختند و لذا فرمودند
♦️كسانی كه به این #دنیا مشغول هستند دینشان دینِ آدامسی است!♦️
🔶 وجود مبارك #سیدالشهداء(ع) فرمود اكثری مردم اسلامشان اسلامِ آدامسی است! تا در دهان اینها هست و مَزه دارد داعیه اسلام دارند، اما همین كه مزه خود را برای آنها از دست داد آن را دورمیاندازند.
🔶اما بعضیها در دنیا زندگی نمیكنند، وجود مبارك حضرت امیر و ائمه(ع) اینطور بودند، اینها اصلاً در دنیا زندگی نمیكردند و به آن #وابستگی نداشتند چراکه وجود مبارك حضرت امیر كاملاً دنیا را شناخت و آن را مطابق بیان #سوره_مباركه_حدید به ما نیز معرفی كرد كه دنیا پنج مرحله دارد و همهاش بازی است؛ «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَینَكُمْ وَ تَكاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ».
♦️حضرت امیر علیه السلام در این نامه میفرماید، دنیا مانند #مار سمی است! پشت مار خیلی نَرم است اما لمس كردن همین قسمت نَرم مار كُشنده است، این میشود معرفی دنیا!
♦️ از #دنیا روی برگردان چرا که اولاً این سمّی است، ثانیاً این مَس كردن بسیار زودگذر و اندك است در نتیجه باید از آن #پرهیز كرد. بعد فرمود
⁉️میدانید شدیدترین حالی كه باید از دنیا پرهیز كنید چه وقت است؟
🔸 آن وقتی كه خیلی به او #دل بستی!، چون وقتی خیلی به او دل بستی اصرار داری بیشتر با آن تماس بگیری و هر چه بیشتر با آن بیشتر تماس بگیری مسمومتر میشوی؛ كسی كه این مار سمّی در دست اوست هر اندازه با او بیشتر بازی كند مسمومتر میشود.
🔶شناخت دنیا صرف تحصیل در #حوزه و #دانشگاه به دست نمی آید، بلکه این شناخت با #نماز_شب و به برکت دیگر عبادات به دست میآید لذا اگر کسی می خواهد دنیا را بشناسد و گرفتار آن نشود #راهش همین نماز شب و امثال ذلك است.
#درس_اخلاق
#دنیا_شناسی
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📱 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی
✅فاصله گرفتن از عاطفی مادری، عامل مشکلات جامعه/2️⃣ ✅ گم کردن عاطفه مادری و ده ـ دوازده میلیون پرونده
✅فاصله گرفتن از عاطفی مادری، عامل مشکلات جامعه/3️⃣
✅عاطفه مادری و دفع خطرات از جامعه
🔸این بیان نورانی امام رضا (سلام الله علیه) که بارها شنیدید ملاحظه بفرمایید.
🔸حضرت فرمود «تَزَاوَرُوا» به زیارت یکدیگر بروید، فاصله نگیرید، «فَإِنَّ فِی زِیَارَتِکُمْ إِحْیَاءً لِقُلُوبِکُمْ» شما شیعههای ما هستید، وقتی به سراغ یکدیگر میروید، جلساتی دارید ولو هفتهای یک بار، دور هم جمع می شوید شیعه ما هستید حرف های ما را نقل کنید «تَزَاوَرُوا فَإِنَّ فِی زِیَارَتِکُمْ إِحْیَاءً لِقُلُوبِکُمْ وَ ذِکْراً لِأَحَادِیثِنَا وَ أَحَادِیثُنَا تُعَطِّفُ بَعْضَکُمْ عَلَى بَعْضٍ»(1) احادیث ما عاطفه ایجاد میکند، محبت ایجاد میکند، دوستی ایجاد میکند.
🔸اینکه میگویند سنگ روی سنگ بند نمیشود، سخنی است حق؛ الآن این برج میلاد و امثال میلاد، همه آن که با سنگ و آهن ساخته نشد، سنگ هرگز روی سنگ بند نمیشود، یک ملاط نرمی لازم است که برج ساخته شود.
🔸فرمود سخنان ما، دستورات ما، روحانیت ما، رهبری ما مانند آن ملاط نرم است که جامعه را بالا میبرد، اگر شما اینها را بردارید، بله سنگ روی سنگ بند نمیشود.
🔸الآن این عاطفه و ملاط کمرنگ شده است؛ لذا ده ـ دوازده میلیون پرونده است، این تعداد پرونده برای امثال ماهاست که اهل مسجد هستیم، بیگانه که نیست؛ ظهر میرود نمازش را میخواند، بعد قبل و بعدش هم کار خودش را انجام می دهد.
🔸جامعه را نه بانک ربوی اداره میکند که قرض الحسنه را انسان بردارد، به فکر «یَمْحَقُ اللّهُ الرِّبا»(2) نباشد، نه این خشونت ها و مدالگیری های زنانه!
🔸جامعه را زن اداره میکند، عاطفه اداره میکند، هزینهها هم تأمین است.
🔸وقتی ده ـ دوازده میلیون پرونده در دستگاه قضایی باشد هر پرونده بالأخره برای یک خانواده سه چهار نفری است چهل پنجاه میلیون نفر همه درگیر پرونده در دستگاه قضا هستند، هزینههای آن هم قابل بررسی جدّی است، آن استرس و بیماریهای آن هست که هزینههای دیگر است...
🔸اما کار عاطفه برای جلوگیری و دفع این خطرات و خشونت است، نه رفع؛ برای رفع البته دستگاه قضایی هست «لَکُمْ فِی الْقِصاصِ حَیاةٌ»(3) هست و مانند آن؛ اما آنچه جامعه را روشن میکند، موفق میکند به تکامل میرساند، دفع خطر است که آن به وسیله مادر است.
🔹درس تفسیر #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی/ منبع پیشین
↙️پی نوشت ها:
1- الکافی(ط ـ الاسلامیه)، ج2، ص186
2- سوره بقره، آیه276
3- سوره بقره، آیه179
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٠٢ . نماز مستحب را در حال اختيار مي توان در حالت راه رفتن يا
سوار شدن بر اتومبيل، كشتي، قطار و هواپيما خواند و قبلهٴ خاص ندارد؛ ولي
نماز واجب را فقط در حال ضرورت و عدم امكان انجام آن تا پايان وقت،
مي توان در حالت سواري انجام داد و رعايت قبلهٴ معروف, لازم نيست
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
معرفت رسول.mp3
511K
بیانات
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🔹معرفت رسول
@EsraTvEitaa
آیت الله العظمی جوادی آملی
✅فاصله گرفتن از عاطفی مادری، عامل مشکلات جامعه/3️⃣ ✅عاطفه مادری و دفع خطرات از جامعه 🔸این بیان نورا
فاصله گرفتن از عاطفی مادری، عامل مشکلات جامعه/4️⃣
✅مگر مهدکودک عاطفه می آورد؟
🔸الآن شما این خانه سالمندان را که میبینید، بیچارهها یک مرگ تدریجی دارند، سالی یک بار بچهها یک شاخه گل برایشان میبرند، این یک مرگ تدریجی است، این با «إِمّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ کِلاهُما» که سازگار نیست.
🔸فرمود «وَ اخْفِضْ لَهُما جَناحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ»، نه بینداز در خانه سالمندان!؛ این چرا میاندازد در خانه سالمندان؟ برای اینکه عاطفه نچشید، این خودش در مهدکودک تربیت شد، مگر مهدکودک عاطفه میآورد؟
🔸این آدم خلأ دارد که این خلأ هفت ساله را هیچ چیز حتّی با موعظه با نصیحت پر نمیکند، این با شیر باید بیاید، این با آغوش مادر باید بیاید، راه آن فقط همین است.
🔸چرا گفتند «حقُّ الحِضانه» برای مادر است ولو طلاق گرفته باشد؟ برای اینکه این بچه باید در آغوش مادر این دوره هفت ساله دانشگاه مهر و عاطفه را طی کند؛ آن وقت جامعه، جامعه عطوف خواهد بود ...
🔸آن قسمت های عقلانیت و مدیریت را به پدر داد و این عاطفه را به مادر، تا نظام سامان بپذیرد.
🔸چون بشر، هم عاطفه هم مدیریت و هم جهاد میخواهد.
🔹درس تفسیر #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی/ منبع پیشین
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٠٣ . براي انجام دادن نماز يا كاري كه بايد قبله در آن مراعات شود،
بايد به جهت قبله علم داشته باشد, نيز مي تواند به شهادت دو عادل كه از روي
حسّ نه حدس شهادت مي دهند, عمل كند; همچنين به قول منجّم و رياضي-
دانِ ماهر و موّثق كه از گفتهٴ او اطمينان حاصل مي شود, مي توان عمل كرد.
در آن, بدون ميل به طرف راست يا چپ, نماز گزارده محرابي كه معصوم
كه به همان وضع اول و هيچ تغييري در آن پديد نيامده، نيز قبر معصوم
مانده باشد, همچنين قبله نماهاي دقيق در صورت اطلاع كامل از كيفيت استفاده
از آن ها مي توانند معيار قبله شناسي باشند و در غير صورت هاي ياد شده, مي شود
به محراب مساجد مسلمانان و قبور اموات آنان, در حالت عدم علم به تسامح
آن ها در رعايت قبله، اكتفا نمود.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به همایش ملی «نهجالبلاغه و انقلاب اسلامی» در بندرعباس
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم اختتامیه دومین همایش ملی «نهجالبلاغه و انقلاب اسلامی» با قرائت پیام تصویری حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در سالن آمفیتئاتر حوزه علمیه خواهران بندر عباس برگزار گردید.
آيت الله العظمی جوادی آملی در بخشی از این پیام بیان داشتند: كسي كه مانند علي بن ابيطالب است، اين هم توان آن را دارد كه جهان را به خوبي ترسيم كند؛ يعني جهان تكوين را، آسمانها را، زمينها را، درياها را، صحراها را، جماد و نبات و حيوان و گياه و فرشتهها را خوب تبيين كند و هم جوامع انساني را از نظر دين و مكتب و هدايت، خوب تبيين كند
معظم له ادامه دادند: كلّ جهان را علی بن ابیطالب، با شهود ادراك كرده است و ايمان آورد. چنين انسان كاملي مشهود ماست و در كتابش تجلّي كرده كه ما اميدواريم همگان به جايي برسند كه معارف وحياني را در نهجالبلاغه كاملاً مشاهده بكنند تا برسد به آن منافع اخلاقي يا كشورداري و مانند آن كه اينها منافع اجتماعي و منافعي است كه نسبت به آن مطالب معقول درجه اوّل، در درجهٴ دوّم و سوّم قرار دارد.
متن کامل پیام👇👇👇
https://b2n.ir/043486
news.esra.ir
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
معرفت رسول.mp3
511K
🔹معرفت رسول
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅ #علم غیردینی فرض ندارد !
🔸در سوره «اعراف» به ما فرمود «أَ وَ لَمْ یَنْظُرُوا فی مَلَکُوتِ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ» (1)
🔸یعنی شما در عین حال که مُلک را یک علم تجربی میشناسید، بدانید که این آسمان و زمین در تحت تدبیر کسی هست.
🔸لذا فرض ندارد که ما زمین شناسی داشته باشیم، دریاشناسی داشته باشیم، شیمی داشته باشیم، فیزیک داشته باشیم و اینها دینی نباشد.
🔸چون گذشته از اینکه اینها مخلوق هستند، خدای سبحان هم فرمود «أَفَلا یَنْظُرُونَ إِلَی اْلإِبِلِ کَیْفَ خُلِقَتْ» (2) ...
🔸همه اشیاء همین طور است، فیزیک و شیمی نظر به اشیاء است (کَیْفَ خُلِقَتْ)؛ لذا فرض ندارد که ما علم غیر دینی داشته باشیم؛ منتها پیشانی هر چیزی به دست خداست، اگر کسی او را ببیند، یقیناً موحّد خواهد بود.
🔹درس تفسیر قرآن #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی/سوره مبارکه «زمر»، آیات 6 الی 7
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٠٤ . گزارش صاحبخانه، مدير هتل و مانند آن, حجّت شرعي
نيست, مگر آنكه مايه ٴ اطمينان باشد و اگر به قو ل آن ها گمان حاصل شد , نه
طمأنينه و بتوان به گمان قوي تر رسيد , بايد به آن گمان قوي تر نائل آمد و
برابر آن عمل نمود.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔵به مناسبت روز وقف:
وقف عبادت ويژهای كه مايۀ تصديق ايمان واقف است
قصد قربت، مایه پایداری وقف است
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی وقف را از برجستهترین آموزههای دینی دانستند و اظهار داشتند:
🔶وجود مبارک پیامبر اسلام صلوات الله علیه صحابه را پروراند و پیامبر «یعلمهم الکتاب والحکمه» بودند که این صحابه را عالم کردند و اینها نیز فهمیدند که سنت حسنه وقف ماندگار است، بنابراین هر صحابه ای که تمکن مختصری داشت، بخشی از آن را وقف می کرد برای اینکه فهمیده بود وقف صدقه نیست بلکه صدقه جاریه است.
🔶وقف، صدقه جاریه و پویاست نه جامد و ایستا. تعبیر «جریان» همانند فصل مقوّم وقف است كه آن را از سایر صدقات جدا میكند همانند كلمه «ناطق» كه انسان را از سایر موجودات زنده امتیاز میدهد. واقفان محترم كوشا باشند كه آنچه قوام وقف به آن است كه همان جریان و پویایی باشد محفوظ بماند و در انشای صیغه وقف كاربری خاصی را در نظر نگیرند كه متولیان بعدی مجبور شوند در مدار بسته و جامد حركت كنند بلكه نحوۀ بهره برداری از آن را مطلق و آزاد قرار دهند چون آنچه باید از طلق بودن به در آید و مقید و بسته شود خود عین است نه بیش از آن؛
🔶 غرض آنكه جوهر وقف، حبس اصل زمین است نه حبس آن و حبس صورت ساختاری معین (عرصه)، چنانكه جوهر دیگر وقف صرف درآمد آن در كار خیر است نه خیر معین. خلاصه آنكه؛
🔸 1ـ وقف عبادت ویژهای است كه مایۀ تصدیق ایمان واقف است لذا از آن به صدقه یاد میشود.
🔸 2ـ وقف، جاری است نه جامد لذا تحبیس اصل (عین)، كافی است و تحبیس عرصه لازم نیست.
🔸 3ـ مصرف آن، خیرِ مطلق است نه معین، هر چند تعیین آن صحیح است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#اطلاعیه
به اطلاع می رساند درس خارج فقه آیت الله العظمی جوادی آملی از روز یکشنبه ۱۳۹۹/۷/۲۷ از سر گرفته خواهد شد
🔹ادامه مبحث نکاح: ساعت 9 صبح
🔸سایت وب تی وی :
تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir
🔸کلاس مجازی:
https://el.esra.ir/ch/karejefegh-nekah-ayatollah-jvadiamoli
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ عظمت مقام رسول گرامی اسلام (ص) در بیان حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
✔️وجود مبارك رسول گرامی(ص) را كه ذات اقدس الهی در قرآن معرفی میكند او را شاگرد لَدنّی میداند که كلّ جهان را با كتاب خود هدایت میكند. ذات اقدس الهی وقتی از رسولش یاد میكند او را به عنوان رحمت جهانیان، رحمت عالمیان معرفی میكند.
✔️قرآن از صدر تا ساقه پیامبر را معرفی میكند و به ما میفرماید شما در بخش نازلِ رسالت آن رسول قرار دارید آن بخش والایی رسالت رسول در دسترس شما نیست اینكه گفته شد خُلق رسول گرامی، قرآن كریم است؛ یعنی قرآن شناسنامه آن حضرت است اگر وجود مبارك رسول گرامی بخواهد به صورت یك كتاب در بیاید میشود قرآن و اگر قرآن بخواهد به صورت یك انسان متمثّل بشود، میشود رسول گرامی(ص).
✔️تاریخ زندگی رسول خدا را ذات اقدس الهی باید تبیین كند و كرد! و كتاب تاریخی آن حضرت باید قرآن كریم باشد، چه اینكه هست! و اهل بیت عصمت و طهارت كه مفسّران اصیل و راسخان در علم هستند، باید رسالت رسول گرامی را تبیین كنند كه كردند! وظیفه ما دو چیز است؛ یكی فهم و درک شأن نزول رسالت و برنامهٴ آن حضرت است و دوم تطبیق كارهای خودمان بر سیره و سنّت آن حضرت میباشد.
✔️خداوند بخشی از برنامههای رسول گرامی را در پایان سوره مباركه «اعراف» بیان كرد؛ فرمود او آمده كه شما را آزاد كند، او آمده تا این قیود و زنجیرهایی كه با آنها دست و پای خودتان را بستید، را باز كند؛ برخی از زنجیرها را شما با دست خودتان بستید، برخی از زنجیرها را دیگران بر دست و پا و گردن شما آویختند؛ این تشریفات زاید، این تمنّیات زاید، این غرور و خودخواهی، اینها همه زنجیرهایی است كه انسان به خود بسته است و رسول خدا آمده تا ﴿وَ یضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتی كانَتْ عَلَیهِمْ﴾
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٠٥ . در صورت عدم امكان شناخت قبله، نماز به يك طرف كه
احتمال قبله بودن آن وجود دارد , كافي است , هرچند احتياط مستحب , در
صورت وسعت وقت , تكرار نماز به چهار طرف است و اگر نسبت به بعضي
از اطراف اصلاً احتمال قبله بودن مطرح نيست، نماز به آن طرف , بر خلاف
احتياط است.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#اطلاعیه
به اطلاع فضلای گرامی می رساند دروس اسفار و خارج فقه حضرت حجت الاسلام والمسلمین استاد دکتر مرتضی جوادی آملی از روز یکشنبه ۹۹/۷/۲۷ از سر گرفته خواهد شد
🔸اسفار (جلد9): ساعت 10 صبح
https://el.esra.ir/ch/falsafe-asfar-jelde9
🔸خارج فقه (اجتهاد و تقلید): ساعت 11 صبح
https://el.esra.ir/ch/kharejfegh-ejtehad-taghlid
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 کریم اهل بیت علیهم السلام
🔸 شخصیت ملكوتی امام حسن مجتبی كه كریم اهل بیت (علیهم الصلاة و علیهم السلام) است، در سیره و سنت و سریرت آن بزرگوار نهفته است. بیانات نورانی آن بزرگوار همانند قرآن در دو محور اصیل و اصلی دور می زند: یكی تعلیم و دیگری تزكیه، چون جامعه انسانی را اندیشه و انگیزه اداره می كند. انسان موجودی است كه متفكّر و مختار است، با برخی از شئونش می اندیشد و با برخی از آن اندیشه ها را پیاده می كند. اگر این دو شأن انسانی اصلاح بشود تمدّن راستین اسلام كه در تدین او نهفته است عملی خواهد بود. اصرار قرآن كریم بر تعلیم و تزكیه بر همین مبناست، انسان نه بیش از این دو شأن شأنی دارد و نه شئون او كمتر از این دو شأن است؛ یعنی می اندیشد و برابر آن اندیشه اش اراده، نیت، اخلاص و عمل دارد؛ این تعلیم و تزكیه از همین مجراست، تعلیم مقدّمه تزكیه است و تزكیه مقدّم بر تعلیم.
🔸 اگر درباره شخص سید شهدا حسین بن علی بن ابی طالب (علیهما آلاف التحیة و الثناء) به عنوان مصباح هدایت یاد شد، این مربوط به آن قلّه هدایت و مصباح بودن است، وگرنه پیروان آن ذوات قدسی سهمی از چراغ هدایت را خواهند داشت. وجود مبارك «كریم اهل بیت» فرمود چراغ هدایت باشید «كُونُوا أَوْعِیةَ الْعِلْمِ وَ مَصَابِیحَ الْهُدَی».[1]
🔸 كریم بودن آن ذات مقدّس هم در اثر سخا و جود و بخشش بود كه وجود مباركش بسیاری از نیازمندی های نیازمندان را برطرف می كرد. اگر این دو عنصر فراهم شد یعنی جامعه از تقلید به در آمد محقق شد، نه در قبول و نه در نكول بیراهه نرفته است، این پیرو راستین امام حسن مجتبی (صلوات الله و سلامه علیه) است. قرآن كریم نه تنها ما را به علم دعوت كرد، فرمود فقط در محور علم سخن بگویید در محور علم چیزی بنگارید، در محور علم تدریس، تصنیف و تألیف داشته باشید. انسان یا چیزی را قبول دارد یا چیزی را نكول، یعنی یا چیزی را تصدیق می كند یا چیزی را تكذیب، قرآن كریم محور تصدیق را علم قرار داد و مدار تكذیب را نیز علم قرار داد؛ فرمود اگر چیزی را قبول كردی و تصدیق می كنی باید محقّقانه باشد ﴿وَلا تَقْفُ مَا لَیسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولاً﴾[2] و اگر چیزی را تكذیب كردی و نفی كردی باید محقّقانه باشد.
[1]. الکافی (ط ـ الاسلامیة)، ج1، ص301.
[2] . سورهٴ اسراء، آیهٴ 36.
#اندیشه_و_انگیزه
#در_محضر_استاد
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 بخشی از پیام به کنگره امام حسن مجتبی علیه السلام
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى(ع)
🔷️حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی(دام ظله) :
💠هیچ نفس مطمئنه ای به مقام راضی و مَرضی بار نمییابد، مگر به وساطت مقام امام رضا! او نه چون به مقام رضا رسیده است، به این لقب ملقّب شده است! بلکه چون دیگران را به این مقام میرساند، ملقّب به رضا شد.
💠اهداف جزئی هم مشمول این اصل کلّی است. اگر کسی در کارهای جزئی موفق شد و راضی شد؛ چه بداند، چه نداند به برکت امام رضا(ع) است. اگر فرزندی کوشید، رضای پدر و مادر را فراهم کرد؛ چه بداند و چه نداند، به وساطت مقام امام رضا(ع) است. و اگر عالم حوزوی یا اندیشور دانشگاهی به مقام علم و دانش بار یافت و بر کُرسی استادی تکیه زد و راضی شد؛ چه بداند، چه نداند به وساطت مقام ایشان است.
✅@daftar_ayatollah_javadi_amoli
4_5987614963915556092.mp3
10.38M
💠 صوت #سخنرانی
▪️ به مناسبت شهادت امام رضا (علیه السلام)
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٠٦ . اگر يقين يا اطمينان د ارد كه قبله يكي از دو طرف معيّن است ,
بايد به هر دو طرف نماز بخواند و اگر فقط به يك طرف گمان دارد، نماز به
همان طرف كافي است و احتياط مستحب, در تكرار نماز است.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli