✅عیادت آیت الله العظمی جوادی آملی از آیت الله امینی
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی صبح امروز (سه شنبه) از آیتالله ابراهیم امینی در یکی از بیمارستانهای قم عیادت کردند.
ایشان در این عیادت، سلامتی و بهبود کامل آیتالله امینی را از درگاه خداوند متعال مسألت نمودند.
در این عیادت حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی، نیز حضور داشتند.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔹دیدار اعضای مرکز تخصصی مهدویت با آیت الله العظمی جوادی آملی
جمعی از اعضای مرکز تخصصی مهدویت با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◾️ مراسم سوگواری دهه آخر ماه صفر، با حضور حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، از جمعه 26 مهرماه مصادف با شب اربعین سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام، به مدت 11 شب بعد از اقامه فریضه مغرب و عشا به امامت معظم له، برگزار خواهد شد.
این مراسم در نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء واقع در قم، 75 متری عمار یاسر، نبش خیابان شهید قدوسی برگزار می گردد.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅در مساله مهدویت وظیفه اصلی ما این است که جهانی فکر کنیم و جهانی عمل کنیم
🔹حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار جمعی از اعضای مرکز تخصصی مهدویت، اظهار داشتند: در تاریخ آمار مدعیان کذاب کمتر از انبیاء الهی نبوده است و همواره در مقابل پیامبران عده ای بوده اند که ادعای دروغین داشته باشند.
🔹با مطالعه تاریخ می بینیم که دشمنان در پنج بخش قدم گذاشته اند؛ بخش اول، در مساله «توحید»، فرعون ابتدا با توحید مخالفت کرد اما وقتی دید الوهیت جای خود را بین مردم باز کرده است گفت بله! خدا وجود دارد، اما من خدا هستم! بخش دوم، در مساله «نبوت»، ابتدا بسیاری با نبوت مخالفت کردند و گفتند اگر خداوند بخواهد برای ما پیامبری بفرستد باید از فرشتگان باشد، اما وقتی نبوت توسط مومنین پذیرفته شد، آنها نیز نبوت را قبول کردند اما خود را نبی معرفی کردند و ادعای نبوت کردند، در مساله «امامت» و خلیفه بعد از پیامبر(ص)، ابتدا امامت را رد کردند اما وقتی دیدند نمی شود جامعه را بدون رهبر رها کرد سقیفه را به جای غدیر نشاندند، در مساله «نائبان» و علمای بعد از ائمه(ع) نیز در ابتدا مخالفان نیابت برخاستند و مخالفت کردند اما بعداً پدیده علمای درباری پیدا شد یا مدعیان دروغینی که ادعای نیابت از ائمه داشتند ظهور کردند، در مساله «توده مردم مومن»، دشمنان در ابتدا آنها را اُمل و عقب افتاده می گفتند، اما وقتی دیدند که دین، همه جامعه را فراگرفته و بسیاری از مردم متدین شدند و مومنان محترم هستند، ایمان را قبول کردند و پدیده نفاق و منافق از اینجا شکل گرفت، این پنج بخش همواره در طول تاریخ بوده است.
🔹چنانچه حوزه ما جامع الاطراف بود این خطرات عقیدتی حوزه و طلاب را تهدید نمی کرد، خلاء مباحث کلامی و امامت شناسی در حوزه آسیب هایی را به وجود آورد اما جلو ضرر هرگاه گرفته شود منفعت است و بر ما واجب است که جلو ضرر بیشتر در این زمینه را بگیریم.
🔹حوزه باید با همه وجود از دین محافظت کند اما وجود این بیماری ها نباید باعث شود همواره به فکر درمان باشید و از پیشگیری غفلت کنید، در این راستا لازم است کار فرهنگی را بیش از پیش تقویت کنید.
🔹آیت الله العظمی جوادی آملی در پاسخ به شبهه ای در خصوص اعتقاد برخی از فرقه های انحرافی به کشف و شهود به وسیله خواب، بیان داشتند: این تلقینات قبلی است که در خواب مشهود می شود، باید توجه داشت مواد اولیه سالم غذای سالم تحویل می دهد اما حاصل مواد اولیه مسموم غذای ناسالم خواهد بود؛ رویایی که محصول تلقین احمد الحسن ها است از همین جنس غذاهای ناسالمی است که با مواد اولیه مسموم به وجود آمده است، اما آنچه در جلد هشت کافی آمده که حضرت به شاگردان خود می فرمود دیشب در خواب چه دیدید؟ آن خواب در نتیجه تلقینات سالمی بود که از حضرت به شاگردان منتقل می شد و آن علم را برای آنها از علم حصولی به علم حضوری تبدیل می ساخت.
🔹اسلام در سه بخش برنامه دارد؛ بخش «ملی» که مربوط به مسلمانان است، بخش «منطقه ای» که موحدان عالم را شامل می شود و بخش «بین المللی» که مخاطب آن همه انسان ها اعم از موحد و غیرموحد هستند، مهدویت از جمله موضوعات بین المللی اسلام است.
🔹در مساله مهدویت وظیفه اصلی ما این است که جهانی فکر کنیم و جهانی عمل کنیم؛ «لیظهره علی الدین كله» یک دستور همگانی است اما کسی می تواند داعیه جهانی شدن داشته باشد که جهانی فکر کند و جهانی فکر کردن، فهم جهانی می خواهد در نتیجه ما باید از تفکرات و مکاتب موجود در سرتاسر جهان باخبر باشیم، دست ما پر باشد و در مقابل آنها پاسخ داشته باشیم، اینکه پیامبر(ص) فرمود «الْإِسْلَامُ يَعْلُو وَ لَا يُعْلَی عَلَيْهِ» این جمله خبری است که به داعی انشا القا شده است؛ این دین که خود به خود بالا نمی آید! منظور این است که بکوشید تا دین گسترش پیدا کند و این را بر ما واجب کرده و راه آن همین قلمی است که خداوند به آن قسم یاد کرده است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#زیارت_اربعین
#اربعین_حسینی
#پرسمان_عاشورایی
⁉️در روایت امام عسکری(ع)، خصوصیت کنار هم قرار گرفتن #نماز و #زیارت_اربعین چیست؟
📜دربارهٴ #نماز، ذات اقدس الهی، معارف فراوانی را ذکر کرده است. مثلا ً فرموده: انسان، فطرتاً موحّد است، ولی طبیعت او به هنگام حوادث تلخ، #جزع دارد و در حوادث شیرین از #خیر جلوگیری می کند، مگر انسان های نمازگزار که آنان می توانند این خوی سرکش طبیعت را تعدیل کنند و از هلوع، جزوع و منوع بودن به درآیند و مشمول رحمت های خاص الهی باشند؛
🔅 ﴿إنّ الإنسان خلق هلوعاً ٭ إذا مسّه الشرّ جزوعاً ٭ و إذا مسّه الخیر منوعاً ٭ إلّا المصلّین﴾🔅
📜#زیارت_اربعین نیز انسان را از جزوع، هلوع و منوع بودن باز می دارد و گفته شد که هدف اساسی سالار شهیدان نیز تعلیم و تزکیهٴ مردم بوده است و در این راه، هم از طریق بیان و بنان اقدام کرد و هم از راه بذل خون جگر که جمع میان این راه ها از ویژگی های ممتاز آن حضرت (علیه السلام) است.
........................................
🏴 السلام علیک یا اباعبدالله الحسین 🏴
📚شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی
#محرم
#آیت_الله_جوادی_آملی
#شکوفایی_عقل_در_پرتو_نهضت_حسینی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 شکوه اربعین
▪️ اینکه می بینید اربعین به این عظمت به لطف الهی دارد باشکوه خودش را نشان می دهد، برای این است که حسین بن علی (سلام الله علیه) یک کار جهانی کرد؛ تنها این نبود که بگوید من این بیعت این تعهد و ولایت عهدی را امضا نمی کنم و من این ظالم را نمی پذیرم، یک جنگ شخصی نبود! اولاً حضرت فرمود: «مِثْلِی لَا یبَایعُ مِثْلَ یَزیدَ بْنَ مُعاوِیَةَ»، نفرمود «إنی لا ابایع»، نفرمود من بیعت نمی کنم، فرمود هر کس حسینی فکر می کند زیر بار ذلت نمی رود. «مِثْلِی لَا یبَایعُ مِثْلَ یَزیدَ بْنَ مُعاوِیَةَ»؛ بعد آنها را معرفی کرد.
▪️ اصلاً اموی و مروانی کاری با دین نداشتند، قیام کردند برای هَدم دین! آن وقت حسین بن علی در این شرایط قیام کرد که دین را زنده کند. دست مبارک امام سجاد به عنوان اسیر در شام بسته است، یکی از شامی های بی ادب برای طعن و نیش زدن به وجود مبارک امام سجاد عرض کرد در این صحنه چه کسی پیروز شد؟ فرمود ما! عرض کرد چطور؟ فرمود: «إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ مَنْ غَلَبَ وَ دَخَلَ وَقْتُ الصَّلَاةِ فَأَذِّنْ ثُمَّ أَقِم 》
✒📚@daftar_ayatollah_javadi_amoli
◽️آیت الله جوادی آملی:
🔻اهل بیت (علیهم السلام) و دین سرمایه های اصلی ما هستند
آمریکا که امروز ادعای سلطه بر جهان را دارد فاقد تاریخ و فرهنگ ریشه دار است اما سرزمین ما سرزمین فارابی ها، بوعلی ها و ابوریحان هاست؛ ایران یک کشور فرهنگی به تمام معناست، این کشور نسخ خطی فراوانی داشت که به غارت رفت که اکنون بسیاری از آنها در کتابخانه های غرب است لذا مهمترین وظیفه شما حفظ این سرمایه ملی است.
باید توجه داشته باشید که آنچه این کشور را حفظ کرده و حفظ خواهد کرد «دین» است، پرچم سه رنگ کشور همواره برای ما محترم است اما این پرچم توان آن را ندارد که به تنهایی خود را حفظ کند، در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که پرچم یا حسین(ع) و یا زهرا(س) هم خود و هم این پرچم سه رنگ را حفظ کرد لذا اهل بیت علیهم السلام و دین سرمایه های اصلی ما هستند که تمام سرمایه های دیگر در سایه آنها حفظ می شوند در نتیجه اولین وظیفه شما حفظ آثار تشیع است.
🔺دیدار رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ۹۷/۲/۱۵
✅ @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 اهمیت زیارت اربعین 💠
🔶 اهمیت #زیارت_اربعین تنها به این نیست که از نشانههای ایمان محسوب میشود، بلکه طبق یک روایت در ردیف نمازهای واجب و مستحب قرار گرفته است.
♦️همان گونه که #نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثهٴ کربلا نیز ستون #ولایت است.
🔶امام حسن عسکری (ع) فرمودند: «نشانههای مؤمن و شیعه، پنج چیز است:
🔸 اقامهٴ نمازِ پنجاه و یک رکعت،
🔸زیارت اربعین حسینی،
🔸 انگشتر در دست راست کردن،
🔸 سجده بر خاک
🔸و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم».
🔶 مراد از نماز پنجاه و یک رکعت، همان هفده رکعت نماز واجب روزانه به اضافهٴ نمازهای نافله است که جبران کنندهٴ نقص و ضعف نمازهای واجب است؛ به ویژه اقامهٴ #نماز_شب در سحر که بسیار مفید است. نماز پنجاه و یک رکعت به شکل مذکور از مختصات شیعیان و ارمغان معراج رسول خدا (ص) است. شاید سرّ ستودن نماز به وصف معراج مؤمن این باشد که دستورش از معراج آمده است و نیز انسان را به #معراج میبرد.
🔶 موارد دیگری نیز که در روایت یاد شده، همگی از مختصات شیعیان است؛ زیرا فقط #شیعه است که سجدهٴ بر #خاک دارد و نیز غیر شیعه است که یا «بسم الله الرحمن الرحیم» را نمیگویند یا آهسته تلفظ میکنند. همچنین شیعه است که انگشتر به دست راست کردن و نیز زیارت اربعین حسینی را مستحب میداند.
🔶مراد از #زیارت_اربعین، زیارت چهل مؤمن نیست؛ زیرا این مسأله اختصاص به شیعه ندارد و نیز «الف و لام» در کلمهٴ «الاربعین»، نشان میدهد که مقصود امام عسکری(ع) اربعین معروف و معهود نزد مردم است.
♦️اهمیت زیارت اربعین، تنها به این نیست که از نشانههای #ایمان است، بلکه طبق این روایت در ردیف #نمازهای واجب و مستحب قرار گرفته است.
🔶 برپایهٴ این روایت، همان گونه که نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثهٴ کربلا نیز ستون ولایت است.
🔶 به دیگر سخن، براساس فرمودهٴ رسول خدا(ص): عصارهٴ رسالت نبوی(ص) #قرآن و #عترت است؛ «إنی تارک فیکم الثقلین... کتاب الله و... عترتی أهل بیتی».
🔶 عصارهٴ کتاب الهی که #دین خداست، ستونی دارد که #نماز است و عصاره عترت نیز ستونش #زیارت_اربعین است که این دو ستون در روایت امام عسکری(ع) در کنار هم ذکر شده است؛ امّا مهمّ آن است که دریابیم نماز و زیارت اربعین انسان را چگونه متدین میکنند.
........................................
🏴 السلام علیک یا اباعبدالله الحسین 🏴
📚شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی، ص 227.
#محرم
#آیت_الله_جوادی_آملی
#شکوفایی_عقل_در_پرتو_نهضت_حسینی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
✳️راز ماندگاری جریان کربلا و اربعین این است که حسین بن علی(ع) تمام دین را احیا کرد
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
⬆️جریان سید الشهدا(سلام الله علیه)، جریان قیام یک مظلوم در برابر ظالم و اینها نبود، گرچه مظلوم بودند، گرچه با ظالم مبارزه کردند، این موارد سرجای خود محفوظ است؛ اما اینطور که ذات أقدس الهی در این جریان سرمایهگذاری کرده، صرف اینکه یک مظلومی در برابر ظالم بایستد و مقاومت کند نیست. در جریان سید الشهدا، این یکی از گوشههای نازل مسئله است که شخصی به عنوان امام در برابر ظالم قیام کرده است.
▪️در طول تاریخ حوادث بسیار سنگینی در همین ایران و غیر ایران رخ داده است؛ مگر جریان فخّ کمتر از کربلا بود؟! البته آنها امام معصوم نبودند، ظلم به آنها مثل ظلم به امام معصوم نبود؛ اما در طول تاریخ ظلم فراوان اتفاق افتاده، در همین ایران در جریان حمله مغول، اینها بیرحمانه افراد زیادی را در این مملکت کشتند، بسیاری از سرهایی را که بریدند، پوستسر اینها را کندند، پوست را پر از کاه کردند و برای عبرت در شهرها گرداندند، اما همه این حوادث در کتابهای تاریخ خاک میخورند و دفن شدند.
▪️عظمت کربلا وقتی روشن میشود که وضعیت «قبل از کربلا» کاملاً روشن بشود که سقیفه چه کرد؟ سپس وضعیت «بعد از کربلا» روشن بشود که سقیفه و اموی و مروانی چه کردند؟ آن وقت معلوم میشود که موضوعِ کل دین در کار بود. این بیان نورانی حضرت امیر از بیانات روشن و شفاف حضرت است، در آن نامهای که برای مالک اشتر نوشت، فرمود مالک! مرا میشناسید که من چه کسی هستم، کسی جرأت نداشت دست مرا ببندد و به سقیفه ببرد و مجبور به امضا کند، اما اینها اولین کاری که کردند قرآن و سنت پیغمبر و دین را به اسارت گرفتند، جلوی قرآن و جلوی سنت حضرت را گرفتند که کسی قرآن را معنا نکند و به سنت استدلال نکند، فرمود یا مالک «فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ كَانَ أَسِیراً فِی أَیدِی الْأَشْرَارِ یعْمَلُ فِیهِ بِالْهَوَی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیا» من چه طور میتوانستم قرآن تفسیر کنم؟ چه طور میتوانستم از پیغمبر بگویم؟ اینها ابتدا کل دین را به اسارت گرفتند، بعد دست من را بستند. این برای قبل از کربلا!
▪️بعد از کربلا، ابن زبیر در برابر حکومت اموی مقاومت کرد، ابن زبیر وقتی دید که در خطر است، خیال کرد که آنها برای کعبه حرمتی قائلاند، رفت درون کعبه متحصّن شد. در کعبه را باز کردن و ابن زبیر را گرفتن که کار آسانی بود، اما آنها منجنیق آوردند، بالای کوه ابوقبیس نصب کردند، تمام این سنگهای بزرگ را ریختند روی سر کعبه و کعبه را به صورت تلّ خاک درآوردند و ابن زبیر را گرفتند، این یعنی چه؟ یعنی اینها با کل دین در جنگ بودند.
▪️پس، جریان قبل از کربلا آن بود، جریان بعد از کربلا این بود؛ لذا زینب کبریٰ قسم خورد، فرمود شما با وحی طرف هستید و قسم به خدا وحی زنده است، نام ما زنده است «فَوَ اللَّهِ لَا تَمْحُو ذِكْرَنَا وَ لَا تُمِیتُ وَحْینَا» وجود مبارک امام سجاد(سلام الله علیه) دستش بسته است و در شام اسیر است، آن شامی بدطینت بیادبانه خواست به حضرت نیشی بزند، گفت «مَنْ غَلَب» چه کسی پیروز شد؟ حضرت در حالی که دست بسته و اسیر است، فرمود: ما «إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ مَنْ غَلَبَ وَ دَخَلَ وَقْتُ الصَّلَاةِ فَأَذِّنْ ثُمَّ أَقِم»؛ اگر خواستی ببینی که چه کسی پیروز شد موقع نماز، اذان و اقامه بگو، ببین نام چه کسی را میبری، ما رفتیم این نام را زنده کردیم و برگشتیم.
▪️ اینکه وجود مبارک امام عسکری میفرماید از علائم مؤمن زیارت اربعین است و اینکه میلیونها نفر دارند عرض ادب میکنند، این یک پیام دارد؛ یعنی تمام کوشش اموی و مروانی این بود که دین، نبوت، وحی، خاندان عصمت و طهار(ع) را از بین ببرند و این قیام مانع آنها شد و کل دین را نجات داد. اینکه میبینید شرق و غرب عالم را حسین بن علی(ع) گرفته است، راز ماندگاری جریان کربلا و اربعین این است که حضرت به تمام دین قیام کرد و تمام دین را احیا کرد. این جریان اربعین از این قبیل است، جریان کربلا از این قبیل است، جریان حسین بن علی از این قبیل است.
▪️وظیفه شما علما در این ایام آن است که این عزیزانی که از کشورهای اطراف میآیند، تا از اینجا به پیاده روی اربعین مشرف شوند، همه شیفته ابیعبدالله هستند، شما باید راه صحیح، علم، تعلیمات، آداب و اخلاق را طرزی به اینها بگویید که اینها عالمانه به شهرشان برگردند، درست است که سینه زدن، ناله کردن و گریه کردن چیز خوبی است؛ اما اینها در ردیف نوافل تبلیغات شیعه است، آنچه که در ردیف فرائض تبلیغات شیعه است همان علم، آگاهی، معنویت، فقه و عدل است، زمینه نیز فراهم است، اگر به این فرائض بپردازید وضع شیعه بسیار بهتر از این خواهد شد.
#اربعین
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
4_6037428583025083088.mp3
1.05M
روز نوزدهم ماه صفر
زیارت اربعین
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#وظايف_شخصی_منتظران؛ (3)
✳️ نیك گفتاری!
وظایف شخصی منتظران در بنان و بیان آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔰3. زبان، ترجمان عقل و اندیشه انسان است، از این رو توفیق نیك گفتاری زبان صیانت از آن برای اهل انتظار ضروری است. طبق آموزه های این دعای شریف، منتظران راستین می باید با توجّه به آنچه در پی می آید در صیانت زبان خویش كوشا باشند:
🔷أ. سخن صائب گفتن:
منتظر راستین آن حضرت می باید جز از سر راستی سخن نگوید و گفتار غیر صائب را (به جدّ یا به هزل) وا نهد: وسدّد ألسنتنا بالصواب.
🔷ب. حكیمانه سخن گفتن:
گفتن سخنان بی محتوا و بی فایده كه نه در امر دین سودی می بخشند و نه در كار دنیا، كاری حكیمانه نیست. آنچه حكیمانه نیست لغو است و اهل ایمان از لغو اعراض میكنند. بر همین اساس بر اهل انتظار شایسته است كه حكیمانه سخن بگویند و زبان را از سخنان لغو صیانت كنند: والحكمة.
📚کتاب امام مهدی، موجود موعود
#نیمه_شعبان
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
http://l1l.ir/2w4-
◀️ دعای حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته) برای زائرین اربعین حسینی
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته) در درس خارج فقه، برای زائرین اربعین حسینی آرزوی سلامتی و قبولی زیارت فرمودند و بیان داشتند:
☑️ امیدواریم همه زائران اربعین حسینی در كمال سلامت با زیارت مقبول و دعای مستجاب برگردند و خداوند به همه شما بزرگواران ثواب زائرین اربعین حسینی را مرحمت كند كه هم حوزه را حفظ كردید و هم اربعینیها را بدرقه میكنید.
☑️ گاهی انسان حرفی میزند یا كاری میكند، چند نفر را میخنداند، بعد استغفار می کند، اینها بیرونِ دروازه جان اوست، هرچند مؤمنان كسانیاند كه از هرگونه لغو و زشتی پرهیز دارند، اما یك وقت خدای ناكرده این مسائل به درون جان انسان میآید؛ انسان كینه كسی را در دل میگیرد! یا تصمیم میگیرد مسیر خود را عوض كند و موضعش را نسبت به دین عوض كند! حساب این موارد جداست.
☑️ مطلب مهم آن است كه ما یك دشمنی داریم كه صلحپذیر نیست، شیطان تا ما را برده خود نكند رها نمیكند، در جنگ، گاهی انسان پیروز میشود، گاهی شكست میخورد، گاهی اسیر میشود، بزرگان اخلاق گفته اند در جنگ درون هم همینطور است.
☑️ گاهی انسان در مجاهدت نفس شهید میشود یعنی این شخص تا آخرین لحظه عمر ارادتش را نسبت به اهل بیت (علیهم السلام) كم نمی کند، لذا دارد اگر كسی در رختخواب خود محبّ اهل بیت بمیرد «مات شهیدا» برای اینكه در میدان جهاد اكبر مُرد و تسلیم نشد! كم نیست روایاتی كه دارد «مَن مات علی حبّ أهل البیت مات شهیدا».
☑️ یك وقت است كه انسان در میدان جهاد اکبر اسیر میگیرد و شیطان را به بند میكشد، یك وقت هم خدای ناكرده اسیر میشود. این مراقبتها برای همین است، كه امیدواریم خدای سبحان همه ما را در سایه لطف ولیاش حفظ بفرماید!
🗓 96/08/10
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
در روايات شيعه براي روز اربعين حسيني دستورهايي وجود دارد؛ مانند خواندن زيارت مخصوص آن روز در پيش از ظهر كه پس از آن دو ركعت نماز نيز خوانده ميشود و دعا در آن وقت مستجاب است.
در زيارت اربعين، هدف قيام امام حسين (عليهالسلام) همان هدف رسالت نبي اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) دانسته شده است. براساس قرآن و نهجالبلاغه، هدف رسالت انبياي الهي، دو چيز است: يكي عالم كردن مردم و ديگري عاقل نمودن آنها با تهذيب نفس.
كساني كه علم ندارند، دستور خدا را نميدانند و توان تربيت خود يا ديگران را
ندارند. برخي نيز عالمند، ولي در اثر نداشتن عقل به دانش خود عمل نميكنند. از اينرو، انبيا (عليهمالسلام) براي تعليم و نيز تزكيهٴ مردم مبعوث شدهاند كه به مردم خوبيها را بشناسانند و راه خوب را به آنان بنمايانند تا مردم خوب بفهمند و به خوبيها عمل كنند. چنين جامعهاي مهد پرورش اولياي الهي است. شكوفايي عقل در پرتو نهضت حسينی صفحه 232 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
به ديگر سخن، براساس فرمودهٴ رسول خدا (ص): عصارهٴ رسالت (نبوي (ص)) قرآن و عترت است؛ «إنى تارك فيكم الثقلين... كتاب الله و... عترتى أهل بيتى»
عصارهٴ كتاب الهي كه دين خداست، ستوني دارد كه نماز است و عصارهٴ عترت نيز ستونش زيارت اربعين است ، كه اين دو ستون در روايت امام عسكري (ع) در كنار هم ذكر شده است؛ امّا مهمّ آن است كه دريابيم نماز و زيارت اربعين انسان را چگونه متدين ميكنند.
انسان، فطرتاً موحّد است، ولي طبيعت او به هنگام حوادث تلخ، جزع دارد و در حوادث شيرين از خير جلوگيري ميكند، مگر انسانهاي نمازگزار كه آنان ميتوانند اين خوي سركش طبيعت را تعديل كنند و از هلوع، جزوع و منوع بودن بهدرآيند و مشمول رحمتهاي خاص الهي باشند؛ ﴿إنّ الإنسان خلق هلوعاً ٭ إذا مسّه الشرّ جزوعاً ٭ و إذا مسّه الخير منوعاً ٭ إلّا المصلّين﴾
زيارت اربعين نيز انسان را از جزوع، هلوع و منوع بودن باز ميدارد.
کتاب ؛ شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
4_5965060608880542841.mp3
2.77M
💠 صوت #دانش_هدایتگر
جلسه اول
▪️ سال 1392 - دهه آخر ماه صفر 1435
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
4_5965060608880542842.pdf
147.3K
💠 متن #دانش_هدایتگر
جلسه اول
▪️ سال 1392 - دهه آخر ماه صفر 1435
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی :
💢 زیارت قبر امام حسین (ع) به چه میزان در بیان نورانی اهل بیت (ع) تأکید شده است؟
☑️ امام صادق (عليه السلام) فرمود: امام حسين (عليه السلام) را زيارت كنيد، هرچند كه سالي يك بار باشد؛ زيرا هر كس عارف به حقّ او باشد و زيارتش كند، پاداشي جز بهشت ندارد، از رزق واسعي بهرهمند ميشود و خداوند گشايشي در كار او ايجاد ميكند.
☑️ امام صادق (عليه السلام) فرمود: خداوند چهار هزار فرشتهٴ ژوليده موي غبارغم گرفته را موكّل قبر امام حسين (عليهالسلام) كرده كه تا روز قيامت براي او گريه ميكنند. پس كسي كه عارف به حق آن حضرت باشد و زيارتش كند، آن ملائكه، وي را همراهي ميكنند تا به مأمنش برسانند، اگر مريض شود صبح هنگام و شبانگاهان عيادتش ميكنند و اگر بميرد تشييع جنازهاش كرده، تا روز قيامت براي وي استغفار ميكنند.
☑️ همچنين به بشير فرمود: كسي كه قبر حسين بن علي (عليه السلام) را همراه با معرفت زيارت كند، همانند كسي است كه خدا را در عرش زيارت كرده است؛ «يا بشير! من زار قبر الحسين بن على صلوات الله عليه عارفاً بحقّه كان كمن زارالله فى عرشه»
📚 ادب فنای مقربان،ص42
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
▪️مراسم عزاداری اربعین حسینی(ع) در محضر آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار شد
همزمان با اربعین شهادت سید و سالار شهیدان، مراسم عزاداری در محضر آیت الله العظمی جوادی آملی با حضور جمعی از مسئولین استانی و علاقمندان به خاندان عصمت و طهارت(ع)، پس از اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت معظم له، در محل نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم طاهری به ذکر مصیبت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و اهل بیت ایشان پرداخت.
این مراسم تا آخر صفر المظفر ادامه خواهد داشت
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli